Orbán: minden napra egy hazugság 2013. március 24. vasárnap 14:49 Forrás: AN

Orbán: minden napra egy hazugság

Budapest – Orbán Viktor állítása szerint még soha sem hazudott az embereknek. Ez is hazugság persze, ráadásul nem is kicsi: alig van olyan nap, amikor ne állított volna valami valótlanságot. Összeállításunkban a miniszterelnök kilenc hazugságát gyűjtöttük csokorba. A lista nem végleges, folytatása következik.

1. Állítása szerint soha nem volt köze a kommunizmushoz!
Valóság: Székesfehérvárott KISZ-titkár volt, illetve az MSZMP ifjúsági tagozatának tagja, később Fejér megyei titkára.

2. Állítása szerint semmi köze sincs ahhoz, hogy az apja Orbán Győző az I. Orbán-kormány idején 23 kavicsbányát és 11 homokbányát szerzett meg az államtól.
Valóság: Orbán Viktor saját maga utasította akkori miniszterét Nógrádi Lászlót, hogy szervezze meg a kivásárlást.

3. Állítása szerint semmi köze sincs ahhoz, hogy a felesége 40 %-os részesedést szerzett a Tokaj-Hegyalja Borházban.
Valóság: Az I. Orbán-kormány idején szerezte a felesége a részvényeket, melyeknek mai értéke 30 millió Ft.

4. Elmondása szerint soha nem fogja elvenni senkitől a nyugdíját, sőt megvédi a nyugdíjasokat.
Valóság: 2012. január 1-től 160ezer tűzoltó, rendőr, volt határőr, mentős, bányász és rokkant nyugdíját vette el, illetve sarcolta meg 16+3,8 százalékkal.

5. Elmondása soha nem volt korrupt, soha nem hozta helyzetbe régi, testi-lelki jó barátját, Simicska Lajost.
Valóság: 2010-2013 között Simicska Lajos és Nyerges Zsolték cégei 110 milliárd Ft értékben nyertek EU-s és állami pályázatokon.

6. Elmondása szerint 10 százalékkal csökkentették a rezsidíjakat!
Valóság: 2011-2012-ben átlagosan 18%-kal nőttek a rezsidíjak és 27 %-ra emelte az ÁFÁ-t, illetve 7 új adót vezetett be, ami a rezsiszámlákat terheli. Jelenleg az emberek 11 %-os növekedést szenvedtek el eddig, a kormányváltás előtti szinthez képest.

7. Állítása szerint senkit nem hagynak az utcán!
Valóság: 2010-2013 között 1200 családot lakoltattak ki saját otthonukból.

8. Elmondása szerint hazugság, hogy 2010 májusa és 2013 februárja között, három év alatt 220 ezer 18 és 55 év közötti magyar honfitársunk hagyta el az országot.
Valóság: Sajnos igaz. Az Eurostat információi alapján Orbánék hároméves kormányzása idején annyian hagyták el az országot, mint az azt megelőző húsz évben.

9. Elmondása szerint a Fidesznek nincs köze a 2006-os utcai randalírozáshoz és az emberek uszításához.
Valóság: Sms-ben utasították a Fidesz politikusait, hogy a saját választókerületükből küldjék fel Pestre az embereket, hogy balhézzanak és szítsák az embereket Gyurcsány Ferenc ellen.

Címkék:

40 Reader’s Comments

 1. A cikk cime csusztat, ugyanis ov naponta többször is hazudik.

 2. Én azt mondanám, “szocializmushoz”, és az, hogy KARRIERIZMUSBÓL(!) belépett és felnyalta magát a KISZben, az a rendszernek égés, nem neki: egy jelszópapagáj játszotta meg a szocit, és a rendszer belső önvédelme nem volt képes kiszűrni a lelketlen törtetőt… Mellesleg az, hogy szakdolgozatában nem hivatkozta le a munkásmozg klasszikusokat, az már jelzi, hogy eszméiben nem volt szoci soha.
  Úgyhogy a ‘89-es és mai szélsőjobbos Orbán egy és ugyanaz a személy. Mindig ilyen volt…

 3. Igen igy raismerek Orbanra! bar Simlicskaek az Orant is jelenti es 300 milliard meg az apro amit kiloptak az emberektol! Mert ne felejtsuk Hungister intezi a Szrt produkcioit , vmint a kozteveseket is nem olcson de biztosan ! aztan ne felejtsuk hol kolti Orban peldaul az IMF elleni kampany media feluleteit hat azt is maguknal , melyik radiokat preferaljak az alami cegek? Hat termeszetesen a Simi -Orban tulajdonaban levoket! Tisztelt cikkiro nem ertem miert irt koszos 110 milliardot ???????? LEGALABB A NEGYSZERESE DE HA MELLYEBBRE ASNANK VAN AZ A TIZSZERESE IS CSAK SAJNOS A MAGYAR UJSAGIRAS NEM ISMERI A PONTOS FELTARO RIPORTOKAT !! Pedig ha valahol van ugy ezrivel hat az pont Orban maffia fonok es szuk kore ! Szo szerint kiraboljak az egesz orszagot a hatalom egisze alatt!!

 4. Bocsánat, de ez a ketyós már akkor hazudik, ha kinyitja a száját. Ha véletlenül hang is kijön az üres fejéből, az már milliárdos kárban mérhető…

 5. Mai hazugság – gondolom, “központi” utasításra: a jelenlegi kormány nem vett fel hitelt, nem növelte az államadósságot, csak a Gyurcsány-Bajnai kormány.
  Várom a cáfolatot azoktól, akik a nyilvánosság előtt megtehetik: a kötvénykibocsátás micsoda, ha nem hitelfelvétel?
  Összegszerűen is el kellene mondani, mennyi az az összeg, amennyiért ov kormánya kötvényeket bocsátott ki.

 6. Hé ellenzék! Ébresztő!
  Lehet üvölteni nekik, hogy hazudnak reggel, délben, és este!
  Most kell tudatosítani a hívekben a tényeket, mielőtt a mennybe viszik ezt az Orbán nevű Münchausen bárót!
  s a lista még nem teljes, mert ahogy olvasom, folytatása következik!
  Most mondja el Gyurcsány Orbánra vetítve az őszödi beszédet, mert nagyon passzol rá!!!

 7. Ha valaki tud a hatalom bebetonozásán kívül más “fejlődésről”, jelezze!
  Aztán lehet Gyurcsányozni, Bajnaizni és Mesterházyzni!
  neveletlen
  A buta emberek örülnek, hogy nem az IMF-től vett fel hitelt, mert azok beleszólnának a dolgainkba….akit meg lehet vezetni, azt megvezeti és még tapsol is hozzá a birkája – hogy ettől mennyivel többe kerül az ország finanszírozása és azt kikkel fizetteti meg a 3xbóvlis, azt nem meséli el a bégetőknek!
  Arra sem ad választ, hogy miért nem az ÁFA csökkentésével oldja meg a rezsicsökkentést.

 8. Mert ez populistabb es egyben nacionalistabb kedves CSAKEN! Orban csusztat , hazudik , lop, csal kozben megvezeti a fel vilagot .Afa csokkentesbol nem tudna ekkora elony kovacsolni ! Tudja mit eszik a BIRKA!

 9. Téves állítás került ide! Az igaz, hogy O. V. fejér megyében járt középiskolába és ott a KISZ tagja volt de sosem volt tagja az mszmp ifjúsági tagozatának. Az apja volt mszmp párttitkár, de az nem ugyanaz.

 10. Orbán jól ismeri a goebbelszi módszert, – mondd állandóan a hazugságokat, a cáfolatokat ne vedd figyelembe, – addig kell ismételni a hazugságot, amíg a végén elhiszik.
  Az EU meg hallgat, mint kupac a fűben.

 11. csakén és everybody!!!

  A kurva életbe!!(bocs)
  Mikor értitek már meg végre,hogy nincsBEBETONOZOTT hatalom.
  Se kicsi ,se nagy ,se semmilyen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Minden eltörölhető,akár öt perc alatt.

 12. Orbánt nem az ország érdekli, hanem csak a hatalmának megtartása!!!

 13. Gratulálok az ötlethez. Így kell ezt csinálni, ha korrekt, nem pártszolgálatos az újságírás és nem agitációs és propaganda kiadmány az újság.

 14. Orbán Európa leghitványabb gazembere. Kár volt kihagyni az egymillió munkahelyes hazugságot,mert ezzel meg lehet lőni a fickót 2014-ben.
  Most kellene szakértői kormány,de ezért most nem óbégat a mocskos hazug.

 15. Tisztelt Labanc nem kell Dr Watsonnak lenni ahhoz hogy rajojjunk ki emelte ki Orbant es mikent kerult Angliaba ki engedte egyaltalan szohoz jutni ! Teljesen mindegy ki volt kisz titkar ,vagy mas titulust viselo ez teljesen mellekes! Tamogattak a nagy szaju gatlastalan okoskodo paraszt gyereket a szocik v a parton belul valaki akinek nagy szava volt abban az idoben!! Jegenyefak nem nonek az egig , Orbant megis engedtek igen engedtek mert akkor engedni kellett Orban nem engedi , nem engedne nem is fogja engedni o az igazi ANTI DEMOKRATA TIPUSU EMBERSZABASU ! Ha megnezed a 1990 elotti nyilatkozatait rajossz ,hogy egy oriasi szajkarates illuzionista paraszt gyerek semmi tobb, oriasi egoval plussz egy nagy rakas maradi rugalmatlansaggal!

 16. Van egy dakota mondás.
  Úgy szól, hogy ez már akkor is hazudik, amikor igazat mond.
  Ez a mondás tökéletesen passzol Orbán Viktorra.
  És tisztessége ennél több odafigyelést nem is érdemel.

 17. A 2002-es bukása óta folyamatosan csak ártott az országnak,ahol csak tudott.
  Mivel ez kevés volt,most bünteti igazán az országot.Minden egyes cselekedete
  erre utal.Már régen nem érdelki se őt,se pedig azt a néhány gyökeret,aki kitart mellette,hogy mi lesz a kővetkezménye az ámokfutásuknak.Az összes “ellen-
  zéki “párt pedig statisztál neki.-megkérjük-felszólitjuk- a kormányt…….meg ilyenek,
  kézs röhej.Mintha ez a rosszindulatú,gonosz agyagedény bárkire is hallgatott
  volna eddig.2014 elintézve.

 18. Csakén (16:45), egyetértünk!
  Az ellenzéknek kiabálni kellene, máris, azonnal, hogy hazugság, hogy ov nem vett fel hitelt.
  A kötvény-kibocsátással ráadásul sokkal drágábban vett fel hitelt, mintha az IMF-től vette volna fel. Ezt is folyamatosan mondani kellene. Csak eljut a birkák agyához is. Mondani kellene, kiabálni!

 19. Hol lehet fogadást kötni, hogy mikor vagy mibe bukik bele Orbán?

 20. Ahogy régen voltak nagy plakátok: Marx-Engels-Lenin-Sztálin képekkel, most helyes lenne új plakátokat kitenni: Horthy-Bárdossy-Szálasi-Orbán képekkel! Halljátok DK-s és szocialista honfitársaim?

 21. és magasan nyerik az időközi választásokat….hihetetlenek az agymosottak…

 22. Nem arról van szó, hogy ez az alak hazudik összevissza, hanem arról, hogy fogalma sincs arról, mi az hogy igazat mondani. Nincs hozzá szerencséje.
  Nem lepne meg, ha titokban Szálasi imádója lenne.

 23. Az 1. ponthoz.
  .
  Ezért gyűlöli az MSZP-t és akar velük bosszúból leszámolni, mert ott akart karriert csinálni, de megmérettetett és kevés volt hozzá. Akkor kivált közülük, azóta csak a bosszúnak él. Ezért volt és marad többek között elsődleges célpontja Gyurcsány, de az összes többi is. Majd ő megmutatja.

 24. pokrocz
  Hány százalék az a “magasan nyerik”,és milyen részvétel mellett?
  Nézz utána, meg fogsz lepődni.
  Persze tudom ez nem mentség és nagy szégyen.
  Egyes helyeken a jogosultak 15% -val nyernek “fölényesen”. Agyrém.
  Ilyenkor hol van a 4 millió szegény, a rokkantak, az állásukat vesztettek, a diákok, az eü dolgozók, a tanárok, a 47 ezresek stb……??? Hol a sok éhező ,az éhező gyerekek szülei??? Vagy éppen az X-faktor megy a tévében??
  Ezt én most nagyon komolyan kérdezem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 25. Fidesz párt = Fidesz-kolesz/Közgép Zrt.
  Minden történet erről szól!!!
  .

 26. Kedves pokrocz, téged igazolnak a történetek: ismét elsöprő fideszes siker az időköziken…
  Nem mintha értelme lenne statisztákat ültetni közéjük céltáblaként a másként képzelgők közül, bár, ha vállalja valaki a megmérettetést, akkor akár pofozóbabként is felvállalná a sorsát, de ezek a eredmények előrevetítik az összefogási hajlandóság nélküli “összefogás”-t.

 27. Ha van igazság, akkor a Természet nem áll meg félúton: orbánc hamarosan teljesen bekattanva egy elfekvőben végzi nyálcsorgató, maga alá rondító komplett idiótaként.

 28. Rendkívül nagyra becsülöm a ROMÁN népet, nemzetet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 29. Kondás
  A gondolkodóknak problémát okoz az össze-vissza hazudozása, de mivel neki is és a hívőknek is igen rossz a memóriájuk, így “jól elvannak” egymással.
  Ezért volt frappáns amikor a fiatalok kisípoltatták a a fideszes savazókkal a székháznál fellelt szöveget.
  Az ellenzék bent a Parlamentben is fejükre olvassa a múltbeli kirohanásaikat, de lepereg róluk…..a vastag bőr kibírja!
  Akinek rossz memóriája van, annak szerencsésebb lenne, ha igazat mondana, de nálunk ilyenre van igény, ez kábítószer a nyomor elviseléséhez.
  Az időközi választások miatt nagyon rosszul látom a helyzetet…..bocs….

 30. “A JÖVŐ ELKEZDŐDÖTT!”
  /PAR ECELLENCE EXTRA ORDINÁRÉ/
  Mára az országot. magántulajdonként kezelve osztogat és fosztogat.

  MEMOIRE.

  Orbán Viktor ünnepi beszéde. 2006. március 15.
  „Előttünk a lehetőség, ma még nem is képzeljük, mi mindent érhetünk el néhány hét múlva, amikor a hóval együtt elolvad a jelenlegi hatalom, s a téllel együtt távozik a sikertelen négy év minden őszintétlensége, kíméletlensége, gőgje és önteltsége”

  Orbán Viktor ünnepi beszéde. 2007. március 15.
  „Most szabadság lesz, vagy önkény.”
  „A választókat becsapó, a valóságot eltitkoló, a nemzetgazdaságot válságba sodró kormánypártok koalíciója mára sarokba szorult.”

  Orbán Viktor 2008. március 15-i ünnepi beszéde (rekedten, fejhangon)
  ”Igen, látni fogjuk, hogy lehetséges a jobb egészségügy, a jobb oktatás, lehet egyszerre gazdasági verseny és szociális biztonság, igenis lehetséges felelős kormányzás.”

  Orbán Viktor ünnepi beszéde. 2009. március 15.
  „A gyarapodás szűk csoportok kiváltsága, egyre több az igazságtalanság, égbekiáltóak a társadalmi különbségek, az érdem szerepe csekély, a hatalmon lévők dölyfösebbek és erőszakosabbak, és eközben az ország még jobban lemarad az európai versenyfutásban,”

  Orbán Viktor 2009 november 10.
  “Minél nagyobb a baj, annál inkább adót kell csökkenteni az én logikámban”

  Orbán Viktor /2010. március 7./
  -”Mi alázattal felkészültünk Magyarország szolgálatára a kormányzásra ”

  Orbán Viktor ünnepi beszéde. 2010 március 15.
  „És a kivándorlás meg is indult. Mennek a fiatalok, mennek az orvosok, mennek a szakmunkások, és mennek a vállalkozók. Mennek, mert úgy érzik, nincs itt számukra hely. Mennek, mert úgy érzik, nem jó ma magyarnak lenni, nem jó ma itt élni.”
  Mi, magyarok nem azok vagyunk, akiknek látszunk. Mi nem olyanok vagyunk, amilyennek ma mutatjuk magunkat.”

  Részlet a FIDESZ egészségügyi programjából (2010. április)
  Az elmúlt négy év vesztesei a kórházak voltak: az aktív ágyak számát a kormányzat 16 000-rel csökkentette. Ma már egyértelmű, hogy a megmaradt 44 376 aktív ágy a jelenlegi kaotikus viszonyok és szervezetlenség mellett elégtelen. A kórházbezárások még középtávon sem jelentenek valódi megtakarítást. Nem igaz az az állítás, hogy Magyarországon sok a kórház, sok a kórházi ágy.

  Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter 2010-ben, 2011-re 3 éves adócsökkentést prognosztizált, de azóta csak újabb adók jöttek.

  Orbán Victor 2010.05.29 12:28
  “Sok millió magyar ember vállán állunk, akiket munkánkkal szerényen és alázattal kell szolgálnunk

  Orbán Viktor ünnepi beszéde. 2011 március 15.
  „Ha a lélek zavaros, akkor zavaros az érzékelés. Ha zavaros az érzékelés, zavaros lesz a gondolkodás. A zavaros gondolkodás hibás döntéseket szül, azok pedig rossz tettekben végződnek.”

  Orbán Viktor a tiszthelyettes rendőrök ünnepélyes eskütételén: /2011. szept. 24/
  „Vége a becstelenségnek, a stikliknek, a kifosztásnak”

  Orbán Viktor a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Rendészettudományi Karának tisztavató ünnepségén, a budai Várban. 2012. június 24
  „Vége a bűnözők és a rendőrség összefonódásának”

  Orbán interjú 2012 október
  “Azt üzenem a magyaroknak, hogy soha nem hazudok nekik…”.

 31. Az a baj, hogy ez a fórum szerintem nagyon – nagyon kevesekhez jut el, és azok szinte kivétel nélkül bal-liberális szavazók anélkül is, hogy egy sort olvasnának Bartus Lacitól. Az ATV és a Klubrádió a megmaradt egyetlen budapesti frekvenciájával a lakosság 8 azaz NYOLC százalékához jut el, ezek között is van ugye sok gyerek és aggastyán is. Aki ért a Yagi-antennákhoz, az a budapesti 95t,3 MHz-en sugárzó Klubrádiót akár Budapest 100-150 km-es körzetében is képes lenne “befogni”, ha a tetőre szerelné azt fel. De ezt 1000-ből talán 1 hallgató vállalja. Egy jobb autórádióval az adás egészen Tatabányáig, Siófokig, Kecskemétig vagy Gyöngyösig fogható az autópályák mellett. Elvileg tehát egy kis utánajárással a lakosság 30-40 %-a is elérhetné a Klubrádiót. Ha akarná….
  (én a 70-es évek elején a Tisza előtti utolsó faluban, a Bp-től kb. 150 km-re Keletre fekvő Poroszlón egy CCIR-URH-ra készült 8 elemes tetőantennával, amelynek dipolja 1480 mm-es, rendszeresen tudtam venni az osztrák URH-adást a bécsi Kahlenbergről, légvonalban 330-km-ről!!! Persze a Kahlenberg egy pár száz méteres hegy és nyilván az osztrákok elég nagy teljesítménnyel sugároztak. És egy jobb Grundig táskarádióval 1972-ben Budapest közepén egy körfolyosós ház 4. emeletén olykor késő este fogható volt ugyancsak a bécsi adás)

 32. Ennyire hazug miniszterelnöke aligha volt a legújabb kori történelemben valamely országnak! Hülye bandája még azt is elhiszi neki,hogy vízen tud járni,mint Jézus…

 33. Hápedig valamit mégiscsak nagyon jól csinálnak , mert megint nyerni bírtak valami kettő kis faluban , a polgármester vagy mittoménki megválasztásán.
  Lehet hogy ez kell a szittyáknak ?

 34. memoir
  2013. március 25. hétfő
  11:39
  Az mid úgy történt, ahogy írtad.
  Észrevehettük volna A SOHA SEM TART ÖRÖKKÉ ORBÁNIÁBAN.
  (még megeshetne, hogy ne ők kapják a legtöbbet)

 35. Sydney irj egy emilt otleteddel az osszes ellenzeki partnak , hatha vmelyik tokos lesz es megcsinalja! Oriasi lenne latni a mocsok diktatort a tobbi nepellenseggel egyutt!! Egyutt 2014 -nek passzolna is egyutt a nep ellensegei, szponzoralta az egyutt 2014 a demokratikus politikusok partja .

 36. Kedves Memoir!

  Ügyes.Köszönöm hogy összeszedted .

 37. sydney
  2013. március 25. hétfő
  14:41
  Írod:
  “Az a baj, hogy ez a fórum szerintem nagyon – nagyon kevesekhez jut el…..”
  .
  Nem kell ezt annyira titokba tartani, hogy csak kevesekhez jusson el.
  Még legfeljebb csak a TEK figyel, nem a GESTAPO, vagy a KGB.
  Ugyanis azok nem voltak demokratikusak. Vagy talán ez sem?
  Mi már régen terjesztjük, jó magyar “SZÁJHAGYOMÁNYKÉNT”.
  Legalább is a helyi aktualitásokat, de nem akarunk plagizálni, hiszen
  nem mindenki Mitt Pál.

 38. Jut eszembe. A belehallgatva a Fórumba az egyi beszélő szóvá tette, hogy
  nem szépek, nem esztétikusak a plakátok.
  Gondolkoztam. Talán csk nem a papbácsi által jutalmul adott SZENTKÉPPEL
  akarja meggyőzni az embereket. LÁTJÁTOK ILYENEK EZEK.
  (vagy Csutiékról vagy szépet vagy semmit, mert mi ilyenek vagyunk?)
  Hogy nézne ki az ördögöt hozsannázva várni, gyönyörű jelenségként?
  Hiszen olyan jól el tud velünk bánni, észre sem vesszük?

 39. "tisztelhölgyeimésuraim"

  .
  .
  A pávatáncról tett mondókája felér egy nyilvános beismeréssel.
  S a nép, az istenadta – hallgat és csodára vár.

 40. Az autoriterek sérelmezik, hogy “Bohócot csinált Orbánból a német köztévé”
  Már az EU Elnökság alatt elkezdte az Európa Győzikéje formátumot felvenni.

  Bassa meg!
  Hát itthon meg sanda szándékkal szavazati jogot akar(t) adni a gyerekeknek !!!!
  Most meg sajnálkozva a német ovisokat védelmezi.
  Ezek után miért nem repül se perc alatt?
  Na ez is egy bumeráng, ami most visszaszáll rá.
  A bumerángok pedig folyamatosan kokizzák az egyre torzuló kobakját .
  Bumeráng effektusban részesül!
  Azaz viselje szavai és tettei következményeit.
  De nálkülnk!

  PAR ECELLENCE, EXTRA ORDINÁRÉ.
  Az egész világ látja!
  A Jövő elkezdődött?
  ORBANIZMUS = VIKTATÓRIKUS ORBANISZTÁNIA

  ” Egy ország annyit ér, amennyit a sajtója.” /Albert Camus/
  Másképpen:
  Egy ország olyan, amilyen a sajtója.

  “: A csirkefogót a maga gerjesztette publicitás öli meg.”
  Abraham Lincoln

Kapcsolódó cikkek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók