Rettegés a Lendvay utcában 2013. március 30. szombat 0:47 Forrás: AN, Nolblog

Rettegés a Lendvay utcában
Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala

Budapest – A tervezettnél egy nappal korábban, a nyilvánosság kizárásával, félve és titokban ünnepelte 25. születésnapját a Fidesz. Volt mire szerénynek lenniük: a valaha az önkény ellenében szervezett párt mára kifordult régi önmagából és diktatúrát épített Magyarországon.

Már nem fiatalok, és nem demokraták. Legföljebb annak látszottak ezek a valamikor nagyon liberális ifjú emberek. Harcosan és erőszakosan ateisták voltak, nem ismertek se istent, se embert. Istent biztosan nem: ha istenfélő kereszténydemokratákkal találkoztak, már jött is elő belőlük a szó: csuhások.

Vagy a gúnyos felszólítás, amely után hangosan röhögtek: térdre, imához!

25 évvel ezelőtt még minden másképp volt. És persze, másképpen van minden, azóta is: meghamisították a múltat, elcsalták a jelent, ellopták a jövőt.

A Fidesz ideológiai hajtűkanyaroktól sem mentes 25 éves története egyetlen mondatban összefoglalható: Orbán Rácheltől Deutsch-Für Zalánig.

Most, 2013. március 29-én, egy nappal a negyedszázados évforduló előtt, titokban, a nyilvánosság és a sajtó kizárásával tartotta jubileumi születésnapját a Fidesz. Félve és rettegve, a hátsó ajtón lopakodtak be a Fiúk a Lendvay utcai székházba.

Lehet, nem is féltek, inkább csak szégyellték magukat.

De inkább mégis az a valószínű, hogy féltek. (Pedig a TEK biztosan vigyázott rájuk, és nem kizárt, hogy Szőke Feri is megjelent segíteni.)

Még a Magyar Távirati Irodát sem hívták meg az ünnepségre, mindössze egy közleményt juttattak el a magát ki tudja milyen meggondolásból, hírcentrumként becéző intézményhez. Ebből a közleményből tudja Magyarország és a világ, hogy a vezető kormánypárt titokban letudta a születésnapját. Pedig a távirati irodától tényleg nem kellett volna tartaniuk: az ő kutyájuk kölyke a derék közszolgálati média, azt írja, amit a Lendvay utcában diktálnak neki.

De most valamiért tőlük is féltek.

Így azután azt sem tudni, kik voltak ott az ünnepségen. Mondott-e valami magvasságot az 5-ös számú Fidesz párttagkönyv tulajdonosa, megnyilvánult-e a maga kevéssé artikulált módján a házelnökké avanzsált régi harcostárs.

Orbán Viktor Facebook oldalán csupán egyetlen termékismertető fotó emlékeztet a dicsőséges negyedszázadra: egy, a címkéje szerint narancsízű Bambi.

Ennyire még Kádárék sem féltek. 1957-ben, alig több mint fél évvel az 56-os forradalom leverése után negyedmillió embert toboroztak a Felvonulási térre. Pedig, megtehették volna, hogy egy nappal korábban megünneplik május elsejét, a Központi Bizottság és néhány megbízható elvtárs jelenlétében.

Kitől fél a Fidesz, amely még mindig, megannyi gazemberség elkövetése után is biztosan vezeti a pártok népszerűségi listáját?

Garázdának hazudott székházfoglaló fiatalokat állítanak elő a Gyorskocsi utcába – szabályos idézés és minden törvényes körülmény betartása nélkül. S már nem csak a magyar fiataloktól, de a német gyerekektől is rettegnek. A Kika nevű német gyerekcsatorna nézőitől, akiknek a felnőttek Orbán és Fidesz példáján tanítják a diktatúra, valamint az Európai Uniótól idegen politikai kultúra lényegét. Annyira retteg tőlük a Fidesz, hogy a kormány különbizottságot hozott létre a német közszolgálati csatorna megrendszabályozására.

Ágyúval lőnek verébre. Az ilyen értéktévesztés, tudható régóta, a gyengeség és a félelem jele.

Pedig, akik igazán félelmetesek, azok csak 2014-ben, a szavazófülkékben fogják megmutatni erejüket. A becsapott tanárok, a hazugságokkal etetett egészségügyi dolgozók, a földjüktől megfosztott földművesek, az egymillió új munkahely ígéretével kábított, kitaszított közmunkások.

25 év eltelt, ideje volna nevet változtatni.

Fiatal Demokratákról Öreg Despotákra például.

Címkék:

85 Reader’s Comments

 1. Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek, aki ezt a húsvétot tartja.
  A szerkesztőségnek, az olvasó-és írótársaknak, és nehogy kimaradjanak
  a mínuszolóknak is.

 2. “emigrant
  2013. március 30. szombat
  14:23

  Előbb jött a Coca (emlékeim szerint 1966-ban)……..”

  Nem talált. Pontosan 1968 nyarán jött, és csak 6 Celsius fok alatt árulhatták a vendéglátóiparban a klasszikus 2 dl-es üvegekben.

 3. “Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala”

  Esze lenne inkább és nem facebook oldala…….

 4. Elnézést kérek Kalous Úr !
  sajnos el néztem akinek szánta az írást .még egyszer bocsánat! szép Húsvéti ünnepet kívánok

 5. Miden kedves komentelönek Kellemes Húsvéti ünnepet kívánok !
  Én sajna egyedül ünnepelek, de olvaslak beneteket.

 6. T. Admin!

  Korábban egyszer már kérdeztem, akkor válasz nélkül maradt a kérdésem. Etikus-e szó szerint átvenni Föld.S.Péter írását a Nolblogról úgy, hogy a szerző neve meg sincs említve ? Utalás is csak annyi, hogy a cikk forrása a Nolblog. Ezen az alapon lehetne egy ott hozzászóló írását is betenni, ami feltehetőleg sokkal kevésbé lenne érdekes FSP írásánál.

 7. Fél a Fidesz a saját árnyékától, mert ez az árnyék nagyon hosszú. Valamikor liberális, fiatal demokratákként, rendszerváltó pártként kezdték. Jelenleg átcsúsztak a jobboldalra, de annak is a legszélére és félő, hogy fasiszta nemzetrontó pártként lesznek kénytelenek befejezni. Mert kénytelenek lesznek, ezt a félfasiszta ámokfutást nem engedi tovább a nép és Európa se, elég volt már két világégés! Hivatkozhatnak a közvélemény kutatókra, de mindenki tudja, hogy a legtöbb ember nem nyilatkozik, majd a szavazófülkében!

 8. “Kettős Mérce
  Ennek az írásnak a szerzője tegnap ott volt a Sirályban amikor kb 40 rendőr bejött a helyiségbe és lezárta azt.
  A rendőrök az első kb 20 percben nem engedtek ki senkit. Amikor megkérdeztük milyen intézkedés zajlik csupán azt mondták fokozott ellenőrzés. Majd amikor sokan jeleztük, hogy ez nevetséges, hogy fokozott csak a Sirályra ható ellenőrzést tartanak, közölték, hogy körözött személyeket keresnek, de azt nem tudták megmondani miért a Sirályban (egyébként végül nem találtak).
  Az egyik ajtón ennek az írásnak a szerzője probált áthaladni de ezt túloldalról egy rendőr tartotta ellen, amikor kértem, hogy igazolja magát az ajtó túloldalán illetve mondja meg miért tart ellent az ajtó túloldalán, nem válaszolt. A srácot aki erről felvételt készített, másik 4 rendőr ezután felkísérte, a felső emeletre, és 20 percen keresztül vizsgálták lopott-e a telefonja.
  A helyszínen voltak olyan emberek akik civil ruhában voltak, és azt állították ők rendőrök, de ezek az emberek nem igazolták, hogy ők kicsodák.
  Intézkedés alá vettként, nem találkozhattam a csapatirányítóval, csak a helyiség tulajdonosának hívására jelent meg.
  Többen is panaszt kívántak tenni az intézkedés ellen a rendőröknél, erre nem adtak lehetőséget.
  És ez csak az, amit én láttam tegnap este az egy órás razzia során.
  Aminek teljesen egyértelmű politikai inditatása volt a Fidesz 25. az új MSZMP 0 születésnapján.”
  Rákosi Mátyás tanulhatna ezektől a szemetektől!

 9. Bp. melyik negyedében is van ez a Sirály?

 10. e-Vita
  1061 Budapest, VI. kerület, Király utca

  Szenzor

 11. OFF
  Aki ha teheti adományozzon a jelenleg a Blahán ételt osztó szervezetnek!
  http://hvg.hu/itthon/20130330_Foto_megdobbentoen_hosszu_sor_all_etelert
  adhat.hu a honlapjuk és akár bankkártyával is lehet adományt küldeni.

 12. Aki nem látja bohócnak a vezért. Vagy de?
  http://www.hajdupress.hu/hirek/cikk/27250-orban-viktor-nem-bohoc

 13. Az egyharmadnak Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok !!!
  A kétharmadról meg lemaradtam, mert tegnap már Orbán pápával a hívei megünnepelték.

 14. emigrant 14:23-ra:

  De igen, kétféle volt a csatos Bambi is: egy világos sárga és egy sötétebb, narancsvörös. Ízben nem volt köztük szignifikáns eltérés, árban igen, az egyik tán 1,30 Ft, a másik meg 1,60 Ft árú volt, biztosan a festék került benne többe. Azért megittam jóízűen, szomjas gyereknek jólesett.

 15. Sydney 14:54

  A Coca-Cola 1966-tól, míg a Pepsi 1968-tól volt kapható az én emlékeim szerint Magyarországon.

 16. Na igen. Én sem igazán értettem, mi köze a Bambinak a Fideszhez. Hozzám hasonlóan csak gyerekkori emlékeik lehetnek róla (1969-ben még sikerült “berúgnom” tőle; a fehérgyarmati palackozóban még jártam is, amit a 70-es árvíz után már nem nyitottak meg).
  Lehet, hogy csak nosztalgia a Kádár-rendszer után. Vagy már készülnek arra, hogy “önellátóak” leszünk, ha karanténba zárnak bennünket / zárjuk magunkat.

 17. Minden kedves olv- társamnak, és az AN munkatársainak kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok!

 18. Avi

  A fotót láttam, tragédia ez az irdamtalan hosszú sor, talán hosszabb, mint karácsonykor volt!
  Nem értem, hogy az ott sorban állók, miért nem jelzik, hogy nem tetszik a rendszer, hogy éheznek, hogy az életük kilátástalan, hogy gyermekeiknek az ételért való sorban állást hozta a nyuszi!
  Szégyelljék magukat azok a budai nercbundás vénasszonyok, huszonéves fideszes talpnyalók, akik olyan rendszer működtetésében vesznek részt, ami a fotón látottakhoz vezetett!!!
  Gyalázat és szégyen!!
  .
  Mindenkinek, kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!

 19. Kuksi
  “Én sem igazán értettem, mi köze a Bambinak a Fideszhez”
  Szerintem pusztán annyi, hogy náluk “és még bambi is kapható”.
  MINŐSÉGET A DOLGOZÓKNAK. Nem a ‘60-as évek, hanem a
  jogosan nagyon szidott ‘50-es évek közepe.
  Akkor járt az az üzenet, hogy nem kell nekünk olyan ital, amiben
  az amerikai fiatalok fetrengenek.
  Ím itt a jó MAGYAR NARANCS(ÍZŰ) ÜDÍTŐ ITAL a kokakóla helyett!
  (ha már nem sikerült a magyar narancs, legalább az “ÍZE” maradhatott.)
  Akkor még ugyanis dühöngött az ál-nemzetiség. Ugyanis minden
  államosított vállalat NV, vagyis Nemzeti Vállalat volt. Emlékeim szerint
  az államosított IBUSZ-t követő Utasellátó NV árulta először. Melegen ajánlva.
  Hol volt még akkor Nagy Imre Új Szakasz nevű politikája, mely kinyitotta az
  internáló táborok kapuit.
  Azt hiszem a Facebook oldalán e korszakkal nosztalgiáznak. Akkor még
  harsogott az éljen Rákosi. Akkor is folyt a “kitört” nemzetieskedés.
  Rákosi ugyanis kiskirály volt Kádárhoz képest.
  Igy “magyarosították” a Csepel Vasművek NV-t Rákosi Vasmű-re NV nélkül.
  De az előtte WM volt, nem József Nádor birtokából apuka vagyona!

 20. Ebből az egészből a Bambi a lényeg. Én úgy emlékszem, hogy a sárga színű Utas Üdítő névre hallgatott, és tényleg drágább volt. Lehet, hogy sydneynek igaza van az 1968-as Coca-Colával, de arra esküdni mernék, hogy hamarabb volt, mint a Pepsi. Ennyi év távolából már összefolynak az évek, csak a sorrendre emlékszem, a konkrét évszámra nem. Valaki dokumentumokkal alátámaszthatná ezt az üdítőital történelmet, hogy nyugodtan térhessünk nyugovóra. A fideSS meg hadd főjön keserű levében!

 21. A bevezető szerint: “Valaha az önkény ellenére szerveződött párt…”
  *
  Ha jóindulatú vagyok, akkor csak annyit mondok, hogy ez egy szemenszedett tévedés, mert a valóság már akkor is homlokegyenest más volt. Ugyanis a magukat fiatal “demokratáknak” tituláló személyek már azokban az időkben is arról álmodoztak, hogy egyszer majd a Fidesz-Diktatúra idején miként fogják .
  ö n k é n y e s e n . átváltani a demokratikus alkotmányt – lebontva fékeket és ellensúlyokat – diktatórikus tákolmánnyá.
  *
  Bizonyítja állításomat, hogy már akkor is azt publikálták, hogy
  >>”a jog nem más, mint bármikor megváltoztatható parancsok halmaza”**.<<
  És erre . a k k o r . az egyértelműen árulkodó mondatra, sem Fodor, sem Kéri, de még Stumpf sem, meg a többiek sem mondták azt, hogy állj, ezt vagy visszavonjátok, vagy nem megyünk tovább együtt !… Ma is hányingerkeltő (legalább ma ők hallgatnának, de nem).
  *
  Alig kerültek a nagypolitika, a hatalom közelébe és máris elkezdtek székházazni, Josip Tothozni, Kaya Ibrahimozni, na meg a szélsőjobbal kokettálni… Ez kellett nekik ahhoz, hogy majd egyszer eljussanak a végső cél, az Orbán Viktor megálmodott államrezon fölépítéséhez…
  *
  A rossz álomnak is fölfogható, mégis valódi, szörnyűséges és hazug 25 évnek jól eltalált szimbóluma az azóta Führerré érett egykori ifjú demokrata face book oldala, a Bambi nevű – állítólag kátrányból kivont – ízanyag-szörp, amely csak utánozza a narancsot… A hamis minőség jelképe, aómelynek semmi köze a narancshoz, csak úgy, mint a Fidesznek a demokráciához.
  *
  *
  ** Részlet Orbán és Kövér közös dolgozatából a Bibó Kollégium kiadványában 1987-ben…

 22. Emigrant!
  A Bambinak az 1950-es évek első felében indult a pályafutása, tekintettel arra, hogy azokban az időkben a déligyümölcs import – a nyugati embargó miatt – erősen korlátozott volt. Narancs ízű szintetikus szörp-anyaga volt hivatott a narancs íz pótlására. [Állítólag az alapanyag "kátrány" volt.] Én gyerek fejjel, minden esetre imádtam, ha ihattam. A hatvanas években állították le a gyártását, miután a narancsot nem terhelte embargó sőt, Kubának kimondottan létszükséglete volt a lé-narancs exportja, amit a szocialista országok fogadtak is, így aztán Magyarországon is megnyílt a valódi narancsból készült üdítők sora…

 23. Szia KORDON, a bambi nagyon nepszeru volt, es gondolom, meg C vitamin tartalma is volt, amin nem kell meglepodni, mert annak az eloallitasi koltsege valahol a so araval volt nagyjabol pariban…
  Egy uveg Bambi 1,60 -ba kerult, a csatos porcelan teteju uvegre a betetdij 2 Forint volt (es kimosatlanul is visszavettek). A cimkere nem irtak ra, hogy eredeti mert a Bambi eredetet talan jobb volt a kepzeloerore bizni, de a katranyfroccs nev mindenesetre megragadt. Osszehasonlitas vegett: egy mozijegy az elso ketto es az utolso ket sorban uloknek 2 Forintba kerult. A tanulo hetijegy napi ket utazassal es maximum ket atszallassal 2,70 volt, ervenyes minden villamosvonalra, trolibuszra es a kis foldalattira.
  A magyar forint eros volt, es a takarekoskodas a tomegek eletmodjava valt. A megtakaritast elsosorban az elelmiszerek atgondolt szelekcioja tette lehetove, es a napi harom vagy negy etkezesbol ketto valoszinuleg orszagos szinten tea es zsiros kenyer volt.
  A ketkezi munka, ha nem is volt hosi tett, bizonyos rangot es elismerest elvezett a tarsadalomban, es remenyteljesek voltak az emberek, hogy kesobb minden jobb lesz.
  Hat en igy emlekszem.

 24. Ivanka !
  *
  Klasszul írsz. Jómagam ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy a nyári szünidőben mozibérletet vehettünk, melynek felhasználása 50 fillér [0,5 Ft] / előadás volt a közeli “Hazám” Filmszinház-ban*. Annyit azóta sem jártam moziba, mint akkor. A büfében Bambi, Sport-szelet, Frutti és Stolverknak nevezett karamella, meg úgynevezett “meleg fagyi” volt kapható fillérekért. A Filmhíradó után azonnal felkapcsolták a villanyt és egy “néni” nagy tálcával a tenyerén fennhangon azt skandálta; “friss, ropogós a perec, sós a perec. Perecet tessék ! Ez öt perc volt, és a szünet (a moziban) már el is szállt, kezdődött a film…
  *
  *
  *A Hazám Mozi: a Váci úton a Láng gépgyár mellett volt az Iskolánkkal szemben.

 25. *
  A tegnapi, 22.52-es bejegyzésemhez pusztán emlékeztetőül annyit fűznék, hogy talán két hónapja sincs annak, hogy Orbanini a neogót magyar országházban – tehát ország-világ színe előtt kijelentette, hogy neki annak idején
  “nem a diktatúrával volt baja,. c s a k . azokkal, akik azt csinálták”.
  *
  Kérdezem, hogy lehet e ennél nagyobb beismerése annak, hogy a Fidesz részéről szó sem volt rendszerváltásról, hanem részükről már akkor is csupán a hatalom váltás volt a cél. Nem kétséges, hogy a környezetének a Vezér eme törekvését már akkor kötelessége lett volna észrevenni és őt kivonni a politikai forgalomból, de nem tették, mert vagy vakon naivak, vagy karrieristák voltak.
  [Ezért idegesítőek számomra ezek az azóta bár Orbántól elpártolt egykori "harcostársai", hiába mossák folytonosan a véres lepedőt... Látniuk kellett volna.]
  *

 26. Barátaim!
  *
  Ezek után szólítsuk fel Schmidt Máriát a Terror háza igazgatóját, hogy adja át a teljes, díszletekkel telerakott és berendezett épületet a Belügy Minisztériumnak, mert ez a hely most már tényleg csak őket illeti…
  *
  Ha nagyon ragaszkodik hozzá, hát Orbán barátjától még neki való, testhezálló munkát is kaphat benne…
  *

 27. emigrant
  2013. március 30. szombat 20:50

  emigrant, remélem, jól aludtál a mindenre pontosan kiterjedő tájékoztatás hiányában is. Bár tegnap már betettem egy linket, de tessék, itt egy másik is, hogy biztosítsam legalább a mai szép álmaidat :-))

  http://hvg.hu/magyarmarka/20050325bambisztartraubimarka

 28. Jó a Bambi reklám: “Napfénytől védett helyen tárolandó”
  .
  Na, Orbánt és a bandáját is így kellene tárolni.

 29. bmk !
  5 ********************************************************************************************

 30. bmk
  +1
  :-)

 31. Tessék nézni a parasztja még otthon sem tagadja meg magát és reklámozza azt!
  https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/541304_10151566259821093_1004439565_n.jpg
  Cipővel az asztalra:)))))))))))

 32. Orbán Ráhel emlegetése különösen gyomorfordító! Ő az, akinek apukája állami földek adományozásával vásárolja meg a pasi szolgálatait!

  Ingyér’ persze nem kéne senkinek, terhelt az egész família, jönnek a mentális betegséggel küzdő ivadékok!

 33. Pedig, akik igazán félelmetesek, azok csak 2014-ben, a szavazófülkékben fogják megmutatni erejüket.
  Nem nem fogják megmutatni..azok is csak várják,hogy majd valaki…gyáva népnek..

  Avi..ne feledd Rákosi még kaszált is… megmutatta az utat a parasztnak..és azok imádták is addig amíg nem lehetett köpködni….

Kapcsolódó cikkek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók