Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gerendás Péter megírta a búcsúlevelét 2013. március 31. vasárnap 16:34 | Bartus László

  • Hozzászólások(87)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gerendás Péter megírta a búcsúlevelét

Budapest – Gerendás Péter Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, szövegíró és előadóművész bejelentette, hogy ellehetetlenült otthoni szakmai munkája, élete és megélhetése, elege lett az antiszemita légkörből, zaklatásokból, ezért hat kiskorú gyermekével a külföldre távozás lehetőségét fontolgatja. Gerendás Péter sorsa tipikus magyar sors, magyar tehetségek sorsa egy érték nélküli, beképzelt, gőgös és embertelen világban. Akkor lett volna ez a sors teljes, ha valamivel előbb születik, és még deportálják is. Gerendás Péter néhány éve Amerikában vendégszerepelt. Néhány nap alatt több elismerést és szeretetet kapott, mint talán egész életében Magyarországon. Nem magyaroktól, hanem amerikaiaktól.

Gerendás Péternek egy kedves rajongója szervezett koncertkörutat Amerikában. Magyar klubokban, magyar közönség előtt lépett fel, több esetben gyermekműsorral. Voltak helyek, ahol kedvesen fogadták, nagyon értékelték, hogy ki gitározik nekik. De voltak olyan helyek, ahol pörköltzabálás mellé kellett húznia a nótát, és a vacsorázók közül egy ember koncert közben felment a színpadra, hogy túl hangos a zene, és lehalkította az erősítőt. A vacsora elfogyasztása után pedig rendeltek tőle: az Akácos utat. Megalázó helyzetekben volt része bőven eddigi pályája során, ahogyan azt megrázó búcsúlevelében is megírta, de olyanra csak az Orbán-kormány tisztviselői által rendezett koncerten kerülhetett sor, hogy a holokausztról szóló Százéves pályaudvar című dalát a külképviselet munkatársa a kommunizmus áldozatainak emlékére írt dalként konferálja fel, és így kelljen elénekelnie a többségében vélhetően fasiszta közönség előtt, akiknek nem lehetett megmondani, hogy ez a dal a holokausztról szól. Mit érezhetett eközben Gerendás Péter?

Gerendás Péter nem menedzsernek született, hanem művésznek, de a világ normális felén lett volna olyan menedzser, aki segíti, hogy a tehetségéhez méltó pályafutása legyen. Amikor itt volt Amerikában, hatan a barátai szorítottunk neki, amikor New York egyik legnevesebb jazz-klubjában fellépett, ahol lehetőséget adnak arra, hogy feltűnjenek új arcok. New York legnevesebb underground zenészeinek kíséretében kellett játszani. Az igazi New York-i zenevilágnak ezt nevezik, nem a műsztárok zenei felvilágát. Régen nem izgultunk annyira, mint akkor Péterért, mert tudtuk, milyen sokat jelent neki egy értő szakmai közönség előtt való bemutatkozás.

A Magyarországon lezsidózott, durva antiszemita zaklatásokat átélő Gerendás Péter az előadását a “Kiskece lányom…” gitáros feldolgozásával kezdte. Mit mondjunk? Az igazán kiváló zenészekhez szokott klubban megállt a levegő, vágni lehetett a csendet, ahogyan az itt ismeretlen magyar gitáros-énekest nézték és hallgatták. Felgyorsult a zene, Péter angolul énekelt, olyan gitárbravúrt mutatott be, amit rajta kívül még hárman tudnak a világon. Vége lett. Egy pillanatig néma, dermedt csend. Majd orkánként tört ki a taps, és az éljenzés, az emberek felállva ünnepelték Gerendás Pétert, akiről azt sem tudták, hogy kicsoda, csak azt látták, hogy egy zseni. A műsorvezető, aki ismert amerikai énekes és színésznő, hosszan kérdezgette. Nem akarták elengedni, New York legjobb underground zenészei szorongatták a kezét.

Életemben ekkor láttam Pétert először boldognak, és arra gondoltam, hogy élhetné az életét így is. “Nem jó helyre születtem, Lacikám” – mondta a szokásos kisfiús mosollyal. Aztán Gerendás Péter hazament, most pedig megírta ezt a levelét, amely szívbe markolóan igaz. Legmegrázóbb, hogy idegen fasiszták rátámadnak az utcán egy hazáját szerető magyar művészre, antiszemita indulatokkal, fenyegetnek egy kilenc gyermekes apát, a világ legkedvesebb, legjámborabb és legbékésebb emberét. Mindezt saját hazájában. Egy idegen országban pedig ismeretlenül azonnal befogadták és megszerették, hasonló incidenstől csak akkor kellene tartania, ha magyarok közé megy, de azok nem tartoznak a barbár szintet meghaladó civilizáció világához. Nem csoda, hogy Péter keresi a lehetőséget, hogy az emberevők közül emberek közé kerülhessen, és elhagyhasson egy élhetetlen, működésképtelen és ész nélküli társadalmat.

Íme Gerendás Péter búcsúlevele:

Búcsúlevél kicsit másképp…

Nagyon fájnak nekem azok a mondatok amelyeket le fogok írni, de nem dughatom tovább a fejemet a homokba. 15 lemez, számtalan rangos díj után úgy döntöttem, hogy befejezem itthoni tevékenységemet. Ennek számos oka van.
Az egyik ok a hazánkban tapasztalható fasizálódás.

Néhány éve történt , hogy az utcán egy negyven körüli hölgy amikor meglátott azt mondta “te szemét patkány” Úgy éreztem, a szívemből egy darab, kitépve ott gurult el az aszfalton. Azon gondolkodtam miféle gyűlölet bujkál ma az emberekben, amikor én, aki nem vagyok politikus (náluk szakmai ártalom az ilyesmi), televízió interjúim során a gyermekeimről beszéltem, zenémmel, vagy szövegeimmel, viselkedésemmel senkit nem bántottam , ilyet váltottam ki valakiből, aki feltehetően anya, vagy az lesz egyszer. Pedig engem legtöbben arról ismernek, hogy sok gyermekem van. Még ma is ott állok az utcán, megdermedve.
A mocskos zsidózás, a nácik szerecsenmosdatása, a politika kufárkodása az emberek létező előitéleteivel, a már szinte természetes hétköznapi terminológiává lett bizonyos “zsidó háttéruralomról, zsidó bankárokról “ szóló hazugságok, összeesküvéselméletek és ezzel egyidejűleg a jól bevált bűnbakképzés általánossá válása, a folyamatos cigányozás, buzizás miatt régóta fontolgattam a távozást. De van egy “gulyás feelingem”, mint ahogy egy Klauzál téri sólet életérzésem is. Az anyanyelv, a hazám iránti forró szeretetem, a költészet, az irodalom, Bartók, Kodály, József Attila, Kosztolányi és a többiek, idekötnek. Szakmailag soha nem volt szerencsém. Más híres előadókat kísértem, egy méterrel a hátuk mögött, és ennek szimbolikus jelentősége is volt.

A második vonalban születtem, és ott is maradtam. Később a saját lábamra álltam. De a Rádiók nagyon keveset játszották a dalaimat, emiatt nem lehettek slágerek azok. Az elenyésző számú koncertek helyét átvették a vendéglátó helyek és a céges, sonkatekercs mellé játszott aláfestő zenék. Utáltam, ahogyan hátat fordítva zabáltak jólöltözött hölgyek, urak, akik felettébb leszarták a produkciót. Ma már ezeket visszasírom, mert játék közben a számlakönyvemre koncentráltam, a családomat tartottam el abból, hogy a művészetemet a kaszinótojás mellé felszolgálták. De ma már nincsenek ilyenek. A cégek csődbe mentek, de addig még gyorsan, a helyemet átvették a napi rendszerességgel jelentkező tehetségkutatónak álcázott valóságshowk hősei, akik három percig tündökölnek, de utánuk folyamatosan jön az utánpótlás, és mivel tehetségekben rendkívül gazdag ország vagyunk, kilátás sincs arra, hogy az elkövetkező 30 évben ne takarja ki valaki néhány percre a napot. Koncertek nincsenek. Felkérnek, aztán lemondják.

Öt évente csinálok baráti segítséggel, saját szervezésben egy-egy nagyobb produkciót, de két hónap próba, felkészülés, az életművem bemutatása után kicsit zsebbe kell nyúlnom a végén, miután mindent kifizettem. Maradnak a vendéglátó helyek, ahol mikroszkopikus összegeket fizetnek, és néha még abból is alkudnak. Volt egy nagyon jó színházi ötletem is, de senkit nem érdekelt, de mégcsak vissza se hívtak, hogy ezt elmondják nekem.

Az életem során összegyűjtött javaimat eladtam, amit mind feléltünk. Zongora, ami sokat jelentett nekem, gitárok, amelyeket a spórolt pénzemből vettem. Néhány hete egy 30 éve dédelgetett 66-os Stratocaster gitártól váltam meg, amelynek eladása (nagy érték) pont egy hónapi megélhetésünket biztosította. Pedig nem élünk nagy lábon. Ez nem normális dolog. Ez az ország élhetetlenné vált. Értéktelenné vált az érték. Felment az ára a selejtnek. A gyermekeim az iskolában akkor vannak megdícsérve, ha mozdulatlanul ülnek a padban, mint a robotok. Az ablak akkor nyílik ki automatikusan, ha a műszer oxigénhiányt jelez. Igazgatói intőt kapnak jelentéktelen csínyekért. A zeneiskolában (ahol zenével elenyészően keveset foglalkoznak) lelkipásztori jellemzést kérnek, és választanunk kell, hogy hittanra járunk vagy etikára, amivel alaposan körül tudják rajzolni mindenki identitását. Folyamatos Apeh szorongatásban vagyunk, 3 havonta inkasszóznak, mert a Bt. költségeit ha van bevételem, ha nincs, fizetnem kell. De időnként jön 20 ezres parkolási bírság, eladhatatlan zártkerti ingatlanon lévő használhatatlan sufni utáni 40 ezres építményadó, elviselhetetlen telefonszámlák, 3 Ft 50 fillérért vett Iphone-ok amik a hűségnyilatkozat lejárta után (pont amikorra szétesnek) 300 000 Ft-ba kerülnek. Büntetések , 71 ezres gázszámla, 30 ezres villanyszámla és kocsira felvett 5 éve fizetett frankhitel (amiből még 1 év hátravan), pedig amikor megvettem már 200 000 km volt benne. A ház ugyan tehermentes, de bármikor ráterhelik a tulajdonlapra, esetleg valamilyen kifizetetlen számla miatt, így akár mi is hajléktalanok lehetünk. 6 kiskorú gyermekem van, de igazából a jövőképem kb. egy hétre elegendő, és az is eléggé lesújtó. Nemcsak a jövőtől félek már, hanem a jelentől.

Ezért úgy döntöttem, hogy elindulok valamerre. Még nem tudom igazán merre. Dél felé, vagy inkább északra? Sikerül-e, vagy nem? 57 éves vagyok. Ennyi idős korában apám már vágta a centiket a nyugdíjhoz. Nekem se nyugdíjam nem lesz, se centim.

Nem vagyok hajlandó korrumpálni vagy pártokhoz, politikusokhoz dörgölődzni. Nem vagyok képes könyvet írni “hogyan veszítettem el a szüzességemet”. Nem tudok tanítani, nincs türelmem hozzá, mert folyamatosan arra gondolok, miért kell ezzel kínlódnom, vannak nálam sokkal képzettebbek, akik nálam ezt jobban csinálnák, amihez meg én értek, azt meg nem csinálhatom.

Egy másik országban kell valahol meghúznom magam egy ideig, és bízni abban, hogy van olyan hely a Világon, ahol értékelik amit én tudok. Mert itt nem, ezzel jobb szembesülni. A gitáromba kapaszkodok, mint egy hajótörött. De nem azért írom ezeket, mert sajnáltatni akarom magam, Isten őrizz! Megoldottam mindig, és most is meg fogom. Bízom a tehetségemben. Idáig mindig én tartottam a lelket a barátaimban, bizonyos “napsütésről, meg madárfüttyről” beszéltem, de már nem tudok ilyen okosakat mondani. Muszáj visszakapnom a reményt, a jövőképet, a mosolyt, hogy gyermekeimre úgy nézhessek, ahogy néhány éve.
És miközben ezt írom, kislányom Róza idehozott egy papírt “Boldog Húsvétot apu”…

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (68 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +104 ( 114 szavazatból)
Gerendás Péter megírta a búcsúlevelét, 4.8 out of 5 based on 68 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(87)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

87 Reader’s Comments

  1. 56-57 évesen ez egy nagyon nehéz döntés, pláne nagycsaládosan.
    Kívánom, hogy sikerüljön nekik is…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  2. Ebben az országban ma bárki két perc alatt kerülhet az utcára, professzortól a targoncásig, és ha valakinek nincs szerencséje, ott is marad az útszélre félrerúgva, lett légyen bármennyire megbecsült tagja is korábban saját közösségének.
    Az emberek ebben az országban már régen elfelejtették azt a hihetetlen nyomort, melyet most ismét kénytelenek megtanulni
    A mai hatalom pontosan tudja ezt, és egyre inkább rá is jártszik erre a helyzetre.
    A félelmet felhasználja politikai manipulációra mocskos fidess be lesztek ti még hajtva a Dunába népnyuzó patkányok jön még a rühes kutyára dér!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (32 szavazatból)
  3. Orbán megint boldog, átesett egy spontán orgazmuson és örömmel konstatálja, hogy egy tehetséggel kevesebb. Kipipálja a listáján és boldog, hogy a végén csak egyedül ő marad és ő lesz a legokosabb és legtehetségesebb az otthon maradottak között, immár nem lesz vetélytársa. Lassan elüldözi mind a másként gondolkodókat, majd sietve a gondolkodókat is akik egyáltalán képesek még gondolkodni és látni.
    .
    Nem lehet nem észrevenni, hogy ez egy brutálisan kikalkulált tendenciózus folyamat.
    .
    Ami lezsidózást és a fasizálódást illeti, ez nem újkeletű, mindig jelen volt csak csöndesen lopakodva, – mind a rasszizmus mind az antiszemitizmus,- csak Orbán és a Fidesz fasiszta tendenciái szabad utat engedtek neki, ahelyett hogy felszámolni igyekezett volna a problémát.
    .
    Akkor viszont mégsem lehet kérni, ahogyan Mesterházy tette, hogy csak Orbánt büntessék, hiszen az elszabadult indulatok, a rasszizmus és az antiszemitizmus sokkal általánosabb, magyarokra és Magyarországra jellemző probléma ami természetesen nem kerüli el sem az EU sem az U.S. figyelmét. vagy büntessék csak Orbánt és hagyják futni a sok antiszemita, fasiszta, utcán másokat le szemét lepatkányozó “szerencsétlen félrevezetett magyar embereket”? Hol szerencsétlenek, hol félrevezetettek? Egyénileg is élvezik.
    ————-
    De visszatérve Orbánra aki boldogan szítja a lángot, pusztán csak emlékeztetőül, ezt a videót rendszeresen be kell mutatni mindenütt.
    .
    http://www.youtube.com/watch?v=JiVY-dgMDmE&feature=youtu.be
    ————-
    Gerendásnak sok sikert kívánok, nem lesz könnyű, lesznek problémái de senki sem fogja gyűlölni érte, ha sikerül megoldania.

    Ja, és még valami, találhat őszinte barátokat akik nem fogják egy kanál vízben megfojtani, ha észreveszik, hogy valamiben tehetséges vagy értékes dolgokat, vagy magas színvonalú zenét produkál. Ez Magyarországon nem tartozik a bocsánatos bűnök közé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (20 szavazatból)
  4. Sajnálom hogy elmegy. Szeretem a zenéjét, sok örömet keptem tőle, de tökéletesen megértem őt. Kivánom hogy új élrtében legyen sikeres, és ne felejtse el, hogy nem minden magyar ember gazember, mint azok aki őt bántották. Én magam is mindent megteszek azért, hogy ne züljek le magyarrá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (19 szavazatból)
  5. nathan:
    .
    “…Kint sincs kolbászból a kerítés, de szabadság van….”
    .
    - Meg emberhez méltó életvitel is. Ami olyan – errefelé teljesen banális dolgokat is jelent, mint pl. ha bemész egy boltba, nem kell lemondanod egy finom pácolt húsról, vagy süteményről, mert ha megveszed, egy hétre kilőtted a kajapénzt.
    .
    Vagy, hogy elmész egy ruhaboltba, pláne egy Charity hálózat üzletébe, és veszel magadnak egy jó kabátot, cipőt, kesztyűt, órát, stb.
    .
    Esetleg, látsz egy neked kedves filmet, CD- t, és megveszed – még átszámítva is olcsóbban, mint Mordorban. És ezzel nem lesz oda több napos jövedelmed.
    .
    De ezek persze apróságok ahhoz képest, amiért GP elhagyja azt a sz…rfészket. Komolyan nem értem, miért nem lépet le hamarabb, mire számított.
    .
    Hazaszeretet?
    .
    Nála nem tudom, de az én esetemben csókolja meg a s..ggem az a “haza”, amelyik ezt csinálja velem, a családommal, egy Gerendás Péterrel, és még sok más, derék emberrel, akik nem állnak be ordítani, mocskoszsidózni, eszelősen gyűlölködni, marhaságokat óbégatni az agyhalott átlagmagyar közé.
    .
    Az meg GP, és a hozzá hasonló, különleges tehetséggel rendelkezők esetében külön rátesz egy lapáttal, hogy rájuk igen jó eséllyel karrier, siker, megbecsülés vár az euro- atlanti világban – ahogy azt itt írta is az egyik kommentelő kollega.
    .
    Míg sz…rgyarországban mocskoszsidózás, megverés, és a feléjük irányuló folyamatos, beteges irigység a részük, mivel az átlagmagyar mindent és mindenkit gyűlöl, aki sikeresebb, szebb, jobb, mint ő.
    .
    Még akkor is így van ez, ha semmilyen értelemben nem “zsidók” (tényleg, mi az a “zsidó????) az érintettek.
    .
    Én is azt mondom, meneküljön mindenki, aki tud, tök mindegy, zsidó, vagy sem. Undorító ország, nagyrészt undorító lakossággal. Nem értem, aki menni tudna, mi a fekete fenére vár.
    .
    GP esete mindenesetre ismét rávilágít, miféle Zország az, ahonnan ő most elmenekül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (24 szavazatból)
  6. Volt ennek a szomorú döntésnek előszele a zenészvilágban. Az alábbi link alatti írás nem Gerendás Péterről szól, korábban Jamie Winchester pontosan érzékelte, hogy mi történik itt.

    http://www.bornaitibor.blog.hu/2012/08/10/hazamegy_a_baratom?

    A nem csak zenész Bornai Tibor blogjának további bejegyzéseit is érdemes elolvasni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  7. Nemsokára mi is megyünk.
    Innen már csak menekülni lehet,azt is csak addig míg le nem zárják a határokat:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  8. Vérfagyasztó és gyomorforgató, ami a hír kommentelésében a magyarországi portálok nagy részén folyik! Legutóbb a Hír 24-ről menekültem el a hányingerrel küszködve: zsidózás, kommunistázás, mocskolódás, köpködés – gondolom, mindez a húsvét szellemében, hiszen a bejegyzések maiak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  9. tomi
    Ha ott olvasgatom a narancsosok szövegeit, azt gondolom hogy ennek az országnak és ennek a népnek már annyi!
    Ebből nem lehet jól kijönni – mert nem tudom elhinni, hogy ennyire nem látnak, mi az ami elvakítja őket? Akinek nem tetszik az országban történtek, azok maszoposok….hát egyszerűen felfoghatatlan.
    Szerintük a maszoposok hazaárulása miatt van, hogy kint ilyen vélemények vannak, egyébként a sok kinti ítélkező, magától ezt nem így látná!
    Nem tudom, hogy ezek valóban ennyire hülyék vagy már minden mindegy alapon, eljátsszák továbbra is a hülyét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  10. Szörnyű kettősség van ebben a dologban. Ha csak szépen csendben elmegy akkor nem tudja meg senki és nem tud kárörvendeni a jobb oldal. Így sajnos ők győznek.Elkezdődik egy borzasztó folyamat. Viszont ha nem írja ki magából amit gondol nem tudja meg a közvélemény mi vezetett a döntéséhez. Mégis kinek ártott ez az ember? Elvette valakitől a kenyeret? Kizsákmányolt valakit? A gitárjával?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  11. Csak sírni lehet.Iszonyú!! E L L E N Z É K!!!!!!!!!!!!!!!!!!MIt tettetek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  12. Kár érte.Nagyon sajnálom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. tandi
    2013. április 1. hétfő
    13:57
    .

    “Mégis kinek ártott ez az ember?”

    Senkinek. Pont ezért kell takarodnia.

    Ezek úgy gondolkoznak:

    ” Miért nem akar ez ártani senkinek??? Mi van emögött??? Mi nem tetszik neki úgy ahogy mi vagyunk??? Nagyon adja magát a fickó, miben sántikál?? Nehogy már beadja nekünk, hogy ő milyen rendes ember. Figyelj már három gitárja van, honnan szedte??? Nehogy már úgy legyen. Jó lesz vigyázni vele, gyanúsan rendes a fickó!!!!
    -
    Nem ismered még a magyar mentalitást, még kérdezed kinek ártott? Senkinek de ezért megkapja a magáét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  14. Feltenbach Karoly: felveszem a stílusod, mert másképp nem érted gyökér. 56-ban sem jöttek az amerikaiak segíteni, de jól átverték a magyarokat. Én nem használom az amerikai sajtót a nyavajgásomra, mert hála Istennek évek óta Svájcban élek és dolgozom. Ha Magyarországon nincs fasizmus mint állítod,akkor mit nyavajog Gerendás,Dániel,Kertész stb? Te agybeteg,menj és sürgősen kezeltesd magad!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  15. Eagle
    Na igen, mert ez itten “Unortodoxia”, aki bevallja, hogy hazudtunk, de majd beledöglött, az tűnjön el, aki pávatáncol és ne azt nézzék, hogy mit mond, hanem amit tesz, aki, ha módjában áll, gondolkodás nélkül megöli ellenfelét, az maradhat – és majd jönnek a jogászai, oszt jó napot!
    ELKESERÍTŐ, mert ez nem butaság, ez valami egészen más….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  16. Azert az nagyon durva, ahogy a sok suttyo, primitiv, kissebbsegi komplexustol szenvedo “igaz magyar” frocsog es eljenez a faszbukkon!

    Made in Hungary – Gratula hozza!

    Total ciki, hogy ebben a retek orszagban kell elnem, ennyi szar ember kozott!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  17. csakén
    2013. április 1. hétfő
    14:53
    .
    “aki pávatáncol és ne azt nézzék, hogy mit mond, hanem amit tesz, aki, ha módjában áll, gondolkodás nélkül megöli ellenfelét, az maradhat”
    .

    Pótcselekvés.
    .
    Orbán megteszi azt rengeteg aljasságot amiről ők csak álmodoznak. Van már harapós kutyájuk, rá sem kell uszítani senkire. Jön és tönkretesz mindent de ez sem elég, még tönkrébb és még tönkrébb. Az az igazi.
    .
    Ez a kiteljesedett aberrált vandalizmus amely az ügyetlenségből, tehetetlenségből fakad. Becsapta az üzlet? Nem tud érvényt szerezni jogainak és kicseréltetni az árút?? Nem baj majd visszamegy és csendben észrevétlenül megrongál valamit a polcon. Haszna ugyan nincs belőle de édes a bosszú, ha nem is tudja a zsebébe visszatenni a pénzt legalább megkárosítja elégtételként.

    Kemény okos gyerek, így vagy úgy de leveri rajta.

    Ez az elégtételt venni és rongálni pusztítani vandalizálni szellem, még akkor is ha nincs belőle haszna. Sőt ha kell még fizet is érte. De most van egy Orbán az vandalizál a nép helyett ő az emberük.
    .
    Csak nehogy a másoknak jobb legyen. Ez a szellem otthon. Még hogy jót akar???

    ” Te csak ne akarjál jót, ne színészkedj, nehogy már a szemét zsidó megússza. Hazudtál?, Hát igen szemesnek álla világ, így kell ezt csinálni ügyes fickó, látod ő tudja mitől döglik a légy, így kell ezt, ez a belevaló a mi emberünk, majd most mi megmutatjuk a világnak kik vagyunk. Jól van Orbán, menj és harapd meg, ez a mi emberünk, menj és vágd át, adj neki, ez a mi emberünk. ”
    .
    Ez a szellem otthon, próbálják tagadni???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  18. Gerendásnak mi is sok sikert kívánunk!
    Búcsúleveléből minket is meg ragadott egy gondolat:
    “Sikerül-e, vagy nem? 57 éves vagyok. Ennyi idős korában apám már vágta a centiket a nyugdíjhoz. Nekem se nyugdíjam nem lesz, se centim.”
    .
    Ugyan mi lesz a két éve munkanélküli 61éves lányommal és két egyetemet
    végző gyermekével, vagyis az unokáimmal. Nem új téma, hiszen két ötven
    hatvan közti rokonom nemrég azon problémázott, hogy valami olyan munka
    után kellene nézni, mely után NYUGDÍJAT IS KAPHAT, mert eddig minimálbér
    és pluszon dolgozhattak, mert megszánta őket a munkaadó. Ha nem fogadták
    volna el most még közmunkások sem lehetnének.
    “szép vagy gyönyörű vagy Magyarország” GYÖNYÖRŰBB MINT A NAGYVILÁG?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  19. “…úgy döntöttem, hogy elindulok valamerre. Még nem tudom igazán merre. Dél felé, vagy inkább északra?” – én Ausztráliát javasolnám neki (és családjának) is. Ahogy keresgélem magamnak is a megfelelő helyet, Ausztrália továbbra is a lehetséges célországok listájának az élén áll.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  20. Sok sikert a viläg szabadabbik felén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  21. KÖZTÁRSASÁG 2o13.o3.o1.
    Köszök széthúzó, felelőtlen ellenzéknek titulált orbánt-segítőkMajd meglátjuk a vérdíjból meddig rázhatjátok a rongyot?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  22. Kedves lotusz,
    ha megengedsz néhàny gondolatot :
    Személy szerint elég régóta élek kint. Voltak gyümölcsözô évek, amikor zenetanàrként ( zongora, szolfézs ) magànóràkból megkerestem kb 1300-1500 eurót havonta kivéve az iskolai szünidôt természetesen . Emellet nyaranta munkàt kellett vàllalnom : 5 évig pincérkedtem, màsik 5 évig éjszakai portàs voltam egy szàllodàban + bevàllaltam a szombat délutàni recepciót is, amikor a vàlsàg kezdôdött. 2008-2009-ben fele annyi óràm volt, mint mondjuk 2000 környékén ( heti 27-28 helyett 12-13 ). Aztàn elköltöztünk 2010-ben Franciaorszàg egyik legszegényebb megyéjébe – itt tudtunk csak “megfizetni” egy kertes hàzat,- a pici miatt tettük elsôsorban – ezt úgy értsd, hogy 68 éves korunkig fizetjük vissza a hitelt, mellesleg 72 éves korunkban megyünk majd nyugdíjba, ha még ilyen lesz egyàltalàn……Magàntanàrként egy zàrt közösségben kell 3-4 év ( itt legalàbbisúgy fest ; Savoyàban több szerencsém is volt, és több pénze van az embereknek, 2 év alatt tudtam valami kis renomét összehozni és dôltek a tanítvànyok ) , hogy megfelelô szàmú tanítvànyt toborozzon az ember + a vàlsàg + a bizonytalansàg – : az óràkkal és a mellékàllàsommal úgy 5-600 eurót bírok összetrombitàlni jelenleg ( 750 € a lakàshitel-törlesztés ), az egyetlen személy, akinek bàrmit is föl tudok ajànlani pillanatnyilag, az anyu, fûtési idényben tovàbbra is küldünk neki 150-200 eurót, és hogy ne szégyelljen kérni, ha nem tudja kifizetni a rezsit meg nincs mit ennie, kisajtolunk valahogy 50 eurót havonta ,ha kell……..nem folytatom.
    Kívànom Gerendàs Péternek és csalàdjànak, hogy sikerüljön elmenniük egy demokratikus orszàgba, de részemrôl egy vacsoràn és 2-3 éjszakàn túl sok mindent nem tudok felajànlani, sajnàlom. Remélem, lesz ez még jobb is, sôt , tudom, hogy lesz, de most ez van .
    Tisztelettel
    halandor

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  23. Mellesleg “lemagyarozol” minket, én pedig azt mondom, a te hozzàszólàsod van àtitatva a magyarokra jellemzô rosszindulattal, màr megbocsàss…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  24. Lassan tényleg a fütyülős barack és a bőgatya marad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  25. Nem tudtam megállni sírás nélkül a levél olvasását, pedig 3-szor is elolvastam 3 helyen. Legutóbb a fb-on. no, ott túl sok gyalázkodó kommentet lehet olvasni. Hol élünk? Én nem nagyon ismertem eddig a munkásságát, tudtam, hogy van ilyen énekes. Már nagyon szomorú, hogy ebben az országban idáig jutottunk. Csak jókívánságaimat tudtam közölni, mert mi mást tehetnék? Igaz van internetünk, de a március havi díja még nincs kifizetve, majd áprilisban kettőt. Mi is szívesen elmennénk, de hova itt hatvan környékén. Egy korosztály vagyunk szinte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  26. @Eldrad: mennénk mi szívesen külföldre. én is tervezek egy usa-t, csak nem egyszerű sajnos oda se kikerülni. egy évem van még itt, és lesz egy szakmai informatika képzettségem, de tartok tőle hogy ez még kevés lesz kintre… :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  27. halandor: idézlek téged “Mellesleg “lemagyarozol” minket, én pedig azt mondom, a te hozzàszólàsod van àtitatva a magyarokra jellemzô rosszindulattal, màr megbocsàss…..”" Nem magyarázok le senkit, de a 76 kommentelőből, senki nem ajánlott Gerendás művész úrnak semmi konkrét segítséget sem, velem együtt! Viszont a ” jellemzô rosszindulattal” mindenki az otthon élő magyar embereket szidja,legalábbis úgy, mintha te nem magyarok lennétek. Nos, sajnálattal közlöm veletek, mindannyian magyarok vagytok, van aki zsidó, van aki keresztény, de ahelyett hogy okos ötletekkel támogatnátok az otthon élőket, sokszor alpári módon még beléjük rúgtok,alázzátok őket,és nem veszitek tudomásul, hogy magatokat is alázzátok, mert ha tetszik ha nem magyarok vagytok, csak más országban élünk, vagy épp más országban vendégeskedünk. Sajnálom azokat akik más országban,másnak hiszik magukat mint amik! No comment!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  28. Ne haragudj, de most te tényleg mirôl beszélsz ?!
    Vagy kiabàlsz vagy mit csinàlsz ?
    Az alpàri belerúgàs, megalàzàs, miegyéb, mirôl szól ?
    Megértetted az elôzô kommentemet , kénytelen vagyok megkérdezni …..
    Meg hogy mit és mibôl kellett volna felajànlanom Gerendàs Péternek, hogy milyen alapon, azt meg se merem kérdezni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  29. adam:
    .
    - USA- t felejtsd el, túl messze van, túl nehéz kijutni, túl nagy. Egyszerűbb célokat tűzz ki, pl. az UK, Németország.
    .
    Az iskolát pedig végezd el, aztán irány kifelé. És elvállalni az első munkát, amit felkínál valaki – dolgozni pedig csakis legálisan.
    .
    Ez az én tanácsom.
    .
    Több információért erre az e- mail címre: kongadolphus@freemail.hu
    .
    Ezt hetente- kéthetente egyszer nézem, publikus helyről (nem otthoni gépről). Ide írtak már mások is, elég sok mindent írtam nekik vissza, remélem, tudnak belőle valamit hasznosítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  30. lótusz:
    .
    - Te elolvasod a neked írt válaszokat, vagy azoktól teljesen függően nyomod vissza újra és újra ugyanazt a baromságot?
    .
    Különös tekintettel a témához kapcsolódó legfrissebb cikkre, ugye…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  31. Uralkodó “elitje” jóvoltából Magyarország a múlt században háromszor vesztette el kiváló állampolgátrai jó részét, akik aztán tevékenységükkel más államoktudományát, kultúráját és gazdaságát gazdagították. Az országvesztő nacionalisták és rasszisták büszkén emlegetik a szellemi elődeik által elüldözöttek magyarságát, a magyar nép nagyságát. Ma újra ilyen időket élünk, a Boros Péter által áhítattal várt, tökös vidéki fiúk, összefogva a hatalomvágyó erdélyi barátaikkal “szabadságharcot” folytatnak a liberalizmus, a magyar progresszió és ezek képviselői ellen, s mint tudjuk, amikor az ország önkorlátozásra képtelen vezetői az ország életfájába vágják fejszéiket, akkor bizony a forgács is sűrün hull.
    Szégyen, hogy olyan közegben élünk, ahol ismét a tehetséges és sikeres polgárok hagyják el a hazát, s a középszer őrült nyomulása árasztja el a közéletet, a gazdaságot, a tudományt és a kultúrát. Ennél is nagyobb szégyen, hogy a magyar nép nem tanult semmit a törénelméből, és szó nélkül tűri ezt, sőt, szimpátiájával még bátorítja is a társadalom egyik felének hadat üzenő fülkeforradalmárokat és hordáikat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. Istenem, a Schindler listája is a 2006-os rendőrattakos komonistákos terror áldozatairól szól Orbán szerint?
    Tessék mondani, mi vár még ránk az átértékelősdi-áthazudósdiban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Ha valahol akkor az USA-ban sikerrel tud járni. 30 éves ott tartozkódásom alatt én is rájöttem, hogy sajnos az AMERIKAIAK rendesebbek mint a magyarok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. EdCarping,
    +++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  35. Vegas:
    .
    “…Ha valahol akkor az USA-ban sikerrel tud járni…”
    .
    - Főleg, hogy az ottani underground zenei világ igencsak összetartó, ha információim helyesek. Biztos, hogy egy olyan képességű zenésznek, mint GP, van ott helye és jövője.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. Sajnalattal olvastam a cikket es Peter minden szavat! Sajnalom, hogy mi lett Magyarorszagbol, hazankbol. Sajnalom, hogy megalazzak egymast az emberek es hogy elvesztek az ertekek, amik oly erosek voltak, amikor ott eltem.
    Peternek sok szerencset es minden jot kivanok! Az emigracio nem konnyu, megvannak a nehezsegei, a megalazo pillanatai, de szerintem annal nem rosszabb, mint amit most el meg Peter, aki oriasi tehetseggel rendelkezik. Remelem lesz sok-sok alkalma olyan kozonsegnek zenelni, aki ertekeli es jol, nagyon jol megfizeti. Remelem, gyerekeinek egy boldog, biztonsagos eletet fog nyujtani.
    Hajra Peter!
    Szeretettel es mely elismeressel!
    Teri

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. Szeretem Péter dalait, minden lemeze meg van. A származásáról senki nem tehet, van, kész, soha nem kérkedett ezzel Gerendás Péter. A félelem ami miatt menni akar, az valós félelem. A szíve örökre itt marad, nála nagyobb szívű ember kevés van. Radnóti is nagyon szerette hazáját, feleségét, halálba meneteltették mégis. Péter soha ne feledkezz meg rólunk , akik szerettük a zenédet, és becsültük a család szeretetedet. Annyi elmenő kedves ismerősöm van, egyel megint több lett. Áldott utad legyen. Babos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos