Ronai and Ronai
AMERIKAI

Házi gyártású válság van Magyarországon 2013. március 25. hétfő 0:03 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(39)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Házi gyártású válság van Magyarországon

Budapest – A kizárólag egy szűk réteg zsákmányszerzéséről szóló gazdaságpolitika és a dilettantizmus révén az elmúlt években házi gyártású gazdasági, politikai és társadalmi válság jött létre Magyarországon – jelentette ki Bajnai Gordon volt miniszterelnök vasárnap Gyöngyösön.

A 2014-es választások után a beruházások – ezen keresztül az export és a fogyasztás – növekedéséhez a bizalom helyreállítása a legfontosabb feladat – mondta a politikus a Fiatal Közgazdászok Országos Találkozóján.

Amennyiben ez sikerül, akkor sem kell csodára számítani, ám józan gazdaságpolitika esetén hatéves távlatban a növekedés beállhat egy 2-3 százalékos szintre, a munkanélküliség a válságot megelőző, 7-8 százalékos mértékre csökkenhet, és nulla százalék körüli államháztartási hiány mellett 70 százalék alá csökkenhet a GDP-arányos államadósság – tette hozzá az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség vezetője.

Bajnai Gordon a társadalmi, politikai helyzetet elemezve elmondta: az elmúlt három év elhibázott gazdaságpolitikájának eredője, hogy a jelenlegi kormányzat nem a valós helyzetből kiinduló, teljesíthetetlen ígéretekkel került hatalomra. Ugyanis a radikális adócsökkentés mellett a költségvetés kiadásainak szinten tartását ígérték, amiből csak a hiány növekedése következhetett.

Mindennek nyomán, miközben az a nemzeti érdek, hogy a világban befektetési helyet kereső hatalmas összegek Magyarországon leljenek otthonra, az ország, például a külön- és ágazati adók bevezetésével eljátszotta a befektetők bizalmát. A beruházások GDP-hez viszonyított mértéke 16 százalékra csökkent, vagyis még az amortizációt sem pótolják a vállalkozások, ami a termelés bázisának szűkülését okozza – tette hozzá. Ennek kapcsán felhívta a figyelmet arra, hogy a Mercedes gyárról négy éve, az Audi, illetve az Opel beruházásról pedig három éve született döntés.

Mindezt súlyosbítja, hogy a bankhitelek aránya a válság előtti szint csupán 80 százaléka, miközben a térségi országokban 120-125 százalékos ez a mérték. Emellett csak 2011-ben 26-szor változtak az adószabályok, ami teljesen lehetetlenné teszi a gazdálkodás tervezését – fűzte hozzá.

Ugyanakkor – folytatta – a kormány csak úgy tudta produkálni az államháztartási hiány csökkentését, hogy kiárusította a „családi ezüstöt” egyrészt azzal, hogy a GDP 10 százalékát jelentő magánnyugdíj-pénztári vagyon jelentős részét a folyó évi hiányban „égette el”, másrészt olyan mértékben növelte a foglalkoztatást terhelő adókat, ami tízezreket zár ki a munkaerőpiacról.

Ennek a gazdaságpolitikának nyilvánvaló következménye, hogy az államadósság soha nem látott mértékre emelkedett és nemhogy egymillió új munkahely nem jött létre, hanem a munkanélküliség állandósult a válság szintjén – vélekedett.

Bajnai Gordon a továbbiakban úgy fogalmazott: csak a „Diktátorok zsebkönyvében” találjuk meg a választ arra, hogy miért alakult ez így. Ugyanis azokban az országokban, ahol a források megszerzésére csak egy szűk hatalmi csoport képes, leáll a fejlődés. Márpedig Magyarországon a döntések nem az optimális megoldás keresésének a szándékával, hanem a hatalmi érdekek mentén születnek és kizárólag a zsákmányszerzésből vezethetőek le – mondta.

Ennek a következménye, hogy a Transparency International értékelése szerint Magyarországon a korrupció új minőségbe lépett, azaz az állam szűk magánérdekek fogságába került – hangsúlyozta a politikus.

Mindennek megoldására a bizalom helyreállításán túl az alapvető elveket tartalmazó társadalmi megegyezésre és a vállalkozásoknak felkészülési időt garantáló adóalkotmány megfogalmazására van a szükség, illetve arról is dönteni kell, hogy minden olyan szerződés, amely az állam és egy magáncég között köttetik, csak akkor léphet életbe, ha előtte felkerül az internetre.

Szintén rendbe kell tenni az oktatást, ami nem költségvetési, hanem nemzetstratégiai kérdés. Ellenkező esetben soha nem tér vissza az az 500 ezer vállalkozó szellemű fiatal, akiknek elvesztése esetén zuhanópályára kerül az ország – mondta.

A továbbiakban kérdésekre válaszolva a határon túli magyarokkal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy békén kell hagyni szerzett jogaikat, így megszerzett választójogukat is. Azonban, úgy vélekedett, hogy Magyarországnak nem szabad exportálnia a belpolitikai vitákat, ezzel megosztva a magyarság helyi legitim képviselőit. Sőt, éppen azokat kell támogatni, akiket a helyben élők felhatalmaznak képviseletükre – fűzte hozzá.

A külpolitikai kérdésekről úgy fogalmazott: Magyarország elsődleges érdeke, hogy olyan államokkal legyen szövetségben, amelyek a szabadság, a jogállam, a demokrácia és a piacgazdaság elveit vallják, annál is inkább, mert az Európai Unió a nemzeti érdekérvényesítés legmegfelelőbb terepe is.

Egy tandíjra vonatkozó kérdésre azt válaszolta, hogy ésszerű mértékű tandíj bevezetésének lehet értelme, ám ennek társulnia kell ösztöndíjjal a legjobban teljesítők és a legszegényebbek részére. Ugyanakkor a tandíj nem lehet az egyetemre jutás feltétele, vagyis az első évben semmiképpen nem kellene fizetni. Hozzátette, hogy a diákhitel jelenlegi rendszere fenntarthatatlan, mert néhány év múlva elviheti a GDP másfél százalékát.

Végül szükségesnek nevezte az ellenzéki erők összefogását. Ugyanis a következő választáson nem a baloldal és a jobboldal, hanem a normalitás és egy hatalommániás kisebbség küzdelme várható. Továbbá a ránk erőszakolt választási törvény is szükségessé teszi, hogy ne a választások után, hanem előtte jöjjön létre koalíció a kormány- és korszakváltás érdekében – mondta Bajnai Gordon.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (18 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +18 ( 22 szavazatból)
Házi gyártású válság van Magyarországon, 4.6 out of 5 based on 18 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(39)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

39 Reader’s Comments

  1. Milyen bölcs ember ez a Bajnai. Mégis hozzájárult ő is hogy ez a helyzet kiteljesedjen. Bölcseket mondani befogadó hallgatóság előtt. Kiállni egy színpadra Rogánnal együtt.Húzni az időt, és kábítani az embereket, hogy mindezek ellenére, a választás megnyerhető.
    Összefogni? Kivel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  2. Gordonka!
    Nem a szakembereket kell megygyőznöd, hanem az utcán kellene politizálnod!
    Igaz, idén a tél hosszúra sikeredett és hideg van, de napokon belül itt a tavasz.
    Gyere ki a térre !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  3. Bajnai nem elég radikális.
    .
    Világosan kell látni, hogy a Fidesz teremtette jogi káosz feloldása – jogi eszközökkel – egyszerűen lehetetlen, még abszolút többség esetén sem. Jogállamot építeni jogi visszaélésekkel – ahogy a Fidesz teszi – nem lehet. Hiába kerül hatalomra bárki is a Fidesz után, keze-lába meg lesz kötve részben a „hatályos jogszabályok”, részben a hatalmi csomópontokba beültetett Fidesz káderek miatt. (Egy példa: mihez kezd majd az ország Matolcsy MNB elnökkel? Egy hülye marad az MNB élén még évekig?)
    .
    A gazdaságban még nagyobbak, fundamentálisak a bajok. Most ne a GDP-re, meg államadósságra, az inflációra és egyéb jelzőszámokra gondoljunk. Az alapokra méltóztassanak koncentrálni. Az országból menekül a tőke és a munkaerő. Tessék csak Marxra gondolni (nem mindenben volt olyan hülye, mint Orbánék állítják!): ha nincs tőke és munkaerő, akkor mi van? Profit??? Ha nincs tőke és munkaerő, akkor miből lesznek visszafizetve az állami kölcsönök?
    .
    A hazai fogyasztás legnagyobb tömegévé a nyugdíjasok váltak – számszerűen többen vannak, mint az aktív dolgozók. Márpedig az ő fogyasztásuk leginkább szinten tartó és nem bővülő. Ugyancsak nem járulnak hozzá a fogyasztás bővüléséhez a munkanélküliek, akiknek a száma minden korábbi rekordot felülmúl. És ha nincs fogyasztás (piaci kereslet), ha nincs tőke és nincs munkaerő – akkor mi van?
    .
    Tündérmese. Duma. Az van.
    .
    Az ellenzék is csak a virtualitáshoz ért, a nagy szavakhoz, lövése ugyanúgy nincs, mint Orbánnak. Vágyai vannak – megnyerni azokat a választásokat, amik nem is lesznek. Mesterházy, Bajnai, Schiffer: és másnap mit tetszenek majd csinálni?
    .
    A megoldás egyre inkább a radikalizmus felé mutat. Drasztikus eszközökkel feloldani a törvényi káoszt, lefejezni a Fidesz arisztokráciát, laput kötni a kulcspozíciókba ültetett Fidesz káderek talpára (akik ma azt hiszik, a hatalmuk örökké fog tartani)! Radikális intézkedések kellenek a gazdaság fellendítésére! Igenis szükség van ismét a külföldi tőkére (mert magyar tőke nincs), a nemzetközi bizalomra, szükség van a munkaerő megtartására és így tovább.
    .
    Bajnai – és az egész „ellenzéki” erő – lagymatagsága sehová sem vezet. Nem véletlen a Jobbik tartós népszerűsége: ők valóban radikálisok – éppen „csak” nácik és mindent rombolni akarnak. Ám szükség van egy olyan radikális erőre, amelynek építő programja és hiteles vezetői vannak. Orbánt csakis így lehet elküldeni a sűlyesztőbe.
    .
    És kár várni 2014-re: a kenyértörésre még ebben az évben sort kell keríteni. 10 millió ember mindennapi sorsa 365 x 10 millió nap. Saját tapasztalatból tudom: egyetlen rossz nap is éppen elég…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  4. Kicsit durva, h 10millió ember szenved egy miatt. Valaki tudja a megoldást???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  5. hát gordon most is falcsul gordonkázott. lehet, hogy a neolib voodoo-kuruzsláson felnőtt famulusok számára ez a made in eu kornyika felér egy pablo casals koncerttel, de a bajok oly súlyosak, hogy még egy amúgy pozitív, keynesiánus recept egymagára már nem elegendő. a nép ma úgy meg van félemlítve, hogy a terminális közönybe menekül, mint egy többszörösen megerőszakolt nő. hiszen két évtízede más nem folyik itt. a sorozatos megszorító csomagok, strukturális reformok és az ezeket kísérő pimasz, sértő retorika megtették hatásukat. ehhez még hozzájárul két világháború vesztesége és elvesztése, meg különféle önkényuralmi rendszerek. itt, a gazdasági újáépítésen kívül- ami nem külföldi tőkecsalogatást, hanem a helyi lehetőségek felhasználását a helyiek javára jelenti- , egy közvetlen demoratikus, széleskörű beleszólási jogosítványokat tartalmazó alkotmány is szükségeltetik, no meg az, hogy a közéleti szereplők vannak a népért és nem fordítva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  6. Csacsicska
    2013. március 25. hétfő 07:12
    ++++++++++++++++++++++
    Mindenben igazad van, csak az a fránya hiteles vezető bujkál!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  7. Egyre jobban zavar és hiányolom Bajnainál, hogy az agráriummal –mint a vidéki, de akár a teljes Magyarország megújulásának forrásával– nem foglalkoznak elég kiemelten. Az ebből megélni próbáló emberek a rendszerváltás egyik jelentős vesztes csoportját alkotják.
    Ez a mulasztás visszaüt(het).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  8. Ennek a népnek a szólamok kellenek.Sajnos Bajnai / mivel normális gondolkodású, jó szándékú szakember/ ennek híján van éppen úgy, mint Oszkó Péter, akinek úgy szeretném néha megsúgni, hogy lassabban beszéljen és hangsúlyosabban.
    Kár – nagy kár.
    Ide tartozik még az is: a szélkakas tudja hogyan kell beszélni az ő népével : mint okos anya a hülye gyerekével, ő felismerte: ennek a népnek / no, nem mindenkinek/ DUMA kell, kellően szinészkedve. Ha kell felháborodva, ha kell
    együttérzően, ugye tudni illik, hogy mikor mi illik.
    Nekünk viszont azt illik tudni, hogy a normálisan gondolkodó politikusokból soha- hangsúlyozom soha nem lesz olyan ripacs / a legenyhébb jelző/, mint OV.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  9. Igen kedves pepe, tudom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. Bajnai Gordonnak egy hátrányos tulajdonsága van csak, mint politikusnak. Nagyon szelíd ember. Különben minden egyéb szükséges előnyös tulajdonsága fellelhető személyiségében.
    Egy Orbán Viktorhoz hasonló ellenféllel szemben egy ugyanolyan karakteresen szónokló, és kemény mozgalomszervező képességű ember kellene, aki kibillentené az ingadozókat. Nem látok ilyet egyelőre az ellenzéki demokratikus oldalon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  11. csacsicska-Bajnai kijelentette, nem lesz tisztogatás,tehát maradnak az orbán beépített emberei,akik ugyanúgy mint 2002 után ahol lehet gáncsoskodnak. Ők hiába egyezkednek maguk között,a választókat kell meggyőzni,hogy arra az egy jelöltre szavazzanak akit ez a közösség jelölt,erre eddig sem fordítottak gondot,félő ez után sem fognak.Csodálkoznak,hogy az emberek elfordultak a pártoktól de fogalmuk sincs miért történt ez.Most is minden párt arra törekszik ő állítson jelöltet,pedig szerintem el kellene beszélgetni a választókkal,hogy ők javasoljanak és megígérni,ezután a képviselő a választók érdekeinek megfelelően szvazhat,nem a párt és a frakciónak megfelelően.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  12. Csacsicska
    2013. március 25. hétfő
    07:12
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    “És kár várni 2014-re: a kenyértörésre még ebben az évben sort kell keríteni.”
    Igen, én is ezt gondolom! Minél hamarabb elzavarni őket nem megvárva a választásokat. Azonnal minden emberüket kirakni az aktuális helyekről! Átmeneti időre vissza állítani a megválasztásuk előtti törvényeket. Aztán fokozatosan amely törvény, jogszabály helyett másik kell ám legyen.
    Természetesen minden egyes bitangot felelősségre vonni! A részleges vagyon elkobzástól sem kell visszariadni. Még ov. sem kerülheti el az előzetest!
    Ne tudjanak beszélni egymással. Azért is lényeges az előzetes többük számára, hogy ne tudjanak szítani!!!!!!!
    Na akkor is jó pár évbe telik mire az ország és a zemberek kiheverik azokat a károkat amit okoztak. Persze ennek véghezvitelére nem alkalmas az MSZP, Mesterháziról már ne is beszéljek. Félő: Bajnai sem csinálná meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  13. http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/berendezkedesvaltas-az-ut-szelen-hagyni-3-millio-embert-489819
    *
    Hm. A dolognak se vége, se hossza. Most mondjam én is? Őrült beszéd, de van benne rendszer?
    *
    És akkor mi a megoldás?
    *
    Bogár a leszakadókat mint a háború sérültjeit 3 csoportra osztja.
    *
    Elgondolkoztok a cikken?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. “Bajnai kijelentette, nem lesz tisztogatás,”
    Hol?
    Ez akkora hülyeség, hogy valóban Bajnai mondhatta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Violin
    Ha ennek az országnak, normális lakossága lenne, azoknak nem kellene elmagyarázni, hogy rosszabbul élnek…belenézne a pénztárcájába és látná!
    Itt arról szól a hablaty:
    Jól mennek a dolgok (3xbóvlisan és befektetők se jönnek), mindenki jól járt a 16%-s SZJA-val (mert ott a járda/Hofi), kipateroltuk a gaz IMF-t, nem veszünk fel tőlük olcsóbb hitelt, mert megőrizzük önállóságunkat.
    Valójában ilyen szemétségre azért születni kell, hogy leraboljon egy országot és közben azt nyomassa, hogy ez nektek jó és értetek teszem!
    Ezt nem sokan tudnák elkövetni.
    De hogy híveket is tud ehhez szerezni – ez minősíti az itt élőket is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Jaj, megint mániája a válságkezelés….:))) Egyszerű módja is lenne, tolja vissza az off shore számlákra menekített állami vagyont, közüle az övét is.
    Majd ha ledolgozik alacsony keresettel+38%-os szja-val 20-30 évet, akkor dumáljon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  17. Gonoszka,
    “Elgondolkoztok a cikken?”
    Meg fogom tenni. Most csak végigfutottam rajta, és hirtelen ezt találtam:
    “Orbán azt kérte, picit tessék kevesebbet kivonni, akkor az erőforrásokkal néhány év alatt rendbe tesszük magunkat és utána még többet lehet kiszívni az országból. Ezt az ajánlatát azonban nem fogadták el.”
    Orbitális hazugság a külföld hibáztatása az egyharmad leszakadásáért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. girbegurba, olvasd csak figyelmesen, van itt még érdekesség! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. Gordonnak gratulalok telitalalat a beszede !!!!!! Bar en a nagyon szuk helyett azt mondanam Orban -Simlicska erdekei korul forog ma a magyar kozpenz es kesz, ezek tenyek akik picit belelatnak a dolgokba latjak micsoda mennyisegu penzt lopnak ki , es meg tamadni is nehez! Szerencsejateknak ugyebar hirdetni kell, az IMF ellen is hirdetni kell, koztevenek is kell musorokat kesziteni, sot a kozteve is hirdet sot a posta is , meg az allami bankok , BKV is sot a BKV-nak kell segitseg a feluleteit ertekesiteni na ki mas lenne a segito ?? Hat Orban-Simlicska ok ott segitenek ahol tudnak nyelik a tizmilliardos hirdeteteseket ! Ha epiteni kell ott is ok az elsok mar kb 360 milliardot nyertek el eddig ami majd felmegy meg 400 fole!! Orban-simlicska egy tokeletes paros Orban biztositja a politikai hatteret , Simlicska pedig a gazdasagit ez egy igazan nyero Duo , Nyerges csak jogasz bar eleg jol fizetett Martonyi csak a masodik ezen a kepzeletbeli jogasz dobogon!! EZ az igazi magyar SIKERTORTENET:(:(!! Hajra Orban , hajra magyarok , hajra SIMLICSKA !! Ja , hogy ezek mind koztorvenyes bunozok , kit erdekel ? Ki itelne el oket ? Polt nyomozna???? Soha!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  20. Gonoszka,
    Most akkor elolvastam. Itt a kivonat:
    “Ma is birodalmi függésben élünk, de ez a birodalom veszélyesebb minden ezt megelőző, minket fosztogató birodalomnál, mert a saját létét is tagadja. … A magyar ember nem tudja ezt, de a bőrén azért érzi. …
    hogyan fojtsuk el e réteg bővített újratermelődését?…
    Évente úgy 25 milliárd eurót von ki a birodalom az országból, éves nemzeti jövedelmünk egynegyedét….
    Középre kell összpontosítani, a súlyosan sérült, de még megmenthetőkre. Nemcsak a könnyebben sérültekre jut kevesebb energia, hanem ami a legkegyetlenebb: azokra, akik menthetetlenek….
    Lehet, hogy most is egy berendezkedésváltás zajlik, s ennek egyik fontos terepe az említett elosztási konfliktus.”
    Diagnozis:
    Általános rész: Súlyos retardáció. Felelősséghárítás konkrétan meg nem nevezett hatalomra (minden bizonnyal antiszemita jellegű), az irracionális világkép nemzeti szocialista válfajának szövődményével. Mély erkölcsi felelősségérzetnek álcázott cinikus amoralitás. Menthetetlen.
    Különös rész: genocídium katalizálásának veszélye (“hogyan fojtsuk el e réteg bővített újratermelődését?” )
    Javaslat: Kényszergyógykezelés ellenjavallt (mert várhatóan hatástalan). hHrmetikus zárás elengedhetetlen (vírushordozó, járványhelyzet).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. hHrmetikus = Hermetikus

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. “Lehet, hogy most is egy berendezkedésváltás zajlik, s ennek egyik fontos terepe az említett elosztási konfliktus.”
    Ez legalább őszinte beismerés – a bűnösség felismerése nélkül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Kezdjük ércseni a dolgokat. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Persze, van itt még egy aranyos pont, az orosuok kevesebbet vontak el. :-)))))
    Nosztalgiázunk, nosztalgiázunk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Orbánt, a kormányát és a pártját nem lehet eltávolítani a hatalomból és annak közeléből demokratikus úton. Szabad választások nem lesznek, a csalás a legkevesebb, amit meg fognak tenni, de a teljes meghiúsítás sem kizárt. Ha valami csoda folytán mégis veszítene 2014-ben, akkor is meg fogja bénítani az új kormány működését a már meglévő emberi által, valamint a majdani ellenzéki cirkuszával, rombolásával. Bajnai sajnos gyenge sebésznek, hogy el tudja véglegesen távolítani a nemzet testéből ezt a gennyes fekélyt. Mert itt gyógyszer már nem segít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  26. Jo volt a beszed de meg nem az igazi, par szo ,(hatalommániás ,szűk réteg zsákmányszerzéséről ,kiárusította a „családi ezüstöt” ,magánnyugdíj-pénztári vagyon jelentős részét a folyó évi hiányban „égette el”,„Diktátorok zsebkönyvében” találjuk ,Magyarországon a korrupció új minőségbe lépett,)stb.Ezeket tenyeket radikalisaban, minden nap ismetelni kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. A turultojás szökevényét csak és kizárólag a saját fegyverével lehet legyözni.
    Szavazás,meg ilyesmi nem játszik.Marad az utca.A mostani ellenzék tokkal-vonóval
    leszerepelt eddig.Ebböl már jól kijönni lehetetlen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  28. Én kedvelem és tisztelem Bajnait , de felhagyhatna már evvel a mániájával.
    Méghogy öszefogás meg választási győzelem…
    Ugggyan kérem…
    Bojkott !
    Az igen !!!
    ( PErsze előtte meg kell magyarázni az EU.-nak és az USA nak hogy miért van szükség a demokratikus erők részéről a teljes választási bojkottra. Igy csak ” Őfelsége Ellenzéke ” szerepre kárhoztatodnak , mindörökre.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. Jött egy “messziről jött ember” és érdeklődött:
    Tessék mondani a Mercedes, az Audi, illetve az Opel mit csinál a nyereséggel?
    Nem azt, mint a multik és a bankok? BIZTOSAN? Hiszen az az övéké.
    Csak nem gondoljátok, hogy ők társadalmi munkában jöttek PÉNZT KERESNI?
    Természetesen az infrastruktúra biztosítása a mi feladatunk. Az ingyen van?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  30. Túlavasúti
    Vannak a jó komcsik, vannak a jó bankok (OTP, Tak.Szöv.), vannak a jó befektetők, a sok vakegér ezt így el is fogadja!
    Hogy nincs eszük amivel elgondolkodnának, ez a bizonyíték rá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Csakén!
    Egyetértek, hogy a magyar választói kör nem egészen úgy gondolkodik ahogy mi. De akkor egy ország egésze átlagosan buta lenne? Kételkedem. Mozgósítani kellene azokat akik az ésszerűségre szavaznának. A FIDESZ a mozgósításban óriási (lásd békemenet, Kubatov listák, Polgári Körök, stb). Ugyanakkor a baloldal meg a közép? De mi van akkor, ha a demokratisku választói közösség nem hisz ennek a baloldalnak – mert a tapasztalatok nem a legjobbak? Nehéz elmagyarázni bárkinek is azt, hogy úgy is lehet szavazni, hogy két/három rosszból szavazz a kevésbé rosszra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. nemóvatos

    “Egyre jobban zavar és hiányolom Bajnainál, hogy az agráriummal –mint a vidéki, de akár a teljes Magyarország megújulásának forrásával– nem foglalkoznak elég kiemelten. Az ebből megélni próbáló emberek a rendszerváltás egyik jelentős vesztes csoportját alkotják.
    Ez a mulasztás visszaüt(het)”.

    Nagyon jól látja, a rendszerváltás legnagyobb vesztesei a volt tsz tagok, tsz gyalogmunkásai. Azokra kell gondolni, akik ma a “legszélén” kénytelenek tengetni életüket esetleg közmunkával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  33. 2009-2010-ben is válságot kezelt, most új válságról meg házi válságról beszél. Isten mentsen minket az ő válságkezelési trükkjeitől, ami után megint angolosan lelép, majd miután elfejtenek neki mindent, újra fellép a porondra. Inkább menjen, kezelje a ciprusi bankszámláit, mert ott kell válságot kezelnie :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  34. Bajnainak elévülhetetlen érdemei vannak Orbán hatalomra juttatásában és mindannak tevékeny részese, ami országunkat jelen állapotába juttatta. Nem szavahihető politikus, hanem egy bábu, akit előttünk mozgatnak, hogy minimalista látszattal lekössék a figyelmünket. A darab pedig ugyanaz: buta, dög unalmas, pusztítóan cinikus. Saját várakozásunk az, amit pozitívnak látunk benne. Azonban az öncsalásunk csak nekik segít. Ideje abbahagyni, hogy gazembereket tisztességesnek nevezzünk pusztán csak azért, mert nincs más a közelünkben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  35. Peter Barta
    maximálisan egyetértek. Pontosan ugyanaz a csodavárás van vele szemben mint Orbánékkal szemben volt. Utána jött a feketeleves, pusztán mert az amnéziások tömege elfelejtette elötte bevenni az értágítót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  36. Amrem
    Az agrárium – Jakab István – most minden rendben van!
    Most nincs traktoros blokád a főváros körül – csendben vannak a gazdák, Jakab pedig arat, plusz juttatásokat….ki foglalkozzon a gazdákkal, amikor k a Fideszre szavaztak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  37. A GKI – tájékoztatóján felmerült, hogy menekülnek a befektetők!
    Olvastam:
    Akkor jövőre, amikor itt már Kánaán lesz, kimaradnak, de véletlenül sem szabad őket visszaengedni! Szenvedjék meg a rossz döntésük következményét!))))
    A pávatáncos visszamenőleges törvényei elriasztják a befektetőket, semmi sem kiszámítható, ezek a kontárok pedig nem beszámíthatók!
    De a nemlétező sikereiket nyomatják, a balgák pedig nekik hisznek és nem a pénztárcájuknak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. nemóvatos
    2013. március 25. hétfő
    11:35
    “Egyre jobban zavar és hiányolom Bajnainál, hogy az agráriummal…”
    .
    Igazad van! Ezek a mai politikusok városban szocializálódtak. Halvány gőzük
    sincs arról, hogy mi van vidéken a kisebb helyeken. Ez sajnos régi probléma,
    vagyis VIDÉKEN FOLYTATÓDIK A MÚLT!!!!!
    .
    A Torgyán-féle kisgazdák eltűntek. Valószínűleg ez azért történt, mert:
    ILYEN “KIS” GAZDÁKRA MA NINCS SZÜKSÉG SEM A MEZŐGAZDASÁGBAN
    SEM A POLITIKÁBAN FŐKÉNT NEM FALUN!!!!
    .
    Ez nagy baj, mert a lakosságnak több, mint felével csak úgy “foglalkoznak”,
    hogy néha(!), egyeseket(!) megkérdeznek(!), mivel egyik oldal sem érti a
    másikat (miért is értené?) ezért
    A LAKOSSÁG NAGY RÉSZE (vagyis ők) NEM KÍVÁNCSI A POLITIKÁRA,
    UTÁLJÁK A POLITIKÁT
    UTÁLJÁK A POLITIKUSOKAT.
    .
    Az előző vidéki generációk nehezen lettek “behajtva” a kolhozoknak tűnő
    TSZ-ekbe. Majd amikor már a falun lassan kialakultak a valódi
    Termelő SZÖVETKEZETEK.és mindenkinek volt jövedelme, EGYSZERCSAK
    jött egy változás. Vagyis a rendszerváltozás!!!
    Ugyanazok a politikusok elkezdték megy győzni őket, hogy az ami kialakult,
    az nagyon szar volt, ezért kellett megszüntetni. Vagyis a kialakult SZÖVETKEZET,
    amiből éltek, az nem jó volt, HELYETTE CSALÁDI GAZDASÁGOK KELLENEK!
    Látszik, hogy valóban azok, mert abból jól élnek ugyanazok A KEVESEK akik szétmarták a múltat. (nem a kommunizmust, HANEM A MEGÉLHETÉST!!),
    mert ha az tényleg olyan rossz volt, akkor mi van ma? Talán ez a jobb?
    FOGJUK MEG ÉS CSINÁLJÁTOK? Igen, de mit? Miután mindent szétraboltak!
    .
    DE MI LESZ VELÜNK, VAGYIS A TÖBBIEKKEL, várják a választ. Azt a szart,
    – amit a politikusok annak neveztek – VÉGRE ŐK FELSZÁMOLTÁK.
    Csak úgy demokratiKUSSan.
    DE MI, AKIK ITT MARADTUNK, MIBŐL ÉLÜNK EZUTÁN?
    FEL IS ÚT, LE IS ÚT?
    (nehogy azt mond, hogy ezzel a múltat sírom vissza)
    .
    Igazán jó lenne,ha a PÁRTOK ÉSZHEZ TÉRVE ezzel is foglalkoznának.
    (lassan elolvad a hó és kezd látszani hogy kimaradtunk a hóból, mint a …..)
    Nagy a purparlé az Ócsai Jutalomparknak szánt “SegÍtség” körül.
    Nagyon kell foglalkozni velük, hiszen néhány százezer ember sorsáról
    van szó!
    FOGLALKOZIK VALAMELYIK PÁRT A FALUN ÉLŐ EMLÍTETT MILLIÓKKAL ?
    UGYANIS MI IS A VÁLASZTÓK KÖZÉ FOGUNK TARTOZNI A KÜLHONIAKKAL.
    .
    Bocsánat!
    Bajnaival kezdtem, de – remélem – észrevehető ez nem főként csupán róla szól!
    EZ A HÁZI GYÁRTÁSÚ VÁLSÁG NÉLKÜLÜNK NEM JÖHETETT VOLNA LÉTRE!
    Törődik-e itt valaki azzal, hogy városokban mennyiért utaznak 1-2 km-re munkában, hiszen mi itt természetesen napi 4-8 km-re járunk kánikulában,
    esőben, sárban, hóban. Városban a kórház a szomszédban, itt 40 km-re.
    A többit nem is sorolom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  39. Azért bizony látszik, nagyon látszik, hogy nem Bartus szerkeszti az oldalt.
    Vissza kellene térni és életet lehelni bele, mielőtt végképp bedöglik. Csak úgy mondom, én szóltam. Remélem időben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos