Milliókkal segíti Erzsébetváros a jobboldali sajtót 2013. március 23. szombat 12:10 Forrás: AN, Népszava

Milliókkal segíti Erzsébetváros a jobboldali sajtót
Vattamány Zsolt polgármester székely zászlót lobogtat az erzsébetvárosi önkormányzat ablakában.

Budapest – Több mint tízmillió forint összértékben kötött nemrég szerződéseket a fideszes Vattamány Zsolt vezette VII. kerületi önkormányzat a Heti Válasszal, és a Helyi Témával. Ha mindehhez hozzávesszük, hogy a kerület újságja, az Erzsébetváros nevű fideszes propagandalapot Várhegyi Attila, a szolnoki polgármesterként ingatlanügyei miatt elítélt volt szolnoki polgármester cége állítja elő, akkor elmondhatjuk, hogy Budapest hetedik kerülete gálánsan felül adakozik a jobboldalnak.

A Heti Választ és a Helyi Témát már korábban is bőkezűen támogatta közpénzből Erzsébetváros: a kerület 2011-ben például csaknem tízmillió forintot juttatott az Orbán Viktorral baráti-rokoni kapcsolatban álló Vitézy Tamás érdekeltségébe tartozó Helyi Témának, majd a jobboldali többségű képviselő-testület megszavazott ötmilliót a Heti Válasznak is.

Az idén ismét szerződtek mindkét médiummal. A Heti Válasszal február 6-án írta alá a polgármester a szerződést az év hátrelévő 11 hónapjára, havi nettó 330 ezer forint értékben. A Helyi Témával kötött – egy nappal később aláírt – kontraktus 48 darab hirdetés elhelyezésére szól ugyancsak az év végéig, darabonként nettó 145 ezer forint értékben. Így tehát a Borókai Gábor főszerkesztette hetilap összesen 3,63 millió forinthoz jut még az év végéig, míg a Vitézy-érdekeltség Helyi Téma 6,96 millióhoz.

Az önkormányzat a Heti Válasz havi, Pest-Buda látkép című mellékletében jelenik majd meg ezért a pénzért két oldalas terjedelemben cikkek és hírek formájában, a Helyi Témában pedig a megvásárolt hirdetési felületre helyezheti el saját cikkeit.

Címkék:

26 Reader’s Comments

 1. Közpénz herdáló üzemi hálózat = fideSS-kdnp-jobbik! :((((((((

 2. Hűtlen kezelés, hatalommal visszaélés.

 3. Egyik zsebükből a másikba, közbeiktatva egy-két magánzsebecske.
  És mindezt mi fizetjük, bár én inkább azt mondanám, hogy ajándékba adjuk.

 4. Ez nem csak a VII. kerületre jellemző, hanem a legtöbb kerületi önkormányzatra. Ezek 90% a társasházak kukáiban landolnak.
  Szerencsétlen postásoknak meg kötelező egyenként postaládába dobni ezeket az önfényező reklámanyagokat.
  A Vitézy klán igen csak jól él a mi adóforintjainkból.

 5. Miért nem hozza a sajtó ezeket a híreket öles betűkkel?
  Miért nem tartja az ellenzék napirenden ezeket a lopásokat?
  Igen, lopást írtam, mert a megkérdezésünk nélkül támogatják ezeket a rokonokat, kedves barátokat!
  Nem csodálkozok hogy itt tartunk!
  Nyílt színi rablás, amit a fidesz művel, és nincs ki szóljon ellene?

 6. És van 3200 önkormányzat, az erzsébeti csak egy ezek közül.
  A helyi témánál szarabb sajtóterméket még nem láttam.
  A Fedél nélkül is színvonalasabb.

 7. Mit vártatok, kedves Erzsébetvárosiak, mikor megválasztottátok polgármesternek ezt a ránézésre is szerencsétlen és szánalmas figurát?
  Megkaptátok a tiétek. Ha netán valaki halotta beszélni is, annak egészen biztos, hogy még rosszabb a véleménye.Tipikus fideszes helóta.Ezeket a megrendeléseket sem ő akarja, ő olyan gerinces, hogy kritika nélkül végrehajt minden, a Kedves Vezetőtöl érkező parancsot, akárcsak a minden felülről jövő elvárást maximálisan támogató, szintén gerinces képviselőtestület.

 8. Azért lassan-lassan kezd bennem megkérdőjeleződni a kétharmad, és kubatovi kékharmattá válik.
  Ha az előző választásnál ennyi helyi csalás kiderült, mennyi nem derült ki?
  És akkor az illegitim kormányzás ténye is állhat. Ehhez még jó pár fideszes kellene, aki már nem tud a lelkiismeretével megbírkózni, vagy nem azt kapta, amit várt, és beindul a bosszú fegyvere.

 9. Szenzor!(Ha az előző választásnál ennyi helyi csalás kiderült, mennyi nem derült ki?) Nagyon sok csalásrol van szo!!! Mit gondoltok miért ez a nagy fidesz kampány, annak idején is a jobbik segitett be-de most még attol sem riadnak vissza hogy nyilvánosan kényszeritség az embereket :-( Hogy miért?-mert ha vesztenek kiderül a sok diszkriminácio-azért ám felelni kell!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ez nem bosszu, hanem Irhamentés a Zsiványtanyán!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 10. "tisztelthölgyeimésuraim"

  .
  .
  Mit gondoltok, ez a székelyzászlóra szervezett dömping, nem a tegnapi magyar- román focimeccs árpádsávos és székelysávos zászlós hangulatát vótt hivatott előkészíteni.? Az az érzésem, hogy de igen…

 11. Hatulrol valaki picit meglokhetne…

 12. A vádirathoz gyűlnek a pontok.

 13. antifülke
  2013. március 23. szombat
  12:55

  “A helyi témánál szrabb sajtóterméket még nem láttam.”

  Mert nem arra használod amire kell. Én kiválónak találom krumplipucolásnál (héjaknak),ablakpucolásnál, virágátültetésnél (az asztalt nagyon jól lefedi) stb-stb.

 14. Fidesz egy igazi organizalt bunbanda, vezeruk Orban! A nep neveben elo kell allitani a nepbirosag elott ! ITELET NEM LEHET MAS CSAK KOTEL ALTALI HALAL !

 15. "tisztelthölgyeimésuraim"

  .
  zümm-zümm !
  Nem ez a jó felhasználás. A helyes a ház összes postaládájából olvasatlanul áttelepíteni a kukába. Ja, hogy ez beszennyezi a kukákat? Arról csakis a szerkesztőség tehet…

 16. "tisztelthölgyeimésuraim"

  .
  Bocs’
  A Helyi Théma viszont föllendítheti a szelektív hulladékgyűjtés nemes törekvéseit…

 17. Eljöhet még az az idő, hogy nemesebb célokat is kiszolgál.
  Én még emlékszem a Népszabadság másodlagos felhasználására.
  És nem a bakancsra gondolok szánkózásnál.

 18. Helyesbítek, Szabad Nép volt akkor a neve.

 19. A mi zsofikákni megint alkot , mehet ö is a bíróság elé … csak idő kérdése.

 20. Hát ha egyszer azt a sz@rt olvassák a helyiek, akkor abban kell hirdetni, nem ?

 21. kitti
  Irhamentés!++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Ez most látszott csak igazán, a tákolmány megszavazásánál…mind a 265 igent nyomott. Aztán pedig tapsolt!
  Áder a savanya képével azt mondta, ha tetszik neki , ha nem, ő mást nem tehet, mint aláír!
  Ángyán úr, Bencsik úr, Szalma Botond – eddig kibeszéltek, most már ilyen nem lesz, együtt mennek végig az úton, nincs kiszállás!
  Kínai mondás: én vakarom a te hátadat, te vakarod az én hátamat, oszt jó lesz nagyon, ja és persze, hogy oszt jó napot!

 22. Nem csak erzsébetvárosi-ügy van !!!
  .
  Zuglóban Papcsák polgármester “úr” a romokban levő BVSC-uszodát veszi vissza az államtól, ezzel mintegy 3milliárdos terhet rakva a kerület polgáraira…
  .
  “Popócsák” -akinek számára a kerület csupán egy megállóhely a kávézásra és mellesleg maga jelentette be, hogy 2014 után nem akar polgármester lenni, hanem inkább országgyűlési képviselő lesz- ezirányú indítványát még a fideszes többségű önkormányzati képviselők is előszőr elutasították.
  Ő ennek ellenére helyi népszavazást tartva -a 30ezres kerületben 7ezer embert kérdeztek meg- végül keresztülverte ezt a tervet.
  Ennyit a képviseleti demokráciáról és mondom, ennek anyagi vonzata 2014 után már nem őt érinti…
  .

 23. gondolom ezt minden Fidess-es vezetésű városró -községről is el lehet mondani
  ha az ország vezetése megteheti akkor ők miért nem.

 24. ez le mamradt vattamány úr aztán legközelebb nem kiesni.még a végén költségekbe
  ver úgy mint virág estleg koszorú

 25. Valahogy tamogatni kell a huseges, hazug ,szakmaiatlan mediat. Polgar mester nem ur teljesitette a feladatat Orbantol majd kap egy kis fejsimogatast!

 26. Majd visszasírjátok nemsokára a Szabó Zolit és a Hunvald Gyurit…..Egyéni tolvajok után jött a szervezett rablóbanda, ha továbbra is csak morgolódunk, hamarosan jönnek a gyilkosok……..

Kapcsolódó cikkek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók