Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lázár György: Fidesz-ügynökök Amerikában? 2013. március 29. péntek 19:45

  • Hozzászólások(33)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lázár György: Fidesz-ügynökök Amerikában?

Egyre inkább a Pinochet-diktatúra módszereit idézi a budapesti kormány azzal, hogy a “diaszpóra magyarságának hétköznapi életét” segítendő 47 ösztöndíjas fiatalt küld öt-hat hónapos időtartamra elsősorban az Amerikai Egyesült Államokba és Kanadába. Feladatuk az is, hogy naprakész és korrekt információval szolgáljanak Magyarországról a diaszpórában élőknek – fűzte hozzá Répás Zsuzsanna helyettes államtitkár. A programra mintegy 480 millió forint költ a kormány!

Az 1970-es években a Pinochet-rezsim ügynököket küldött az Egyesült Államokba, hivatalosan kulturális missziót teljesítettek, de arra képezték ki őket, hogy a Pinochet-rezsimet támogató propagandát folytassanak, amerikai támogatókat szerezzenek, és legfőképpen adatokat gyűjtsenek a diktátort ellenző chilei emigránsokról.

Az akció akkor nyert drámai végkifejletet, amikor 1976-ban Washingtonban meggyilkolták Orlando Leteliert, egy mérvadó chilei ellenzékit.

A hivatalos bejelentés szerint, a Körösi Csoma ösztöndíjasok márciusban magyarországi képzésben (?) vettek részt, vizsgát tesznek, ezt követően három hónapot tartózkodnak az adott országban, majd hazatérnek beszámolóra, és augusztusban-szeptemberben további két hónapra visszatérnek. Én nem értem miféle “beszámolóra” kell visszatérnie Budapestre magyartanároknak, néptánc-oktatóknak vagy éppen könyvtárosoknak?! Jó lenne, ha ezt mihamarabb elárulná az Orbán-kormány.

Felhívom a Körösi Csoma program lelkes fiataljainak figyelmét arra, hogy személyes adatok gyűjtése amerikai állampolgárokról, s annak a magyar kormány részére való továbbítása az amerikai törvényekbe ütközhet.  Ugyancsak jó, ha tudják, hogy az, amit Budapesten “korrekt információ” terjesztésének neveznek, az Egyesült Államokban propagandának minősülhet, és sértheti az USA törvényeit (Foreign Agents Registration Act – FARA).

Ha úgy vélik, hogy Budapesten arra kérték őket, hogy információkat gyűjtsenek vagy propagandát folytassanak, keressék meg az Egyesült Államok hatóságait, ők felvilágosítással szolgálnak arról, hogy tevékenységük illegális-e Amerikában. Engem az sem lepne meg, ha az ösztöndíjasok közül többen menedékjogot kérnének Észak-Amerikában. A múltban is előfordult, hogy kormányok illegális tevékenységre kértek fel naiv ösztöndíjasokat, akik Amerikában menedékjogot kaptak, amikor a küldő ország ellenük fordult, és jogi eljárással fenyegette őket.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (29 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +48 ( 56 szavazatból)
Lázár György: Fidesz-ügynökök Amerikában?, 4.7 out of 5 based on 29 ratings

  • Hozzászólások(33)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

33 Reader’s Comments

  1. Sajnos ez igaz! En is tudok egy 5 fos csoportrol, akik egyszerre jottek ki, itteni magyartol kertek tanacsot, hogy hol szallhatnanak meg amig nem rendezodik az ugyuk, az ar nem szamit megjegyzessel! Konnyu lesz oket ellenorizni es biztos vagyok benne, hogy fogjak is.
    Egy dolgot nem tudnak, megpedig azt, hogy ez Amerika es nem Magyarorszag, itt
    a jogrendszer erosen mukodik. Ha kemkedessel vadolhatok lesznek, annak igen komoly kovetkezmenyei lesznek! Ezt nem kozoltek veluk valoszinu.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (50 szavazatból)
  2. Az sem egy rossz megoldás, ha néhány sallert és kokit kapnak, azt hazazavarják őket.
    Vagy a nyílt felforgató tevékenységgel indulókat be sem engedik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (38 szavazatból)
  3. Emlékezetem szerint 1990 körül a Fideszes kádereket fogadtak az USA-ban és a CIA – től kaptak “kiképzést”.? Most ők küldenek oda kádereket? Nem elég a külképviselet amelynek ilyen feladatai vannak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  4. Hát mielőtt hadat üzennek, ezt- azt csak meg kell tudniuk!
    Itt már nem az összes autó megy velük szemben, hanem az egész autópálya.
    És még mindig nem értik az ortodoxia és unortodoxia közötti különbséget.
    Felvilágosulás a csattanásnál…………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (38 szavazatból)
  5. Lesz még Magyar Köztársaság!

    Erre bezzeg van pénzük a Középkorú Fasiszták Szövetségénél (KÖZFA…), gyermekétkeztetésre, rokkant nyugdíjra, oktatásra már nincs!

    Halál a Viktátorra! Targoviste!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (34 szavazatból)
  6. Sok pénz az a 480 millió! :(((
    Mire is költik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  7. Ezek mindenkit hülyének néznek? Nem elég az uniót megvezetni, már nagyobb falat kell nekik, és azt hiszik, hogy ezt Amerika lenyeli?
    Tényleg utánozhatatlanok aljasságban!
    Mire kíváncsiak? Az amerikai magyarok népi tánclépéseire? Vagy a könyvkötészetük időtállóságára? Vagy felbujtani mennek, a választásokig lejáratni minden induló pártot?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (44 szavazatból)
  8. Érdekes, az én ajtómon nem csönget egy Fideszes sem, az én ajtómat nem akarja egy sem átlépni. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  9. Nézzük a napos oldalát: megvan a menekülés törvényes útja! “Megyek igét hirdetni a diaszpórának!” Ott: “Menekültstátuszt kérek!”

    Amúgy meg mi a túrót képzelnek ezek? “Segítendő a hétköznapi életet” – magyarán, szerintük a hétköznapi élethez, különösen egy egészen más társadalmi struktúra mellett, tényleg használati útmutató lehet az orbáni ige? Ami itt se vált be?!
    Ne már!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  10. Az egész elképzelés egy hatalmas blöff – és/vagy a mögötte lévő pénz elsikkasztása.
    .
    Az USA-ba látogatók lényegében három célból érkezhetnek: látogatóba (turistaként), dolgozni és tanulni. Mindhárom kategóriához a Homeland Security engedélye szükséges. Munkához és tanuláshoz kifejezetten vízumra van szükség: egyik megszerzése sem egyszerű feladat.
    .
    Gondolom, hogy az ügynökök dolgozni jönnek az USA-ba. Tarafás nagykövetnek tájékoztatnia kellene a Fideszt, hogy vízum nélkül semmiféle tevékenység – még karitatív munka sem! – végezhető az Államokban. Aki pedig látogatóként érkezik, de mégis munkát vállal, az illegális tevékenységet végez és hazaküldhető az Államokból.
    .
    Ami a „munka” lényegét illeti: a magyarok meglehetősen szétszórtan élnek az Államokban. Személyesen felkeresni őket szép kirándulás lehet. A nagyobbik baj, hogy a „megvehető” részüknek nincs igénye semmiféle kulturális szolgáltatásra. Akinek van, az nem a Fidesz ügynökei révén éri el ezeket a szolgáltatásokat. Amerika azért ennél jobb…
    .
    Nagyjából ismerem a Los Angeles-i Magyar Ház tevékenységét: ők valóban rendeznek kulturális eseményeket, de a látogatók száma átlagosan nem több, mint 20-25 fő. Ezek nagy része is a péntek esti olcsó rántott húsra mozdul rá és nem igazán a kultúrára. A Los Angeles-i Magyar Ház fő bevételi forrása az, hogy hétvégenként kiadják az egész ingatlant mexikói családoknak, esküvő céljára. Magyarok már hosszú évek óta nem töltik meg a Házat sem hét közben, sem hétvégén. A Los Angeles-i magyar diaszpóra az egyik legnépesebb volt a kilencvenes évek elejéig, de amint haza lehetett költözni, döntő hányaduk haza is települt (mert az amerikai nyugdíjból kényelmesen meg lehet élni otthon). A Ház vonzereje csökkent, fiatalok szinte nem is látogatják. A maradék „közönségről” meg a kultúra összefüggéséről ne is essék szó.
    .
    Végül megemlíteném, hogy a Los Angeles-i Konzulátus máris felhasználja az itt élő magyarokat a saját céljaira. Én például kétszer írtam levelet a washingtoni magyar nagykövetnek és egyszer Martonyinak a baltás gyilkos miatt – válaszolni egyik sem válaszolt. Ám felhívattak a Los Angeles-i Magyar Ház elnökével és megfenyegettek, hogy a leveleimnek súlyos következményei lehetnek. A Magyar Ház a leveleimről tőlem nem tudhatott (nem állok velük napi kapcsolatban), kizárólag a Külügy inspirálására léphettek, tőlük tudhattak a leveleimről.
    .
    Senki ne higgye, hogy Orbán rendszere máris nem használja fel az Amerikában élő, a Fideszhez lojális magyarokat. Írásban nem mernek fenyegetőzni, mert annak ugye nyoma marad – talán erre kellenek az ügynökök.
    .
    Mert egyébként mit tud Orbán az itt élő magyaroknak adni? És mit kérhet érte???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (43 szavazatból)
  11. Báthory Ödönke

    1995-nyarán hazajött a keresztapám Kanadából. Tételesen mindenkivel összeveszett, hogy mért nem a Torgyánra szavaztunk, hogy a Torgyán megoldotta volna. És hogy ő rá szavazott volna. Erre mondta édesapám hogyha közöttünk lenne az Atlanti-óceán, akkor ő is rá szavazott volna. Hülye propaganda az egész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  12. Beata,
    te és a többi előttem szóló eléggé körbejárta már a témát.
    Én csak egy történetet osztanék meg, ami Jurij Dold-Mihajlki: Fekete lovagok között c. könyvében olvasható:
    … nos, nem találtam meg, de az a lényege, hogy a németek kiképeznek egy kémet, akinek kuldus álcája van. Olyan hiteles, hogy a kiképzők elsírják magukat a siránkozása hallatán. Ledobják ejtőernyővel, ott viszont azonnal lebukik, mivel a nagy kiképzők egy dologgal nem voltak tisztában: Szovjet-Oroszországban tilos koldulni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  13. Illegalisan fogjak tevekenyseguket folytatni. Eloszor harom honapot merdnak. Ez mindent elarul! Turistak maradhatnak harom honapot. Tanulo, munkavallalo stb. hosszabb idore maradhat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  14. Gonoszka
    2013. március 29. péntek
    21:19
    Érdekes, az én ajtómon nem csönget egy Fideszes sem, az én ajtómat nem akarja egy sem átlépni. :-)
    .
    Az én csengőmet se sűrűn nyomkodják, nekem nem dobálják be a szórólapjaikat, sőt legutóbb az OVis féle levélből sem kaptam. Ugyan miért nem? Hát van a kubatovlista és valszeg annak a fekete oldalán vagyok. És erre büszke is vagyok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  15. “…Az egész elképzelés egy hatalmas blöff…”
    .
    - Az biztos, de ettől függetlenül orKbán és elborult bűnbandája komolyan gondolja, és nagy pénzeket költ rá.
    .
    Ennél már csak az biztosabb, hogy a fejét is leordítom annak az orKbán- prostituáltnak, amelyik oda mer valamikor is jönni hozzám téríteni. Nem lesz jó napja, bár ez inkább soha ne történjen meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  16. Nem kell ide kuldeni ujabb beepitett embereket, van itt boven jobbikos es fideszes! Alapallasbol szidjak az itteni /Borough Park, Wiliamsburg/ zsidokat meg az otthoni ciganyokat! Legjobb talalkozasi helyek a reformatus es a katolikus templomok! Nem oly regen tuntetest szerveztek Bartus Ur es ujsagja ellen!
    Tobbseguk illegalisan el es dolgozik az usa-ban! Szidjak amerikat a zsidokat es a ciganyokat! Viszont eeljenzik Orbant es Vona Gabort! Ezeket kellene kisopornunk amerikabol, mert minket, akik legalisan es becsuletesen elunk itt
    egykalapala vesznek es elobb-utobb kozutalatnak leszunk kiteve mi is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (35 szavazatból)
  17. A magyar kormany meg azzal is nevetsegesse akarja tenni az usa-t, hogy az itt illegalisan elo ukran roman volt jugoszlav stb nemzetisegeknek szinte bemondas alapjan osztjak a magyarallampolgarsagot es a magyar utlevelet! Ez kulonosen
    veszelyes lehet, mivel, hogy tamogatjak a kulonbozo kisebb nagyobb bunelkovetoket, akik uj utlevelel akaar uj nevvel kibujhatnak a feleloseg alol!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  18. Az elképzelhető, hogy én sem azok között szerepelek a listán, akiknek névnapra, születésnapra és különféle ünnepekre üdvözlőlapot küldenek. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  19. Hajaj! Rosszat sejtek. A kinti ó-nácik már nem elég jók orbánnak? Már nem bízik bennük? Ez az egyetlen, ami miatt valóban aggódni lehet: ha a két politikai szövetséges, a szélsőjobbos fidesz és az illegáis náci jobbik (és csatolt széleik) között komoly ellentét üti fel a fejét.
    .
    Tisztelt Lázár György! A fiatalokat nem kéne félrevezetnie, és veszélybe sodornia! Az USA számára a fidesz kormány támogatandó, ahogy Pinochet és egyéb – főként fasiszta – diktátorok mögött is ( http://www.magyardiplo.hu/kezdolap/936-julian-assange-augusto-pinochet-es-a-toebbiek ) ott állt. Vélhetően azon az elvi alapon, amiért Hitlert is jó sokáig engedték szabadon tobzódni (sőt a háttérből még támogatták is, lásd IBM): a “komcsik” sokkalta veszélyesebbek, mint a fasiszták, nácik. A gond ezzel csak annyi, hogy – az amerikai és egyéb “demokratikus” nemzetközi titkos szolgálatoknak illik ezt tudniuk – manapság nincs olyan “komcsi” tényező a világban – M.o.-n pláne nincs -, amelyik komolyan vehető lenne. Viszont a nácik gyors ütemben való újra megerősödése egyre riasztóbb tény.
    .
    Ha az USA (és a többi nagy demokratikus(?) ország) komolyan csóválná a fejét orbán miatt, akkor semmibe se kerülne neki a süllyesztőbe küldenie: csak érvényt kellene szereznie az általa is aláírt 1947-es párizsi békeszerződésnek, mely szerint Magyarországon azóta illegális minden “fasiszta jellegű politikai, katonai vagy katonai színezetű szervezet”. A nácik támogatása nélkül orbán nem juthatott volna e teljhatalom birtokába, és nem is tudná ezt a jövőben se megtartani. Az ilymódon illegitim orbán kormány, a tartópillért kihúzva alóla – könnyen az enyészetnek adható lenne a “demokratikus erők” által.
    .
    Ehelyett buzgó látványfejcsóválást művelnek ezek az akkori aláíró demokratikus (?) országok, hintve a mákonyt a csóró istenadta (f)elé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  20. Régen folyik nálunk a népbutítás. Sokan bedőltek már ennek.
    A fidess kormány “jogpolitikája” HATÁRTALAN. Azt hiszik,
    utólag hozott – toldozott-foldozott – törvényeik más országokra
    is kiterjeszthetők. Ráadásul titokba tartva.
    .
    MA MINDENKIBŐL LEHET TITKOS MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR.
    Ugyan ki védi meg őket, ha országukban kiderül, hogy az országban
    men érvényesek a fizeSS törvényei?
    .
    Szükség van e cikkben lévő figyelmeztetésre. Aki nem érti, könnyen
    úgy járhat, mint még a Horthy éra alatt egy közelben lakó ismerős
    felesége:
    Rég nem láttam a férjed szomszédasszony. Mi van vele?
    Tudod jelenleg a kormányzóúr “belső” titkos tanácsosa.
    (utólag derült ki, hogy H. urat, mint rablógyilkos rongyosgárda
    tagot Csehszlovákiában elfogták és ott ült, majd Tisó páter
    Szlovákiájában, a háború végéig folytatta. Ugyanis akkor még
    nem nevezték ezeket terroristának.)
    Horthy “még csak hallgatólagosan” mert eltűrni ilyen szervezkedést
    a nemzetközi jog ellen, amivel Csuti ma már dicsekszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  21. Bizony, komoly gond van, ha már Chikán Attila is az ÉS-ben nyilatkozk.
    (A gazdasági eredménytelenség nyilvánvaló. Chikán Attila közgazdász-professzorrral Rádai Eszter készített interjút. Élet ÉS irodalom, 2013 március 29, p. 7-8)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  22. Komoly gond, akkor lesz, ha Varga Mihály is ezt írja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. Rágjátok a csontot… de miért is?
    Ebben a világban nincs olyan kormány, amely ne küldene ügynököket (kémeket) azokba az országokba, melyeket fontosnak tart. Ez így volt a történelmi időkben, s így van ma is. A modern technika ugyan segít, de az sem tudja pótolni egy ügynök személyét.
    Egy ekkora csoport kiküldése, ismerve a magyar hírszerzés tevékenységét, valószínűleg izgalomba hozhatta őket, s talán próbálnak közülük megközelíteni néhány embert. Azt viszont képtelenségnek tartom, hogy mindannyian ügynökök lennének. Ekkora rizikót nem vállal fel egy állam sem.
    Nyugodjatok meg amerikai magyarok. Az ügynökök már régen ott vannak köztetek. Ott vannak az előző rendszerek ügynökei: Az öreg fasiszták, a kommunisták, az új szocialisták, s valószínűleg az MDF és a Fidesz kormányok ügynökei is. Ott ragadtak, mert eltűnt mögülük az őket támogató rendszer. Csak nézz körül, lehet, hogy a szomszédod, vagy a legjobb barátod jelentett rólad (vagy éppen te jelentettél róla)
    Miről is beszélünk? Kiutazik néhány fiatal, akik kapnak az alkalmon, hogy állami pénzből világot láthatnak. Valószínűleg lesz köztük 1-2 ügynök is, ami természetes, hiszen minden ország hírszerzése ezt teszi. Talán találkozni fognak néhány száz kinti magyarral. Talán sikerül is nekik valamit elhinteni a Fidesz elképzeléseiből. Vajon hány embert fog ez érinteni? Mit jelent ez a szám az USA teljes lakosságához képest?
    Szerintetek azért küldi ki ezeket a fiatalokat a FIDESZ kormány, hogy ezzel befolyásolja a kinti magyarok nézeteit? Ez nevetséges feltevés, nem gondolhatjátok komolyan.
    Kicsike ország vagyunk, nekünk nem az az érdekünk, hogy összetűzésbe kerüljünk a nagyokkal. Kevés információból túl nagy következtetéseket vontatok le, s amint látom jól be is hergeltétek magatokat…
    Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Nektek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -16 (24 szavazatból)
  24. “Komoly gond, akkor lesz, ha Varga Mihály is ezt írja.”
    Komoly gond, az már régóta van, csak még kicsit tudják takargatni – vakok előtt könnyű. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  25. Gyöngyi Péter

    A komoly gond az , hogy Varga Mihály is menthetetlen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  26. Tisztellt Bajúsz! Igazad van abban, hogy orkbán “ötödik hadteste” kis létszámú csak néhány embert tudnak elérni (befolyásolni), de attól még illegális a cselekmény amit folytatnak! Egyébként szerintem ez az egész csak színjáték, a bonsai napoleon így próbál meg kedveskedni a csókosoknak, a kölkeik ingyen és bér mentve utazhatnak az USA-ba, gondtalanul élhetnek ott hiszen van zsebpénzük! Igaz ez a pénz az enyém – Tied – mindannyiunké!, az adónkból fizetjük (fizeti a csuti törpe). Ez nem más mint legalizált lopás! Való igaz, 480 000 000 Forint nem túl sok pénz (állami szinten) de néhány napra az éhező családok legalább “jól” élhettek volna!
    Kellemes húsvéti ünnepeket Kívánok Mindenkinek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  27. Ez sem egy új dolog, az biztos. Szerencsétlen diákokra bízni az agymosást és hírszerző tevékenységet? Igazi elvtársi észjárás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  28. Már törvényszerűvé vált, hogy a fülkekormány intézkedéseire kizárólag diktatúrák történelméből tudnak okos emberek példákat felhozni.
    2010 tavasza, a Nagy Áprilisi Fülkeforradalom győzelme óta nem találkoztam olyan elemzéssel, amely arra hozott volna fel példát, hogy valamelyik demokratikus állam gyakorlatát követve vezetett volna be a kormány valamilyen intézkedést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Kedves Bihari László!
    Igen, illegális tevékenység a hírszerzés. Ezt tudja az USA is, amikor ügynököket tart szerte a világban, nagyságrendekkel nagyobb számban, mint kis országunk. Tudja ezt minden ország, mégis teszik a dolgukat, mert a felmutatott és látható világ mögött van egy rejtett, láthatatlan világ is. Nem vagyok híve az összeesküvés elméleteknek, nem is hiszek bennük, de azokra az információkra minden országnak szüksége van, melyekhez csak így juthat hozzá. Sokszor van, hogy az adott országban tudnak is a telepített ügynökökről, de nem bántják őket, hiszen az ő ügynökeik is ott vannak a küldő országban. Ezek tények, s a halandó csak olyankor döben rá, amikor valamilyen konfliktus alakul ki, s a két ország kölcsönösen megegyezik az elfogott ügynökök cseréjéről.
    Mégegyszer elmondom a véleményem: Ezek a fiatalok nem ügynökök, mert nincs olyan ország, mely ekkora ügynök csoportot egyszerre ki merne küldeni a lebukás hatalmas veszélye miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  30. A Pinochet-diktatúra előtt is volt egy hasonló eszmeiségű rendszer, amely nagyon fontosnak tartotta ezt a fajta propagandát. Igaz, ők a későbbiekben világuralomra is készültek, ennek a megalapozása is egy feladat volt. Persze ki tudja, milyen álmok szövődnek egyes elborult elmékben…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. Gondoljatok csak at, fidesznyikek! A proaganda terjesztesere es “adatgyujtesre” kikuldott kultur-osszekotok ilyen iranyu amerikai tevekenysegenek megkezdese bejelentesi kotelezettseggel jar. Az ilyen szemelyeknek regisztralni kell az amerikai hatosagoknal, mint “agents of a foreign power”. Magyarul: egy idegen hatalom ugynokei. Az elmulasztassal jaro retorziokat nem ismerem, de azt hiszem, erdekes azt is figyelembe venni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  32. “Ezek a fiatalok nem ügynökök, mert nincs olyan ország, mely ekkora ügynök csoportot egyszerre ki merne küldeni a lebukás hatalmas veszélye miatt.”
    1. De, ezek a fiatalok ügynökök, legfeljebb nem titkos ügynökök. Ha porszívót adnak el, akkor is ügynökök. Ha céljuk esetleg nem hírszerzés, hanem a kinti magyarok megdolgozása, akkor is ügynökök, ráadásul a megdolgozás eredményeként potenciális hírszerzők születhetnek.
    2. Küldhetnek tömegesen alig kiképzett, sőt kiképzetlen felderítőket a célterületekre. Nem baj, ha többségük lebukik, mert az a többség elvonja az elhárítók figyelmét, és a maradék tehetséges, szerencsés, vagy jól kiképzett felderítő eredményesen dolgozhat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  33. Bajúsz
    2013. március 31. vasárnap
    15:18
    Én levágatnám bajszom helyedben, hogy ne takarja el a tényeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos