Ronai and Ronai
AMERIKAI

Simor András Európában folytatja 2013. március 27. szerda 17:37 Forrás: MTI, AN

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Simor András Európában folytatja

Budapest – Nem sokáig marad munka nélkül az Orbán-kormány által folyamatosan támadott Simor András. A Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke július elsejétől az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) szakpolitikáért felelős alelnöke lesz.

Simor András feladatai közé tartozik majd a gazdasági átalakulást elősegítő stratégiák és gazdaságpolitikai intézkedések koordinálása. Ezenkívül Simor András felel majd a támogatói pénzek mobilizálásáért és kezeléséért, valamint a bank egyes külső szervezetekkel való kapcsolatainak felügyeletéért.

Simor András – akinek hatéves MNB-elnöki megbízatása március elején járt le – a kinevezéssel az EBRD igazgatótanácsának is tagja lesz.
A szervezet közleményében kiemeli, hogy Simor András gazdag pénzügyi tapasztalattal érkezik majd a londoni székhelyű intézményhez, hiszen korábban az MNB elnöke és a Budapesti Értéktőzsde igazgatósági elnöke is volt.

Az EBRD tájékoztatása szerint Simor kinevezésére egy nemzetközi érdeklődést kiváltó, kompetitív kiválasztási folyamat végén került sor. A kinevezést az EBRD elnökének javaslatára a szervezet kormányzótanácsa hagyta jóvá.

Simor András a közleményben úgy fogalmazott: “Nagyon örülök, hogy kiválasztottak erre a pozícióra. Az EBRD kulcsfontosságú szereplő azokban az átalakulóban lévő országokban, ahol tevékenykedik, és nagy megtiszteltetés támogatni és bővíteni a bank munkáját és pozícióját.”

Az EBRD elnöke, Suma Chakrabarti a közleményben úgy fogalmazott: “Simor András személyében olyan embert választottunk, aki széles körű szakértelmet és tapasztalatot hoz a bankhoz.”

Az EBRD-t, amelyben az elnök mellett négy alelnök teljesít szolgálatot, 1989-ben hozták létre. Jelenleg 64 ország mellett az Európai Unió és az Európai Beruházási Bank tartozik részvényesei közé.

A közép- és kelet-európai  országokban 29 helyi irodával rendelkező bank fő célja a térség országainak támogatása a piacgazdaság kiépítésében, a pluralista demokrácia megerősítésében, valamint a magánszektor fejlesztésében.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (18 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +25 ( 27 szavazatból)
Simor András Európában folytatja, 4.7 out of 5 based on 18 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. Gratulálok Simor úrnak és sok sikert kívánok a munkájához!
    Nem értem az EBRD-t, miért nem unortodoxia királyát nevezte ki? :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  2. Csak gratulálni tudok Simor urnak.
    Nagy saller lesz ez még Orbánnak, meg a Matolcsy nevü tündér mesélönek.
    Ez az amiben Matolcsynak a büdös életben nem lesz része :
    Nemzetközi elismerés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  3. Orbán rálépett a gereblyére. :-)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (39 szavazatból)
  4. Gratulálok Simor Andrásnak és további sok sikert kívánok a munkájához.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  5. Pofon a csuti-féle rablóbandának. Eltolcsit melyik igazi bank alkalmazná? Talán lépcsőmosónak igen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  6. Gratulálok Simor Andrásnak !!! További sok sikert kívánok a munkájához és a kusza szemű pávából meg fonjon lábtörlőt, de vigyázzon nehogy belelépjen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  7. ov egyik szellemileg impotens talpnyalója:
    http://www.youtube.com/watch?v=nHOKoRuA6vE&sns=em
    Kiváló indok az abortusz mellett !!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  8. Hungarian citizen

    Na ezert megsuvegelem az EU donteshozokat! Elso lepesnek tokeletes sracok, a tovabbiakat (teljes forrasmegvonas) akar maga Simor is bejelenthetne angolul, brusszeli lakoskent, magyar allampolgarsagrol lemondva. Komolyan visszavonnek mindent, amit a tohonya, doglott, szanalmas baloldalrol gondolok ;>

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  9. Simor Andrásnak gratulálok! Végre, annyi megaláztatás után “friss” levegőre, demokráciába és kultúr emberek közé kerül,
    Becsületes emberként dolgozott. Megérdemelte!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  10. Az egyetlen szakértő, gerinces, diplomatikus, hozzáférhető és ízig-vérig becsületes, tiszteletreméltó magyar profi bankár Közép-Európában. Az egyetlen magyar ember ma, akire minden magyar büszke lehet, hogy honfitársa és minden európai, hogy érdekeiket pártoskodás és előítélet nélkül egyenlően képviseli. Le a kalapot Simor András előtt, egymaga legyőzte az egész koszos bagázst, hülyét csinált belőlük, a viktor/matolcs duó pedig nevetséges udvari bohócokká minősültek.
    Tanulhatnának tőlük az ellenzéki politikusok, akiknek még most sincs jól kidolgozott jövőtervük és még csak esélyük sem a sikerre. Bedőltek a viktornak és elaprózták magukat, minden botránnyal foglalkoznak, amíg a viktor és a koszos bagázs a hatalom minden fontos elemének megszerzésére koncentrált – sikeresen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  11. Az egyetlen szakértő, gerinces, diplomatikus, hozzáférhető és ízig-vérig becsületes, tiszteletreméltó magyar profi bankár Közép-Európában. Az egyetlen magyar ember ma, akire minden magyar büszke lehet, hogy honfitársa és minden európai, hogy érdekeiket pártoskodás és előítélet nélkül egyenlően képviseli. Le a kalapot Simor András előtt, egymaga legyőzte az egész koszos bagázst, hülyét csinált belőlük, a viktor/matolcs duó pedig nevetséges udvari bohócokká minősültek.
    Tanulhatnának tőlük az ellenzéki politikusok, akiknek még most sincs jól kidolgozott jövőtervük és még csak esélyük sem a sikerre. Bedőltek a viktornak és elaprózták magukat, minden botránnyal foglalkoznak, amíg a viktor és a koszos bagázs a hatalom minden fontos elemének megszerzésére koncentrált – sikeresen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Azt, hogyMatolcsy nem így születet, hanem feltehetően a Fidesz/Orbán hatására korcsosult el, azzal látom alátámasztva, hogy ő is dolgozott ebben a bankban ,valamikor.(olvastam)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  13. katalin, tévedsz. nem kellett elrontani eltolcsyt senkinek. volt egy közgáz-diplomája, jó kapcsolatai, így bekerült az mnb-be, ahol a “kétkabátos Matolcsyként” híresült el. Nevezetesen, amikor csak tehette, lelépett a munkahelyéről, de ha keresték, a titkárnője mondhatta, hogy csak kiszaladt valahová, hiszen itt van a kabátja a fogason.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. Simor úrnak gratulálok! Nem kis elismerés egy efféle pozíció! Sok sikert!
    .
    Elenben:
    Ha jól értem; A Kelet Európai országok támogatásait koordinálják?
    És esetleg pl.: Magyarországnak szánt ilyen-olyan támogatás “elosztásában” is közre működik Simor ús is?
    Ez ám a pofon a Csuti zsebdiktátornak és a Tündérkéjének! :)
    Nem semmi! Szerintem esténként a hasukat fogják a röhögéstől az EU. vezetőji, úgy röhögnek orbánon és bandáján ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Tiszteletem Simor Úr !
    Mindig csodáltam bátorságát, kitartását, egyenességét.
    További jó munkát !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. Katalin
    Az ATV-ben mondták, hogy 1991-ben dolgozott az EBRD-nél, még igazgató is volt 1994-ben, bár nem sokáig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos