Ronai and Ronai
AMERIKAI

Török Monika: Születésnapodra, kis kócos 2013. március 30. szombat 21:02

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Török Monika: Születésnapodra, kis kócos

Drága, kócos, maszatos arcú kis fidesz!

Ez a nap más, mint a többi, ezt te is jól tudod.

Nagyon büszke vagyok rád.

Olyan nagy lettél.

Várj, elmorzsolok egy könnycseppet, tudod, az én koromban már szentimentálisabb az ember.

Mit össze nem izgultunk érted apáddal annak idején, amikor attól féltünk, elvisznek a zsaruk valami tüntetésről és bajod eshet.

Istenem, emlékszem még, amikor kamaszdacból rövidnadrágban mentél életed első munkahelyére, hogy pukkaszd a polgári bácsikat, néniket.

Meg amikor jól beszóltál a csuhásoknak.

Néztem mindig a munkahelyedről a közvetítést, mert olyan klasszul és szellemesen válaszolgattál ezeknek a szemellenzős, begyöpösödött agyúaknak.

Amikor graffitizni kezdtél, kifejezetten imádtam, mert dagadt az én anyai lelkem, milyen frappáns tudsz lenni.

Aztán megkomolyodtál.

Előléptetésed után az első dolgod az volt, hogy megszabd: álljanak fel a kormánytagok, ha te belépsz az ülésre, mert rendnek kell lenni, továbbá öltözzenek fel rendesen és fésülködjenek meg.

Teljesen igazad volt, nem maradhat az ember élete végéig kamasz.

Jó, hát nem megy minden elsőre, voltak apróbb problémák – de mi mindig mindenben melletted álltunk.

Kivártuk és sikerült!

Dacára annak, hogy be se jártál a munkahelyedre, azért csak megoldódott ez a helyzet is. Teljesen jogos volt, hogy finoman, ahogy itthon tanultad, szóvá tetted, miszerint dögöljön meg.

Így kell ezt.

És persze, hogy az ember a feszültségeit sportközvetítések nézésével oldja – én meg kötök, tudod, itthon, a melegben, szobahőmérsékleten.

Mink itten apáddal nagyon hálásak vagyunk a kőbányákért meg a kis fődecskéért, de tudod, hogy nem kellett volna betenni a karácsonyfa alá, mink már annak is örülünk, ha láthatunk. A tévében. Vagy bárhol.

Őszintén szólva elsírtam magam, hogy ezt más is így gondolja, még kezet is csókol neked – megérdemled, kis kócosom.

Istenem, még emlékszem, amikor azzal a kis pajtásoddal biciklizni tanultatok – hát milyen sokra vitte ő is?! Meg a másik is? Meg a harmadik is?

Ne haragudj, már nem emlékszem, hiszen öregszem, hányótoknak is vittem a jó kis házikolbászt és az itthon, titokban főzött pálinkát, mert hát fiatalság: bolondság, ne erre verjétek el azt a kis pénzecskét, amit kaptatok valami hülyenevű embertől ösztöndíjként.

Néha nézegetem a képeslapokat, amiket külhonból írtál nekem.

Várj, hozok zsebkendőt.

Na, itt vagyok.

Nem változtál te semmit. Csak megkomolyodtál.

Mindig mondtuk itten apáddal neked, hogy a sok ingyenélő, az veszi el a szánktól a falatkát.

Hát, kisfiam, nagyon büszke vagyok rád. Visszavetted.

És hát a párnacihába dugdosott krajcárok sorsát kifejezetten jól oldottad meg.

Ne hallgass soha a rosszakarókra!

Az mind beteg ember. Az esztéká folyosóján, amikor elmegyünk oda apáddal, állandóan azt kell hallgatnunk, hogy milyen drága a gyógyszer, meg hogy a fél lábával vissza kell mennie gyalogos futárnak. Hihetetlen, mennyire nem tudják az emberek megbecsülni, amilyük van. A fél lábat, például.

Attól nagyon meghatódtam, hogy megfogadtad a szülői szót: aki dolgozni akar, az tud! A többi csak a rántott leveskét veszi el a többiek szája elől, szégyenszemre.

Nem teheted meg, hogy mindenkinek adj, drága kisfiam, neked is sok szájat kell etetned.

Arra különösen büszke vagyok, ahogy törődsz a gyerekeiddel.

És másokéival.

Jó látni, hogy van még a világban tisztesség és becsület.

Először a kötelesség, aztán a jogok.

A mi időnkben bezzeg – de hát ezt már le se írom, tudod ezt te pontosan, kisfiam.

Utóirat: Mink itten apáddal nem tudjuk, hogyan alakul majd az életed, de kérünk, hogy nagyon vigyázz magadra, ne restellj segítséget kérni, este mormolj el egy imát és feltétlenül vedd be a gyógyszereidet, mert te sem vagy már olyan fiatal.

Csókol szerető apád és anyád

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (29 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +63 ( 71 szavazatból)
Török Monika: Születésnapodra, kis kócos, 4.8 out of 5 based on 29 ratings

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. Aláírás alatt zárójelben: Adolf és Eva… :)
    Ezt lírában is kellene, Polgárcsaládi kör címmel…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  2. Utóirat utóirata: Ne vedd a szívedre kisfiam, hogy a loboncos bajszú kis Lacika lekommunistázott minket, a Te szüleidet. Mindig is ilyen pajkos, vicces fiú volt a Lackó gyerek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (35 szavazatból)
  3. úgy látszik, kevésszer ruházott meg apuci, kócoskám. mert az istenigazit, azt, amit életed végéig nem fogsz elfeledni, és még évekig fogod majd a fájó seggedet, azt a néptöl kapod meg. további huszonöt évet a rácsok mögött, kis kócos

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  4. Monika! Ez nagyon ott van! Gratulálok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  5. Nagyon jó !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  6. Lesz még Magyar Köztársaság!

    Imbrea József: a 25 év legyen inkább életfogytiglan: hazaárulásért életfogytiglan jár ugyanis, illetve a nép, az istenadta nép lehet, hogy spontán módon vissza fogja állítani a HALÁLBÜNTETÉST, mint a Kárpátok másik géniuszának esetében tette!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  7. Lesz még Magyar Köztársaság!

    Lám-lám, megjelent a fideSS-es bérminuszoló, mindenkinek adott gyorsan egy minuszt :-). Na mi van kishaver, ennyire futja? :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  8. igazad van, lesz még magyar köztársaság, de még mennyire! kócoskáék ügye már népbírósági eset.(1945.vii.tc.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  9. Nagyon remélem, hogy a mai fiatalok Orbánékat nem “ismétlik meg”…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  10. Kis kócosom !
    Emlékszem, amikor azon tomboltál, hogy miért azok a bácsik gyakorolják a diktatúrát, és miért nem mi fiatalok ő fölöttük sőt, miért nem én vagyok a Vezér, a diktátor. Akkor nem győztelek csitítani, néha pofonnal is, hogy nyugi, ha elégg aljas és köpönyegforgató leszel, hát annak is eljön ez ideje. És íme eljött. Nálad alantasabb ország vezetőt – Szállasit és Horthyt leszámítva – nem látott még ez az ország…
    Úgy, hogy becsüld meg elsősorban magadat, s csak aztán a kitűnő és símulékony udvaroncaidat, mert nélkül futotta volna a hatalmad ezt a hozzád méltatlanul magas röppályát, de továbbra sem létezhetsz nélkülük… Csak nekik adakozz, mert csak rájuk számíthatsz a trón megőrzésében… A többi éhenkórásszal meg ne is törődj, azoknak csak csinálj úgy mintha kaptak volna valamit.
    Tedd ezt továbbra is, csak okosan, mint eddig, ha kell hullahegyeken keresztül is. Te tudod a legjobban, hogy csak te vagy a fontos, senki és semmi más, egészen a koronázásig…
    Apád-Anyád

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  11. Kitűnő, de kevés. Ide egy szocialista forradalom kell, és nem csak az Orbán rezsimre nincs szükség, hanem a kapitalizmusra sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  12. Mint mindig, most is remekeltél. Élveztem minden sorodat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  13. “… mennyire nem tudják az emberek megbecsülni, amilyük van. …”

    Hivatásos tollforgatónak nem lenne fontos tudni helyesen írni ???????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  14. Most pedig ülj ide az ölembe, a “Kádár-huszári” ölembe és mesélj!
    Miért mondod, hogy mi 50- 55 évesek naplopók vagyunk és lábainkkal -ülve az Alkotmány asztalán- harangozunk? Hogy a mi munkánk, tettünk az elmúlt évtizedekben nem ért semmit? Csak amit Te és a barátaid végeztetek, az a valami!! Nektek.
    Hát, amit 2010 óta sikerült ezzel az országgal “végezned” fiam az felért egy kisebb jégkorszakkal! Ebben igazad van! Sikerült az időt itthon megállítanod! Kell is vagy 20 év, hogy az ország, a föld és a klíma kiheverje! Hogy hoztál monumentális okos döntéseket, és bevezetted a tandíjat? Minek ide annyi értelmes ember, mikor Te úgy is megmondod mit kell a népnek csinálnia!?? Igen, ezt Kim Dzsong Un is így csinálhatta odahaza. Már a hadseregben káplár rangig éheznek is!
    Hogy sikeresen átalakítottad az egészségügyet? Igen, fiam látom! Sikerült listára tenni a műtéti beavatkozásokat, ahol a sor végén lévők már nem is biztos, hogy megérik a műtét idejét. Igen, óriási volt a gyógyszer ártámogatásának állami csökkentése, de a rokkantak ellátás elvétele is és a nyugdíj korhatár kitolása is!
    Azért mert a németek átlag életkora 78-80 év, a magyarok átlag életkora majd akkor lesz ilyen, ha itt is annyi lesz a bér a munkaerő, mint árú, újratermeléséhez fordítható összeg, mint nyugaton. Ha egy dolgozó a napi munkaideje után megveheti, megeheti a szükséges kalóriát és kipihenheti magát!
    Ez a nép soha nem volt lusta! Ez a nép újjá épített 1945-től folyamatosan. Soha nem kapott a munkájáért megfelelő, elismert keresetet, ezért igyekeztek az emberek a háztájiba, a kiskertekbe, GMK.-ba, hogy próbálják az életszínvonalukat tartani, emelni. E nép dolgozott kommunista hétvégén, ünnepnap és vasárnap! -Németországban ezért meg is büntették volna-Kérdem én “Kádár-huszár”: Hová tettétek a kommunista műszak alatt felépített vállalati nyaralókat, gyermektáborokat, üdülőket, csónakházakat és még amiket felépítettünk??? Na látod!
    25 éves “kis fiam” ezért van az, hogy ma egy magyar 50-60 éves férfi, vagy nő már belerokkant a munkába, míg Te csak a Parlamentben félálomban ültél, sokszor meggondolatlanul csak gombot nyomogattál több százezres fizetéssel. Nekünk meg itt lent ,azt akarod beadni, elhitetni, hogy 47.000 -ből is meg lehet élni és ebből a bérből újjá tudja alakítani másnapra fizikai erőnlétét, munkaerejét – és a családjáét is-egy fizikai munkás?
    25 éves kisfiam! Te elvesztetted az értékrend fogalmát is! Azt hiszed, ha valakinek munkát is adsz itt lent, az abból a hitvány bérből rezsit tud fizetni, élni tud, családot alapítani?? 130.000 Ft-ból??? Miért nem adsz neki 50 -100 ezerrel kevesebbet, mint neked van??? Attól félsz, hogy melléd építkezik, vagy egy iskolába jár majd a gyereketek?? Hát itt van a nagy diszkrimináció!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  15. Sok ölelés Te okos csaj! Éljen a sírva-nevetés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  16. fsba: teljesen jogos. nincs mentségem. még az sem, hogy amikor a szót elkezdtem írni, még nem az volt a fejemben, ahogy folytattam a mondatot. remélem, az utókor megbocsát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos