Beerőszakolja magát a Fidesz a lakásunkba 2013. március 26. kedd 10:47 Forrás: AN, MTI

Beerőszakolja magát a Fidesz a lakásunkba
Hassay Zsófia, Terézváros fideszes polgármestere és Rónaszékiné Keresztes Monika fideszes országgyűlési képviselő aláírásokat gyűjtenek a rezsicsökkentésért a főváros VI. kerületében, a Hunyadi téri vásárcsarnok előtt.

Budapest – Minden törvényes, amit a Fidesz és az őt kiszolgáló apparátus nem tart törvénytelennek. Rövid ideig úgy tűnt, nem jöhet be a Fidesz a lakásainkba, de aztán egy cinikus trükkel ezt is megoldották.

Javaslatot nyújtott be két fideszes képviselő a lakásokban történő aláírásgyűjtéssel kapcsolatban, amellyel a vonatkozó jogszabályban rögzítenék: ez törvényes eljárás megfelelő adatkezelés esetén és azzal a feltétellel, hogy a személyes megkeresés nem üzleti célra irányul.

Törvényesnek és tisztességesnek kell tekinteni a személyes adatok kezelését, ha az érintett véleménynyilvánítási szabadságának biztosítása érdekében az érintett véleményét megismerni kívánó személy az érintettet lakóhelyén vagy tartózkodási helyén felkeresi, feltéve, hogy az érintett személyes adatait az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény rendelkezéseinek megfelelően kezelik és a személyes megkeresés nem üzleti célra irányul – mondaná ki a passzusban hivatkozott jogszabályt kiegészítve Cser-Palkovics András és Vas Imre.

A parlamentnek benyújtott indítványukban kezdeményezik, hogy a személyes megkeresést tiltsák munkaszüneti napon.

A kormánypárti képviselők javaslatuk indoklásában azt írták, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény jelenleg nem tartalmaz rendelkezést arról, hogy két alkotmányos alapjog, a véleménynyilvánítás szabadsága és a magánszféra védelme közötti egyensúly hogyan teremthető meg. A törvényjavaslat célja, hogy – figyelemmel a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) kapcsolódó közleményére is -, az állampolgárok aláírásgyűjtés céljából történő személyes felkeresésekor egyszerre biztosítsa a tisztességes adatkezelés követelményét, a magánszféra védelmét és azt, hogy az állampolgárok véleménynyilvánítása ne ütközzön akadályba – magyarázták.

Előző héten a NAIH azt közölte, adatvédelmi szempontból nem elfogadható, hogy aláírásokat lakásokban gyűjtsenek. A Péterfalvi Attila NAIH-elnök által jegyzett közlemény az állásfoglalást azzal indokolta: az aláírások ilyenfajta gyűjtése magában rejti annak kockázatát, hogy az adatkezelők lakcím szerinti bontásban listázzák a polgárokat, és esetleg úgynevezett “negatív listákat” állítanak össze azokról, akik nem kívánnak részt venni egy adott kezdeményezésben.

Hangsúlyozta, hogy az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény értelmében a személyes adatok felvételének és kezelésének tisztességesnek és törvényesnek kell lennie, és ezt a pártoknak az aláírásgyűjtés helyével kapcsolatban is tiszteletben kell tartaniuk.

Ezt megelőzően, március 11-én a Fidesz bejelentette: aláírásgyűjtést indít, hogy támogatást kérjen a családoktól a rezsicsökkentési program megvédéséhez. Kósa Lajos alelnök akkor arról számolt be, hogy napokon belül megkezdik aláírásgyűjtésüket, amelynek során minden családot felkeresnek, és arra kérik őket, támogassák a rezsicsökkentés megvédését.

Két nappal később Mesterházy Attila, az MSZP elnöke jelentette be pártja elnökségének ülése után, hogy aláírásgyűjtést indítanak az alapvető élelmiszerek áfájának 5 százalékra csökkentéséért. Közölte, aktivistáik nem csak az utcán gyűjtik majd az aláírásokat, hanem “ajtótól ajtóig” mennek majd az ívekkel.

65 Reader’s Comments

 1. Szerintem pedig mindenkinek alá kellene írnia ezt az ívet.
  Ha mind a 10milliónyian aláírnánk, nem derülne ki belőle semmi, értelmetlenné válna az egész…
  Ha közülünk csak én írom alá, akkor pedig csak én verem át őket, hiszen valójában ellenük vagyok…

 2. Romokban a demokraciank , egy vegtelen karu polip karjai kozott fuldoklik , de a tobbsegnek jo az oxygen mentes allapot !

 3. "tisztelhölgyeimésuraim"

  .
  .
  Lám-lám! Egy fotó is sugározhat álszentséget… Fuuuuuuuuúúúúúúúúújjjjjjj !!!!!!!!

 4. "tisztelhölgyeimésuraim"

  .
  .
  Most éppen Kubatov kezében van a Népstadion kulcsa*… Vigyázat! Lehet, hogya chilei Pinocet tábornok babérjaira pályázik…
  Egy negatív lista és egy hatalmas stadion együtt borzalmas dolgokra képes.
  .
  .
  * ti. Kubatov, a Fradi Elnöki székébe pottyantott megfigyelő lovag. A Fradi pedig a stadionja bontása, ill. építése idején a PF stadiont használja. Ezt adta nékik, hálából a B-középért nagy Vezérük.

 5. Egy új elmebeteg “magyar” a porondon!
  *
  http://hvg.hu/vilag/20130327_Dohnanyi_tiszta_hulyeseg_hogy_Magyarorsza

 6. bruckenbacker kapitány

  Demagógia, de velük kapcsolatban megbocsátható a szarkazmus.
  A hölgyeken látható ruházat és a felső osztályhoz tartozás süt a róluk. Csak a ruhadarabjaik árából a háttérben álló emberek hónapokig tudnának vásárolni a Hunyadi téri csarnokban.

 7. Tegnapelőtt este (már “bezárkóztam” társasházi lakásomba) kopogtattak nálam. Kikukucskáltam és egy nőt láttam, aki papírokat lapozott.
  - Ki az? – érdeklődtem.
  Semmi válasz. Megismételtem kérdésemet, ismét semmi.
  - Akkor kint marad. – mondtam, és mentem vissza mosogatni.
  Ismét erősen megverte az ajtót. Erre már kissé ingerültebb hangon érdeklődtem:
  - Ki az?!
  - Jó napot.
  - Ez a neve vagy a foglalkozása?
  Semmi válasz. Feljebb ment egy emelettel.
  Azt mondja anyám, lehet, hogy fideszes aláírásgyűjtő. Könnyen lehet – mondom -, de ha nem árulja el, honnan tudjam?
  Tehát valóban: ha valaki bekopog, becsönget, honnan tudjuk, mit akar?
  Megjegyzem, egy aláírásért nem kell bemenni a lakásokba, azt az ajtóban is meg lehet tenni. De annyi biztos, hogy frissülnek a listák. Mindenesetre bátor emberek. Mi van, ha itt-ott jól megverik őket? Ahogy itt valaki már írta is.
  Rólam vajon mit jegyzett fel? Azt, hogy ellenséges a Fidesszel vagy azt, hogy felelős állampolgár, hiszen nevüket, céljukat nem közlő idegeneknek nem nyit ajtót?

 8. ha a f…-sz aláírásgyűjtője be meri tenni a lábát a lakásodba, hát úgy rúgd seggbe, hogy meg se álljon a cinege utcai meglop-lakig! mert a mai rezsicsökkentést kamatostul fogjuk visszafizetni, ha az enyvesmancsúak folytatni fogják 2014 után.

 9. elég, ha azt mondod neki, hogy köszönöm, nem. :-)

 10. Idős, szerencsétlen egyedülállókra nem gondolnak, hogy hány zsivány fog ezzel visszaélni? Kifosszák az öregeket ennek az ürügyén és Pintért elvtárs jót röhög a markába, hogy “miért nem tudnak vigyázni”!

 11. Akihez becsengetnek ezzel, szerintem tetesse magát Jehov Tanújának, vagy szcientologistának! Az orbánkutyák vonyítva futnak majd meg, hogy ne kelljen Jézus tethánjairól és Xenu kereszthaláláról beszélgetniük! :)

  Mellesleg a Milleniumi Országjáró ügyében ilyesmit már csináltak, csak akkor még volt Alkotmány, amit ez sértett! Akkor miért nem lehetett nyíltan felkelni ez ellen?

 12. Előbb csak a fehérgallérosaik jönnek nappal , később majd a halálbrigádjaik , éjszaka.
  Ahogy azt már láttuk pl. Argentinával kapcsolatban is.
  Közben meg a Klubrádió félkegyelműi arról gügyögnek hogy most ez a dolog hogyan veszi ki magát párterkölcsi meg választási szempontból. Meghogy majd mit fognak mondani a kiküldött párt-szimatoknak.

 13. Egyetértek-e a rezsi csökkentéssel? Igen, egyetértek, mivel bő 2/3-a az államhoz folyik be, lenne miből csökkenteni. Az amúgy is veszteséges lakossági szolgáltatás “hasznából” lefaragni hülyeség, a szolgáltatás minősége fogja megsínyleni.
  Sok minden mással is egyetértenék, és könnyen lehet, hogy a mostani jogszabály módosítás után naponta kopogtatnak majd az ajtómon különféle szervezetek jobbnál jobb ötletekkel.
  A jogszabályok lényege az is, hogy az ad hoc hülyeségektől megóvjanak minket. Akármennyi aláírás gyűlik is össze, az nem hatalmazza fel a kormányt újabb “jogállamtalan” lépésre.

 14. Már 150 ezer aláírást összeszedtek Ha becsöngetnek, azt kell mondani, hogy már aláírtuk Pesten. Így a JÓK közé listáznak.:-)

 15. Össze kellene a fijjuknak hozni a 107%-os győzelmet. Aztán lehet unortodox módon mosakodni.


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók