Rég nem volt ennyi magyar munka nélkül 2013. március 24. vasárnap 14:31 Forrás: AN, DK

Rég nem volt ennyi magyar munka nélkül

Budapest – Az egymillió új munkahely ígérete legföljebb, ha kabarétréfákban fordul elő, ma már az is realitásnak számít, hogy Orbánék regnálásának végére egymillió munkahely marad összesen. Az elmúlt két évben drámaian romlottak és a rendszerváltás óta nem tapasztalt mélypontra süllyedtek a magyarországi foglalkoztatottsági mutatók.

28 ezer fővel emelkedett a regisztrált álláskeresők száma, így az februárra meghaladta a 676 ezer főt – derül ki a Foglalkoztatási Szolgálat adataiból. A decemberihez képest már több mint százezerrel magasabb az álláskeresők száma, de az emelkedés az előző évekhez képest nem meglepő: a határozott idős szerződések és a közfoglalkoztatás év végi lejárta rendszerint nagy ugrást okoz. Ennél azonban csak két éve volt több álláskereső.

Szűcs Erika, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője szerint a legrosszabb helyzet a “gazdaság motorjának” tekinthető versenyszférában tapasztalható. Kiemelkedően elszomorítónak nevezte a pályakezdő álláskeresők helyzetét, akiknek száma, tájékoztatása szerint, a válság elején mért 42-45 ezerről 77 ezerre nőtt idén februárra.

A regisztrált álláskeresők is kedvezőtlenebb helyzetbe kerültek, ugyanis míg a Gyurcsány-kormány utolsó éveiben kétharmaduk kapott valamilyen társadalmi ellátást, addig most csupán 55 százalékuk részesül hasonlóból.

Az ellenzéki politikus szerint a foglalkoztatási trendek javításához gyökeres fordulatra lenne szükség a kormányzati foglalkoztatáspolitikában, a közfoglalkoztatás helyett ugyanis elsősorban a gazdaságilag fenntartható álláshelyeket kellene támogatni.

Címkék:

20 Reader’s Comments

 1. “…a határozott idős szerződések és a közfoglalkoztatás év végi lejárta rendszerint nagy ugrást okoz…”
  .
  - Az biztos, de itt hozzá kell tenni, hogy ezek nagy része már nem fog többet Mordorban munkát kapni. Szóval, ez nem csak az a tipikus év eleji süllyedés.

 2. A regisztrált munkanélküli létszám jelenti a három hónapja állást keresők számát!
  Aki ezen kívül van, az nincs nyilvántartva, tehát nincs!

  Ellentétben a népnyúzó szoci-szdsz kormányok ideje alatt, ahol azt hiszem 9 hónap volt a munkanélküli nyilvántartás és segély!

  Ha a 3 hónapos nyilvántartást, vele a segélyeket megszüntetik, akár nulla is lehet a nyilvántartott munkanélküliek száma!

  Bravó!

  Azért kíváncsi volnék a valódi munkanélküliek számára! Természetesen a mostanira és a 2010-esre is!

 3. Nemsokára elérjük. Már 676 ezernél tartunk. Mínuszban.
  A nagyeszű Matolcsy szerint a negatív növekedés is növekedés.
  Kell ettől jobb? Még mindig tapsol a birka sereg!
  Gyanítom csak addig, amíg őket nem érinti ez a nagy növekedés.
  Amennyi milliárdot elvertek már, abból éppen lehetne munkahely..
  Csak akkor fizetett hívek nem lennének.

 4. Mindenért a 2010-után kormányra kerülő Orbán kormány a felelős, ha a kormány gazd. politikája olyan lenne, akkor a devizák árfolyama a helyén lennének, nem a csillagos égbe. Nem lenne gondja a devizahiteleseknek, és a mindennapi embernek, ezek egy tehetségtelen seggfejek, Arra törekedtek, hogy a saját zsebüket megtömjék, az országot lerabolják. Most az MNB deviza tartalékát akarják átkonvertálni /meghintáztatni pl. rubel/ és aztán majd az útvesztőkbe el illanjon mint a MNYP 3 ezermilliárdja és majd mondják, hogy bocs. Szemfényvesztés a rezsicsökkentés is, mondhatnám a koldusnak is le esik az asztalról egy kis morzsa. Az üzemanyag árát ismét emelik, amikor 3száz Ft. fölött volt az üza. ár akkor tudták, hogy hogyan kellene csökkenteni, most mért nem tudják. Tehetségtelen RABLÓK ez a véleményem, mondjon bárki mást.

 5. Orbán ígért 1 millió munkahelye lassan meglesz, csak az a baj, hogy mínuszban.

 6. Nem hazudott kivetelesen meglesz az 1 millio minuszban!!Elojelet nem hasznalt a tetu tolvaj parasztja.

 7. 500 ezer pedig elment külföldre dolgozni….azoknak sem igazán lenne munkájuk, ha jól számolom meg van az az 1 millió, minuszban – ez pedig az unortodox matematika alapján és Matolcsyné férje szerint…..

 8. http://komaromesztergom1.dkp.hu/rendhagyo-evertekelo/
  “2012 a sikerek éve volt, a nemzeti együttműködés keretében 1 000 000 új munkahely jött létre 2 000 000 régi helyett.”

 9. Aki elhitte az 1 Milla új munkahelyet,az se volt komplett! Ezek ugye a Fidess szavazók…
  A németeknél, franciáknál is van munkanélküliség, ki hihette h pont nálunk szűnik meg???
  Emberek, számoljunk már le az illúziókkal!
  Olyan pártra még véletlenül se szavazzon senki 2014-ben, akinek az ígérete nem reális!
  Van azért egy-kettő ilyen…

 10. pepe
  Hát ez az!
  Nincs miből ígérni – pedig a népnek ígéretekre van szüksége, mint pl. rezsicsökkentés, júniustól még nagyobb rezsicsökkentés, hát ki tud ettől nagyobbat ígérni?
  Az, hogy visszaállítják az ország megnevezésében a Köztársaság szót, hogy visszaállítják az Alkotmányt, hogy a munkatörvénykönyvét visszaállítják – hát nem foglalkozik ezzel a nép, csak a rezsicsökkentés, mert az a valami….

 11. Kocsis Mate mar cafolja a tenyeket , sot azt allitja a Gyurcsany -Bajnai kormanyok alatt magasabb volt , sot most rekordot dontottek mert soha nem volt ennyi no munkaban mint ma !! Megall az esz es trombital ezt az arcatlansagot meg kell torolni el kell zavarni ezt a tetves hazug rablo bandat fovezerukkel egyutt! Orban MEGBUKOTT !

 12. Ki minuszolta le a Kocsis Mates beirasomat ? Miert??

 13. Orbán Viktor Fidesz azt hazudja hogy növekedik munka hely teremtés, csak nem értek valamit ?
  Négy számjegyű elbocsátás a zalai Flextronicsnál
  A vállalat 1100 alkalmazottat bocsát el zalaegerszegi üzeméből hétfőtől, három ütemben. Az idén már megváltak 500 dolgozótól, így 3-4 ezres törzsállományuk a felére csökken./-Ez csak nagy cég akit ki halásztam , hogy említsem ,nagy munka helyteremtést…
  http://www.parameter.sk/rovat/kulfold/2013/03/24/tomeges-leepitesek-johetnek-az-europai-autoipari-beszallitoknal

 14. Rég volt ennyi magyar munka nélkül.

 15. csakén.

  Az isten áldjon meg, legalább te ne legyél ilyen naiv
  (vagy csak mókázol?) Igéretről van szó, nem arról ,hogy adni is kell valamit,. Itt?
  Ezeknek? Ugyan má’ miért???
  Ha ezt a rezsikamut igy benyalták , akkor hol a határ? Ma az m1 8:00 hiradóban
  egy vén hülye(bocs,de hát az) megköszönte a 32 %-os rezsicsökkentést.Lesz itt még 120 % -os rezsiizé is és senkinek a szeme se rebben. Közben a fidesz most mesterházyt küldte ki brüsszelbe morvai helyett. Az ész megáll.Bajnai és Mesterházy is egy nagy nulla.

 16. Rég nem volt ennyi magyar munka ! (Nélküli!)

 17. A 676ezer regisztrált munkakeresőkhöz hozzá kell számolni az ellátásból már kikerült és nem regisztráltakat, továbbá a külföldön élő 500ezer zömmel fiatalt is. Igy tippem szerint, ez a mai magyar társadalom, mintegy 1.5millió aktív korúnak nem oldja meg a foglalkoztatási ügyét.
  .
  Van állítólag valami alapítvány-féle, amely céljának azt tűzte ki, hogy a külföldön élőket hazahozza és munkát ad nekik.
  Ezt szajkózza valamiféle fidesz-propaganda.
  Ezt hallgatja milliónyi fidesz-szavazó !
  De jó !!!

 18. Egymillió új munkahely,mi?

 19. Kocsis Mátéról annyit, hogy MIÉP-ből a FideSS-be cseppent takony.
  676 ezer regisztrált munkanélküli mellett ott van az a kb. 500 ezer fő, aki már a regisztrációból és mindennemű ellátásból is kiestek.
  Így aztán bőven megvan BOB (Bunkó Orbán Banda) 1 millió munkahelye mínuszban.
  És még csak március van. Az oktatásban és annak kiszolgáló ágazataiban ( – mint pl. közétkeztetés – ) dolgozókat a nyári szünetre kirugják segélyre, oszt vagy visszaveszik őket vagy nem, azaktuálpolitikai helyzettől függően.
  A munkerőpiacon a legtöbb embert felvevő építő ipar és mezőgazdaság csődben: építeni nincs miből – nincs beruházó, a mezőgazdaságot agyonvágta már most az időjárás erre az évre!!!!!!!!
  Így aztán senki nem remélhet semmi jót! :( :( :(

 20. Nos, min csodálkozunk?
  Dolgozik, hat a FIDESz kontraszelekció, mely szerint a buta főnöknek még butább beosztottak kellenek, illetve ha netán nem lenne butább, akkor az eszét “fékezett-habzásra” kell állítania ha érvényesülni akar ebben “rendszerben”.
  Csak egy, de nagyon jellemző példa:
  - “Okosaink” kitalálták, hogy a “Ferihegy” helyett a Budapesti nemzetközi repülőteret hívják ezen túl, “Liszt ferenc” repülőtérnek. Ki is nevezték a témához valamelyest is értő “Névadó-Bizottságot”. Nos az Bizottság valamennyire értett is a témához, és az új elnevezés nemzetközi bevezetését támogatandónak javasolták “Liszt Ferenc-Ferihegy” elnevezést. Lett is nagy a baj! Mert nem csak hogy ellentmondani nem lehet Orbanidzsének, de módosítani sem lehet az elképzelését. Szét is zavarták a “Névadó-Bizottságot”.
  Ki csodálkozik ezek után, hogy a nem is olyan rendkívüli hó helyzetben (volt már ilyen, amikor a város határában a rendőrök visszafordították a buszokat, a személygépkocsikat), a “Kárpát-medence Géniusza” nélkül, távollétében nem is mert senki dönteni. Aki pedig tudott volna dönteni az nem “fért” hozzá a kontra-szelektált okosok/csókosok mellett a “témához”.

Kapcsolódó cikkek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS kanadaihirlap
Videók

Blogok