Balognak még két levelet kell írnia 2013. március 21. csütörtök 0:46 Forrás: AN

Balognak még két levelet kell írnia

Budapest – Balog Zoltánnak tovább kellene küldenie a levelét további két kitüntetettnek. Bakay Kornél a Szálasit dicsőítő kiállítás rendezője és a Kárpátia antiszemita, rasszista basszusgitárosa is magas állami kitüntetésben részesült március 15-én.

Bár Szaniszló Ferenc Táncsics-díjával kapcsolatban már a felterjesztéskor is többen éltek komoly kifogással, Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter a kitüntetést jóváhagyta. Ez több volt, mint adminisztratív hiba, ez a politikai közösséggel szembeni súlyos közöny és nemtörődömség jele. És reméljük, csak ennyi.

A miniszter a hazai és nemzetközi nyomás előtt meghátrált, és levélben kérte a szélsőséges újságírót a díj visszaadására. Levele azonban csak akkor tekinthető hitelesnek, ha azt nem csupán a szégyenteljes gondolatokat képviselő szélsőséges újságírónak címezi, hanem  Petrás Jánost is kéri a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje, Bakay Kornélt pedig a Magyar Arany Érdemkereszt visszaadására. Előbbi nyíltan revizionista, homofób, szélsőjobboldali énekes, utóbbi a  Szálasi-kultusz lelkes terjesztője.

Ehhez elég csak a 2003-ban, a szombathelyi múzeum igazgatójaként megrendezett, “Horthy katonái, Szálasi nyilasai” című kiállítására gondolni – írta Molnár Csaba.

Balog Zoltánnak pontosan tudnia kell, kik ezek az emberek, a nyilvánosságból ismerheti már munkásságukat. A Demokratikus Koalíció őszintén reméli, hogy Szaniszló Ferenc ügyében nem csupán egyszeri gesztusról van szó, hanem a miniszter következetesen és őszintén gondolja azt, amit neki szóló levelében írt. Ebben az esetben pedig nem kell mást tennie, mint a levelet, pusztán a címzetteket és kitüntetések megnevezését kicserélve, továbbküldeni a fentieknek.

Címkék:

27 Reader’s Comments

 1. Mi lesz Szeles Gaborral?? Valakinek van fogalma arrol hany magyar csaladot tett ez az ember tonkre az IKARUS eladasaval.??? Egyik zsebbe a vetelar masikba a csuszopenz.JUDASPENZ.

 2. Osszenott ami osszetartozik.

 3. A kitüntetések odaítélésével és átadásával már nyilvánosan is láthatóvá tette a Fidesz-KDNP, hogy összeért a JOBBOK-kal, vagyis ők is szélsőjobboldali, antiszemita párt, úgy mint eddig is, csak most már leplezetlenül. Aki ebből nem olvas, az vak, vagy ostoba, naiv, aki mindig becsapható, tehát be is csapják !!!

 4. Szerintem ,csak egyet.
  “Főnök!
  Megbuktam!
  Elhúzok!
  Balogh!”

 5. Esze ágában sincs, inkább csak egy kicsit meglepődött, hogy ez most – Szaniszló – nem jött be. Nem érti miért hiszen eddig minden disznóságot simán keresztülvittek, tehát folytatja majd tovább.

  Legfeljebb ha nem cseng le a dolog simán ahogy szokott lenni, akkor összedugják a fejüket a Fideszesek és Orbán kitalál valami sötét aljas dolgot, hogy hol tudna ezért bosszút állni, ahogy már megszoktuk. És rátesznek egy nagy lapáttal megint.

 6. Lelkész “úr”!
  Egy miniszternek ezek aztán a szép munkák és feladatok, ha “tudatlanságából” kifolyólag ilyen tevékenységekkel kell foglalkoznia.
  Azért ez egy kicsit ciki, nem?

 7. Amíg a vekkeres nem mondja, hogy mehet, addig nem fog menni!
  Magától levelet sem írhat, még pár soros lemondót sem!
  Ennyi!
  Bencsik János le tudott mondani, valamiért neki engedett a kontár, de most még szorosabbra fogja a gyeplőt és nincs önként kiszállás, az már nem müxik!
  Bencsik Jánost mutatták a parlamenti közvetítésben, hát tapsikolt ő is lelkesen! Egyszer nem adta a nevét, mára megtanulta a leckét….

 8. Lehet örömködni,hogy visszaadta,de ha jobban végiggondoljuk,valami kellemetlen érzésünk lesz. Balogh miniszter tisztára mosva, az államtitkára a helyén, a többi kitüntetett megtarthatta. Az ECHO kapott egy ingyenes világreklámot ( fogadok,hogy megduplázták a nézettséget)
  Szaniszlót simán kártalaníthatják, valami mellékállással.
  És a legfontosabb,bedobtak egy nagy adag bűzbombát az újságírók közé.Balogh miniszter beszéde a parlamentben csak megerősített ebben :”-akik visszaadták a díjakat, nem baj, legalább tisztul a kép.”
  Mellékesen meg lett egy mártírjuk.
  Ezt a gyöngyszemet egy “kedves” jobboldali lapban leltem:-”Továbbgondolva. Le a kalappal Szaniszló előtt, hogy Balog miniszter urat ezzel a gesztussal kihúzta a csávából! ”

  A terelés is bejött nekik, erről egy szó sem esett::“A szélsőjobboldali gondolkodásmódjáról híressé vált Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselőjének korábbi közvetlen munkatársából, a 2006-os őszi események Morvai-féle vizsgálóbizottságának egykori tagjából csinál alkotmánybírót a Fidesz-KDNP. Juhász Imrét, a Független Rendészeti Panasztestület jelenlegi elnökét jelölte ugyanis a 70. életévét április 2-án betöltő Holló András helyére a parlament illetékes eseti bizottságának kormánypárti többsége. A Fidesz-KDNP közös választottját a kormánypárti és a jobbikos bizottsági tagok “egyhangú” támogatásával jelölték alkotmánybírónak.”

 9. zümm-zümm
  Erre is odafigyelnek szerintem az illetékesek, hogy összenőtt, ami összetartozik…az hogy mi még nem tudunk róla, az más.
  Alkotmánybíró lehet abból, aki fordítva ül a lovon.
  A székház felgyújtotta magát sőt, kirabolta, a rendőrök pedig magukat hajigálták kővel, stb.

 10. Ha filmkamerával egy száguldó tank araszoló lánctalpának egyes láncszemére fókuszálunk, elérhető az a látszat, mintha az egész jármű lassan haladna. Ügyesen alkalmazza ezt a trükköt a FidSS.
  *
  Gondoskodnak róla, hogy minden napra lehetőleg csak egyetlen balhés ügy essen. Ilyenkor akár ennek az egynek a “beáldozásával” is (lásd: Szaniszló) manipulálják a közvéleményt azért, hogy a többi disznóságról eltereljék a figyelmét. Azt is hagyják, sőt gerjesztik is (ld.pl. Balog levele Szaniszlónak), hogy jó hangosan csattogjanak a fegyverek, elnyomva a többi – főleg a számukra kellemetlen – ügy dörgő dübörgését. Ugyanezt teszik most a másik három náci kitüntetésének elködösítése érdekében is. Az egyik csatazaja álcázza a másik 3 (?) surrogását.
  A fenti cikk talán segít ennek az álcázó füstnek az eloszlatásában is…
  *
  Példaként még egy, látszólag nem pont e témába vágó . t r ü k k ö s . t a k a r á s. Amikor a FidSS hatalmas horderejű pénzpiaci propagandával (MTI) a forint értékének az €-hoz viszonyított rohamos zuhanását a “ciprusi helyzettel” próbálják, nem kis sikerrel magyarázni. Pedig, még a csecsemő is láthatta, amikor a magyar valuta – már két, három nappal korábban, a szigetországi események előtt(!) – Matolcsy ünnepélyes MNB-be lépésekor azonnal életveszélyes zuhanórepülést produkált.
  *

 11. Ki terjesztette fel kitüntetésre Bakay Kornélt és Petrás Jánost?
  Szaniszlót a szintén Echo tévés Halász János újságíró, újabban államtitkár javasolta a kuratóriumnak.

 12. Ezek őszintén és következetesen azt gondolják, amit mondanak nekik: hogy őszintén és következetes kell gondolniuk.
  De az én fejemben is megfordult az a gondolat, hogy felsőbb szinten is történtek oda nem figyelésből kiosztott kitüntetések, melyek még visszaadásra várnak.
  .

  Mert van az a TV, mely engedte kimondani, hírdetni a szaniszló féle gondolatokat. Ennek a TV-nek a tulajdonosa is egy tévedésből aláírt kitüntetés birtoklója. Csak az aláíró még nem hozta nyilvánosságra, hogy nehezen megy neki az olvasás, de a nevét már kiválóan le tudja írni, ezért és a nemzete iránti hűségből mindent aláír amit elé tesznek.

 13. Kimaradt a nagy mecénás neve a 2 kitüntetett mögül.
  Széles Gáborral mi lesz? Nem tűnt fel, hogy kussolnak mint aki be@rt?
  Vagy feledésbe megy ez is, mint a bayerzsoca Madách díja?
  Budaka már említette, csak kihagyott egy tételt. A munkahely teremtési támogatást,amit ez a nagy arcú hányszor fel vett!
  Ráadásul 2 céget tett tönkre. Ikarus, és Videoton.
  Valami rejtélyes dolog végett az mszp ( az a nagy párt ) soha nem említi.
  Ebből mire lehet következtetni? Lejmolunk. Közösen, pártlogó alatt.. Szép új világ.
  Tehát semmi nem változott.
  “Ezek ugyanazok!”

 14. bumburi
  Bayer Madách díja is botrány, de ami ettől is nagyobb szemétség – PlagiZsolt dolgozata….na azt is feledtetik!
  Most az ELTE-nél is terelés van, ez a plagizálás most nem akkora probléma.
  Szélest nem bántják a hívők, csak Bajnaira tolják a libásokat, pedig hát nagyságrendekkel nagyobb a károkozása!
  Na, de akiket nem zavar a hülyére vevés, azoknál nincs min csodálkozni, a tények nem zavarják őket, mert nekik CSAK A FIDESZ!

 15. Szerintem Balognak nem két, hanem HÁROM levelet kellene írnia.

  A harmadik levélben alkalmatlanságára
  hivatkozva lemondását kell bejelentenie.

 16. Rosszul fogalmaztam, Bajnait kihagyom, ő csak mentesítésre vállalkozott, nem is összehasonlítható a polipfejű károkozásával…..(polip=lábasfejűek családja)!

 17. Ajánlok valamit.
  Nézzétek meg a Facebookon a Siklósi Beatrix MTVA főtanácsadójának az oldalát!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ez a kormány úgy ahogy van egy köpedelem!
  És még annyi eszük sincs, hogy közösségi oldalakon ne hirdessék!!!

 18. Bocs, hogy kötözködöm az írással kapcsolatban, de nem kellett volna a forrást megjelölni? Ez a tegnap délután kiadott DK közlemény szó szerinti átvétele, csak hiányzik a pontos cím, ill. a közlemény aláírójának neve. :(((

 19. Here’s my newest article on this subject in context (I hope). Feel free to share it with your friends who only speak English.
  Itt a legujabb irasom ami–szerintem–kontextusba teszi ezt az ugyet. Terjeszthetitek, (Facebook-on, emailben) ha pontosnak talaljatok.
  http://drmandler.wordpress.com/2013/03/21/incompetent-petty-autocrats-peacock-dancing-hungarian-style/

 20. Orbán Viktor interjúja a Magyar Hírlapban : 1991. február 25.
  ,, Nyugat-Európában ha úgy tapasztalja egy miniszterelnök,hogy valamely minisztere elvesztette a szavazók bizalmát,vagy valamely tárca gyengén muzsikál, akkor haladéktalanul személycseréket hajt végre. Valaki hibázott,valaki csődöt mondott,el kell tehát távolítani és új embert kell hozni.”
  Miniszterelnök úr,érdemes lenne önkritikát gyakorolni,és nem csak a miniszterét hanem saját magát is eltávolítani.

 21. Ki gondolja azt hogy Viktatort erdekli Nyugat-Europa???? Csak a pavatancos szabadsagharca az elteto eleme

 22. Miert nem mukodnek a szavazo gombok???

 23. A jelek szerint elszabadult a pokol. Biztonsagban erzik magukat es azt hiszik mindent megcsinalhatnak…

 24. Dudás Ferenc
  Nap, mint nap a vekkeres fejére hullanak régi szavai – a diákok és az ellenzék is a fejére olvassa ennek a szélkakasnak – lepereg róla, oszt jó napot!
  Nem miniszterek cseréje csak a probléma, hanem ő maga, ennyi kontársággal még mindig kísérletezhet az ország vezetésével….pedig beláthatnák már, hogy nem megy ez nekik!
  De tudjuk, félreértik, félremagyarázzák őket, félrefordítanak a tolmácsok, a szocik ármánykodása ez az egész, szóval a hülyék szerintük a szomszédban vannak!)))

 25. Egy álkereszténytől igazságot várni felesleges. Egy volt papnál különösen figyelembe veendő Krisztus urunk véleménye, aki szerint még az ateisták is különbek, mint az álkeresztények. (Jelenések könyve , levél a laodíceai gyülekezethez.)
  Ha egy csöppnyi lelkiismeret volna benne, lemondana. Erre valószínűen hiába várunk.

 26. Egyáltaláz ez a kitütetés mánia egy balkáni “fennazernyönincsenkas”.
  Osztályon felüli állampolgárokat kreálni. Oszd meg…
  Lassan alig lesz valaki akinek nincs valami plecsnije.
  A Nemzet Sztahanovistái.

  Persze, mert dohány jár vele.

Kapcsolódó cikkek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók