Ronai and Ronai
AMERIKAI

Török Monika: Avassuk boldoggá Orbán Viktort! 2013. április 17. szerda 14:53

  • Hozzászólások(38)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Török Monika: Avassuk boldoggá Orbán Viktort!

Most, hogy elintéztük – dacára a kommunisták ármánykodásának -, szentmise szóljon Orbán Viktor születésnapján, ideje továbbgondolkodnunk.

Bár szeretett vezérünk szerényen elhárította az ötletet, mondván, nem az ő érdeme a kora – hát akkor kié??? -, biztosak vagyunk abban, hogy keményen, minden ellenséggel dacolva igenis csak neki köszönhetjük, hogy köztünk van és dolgozik értünk, éjt nappá téve.

Ám itt nem állhatunk meg.

Sajnos, el fog következni, remélhetőleg nagyon-nagyon soká, amikor szeretett vezérünk, akire felnézünk, már nem lehet köztünk, hiszen az emberi lét hossza megszabatott nálunknál nagyobb erők által. Eljön a nap majd, amikor egy egész ország áll könnyes szemekkel, azon tanakodva, hogy mihez kezdjünk nélküle. Megfogjuk majd egymás kezét tétován, letöröljük egymás könnycseppeit, de az időt nem tudjuk kizökkenteni, mint ő tette, a történelem kerekét nem tudjuk visszaforgatni, mint ő tette. Árvák leszünk.

És akkor eljő az a pillanat, amikor egy egész ország összenéz és azt mondja: boldoggá kell avatni ezt a szent embert, ha szabad ezt a két fogalmat meghatottságunkban összekevernünk!

Érdemei számosak, ez nyilvánvaló úgy külhonban, mint a hazában, ideje összeállítani a listát érdemei felsorolásával, hogy ha oda kerülünk, ne kelljen kapkodnunk.

Bízunk benne, hogy a magánnyugdíjpénztárak volt tagjai, az egyetemisták, az orvosok, az összes, egészségügyben dolgozó ember, a tűzoltók, a rendvédelmi dolgozók, a devizahitelesek, a pedagógusok, a kis kócos általános iskolások, a gimnazisták, a szőlészek, a borászok és a fehérvári huszárok, a rezsicsökkentés nyertesei és még sokan mások részéről számtalan bizonyított csoda leírása fog érkezni, így az ügymenetet leegyszerűsíthetjük és felgyorsíthatjuk.

Kérjük, mihamarabb állítsuk közösen össze tartalmilag a felterjesztést őszentsége felé, hogy ne húzódjék majd méltatlanul soká a boldoggá avatás.

Első ötletként javasoljuk, hogy a sok ezer szemtanú által igazolt kézrátevős csodatétel feltétlenül szerepeljen a listán. Rátette a szent kezét – és máris eltűnt 3000 milliárd forint. Földi hívság, megmentett tőle bennünket.

Amennyiben Önnek is van ötlete, mivel bővíthetjük a boldoggá avatás javaslatának listáját, mindenképp ossza meg velünk.

Boldoggá avatás: (lat. beatificatio v. canonisa-tio.), a szentté-avatással vegyesen és felváltva használatos szó, azon tény és eljárásnak kifejezése, mellyel istennek szentség hírében meghalt valamely szolgája a szentek névjegyzékébe (canon) felvétetik és ekként a hívek elé utánzandó példaképül, valamint tiszteletük és segítséghívásuk tárgyául állíttatik. Mig a régibb időkben az ily B.-t a püspök v. a nép szava végezte, III. Sándor pápa azt 1170. a pápa által teljesítendő cselekménynek jelentette ki és VIII. Orbán (1623-44) a B.-nál megtartandó eljárási módozatot is megállapította. Az eljárási módozat ügyében kibocsátott, egyedül érvényes pápai dekrétumok szerint a B.-nál 3 fokozatot kell megkülönböztetni: 1. a püspöki ügyvizsgálatot, amelyben azon helybeli püspök, ahol a boldoggá avatandó elhunyt, arra nézve tart szigoru nyomozást, hogy a boldoggá avatandó nem részesült-e meg nem engedett tiszteletben; továbbá hogy csakugyan kitünt-e úgy életszentsége mint csodák által. 2. A püspöki ügyvizsgálat végleges eredményt csak a pápai ügyvizsgálat által nyer, mely a püspöki ügyvizsgálat után 10 év mulva és akkor jön folyamatba, ha a boldoggá avatandó szentségi híre tartja magát. A pápai ügyvizsgálat által a püspökinek érvénye bizonyíttatik. Ha a boldoggá avatandónak halála óta 50 év folyik le és a szentség hírére vonatkozó minden bizonyíték amellett szól, nemkülönben az is minden kétségen felül áll, hogy a boldoggá avatandó halála óta két csoda történt általa v. szentsége mellett, úgy a pápa boldoggá avathatja az isten ily szolgáját, ki «boldog» címet nyer (beatus) és számára korlátolt tisztelet engedélyeztetik. Ha már most, midőn az isten szolgájának közbenjárására v. sirjánál ujabb csodák történnek, megkezdődhetik a 3. ügyvizsgálat (processus canonisationis), melyet a pápa a bibornoki testület jelenlétében vagyis a konzisztóriumban végez. A már elébb «boldoggá» avatott a «szent» (sanctio) címet kapja; ereklyéi nyilvános tiszteletre kitetetnek, nevére templomok építtethetnek, ünnepnap és ezen ünnepélyes istentisztelet és a breviariumban (papi zsolozsmás könyvben) «officium» rendeltetik számára. Mindezekről, valamint a B.-i ügyvizsgálatoknál és ünnepélyeknél zsinórmértékül szolgáló mozzanatokról értekezik XIV. Benedek pápa tudós munkájában: De Servorum Dei beatificatione (Bologna 1734-38) és 2. kiadás ( Pádova 1743) nagy 4-rétü kötetben. V. ö. még Bangen, Röm. Curie (Münster 1854).

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (29 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +39 ( 53 szavazatból)
Török Monika: Avassuk boldoggá Orbán Viktort!, 4.6 out of 5 based on 29 ratings

  • Hozzászólások(38)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

38 Reader’s Comments

  1. Kedves Monika,

    sajnos lehetetlen. Hacsak…….Ferenc pápa nem módosítja a boldoggá avatás kritériumait.

    ” Ha a boldoggá avatandónak halála óta 50 év folyik le és a szentség hírére vonatkozó minden bizonyíték amellett szól, nemkülönben az is minden kétségen felül áll, hogy a boldoggá avatandó halála óta két csoda történt általa v. szentsége mellett, úgy a pápa boldoggá avathatja az isten ily szolgáját, ki «boldog» címet nyer (beatus) .

    A “csodák” nyilvánvalóak, hosszan lehetne sorolni őket, ha netán nem jut mind az eszünkbe, fordulhatunk nyugodtan Matolcsyhoz a pontosítás kedvéért.
    Egy a bökkenő, hogy a jelenlegi egyházi protokoll szerint csak 50 évvel a bekövetkezett halál után történhet a boldoggá avatás, a szentté avatás pedig újabb macerával jár.

    Peticiót kell kezdeményezni Ferenc pápa felé, hogy az avatandó személyt születése, és nem a halála után lehessen javasolni “boldog”-nak.
    …… és még életében

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  2. (beatus) után idézőjel bezár.Lemaradt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  3. Nem rossz: ekkora iróniától Élohim személyesen deszcendálna hozzánk a mennyekből, és – mennydörgő nevetése közben – megjutalmazná a népet, amely ennyire remek tréfával rukkolt elő…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  4. Szolid 2o13.o4.17.
    zorka 2o13.o4.17.

    Jaj. zorka!Mit ajánlottál?Holnap már csöngetnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  5. Az ország nagy része már boldoggá avatta. Ha meg újra nyeri a választásokat, szent is lesz. Azért a Pápa nem olyan nagy ember, hogy keresztbe tegyen a magyar jobboldalnak. Majd “lelibsizik”. Ez be szokott válni. Szűz Mária országa vagyunk, nem? Bár én úgy tudom, Ő más országban született.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  6. Tamdhu

    “Szűz Mária országa vagyunk, nem?”
    Hát hogyne, ő Magyarország nagyasszonya és másodállásban palesztin lányka is, Jézus pedig parthus herceg, ill.dehogy, hiszen ő is magyar volt, már keverem a dolgokat, születési helye a Szíriuszon található Betlehem városa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  7. A 2/3-ad seperc alatt boldoggá alkotmányozhatná.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  8. Csacsicska Tamás

    Mi lenne, ha én tenném rá a kezemet a vezérre?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  9. Felesleges őt boldoggá avatni, boldoggá tette már a hatalom meg a teméntelen pénz! Neki most az a legfontosabb, hogy jövőre újra meglegyen a kétharmad és amennyiben ez -talpnyalói jóvoltából- meglesz, akkor majd alaptörvénybe fogja magát szentesíteni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  10. No a boldogság az külön dolog.
    Egy nap:
    Dagadt arccal megyek a fogorvoshoz. Több pácienst behív előttem, a hetedik
    után már BOLDOG VOLTAM, hogy elmúlt a fájdalom. Hazamentem boldogan.
    .
    Egy hét múlva:
    Ismét fogorvos. nem ismétlődhetett meg az előző. BOLDOG VOLTAM behívott azonnal. Alig ért hozzá, már a plafonon voltam. Akkor ŐVOLT BOLDOG, mert
    neki nem fájT az én fogam, de elmondta, hogy az övé az imént múlt el. Így
    Duplán volt boldog, mert neki is az a foga fájt pár perce, amit nekem kihúzott.
    .
    NEM ÍGY VOLT EZ ORBÁNNAL IS NAGYON SOKSZOR? Többek között az
    önkéntes nyugdíjpénztári vagyon elkobzásakor is.
    MICSODA BOLDOGSÁGOT OKOZHATOTT EZ NEKI, MINTHA A FOGUNKAT
    HÚZTA VOLNA! MIÉRT VETTE VOLNA EL HA NEM. MÁS MEGOLDÁS IS
    KÍNÁLKOZOTT.
    .
    Drága Monika, ne haragudj én nem kívánok neki semmi rosszat.
    Még azt a rossz Pesti levegőt sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  11. Szepesi Györgyi

    Csacsicska Tamás

    A szemére gondoltad a rátételt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  12. Az – idő előtti – boldoggá avatást azért is kellene meggondolni, mert politikai
    halála után még 9 évig boldogíthat bennünket ránk hagyott politikai megbízottaival.
    Nem az alkotmányt pótló alaptörvénnyel, hanem a madzagon mozgatható bábokkal.
    .
    Ez már őneki maga a boldogság, hiszen ezt törvényeivel teheti velünk.
    Bármikor beavatkozhat az utódkormány életébe.
    Ránk hagyott megbízottai ugyanis fizeSS tagok, akiket kötelez a pártfegyelem.
    Ha nem fogadnak neki szót, bármikor azt csinálhatja velük, mint az előző
    “nyócév” során a kormánnyal. Ez neki GÁTLÁS NÉLKÜLI BOLDOGSÁG.
    Ellenségeivé vált ellenfeleit szándéka szerint megsemmisítheti. Ha másként
    nem, OTT A KARAKTERGYILKOSSÁG. Megbízottait úgysem védi senki !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  13. Elítélendő a csúnya szarkazmusotok.
    Orbán soha nem boldog, mert mindig többre vágyik. Egy ilyen ellenszenves kakecokkal súlyosbított országba született, pedig lehetne például első körben az EU elnöke (azok úgyse tudnak elvezetni még egy kócerájt sem, bezzeg ő), aztán a Tejútrendszeré.
    Én speciel attól tartok, hogy ha istenments eltávozna tőlünk az örök focimezőkre, a mennyország kapujában félretolná Szent Pétert és átvenné Istentől az irányítást.
    Már ha nem pokolra jutna, de szerintem ott is lennének ötletei.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  14. … hm… és mi lenne, ha boloddá avatnánk?
    Ferenc pápának egy szava sem lehetne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  15. “állítsuk közösen össze tartalmilag a felterjesztést őszentsége felé, hogy ne húzódjék majd méltatlanul soká a boldoggá avatás.”
    .
    Kitagadta Orbán Viktort a református egyház?
    A boldoggá és a szentté avatás a római katolikus egyházban dívik, a mindenkori pápa privilégiuma, amihez vallási alapon Orbánnak semmi köze. Így a boldoggá avatáshoz sem lehet köze.
    Attól még boldog, békés kiegyensúlyozott lehetne, de szemmel láthatóan nem az.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  16. Kufirc
    már lelőtte előlem a poént: tényleg, avassuk bolonddá Vitykát!
    A saját udvartartása…. akarom mondani, parlamentje hivatalos udvari bolondjává!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  17. Nógrádi Gergely

    Mindegyik lopott a 23 év alatt, ez alól egy kormány se kivétel, de a mostaninál rosszabb kormány még soha nem volt..Ezek nem felépítik magyarországot, hanem kicsinálják, tönkreteszik még jobban, mert nem értenek hozzá, dilettáns elmebetegek ülnek a kormány bársonyos székébe..rabszolgasorsba totális nyomorba hajtják az új törvényeikkel az embereket…aki tud menekül innnen, több mint 600 ezren mentek ki idáig, és minden harmadik fiatal ki akar menni, tudatos a népírtás kérem szépen, kell itt a hely a nem sokára bevándorló népeknek..szépen ki van ez találva

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  18. Nem vagyok járatos a kánon jogban, de talán lehetne találni valamit, valami kisebb csodát, ami a kézrátétel csodáját erősíthetné. Ilyen például, hogy amikor a fidesz székházba látogatók érkeztek, akkor a Kobramosolyú Gabriella térült-fordult és házi vaníliás karikával és házi nápolyival kínálta a kedves vendégeket. Ezt én gyakorlott háziasszonyként nem tudnám utána csinálni…Nekem ehhez egy fél nap kellene…:))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  19. Komolyan, ennyi okos ember es nem értitek a lényeget. Ő nem lehet szent, mert az emberből van. Ő egy avatar, azaz az isten v isteni földi megtestesülése egy olyan korszakban, mikor a zemberiségnek nagy szüksége van rá.
    Világos ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  20. Mónika! A cikk nagyon jó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  21. Én bíza nem bánnám azt semm, ha szenté avatnák és ő lépne a hajdani
    Szt. Orbán helyére!

    Bár már csak történelmi tananyag lenne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  22. Aztán arról se feledkezzünk meg ám, hogy Alcsútdoboz határában, a libalegelőn ajánlotta fel I. István az országot a Szűznek…Amit a Kegyes Hölgy nagy szerencsénkre el is fogadott, majd elvégezte a kezdő rúgást…:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  23. Clarita,
    Még a végző rúgást is el kellene végezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  24. Hogy Orbán boldoggá avatása éppen hol tart, nem tudom.
    De ő már boldoggá avatta országát.
    Legalábbis a kétharmadát!
    Vagy mégsem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  25. Az az 50 évvel halála után kitétel talán nincs is messze , mert szerintem május 31.-én lesz 50 éves agyhalott ! Különben nem tenné ezt egy országgal !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  26. avassuk… a nyári Duna jegén. kb….

    http://fn.hir24.hu/itthon/2013/04/16/jon-az-orbani-halaado/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  27. A szentte (elotte pedig a boldogga) avatas ceremoniaja kizarolagosan katolikus nem keresztny elveken nyugvo talalmany.
    A biblia nem tesz emlitest semmifele boldog vagy szentte avatasrol. A szent szo maga elvalasztast jelent (bovveb jelentese is van), de ez az elvalasztas vagy szentseg nem azon mulik hogy az adott egyedet a halala utan a tobbiek akik itt maradtak hogyan es mikent iteleik meg. Azt hogy valaki szent vagy sem, nem a katolikus pápa, sem semmifele mas vallasos szervezet nem dontheti el mert a szentsegnek a Biblia alapjan egyetlen egy kriteriuma van. Az adott illeto ujjaszuletett Jezusban vagy sem. Ha ujjaszuletett akkor cselekedetek nelkul is szent mert mar nem az adami termeszet hanem isteni termeszet reszese. Pl a Jezussal felfeszitett lator aki udvossegre jutott, abban a pillanatban szentte valt, ezert kerulehetett a paradicsomban. A szentseg tehat nem a josag vagy a jo tettek mero eszkoze hanem egy allapot kifejezese, semmi tobb.
    Egyebkent a cikk remek gartulalok Monika.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  28. Aztán, ha majd az idők végezetén eltávozik a szent vezér:
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=ccsNr9UJeVY

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  29. a férgeket kiirtják…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. Én inkább azt mondom avassuk boldogtalanná, DE GYORSAN!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  31. *
    Helyes , segítsük hozzá, hogy megboldoguljon. Rajta!
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    A legjobb megoldás lenne, alkotmányba foglalni, egy hatalmas vasbeton alkotmányba, egy beton kockában megörökíteni… Oszt annyi. Ja !
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  33. “tisztelhölgyeimésuraim”
    Ebből az ilyen alkotmányba foglalásból még egy perc sem múlt el.
    Ami késik az nem múlik. Mindennek eljön az ideje.

    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  34. Bárcsak ott tartanánk már, hogy boldoggá avatják. Én lennék a legboldogabb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  35. Zorka ápr. 17.

    Módosítanám a javaslatod. Orbán esetében már születése előtt kellett volna boldoggá avatni ahogy Jeremiás könyvében áll : “Mielőtt az anyaméhben megalkottalak, már ismertelek, és mielőtt az anyaméhből kijövél, megszenteltelek, prófétának rendeltelek a magyarok közé kétharmados többséggel…”. De még nincs veszve semmi, visszamenőleges hatállyal alaptörvénybe foglalják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. Ajánlom, hogy boldoguljon meg. Ezzel egy egész országot boldogítana…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. Hungarian citizen

    Magam is tamogatom, hogy megboldoguljon, boldog lenne 7 millio magyar is :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  38. Tisztelt Olvtársak!

    Inkább foglaljuk aranyba!

    Tisztelettel:
    anonymand

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos