A Fidesz leszavazta a saját indítványát 2013. május 6. hétfő 21:18 Forrás: An, MTI

A Fidesz leszavazta a saját indítványát

Budapest – Ilyen sem volt még, és nem is lesz egyhamar: elbukott egy fideszes indítvány. Nem támogatta ugyanis a parlament, hogy az állampárti múlt kockázati tényező legyen a nemzetbiztonsági ellenőrzésen. Márpedig köztudott, hogy  a Fidesz frakciójában több volt MSZMP-tag ül, mint az összes többi párt frakciójában együttvéve.

A javaslatot az első Orbán-kormány polgári nemzetbiztonsági szolgálatokért felelős tárca nélküli minisztere, Demeter Ervin és Németh Szilárd nyújtotta be a nemzetbiztonsági ellenőrzés új szabályairól szóló előterjesztéshez.

Annak a kérdőívnek a bővítését kezdeményezték, amelyet a nemzetbiztonsági ellenőrzés alá eső személyeknek kell kitölteniük. Javaslatuk alapján az érintetteknek az esetleges kockázati tényezők között arról is vallaniuk kellett volna, kapcsolatban álltak-e 1990 előtt a kommunista, szocialista ideológia “kiszolgálására létrehozott szervezettel”, vagyis tagjai voltak-e például az állampártnak.

Indítványukkal a nemzetbiztonsági és a honvédelmi bizottságban is egyetértett a kormánypárti többség, a fideszes előterjesztők – Kocsis Máté és Csampa Zsolt – azonban nem támogatták. A parlamenti szavazáson az indítvány elfogadását a képviselőcsoportok közül végül csak a Jobbik-frakció támogatta, a Fideszből mindössze Demeter Ervin és Nyitrai Zsolt szavazta meg.

Címkék:

20 Reader’s Comments

 1. Sosem süt már fel az a nap …. !

 2. Akkor már az is érthető, hogy az ügynöklista miért nem lehet nyilvános.
  Valószínűleg több van közöttük, mint az ellenzéki oldalon.
  Ez most felért egy vallomással.
  Ilyennel is ritkán találkozunk.

 3. Hungarian citizen

  Szenzor: semmi ok a talalgatasra. Ismert es bizonyitott teny, hogy a kormany nagyjabol 65-80%-a MSZMP tisztviselokbol, MSZMP belugyesekbol, MSZMP kisztitkarokbol es MSZMP besugokbol all.
  Ha ezt most elfogadjak es kotelezve lettek volna az uj iv kitoltesere, akkor a kormany azonnal feloszlott volna, hisz nemzetbiztonsagra kulonosen veszelyes kormanya nem lehet meg egy ILYEN orszagnak sem.

 4. Azért érdekelne, miért nemn támogatták. Bárhogy töröm a fejemet, csak egy logikus magyarázat van: tisztességből. Azt el sem merem képzelni, hogy a saját soraikban néztek előbb körül és felmérték a lehetséges kárt. Meg azt sem, hogy belátták: bármilyen sajnálatos is, nem lehet egy komplett generációt kiiktatni csak azért, mert rosszkor élt.

 5. Hungarian citizen
  Ezek ismert tények, de a beismerő vallomás ettől a kormánytól olyan ritka, mint a fehér holló.
  (Létezik egyáltalán fehér holló?)
  .
  És ezt az indítványt ők adták be! Miért? Hogyan? Porszem a gépezetben?
  Orbáni nyelven ez egy akkora öngól volt, hogy elképesztő!

 6. Ajánlok egy könyvet a III/III-asokról: Tabajdi Gábor: A III/III. krónikája. Részletes ügynöklisták vannak benne.

 7. Hát ez egy kézzel fogható, tényszerű ÖNLELEPLEZÉS a Fidesz-Kdnp részéről! Az ellenzéki pártoknak a Parlamentben ezt fegyverként kellene használniuk !!!!

 8. Én ezt nem értem. Az átvilágításkor nem az számít kockázatnak, ha valaki homoszexuális, vagy tagja volt valamilyen titkos társaságnak, csak az, ha egyébként ezt titokban tartja, ezáltal zsarolható. Ez a szabály, egyébként az egész egy rendkívül kellemetlen, de az államigazgatásban dolgozóknak ráadásul megalázó procedúra. Olyan marhaság, mint a vagyonbevallás. Meg lehet keresni a jogszabálygyűjteményben a kitöltendő kérdőívet, (rendkívül szórakoztató, ha viszont ki kell tölteni, akkor bicskanyitogató) aztán még jön egy szánalmasan frusztrált titkosrendőr, aki kikérdezi a szomszédokat, nem tapasztaltak-e valami rendelleneset a vizsgált személlyel kapcsolatban. Én még olyanról nem hallottam, hogy valakit kiszűrtek volna. Akkor meg minek? Hogy ki legyen ez is pipálva? Ha én leszek a miniszterelnök, megszüntetem. (Egyes számú kampányígéret. Kettes számú: aki rám szavaz, kap egy zsebakváriumot.)

 9. ki fog derülni, hogy orbán III/III-as volt,
  az árgyélus királyfi
  :)
  aztán akkor mit fog mondani a híveknek ? :)
  bár azok meg szekusok voltak
  (moderálva)

 10. Hungarian citizen

  Szenzor: naigen, ez a leszavazas beismeres, bar tenyleg ketlem, hogy ez valakinek ujdonsag lett volna.
  Viszont, ha megszavazzak csak annyit latott volna a sok birka, hogy nicsak sorra tunnek el tucatjaval a fideszesek az ulesterembol, es hoppsz a nap vegen feloszlatjak a parlamentet es a het vegen szavazunk :)

 11. Hungarian citizen

  szerintem: van ra esely, azt fixen lehet tudni, hogy amikor orban szokasos fegyelmesertese miatt epp laktanyafogsagban volt, bement hozza egy elharito, es igen elegedetten jott ki tole, allitolag van valahol egy jelentes is orban honved egyuttmukodesi keszsegerol, vagy talan egyenesen egy alairt beszervezo papir.

 12. Hungarian
  citizen
  Van bizony. Annak idején a k..info le is hozta!Egy aláírt beszervező papírt!

 13. Engem a továbbiakban a két jómadár sorsa érdekel.
  Demeter Ervin és Németh Szilárd mi lesz veletek?
  És hogyan történhet meg, hogy fideszes képviselők önálló életre kelnek, és benyújtanak képviselői indítványt csak úgy maguktól?
  És a pártfegyelem, az smafu?

 14. A problémát én abban látom, hogy egy ilyen javaslat egyáltalán törvény-javaslat szintjére emelhető. A nemzetbiztonság annál, sokkal fontosabb és komolyabb dolog, hogy mocskos pártpolitikai úgyekkel silányítsák.
  A javaslattevőknek nyilván az volt a céljuk, hogy néhány fülkeforradalmár feláldozása árán diszkriminálják az élet javát 1989 előtt leélő honfitársaikat, elsősorban politikai ellenfeleiket. A fülkeforradalom előző korosztályokkal való leszámolására tette volna fel a koronát, ha elfogadják a javaslatot, és még nemzetbiztonsági kockázatként is megbélyegeznék a sosem létezett kommunizmus feltételezett kiszolgálóit.
  remélem megélem azt az időt, amikor azok a fülkeforradalmat hirdető és a III. Magyar Köztársaságot megpuccsoló álforradalmárok kerülnek fel a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő személyek listájára, mert ők a hatalmat sunyi módon magukhoz ragadók erre rá is szolgáltak.

 15. Balogh Gyula : MSZMP tag,
  Boros Imre MSZMP-titkár, III/II együttműködő D-008
  Boross Péter : MSZMP tag, DÉLBUDA III/III
  Chikán Attila : MSZMP tag,
  Csintalan Sándor MSZMP és MSZP tag, jelenleg a Fidesz és a HÍR TV ideológiai
  Deutsch Tamás : KISZ titkár,
  Fónagy János : MSZMP tag,
  Hoffmann Róza: MSZMP tag (önéletrajza szerint ezt a kompromisszumot kényszerből megkötötte)Kerényi Imre : MSZMP alapszervezeti titkár,
  Kövér László : KISZ-titkár, Magyar Szocialista Munkáspárt Központi
  Bizottsága alá tartozó Párttörténeti Intézet tudományos munkatársa (az egyetem elvégzése után azonnal, mivel a nagypapa 1919-es VÖRÖSKATONA VOLT , az egész Kövér család ebből élt a Kádár rendszerben)
  Ligetvári Ferenc: MSZMP tag,
  Martonyi János : MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő,
  Mikola István – Hazafias Népfront alelnök
  Orbán Viktor : KISZ titkár, a papa párttitkár
  Pintér Sándor : MSZMP titkár,
  Pozsgay Imre MSZMP PB tag,
  Schmitt Pál : NOB tag, a Los Angelesben rendezett olimpiai részvétel megfúrója és főkommunikátora, volt közt. elnök hazánk nagyobb dicsőségére
  Szabadi Béla : MSZMP tag, munkásőr,
  Szita Károly : III/III együttműködő,
  Szűrös Mátyás MSZMP KB tag,
  Torgyán József : alias Szatmári, III/III-mas együttműködő, az első Orbán kormány minisztere,
  Varga Mihály : KISZ titkár,
  Vonza András : MSZMP tag,

 16. lindanna…

  Nem baj, hogy ezeket a köztudott neveket Te is leírtad. Forogjanak csak szépen az interneten, okulásul a fiatal nemzedéknek. A listán nem szereplőket is könnyen be lehet azonosítani. Aki habzó szájjal “komcsizik” arról tévedhetetlenül kiderül előbb-utóbb, hogy “pöttyös” a múltja…

 17. Clarita! így van száz százalékig igazad van! Én már ezt a listát nagyon sok helyre lenyomtam!

 18. Igaz, a szavazatok nem röpködnek, de nem baj.

 19. Most látható, hogy a fő rezsikommandós milyen tökkelütött. Kíváncsi lennék, milyen “bírálatot” kap majd ezért a módosító javaslatért szeretett főnökétől.

 20. Ezt nem lehet látni a hírekben, az MTI meg nem tartja fontosnak !!!!!!

Kapcsolódó cikkek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók