Jézus nem ezt tanította 2013. április 1. hétfő 19:03 Forrás: AN

Jézus nem ezt tanította

Budapest, Pécs – Ferenc pápa a szegények, az elesettek támogatására hívta fel a hívőket. Pécsett a paptársak sajátosan értelmezik a pápa gondolatait.

Amúgy meg szégyen, hogy egy ilyen táblát ki lehetett rakni a Széchenyi téren lévő templomban. Még nagyobb szégyen, hogy nem akadt senki, akinek szemet szúrt volna az embertelen felirat. Nem volt senki, aki szerint az ilyen gondolatok nem odaillőek. A felirat sehova sem illő, de Isten házába végképp nem.

Már amennyiben a templom még Isten háza. Lehet, hogy már csak nevében az. Jézust már nem tudjuk megkérdezni, de nagy összegben fogadnánk arra, hogy annak idején nem ezt tanította.

Címkék:

114 Reader’s Comments

 1. Egy másik cikknél megírtam egy tegnapi hírt, nem figyelt rá senki:
  Az ombudsman vizsgálja, hogy a csuhások iskolájában az iskolafenntartók tudtával és hozzájárulásával éheznek gyerekek….

 2. Igazi keresztény…….gratulálok ! Ez várható az egyháztól, viszont odabent sokat a perselybe, az államtól /azaz tőlem, tőlünk, az adónkból / rengeteget ! Isteni !!!

 3. "tisztelhölgyeimésuraim"

  .
  .
  Axa!
  .
  Az összes statisztikai adat – amit itt közölsz – mind úgy és azért született, hogy az “anyaszent” egyház dicsőségét hírdesse. De nem ám csak úgy spontán, hanem kemény harcot vivva a haladó erőkkel, akik ezeket inkább- például az oktatási és jótékonysági intézményeket – hivatalos, állam által működtetett garanciális jótéteményekként üzemeltethetné. Ehelyett a a puccs-klikk erőszakkal elvette az állam oltalma alól és átadta a vele lepaktált egyháznak “annak dicsőségét erőltetve” a közvélemény előtt… Ennek a dicsőséghadjáratnak vagy Te is a katonája, nem baj, csak ismerd be, és akkor a helyén kezeljük a kommentjeidet is…

 4. “tisztelhölgyeimésuraim”

  Nincsenek megfelelési kényszereim, és nem vagyok semmilyen dicsőséghadjáratnak katonája! Ha, Te ezt így látod, akkor semmit nem értettél a mondandómból.
  Ez az adathalmaz, a Kat.Egyház világméretű jószolgálati tevékenységét mutatja. Persze, mindenhol használ adópénzéket, miért is ne, hiszen állami feladatokat is megold!
  Ha egy vulgáris példát hoznék: nem vagyok opera rajongó, nem járok Operába! Mégsem mondom, hogy a francnak támogatja az Állam, évi 4,5 milliárd Ft-al. NNem mondom, mert tudom, hogy a társadalom minden szegmensének jár a támogatás, és nem mondom, mert bunkó sem vagyok!:))

 5. “Persze, mindenhol használ adópénzéket, miért is ne, hiszen állami feladatokat is megold!”
  Csak, hogy nem kell vele elszámolniuk!
  Sőt bármit vásárolnak (élelmiszer stb), annak az áfáját is visszaigényelhetik.
  Talán a hívőknek kellene eltartani az egyházukat.
  A biztosítékot az veri ki nálam, hogy a 2/3 dönti el egyház-e a közösség.
  Legkirívóbb az, ahogy elbántak a http://www.metegyhaz.hu/ -al.
  “hiszen állami feladatokat is megold!” Ki, ha ők nem!!!!
  Személyes bosszúnak látom.
  Mondom mind ezt mint ateista. Talán nekem kellene eldönteni milyen csoportokat támogassak az adómból.

 6. Eredménnyel koldulni a parlamenti parkolóban álló, sötét színű, nagy teljesítményű gépkocsik mellett lehet.
  Minden kolduló, koldulás előtt tanulmányozza a gépkocsi márkák típusát, felszereltségét és így ebből az értéket megállapítva ki lehet választani a legkedvezőbb autó tulajdonost.
  A tulajdonos érkezésekor nyújtsuk kalapunkat, svájci sapkánkat előre, vagy ajánljuk fel, hogy kicsit használt, szövet zsebkendőnkkel áttöröljük az ablakokat, de István király portréjáért eltekintünk tőle!

 7. Ázsia egyik legszegényebb országában, Sri Lankán a katolikus templomok oltalmat adnak azoknak a szegényeknek, akik oda betérnek. A templomok előtt általában sok koldus kéreget, de mindig jut nekik néhány rúpia, pedig az adakozók maguk is szegény sorsban élnek. Saját szememmel láttam az egyik nagyobb fővároshoz közeli templomban, amint egy nagyon rossz állapotban levő, sebekkel borított testű asszonyt a mise ideje alatt kezelt, ápolt egy fehér reverendás idős pap. Ott szó nincs eltanácsolásról, vagy netán kitiltásról.
  Bevett szokás, hogy a legszegényebbek közé tartozó halászok a templomok kertjében gyűlnek össze, és ott beszélik meg dolgaikat, de ünnepségeiket is ott rendezik. A jobb módban élők a katolikus ünnepek egyes napjain befogadják a szegényeket, és ellátják őket az asztalukról ünnepi étellel, itallal. A házakhoz betérő kéregetőknek a gyerekekkel küldenek ki pénzt, hogy már egészen fiatal korban megtanulják azt, hogy az elesetteket segíteni kell.
  A trópusi éghajlaton a fertőzött víz fogyasztása igen sok veszélyt rejt magában, ezért a házak kapuja mellé, lehetőleg árnyékos helyre műanyag flakonokban tiszta, iható vizet tesznek ki, hogy a rászorulók abból vehessenek magukhoz jó, nem fertőző ivóvizet. De a szegényekkel való szolidaritás nem csak a katolikusokra jellemző, így tesznek a hinduk, és az ország népességének 75 százalékát kitevő buddhisták is. Javasolnék egy kiadós tanulmányutat papjainknak akár Indiába is, ahol a hihetetlen szegénység mellett, hasonló szokások uralkodnak.
  Arrafelé nem a hívők vannak a papságért, hanem a papok tesznek sokat a hívőkért!

 8. Tóta W.: A sír üres
  2013. április 03., szerda
  “Virgácsot hozott idén a nyuszi a történelmi egyházaknak, ami felveti a kérdést, hogy vajon érdemes-e itt keresztény kurzust csinálni.
  .
  A 2011-es népszámlálás szerint másfél millió a katolikusok embervesztesége, csaknem félmillióval kevesebb a református, egyharmadával csappant meg az evangélikus tábor. Mindez tíz év alatt történt, tehát már a negyven év kommunizmusra fogni sem ér.
  Rossz hírek ezek az érintett egyházaknak, különösen, hogy ők tudják legjobban: ezek már bőkezűen felülmért adatok, a most számba vett tábor jelentős része csak ilyenkor vallja magát hívőnek, egyébként meg nem érdekli a legkevésbé sem.”
  Tovább:
  http://hvg.hu/w/20130403_A_sir_ures

 9. Május 20-án lezárul az adóbevallás.
  Majd meg lehet nézni, mennyi ember nem adja az egyházaknak az 1%-t.
  A népszámlálás óta még inkább csökken a létszámuk, mert a hívőknek is kinyílt a szemük, hogy a papság miért is korteskedett a fideszeseknek, hiszen ők mindent megkapnak a néptől elvett forintokból!

 10. Hogy is jön ez össze Jézus tanításai és a katolikus papság?
  Ki tudná elképzelni Jézust ezekben a gazdagságot hirdető fennséges papi ruhákban a katolikus templomok arannyal díszített környezetében?
  Megcsúfolják Jézust amikor a szájukra veszik

 11. Így fecsérli, fecsérelte mára el a magyar Római Katholikus Egyház a rendszerváltáskorra felhalmazott erkölcsi tekintélyét, a világ és hívei jóindulatát. Oda züllött a dolog, hogy míg a legborzasztóbb ötvenes évek elején is tüntetőleg vetettem keresztet gyalog, buszon, villamoson a templomok előtt, ma már szégyelem ezt tenni

 12. kisember
  A stüszivadász, embertársát amortizáló, a 3 millió felesleg út szélén hagyása, a rokkantak visszaterelése a nemlétező munka világába, hogy csak egy pár dolgot említsünk a mélyen vallásosak ténykedéséről!
  Ha valóban hinnének, akkor ilyen bűnt nem is követnének el, mert ennek a feloldására nincs annyi imádság, mely feloldozná ezeket!
  Szóval szerintem, akik bűnt követnek és azt gondolják, majd imádkoznak egyet, azzal rendben is lesz a dolog, soha nem félték a Teremtőt!

 13. minden esetre megérdemelné és megérné a lehető legtöbb “koldussal” megtölteni a pécsi templomot és templomteret egy nagy misére!

  Milyen pofát vágna a plebános és úrhatnám közönsége!

 14. tori!

  Volt a Katolikus Egyháznak felhalmozott erkölcsi tőkéje!?
  Valamiről lemaradtam!

Kapcsolódó cikkek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS kanadaihirlap
Videók

Blogok