Ronai and Ronai
AMERIKAI

Matolcsy Nemzeti Bank 2013. március 1. péntek 9:42 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(88)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Matolcsy Nemzeti Bank

Budapest – Folytatódik a rémálom, az történt, amire számítani lehetett: Orbán Viktor a Kossuth Rádió reggeli műsorbna bejelentette, hogy eddigi jobbkezét, a ma még nemzetgazdasági miniszterként romboló Matolcsy Györgyöt  jelöli a jegybank élére. Meglepetés tehát nem volt, az MNB mostantól akár a Matolcsy Nemzeti Bank nevét is viselheti. A jelöltet, aki a kormánytöbbségnek köszönhetően a következő hat évben az MNB élén áll, pénteken délután hallgatja meg a parlament gazdasági ügyekért felelős állandó bizottsága.

Az unortodox gazdaságpolitika atyamestere tehát a jegybankban is folytathatja azt a pusztítást, amelyet a magyar gazdaságban már oly sikeresen elvégzett. Beruházás nincs, hitelezés szintén, nulla a foglalkoztatottság emelkedése, s hiába játszanak a számokkal, nem nőtt. Egyedül az infláció az, ami az unióban párját ritkítóan magas.

Matolcsyt nem csak hogy nem veszi komolyan a pénzvilág, de nem is bíznak benne. Márpedig az üzlet világában a bizalom pénzt ér. A magyaroknak most hat évre Matolcsy jutott. És ezzel az, ami már elkezdődött: a leszakadás, távolodás Európától, mindentől, ami modern és a felemelkedés záloga lehet.

Marad az ősmagyar agysebészet, a magyar gyerekek fenekén a fellelhető piros pöttyök sorozata, a nyereg alatt puhított ortodox gazdaságpolitika. Mindehhez az ideológiai háttér is megteremtődött: a hátrafelé nyilazás, az árvalányhajas múltba nézés.

Orbán Viktor miniszterelnök a 180 percben bejelentette, hogy Matolcsy Györgyöt jelöli a Magyar Nemzeti Bank új elnökének. A kormányfő álláspontja szerint akkor áll elő stabilitás és kiszámíthatóság, ha kormányzati tapasztalattal rendelkező embert kér fel a központi bank élére, és azt mondta, Matolcsy a legkevésbé kockázatos döntés, “A teljesítmény és a tények egyetlen ember felé mutatnak, ez pedig Matolcsy György” – fogalmazott.

Simor András leköszönő elnök hatéves mandátuma szombaton jár le. A jegybanktörvény értelmében a jegybanki monetáris tanács tagjává, így az MNB elnökévé is “az a magyar állampolgár nevezhető ki, illetve választható, aki monetáris, pénzügyi, vagy a hitelintézeti tevékenységgel kapcsolatos kérdésekben kiemelkedő elméleti és gyakorlati szakmai ismeretekkel rendelkezik”.

A törvény rendelkezése szerint a miniszterelnök bejelentését követően a parlament gazdasági ügyekért felelős állandó bizottsága – jelenleg a gazdasági és informatikai bizottság – hallgatja meg a jegybankelnökjelöltet. A meghallgatás a bizottság délután két órakor kezdődő ülésének egyetlen tervezett napirendi pontja. A bizottsági meghallgatást követően a köztársasági elnök nevezi ki a jelöltet. Az új jegybankelnök az államfő előtt tesz esküt.

Varga Mihály lesz a nemzetgazdasági miniszter

Orbán Viktor bejelentette azt is, Matolcsy György posztjára Varga Mihály kerül. Arra a kérdésre, hogy mi lesz az IMF-tárgyalásokért felelős poszttal, a kormányfő azt válaszolta: “az most annyira elvékonyodott már, hogy belefér a miniszteri munkakörébe”. A kormányfő kijelentette: a kormányprogram marad, tehát a gazdaságpolitika iránya sem változik.

Matolcsy György életrajza

A fürge kis gyorsnaszád megálmodója, a you know package kifejezés kiötlője 1955. július 18-án született Budapesten. A budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem ipari karán kapott diplomát 1977-ben, majd az Ipargazdasági és Iparszervezési Intézetben helyezkedett el. 1978-ban a Pénzügyminisztériumba került, ahol először a magyar szénhidrogénipar finanszírozásával foglalkozott, majd a gazdasági reform előkészítő munkáiban vett részt. 1985-től a Pénzügykutatási Intézetben a tulajdonreform lehetőségeit kutatta. 1986-ban, az Intézet felszámolása után a Pénzügykutató Rt.-ben dolgozott részben kutatóként, részben tanácsadóként, a nagy visszhangot keltett Fordulat és Reform című tanulmány egyik szerzője volt. 1989 végén a Magyar Demokrata Fórum elnökének felkérésére bekapcsolódott egy későbbi kormányprogram kidolgozásába.

1990 májusában Antall József miniszterelnök személyes gazdasági tanácsadójává nevezte ki, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára, egyben a Gazdaságpolitikai Titkárság vezetője és a Gazdasági Kabinet titkára lett. 1990 decemberében lemondott államtitkári tisztségéről.

1991. januártól a Privatizációs Kutatóintézet ügyvezető igazgatói tisztségét töltötte be. 1991 októberétől három éven át a magyar kormány képviselőjeként a londoni székhelyű Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgatótanácsában dolgozott, 1994-ben a bank igazgatója volt. 1995-ben a Privatizációs Kutatóintézet, majd az ebből alakult Növekedési Intézet igazgatója lett. A Fidesz gazdasági szakértőjeként 1998-ban ő készítette a párt gazdasági programját, 1998 végétől Orbán Viktor miniszterelnök gazdasági tanácsadó testületének tagja volt.

Az első Orbán-kormány idején, 2000-2002-ben gazdasági miniszterként dolgozott. 2003-2007 között a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumának elnöke volt. 2003-tól a Fidesz tagja. 2006 óta Bács-Kiskun megyei területi listán országgyűlési képviselő, 2006-2010 között részt vett a gazdasági és informatikai bizottság munkájában. 2010. május 29-től a második Orbán-kormányban a nemzetgazdasági miniszteri tisztséget töltötte be. 1981-ben írta doktori disszertációját a holding forma magyarországi alkalmazásának lehetőségeiről, az 1980-as évektől rendszeresen publikál és több könyvet is írt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.9/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -5 ( 21 szavazatból)
Matolcsy Nemzeti Bank, 2.9 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(88)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

88 Reader’s Comments

  1. Én is nézem a jó oldalát: Minél nagyobb a káosz, annál valószínűbb, hogy örökre eltűnnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  2. Bumburi
    Nincs elég bajunk?
    Lázár most jelentette be, hogy az egyházi hiteleket is átvállalja az állam…
    Micsodaaa??????????????????????????????????????????
    Jó technika nem? A Fidesz által felvett önkormányzati hiteleket, az egyházi( az egyház és a pártok a legnagyobb biznisz)hiteleket szétterítik az országban. A hülye pórnépnek nincs annyi esze, hogy azt is ő fizeti ki. Azt hiszi, hogy az állam egy fiktív fogalom, köze nincs hozzá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  3. bubu64
    Megfigyelhető ennek a rablóbandának a technikája. Ha van egy égbekiáltó disznóság (hír) akkor überelik egy másikkal!
    Így megoszlik a figyelem, és a reakció is, és mindjárt nem lesz kiélezve egyik égbekiáltó ganéság sem!
    Ha emlékezünk, akkor eszünkbe kell jusson, hogy Orbán kapacitálta a (deviza)hitelekre a fideszes vezetésű önkormányzatokat, mondván, majd megoldják…
    Megoldották!
    Fizettetik mindannyiunkkal a nagyúri gőggel elköltött deviza alapú hiteleket!!!
    A KÖLTSÉGVETÉSBŐL!!!
    Most még az egyházak is felzárkóznak a konszolidációra… Mit akarnak ezek? Teljesen kivéreztetni az országot?Ide nem kell már háború sem, elég hozzá egy Orbán a belterjes bandájával,és padlóra teszik a zembereket!
    Nem elég, hogy a politikába belefojt teljesen az egyház, ezzel megszerezve az iskolákat, most már Kozma ” atyán” keresztül a sportot is? Most már még az egyházak adósságát is fizessük mindannyian?Nem elég az adókból felajánlott %? A főúri létüket is mi finanszírozzuk?
    Megáll az eszem!!!
    Az a hülye magyar aki meg azt hiszi, hogy ehhez nincs közünk, az nagyon téved!Mert az állam az nem Orbán Viktor, meg a rabló bandája, hanem mi vagyunk a nép!!!! Csak éppen erről elfelejtettek megkérdezni bennünket!
    Az inzultációs levelei Orbánnak mindenről szólnak, csak erről nem!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  4. Nagy költözés lehet most a Nemzeti Banknál, biztos hogy üzembe helyezi a nemzeti pénzmosó koz(gepet), vajon meddig fog működni? Es mennyi pénz fog maradni a kasszába?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  5. “reftno
    2013. március 1. péntek
    15:16

    Én is nézem a jó oldalát: Minél nagyobb a káosz, annál valószínűbb, hogy örökre eltűnnek.”

    De annál nagyobb lesz az áldozatok száma is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  6. Orbán indoka még elfogadható lehetne, ha ezt a véleményt akkor is hangoztatta volna amikor ellenzékben volt. Akkor persze azt hangoztatta , ha jegybank független. Emlékezzünk Járai olyan magasra emelte az alapkamatot, h majd belerokkant az ország a törlesztésébe. Akkor, már akkor is felsikoltott Orbán, ha valaki ezt a Járai féle kamatpolitikát véleményezte, netán birálta.
    2010. évben meg , amikor is hatalomra került, láss csodát , véleménye gyökeresen megváltozott. Azt mondta a jegybanknak , Simornak együttműködnie a kormánnyal , kötelessége. Szóval, akkor milyen erkölcsű ember is Orbán? Olyan, oszt jó napot erkölcsű!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  7. “bubu64
    2013. március 1. péntek
    15:27

    Lázár most jelentette be, hogy az egyházi hiteleket is átvállalja az állam.”

    Lázár önmaga felvett több tízmilliárdos deviza-hitelt Hódmezővásárhely polgármestereként, most azt is a kisnyugdíjasoktól és a pedagógusoktól fogják levonni. Lázár az egyik legocsmányabb bűnöző a 93 ezer négyzetkilométeren…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  8. Már izzítják a motorokat a simlicska érdekeltségébe tartozó cégek teherautóiban. Jövő héttől üzembe helyezik a simlicska féle bankjegyszámláló automatákat, nekem,nekem,nekem,nekem, nektek? Tényleg holnaptól kiteszem, a kertkapun belülre, a : Fideszeseknek belépni tilos és életveszélyes, feliratú táblát.Aztán várom hogy beszóljon valaki.A kutyákkal rácsesztem,próbáltam a csibész szó helyett a ,fogd fideszes vezényszóra szoktatni őket, aztán azóta mindenkit megtámadnak. Na mindegy. Már az utálat olyan szintet ért el nálam, hogy már hónapok óta alkoholt sem fogyasztok, félek magamtól,már mindegy hogy cöf, fidesz agymosott,vagy mezei talpas fidesznyik,ütném, rúgnám őket. Kész elég! Mit képzelnek ezek ?! Elmebeteg a lakosság ,60-65%-a is. Minap is Zalaegerszegen a fidesz irodában, valami Piliskutató cöfös, előadást tartott az: Eltitkolt múltunk bölcsője a Pilis címmel. Én is flúgos vagyok az tuti.De hogy a lakosság nagy része is az, az már érdekes. Vannak bizonyos földrajzilag jól behatárolható helyek, ahol például sötét bőrű emberek élnek, vagy világos haj a jellemző, hát nálunk meg az elmebetegség a jellemző. Így van ez pajtásaim, ez már országos elmebetegség,nem sokan tudnak ellenállni ennek a kórságnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  9. bumburi
    2013. március 1. péntek
    15:48
    +++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Én teljesen megértem a komlói bányászt. Kár volt elnézést kérnie.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  11. vicsi Az a baj az elmebetegség nagyfokú írigységgel is társul,ezért amikor valakit nyomorgat a bűnbanda,akkor kezüket dörzsölve örvendeznek egyesek,hogy most jól ráfizettek.Igy volt ez amikor a 40 évesen nyugdíjazott rendőrökről beszéltek,később sorra kerültek mások is.Nem történik most semmi különös csak folytatódik orbán bosszúhadjárata a gonosz nép ellen akik 8 évig nem engedték a hatalom közelébe.
    Matolcsy munkásságát el kell ismerni,mert amit ő véghezvitt ebben az országban azt kevés ember tudta volna megtenni,mert az számolt volna a következményekkel.Az élatrajza olvasása közben megtudhatjuk miért nem működött rendesen a szocializmus és ezek bírálják azt a rendszert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  12. Az jutott az eszembe, hogy jöhet még egy kis műsor a publikumnak. Tudjátok, amikor Áder káder visszatolta az első neki címzett törvénytervezetet formai okokra hivatkozva.
    Esetleg a bizottság, amelyik Matolcsyt meghallgatja, visszatolja és azt mondja, hogy újat jelöljön Vikike. Az más lesz. Két legyet üthetnek egy csapásra. Lehet hülyíteni a népet, hogy nincs diktatúra, nem az van, amit Orbán akar. Mégis az lesz, akit Orbán és köre akar, csak második nekifutásra. Olyan szép színjáték lenne. Vagy ne feltételezzek ilyen csavart észjárást?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  13. @bubu64
    Rátapintottál valamire: “A hülye pórnépnek nincs annyi esze, hogy azt is ő fizeti ki.”
    Ugyanez működik kicsiben is egy társasházban. Pedig ott közvetlenebbül láthatnák, hogy a közös kassza abból van, amit ők is beletesznek.
    Az utóbbi napokban mást sem hallunk, mint hogy mi mindent fizet majd ki az állam. (Sőt, még az időjárást is törvénybe foglalja – de ez egy másik elmebaj.)
    Tök jó lesz! Matolcsy megkapja a kedvenc játékát, a bankóprést, és lesz itt pénz dögivel! Hát nem egyszerű? Papír van, festék van, gép van – nyomtatunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  14. Semmi gond! Az ország zöme már padlóra került, gyerekek sokezrei éheznek, az idősek képtelenek a gyógyszereket megvenni, családok százezrei teljes kilátástlanságban élnek, százezer ember ellátás, pénz nélkül, ipari termelés nulla, oktatás színvonala nulla, egészségügy nulla, fogyasztás nulla, stb…
    Erre aztán büszke lehet pártunk és kormányunk! Még, hogy Európa vezető állama leszünk, minket fognak irígyelni, utánozni, bla, bla, bla.
    Ezek a rózsaszínű ködtől nem látják ezt a trágyadombot, amit összeganajoztak.
    Itt aztán lehet kukorékolni, jó hangosan, hadd röhögjenek rajtunk!
    Kezdem irígyelni az albánokat!
    Hol a francban van az ellenzék????????????????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  15. T.Ateista tökéletesen igazad van. Már ott tartanak, hogy ne csak a szomszéd tehene, hanem a szomszéd is dögöljön meg. Nyugdíjas a rokkantnyugdíjast,nem kutyatartó a kutyatartót, rémes. Ül otthon a birka a tv előtt, atlétatrikóban, vagy otthonkában, vagy gatyában, vagy meztelenül, tök mindegy, böfög, túrja az orrát, és kommenyistázik, zsidózik , cigányozik, közben a függöny mögül lesi a szomszédjait,majd ha észleli hogy pl. új gépkocsit vesz,vagy LCDtv-t.másnap már írja is a NAV-nak a névtelen bejelentést,vagy telefonál névtelenül. Éhes a szomszéd gyerek? Minek szülték meg ha nem tudják eltartani,stb,stb,és így tovább. Most nem sáskajárás, hanem fideszjárás van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  16. Előszedtem a legnagyobb utazó táskát bőröndöt , és csomagolok kérem ki-ki maga döntse el hogyan tovább. Ezek a mocskok a népet megnyúzzák, az országot lerabolják, majd jönnek az ügyvédek oszt megvédik Őket. Aki tud az jobb ha mielőbb csomagol mielőtt bezárul az EURÓPAI kapu a magyar kivándorlók előtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  17. commandante
    Amit ma eltolcsyzhatsz, ne halaszd holnapra.
    girbegurba
    Minek ezt cifrázni? El Baltazo és El Tolcsy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Vajon van ennel lejjebb???? Matolcsy aki egy tokkelutott idiota volt egesz eleteben egy rendkivul fontos intezmeny elere kerulhetett ahol a fuggetlenseg enne a legfontosabb kriterium!! Orban az utolso bastyat is bevette ebben a nagy csataban, az ellenzek pedig pislogva nezi a torteneseket es le van benulva!!! Orban is az egypart rendszert kedveli, az fekszik a parasztjanak marpedig o nem egy kis paraszt !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  19. Kedves Barátaim!
    Nem tudok mást mondani, csak azt, hogy: MEGTETTE! Megtette az aljas kis genyó, a nyomárkai seggdugasz! A félbe maradt kertitörpe és szellemi óriás!
    Könyörgöm! Akasszuk föl!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  20. szendam,

    A cikked jó! Gratula!
    http://szendamondja.wordpress.com/2013/03/01/matolcsy-ante-portas/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. bumburi
    2013. március 1. péntek
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++

    vicsi
    2013. március 1. péntek
    Felénk sajnos a választások után óta ez járja.

    Melyik nélkülöző vagy éhező embert kérdezték meg az egyházak újabb támogatásáról?? Felháborító!!!!!!!! Végképp megutáltatják az egyházakat és a papokat. Nagyon helyes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  22. Ali baba bekerült a kincseskamrába. Akinek van pénze sürgősen nyisson offshore számlát és oda utalja, mert a szabad rablás már minden szintre kiterjedt.

    “Ujjunk begyéből vér serken ki,
    Mikor téged tapogatunk,
    Te álmos, szegény Magyarország,
    Vajon vagy-e és mink vagyunk?

    Vajon lehet-e jobbra várni?
    Szemünk és lelkünk fáj bele,
    Vajon fölébred valahára
    A szolga-népek Bábele?
    ……………………………………….

    Meddig lesz még úr a betyárság
    És pulyahad mi, milliók?
    Magyarország népe meddig lesz
    Kalitkás seregély-fiók?

    Bús koldusok Magyarországa,
    Ma se hitünk, se kenyerünk.
    Holnap már minden a mienk lesz,
    Hogyha akarunk, ha merünk.”
    Ady

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. Semmi jóra nem számíthatunk,a miniszter elnök első kijelentése égbe kiáltó hazugság megvédjük a jegybank függetlenségét mondta.Eddig pont ez volt a baj most már a fordítottja se igaz.Kihez lesz független talán a kormányhoz,na arra befizetek.Mehetnek a talicskák a pénzt ki vagonírozni……………………………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. Az araboknak – ott járt pár óráig – ov árulja a hazát. Hajnali bejátszás volt a rádióban, hogy közölte ov: most jó üzletet lehet kötni Magyarországon, Magyarországgal. Lehet, hogy úgy fogalmazott, hogy most érdemes üzletet kötni. Kiakadtam, amikor meghallottam.
    Közületek hallotta valaki?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  25. Attól tartok, a cikkben irtaknál rosszabbak a kilátások. Matolcsi az “unortodoxia” néven közröhejes gazdaságpolitikáját folytatja – az MNB euro-tartalékából e célra kibocsátandó euro-kötvényt vásárol fel, hogy az EU az ujabb rablásba ne ugathasson bele, a “nyugati világ és Amerika pénzügypolitikáját” kivánja folytatni – olcsó pénzt nyom a gazdaságba, amit az emlitettek, lévén, hogy képesek önfinanszirozásra, megtehetnek, – turulárpádsávzászlóshajó kis hazánk nem. Varga álságos, orbánista módon a fogyasztási jellegű adókat akarja emelni – mintha a termelés és a fogyasztás nem képezne egy egységet – , Miniszterelnök Urunk legujabban, Libanonban közölte, hogy a SzJA-t 10% alá akarja csökkenteni (mennyibe is került az 1 kulcsos, gazdag haveroknak kedvező adó?).
    Mindezt azért, hogy 2014-ig két kézzel osztogassanak, hogy a csökkent értelműek bedőljenek (de nincs választási költségvetés, ó, dehogy, átkozott ellenség, aki ilyet mond!), hogy fasisztoid államuk – kőbe öntött ,ezerszer módositott, módosithatatlan Gányolmányával – fennmaradjon!
    Lesz még itt billforint meg trillforinT
    A prostituált életbe!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  26. Igen mar megint hazudott , most erdemes magyarorszagra jonni egy igazi zsakba macska meddig tudod fenntartani a vallalkozasod!! Ha esetleg megis vmi nagyot alkotnal , nem kell megiedni Jon a MAFFIA ES A KOVETKEZOT MONDJA: vagy eladod a cegedet neverteken amennyibe neked volt , vagy felboritjuk a cegedet es tonreteszunk es meg sittre is kerulhetsz ha nem ugy ugralsz ahogy mi mondjuk!! Ez Orban es Simicska magyarorszaga! Ide tenyleg erdemes befektetni , ures zsebbel kisemmizve itt hagyhatsz mindent!! Mindenki mondja el kulfoldi es magyar ismeroseinek miertne fektessen be ide senki amig AZ ORBAN MAFFIA VAN HATALMON!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  27. nem baj egy ember is tud bombat robbantani nem kell segitseg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. Ahhoz képest, hogy Orbán nemrég azt nyilatkozta, nem változtat a kormánytagok összetételén, Matolcsy kiugratásával és Varga Mihály beugratásával mégis változtatott. Csak nem, hogy Orbán megint hazudott?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  29. Allitolag Matolcsy sem dolgozott soha valahol 2 zakosnak hivtak mert egy zako mindig logott a fogason de ot soha nem lattal a munkahelyen! Alkoholista is volt mar egyszer !! Most vajon tiszta?? Szajer tenyleg a kisfiukat szereti???????? Allitolag ausztriaban elkaptak , es Orban sikalta el az ugyet helikopterrel ment Sopronba erte ?? Tud valaki Szajjerrrol aki a hatterbol minden mocsok egyik nagy kitalaloja??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  30. @neveletlen
    Igen, magam is elképedve hallgattam. Tisztára olyan volt, min valami vásári kikiáltó: “Tessék, tessék! Rendkívüli árleszállítás! Vegye, amíg olcsón adom! Holnap már drágább lesz!” (Vagy esetleg végkiárusítás?)
    Még azt is mondta, hogy az arabok partnerek és együttműködők, nem uralkodni akarnak, ezért szeretjük őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. bubu64 2013. március 1. péntek 15:27
    Azon már elgondolkodtál, hogy volt-e ehhez jogszabályi alapjuk? Hastáskörük?
    Mert a költségvetés részét képező alrendszer: az önkormányzatok adósságának elvállalására volt: ott egyik zsebből átrakták a másikba, és abban reménykednek, hogy a “biztos” állami háttér miatt majd elérnek a bankoknál némi elengedést, de az egyházak esetében max a támogatási összeget emelhették volna, mert az tartozik a hatáskörébe a kormánynak és a vezetőjének.
    Csak hogy világos legyen: Schiffer Sukoró miatt azért jelentett fel Gyurcsányt, mert a “hatáskörén túllépve” “döntött” a telkecseréről. Pedig ott KAPOTT az állam ellenszolgáltatást! Ilyen ellenszolgáltatás az egyházi hitelek átvállalásánál FEL SEM MERÜL: várom tehát Schiffer feljelentését Orbán ellen Polt ügyészségéhez.
    És közben danászom a kedvenc nótámat (úgyis régen idéztem)
    “Azt írtam neki, várjon legalább
    Míg a Lánchíd oroszlánja elbőgi magát (magamban)
    Várhatsz babám, elvárhatsz, míg csak bele nem fáradsz”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. Leo Klein 2013. március 1. péntek 18:38
    Egyrészt nem tud mindenki fölkerekedni, másrészt az apátia, politikaundor felkeltése Orbán hatalmának a része, sőt alapja. Aki enged neki, az a hatalmon maradását szolgálja.
    “A politika és a politikusok megutáltatása – erről is írtam már – szorosan összefügg a hazugságpolitika alkalmazásával, amennyiben a kiábrándultság megteremtésének stratégiai célját szolgálja. Könnyebb volt lejáratással megsemmisíteni az ellenfelet, mint a jobb alternatíva kézzel fogható üzeneteivel, amelyek utólag számonkérhetők. Ennek azonban szükségszerű következménye volt az egész politikai osztálytól való elundorodás. Tisztességes politikus nem a többség elundorítására törekszik, hanem a megnyerésére, de kétségtelenül könnyebb kevesek érdekeit kielégíteni, mint egy egész ország helyzetén javítani. Könnyebb kiválasztott kevesek feltétlen támogatását biztosítani, ha a többséggel szemben privilegizált helyzetbe hozhatók, könnyebb kevés feltétlen támogatót a többség helyzetébe hozni, ha a valódi többséget sikerül inaktívvá tenni, éppen a gátlástalan politizálás révén. Az önkény eredményesebb, ha apátiába süllyesztett választópolgárok felett gyakorolják, mint ha aktív, öntudatos polgárokkal szemben. Ez egy önmagába visszatérő, önmagát erősítő kör, vagy inkább egy lefelé vivő örvény, mert a végcélja nem a valóban minden embert tisztelő, minden polgár jobblétét célzó országépítés.”
    “A Fidesz ereje a jelenleg 46–49 százaléknyi biztos választón belül jelent 39–40 százalékos arányt, s ez csak akkor elég, ha nem kimozdítható az apátiából a bizonytalanok sokasága. Napnál világosabb, hogy az ellenzék két dologgal lehet gyorsan hatékony: egyrészt az egyértelmű és világos beszéddel, amellyel ezt a hatalomfelfogást és az egész, manipulatív kommunikációt képes leleplezni, átlépni, nevetségessé tenni, magáról lepergetni, hangsúlyozottan egységes elutasítással. Másrészt akkor, ha megteremti az összefogás valamilyen laza intézményes hátterét,”
    http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=194426:kontraszt-ket-evertekeles-margojara&catid=45:cslanczosvera&Itemid=72
    Nagyon sok más megfontolandó rész is van még a cikkben, erősen ajánlom olvasásra! Akkor is, ha bartusi hosszúságú.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. nakadzsi 2013. március 1. péntek 20:04
    Nagyon is őszinte megnyilvánulás volt. Hiszen “megvédték” a manyupokat is, azaz bejelentette a lenyúlás és einstandolás politikáját. Hol látsz te ebben hazugságot? Ez fidesz-újmagyaránul van. Neked is ajánlom a fenti galamus cikket: erre is kitér.
    thanatos
    Nincs igazad, a fogyasztás típusú adók növelése egy fokkal marad csak el a többkulcsos SZJA-tól, de ugyanazt a célt szolgálja: a gazdagabbak többet fogyasztanak, ezért többet fizetnek. Ráadásul ez adóztatni tudja a fekete jövedelmeket is. Ez éppen egy piros pont Vargának: a fideszség nem vette el az összes józan eszét.
    De ha lefordítom fideszmagyaránról-magyarra: a 10 %-os rezsicsökkentés (a polgárok kiadásának 30-40%-ából) 3-4 %-al éppen csak ellensúlyozni tudja a reálbérek csökkenését, márpedig csökkenő vagy nem növekvő fogyasztás mellett nem nőnek az arra épülő adóbevételek sem. A világbajnok ÁFa (remélem) már nem emelhető: marad az összes többi fogyasztást terhelő adó.
    (szesz, benzin, cigi)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  34. Annyit kerek kuszaszemtol hogy ne legyen aláírása magyar bankjegyen mert csak felet fogja érni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Kekec
    “Azon már elgondolkodtál, hogy volt-e ehhez jogszabályi alapjuk? Hastáskörük?”
    Jogszabály? He-he. Mi az? Eszik vagy isszák fidesztánban? Ezeket nem érdeklik a jogszabályok. Egyik nap ez a szabály másik nap az. A Manyup esetében miket műveltek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. kekec
    2013. március 2. szombat
    12:11
    Pedig ahogy Matolcsy kinevezése után olvasom kedvenc blogjaimat, a legtöbben most fásult, lemondó hitehagyott hangulatban vannak. Orbán ebben a pillanatban nyerésre áll. Ezen kell fordítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  37. Matolcsy a magyar demokracia megcsufolasa!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Varga szerint nem rossz dolog beváltani a tartalékunk egy részét rubelre, mert jó, ha több lábon állunk!
    Ha majd rubelben akarunk a gázért fizetni és azt mondják, hogy nekik inkább a dollár kell, na, majd akkor is mondja el ezt a jó ötletét….
    Szerintem át kellene ezt gondolni, de valami nagyon nagy baj lehet és az idő nagyon sürgeti ezeket az unortodox ötletelőket.
    Az euró már 298,- Ft-nál jár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos