Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gerendás válaszol a rajongóknak 2013. április 1. hétfő 19:10 Forrás: AN, Facebook

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gerendás válaszol a rajongóknak

Budapest – Lavinát indított el Gerendás Péter búcsúlevele. Az ilyen alkalmakkor megszokott mocskolódások mellett túlnyomó részt segítőkész megnyilatkozások láttak napvilágot. Hírességek, valamint kevéssé ismert emberek fogtak össze, és ajánlották fel segítségüket az egzisztenciálisan kilátástalan helyzetbe került Liszt-díjas zenésznek.

Akinek egyébként nem csupán a megélhetés, de az élhető ország hiányzik. És azokkal ért egyet, akik nem szeretik, ha a hazájuk fasizálódik. Gerendás Péter levélben válaszolt az érte aggódóknak:

Nagyon köszönöm az együttérző leveleket, tényleg nagyon jólesnek!
Elhatároztam, hogy nem nyilatkozom semmilyen médiának, mert nem akarok haknizni ezzel a számomra súlyos, és rendkívül fájdalmas témával. Levelem nem segítségkérés, ahogy írtam. Magamra, és a gitáromra támaszkodom, korábbi krízisidőszakaimban is el tudtam tartani magunkat. Nem akarom, hogy bárki a nevére vegyen, nem akarok a politika áldozata vagy pártok házi mártírja lenni. A problémáim nem ma kezdődtek, átívelnek kurzusokon. Nem vagyok egyedül sajnos.

Ha valami értelme volt az én levelemnek, akkor az, hogy megkongattam a vészharangot az egész meggyalázott szakmánkért, mert még egyszer mondom, nem vagyok egyedül, nagyon sokunk nevében írtam, amit írtam. Szeretem a Hazámat, a honfitársaimat, mindig is az hajtott, hogy értéket teremtsek és itthon boldogan éljek. Ha a szakmámon belül a kollégáimmal együtt van számunkra itthon megélhetési lehetőség, és toleráns szeretetteljes légkör, akkor boldogan maradunk vagy visszajövünk.

Szeretettel: Gerendás Péter”

 

 

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (40 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +47 ( 59 szavazatból)
Gerendás válaszol a rajongóknak, 4.9 out of 5 based on 40 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

19 Reader’s Comments

  1. Látható! Mégis van szolidaritás.
    Ebben van a közös erőnk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  2. Pedig vannak idők, amikor külföldről jobban lehet szolgálni egy hazát, és ezek most nagyon olyan idők. Az hiábavaló áldozat, ha otthon vállalja az állandó zaklatást, életveszélyt. Még akkor is, ha nem lenne családja, kisgyerekei. Most pedig, hogy így felhívta magára a figyelmet, hogy lenácizta a nácikat, jól magára bőszítette azokat, rá(juk) fognak repülni ezerrel.
    .
    Majd lesznek vajon vállalkozók arra is, akik testőrként fognak rájuk vigyázni éjjel, nappal? Kertész Ákost is magára hagyták azok, akiket addig az övéinek hitt. Igaz, ő aztán nem csomagolta a sz@rt csipkekendőbe. És az a magyar “demokratáknak” nem komilfó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (33 szavazatból)
  3. Vannak idők mikor menni kell… Ez olyan idő. Hiába reménykedik Gerendás Péter, itt nagyon sokáig nem fog változni semmi.A sok gyalázkodó hozzászólás erre utal.
    Vannak jó szándékú emberek, de egyre kevesebben mernek szólni. Ettől kapnak (tak) erőre a szélsőjobbon.A gyűlöletet elültették az arra kaphatókban,és nagyon sokára fogják belátni, hogy ez nem helyes út.
    Sokan segítő kezet nyújtottak felé. Fogadja el!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (30 szavazatból)
  4. Sok évnek kell eltelni ahhoz, hogy a helyzet normalizálódjon. Mára már olyan színtre süllyedt a társadalom a politika miatt, hogy ebből egyhamar nem fog kikecmeregni. Kell, hogy egy nagy pofon érjen minket, hogy észhez térjünk.
    Csak azt sajnálom, hogy GP mellett nem áll ki többszáz , vagy többezer értelmiségi, művészek, zenészek, tudósok stb…
    Otthonukban lapítanak, pedig őket is eléri előbb-utóbb a hatalom keze.
    Pillanatokra kellenek, utána pedig mint egy koszos rongyot kidobják. Nincs és nem lesz rájuk sem szüksége a hatalomnak. Önámítás, amiben ringatják magukat!
    Ebben az országban mindenkinek helye van, nem nekik kell elmenekülniük, hanem azoknak, akik ezt a mocskos rendszert megalkották, nagyüzemileg támogatják, kiszolgálják a mi kárunkra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (38 szavazatból)
  5. Sajnos menni. KELL!!!!! MÉG HA FÁJ IS!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  6. “…Szeretem a Hazámat…”
    .
    - Nem tudom, hogy lehet egy olyan “hazát” szeretni, amelyik ennyire gyűlöli őt, amelyik ezt csinálja vele…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (19 szavazatból)
  7. Ady Endre: A perc-emberkék után

    Otthon bolondját járja a világ,
    Majmos, zavaros, perces, hittelen,
    Nagy, súlyos álmok kiterítve lenn,
    Fenn zûrös, olcsó, kis komédiák.

    Magyar Bábelnek ostoba kora,
    Ments Atyaisten, hogy bennelegyek -
    Engemet kötnek égbeli jegyek
    S el kell hogy jöjjön nászaink sora.

    Most perc-emberkék dáridója tart,
    De építésre készen a kövünk,
    Nagyot végezni mégis mi jövünk.
    Nagyot és szépet, emberit s magyart.

    Robogok honról rejtett vonaton,
    Ebek hazája ma, nem az enyém -
    S ha marad csak egy hivõm, szent legény,
    Még a holttestem is ellopatom.

    Ez a ricsaj majd dallá simul át,
    Addig halottan avagy éberen,
    Pihenjen a szent láz s az értelem,
    Míg eltünnek a mai figurák.

    Magyar leszek majd hogyha akarom,
    Ha nem sutáké lesz itt a világ,
    S fölcsap minden szent és igazi láng
    Rejtekbõl avagy ravatalon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  8. Gerendás Péter munkásságát csak nagy vonalakban ismerem , jó egynéhány számát hallottam és nagyon tetszenek ! Az hogy ilyen idősen így gondolja hogy itt nincs tovább CSALÁDJA számára az tragédia ! Nem gondolom hogy túlzás , de azt hiszem ez orbán és bandájának mesterműve, legyen büszke rá ! Ez a nemzeti kultúrája meg a centrális erőtere !! A kilátások nem túl jók ! Abban bízom már hogy valahol ott pihennek ennek a baromnak a kezelési kartonjai , és valaki csak a legmegfelelőbb pillanatot várja – pedig már volt egynéhány abból is !! Ne ringassuk magunkat normális választás lehetőségével ! Ha az EU és a komoly befolyással bíró USA nem tesz valami értelmeset akkor marad minden így ! Ha pedig próbálják eltávolítani külső nyomással akkor jön a GONDOLKODÁSRA NEM KÉPES BIRKAHAD és a FOCICSÜRHE !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  9. Tőlem ez a mindent eltűrő szeretetfüggőség idegen. Hogyan lehet szeretni olyan hazát, amely kiszolgáltatja állampolgárait saját, vagy egy másik ország nácijainak kénye-kedvének? Első alkalommal még mondhatják elnézőbb hajlamúak, hogy hibázott, megbocsájtható. De második (esetleg többedik) eset már menthetetlen bűn. Egy szülő bűne is nagyobb, mint egy idegené, ha megtagadja, másoknak kiszolgáltatja a saját gyermekét, akiért felelősséggel tartozna, akit védenie kellene, aki nem tehet arról, hogy véletlenül odaszületett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  10. En is szeretem a hazamat. Csak nekem nincs olyan. Van aki azt mondta ram hogy hazaarulo vagyok, pedig sohasem kaptam sem penzt sem mast azert hogy elhagyjam MO-t. Elhagytam ingyen, sot fizettem is erte. Valojaban MO arult el engem , sot nem csak engem de a szuleim generaciojat, a mi generecaionkat sot az azelottieket is es az kovetkezot is. Ez az orszag felemeszti a lakosait, szolgasagban tartja anyagilag es szellemileg egyarant. Hogyan lehet ezt szeretni ? Szeretem az embereket, baratok rokonok, ismerosok. Szeretem a tajakat, de minden ami a kormanyzasbol, hivatal rendszerbol, vagy politikabol ered, minden kapcsolat az adohivatallal, rendorseggel sokszor megalazo es igazsagtalan. Hogyan lehet ezt szeretni? Talan mazochistak vagyunk ? Mit jelent az a szo hogy Haza ? Hogyan lehetne barki is otthon olyan orszagban ahol vagy Ot vagy a szomszedjat ok nelkul uldozik, az eletet megkeseritik. Ahol a kormany nem szolgalja hanem elnyomja kiszipolyozza nem a polgarait hanem az alatvaloit. Ez az az orszag ahol “mindenki egyenlo de a DISZNOK egyenlobbek”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  11. Megtalaltam Gerendas Peter bejegyzeset a fb-on!Hat gyerekek,a mostani reakciomert semmifele felelosseget nem vallalok!Azok a kommentek….Solymos Toni es a tobbi hasonloan gondolkodo szakmabeli elmehet a jo budos pi…a!Nincs fasizalodas???!!!!Nincs???Hat kinek hazudnak ezek az elkorcsosult jellemu”,gonosz,lelketlen fergek!!??Kinek??Nekem,neki??Amikor Hitlert eltetik es Horthyt,mikor Auschwitz udulotaboros polokban jarkalnak agyatlan suhancok,mikor folyamatosan holokamu bejegyzesekbe botlom akaratlanul is,kit akarnak ezek megetetni azzal hogy nincs fasizalodas???Szandekosan nem irtam GP bejegyzesehez semmit,mert gyava vagyok…Mert felek,igen felek me’g itt NY-ban is,felek attol hogy egyszer a Duna parton fogok allni sokadmagammal,es senki nem lesz aki megvedjen!SENKI!Jelen Magyarorszagon nincs ellenzek,nincs senki aki megvedje GP-t es a hozza hasonloan jolelku,gondolkodo ,tisztaszivu”eket!Senki nincs!A gonoszsag a butasag es a hazugsag van ma uralmon Magyarorszagon!Gerendas Peter!Uzenem onnek,ne maradjon,mert belenyomorodik a lelke ha otthon marad!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  12. Egy ilyen hír, hogy ilyesmi bekövetkezhet, az nagyon vérlázító !!!
    Hogy egy hatalom elüldözheti az ország egyik jólismert művészét…
    Sajnos, velünk magyarokkal, ez nem előszőr fordul elő (lásd: Bartók Béla…)
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  13. Nyugodtan be lehet dobni a mókusok közé, de nem érzem úgy, hogy a “szakmája meg lenne gyalázva”.
    A pop-szakma az ami. A populáris szórakoztatás szakmája. Az emberek és izlésük meg változó.
    A pop-nak két lehetősége van. Vagy alkalmazkodik, vagy éhen hal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (12 szavazatból)
  14. izzi 2013. április 2. kedd 01:22

    Gerendás összemossa a saját személyes bajait az országos jelenségekkel. Ő érezheti ezt így. Szíve joga.
    A fasizálódás tény, és tény sok minden más is. De azért nem lehet mindent ebből levezetni. Illetve lehet. De akkor ezt ugyanazon a celeb-mérlegen és szűrőn keresztül célszerű nézni, mint a Való világot és minden mást is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (16 szavazatból)
  15. Egy adalék a “haza” vonulathoz: mi lenne, ha úgy tárgyalnánk a kérdést, hogy kimondjuk, Orbánia NEM Magyarország?
    Orbánia egy szűk gazdasági érdekcsoport, Orbán és Harzburgi Frontja (oligarchái, ahogy tetszik) bolhacirkusza. Lélekgyilkos, szabadrabló banánköztársaság – “király nélküli királyság”-aspiráns. Fegyvere a neofasiszta populizmus és uszítás. Illegitim Falaptörvény, illegitim btk, ptk, AB.
    Illegitim palotaőrség, TEK, NBH. Illegitim NAT.
    Satöbbi, satöbbi.
    Jogunk van megtagadni, mert nem a hazánk, hanem ránkerőszakolt valami.
    Orbánia igazából Magyaroszág orbáni ön-elidegenedése (Verfremdung von Sich?), olyasmi tehát, ami ő nem. Ha Orbániától idegenedünk el, akkor találunk vissza magunkhoz.

    Mert a másik oldalon a társadalmi haladás oldala, a Tanács/Nép/Köztársaság.
    És az a haza. Fogadjuk el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent,
    Nékem már nem Hazám e lángoktól ölelt kis ország,
    Már nem az mint messzeringó gyermekkorom világa.
    Belőle nőttem én, mint fatörzsről gyönge ága,
    S bár nem akarom, testem is majd e földbe süpped el.
    Itthon vagyok? Ha néma lábamhoz térdepel egy-egy bokor,
    Nevét és virágát még tudom.
    De már tudom, hogy kik masíroznak fekete bakancsokban az úton,
    S tudom, hogy mit jelenthet egy nyári alkonyon
    a faluszéli kunyhók falán csorgó, vöröslő fájdalom…

    Bocsáss meg Radnóti Miklós!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  17. izzi:
    Egy linken láttam Ungvári Tamás is írt a fb oldalán Gerendásról, amire újból kellett reagálnia a mocskolódó beírások miatt. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. én azt gondolom, hogy egyáltalán nem véletlen az, hova születik az ember, és az sem, kik a szülei. De ahogy az ember a szüleit sem tagadja meg, mert azok szegények, vagy bűnösök, hiszen nem lettek volna nélkülük, ha a hazáját megtagadja, saját maga egy részét, a gyökereit tagadja meg.
    én tisztelem Amerikát, mert befogadó, mert sok népet integrált, mert az emberi szabadságot támogatja, mert tisztában van vele, hogy a szabad emberek értük dolgoznak, és az őáltaluk végzett munka tette az államokat is naggyá. De: a gyerekeket hazaszeretetre nevelik, és Kennedy (ha jól tudom, ő volt) azt mondta: nem az a kérdés, hogy mit tett érted a haza, hanem az a kérdés, mit tettél te a hazáért.
    engem arra tanított kiskoromban a (kitelepített) nagyapám, hogy a győztes oldalra állni nem kunszt. a veszteseknél tudod megmutatni, mit érsz. és milyen magatartás az, ha a bajban magára hagyod azt, aki a segítségedre szorul?
    és azért az ember nem váltogatja úgy a hazáját, ahogy más a gatyáját szokta. ha nem akar tenni érte, legalább hallgasson. de akkor mit csodálkozunk azon, ha itt már bárki mindent megtehet, ha azok, akik ezt kellemetlennek találják, nem próbálnak tenni ellene, hanem odébbállnak?
    Kővendég, Radnóti versét elferdíteni meg kifejezetten undorítónak tartom.
    Radnóti azt mondta, őt semmilyen rendelettel nem tudják a magyar irodalom könyvespolcáról letakarítani.
    Ha nem hazád, az a te választásod. De ne takarózz Radnótival.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. bolygó: “Ha az EU és a komoly befolyással bíró USA nem tesz valami értelmeset akkor marad minden így !”
    1956-ban sem az eu és az usa tett valami értelmeset. Igaz, akkor nagyobb volt a nyomás és a terror is. Az ötvenes években kezdetben igen komoly hazai támogatása volt Rákosinak, de később látva a történteket, a hívek is kiábrándultak, de ez eltartott öt évig. Előbb-utóbb ezt is megoldjuk, mi magunk. De azt gondolom, nem lehet az orbánból és a fideszből való kiábrándulást siettetni, sem kierőszakolni. Kiérdemelt kereszt a fidesz a hátunkon, sajnos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos