Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nem fogadja el a Hallgatói Hálózat a röghöz kötést 2013. március 25. hétfő 0:05 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nem fogadja el a Hallgatói Hálózat a röghöz kötést

Budapest – A Hallgatói Hálózat (HaHa) továbbra sem fogadja el a hallgatói szerződést, véleményük szerint az elmúlt hónapban nem merült fel olyan új érv vagy tény, amely indokolná “a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) ismételt pálfordulását”.

A HaHa közleményben reagált a HÖOK előző napi közgyűlésére, ahol arról döntöttek: a hallgatók hivatalos érdekképviselete a hallgatói szerződés kérdésében is folytatja a tárgyalásokat a minisztériummal. Az elnökség felhatalmazást kapott arra, hogy “a jelenlegi körülményekhez képest a hallgatói szerződés feltételrendszerét elfogadhatóbbá tegye, azokra a hallgatókra nézve is, akik azt már aláírták” – idézték.

A Hallgatói Hálózat a reagálásában azt írta: a felvételizők drasztikusan csökkenő létszámából azt a következtetést kellett volna levonni, hogy a hallgatói szerződés elriasztja a magyar felsőoktatástól a legfelkészültebb középiskolásokat, így lényeges szerepet játszik a magyar felsőoktatás elsorvasztásában.

Elfogadhatatlannak tartják azt is, hogy a HÖOK a hallgatók érdemi bevonása és tájékoztatása nélkül hozta meg ezt a mindannyiukat érintő döntést, az elnökség ráadásul – a Hallgatói Hálózat egy tagjának adott előzetes tájékoztatás szerint – az ülés zárttá nyilvánítását kezdeményezte.

A hálózat arra kéri a HÖOK-ot, hogy haladéktalanul hozza nyilvánosságra a február 16-i és a március 22-i közgyűlés jegyzőkönyvét, hiszen az érintett hallgatóknak joguk van megismerni a döntésekhez vezető érveket, és azt is, milyen álláspontot képviseltek saját intézményének delegáltjai.

Szeretnék világossá tenni azt is, hogy a Hallgatói Hálózat nem tudja elfogadni a HÖOK közgyűlésének határozatát, továbbra is ellenzi mind a hallgatói szerződés törvényi szabályozását, mind alaptörvénybe foglalását. Biztosak abban, hogy ezzel a hallgatóság jelentős részének véleményét képviselik, azokét, akik még decemberben megfogalmazták a hallgatók hat pontját – írták.

Ennek egyik sarkalatos követelésével a HÖOK – szerintük – most szembefordult, a Hallgatói Hálózat azonban nem fog, továbbra is küzdenek a jövő felsőoktatásáért – áll a közleményben, amelyben arra is emlékeztettek: a HÖOK február 16-i közgyűlésén azt a határozatot hozta: csak akkor vesz részt a Felsőoktatási Kerekasztal munkájában, ha az érintett kérdésekben a kormány nem változtatja egyoldalúan a jogszabályi környezetet.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +14 ( 14 szavazatból)
Nem fogadja el a Hallgatói Hálózat a röghöz kötést, 5.0 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

10 Reader’s Comments

  1. Sajnos arra számítani lehetett az elejétől, hogy a HÖOK megint elárulja a hallgatói érdekeket: “Nem adhatok mást, csak mi lényegem.”- mondja a HaHa, és harcol tovább. Mondja a HÖOK, és lefekszik a Hatalomnak.
    Énelőttem már az a korszak lebeg, mikor kirekesztették az összes értelmes embert az egyetemekről, és a HÖK is gennygazdag gennyfazekak fiacskáiból áll majd, és a HÖK-fizetést még zsebpénznek is kevesli majd… Akkor lesz csak korrupt a HÖK igazán!
    A HaHa addigra talán Humanista Hálózat lesz, a volt Oktatói Hálózat pedig Nyugdíjba Üldözöttek Szervezete, amire köpködhet a Batthyány-kör… (Szegény Batthyány!)
    Beteg egy ország lettünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  2. A HÖOK elnöke Orbán cimborája. Ezt sokan tudják. Nem lehetett mást várni. Gerinctelen alak, aki eladja a maga lelkét, a hallgatók érdekeit, saját előnyei érdekében. Ő Orbán beépített téglája, az egység sikeres megosztása érdekében. “Oszd meg, és uralkodj!” – orbáni ördögi cél elérésének kiszemelt eszköze, aki hűséggel teljesíti gazdája kívánságát. :((((( Sajnos !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  3. HÖOK elnök, Gaskó, Gallóné. Micsoda nevek!
    Szégyentáblára velük!
    Aztán lehet majd folytatni, mert egyre többen lesznek, akik miatt szégyenkeznünk kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  4. Hát azért az egyetemisták a transzparensen azt a fránya “Z” betűt helyesen is írhatták volna!

    Kicsit ciki!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  5. Orbánék mekkora cirkuszt csináltak a 2008-as népszavazáson a tandíj miatt.nyugaton mindenütt kell tandíjat fizetni,de röghözkötés egyedül Fehér Oroszországban van,sehol máshol Európában.Gondolom a keleti nyitás jegyében.Azért kampányoltak ellenzékben a tandíj ellen mert ők már akkor tudták,hogy annak a pénznek a sokszorosát akarják majd behajtani a hallgatóktól.
    Csupa higgadt számító gonoszság.
    A HÖOK-ról meg annyit,hogy nem képviselnek ők az égvilágon senkit.Átlagosan a hallgatók 20%-a megy el szavazni a HÖK választásokon.Rajtuk kívül meg a személyes baráti körükön kívül a kutyát nem érdekli,hogy mi van velük.
    A HaHát négyszer annyian kedvelik a facebookon mint a HÖOK-ot.Hiába mondják a fideszben,hogy a HÖOK a legitim érdekképviselet,a számok mást mutatnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  6. gusztávnagy: Azt kell gondolnom, hogy a hálózat szóban szándékosan írták fordítva a zé betűt. Hogy miért, az számomra egyelőre a rejtély titka. Ha valaki felvilágosítana, nagyon megköszönném.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. emigrant: és gusztavnagy:
    Engedelmükkel, a tudatosan rontott helyesírást a transzparenseken tkp. a KiHa kezdte el, és nem pusztán kamaszhumorból, hanem jelzendő, hogy az oktatásból való drasztikus forráskivonás (értsd: TÖNKRETÉTEL, LEÉPÍTÉS) a jövő generációk műveltségi szintjében KATASZTROFÁLIS esést fog okozni.
    (Mint leendő pedagógus, hozzátenném, hogy az esszéfeladatok helyett már a tesztrendszerű vizsgáztatásban felnőtt generációk is /mivel nincs visszajelzés a dolgozatértékelésen keresztül/ súlyosan érintettek, főképp olyan családokból, ahol amúgy sem az olvasás felé viszik el a gyereket…)
    Remélem, tudtam támpontot adni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. “Oszdd meg és uralkodj!” Ennek a fideSSes politikának eszköze a HÖOK, akik ki alkut készülnek kötni a hatalommal, hogy biztosítsák a saját politikai szerepükből származó előnyöket. A HaHa a gimnazistákkal együtt a rendszerváltó ifjuság egy része, akik nem igazuk birtokában nem hajlandók alávetni magukat a diktatúrának. Dicséretet érdemelnek, azért is mert átlátják az úgynevezett ellenzéki politiusok sötét szándékát, akik saját érdekükben ki szeretnék használni Őket. Még nem sikerült megtéveszteni őket avvan a maszlaggal, amit demokráciáak akarnak beállítani, de csak saját korrupt, rabló hatalmuk fenntartását célozza. Lehet, hogy ezek a fiatalok lesznek egy a nem távoli jövőben kialakuló új erő első képviselői, akikből létrejön egy rendszerváltó elit? Ezeknek a fiataloknak a követelései jogosak. Bízom benne, hogy szabadságharcukat egy igazságosabb politikusoktól mentes rendszer megteremtéséért folytatjákt. Ne engedjetek politikusokat a mozgalmatokba. Maradjatok függetlenek. Ti lesztek a jövő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. én meg csak bővítgetem itt a rigmusaimat, hátha egy tüntetésen felhasználják majd őket (egyébként nyugodtan át lehet költeni, ha valaki frappánsabbat talál ki; ez csak amolyan kiindulópont):

    Választási rigmusok
    ..
    Orbán Viktor pszichopata:
    Kiütött a cujka, tata?
    Lesz miatta itt még csata,
    Neki pedig ra-ta-ta-ta!
    ..
    Elbaltáztad, Orbán Viktor:
    Éppúgy, mint az osztrák piktor.
    Rémuralmad nem lesz hosszú:
    Utolér a jogos bosszú.
    ..
    Kövér Laca vörös fattyú:
    Soha nem lesz fehér hattyú!
    Csak egy tapló suttyó szittya,
    Ki a gyűlöletet szítja.
    Ősprimitív durungbajszú:
    Bűnlajstroma igen hosszú!
    Nem lepődök meg, ha apja
    Egyszer majd jól pofán csapja!
    ..
    Schmitt Palika exsportoló,
    Pénzért mindenre kapható.
    Oda az elnöki pálya,
    Mert lopott a diplomája.
    Ne neheztelj, kedves Pál!
    Így jár, aki plagizál.
    ..
    Bayer Zsolti náci tollnok:
    Nagy bunkó, mint ide Szolnok!
    Verjed még kicsit a nyálad!
    Kenderből lesz majd a sálad!
    ..
    Áder Janó, hol az eszed?
    Neked többé nincs hiteled!
    Gerinctelen rendszerszolga!
    Fogalma sincs, mi a dolga!
    ..
    Lázár Jankó büdös bunkó,
    Kontóján sok frankó bankó:
    Svájci frankok, svájci bankok;
    Ha megbuktok, irány Bangkok?
    ..
    Rogán Antal, le a lanttal!
    Érd be egy sekély sírhanttal!
    Törvényszéken tölgyfa asztal:
    Majd a bíró elmarasztal!
    ..
    Semjén Zsolti stüszivadász:
    Bumburnyákok között nagy ász!
    Mit szólsz majd, ha egyszer végre
    Téged kapnak puskavégre?
    ..
    MatolCsita kancsal majom:
    Míg makog, nincs vele bajom,
    Csak, ha azt hiszi a dőre,
    Hogy ember vált már belőle.
    Piros seggű orángután,
    Seggpöttyökkel hal meg bután. (Romhányi egy halhatatlan)
    ..
    Varga Pista erőszakos:
    Okos, mint a tavalyi kos!
    Lennél inkább egy homokos,
    Mintsem nőkkel erőszakos!
    ..
    SelmeCziki Gabi szöszke,
    Okos, mint egy kifli csücske!
    Esze semmi, fogd meg jól!
    Minden szava egy öngól!
    ..
    Szíjjártó egy szájjal ártó!
    Olyan sötét, hogy már bántó!
    Ha holló száll át fölötte,
    Hisszük: villámlik körötte!
    Ő egy ex-protokolldroid:
    Éjjel-nappal hazudozik.
    Gyönyörű a hivatása:
    Magyarország szívatása!
    ..
    Giró-Szászéktól a Bandi
    Folyton füllent, az oktondi!
    Ördögadta Andriskája!
    Hazudik, de szarunk rája!
    ..
    Deutsch Tompika mocskos szája:
    Trágárság a diszkrét bája.
    Ő a pártja sztárbikája:
    Várva várja árja párja.
    Árva lány ha megkívánja,
    Bánja kánya: felcsinálja.
    ..
    Papcsák Ferkó egy nagy furkó:
    Buta, akár egy fatuskó!
    Nincs oka a vigasságra;
    Nem tart soká királysága!
    Zugló népe most leváltja,
    Szurokba is belemártja,
    Libatollba hempergeti,
    Seprűnyéllel elkergeti.
    ..
    Kósa Lajos nagy otrombán
    Ül a maga szemétdombján.
    Vigyázz, Lajos, lyukas a kas;
    Nem leszel te soká kakas!
    (népieschen:)
    Debrecenbe kéne menni,
    Kósa Lajcsit kéne venni.
    Lemérjük, s ha lesz egy mázsa,
    Megvesszük majd far-hát-árba’.
    ..
    Balog Zoltán hazug spontán;
    Azt hiszi tán, ő egy szultán?
    Nem sejti tán, vagy nagyzol tán?… / Kedves Zoltán, ön nagyzol tán?
    Sagt der German: ein Untertan!

    Elhervadtál, Hoffmann Rózsa!
    Ülhetnél ott, ahol Dózsa!
    Az asszonyság nem egy zseni:
    Diákságot felhergeli.
    Felsőoktatásban nincs már:
    Közoktatás-államtitkár,
    Bár nem érdeklik bajai…
    (Pedig született Bajnai).

    Hoffmann Rózsa ki van rúgva,
    Helyette más pöröly zúz ma.
    Klinghammer a becses neve:
    Érződik is neve heve.
    Rossz az irány, rossz a vektor,
    Valódi veloci-rektor.

    Pintér Sándor, egyet mondok:
    Kétszer vert meg Tél tábornok!
    Lesznek itt még veled gondok!…
    Kinyögnéd végre: “Lemondok”?!

    Ilyen segg, mint Navra-csicska,
    Még a fideSS-ben is ritka!
    Nem tudom, hogy mi a titka,
    De már várja a kalitka!

    Szaniszló egy mintabarom!
    Még hallani sem akarom,
    Miket hord ez összevissza,
    Ha az ingyen cujkát issza!

    Kumin Ferenc is egy kegyenc;
    Egyik kedvenc fideSS-lelenc!
    Bár lenne már inkább fegyenc!…
    Vagy futóvad?… Irány Gemenc!
    ..
    Fekete György pártkomisszár
    A művészet körül grasszál.
    Gyuri, magas ez a labda!
    Neked kész szellemi csapda!
    ..
    Kerényi bá’ rajzszakköre
    Csupa subec, dex, meg csöre*.
    Giccsparádé drága áron;
    Ez a menő itt, Balkánon!

    Szájer Józsi-alaptörvény
    Egy tömény jogi förmedvény.
    Bár az önkény igen kemény,
    Úgy vélem én: van még remény!

    *táj- és műszavak; egy szóval: hülyék

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. Egy demokráciában és annak normálisan működő gazdaságában a köz- és felsőoktatás ügye sem lehetne kérdés.
    Ha a táradalmi környezet megfelelő, a fiatalok is legszívesebben a hazájukban maradnak, tehát frissdiplomásként ugyan ki menne “angliai-csicskának”?
    Nem a rosszul működő rendszert kell életben tartani (pl.röghöz kötéssel), hanem egy normális országban kellene élnünk.
    Ennyi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos