Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lex Magyarország: okos szankciókkal Orbán ellen 2013. április 1. hétfő 19:26 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(79)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lex Magyarország: okos szankciókkal Orbán ellen

Budapest – Ide juttatta az Orbán-kormány Magyarországot: ha lassan is, de kezd észhez térni az Európai Unió. Rájöttek, hogy Magyarország menthetetlen. Orbán csak az erőből ért, ezért egyre többen vannak, akik szankciókat javasolnak.

Olyan szankciókat, amelyek korábban nem léteztek az Európai Unióban. Mert korábban nem volt ilyenekre szükség, és fel sem vetődött senkiben, hogy egy uniós tagország vezetői magasról tesznek az Európában elfogadott normákra és értékrendre.

Orbánék kihúzták a gyufát, s az Unióban, igaz, talán túl későn, de már azon gondolkodnak, miként lehetne úgy megfékezni a Viktátort – úgy, hogy az ne a szerencsétlen országlakókat sújtsa.

A Die Zeit német hetilap a magyar kormány tevékenységével kapcsolatban egy új uniós jogkör, a “jogállamisági felügyelet” bevezetésének szükségességéről közölt elemzést.

Jan-Werner Müller A kapkodás vége című írásában kiemelte: valamennyi európai polgár közös ügye, “ha egy tagállamban veszélybe kerül a demokrácia”, és aki komolyan veszi az “európai res publica” Joachim Gauck német szövetségi elnök által kifejtett gondolatát, annak nem szabad visszariadnia attól a vádtól, hogy beavatkozik egy szuverén állam belügyeibe.

Ki kell építeni egy független intézményt, amely rendszeresen jelentést készít a jogállamiság helyzetéről, figyelmeztetést adhat ki és elérheti az uniós támogatások befagyasztását az Európai Bizottságnál. Ugyanakkor az ilyen típusú szankciók a legszegényebbeket sújthatják az érintett országokban, ezért az új intézmény első feladata az lehetne, hogy dolgozza ki az “okos szankciók” típusát.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (70 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +87 ( 95 szavazatból)
Lex Magyarország: okos szankciókkal Orbán ellen, 4.8 out of 5 based on 70 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(79)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

79 Reader’s Comments

  1. Az EU a magyar nép nélkül semmit sem fog tenni, az Egyesült államok sem. Amíg Magyarországon nincsenek tömegtüntetések, addig a magyar nép kegyeiből hatalmon tartott diktátornak tekintik Orbánt, s ezt még bér-béketüntetőkkel és közvénykutatási adatokkal is alátámasztja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  2. Andy Mage
    2013. április 2. kedd
    09:01
    TGM nem csupán a bojkott gondolatát tartotta megfontolandónak (…hogy pontosak legyünk!), hanem felszólította a demokratikus ellenzéki pártokat:
    már most hagyják magára a parlamenti üléstermet, az országgyűlésben már semmi keresnivalójuk nincs. Menjenek ki az utcára, mert ott a civilek szeretettel várják őket…
    Ez nem naivitás, hanem ezt kellene csinálniuk !!!
    Ugyanis ha a hatalom körül elfogyna a levegő, akkor az úgy roskadna össze magába, mint tavasz kezdetén egy a gyerekek által télen gyúrt hóember…
    http://www.youtube.com/watch?v=CVWgNgstUGc

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  3. “telekis”azt mondja ” Az EU.többet tesz értünk,mint amennyit a saját hazai ellenzékünk tesz.”Én azt mondom,hogy ez nem igy van.Az EU. ugy tesz,mintha nem is érzékelné mi folyik Magyarországon.Csak néhány demokráciát jól értelmező ujságiró az,aki lázong nyugaton a magyarországi helyzetért.Azok az EU politikusok,akik tehetnének valamit csak kuksolnak.Én ugy látom,hogy nem is igazán törödnek a magyar kérdéssel.Aki igazán tesz értük,magyarokért azt Bartus Lászlónak hivják.
    “Barriy”-nak van igaza.Ma Magyarországon az egyetlen jol látó,a demokráciát jól értelmező politikust GYURCSÁNY FERENCNEK hivják.Támadják is őt a FIDESZ-töl kezdve a JOBBIK-on át az MSZP-ig.
    Ami pedig Bajnai urat illeti én is nagyot csalodtam benne.Mesterházi pedig szora sem érdemes politikus,ő még gyermekcipőben jár.
    És mit várhatunk az EU-tol,ha az ellenzéki politikusok is tiltakoznak az esetleges beavatkozás ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  4. Az elmebeteg csücsöri kitűnő fotója!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  5. Nem gondolom azt, hogy akár Szájer az USA-ban vagy pedig Orbán bárhol Európában meg tudta volna győzni a demokratikus országokat arról, hogy itt minden rendben van.
    Fogadták őket és átgondolták a tőlük hallottakat, majd ahogy a hírekből kivehető, most már majd lépnek is !!!
    .
    Tamás Gáspár Miklós -sok AN-kommentelővel azonosan- többek között azt is elmondta a március közepi tömegtüntetésen, ha a pártok nem tudják mi a dolguk, akkor békés civil-népi kezdeményezésekkel és tömegtüntetésekkel kell világgá kürtölni, hogy a magyarok szabadságban akarnak élni !!!
    .
    Könnyű belátni, ha mindezeken túl minden demokratikus ellenzéki parlamenti párt az országgyűlésben magára hagyná a Fidesz-Jobbik bandát, továbbá nem menne bele ebbe a jövő évi választásicsalásba, akkor lényegében létrejönne a mai újfeudális/náci-diktatúra bojkottja.
    Megjegyzés: én úgy tudom, hogy Gyurcsány egyetért a jövő évi választások megtartásával…
    .
    Ha a mai hatalom körül elfogyna a levegő, akkor úgy járna, mint az óvodások által télen gyúrt hóember, amelyik az első tavaszi melegben a saját súlya alatt roskad össze…
    .
    Egy gondolatot idézek Bartus legutóbbi cikkéből:
    Európa kezdi belátni, hogy az ellenzéki politikusok ugyanúgy hazudnak, mint Orbán Viktor. Azzal hitegetik a magára maradt népet, hogy egy diktatúrával szemben, nem demokratikus választáson nyerhetnek. Azzal a hazugsággal áltatják a magát megszabadítani képtelen országot, mintha demokratikus eszközökkel vissza lehetne fordítani a diktatúrát. Pedig pontosan tudják, hogy 2014-ben semmi esélyük nincs.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  6. Az idealizmus az egyetlen mozgatórugója a változtatást akaróknak.
    Mi többiek, realisták, csak irogatunk.
    Bocsánat, hogy megsértettem magunkat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  7. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Láttátok?!
    Orbánékat, ahogy együtt ünnepelték a nagyadszázados születésnapjukat?
    Ahogy felvételből kitűnt, a szót ott is a Bajjär Zsóóótti vitte. Mert hát jelen vóótt, mint alapító, a Fid-SS fundamentuma. Egy épületet az alapjai határonak meg.
    .
    Aki tudja, tegye föl ide is a felvételt…!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  8. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .

    VÁLASZTÁSI BOJKOTT MÉG SOHA NEM HOZOTT EREDMÉNYT.
    .
    Ahmedinezsádot is úgy választtották, meg másodszor, hogy az ellenzék bojkottot hirdetetett.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  9. Mi történt Bulgáriában 2013 februárjában?…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  10. csakigazatmondo

    .
    .
    Barry1 írta:
    Ezt nem értem . Megbolondult ez az ember.? Bajnai menjen a …….ba.
    + még a zselézett hajút is vigye magával . Az is erdélybe meg brüsszelbe szaladgál ,csak azt tudnám kit képvisel. Mondhat akárki akármit, Gurcsány az egyetlen hiteles politikus ,vele meg az a baj ,hogy 2006 óta betegesen igazat mond.
    .
    érdekes dolog ez.
    mintha engem itt valami inzultusok értek volna, mikor puha…k nevezni voltam bátor Bajnait. ez akkor volt, mikor a juhász pojáca előhúzta őt, mint nyulat a cilinderből, s bémutatta az ámuló közönségnek. na akkor én arról írtam, s azért neveztem puha…k Bajnait, amit azzal a szerencsétlen Mesterházival ketten mint mutatványt bemutatnak.
    most szólok, hogy a magát az ellenzék vezető erejének tartó MSZP éppen a darabokra hullás előtti pillanatban van. eddig a Szanyi beállt a sorba, de az ujjfelmutatós beintése NEM CSAK a fasisztáknak szólott, hanem az ilyen egyrészt-másrészt Mesterház, meg Bajnai féléknek is. aztán az a Botka. egy langaléta sima modorú, már mozgásban lévő kígyótojása ő az MSZP-nek, melyből a kígyó éppen előmászik.
    .
    s mit lának szemeim!
    .
    hát Bumburi sporttárs is megszólal, pont a Barry1 után!
    .Bumburikám, édes lelkem! nem vélel felfedezni valami kis hasonlóságot a cikk szövegében, s az én pár nappal ez előtti beírásomban? talán már kezded kapisgálni, hogy nem én vagyok a hülye? hiszen arról beszélnek felelős européer politikusok, hogy MINDEM európai polgár életét sorsát veszélyezteti ez a fasiszta állat magyar banda, élén a zorbánnal, s MINDENÁRON meg kell fékezni!
    ez a magát népnek valló konda, disznócsürhe, a magyar egy primitív, szellemileg visszamaradott gyermek – mintegy három éves – szintjén leledzik. nem él, hiszen csak van, szükségleteit elégíti ki, eszik, iszik, tör zúz, rombol, ész nélkül, semmi haszna neki! addig sem jutott el a fejlődésben, hoy a nálánál okosabb segítő szándékú kezét elfogadja, mindenkit elhajt, mert majd ő! ő aztán tuggya!
    mit tud? szart s komám!
    .
    éppen ezért, a nagyobb okosabb előrébb tartó fejlettebb játszópajtásoknak kell eljőni hazzá, s rendet rakni, avagy nevelési célzattal úgy alakítani a körülményeket, hogy a disznócsürhe arra még képes része felnőjön, s rendet tegyen. a többi, ki már végképp bezápult elébb-utóbb csak megdöglik, nem kár értük! csak minden baj okozói ők.
    .
    szóval Bumburikám!
    nagy a tét. vagy felösmered, s eldöntöd, hová akarsz tartani, s teszed a dolgodat, felnősz végre, kifarolsz a tessék-lássék, egyrészt-másrészt …ök mögül, mellől, vagy a disznócsürhe, a konda magával sodor, s a szarban, sárban, moslékban tengeted tovább napjaidat. még ha visítol os közben, akkor is e két lehetőséged van!
    .
    S EZ A KÉT LEHETŐSÉG VAN MINDANNYIUNK SZÁMÁRA IS!
    .
    .
    .
    mielőtt Bumburi, s Barry1 sporttárs látványos sértődési rohamot mutatva felháborodva kikéri magának személyük elleni támadásként írásomat, közölni kívánom, hogy azért nevesítettem őket, mert a buta magyar csak a konkrét estekből ért. semmilyen bántó, avagy ártó szándék nem vezérel eme két kiváló emberrel szemben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. Eltocsi végkielégítése
    http://nol.hu/gazdasag/millios_vegkielegitest_kap_matolcsy
    Bár én azt hittem. hogy áthelyezésnél nem, csak felmondásnál jár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. Amikor elvették a magánnyugdíj megtakarításokat egyik ellenzéki párt sem mondta az embereknek,hogy ne adják oda,mert bármilyen kormány jön ezt a rengeteg pénzt egyik sem tudja visszaadni és hiányozni fog amikor nyugdíjba mennek.A törvényt meg lehet változtatni,mint ahogyan cinikusan meg is változtatták amikor már tönkretették a nyugdíjpénztárakat.Egy ilyen tájékoztatásnak lett volna hatása,mert amikor egy érintettel beszélgettem és elmondtam neki,azt a törvényt ami szerint nem kaphat állami nyugdíjat az aki nem lép át meg tudják változtatni,de a pénzt nem tudják vissza adni,akkor azt mondta: miért nem beszéltünk korábban.Már akkor kellett volna mozgósítani az embereket,de Gyurcsányon kívül nincs aki ezt meg tudná tenni,ezért igyekeztek olyan helyzetbe hozni,hogy ne legyen erre módja és ebben óriási az MSZP felelőssége.Nyugodt vagyok mert Bajnai és Bolgár úr is nyugtatgat,hogy még demokrácia van és gondolom ezért mondja el Bolgár úr a műsorában,hogy a közvélemény kutatási adatok szerint…….. szinte sugallja az embereknek nyugodjanak bele a jelenlegi állapotokba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  13. csakigazatmondó
    Mi a gondod? Ki mellé álltam én?
    .
    Emlékezetedbe szeretném idézni, hogy amikor kezdődtek a médiatörvény körüli huzavonák az unióban, én voltam az egyedül közületek, aki azt mondta, ha nem veszik komolyan ( és itt a szankcionálás jöhetett volna csak szóba)Orbánnak a heppjét,még nagyon nagy bajokat fog okozni.

    Arra is szeretném felhívni a figyelmedet, hogy felháborított a Bajnai, (tegnap)és a Mesterházy mai (Népszava) megnyilatkozása. Olvasd el, mielőtt “egyrészt másrészt” beálltam volna mögé!
    .
    Szerinted ha azon fel vagyok háborodva, hogy még mindig a parlament falai között politizálnak,be tudnék állni mögéjük? CSUPÁN AZ ÉRTETLENSÉGEMET AKARTAM KIFEJEZNI!!!
    Többek között azzal is, ha Gyurcsány netán ugyan ebben a szellemben reagálna, akkor megírom a keresetlen külön bejáratú véleményen neki.
    Na, sporttárs! Van még valami amit nem értesz???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Értelmetlen, hogy a kötél egyugyanazon végét húzzuk, mert hanyatt esünk…
    Ne veszekedjünk akkor, amikor a legtöbb dologban egyetértünk…
    .
    Azt valóban nem mindegyikőnk érti, hogy ami előreláthatóan nem fog menni, abba kár még bízni is. A 2014-es választások ilyen…
    Továbbá ideje lenne felismernünk azt is, hogy ez a mai ellenzék nem alkalmas Orbán leváltására. Ez a helyzet…
    .
    Ebből kiindulva lehetne kitárgyalnunk/cselekednünk azért, hogy itthon milyen lehetőségek maradtak arra, hogy a tömegek felismerjék valódi érdekeiket.
    Hogy akarjanak demokráciában élni!
    .
    Európa és USA fejével gondolkodni nem tudunk és nem is kell…
    Bíznunk kell abban, hogy megteszik mindazt, amit megtehetnek!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. telekis
    Én is értelmetlennek tartom, sőt, nem is tudom mire vélni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. “dolgozza ki az “okos szankciók” típusát.”
    Elkéstek vele, és mi is mármint az un. ellenzék is.
    Megelőzte őket a vezér, ugyanis törvénybe vette a 2/3, hogy az EU büntetéseket az adófizetőkre terheli. Ki másra? Csak tőlük vonhatják le.
    Majd jön a bankbetétek megcsapolása. No nem a nagybetéteseket! Fűnyírószerüen egységesen, mint az adó.
    Ez van, még ha nem is kell szeretni.
    Hallgatom Bajnai észrevételét-jaj Istenem szegény átlagmagyart büntetik.
    “Bizony mondom néktek” ezt a sz..t együtt főztük ki. Te + én. “tetszettek volna forradalmat csinálni” a fülkeforradalmárok ellen.
    Béna kacsa, bizony BÉNA kacsa marad! Sajnálom végtelenül.
    No meg
    “Bár én azt hittem. hogy áthelyezésnél nem, csak felmondásnál jár.”
    A kjt. és ktv. tv. szerint még a felmondásnál sem jár, ha a közszolga a vétkes.
    Szép napot, fényeset meleget. Ez még nincs a 2/3 fennhatósága alatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. telekis
    2013. április 2. kedd
    09:45

    Az ülésterem elhagyása is bojkott. A civilek lehet, hogy szeretettel várják őket, de ahhoz egy karizmatikus vezető is kéne. Ilyen az ellenzéki oldalon egy szem ember van. Azt meg nem szeretnék. Egyszerűen azért, mert a pártjában jobb biznisznek tünt kigolyózni, mint melléállni annak idején. S nem azért mert Gyurcsány szent, hanem, mert az egész ellenzék nem tud jobbat produkálni. A saját köreiben hasonló egy szem Kónya is elvész, ha kimozdul azokból a körökből.
    Bajnai kedves, aranyos, jó szakember, de annyira szakember, hogy alig tud embereket megszólítani. Nem 60 ezret, hanem 4 milliót.

    Ilyen körülmnények között, egy diktatórikus módszertár árnyékában egy parlamenti vagy választási bojkottról vizionálni lehet egy szirakuzai idea, de a megvalósításkor pillanatok alatt szétrugnák a köreit. TGM jelen idealizmusa felett eljárt az idő.Ez van. ettőlmég nagyon rendes és okos ember. De a reálpolitikától messze jár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Okos szankció: a Hágai Nemzetközi Bíróság elé állítani!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  19. TGM-nek igaza van! Már most ott kell hagyniuk a demokratáknak a parlamentet és teljesen magára hagyni az OVist az újnácijaival. A függetlenek is hagyják el a parlamentet. A Schiffer is rájön, ha tényleg demokrata, hogy amennyiben marad, akkor ő az OVis seggnyalói közé való, megalkuvó szekértoló! Az ellenzéknek állandó nemzetközi jelenlétet kell biztosítani és minden nemzetközi fórumon bemutatni az abszolút fasiszta kormányt és ténykedését, valamint azonnali szankciókat követelni ellenük! Csak így lehetne rádöbbenteni az OVist, hogy ha nem biztosítja a teljesen szabad választásokat, akkor csődbe viszi az országot, teljes nyomorba a népet, valamint elállnak mellőle a az őt támogató milliárdosai is, Teljesen elnyomorítja az országot és akkor tényleg számíthat arra, hogy a népharag fogja elsöpörni őt és családját is. Ha nincs pénz, a seggnyalók is elhagyják majd. Ez az egyetlen megoldás, mert a jelenlegi helyzetben szinte biztos, hogy újabb 4 évet kap és hivatkozhat arra, hogy őt a nép választotta meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Visszakézből

    Roppant célszerű volna, ha az EU sürgősen felállítana egy követelményrendszert, amelynek be nem tartása kizárná az olyan országokat, amelyek szembemennek az Uniós alapelvekkel, vezetői nem hajlandók betartani az előírt demokrácia, sajtószabadság, szólásszabadság, parlamentáris demokrácia elveket. Hogyan tűrheti meg az Unió legnagyobb pártjának, a Néppártnak elnöksége és tagsága Orbánt az egyik alelnöki pozícióban? Tartok tőle, hogy ennek a gesztusnak félreérthetetlen üzenete van az európai szélsőjobb számára! Miközben nem hinném, hogy a Néppárt rasszista, antiszemita, antidemokrata, despota nézeteket vallana.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. .
    Ha egy mód van rá, Kedves Barátaim, 3 szót mellőzzünk a kommentjeinkben:
    > az én, Én és az ÉN szavakat <, … amiből mindig súrlódás keletkezhet…
    Próbáljunk . t i s z t á n . e l v i . s í k o n . érvelni és védekezni… !
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. málnaszőr
    Kénytelen voltam azt a szót használni hiszen csakazigazatmondó szerint tessék lássék, és egyrészt másrészt véleményt formáltam többször is.
    Vagy hallgatnom kéne, és meghagyni neki ezt a hamis örömöt, amit okoz magának a másik lealázásával?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. Andy Mage
    2013. április 2. kedd
    13:29
    Azt kell írjam, Neked a PRP nem való…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Chomsky elmélete: “…Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.
    A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.
    A nyájszellem erősítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni…”
    Ennek vagyunk áldozatai, szenvedő alanyai.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Kedves

    peterfix,
    2013. április 2. kedd
    13:31
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!!!!!!

    Teljesen egyetértek Veled.-nagyon régóta ezt gondolom én is.
    Ezer és egy dologban bűnös,amiért felelősségre lehetne vonni,ha a hajlandóság megvolna rá.Onnantól el lehetne söpörni az összes mocskot,ami és aki a nevéhez fűződik,kezdve az alapfosuktól,a választási ciklusokon túlérő kinevezettekig.
    Annulálható lenne az összes disznóság,amivel az ország életét tönkretették,és béklyóba kötötték.
    Bár belegondolva igencsak groteszk és elképzelhetetlen egy demokratikus választáson trónra emelt “mini”szterelnököt kivonni a forgalomból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. “Ki kell építeni egy független intézményt”. Ajjaj, mire ez megvalósul, szalacsi annamária épp harmadik hivatali idejét tölti majd, és már csak a napi két órában sugárzó, orbán hőstetteit méltató köztévés műsort kell felügyelnie.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. telekis
    2013. április 2. kedd
    20:12

    Én csak egy buta kommentelő vagyok. Így aztán nem is szorulok vérátönlesztésre.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Platelet-rich_plasma

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. telekis
    2013. április 2. kedd
    09:45

    Egyébiránt az ellenzék kivonulása korántsem jelentené azt, hogy Orbán körül efogy a levegő. Nagyon sokan éppen beigazolódni látnák azt, hogy “na itt egy karizmatikus vezető”. A Fidesz régen túl van azon a ponton, hogy párt-szinten le akarnák váltani Orbánt. Szerintem ezt a mögötte álló erők sem engednék.
    Azt hinni, hogy külfödről tesznek bármit, elég naivitásnak tűnik.
    Amellett, hogy az ellenzék egyetlen reális esélye beekrülni a közmédiába az, hogy a szűkös parlamenti közvetítéseken megmutatják az aggályaikat.
    Az ország nem Budapestből, és a lakosság nem csak az internetet író/olvasó emberekből áll.
    Aki ezt nem tudja/hajlandó tudomásul venni, az végzetes hibát követ el. Aki azt hiszi, hogy az MSZMP-t az örökmécsesnél való felszólalás döntötte meg anno, szintén. Lehet levenni a hályogot, és üdv mindenkinek a való világban.
    Ha az ellenzék nem tud eljutni a falusi fejekbe és ott tartósan gyökeret tud verni a csendőrnosztalgia, akkor régen rossz. A legjobb uton halad efelé az ország. Kikövezett sugárúttal a Jobbik számára.
    Ha az ellenzék bojkottban gondolkodik, akkor megerősíti a diktatúrát. Ami köszöni jelenleg enélkül is elég erős. Felesleges feladni a labdát.
    Ha az ellenzék beszáll egy populista licitbe, akkor egy esetleg megnyert választás után fog csődöt mondani.
    Ha bárki azt hiszi, hogy bármilyen külföldi nyomás (eltekintve egy katonai akciótól) tényleges váltásra tudja Orbánt kényszeríteni, azt mérhetetlenül téved.

    A jelen magyar helyzet rémes, és majdnem reménytelen. Az egyetlen lehetséges megoldás lehet, hogy megpróbálni eljutni a kisemberekhez, és nem hazudni, hanem megpróbálva felnőttként és Emberként kezelni. S nem külföldről várni a csodát, és nem belföldön megigérve az “örökéletet az ingyen sörrel”.
    Ha az esélyeket kellee latolgatni, akkor ezrelékekben mérhető. S mégis. Vagy ezeket az ezrelékeket megjátszva sikerül egy realista kormányzást megvalósítani, vagy csak egy lefele menő spirálba sikerül tovább araszolni. Lefele. Az országban nincsenek sem emberi, sem gazdasági tartalékai az embereknek. Ha valaki nem polgárháborúra játszik, akkor maradnak az ezrelékek.
    A boltok küszöbén nem a filozófiai eszmék, hanem az emberek ahlódnak, és kotorásznak az üres ppénztárcában. Egy filozófustól nem hiba, ha elméleteket, ideákat gyárt és aszerint ötletel. De a gyakorlat kicsit más. Éppen úgy, mint a szocializmus esetében. Elméletileg Henri de Saint-Simon, Robert Owen és Charles Fourier tök jó elveket dolgozott ki. Érdemes Lenin korai munkáit is elolvasni. Elméletileg semmi baj velük. A szocializmus filozófiailag tehát egy tök jó eszme. A gyakorlatban nem vált be. A gakorlati szocializmus megvalósításakor ugyanis kiderült, hogy ott nem elvi modellek, és eszmei tréningek játszanak egymással, hanem emberek néznek farkasszemet.
    Emberek az ő igényeikkel, véges életükkel, saját elképzeléseikkel, hatalomvágyukkal, félelmeikkel, stb.
    TGM, mint filozófus teljesen rendbne van. Világosan levezethető elveket és követhetőnek tűnő modelleket kommunikál.
    TGM, mint reálpolitikus sajnos nem jó. Mert az elvekhez, végrehajtáshoz nincsenek emberek rendelve a gyakorlatban.
    Önmagában egyik sem baj. A baj az, amikor gy filozofikus eszmét reálpolitikai szakácskönyvként akar valaki kezelni. Ez az, ami eddig a történelemben gyakorlatilag mindig megbukott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. a férgeket kiirtják….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos