Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Jobbik szavazóit lassanként felszívja a Fidesz 2013. május 30. csütörtök 5:47 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(35)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Jobbik szavazóit lassanként felszívja a Fidesz

Budapest – A pártválasztók körében némileg csökkent a Fidesz-KDNP támogatottsága, míg az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért (PM) szavazótábora kismértékben erősödött a Tárki májusi felmérése szerint. Az intézet mérései szerint a hosszabb távú trendeket figyelembe véve a Jobbik támogatottsága folyamatosan csökken.

A kutatás szerint csak kisebb változások történtek a választók pártpreferenciáiban az elmúlt egy hónap alatt. Azt írták, nem változott jelentősen a pártok támogatottsága a teljes népesség körében, és a pártválasztókra vetítve is csak néhány esetben lehet elmozdulásról beszélni.

Tavaly június óta 11-ről 7 százalékra olvadt a Jobbik tábora a teljes népesség körében, sőt az e havi 7 százalékos támogatottság az utóbbi két évben a párt legalacsonyabb eredménye is egyben.

Májusban a Fidesz-KDNP a teljes népességen belül a voksok 23 százalékát kapná, míg áprilisban 25 százalékon állt, az MSZP támogatottsága változatlanul 11 százalék.

A pártválasztók körében a Fidesz-KDNP az áprilisi 49 százalékról májusra 46 százalékra csökkent, az MSZP tábora viszont változatlan, hiszen áprilisban 21 százalékot, májusban 22 százalékot szereztek volna egy “most vasárnapi” választáson.

A Tárki adatfelvétele szerint a bizonytalanok és a pártpreferenciájukat titkolók együttes aránya is stabil: az áprilisi 49 százalék után májusban 51 százalékot tesznek ki a teljes népességen belül, azaz a választóknak továbbra is a fele nem tudja, vagy nem mondja meg, melyik pártra szavazna.

A Jobbik a teljes népesség körében az áprilisi 9 százalékot követően májusra 7 százalékot ért el, míg a pártválasztók között a részesedése 17 százalékról 15 százalékra változott. Mindkét körben a havi szinten mért kis olvadások egy hosszabb ideje tartó, egyértelműen csökkenő trendbe illeszkednek.

Az LMP a teljes népességen belül továbbra is 2 százalékon, a pártválasztók között pedig az áprilisi 3 százalék után májusban 4 százalékon áll.

Az Együtt 2014-PM a teljes népességen belül még hibahatáron belüli mértékben mozdult el, azaz az áprilisban mért 4 százalékos támogatottság és a májusi 5 százalék lényegében változatlanságot mutat, a pártválasztók körében viszont egy hónap alatt 7 százalékról 10 százalékra nőtt a pártszövetség szavazóinak az aránya.

A Demokratikus Koalíció támogatottsága a teljes népességen belül 1-ről 2 százalékra, a pártválasztók között pedig 2-ről 3 százalékra módosult.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (13 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +10 ( 14 szavazatból)
A Jobbik szavazóit lassanként felszívja a Fidesz, 4.0 out of 5 based on 13 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(35)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

35 Reader’s Comments

  1. a párválasztók körében erősen nőtt az elvágyódók száma

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (22 szavazatból)
  2. Nem hiába köszönte meg Vona ( nagy ésszel) Orbánnak,hogy több programjukat megvalósították!
    Orbán meg vigyorgott hozzá…Persze,ők ilyen hülye pártokat fogyasztanak el reggelire.Egy párral már megtették.
    Tehát nem kell csodálkozni a tagok fogyásán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (29 szavazatból)
  3. Egypártrendszeres államformák esetében így szokott lenni.
    Hamarosan nem lesz olyan álláshely, ahova betehetné más a lábát a fideszt és Orbánt nyíltan éltetőkön kívül.
    Az a tendencia “népszerűsödik” hogy sokkal kifizetődőbb Orbánt támogatni (minél hangosabb az óbégatás, annál inkább kifizetőbb), mint összevont szemöldökkel nézni a kérdezőkre.
    Egyébként meg honnan lehetne tudni, hogy nem eleve Orbánhoz (na jó: Kubatovhoz, vagy valamelyik helyi potentáthoz) viszik a felmérés eredményét, amit aztán kielemeznek, és meg a rokonság se fog sem segélyt de munkát se kapni)… ?
    Kinek csepp érdekérvényesítése van, kapásból Orbánbégetővé válik, megeshet, hogy csak látszólag, de nyilvános ellenálló akkor se lesz senki, s ez már elegendő a fidesznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (29 szavazatból)
  4. noam2
    2013. május 30. csütörtök 06:36
    Nagyon aranyos amit írtál, nem tudom, direkt vagy véletlen.
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    ..

    De kevés a munkahely, mi lesz ha mindenki a Fideszt élteti? Attól nem lesz több munkahely, az valahogy mástól generálódik.
    Jön a ragozás?
    Én legfideszesebb, te fideszesebb, ő fideszes?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (21 szavazatból)
  5. Csatt
    Kaptál tőlem egy olyan + amely minuszra sikeredett. Bocs.
    Szenzor

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  6. Cseberből vederbe?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (11 szavazatból)
  7. Kedves Szenzor, ha nem tartoznál a felülreprezentált optimisták közé (ez vicc akar lenne, reménykedem kackacaidban), meg sem fordulna olyan a fejedben, hogy csak munkahelyteremtésben, jövedelemhez juttatásban lehetséges a legfideszesebbek – legaligfideszesebbek megkülönböztetés.
    Előbb-utóbb telítődik a valagnyalással előrejutási tábor, a költségvetés (amikor már nem lesznek adóbefizetői kifosztandók) összeomlását más módszerekkel kell megakadályozni:
    Az igazoltan legfidezsesebbektől kevesebb kedvezményt vonnak meg (például esetükben nem költöztetnek be lakásukba társbérlőket, ami egy idő után rendkívüli kedvezményezettség lesz, hiszen az építőipar leállt, tömegek lakják le úgy házaikat, és halmoznak akkora közműtartozást, hogy hamarosan nem kikötik a szolgáltatást tőlük, hanem a házaikat is ledózerolják…),
    és a legfideszesebbek az átnevelőtáborokban kápó kinevezést kaphatnak.
    Szóval végtelenül sok lehetőség van (a történelem igazolta már sokszorosan) úgy méltányolni a hűséget, hogy a méltányolt személy különbnek érezze magát másoknál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (21 szavazatból)
  8. A jobbik szellemi atyja, a néhai Csurka István két liter bor, meg egy kommunistázás, és zsidózás között megmondta: “…összenő, ami összetartozik!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (26 szavazatból)
  9. csatt
    A lehetőségek tárháza a megkülönböztetésben tényleg végtelen, de olyankor szokott a kiábrándulás időszaka is elkezdődni.
    Na ne legyünk optimisták, ez 5-10-15 évbe is beletelhet. És mire a lázadás lehetősége felmerül, az nem is tudom mennyi idő lehet.
    Tényleg nem tartozom az optimista szemléletű emberkék közé, és ez nem is jó nekem, de ilyen vagyok.
    Ja és társbérletben már laktam, nem lesz újdonság, ha megérem egyáltalán.
    Üdv Szenzor

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (12 szavazatból)
  10. szenzor 9.03

    direkt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (11 szavazatból)
  11. noam2
    :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  12. Vonának el kellene olvasni ezt az írást miheztartás végett.
    http://szendamondja.wordpress.com/2013/05/29/a-vezer-valaszol/
    Egyúttal gratulálok Szendamnak, vagy Emigrantnak, vagy kinek is?Nagyon jó-ó-ó-ó.:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  13. Kedves Szenzor, pár dolgot szerencsére nem kényszerültem korábban megtapasztalni, de ez nem érdem, hanem állapot: később születtem.
    Megfelelő erőszakszervezettel (példának okáéért Észak-Kórea) akár az emberi életkor legvégső határáig is biztosítható zendülés nélküli belenyugvás…
    … Azaz semmi okunk optimizmusra.
    Teljesen fölösleges az EU-tól várni feloldozásunkat. Önmagunknak vívtuk ki ezt az állapotot: már 2006-ban látszott, hogy rablóbanda szándékozik elfoglalni az országot, az egyetlen Gyurcsány Ferenc kivételével mindenki más ölbetett kézzel vette tudomásul az eseményeket. S azóta birkaország népnek foglya lett ő is. Tölcsérrel nem lehet eszet önteni a fejekbe…
    Sokkal kevesebb idő választ el bennünket attól, hogy 98-99 százalékos támogatottsága legyen (persze nem a szívek legmélyéről, hanem a túlélés genetikai kényszere miatt) Orbánnak, mint hinnénk.
    Roppant egyszerű elérni ezt, csak annyi szükséges hozzá, hogy aki nem legfideszesebb, az nem mehet egyetemre, nem mehet külföldre, nem sportolhat, nem kaphat bizalmas (akármilyet, ők határozzák meg mi a bizalmas) állást, aki nem áll be (legalább képmutatásilag a sorba), azt nem veszik emberszámba.
    Orbán minden eddigi tevékenységekor azt hiszik sokan, hogy azon már nem lehet túltenni. Nos, majd igazolódik, hogy ő valóban nem ismer határokat.
    Bár Barry1-éknak lenne igaza…
    De nem lesz, sajnos. A mi birkanépünk a garancia rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (23 szavazatból)
  14. Kecskeméti Károly

    Némi kiegészítés az előbbiekhez, friss hír:
    “Budapest Főváros Tarlós István vezette Önkormányzata az első zsidótörvény hatályba lépésének 75. évfordulóján úgy határozott, hogy utcát nevez el a II. kerületben Horthy Miklós kedvenc írónőjéről, az antiszemita és rasszista Tormay Cécile-ről.”
    Kell ennél egyértelműbb látlelet?!?
    Ez bizony rák, förtelmes áttételekkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (23 szavazatból)
  15. Hol a Bús Csában van a Baloldal? Ki a Vezető? Ki mögé állhatnánk be? Ki képvisel bennünket? Kitől várjuk a megváltást? Egy nevet kérek!!! A jelenlego rothadékok megint elvisznek és elvesznek mindent 2/3-al.
    ÉBRESZTŐ!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (18 szavazatból)
  16. Ez az egész ásatag “nemzeti” maffia a tudathasadás minősített esetét valósítja meg.A szegény Kerényi feszt buzizik, de az, hogy Tormay, aki a leszbikusságát nyíltan vállalta,az belefér a nagy katyvaszba. Kellőképp utálta a zsidókat,komenistákat és Károlyit. Ezek a hívó szavak. Ilyen stabil cölöpökön áll az erkölcsiségük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  17. A Jobbik legbalekabb párt csak kihasználja/prostituála a Fidesz őket .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  18. Kecskeméti Károly

    “A Tormay Cécile írónőről, műfordítóról történő közterületi elnevezés újratárgyalását kezdeményezi Tarlós István főpolgármester – közölte Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója csütörtökön az MTI-vel.”
    Ki szólhatott neki és mit?
    Állítólag megkérdezik a Tudományos Akadémiát, mi a véleménye…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  19. Az ilyen (egyébként valós, de mégis csak felmérési szintű jelenlegi adatokat közlő) cikk, csak arra jó hogy negédes álmait szövögető ellenzéki ellágyuljon és benyalja azt.
    Nem, Barátaim!
    Nem szívja fel, nem kebelezi be a Fidesz a Jobbikot soha! Mert kell neki!
    Ő teremtette, hozta létre, aktivizálta mikor kell (2006 ősze).
    Saját maga termékét miért rombolná le a Fidesz?
    Biztonsági tartaléknak jó lesz a Jobbik, ha esetleg nem lesz 2/3.
    És akkor is, ha esetleg nyer ez az ellágyult ellenzék (ami nem valószínű), mert estleges Fidesz kisebbségben az ellenzéki jobboldal mégis többségben lesz!
    Ébresztő Barátaim! Nem benyalni a nyalókákat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  20. “Egy párral már megtették.”
    Nem tanultak belőle.
    Lásd a hamvaiból feltámadott Kisgazda Pártot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  21. Tormay Cécile írónőről valahol azt hallottam, hogy leszbikus volt.
    Lehet hogy másik fasisztát keresnek helyette.
    (Nem tudom, hogy igaz-e, és nem is ezért utálom)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  22. Könyörgöm lője már le valaki!
    “A kommunisták és a szocialisták az emberben rejlő rossz tulajdonságokra építettek politikai konstrukciót”.
    “Ekkor jöttünk mi!” – emlékeztetett az első kormányzásukra, de mint fogalmazott, akkor koalícióban, “gúzsba kötve táncoltak”. Most – amikor már kétharmados felhatalmazásuk van – egy dolgot aligha lehet vitatni: Magyarországot kihúztuk abból a “félhomályos, árnyékos helyről”, abból a gödörből, amibe belelökték a szocialisták. Napfényre hoztuk az országot – állította a miniszterelnök. “Eljött az átlátható világ korszaka”, nincsenek többé láthatatlan dolgok, így nincs láthatatlan alkotmány, nincs a piac láthatatlan (liberális) keze, és nincsenek láthatatlan törvények.”
    http://nol.hu/belfold/orban_nagyon_buszke_sajat_telejesitmenyere

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  23. ” Sőt, gazdaságfilozófiailag azzal értene egyet, ha nem is kellene jövedelemadót fizetni.”
    Ez belépett a scientológiai egyházba? Hulljon az életképtelen, ne az ő és a gazdagok adójából segítsük a bajban lévőket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  24. Kecskeméti Károly

    Máskor már kérdeztem: tudja valaki, mennyiért lehetne megint üzembe helyezni Lipótmezőt?
    Dobjuk össze!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  25. Ezek a felmérések soha nem a valóságot tükrözik.Az hogy mi a magyar emberek többségének a döntése csak akkor derülne ki ha a szavazásra jogosultaknak minimum a kilencven százaléka el menne szavazni tehát közel nyolc millióan.A jobbik nekem még mindig nem világos hogy mi is a szándéka.Hülyeségeket mondhat bármely párt ami megbotránkoztató lehet azoknak akiknek sértheti az önérzetét de a valóságban ez nem működik csak a szavak szintjén.Én úgy tapasztalom hogy a jobbik a saját útját járja és hiba lenne azt hinni hogy csökkent a támogatottsága de ahhoz hogy akik szimpatizálnak velük ne veszitse el őket ezzel saját magukat állitották kényszerpályára tehát attól nem kell tartani hogy csatlakoznának bárkihez.Ez jó a demokratikus oldalnak mert ha csak egy hajszállal is de megelőzi a választásokon a jelenlegi hatalmat kormányt alakithat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  26. A fityisz már csak ilyen szivacspárt: felszívta a MIÉP-et, és olyan is lett. (2001-2) Megteremtette a Rosszabbikot. (2006 ősz) Most fél a konkurrenciától, és felszívja a Rosszabbikot – aztán olyan is lesz, már látszanak a szimptómák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  27. Kalous Antal
    Fidesz=Spongyabob?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  28. vegyük észre, hogy a DK is ugrott végre 1-2%-ot.
    az egyetlen hiteles antiorbán párt.
    gyurcsány az egyetlen, aki nemcsak mer orbánra támadni, de fel is tudja mosni vele a padlót.
    néhány éve még bátornak kellett lenni, ahhoz, hogy valaki kiálljon a DK mellett. szerencsére már elmúltak azok az idök.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (12 szavazatból)
  29. Valamit nem értek. Bárhol Magyarországon, különösen vidéken nem hallani mást csak – jogosan – orbánt gyalázó hangokat. Vajon hol találják a közvéleménykutatók azt a 23 százalékot?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  30. Rezeda K:

    Aki keres talál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  31. Képaláírás: az egyik szép a másik még szebb

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  32. bub64: Annyiban nem SpongyaBob, hogy az utóbbi egy erőszakmentes figura, és vicces. A fityisz meg inkább erőszakos és röhejes. (Akik erre az oldalra járnak, már tudják szerintem…) De a felvetés nem rossz, végtére, a Bob kezébe sem adnék éles tárgyat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  33. Hogy megnőtt Orbán gyermeke !!!
    Orbánbasi nem szokott nála megasabbal fotózkodni !
    Most mi történhetett ? Elveszett a sámli és a kispárna ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  34. KISÉRTET
    Ott vagy eltévedve, mint sok ellenzéki szurkoló, hogy nemcsak a Fideszt, hanem a Fidesz+Jobbik jobboldalt kell legyőzni egészében (ami szinte lehetetlen).
    Mert ha csak a Fideszt győzik le, kisebbségben lesznek a Fidesz+Jobbikkal szemben.
    Kisebbségi kormányzásban pedig megeszik őket, felzabálják, lehetetlenné teszik, hülyét csinálnak belőlük.
    Féléven vagy egy éven belül megbuknak, de annyira, hogy 10-15 évig labdába sem rúgnak.
    Ettől mentsen meg minket a sors!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  35. A fidess csecsén felnevelkedett Jobbika budapest lángba boritója Ő a torz szülöttje .össze nő ami őssze tartozik. de ami késik nem mulik a történelem mindig igazolja magát jön még kutyára dér !!! akkor nem szeretnék a helyükeb lenni ennek a mosckos troger bandának mit banda maga a cosa nostra

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos