Ronai and Ronai
AMERIKAI

Katasztrofálisan szerepelt a katasztrófavédelem 2013. március 18. hétfő 9:51 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(37)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Katasztrofálisan szerepelt a katasztrófavédelem

Budapest – A katonák a rendkívüli időjárás nyomán kialakult katasztrófahelyzetben minden feladatot, amelyre megkeresést kaptak, megoldottak – mondta Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar főnöke vasárnap.

A vezérkari főnök elmondta: a rendkívüli időjárási helyzet miatt a Magyar Honvédségnél csütörtök este országos készenlétet rendelt el. A jelenlegi törvények értelmében viszont a Magyar Honvédség nem felelőse, szervezője, vagy irányítója a katasztrófahelyzetek kezelésének, felszámolásának, csupán közreműködő szerepe van. A honvédség személyi állományával és technikai eszközeivel ott jelenik meg és akkora erővel, amilyen megkeresés érkezik felé.

Benkő Tibor kifejtette: a honvédség 17 katonai szervezetének személyi állománya és technikai eszköze vett részt, illetve Szabolcs Szatmár-Bereg megyében még most is részt vesz a rendkívüli időjárási körülmények miatti katasztrófahelyzet felszámolásában, mentési feladatokban. A legnagyobb elismerést érdemlik azok a katonák, akik az elmúlt napokban 8 megyében mintegy 50 különböző helyszínen nyújtottak segítséget a bajbajutottaknak – emelte ki.

Annak kapcsán, hogy miért nem vettek részt többen a mentésben, azt mondta: minden beérkező megkeresésnek eleget tettek. A hatékony mentésben viszont nemcsak a létszám, hanem a képesség is meghatározó. Példaként megjegyezte, hogy egy-egy technikai eszköz kezeléséhez – amellyel számos járművet, köztük mentőket, buszokat, hómarókat, kamionokat mentettek ki a hó fogságából – egy-két felkészült katona is elegendő.

Benkő Tibor elmondta, hogy a mostani esetnél az időjárás-jelentések alapján a honvédségnél megtették a szükséges előkészületeket, de – emelte ki – nem a honvédség az első, akinek “lépnie kellett”. Minden erre hivatott szervezetnek megvan a maga feladata, s a honvédség bizony nem az első helyen, hanem szinte utolsó bástyaként szerepel ebben a sorban – fejtette ki.

Ugyanakkor a vezérkari főnök egyetért azzal, hogy mindez kevés a bajba jutott embereknek. A Magyar Honvédségnél már elkezdték a történtek, tapasztalatok elemzését. Benkő Tibor szerint ez a helyzet rámutatott arra, hogy az ehhez hasonló rendkívüli helyzetek hatékonyabb kezeléséhez van mit tenni, biztos, hogy változtatásra van szükség.

Benkő Tibor elmondta: a Magyar Honvédséghez az első megkeresés 14-én, nem sokkal délután 6 óra előtt, a Veszprém Megyei Védelmi Bizottságtól érkezett, hogy biztosítsanak fekvőhelyet mintegy 70 ember számára Várpalotán. Ezt a feladatot mintegy fél órán belül teljesítették. Ezt követően este fél 8 kor kérték a katonák segítségét egy elakadt buszhoz szintén Veszprém megyében, az utasok között inzulinos beteg és egy csecsemő is volt. Csütörtök este fél 9-kor a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól érkezett az első igény, hogy a honvédség gépjárműveire is szükség van. Benkő Tibor ekkor rendelte el a teljes Magyar Honvédségre kiterjedő alkalmazási engedélyt. Ekkor felállították a munkacsoportokat, amelyek feladata a beérkező igények elosztása, végrehajtásának koordinálása.

A lánctalpas eszközök bevetését március 15-én, pénteken reggel 9 óra 15 perckor igényelték a honvédségtől. A kért eszközöket 15 perc alatt ki is rendelték. Amint megkeresték a honvédséget, azonnal tudtak rá reagálni – szögezte le a vezérkar főnök, megjegyezve: “ez is bizonyítja, hogy a honvédség fel volt készülve”.

Benkő Tibor elmondta: a katasztrófavédelmi koordinációs bizottság, megyei védelmi bizottság, illetve azok operatív csoportjai döntik el, hogy hol, mire van szükség, kit tudnak odaküldeni, igénybe kell-e venni a “katonai erőt, vagy sem”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +9 ( 13 szavazatból)
Katasztrofálisan szerepelt a katasztrófavédelem, 4.2 out of 5 based on 10 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(37)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

37 Reader’s Comments

  1. Ez is hazudik, mint a vízfolyás… ha lesz este időm, írok pár dolgot erről, érdekes lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  2. A honvédség feddhetetlen ebben a témában. Amit ez a Bakondi nevű ősbunkó alakított, a hazugsággyáros Pintérrel, az viszont szánalmas! Hazudnak! Bele a képedbe 1000-el!
    Még csak szólni sem lehet (érdemes), mert ez az elvárása a kormánynak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  3. Kis PP !
    Hogy-hogy mi az?
    P ? Jaj ejnye, nem mondok ilyen csúnyát. A kis “csunyus” el van takarva.
    *P ? Nem ismered a magyar szót, hogy pofa?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. “..A honvédség feddhetetlen ebben a témában..”
    .
    - Nagyon nem az, majd meglátod. Írok este pár sort, ha időm és elfáradási mutatóm engedi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  5. Húúú, azt a jó …a anyátokat:
    .
    http://index.hu/belfold/2013/03/18/giro-szasz/
    .
    Mordori propaganda, 2013.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  6. Köszönet a Honvédségnek a gyors. és hathatós segítségért, bár köztudott, hogy forrásai igen vérszegények, (már áprilisban, az októberre tervezett üzemanyagot fogyasszák)
    Azt viszont nem tudni, hogy a katasztrófavédelem, miért nem használta teljes kapacitással az erőforrásait, nekik ugyanis nagyobb ( ilyen esetekre elkülönített) keret áll rendelkezésre, mint a honvédségnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  7. Ez a barom, akarom mondani bakondi arról persze egy szót sem szól, hogy hogyan lehetett volna megelőzni a katasztrófahelyzetet. Arról tessék beszélni, hogy miért kellett idáig eljutni! Kinek, mikor, és hogyan kellett volna a megfelelő intézkedéseket megtenni. Kik követték el a mulasztásokat, amiből a mindenki által látott rettenet kialakult.
    Tegnap este az RTL esti híradójában az itt dolgozó osztrák mentőcsapat vezetője hosszasan beszélt arról, hogy csak a káoszt, a felkészületlenséget, és a tehetetlenséget látta az éjszakában. Magyar hatóságot, katasztrófavédelmet viszont nem. Őt talán tekinthetjük szavahihető szemtanúnak, ha már azt a néhány ezer úton rekedt magyar megszólalót semmibe veszik a hivatalos szervek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  8. Hamond!
    A katasztrófa védelem félretett pénzért Bakondi a díszegyenruhákra költi mert az iszapömlésre begyűjtött adományokat már elherdálta.Remélem egyszer el fog számolni ezzel a sok pénzel.Most bebizonyosodott hogy egy dilettáns uralja a katasztrófavédelmet a csuti egyik s..nyalója

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  9. Milyen érdekes a történelem !!! A magyarok helyet pont az osztrákok mentették a bajbajutottakat március 15-én , mert vakondi és társai Pesten fogalmazták az 12 pontot, hogy miként lehet a katasztrófát megvédeni az emberektől. Az osztrákok csodálkoztak a legjobban, hogy egy értelmes vagy irányításra alkalmas embert sem találtak és minden munkát a saját belátásuk szerint végeztek és mentették a menthetőt !!!! Ők nem SMS-t küldtek hanem szakértelmet. A Balti tengertől a magyar határig el lehetett jutni épségben csak az itteni szellemi impotencia szabott gátat a a haladásnak !!!! És mennyire meg vannak elégedve saját magukkal. Még szerencse, hogy nem Erdő Péter lett a pápa különben szentté avattatnák magukat Pünkösdre !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  10. Tudtommal amíg Köztársaság volt, a honvédség bevetésére csak a Köztársasági Elnök engedélyével kerülhetett sor. (Persze lehet, hogy lemaradtam egy tétellel.) Most, hogy orbanisztáni tákolmányos önkény van, nem kell hozzá az álomelnök szignója?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. Vérlázítóan öntelt és pökhendi volt este az ATV-n, Mészáros Antónia műsorában, még ő támadott. De előtte a nyakas, merev tarlós sem volt semmi. Ilyen vezetőkre van manapság szükség? Szép, mondhatom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  12. Kár le hazugozni Benkő Tibort, mert minden valószínűség szerint igazat mond. A katasztrófa helyzetben intézkedni jogosult szervezetek, a Belügyminisztérium, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Kormányhivatalok mondtak csődöt, nem a honvédség. A mamuthivatalok és a végletekig centralizált döntési mechanizmus, a kézi-vezérelt ország működésképtelenségére lehet kizárólag következtetni abból, amilyen késedelemmel és silány minőségben látta el az állam a vészhelyzetben jelentkező feladatait.
    A Nemzeti Együtt(nem)működés Rendszere által hatásköreiktől megfosztott közútkezelők, polgármesterek, közműszolgáltató-, volán és vasúttársasági vezetők az új, statiszta szerepüknek megfelelően a központi utasításokat várták, de azok csak több órása késéssel születtek meg, amikor már késő volt.
    Ennek ellenére abban biztosak lehetünk, hogy most kitüntetések és nem felelősségre vonások követik majd ezt a gyalázatot, mert a fülkeforradalomnak erőt, tévedhetetlenséget és sikert, sikerre halmozó vezetőket kell felmutatnia az őket birkamód követő népnek.
    A nép, az önkéntes segítők és az osztrák mentőcsapatok pedig el lesznek hallgatva, ahogy a kormányzati kommunikációban sem köszönte meg nekik egy szóval sem önzetlen segítségüket, amit jól működő katasztrófaelhárítás esetén is meg kellett volna tennie a belügyminiszternek és az ilyenkor piár-fogásként megjelenő miniszterelnöknek. Az állampolgárait szolgáló demokráciákban ez lett volna az első, nálunk a diktatúrák világát időzően a civilek hőstetteiről, a szomszéd állam segítőiről nem esett szó, a felelőtlen, szava hihetetlen állampolgárokról viszont igen sok. Ez az egész az orbán-rendszer lényegéből fakadó gyalázat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  13. Most hallottam először a “védelem” vezérét beszélni /vasárnap: Szabad szemmel/.
    Az interjú alatt, amikor beszélt t végig azt éreztem : ez az ember egy tahó.
    Ugyanezt érzem Czomba Sándor vidékfejlesztő beszéde közben, vagy a mezőgazdasági miniszter gyanánt odapalántált embernél,/persze kósáról most szó se essék./, több kormánypári embernél érzékelem ezt.
    Bocsásson meg nekem a világ, ilyenkor mindíg a volt miniszterelnök Gy. F. választékos modora, hangsúlyos mondatai jutnak eszembe.
    Igen. . . a stílus maga az ember!
    A kis vöcsökről nem is beszélve !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  14. Viszont ezért a híradásért Benkő tábornok hamarosan nyugdíjas lesz. :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  15. Idézet: “A lánctalpas eszközök bevetését március 15-én, pénteken reggel 9 óra 15 perckor igényelték a honvédségtől. A kért eszközöket 15 perc alatt ki is rendelték. Amint megkeresték a honvédséget, azonnal tudtak rá reagálni – szögezte le a vezérkar főnök, megjegyezve: “ez is bizonyítja, hogy a honvédség fel volt készülve”.

    Benkő Tibor elmondta: a katasztrófavédelmi koordinációs bizottság, megyei védelmi bizottság, illetve azok operatív csoportjai döntik el, hogy hol, mire van szükség, kit tudnak odaküldeni, igénybe kell-e venni a “katonai erőt, vagy sem”.
    Igaza van . Nem szabad bántani. Ő parancsra dolgozik.

    No ez az. Az állam volt működésképtelen Mert nem volt itthon a Vezér. A rendszer pedig nélküle nem működik. Se az országos se a helyi katasztrófa védelem.
    Ez az alapprobléma. Nem volt aki a megfelelő parancsot ki merte volna adni.
    A többi hazugság..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  16. Nem a semmiért mondják, hogy az öndicséret büdös!
    Ha az úton rekedteket 2-3 órán belül tudták volna menteni és a tájékoztatás folyamatos lett volna – akkor azok megköszönnék és dicsérnék őket!
    Az akkor hiteles lenne!
    Amikor másnap délben ébredeztek, hogy kéne valamit tenni, akkor már nagyon késő volt…
    Az osztrákok véleménye sem azt igazolja, hogy lenne ok a vállveregetésre!
    Aztán meg kell hallgatni, mi történt a cöfögők által ide invitált lengyelekkel!
    Aztán az orbános mentési akcióról is kiderült – mekkora kamu, a két fiatalról a fb-n pillanatok alatt kiderült minden, nem kamionos, pl. a srác…..
    Nos, hamarjában ennyit a sikerről!
    Remélem jó magas pénzjutalomban részesülnek, normális országban már a lemondás elfogadásánál tartanának, anélkül, hogy felszólították volna erre a lemondókat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  17. gets
    Én is azt hiszem!
    Ha kivezényelte volna önhatalmúlag a katonaságot – hazaárulásért kínpadra vitték volna, mert merészelt nélkülük önjáróvá válni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. Kedves Fürtös 1954, roppant érdekes megközelítés márc. 15. kapcsán osztrák-magyar ellentétre alapozni azt, ami a Habsburg uralom idején történt. Úgy rémlik nekem, hogy az osztrákok is felkeltek saját uralkodóházuk ellen, és őket is eltiporták. Nem hinném, hogy nemzetek közötti ellentét miatt következett volna be Segesvár. Besorozott katonai túlerő döntött.
    Mint ahogy most sem a magyarokról van meg a s”sógorok” véleménye, hanem uralkodóinkról. (El sem lennék képes képzelni, hogy a “Békemenet” besorozottjai éles helyzetben hajlandók lennének életüket áldozni Orbánért önként. De hátuk mögött géppisztolyos különítménnyel – nem sok választásuk lehetne.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. Nézve a parlamenti napirend előtti hozászóllásokat, én eddig azt hittem,hogy a 20%-os KÓSA LAJOS csak a forint bedöntéséhez ért, most kiderült, hogy eső rendű KATASZTRÓFA VÉDELMI szakember tehát polihisztor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  20. Gondolom a Fidesz nem köszönte meg az Osztrák Mentősöknek, Hókotróknak és mindazoknak akik segítettek … akár saját költségeiken.
    Nem köszönték meg a bevásárlóközpontok tulajdonosainak (azoknak a “kapitalistáknak”) akik segítettek. Helyette baromnak, engedetlennek, renitensnek nevezték a saját állampolgáraikat ….
    Ehelyett inkább mosdatják egymást, szokás szerint …. Olyan jellemző.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  21. Mivel 33 évet töltöttem árvízvédekezéssel a miskolci Északmagyarországi Vízügyi Igazgatóság Árvízvédelmi Törzs állományában, mikor árvíz volt, egyébként pedig az árvízvédelmi osztályvezető titkárnőjeként működtem. Mint ilyen számtalan személyxes, telefonos kapcsolatom volt a Katasztrófavédelemmel , konkrétan Bakondival, naponta többször is. Attól eltekintve, hogy az első Orbán komány koncepciója volt ez a baromság, hogy az árvédekezést a katasztrófavédelemre bízta, mondani sem kell, hogy a dolog egyáltalán nem működött, még szerencse, hogy a rendkívül képzett és hosszú éveken át tartó kiképzésben részesült vízügyi szakemberek értették a dolgukat. Különösen érévnyes ez az Árvízvédelmi Törzsre, annak vezetőire és az őket kiszolgáló szakemberekre. Akatasztrófavédelem nekünk is csak nyűg volt, már akkor is a katonaságot vettük igénybe, mert 1998és 2002 között minden évben rendkívüli árvízhelyzet állt elő. Bakopndiék akkor sem álltak a helyzet magaslatán és most sem, peedig ez a hóhelyzet mondjuk tényleg közelebb áll a katasztrófa védelemhez, mint a gátak védelme. Nincs mese ezt az embert meneszteni kell és kisebb, de annál hatékonyabb szervezetté kell átalakítani őket, csupán csak a ténylegesen embereket érintő konkrét katasztrófa helyzetekre koncentrálva,ahol kizárólag az emberek mentése a legsürgősebb és a legfontosabb. Műszaki dolgokhoz sajnos tök hülyék, de most még erre sem lett volna szükség. Az már csak az én tényleges külön véleményem, hogy volt egy olyan érzésem, mintha nem is igen siettek volna a segítséggel, mintha nem lett volna nekik fontos, hogy az emberek elérjenek Budapestre, mindenesetre n ekem nagyon mesterkéltnek tűnt ez a bénázás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. Pintér Sándor ma hazudott a parlamentben!
    Mikor nem?
    http://www.demokratikuskoalicio.hu/index.php/2011-12-05-15-42-05/dkhirek/4359-dk-koezlemeny-pinter-sandor-ma-hazudott-a-parlamentben

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. Kósa is sziporkázott a parlamenti megszólalásában:
    “A katasztrófavédelmi rendszer új működési mechanizmusa jól vizsgázott…..szerinte a katasztrófavédelemnek nem is feladata, hogy azonnal segítséget nyújtson.”
    Most már csak azt kellene eldönteni, hogy ezzel most segíteni akart vagy alátenni Bakondinak?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. Kedves Kommentelők!
    Lehet szidni vagy dicsérni Benkő Tibort, de amit mondott, azzal egyet tudok érteni.
    .
    A Honvédség parancsra működik.
    Ha érkezik parancs, akkor azt végrehajtják.
    .
    Úgy vélem, jelenleg a maszatolás, a másramutogatás zajlik. De érdekel az is, mikor köszöni meg a Nemzeti Együttműködés Rendszere az osztrákoknak a kéretlen segítséget, és persze a “piszkos multiknak” is, akik kinyitották a bevásárlóközpontokat, stb.
    .
    Üdv,
    V.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Vespasianus
    Azt írtam, amit Benkő Tibortól olvastam, csak az én szavaimmal, hogy nem cselekedhetett kérés nélkül – mert abból lett volna igazán baja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. Na igen, kedves “csakén”. Megértem a soraidat.
    .
    De Benkő Tibor Magyarországon él (néha én is, néha máshol). Még így is baja lehet, noha parancsra cselekedett. Magyarországon él.
    .
    De az is lehet, hogy egy ügyeletes tiszt viszi el a balhét.
    Egyébként az érdekelne, hogy a Honvédség helikopterei miért nem szálltak fel.
    .
    V.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  27. Ennek a Bakondinak ez a szakmája. Ő aztán érti hogy kell megvédeni a katasztrófát. Aki a korábbi polgári Védelemnél nála jobban ertette a szakmát, azt már rég elzyvarták. Nehogy már legyen valaki aki el is tudja hárítani. Mondjuk úgy hogy egy hét alatt felkészül a csodára. Mert ugye az időjárás az az isten csodája. Én már több mint húsz éve nyugger vagyok, de előtte a PV-nél dolgoztam, és akkor még úgy volt szokás, hogy ősszel felkészültünk a havazásra., és a legtöbb Tsz gépszinben orr állt a hóeke, és ha elkezdődött a havazás, a tanácselnök kirendelte (Ő volt a védelmi bizottság feje) a traktorokat hóekézni és nem kellett a miniszterelnökre várni és kétszáz kilóméterről odavonulni. Aztán , ha szükség volt a honvédség helyi parancsnokai nem vártak a miniszterre, hogy kirendeljenek egy két terepjárót. Ezen kívül, külöhösen ha a közelben nem volt honvédségi alakulat, ott voltak a piszkos megszállók. Ők is szivesen kirendeltek egy két BMP-t, hogy mondjuk egy szülő kismamát a közeli kórházba szállítsanak. És hogy el ne felejtsem, akkor a laktanyákban a terepjárók általában hadrafoghatók voltak,( különösen a szovjeteknél) és nem kellett 12 óra az üzemanyaggal feltöltésükre. Na meg talán akkor a hó is más volt, és a kommunista szél is mindíg keletről fújt, így az is baráti volt. De lehet hogy ez csak a nosztalgiám juttatja eszembe.Bár az is igaz, hogy akkor az országot nem egy diktátor irányította, akinek a távollétében minden alattvaló elveszti az eszét. Akkor még voltak helyi kiskirályok is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Az önkéntesek segélycsapata is szervezetlenség miatt dőlt dugába, nem volt megfelelő a tájékoztatás, a felszerelés, aztán 8 órát utaztak Bábolnára, aztán valahova elküldték őket, majd vissza Bábolnára, hogy 2 órán át lapátoljanak.
    Szóval, lehet fényesíteni, maszatolni, 2006-ig visszamutogatni, csak valahogy SZÁNALMAS PRÓBÁLKOZÁS!
    De a mai betelefonálós műsoban nagyon sok narancsos átment Ágnes asszonyba, mosták a szennyest serényen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. Nem tudom!
    Lehet hogy én laikus vagyok, koromnál fogva tapasztalatlan is, 58 évesen bejárva Európát mintegy 2.5 millió kilométerrel a hátam mögött, még sok mindent nem tudok és nem láttam!
    De ezen a helyzeten elméláztam egy kicsit!
    1.. Magyarországon ahol út van, azon már jártam, nehéz lenne olyan pontot találni a magyar térképen, ahol közút van, ne lenne legalább egy település 20 km-en belül!
    2.+0 évvel ezelőtt még az átkosban Somogyba vagy Bakonyba járva volt szerencsém a hófúváshoz és különböző helyzetekhez, de soha nem hallottam hogy országúton hagytak volna 24-48 órán át autósokat!
    Akkor hemzsegtek az utakon az aktuális helyzethez illő hóekék és buldózerek!
    Sokszor volt hogy egy ilyen buldózer az élre állt és utána a kisebb hóekék és bizony őket követve egész konvojok tudtak átkelni a legkeményebb hófúváson is! Az ilyen mentések néhány órán belül lezajlottak!
    3. Autópályákról van szó!
    Az autós társadalom rengeteg pénzt fizet az üzemeltetőnek! Mi az hogy a pályaüzemeltetőknek nincs a megfelelő forgalmat biztosítani tudó gépparkjuk!
    Ha az egész helyzet a kellő felelősséggel és felkészüléssel lett volna kezelve és minden és mindenki a helyén van, akkor a katasztrófa védelemre még tán szükség sem lett volna, legfeljebb csak annyiban hogy a kritikus helyeken megfelelő mennyiségű védelmi eszközzel( üzemanyag, takaró, élelem, ital, terepet bíró csoportot is szállítani bíró járművek állomásoztak volna már a baj előtt, hogy a jó segítség kéznél legyen. Na ez lenne tán a kellő felkészülés.
    Elképzelni nem tudom, hogy mi minden történt volna, ha a környékbeli lakosok, és az egymást segítő utasok nem álltak volna a helyzet magaslatán!
    Amit a falvak a lakosok és egyének segítettek, azzal ne hencegjen se a katasztófális védelem se a Pintér féle rendőrség,de még a töketlen TEK és az egész impotens kormányzat se!
    Azért bizony minden jóérzésű ember hajtsa meg a fejét és legyen hálás, mert hogy nagyon súlyos tragédiák nem történtek az kizárólag nekik köszönhető, de semmiképpen nem a hatóságoknak!!
    Amikor ők már aktivizálódtak akkor már zömmel az otthagyott autókat próbálták menteni és végezni azt a munkát, amire két nappal korábban a helyszíneken várakozva kellett volna azonnal elvégezni!

    4. Lehet hogy hülye vagyok és nem értem! Mivel családom 3000 kilométeren belakja európát(Norvégia, Hollandia) Korábban a meteorológia nélkül is jelezték hogy mi fog következni!
    Azt úgy elfogadhatjuk itthon hogy ha nyugat felé nézünk, akkor Ausztriát a Tél és a viszontagságos utak tekintetében hozzánk képest hátrányos, veszélyeztetettebb országnak tudjuk!
    Lehet hogy a tél és a szél kikerülte a sógorokat!

    Hogyan lehet, hogy ők már rég a dolguk végeztével nekünk ajánlják fel a buldózereiket és jönnek segíteni!?
    Vagy lehet hogy ezután fogjuk azt hallani hogy rengeteg osztrák utas megfagyott mert a felelőtlen hatóság a magyaroknak kölcsön adta a gépeit!
    Azért ez elég nagy szégyen ám ránk nézve!

    Jó lenne, ha ez a hülye petyhüdt 2/3 hatalom megértené hogy NEM TERMÉSZET FELETTI ERŐ!! bizony az elemeknek soha nem fog tudni parancsolni még akkor sem ha Viktor bölcs vezérünk az összes haját kitépi miatta!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  30. Most volt Kálmán Olgánál a katasztrófavédelem vezetője ,azt mondta az emberek a hibásak mert elindultak nem alapjog a védelem és főleg nem halt meg senki mint 2006 ban.Orbáni gyűlölet és arrogancia most már ezt kapja mindenki magyarázatok és bocsánatkérés helyett.Akik 24 órát voltak a hidegben nem hiszem hogy elfogadják ezt a fajta lekezelő válaszokat .Lejjebb kéne venni ebből a felsőbbrendűségi kinyilatkoztatásokból mert a pofára esést csak meggyorsítja a fennhéjázó pökhendi nagyképűség……………………………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  31. nakadzsi,
    nem adj nekik tippeket. Essenek csak pofára minél előbb!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  32. “A katonák a rendkívüli időjárás nyomán kialakult katasztrófahelyzetben minden feladatot, amelyre megkeresést kaptak, megoldottak”
    .
    Igen ez így volt, mert mint a videón láthattuk, például a miniszterelnök is a már rendbetett körülmények között tudta elvégezni székely fiatalok kimentését.
    Ja, hogy addig mi volt?
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. nakadzsi,
    valamint sikerült az amúgy minősíthetetlen modorú egyénnek az osztrák Vöröskereszt mentésben résztvevő munkatársait katasztrófaturistának minősítenie.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  34. Attól függ, milyen szemszögből közelítjük meg a témát…
    Ha onnan, hogy a katasztrófát (mint állapotot és minél hosszabb ideig fenntartani) szándékoztak védeni, felül se lehetett volna múlni őket.
    Ha onnan, hogy ami rossz az országnak, az jó a fidesznek – immár hagyományosan, csoda, hogy nem kezdték el lelövöldözni azokat, akik a hó fogságába estek.
    (Számomra viszont felfoghatatlan, hogy miért tekintettek el a büntetések foganatosításaitól?! Ott volt tizenvalahányezer autós, nyilván sokuk telefonált közben, meg be se volt mindegyikük biztonsági szíjazva, volt rá majdnem harminc órájuk, hogy egyensúlyba hozzák a büdzsét, és akkor se szondáztatás, se semmilyen kerékbilincs, meg ilyesmi…. Pedig biztosan tovább növelte volna a támogatottságukat -lám az alaptörvénymódosítás is hozott nekik félmillió visszatérőt- hiszen akik annyira “felelőtlenek” állampolgárságilag, hogy útnak indulnak, meg gondot okoznak a katasztrófavédelemnek, azok minimum pénzbüntetést is érdemelnének, nem csak bűnbakká kinevezést.
    … És ne is mondja senki, hogy nem lehetett volna kaszálni a zérus tolarenciával, mert abban a qrva hidegben, meg kilátástalanságban hétszentség, hogy vedelték közben az alkoholt is. Ha nem teszik, úgy megfagynak, mint a segélyvonalak.)
    Éljen Orbánviktor, éljen a katasztrófavédelem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Egy tótumfaktum az OKF-től az ATV-ben imigyen köszönte meg az osztrákok segítségét:
    Az osztrákok csak katasztrófaturistának jöttek!
    Ezeknél feltétlen követelmény a bugrisság!
    A szakértelem pedig csak olyan coci izé!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  36. Tudom, itt sokan nem tartják sokra Az ATV-t, az Egyenes beszédet, és Kámán Olgát, de önuralma van az biztos. Mert én, az OKF-es Toth Ferencet páros lábbal rúgtam volna ki a stúdióból! Bár, ha jó a helyzetértékelésem, akkor Kálmán Olga az utolsó mondataival ezt meg is tette!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  37. Íme, egy összegzés, ki mit hazudott:
    .
    http://index.hu/belfold/2013/03/19/ezeket_hazudtak_a_havazasrol/
    .
    Undorító egy banda.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos