Jézus nem ezt tanította 2013. április 1. hétfő 19:03 Forrás: AN

Jézus nem ezt tanította

Budapest, Pécs – Ferenc pápa a szegények, az elesettek támogatására hívta fel a hívőket. Pécsett a paptársak sajátosan értelmezik a pápa gondolatait.

Amúgy meg szégyen, hogy egy ilyen táblát ki lehetett rakni a Széchenyi téren lévő templomban. Még nagyobb szégyen, hogy nem akadt senki, akinek szemet szúrt volna az embertelen felirat. Nem volt senki, aki szerint az ilyen gondolatok nem odaillőek. A felirat sehova sem illő, de Isten házába végképp nem.

Már amennyiben a templom még Isten háza. Lehet, hogy már csak nevében az. Jézust már nem tudjuk megkérdezni, de nagy összegben fogadnánk arra, hogy annak idején nem ezt tanította.

Címkék:

114 Reader’s Comments

 1. Úgy éreztem reccsen a plafon, mikor valamelyik kereskedelmi TV-ben /talán TV2/ az aljadék így nyilatkozott: rólam mindenki tudja, hogy hithű keresztény vagyok.
  A riporter talán nem vette észre – én igen – abban a pillanatban megjelent szája szegletében az a bizonyos rókamosoly . Tehát van amikor a testbeszéd többet mond , mint száz róka ravaszsága, mellyel tele van az agya.
  Képmutató szörnyek !

 2. Emberek!

  Értem én, hogy ezen oldalakon elvárás a Kat.Egyház szapulása, de hülyeségeket ne írkáljunk, mert az nem kötelező!
  Ha valaki figyelmesen olvassa e tacepaót, rögtön láthatja, hogy az a templom és környékére vonatkozik. Csak!
  Mert mikor is kéregetnek a nincstelenek? A mise idején, ill. túristák felbukkanása idején. Az, aki misére jár, és az most lényegtelen, hogy ez itt népszerű vagy sem, azt azért kéretik nem zavarni!
  További jó fröcsögést!

 3. A papok is koldulnak,mert a perselyezés is az,amit templomokban és azokon kívül is gyakorolnak… A PAPOKNAK NEM MINDENNAPI FALATRA KELL A PÉNZ.,HANEM HOGY JOBBAN ÉLJENEK,KIHÍZZANAK,AHOGY NÁLUK SZOKÁS…
  Szégyellje magát az ilyen ANTIKRISZTUSI EGYHÁZ!

 4. Axa: tudatlan vagy,mert a pereselyezés a szertartás alatt ZAVARTANUL FOLYIK!

 5. Axa
  Ez nem fröcsögés.
  Az egyház fő feladata a nincstelenek segítése is. (főleg)
  A helyes kiírás max. annyi lehetne, hogy a mise ideje alatt……,
  ott ahol nem járnak emberek lehet kéregetni, de minek.
  És nem a kat. egyház szapulása az elvárás, hanem az isten földi helytartójától Jézus tanításának gyakorlatba történő átültetése az elvárás.
  Te másként látod a feladatot?
  De megoldás lehetne a perselyben összegyűlt pénz egyenes szétosztása a koldusok között.

 6. Aki a hozzászólásokat fröcsögésnek titulálja – annak nincs agya !

 7. "tisztelhölgyeimésuraim"

  .
  .
  Axa !
  Ezt a táblát, legalábbis a szövegét küldd el Ferenc pápának, a szent atyádnak.. ! Mit szól majd hozzá?

 8. heveske!

  Ne heveskedj, és főleg ne minősitgess, igy ismeretlenűl!
  Miről is van szó? Magyarország több ezer templomából 1 azaz egyben függesztették ki e felhívást! Ennek ellenére itt számosan, néhány lólépésben, eljutottak a Vatikánig, Ferenc Pápáig. Na ezt minősítettem fröcsögésnek.

 9. Axa 2013. április 2. kedd 09:52 – Olvasgatnod kellene az Igét, hátha leesik a tantuszod, és nem másokat vádolsz ahelyett, hogy szót emelnél a szegényekért.
  .
  Atyámfiai ne legyen személyválogatás a ti hitetekben, amely van a dicsőség Urában, a mi Jézus Krisztusunkban.
  Mert ha a ti gyülekezetetekbe bemegy egy aranygyűrűs férfiú fényes ruhában, bemegy pedig egy szegény is szennyes ruhában;
  És rátekintek arra, akin a fényes ruha van, és azt mondjátok neki: Te ülj ide szépen; és a szegénynek ezt mondjátok: Te állj ott, vagy ülj ide az én zsámolyom mellé:
  Nem mondtatok-e ellent magatoknak, és nem lettetek-e gonosz gondolkozású bírákká?
  Halljátok meg szeretett atyámfiai, avagy nem az Isten választotta-e ki e világ szegényeit, hogy gazdagok legyenek hitben, és örökösei az országnak, amelyet azoknak ígért, akik őt szeretik?
  Ti pedig meggyaláztátok a szegényt. Avagy nem a gazdagok hatalmaskodnak-e rajtatok, és nem ők hurcolnak-e titeket a törvény elé?
  Nem ők káromolják-e azt a szép nevet, amelyről neveztettek?
  Ha ellenben megtartjátok a királyi törvényt az Írás szerint: Szeressed felebarátodat, mint tenmagadat, jól cselekesztek.

 10. Axa
  2013. április 2. kedd
  09:52
  “Az, aki misére jár, és az most lényegtelen, hogy ez itt népszerű vagy sem, azt azért kéretik nem zavarni!”
  Te most ájtatoskodni , vagy divatból jársz templomba?
  Mert még a Pápát is megzavarják, ha fontos, szerintem az éhezés az, neked lehet hogy csak buli odajárni, lássák mekkora keresztény vagy, de nem csak a látszatra kellene adnod.

 11. “tisztelthölgyeimésuraim”!

  Van egy nem túl jó hírem! A bráner rossz végén vagy! Nem vagyok templomba járó, ismerem a Vatikán zűrös ügyeit! De nem állok be a sorba, csak azért mert Bartus így látja, és nem teszem minden rosszért a Kat. Egyházat felelőssé!
  Ferenc Pápa megválasztásakor megjelent itt egy cikk, amihez írtam egy kommentet, még a régi nickemen. Na azt a kommentet Bartus ellopta, noch da zu a nickemet is törölte. Különösen nem zavarna, de ami bánt, hogy tette mind ezt a demokrácia, a szólásszabadság, a szabad véleménynyilvánítás élharcosaként!!
  Akkor mit vársz egy világszervezettől, ott ne legyenek anomáliák?

 12. Axa !
  Igenis jogom van a heveskedéshez – egy részt , mert hevesi vagyok, másrészt mert hevesen szoktam reagálni , ha agyatlan kijelentésekkel találkozom.
  Mi is a “fröcsögés” ? ha valaki szórja szavait tudatlanul , amelyek nem igazak .
  A hozzászólók a klérusról, a katolikus egyházról, a papokról mondják el véleményüket – joguk van hozzá – amennyiben ezek nem igazak CÁFOLD meg.
  Mivel te nem cáfolsz, hanem vádolsz /igaztalanul/ én ezt agyatlannak nevezem.
  Most is arra kérlek : CÁFOLJÁL /tényekkel, adatokkal/ és akkor nem azt írom
  =agyatlan, hanem azt: “okos”".
  Sajnos erre nincs lehetőséget neked sem, nekem sem.
  Üdvözlettel: heveske !

 13. előmerészkedtek már a semjén huszárok és mellszélességgel vállalják a keresztyén hitvallást !!!!
  rókalelkű pedofil társaság akik bort isznak és vizet prédikálnak !!!
  bezzeg választáskor misét színlelve magyarázzák, hogy kire és miért kell szavazni.
  na azóta csak mint turista teszem be a lábam a templomba, mert érdekel az építészet, de a dumával hagyjanak békémet egyszer és mindenkorra.

 14. heveske!

  A katolikusok száma az egész világon: 1 180 665 000 (az össznépesség 17,42%-a) [Afrika: 179 480 000, Amerika: 582 012 000, Ázsia: 125 860 000, Európa: 284 030 000, Óceánia: 9 283 000]
  A püspökök száma: 5065, ebből egyházmegyés püspök: 3828
  A papok száma összesen: 410 593, ebből egyházmegyés pap: 275 542, szerzetespap: 135 051
  Az egy papra jutó katolikusok száma: 2876
  (Nem pappá szentelt) férfi szerzetesek száma: 54 229
  Szerzetes nővérek száma: 729 371
  Papnövendékek száma: 117 978, ebből egyházmegyés: 71 219, szerzetes: 46 759
  A Katolikus Egyház által fenntartott oktatási intézmények: óvodák száma 68 119 (6 522 320 óvódás), alsó tagozatos iskolák száma: 92 971 (30 973 114 tanuló), felső tagozatos iskola és gimnázium: 42 495 (17 114 737 tanuló); katolikus egyetemen tanuló diákok száma: 3 275 440.
  A Katolikus Egyház által fenntartott szociális intézmények: 5558 kórház, 17 763 betegellátóhely, 16 073 otthon idősek, betegek és fogyatékosok számára, 561 otthon, illetve telep leprásoknak, 9956 árvaház, 12 387 bölcsőde, 36 933 szociális rehabilitációs intézmény.

  Üdvözlettel! Axa

 15. Ezt most találtam, ott van mellette egy másik tábla is, így még keményebb a dolog:
  .
  http://homar.blog.hu/2013/04/01/koldusmentes_unnepeket_kivan_a_pecsi_plebania
  .
  Mondom én; ez tökéletesen jellemzi sz…rgyarország általános mentalitását.

 16. Volt olyan riporter aki a miniszterelnököt is képes volt miséről jövet megzavarni.Amennyiben nem tetszik a kényes templomba járó közösségnek,hogy kéregetnek,gondoskodjanak róla,hogy máshol megkapják a életben maradáshoz szükséges javakat.Engem az háborít föl amikor megírják a katolikus egyházzal kapcsolatban tapasztaltakat,akkor egyesek akik nagy lelkesen szapulnak másokat,nagyon föl tudnak háborodni.
  AXA- akkor háborodjon föl amikor a katolikus egyház a templomban nem a vallásról szónokol,hanem megmondja a híveinek kire szavazzanak,kitől kap többet az egyház.Nem tudom ez a fölirat,hogyan egyeztethető össze a felebaráti szeretettel.Van aki azt a kérdést tette föl:ki látta ezt a föliratot? Ami itt megjelenik az nem is igaz,csak az igaz amit az ilyen alakok összehordanak.

 17. Axa
  Magyarországon a Katolikus Egyház által eltartott szociális intézményeket a magyar állam kőkeményen támogatja, természetesen az adófizetők pénzéből.
  Más országokban nem tudom hogy működik.
  De itt nem minden egyházat támogat az állam, aki nem tetszik, mert nem hajolt meg derékszögben, attól még az egyházi státuszt is elvették. (lásd Iványi Gábor)
  Ergó, aki Iványi Gábor közösségéhez tartozna, az a katolikusok által fenntartott intézményeket támogatja a megkérdezése nélkül.
  Ezt te sem gondolhatod korrektnek. (És ez több kisegyházzal megtörtént)
  Jelenleg a magyarországi Katolikus Egyház viselt dolgairól szólnak az itt kommentelők nagy része, bár másutt is vannak hibák.
  Ne feledd isten földi helytartói emberek, nem istenek, ezért ők is ember módra viselkednek.
  Na és ember és ember között van különbség, nem is kicsi.
  Még valami, miért kell egy más vallásúnak, hitűnek katolikus iskolába járnia, csak azért, mert a közelben nincs állami iskola? Ez korrekt szerinted?

 18. Axa !
  Amit írtál – mivel én jó keresztény vagyok – / a fröcsögés kivételével / mindazt elhiszem .
  Most már csak két kérdésem maradt: ezen intézmények fenntartásához rengeteg – hangsúlyozom RENGETEG pénz kell. Tehát honnan a sok pénz ? Tőlünk ! Annak idején az apostolok nem pénzért hirdették a tanokat.
  Szerintem Te pap vagy.
  Dicsértessék a Jézus neve !
  De csak az övé !
  Egyébként nem cáfolod a hozzászólókat, hanem igazolod, hogy ennyi pénz fölött garáz. . . bocs gazdálkodik az egyház .
  Kiegészítésül : Jézus a saját kenyerét törte meg, amikor azt szétosztotta!Remélem érted, amit leírtam ?
  Aki józan , paraszti ésszel gondolkodik /még ha mellék ill. fővágányra viszed is a dolgokat/ – azt se te, se más nem tudja bevinni az erdőbe !
  Mellesleg, már nem is vagyok olyan heves.

 19. Szenzor!

  Végre egy normális hang! Köszönöm!
  Mégegyszer: nem vagyok templomba járó, és pontosan az egyházakat körül vevő botrányok miatt! De tartom magam ahhoz, amit Kurt Wonnegut írt:
  ” az emberek azért járnak templomba, mert szeretnek nappal is Istennel beszélgetni”
  A többi az mind sallang, lényegtelen, vivőanyag!
  Amiért az első kommentemet megírtam az az, hogy itt sokan nem tisztelik mások vallási szokásait,értékrendjét. Amúgy, demokratikusan, mely itt egy vezérszólam!

 20. Axa
  De akkor te is látod, hogy unortodoxiában, aki istennel szeretne beszélgetni, az otthon teszi, mert a templomban nálunk politizálni szokás.
  Kurt Wonnegut magyarosítva (idézőjel nélkül)
  az emberek azért járnak templomba, mert szeretNÉNEK nappal is Istennel beszélgetni.
  És a többség nem veszi észre, hogy nem az történik, helyette isten nevében agymosáson esik át.
  üdvözlettel Szenzor

 21. heveske!

  Egy példa a civil életből!
  A bolygó egyik legnagyobb szervezete a FIFA. Minden lépése, tette, helyszin kijelölése tele korrupcióval, zsarolással! De ettől a labdarugás virágzik, milliárdok nézik, élvezik! Nem törődve azzal, hogy a Központ milyen.
  Én ezen milliárdok védelmében írtam, amit.

 22. tippan
  2013. április 2. kedd
  09:30
  Olvass vissza!
  Varga Csaba
  2013. április 2. kedd
  07:18

  Ellenőriztük a feliratot. tényleg ott virít Pécsett a Széchenyi téren a Belvárosi templom (Gázi Kászim pasa dzsámija) bejáratán.

 23. Axa!
  Megegyeztünk.
  A FIFA-ról szóló véleményedet osztom De ők legalább nem hivatkoznak Jézus tanításaira.
  Tehát így is lehet – fröcsögés helyett.
  Köszönöm.

 24. Szenzor!

  Aki a templomban nyitott a politikai agymosásra, az nem akar Istennel beszélgetni! Az, csak úgy ott van! Én éltem a létező szocializmusban, annál nagyobb agymosás nem volt. Aztán a csúcson volt 800 ezer tagja a manschafftnak!
  Ami az “unortodoxiát” illeti, nem tudom! Szívesen beszélgetnék egy olyan ciprusi vállalkozóval, akinek épp most viszik el a cégpénzének 80%-át! Ortodox módon!
  Üdv.! Axa.

 25. Jakab levele 1
  “Az Isten és az Atya szemében ez az igazi, tiszta vallásosság: meglátogatni nyomorukban az árvákat és az özvegyeket, és tisztán maradni a világ szennyétől.”…

  Jakab levele 2
  “Ti mégis lenézitek a szegényt. Hát nem a gazdagok zsarnokoskodnak fölöttetek és hurcolnak benneteket a bíróság elé? Hát nem ők gyalázzák meg azt a fönséges nevet, amely le van híva rátok? Természetesen, ha megtartjátok a királyi törvényt az Írás szerint: „Szeresd embertársadat, mint saját magadat”, helyesen jártok el. De ha a személyek között különbséget tesztek, bűnt követtek el, s a törvény, mint törvényszegőket, elmarasztal benneteket.”…

  Jakab levele 4
  „Az Isten a kevélyeknek ellenáll, az alázatosaknak azonban kegyelmet ad”
  … “Ki vagy, hogy ítélkezel felebarátod fölött?”

  János levele 1
  “Aki azt állítja: Szeretem az Istent, de felebarátját gyűlöli, az hazug. Aki ugyanis nem szereti testvérét, akit lát, Istent, akit nem lát, hogyan szerethetné? ”

  Lukács 12:33-34
  “Adjátok el vagyonotokat, és a pénzt osszátok szét a szegények között! Szerezzetek magatoknak örök, mennyei kincseket, amelyeket a tolvajok nem lophatnak el, s a moly sem pusztíthat el! Mert oda húz majd a szívetek, ahol a kincseitek vannak.”

  No comment

 26. Tisztelt AXA:

  Csak szeretném emlékeztetni önt,hogy ebben a bagázsban (klérus)nemrég botrány tört ki,hogy 400miliárd -ft csak úgy simán el tűnt, az az le nyúlta a PÜSPÖK ÚR.Bíróságon van az ügy,remélem ki derül az igazság,hogy ki nyúlta le ezt a sok pénzt,az biztos,hogy nem a koldusok közt osztották szét.
  JÉZUS az ilyeneket fedte meg:jaj nektek farizeusok és kép mutatok!!!

 27. bendiendi
  Pécsi püspökségnél és a győrinél is sok-sok pénzről van szó!
  Az állam, azaz mi, pedig kifizeti nekik még a devizahitelüket is…..akkor mihez is kellett nekik a hitel?!
  Pécsen pedig még valami pedofil-ügy eltusolás is volt….

 28. CSAKÉN:köszönöm a kiegészítést ,csak egy pár viselt dolguk jutott ,hirtelen eszembe ,Nem rég került a kezemben egy könyv: A LELEPLEZETT VATIKÁN,hát nem semmi!! Mindenkinek ajánlom,azt a nagy BABILONT( VATIKÁN ) amiben és ahogy élnek,azt nem tudja ember fel fogni.Mindenkinek ajánlom a JÁNOS JELENÉSEKRŐL irt könyv 17 -et ez mindent meg magyaráz.

 29. Hogy a Tarlósnak az utcán, meg az aliuljáróban nem tetszenek a hajléktalanok, az is felhágorító de hogy a csuhások a templomból kiutálják a szegényeket, az egyenest a kereszténység szellemie elleni támadás. Ahelyett, hogy a szegények támogatására biztatnák a híveiket, megtiltani nekik, ez maga az erkölcsi szenny. A felvilágosodás óta él az erre az egyházra vonatkozó felhívás. “Pusztítsátok el a gyalázatost.” Ha a soha nem élt legendájuk Krisztus most ismét “eljönne”, ugíanazt tenné velük mint a mese szerint a jeruzsálemi templomban. Kiverné a piszkos kufárokat. AXA-val meg nem kell vitatkozni. Ne szennyezzétek be magatokat avval, hogy egy ilyen erkölcsi nullával szóba álltok. !

 30. Nyul Béla!

  “AXA-val meg nem kell vitatkozni. Ne szennyezzétek be magatokat avval, hogy egy ilyen erkölcsi nullával szóba álltok. !”

  Gondolom ezeket a magvas gondolatokat az átlagnál magasabb inteligenciád mondatja veled! Arról már ne is beszéljünk, hogy elkötelezett híve vagy a demokráciának, a szólásszabadságnak, a szabad véleményformálásnak.

 31. Én csak annyit nem értek,hogy a koldusok századok óta MINDIG a templom előtt kéregettek…..most mi ezzel a baj?Nem lehet elmenni mellettük nyugodt lelkiismerettel?Nem ők akartak koldussá válni,s ha a szeretetről BESZÉLŐ émberekből sem tudnak empátiát kiváltani,akkor kiből?A turisták nem hinném,hogy nálunk látnak először koldulókat…S miért is fáj az,ha Ők adnak egy kis aprót ezeknek az embereknek?EMBEREK,hová lett belőletek a lélek?Mi ez a gőg,kevélység a szívetekben?Ha már Te nem adsz,legalább azt ne irigyeld,amit más ad:((((

 32. Axa sajnos egyáltalán nem ismeri Isten szavát. Ajánlom, hogy olvassa el a Bibliában Ezékiel könyvének 33. fejezetét arról, hogy kik a felelősek a társadalmi problémákért. Egyébként az egyházak Jézus legfontosabb parancsát sem veszik figyelembe, – Máté könyve utolsó három mondatát: “Elmenvén azért tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelve őket Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében, tanítván őket mindarra, amit én parancsoltam néktek és íme én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.” Nemhogy minden népeket, a saját híveiket sem tudják megtartani a papok, fiatalok alig vannak a templomokban. Krisztus legfőbb parancsát az “őrállók” semmibe veszik. Axa azt hiszi, hogy csak ő olvassa a Bibliát? A legnagyobb baj világszerte az istentelenség növekedése, és ezért a képmutató álkeresztények – elsősorban a papok a felelősek.

 33. nagyobb baj, hogy hallgatnak…(mint az a bizonyos a fűben…)
  pénzért mindent…..

 34. keddi: azért azt hadd jegyezzem meg igen halkan, hogy képmutató álkeresztények minden gyülekezetben előfordulhatnak. Ugyanúgy, mint igazak is. Nagy hangon ítélkezni ÁLTALÁBAN nem lehet.
  Mert lehet, hogy te néhány hozzászólásból meg tudod ítélni, mennyire ismeri Axa Isten szavát, de hogy te valahogyan nem tetted azt magadévá, azt meg én látom.
  Javaslom, olvasd el János 8. fejezetét, van ott egy mondat kifejezetten neked.

 35. @tippan: Én láttam a saját szememmel ma hajnalban. Le is fotóztam. Pontosan úgy van minden, ahogy a fotón.

 36. Az imago dei jegyében halkan megjegyzem, hogy miért kell Isten képmását,
  az embert cseszegetni a templomban, ill. a templom előtt. Illetlen, sőt sunyi.

 37. a magyar történelemben a katolikus egyház soha nem állt az elnyomottak oldalán. itt nem volt és előreláthatólag nem is lesz olyan fényes példa, mint helder cámara püspök. ahol ilyen díszpéldányok termelődnek ki, mint kollonich, zadravecz, prohászka, mindszenzy és a kdnp aljas képmutató stricibandája, egy ilyen felirat nem meglepő.

 38. Milyen érdekes amikor gyerekként járnom kellett templomba -még élénken emlékszem-, hogy majd kiszúrták a szemem azzal a bottal, melynek végén lógott a persely-zsák. Nem voltak tekintettel, hogy szegény proli gyerekeknek az ötvenes években még zsíros-kenyérre is alig telt, nemhogy perselybe valóra. Persze nem kell csodálkozni, hiszen a hívek könnyen gondolhatják, ha adnak valamit azzal letudták jótékonykodási kötelezettségüket és a csuhásoknak már nem marad semmi. Ezért aztán tiltó táblákkal próbálják távol tartani a kéregetőket egyelőre. Mert ez csak az első lépés, aztán jöhet az önkormányzati rendelet és végül a Viktátor beíratja majd az ” alaptörvénynek” nevezett förmedvénybe. A katolikus egyház létezése során soha nem a szegény embereket akarta szolgálni, hanem mindig önös érdekeit tartotta szem előtt. A katolikus egyház volt az ,aki a történelem folyamán a legtöbb ártatlan ember erőszakos haláláért felelős. Ez most sincs másképpen, most is csak a saját érdekeit nézi.

 39. AXA, Tüske!
  Én csak azt kívánom nektek, jussatok el arra a szintre, hogy utolsó mentsvárként, a templom maradjon az egyedüli hely, ahol koldulhattok, aztán meglátjuk, ha felrúgnak, elzavarnak, lenéznek, és leköpnek benneteket, mennyire lesz jó, és majd eszetekbe fog jutni, amit a most kitiltott emberek ellen írtatok.

 40. hamond!

  Erre az intelligens kommentre szerinted mit lehet válaszolni?!

 41. azt barátom hogy húzz 3.14 csába, és ne itt add elő mekkora bunkó vagy.

 42. Kedves hamond!

  Ezek olyan érvek, amik előtt csak meghajolni tudok! Belátom, hosszú még az út, míg azokba a magasságokba jutok, ahol Te leledzel!

 43. Csak bele kell szolnom!
  axa:”Ha valaki figyelmesen olvassa e tacepaót, rögtön láthatja, hogy az a templom és környékére vonatkozik. Csak!”

  axa!Ha itt Ny-ba barmelyik vallasi kozosseg aki Jezus Krisztus igejet hivatott terjeszteni,ilyen plakatot kiszegez templomanak a bejaratara,vagy CSAK a kornyekere,olyan kovetkezmenyekre szamithat,hogy nem kell a reverendajat legkozelebb a tisztitoba vinnie!ERTED??Megkeresik a felelosoket es szetcincalja a sajto ugy,hogy 1 honapig tema lesz a CNN-en! Es tudod miert?Mert ennel erkolcstelenebb es gyomorforgatobb,kepmutatobb dolog nincs a vilagon,minden joerzesu” emberben ez a megnyilvanulas indulatokat valt ki,megjegyzem jogosan!

 44. Axa
  2013. április 2. kedd
  10:35

  Akkor most ki köpköd?

 45. hamond kicsit eldurvult a beszélgetésetek. Emberek azért kicsit disztvingláljunk már!

 46. Sziasztok!

  Sok politikát “hallottam” és még egy kicsit több “hitet”. Ami szerintem minden ember jogosítványa, hogy vagy hisz, vagy hiszi az életét, de ez mindenki saját döntése, és nem a kitalált elvárás következménye. Szerintem az egészséges önzőség nagyon kellemes, de természetesen nem ÖNÖS. Bocsi, én nem vagyok hívő, mert úgy látom sok olyan van a hitben, ami már sok századdal ezelőtt sem működött. Bocsi, egy nem hívő: Ica

 47. A temlplom kérdésre csak annyit, hogy szerintem nem így kellett volna megoldani a kérdést, de ez tényleg gusztustalan volt.

 48. Kedves Axa !
  GYonyoruen osszefoglaltad a listat. Engem altalaban nem hatnak meg a nagy szamok, azert mert valamit sokan helyeselnek meg nem biztos hogy igaz. (Egyunk sz@rt, a par millio legynek csak igaza van). Ami a listadbol kitunik az nem mas mint hogy a vilagnak (vallasos , hivok ;s ateistaknak is) rengeteg ingyenelot kell eltartania. Koztudomasu hogy a katolikus egyhaz nem termel anyagi erteket ( a szellemi ertekei meg ” kar es szemét). A jotekonykodas amit a katolikus egyhazt tesz nem mas mint az elrabolt vagyonbol valo visszaadas. Pl MO-n az allam rengeteg penzt add az egyhaznak az iskolak fentartasara es az egyhaz abbol fedezi a iskolak koltsegeit is. Nem volna egyszerubb ha maga az allam mukodtetni az iskolakat kozbulso “reteg” nelkul ?
  Ha valaki kicsit is atnezi a tortenelmet a katolikus felkezettel kapcsolatban azt latja hogy a legnagyobb nepirtast ok kovettek el. Mellettuk kisinas Hitler vagy Sztalin is. A katolikus egyhaz emberiseg ellenes, tudomany ellenes, es legfokeppen Biblia ellenes, ezert ANTIKRISZTUSI. Lehet nyalni a katolikus egyhaznak ugyis most ez a trend, de azert vannak emberek akiket nem a divat vagy a tomeghangulat iranyit.

 49. Eszembe jutott egy regi tortenet.
  Diplomaskent nagyon keveset kerestem es a kepessegeim allatt valo munkat vegeztem, nagyon sajnlatam magamat. Szoltam is Istennek hogy nem jarja ez a dolog… ehes voltam bementem a MC-ibe enni. Ahogy eszem egyszer csak elem allt egy hajlektalan koszos apolatlan ficko, es kert egy kis penzt mert ehes volt. Raneztem es rogton beugrott hogy az elobb panaszkodtam Istennek, de ez a srac sokkal rosszabb helyzetben van. Tel volt -15-25ºC is elofordult. Ez a srac kint aludt egy parkban, egy jatszoteren, ritkan huzodott be fedo ala. Meghivtam kajalni, meselt az eleterol. ELneztem a kezet, a bor melyen berepedve a hideg miatt, ki tudja mitol furdott utoljara. A templom kornyeken is talalkozhatunk ilyen szerencsetlenemberekkel, akik persze kenyelmetlenek mert rontjak az oszkepet, a komfort erzetunket. Amikor a perselybe dobja a hivo az egy ket forintjat, nem sokat segit vele, a tortenelmi egyhazakat nem a hivok tartjak el, de az az egy ket forint meleg etelhez juttathatna egy egy hajlektalant.
  Az irgalmas szamaritanus tortenete utan Jezus felteszi a kerdest. Vajon ki volt a ki rabolt, megalazott ember felebaratja, a Levita, a Pap, vagy a szamaritanus.
  Sokan tudjatok a valaszt !

 50. comonsense!

  Rossz hírem van! Sajnos Te sem értettél meg!
  Nem védem az Egyházat, csak és kizárólag a Hívőket.
  Nézzük ezt a cikket. Arról egy szót sem ejt, hogy a templom tiszteletese, már hónapok, évek óta űz ádáz csatát a kéregetőkkel. Zaklatják a hívőket, zavarják a szertartást, ordenáré módon viselkednek! Arról sem beszél, hogy a templom mellett kihelyeztek egy dobozt, ahova a hívők RENDSZERESEN élelmiszert és ruhát tesznek. Ezért írtam, amit!
  Az pedig, hogy az állam támogatja az egyházak karitatív, oktatási feladatait, számomra teljesen logikus. Mert itt természetesen nem csak a Kat. Egyházról van szó!
  Tiszteletben tartom mindenki véleményét( még hamondét is, aki rendkívül egyszerű), ezért gondolom, nem túl nagy elvárás, hogy az én véleményem is vélemény lehessen.

Kapcsolódó cikkek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS kanadaihirlap
Videók