Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az Orbán-rezsim állatorvosi lova: az ócsai lakópark 2013. március 26. kedd 10:30 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(38)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az Orbán-rezsim állatorvosi lova: az ócsai lakópark

Ócsa – A nagy hanggal beharangozott ócsai lakóparkot nem véletlenül nevezi a köznép ócska lakóparknak. Semmi sem úgy lett, ahogyan ígérték: a házak kisebb alapterülettel, silányabb minőségben, viszont drágábban készültek el.  A telepen nincs gáz, óvoda, iskola, bolt, munkalehetőség – ráadásul a felépült 80 házból mindössze húszba sikerült lakót találni. A többire, új feltételekkel, pályázatot írnak ki.

A lakópark 80 családi házának bérlésére 588 pályázat érkezett, többségük azonban nem felelt meg a kormányrendeletben meghatározott feltételeknek. A legtöbben a banki kényszerértékesítéssel kapcsolatos előírásokat nem teljesítették. Emiatt a feltételek módosítására és egy következő pályázat meghirdetésére tettek javaslatot. Ehhez módosítani kell a vonatkozó kormányrendeletet, az ezzel kapcsolatos szakmai munka már megkezdődött – írták a közleményben.

A március 25-én lezárult pályázat nyerteseit postai úton értesítik a döntésről. Az érintettek többsége Pest megyéből költözik majd Ócsára, de Nyíregyházáról, Püspökladányból és Szekszárdról is érkeznek családok. Az első körben tizenöt kétgyermekes, három háromgyermekes és két négygyermekes család foglalhatja el a szociális bérlakásokat, a lakóparkba így 47 gyermek érkezik.

Az otthonukat elvesztő vagy kényszerértékesítésre már kijelölt lakású devizahiteles családok számára a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. hirdetett pályázatot az ócsai szociális lakóparkban épült házak bérleti jogára; a pályázatra február 15-éig lehetett jelentkezni. Az öttagú bíráló bizottságba az ócsai önkormányzat és a szeretetszolgálat két-két, a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-t egy embert delegált.

A pályázatra az jelentkezhetett, akinek a lakását 2011. október 1. és 2012. november 30. között kényszerértékesítésre jelölték ki. Ennek a lakásnak a hitelszerződésben meghatározott forgalmi értéke nem lehetett több Budapesten és a megyei jogú városokban 25 millió, más településen pedig 20 millió forintnál. További feltétel volt, hogy a pályázó háztartásában legalább egy 25 év alatti fiatal éljen, aki családi pótlékra jogosít vagy még tanuló.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat előzőleg rangsorolta a jelentkezőket. Előbbre került a listán az, aki keresőtevékenységet folytat, vagy az állását 2008. szeptember 30. után vesztette el. A pályázatkezelő környezettanulmányt is készített minden pályázóról, ebben feltárta a jövedelmi-vagyoni viszonyait, képzettségét, és azt, hogy hajlandó-e közfoglalkoztatásban részt venni.

Az 50 négyzetméteres, négytagú családoknak szánt otthonok bérleti díja az első évben havi 16 800, a 60 négyzetméteres, öttagú családoknak készült házaké 19 500, míg a legnagyobb, 70 négyzetméteres, hattagú családoknak szánt ingatlanoké 21 100 forint lesz.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +18 ( 18 szavazatból)
Az Orbán-rezsim állatorvosi lova: az ócsai lakópark, 4.6 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(38)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

38 Reader’s Comments

  1. Ezek a pályázati feltételek úgy körül vannak bástyázva kritériumokkal, mintha tudatosan, közmunkát vállalókat keresnének,és azokat is a leg kiszolgáltatottabbak közül.
    Tunkolnak a nyomorúságukban, és jutalomként elhelyezik őket oda, ahol a madár sem jár.
    Nincs iskola, óvoda, üzlet. Bevásárolni, iskolába óvodába 5,6,7 km-re kell elmenniük.
    Lakhatnak ezért egy olyan lakásban, aminek luxus áron van számolva a nm-re,de a minősége a fasorban sincs.
    A gondoskodó állam… Ki nyerészkedett vajon ezeken a házakon?
    Hogy merészelnek ilyet megtenni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +49 (57 szavazatból)
  2. Készüljünk fel lelkiekben, hogy ebből is sikertörténet lesz, óriásplakátokon meghirdetve. Minél nehezebben alakul, annál nagyobb a siker a győztes csata után.
    Mert a háború nyerve jó!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  3. Ez az állítólag már hatszázezer forint feletti négyzetméter áron folyó XXI. századi gettósítás az újkori magyar történelem szégyene, és szociális köntösbe öltöztetett panamája.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (48 szavazatból)
  4. http://atv.hu/cikk/video-20130325_barabas_gyula
    No comment!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  5. Ezt a rablóbandát kéne odaköltöztetni,de előtte legalább 6 m.magas fallal körülkeríteni,nehogy valaki ellopja a kecskéjüket,vagy leszedje előlük a gombát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (38 szavazatból)
  6. Ahogy elnéztem a beépítendő anyagokat, a minőséget, ezt, mivel a telek adott, kb. 1 millióból kilehet hozni, mégis hatalmasra rúgnak a költségvetési számlák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  7. Bár tudom, hogy ama bizonyos “állatorvosi lóból” egy is elégséges a kórságok bemutatására, ennek ellenére én úgy érzékelem, hogy az Orbán-rezsim az állatorvosi lovak sokaságát produkálta már eddig is, így e bizonyos lovak száma ezzel a – közérdek szempontjából ésszerűtlenül pazarló, ám a haverok zsebét további súlyos milliókkal megtömő, de valójában egy maroknyi családon segíteni képes- látszatteremtő projekttel valójában egy további példánnyal szaporodott!
    A legutóbbiakat éppen Szanyi képviselő szigorú, ámde a jobbosokkal ÁLSÁGOSAN ÉS BŰNÖSEN ELNÉZŐ módon való megbüntetése, vagy a katasztrófa-elhárítás 24 órás késlekedése, majd a pofátlanságban határokat nem ismerő, HAZUG ÉS MELLDÖNGETŐ MINISZTERELNÖKI ÉRTÉKELÉS, valamint a mulasztásért felelős felső vezetők kitüntetése!
    Ezek mind-mind azt jelzik, hogy a hatalmat bitorlók gerinctelenségének nincsenek sem korlátai, sem pedig a választóik emberi-állampolgári tisztességében való megaláztatása miatt az Orbáni önkénnyel szembe szegülni képes politikai, vagy legalább a szuverén polgári öntudatot kifejezni képes mozgalmi ellenerő e szerencsétlen országban! Ha nem vennék észre a balos érzelmű választók és mozgalmárok, itt a Fidesz-Jobbik VÁLASZTÁSI SZÖVETSÉGE FORMÁLÓDIK a kulisszák mögött! Senki ne higgye, hogy Orbán, Semjén és Vona nem lenne képes akár még nyílt választási szövetség létrehozására is, ha a helyzet számukra ezt fogja diktálni!
    VAJON HÁNY ÁLLATORVOSI LÓ KELL MÉG AHHOZ, HOGY AZ EMBERI, A POLGÁRI DEMOKRATIKUS ÉRTÉKEKET VALLÓ MAGYAROK VÉGRE MEGVILÁGOSODJANAK ÉS MEGSZERVEZŐDJENEK A TÖBBSÉGET KÉNYE-KEDVE SZERINT MEGALÁZÓ, ORBÁN-SEMJÉN-VONA ÁLTAL ÉLETRE KELTETT, SZÖRNYSZÜLÖTT HATALMI ELIT ELLEN?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  8. A Fidesz ilyen nyomortanyákat képes csak “építeni”. Drágábban, mint a Rózsadombon kerül egy lakás. A XXI. században nincs gáz, nincs központi fűtés, nincs orvosi rendelő, nincs közlekedés és aszfaltozott út meg járda. Ez a felcsúti szint, 1930 körül. Ahonnan Orbánék jönnek……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  9. És még egy reflexió: aki, mint én, nem oly régen építkező is, ismeri a pangó ingatlanpiaci viszonyokat, a vidéki telkek átlagos árát és közművesítésének a költségeit, valamint a könnyű szerkezetes házak tervezési, hatósági, kivitelezési és szerelési költségeit, az a honpolgár csakis arra a következtetésre juthat, hogy EZ A BERUHÁZÁS A BENNFENTES KÖRÖK PANAMÁJÁT SZOLGÁLTA! Mint ahogy azt hallhattuk, a beruházás összege fejében, központi alap terhére akár 400-600 db. használt lakást vehettek volna Budapesten a rászorulóknak, bérlet fizetése fejében, ám nyilván valóan nem a segítő szándék volt a döntéshozók eredendő szempontja, hanem a panama leplezése! Rajta kedves oknyomozó újságírók, VAN MIT ÉS KIKET FELKUTATNI!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (33 szavazatból)
  10. Ez egy nyomortanya kezdete. A vege pedig olyan lesz, mint Kassa hirhedt 9. kerulete; emeletig erö szemettelep, bunözes, valodi slum.Vegre utolerjuk Amerikat valamiben, nekunk is lesz Harlemunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  11. Hűen leképezi ez a gettó a kormányt. Amihez nyúlnak, sz@rrá válik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  12. Három éve ötleteléssel vezetnek egy tízmilliós országot!
    Hoznak törvényeket, aztán alakítgatják, farigcsálják, és ezt nevezik gránitszilárdságú alaptörvénynek, olyan törvényeket alkotnak, amelynek kilátásai miatt a befektetők is elhúznak, nemcsak az itt élők!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  13. Hűtlen kezelés gyanúja abszolút megalapozva! (Bűncselekmény!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  14. Ide kell meghívni látogatóba az egyetlen,Orbánt dicsérő, köztársaságpárti amerikai szenátort,s mindenkit,aki Orbánnak egyetlen szavát elhiszi (a kötőszókat is beleszámítva)… Kijózanodni,polgártársak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  15. “Előbbre került a listán az, aki keresőtevékenységet folytat..”
    Mi lesz a munkahelyével? Naponta jár dolgozni, mondjuk ide
    Püspökladányba, vagy albérletben itt marad a munka miatt?
    Kap lakástámogatási pótlékot itt is. Ha nem MIBŐL ÉLNEK EZUTÁN?
    .
    De a név is érdekes:
    - vitéz Nagybányai Horthy Miklós korában még ONCSA
    - mára már ÓCSA névre fejlődött! (adni kellett a minőségre mindig)
    .
    Azon derngünk, nem lett volna olcsóbb például itt venni egy régóta
    eladó családi házat? Legalább a költözést, a munkába és az iskolába
    járás problémája is megoldódott volna az általuk megszokott környezettel.
    .
    JA, HOGY AZ LAKÓPARK?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  16. Bocsánat a “szociális” jelzőt elfelejtettem a LAKÓPARK elől.
    Mi lett volna, ha a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. is elfelejtette volna?
    De biztosan emlékezetek rá ők is?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  17. Ezek a szerencsétlen emberek óhatatlanul stigmatizáltak lesznek,fogadásom van rá,hogy majd a Fidesz részéről is.Minősítettek ők már nekik nem tetsző közösséget pld.panelproliknak.Hamarosan rájönnek ezek a kiszolgáltatott emberek,hogy ez a papírházakból álló kolónia nem az ő megsegítésüket,hanem a baráti beruházók érdekeit szolgálta.Ezek elhúznak a haszonnal,ők meg nyakig bent lesznek a sárban.Szavazáskor ez a csoport majd nagyon jól azonosítható is lesz.Ha nem megfelelően szavaznak,ők lesznek az ócsai árulók,az egyéb jelzők mellett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  18. Úgy hallottam, hogy a lakások egy négyzetméterének megépítésa 680 ezer forintot taksál. Ezért a Rózsadombon is lehet lakást c venni. Az idióta fideSS-banda mint a pelyvát, úgy szórja az adófizetők pénzét. Budapest környékén kertes családi házat már ennek az árnak tizedéért lehet vásárolni. ( Turán 100 nm-es házat 69000Ft/nm -ért árulnak Isaszegen 150 Ft/nm-ért lehet kertes csa ládi házat venni.) Ezekért a szánalmasan megépített lakóépületnek nevezett dobozokért ennyi pénzt kiadni bűncselekmény

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  19. T. csakén !

    Az ötletelés, általában is kockázatos, de egy rendszert így változtatni
    életveszélyes. Szinte kizárt hogy valami úgy sikerül ahogy elképzelték és az esetek túlnyomó részében pedig garantált kudarc. Emlékeztek az öszödi-beszéd is az akkori kormányzat ötletelési kudarcairól szólt a felelősségtől való félelemről,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  20. “Ez egy nyomortanya kezdete. A vege pedig olyan lesz, mint Kassa hirhedt 9. kerulete; emeletig erö szemettelep, bunözes, valodi slum.Vegre utolerjuk Amerikat valamiben, nekunk is lesz Harlemunk.” Ehhez két hozzfűznivalóm lenne.. Nem kell Kassáig menni, mert Budapesten is voltak ill. meg nyomokban van is nyomortelep. A mai Jözsef Attila telep helyén volt a Mária Valéria telep és szinten a IX. kerületben a Dzsumbuj, amiből még egy épület található. A Harlemhez meg annyit, hogy ott olyan épületek állnak, amik valamikor nagyon szép polgárházak voltak. A szépség nyomait bizony még most is látjuk! Infrastruktúra pedig bőven van. Vannak boltok, autóbusz es metroközlekedés, templomok, és sok minden más!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  21. Ki, és mikor fogja Orbánt feljelenteni ezért a CSILLAGÁSZATI összegen teljesen feleslegesen, megépült beruházásért. Szeretném ha pár hónapot, előzetesben töltene Orbán, mint Császy, Tátrai, Hunvald, és még sorolhatnám. Szokná a levegőt, majd életfogytig vagy addig míg meg nem őrült a börtön falai között tartani. Nagyra becsülöm a román népet, nemzetet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  22. Na ez az ócsai projekt az amivel kapcsolatban már az első nap elmondtam az összes aggályaimat ( és még sokan mások is). Jelentem 1 mm -t se tévedtem.!
    Az mind gyengeelméjű ,retardált, hülye kretén aki ezt nem látta előre.
    Vagy üzletileg ” haszonélvező.”Bocs ,egy dologban tévedtem Én 600 ezer/ m2
    árra számitottam ,és csak 550 ezer lett . Ez már a hülyének is megéri illetve
    csak annak . Röhej. Bármely ellenzéki párt ,amelynek nem lesz benne a választási programjában ennek az ócsai ügynek e teljeskörű kivizsgálása és nem lesz benne,hogy a felelősöket megbüntetik ( anyagi és NEM POLITIKAI
    felelősség!!! ) arra a pártra biztosan nem fogok szavazni.(Remélem más se.
    Ez az ócs(k)a project lehetne akár egy második “tocsik ügy “.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  23. Az első hírek után nekem Recsk jututt eszembe. Ugyan miért-

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. Ma a parlament egész nap a devizahitelesek problémájával szarakodott. Kettő választási lehetőség van. 1: Ha a bankok átverték a mérhetetlen profit éhség reményében a hiteleseket, úgy, hogy a hitel mögött nem volt valóságos deviza akkor, BÍRÓSÁGI úton a szerződést érvénytelenítsék, és a mindenkori Ft. fizető eszköz alapján állapítsák meg a hitel összegét. 2: Ha a bankok valós devizahitelezést folytattak akkor azt természetesen a mindenkori árfolyamon kell visszafizetni. Itt az adott időben a kormány GAZDASÁGPOLITIKÁLJA ami nagyban befolyásolja a devizák árfolyamát, ami elfogathatatlan, azt a piac beárazza és leértékelődik a Ft. Tehát lehet itt mutogatni, elmultnyocévezni Kósa- Szíjjártó kipofázása is berogyasztotta a Ft. árfolyamát. A most kormányon lévőknek a felelőssége a legnagyobb a Ft. huzamos gyengesége miatt. Tehetségtelen fajankók kezébe van a vezetés. De ne feledkezzünk meg a 2001-előtt bevezetett a fidesz othon teremtési támogatásáról, ami elfogadhatatlan hosszú távon. Természetesen Ők esküsznek rá hisz maguknak készítették. Pl. vegyünk egy 5 mill. hitel felvételt 20éves fut. időre, minden évben az SZJA- ból 240e Ft le lehetett vonni tehát 20év szorozva évi 240e Ft./év= 4.8 millióFt. Tehát a hitelt felvevő még a TŐKÉT sem fizette volna vissza, ami szerintem tarhatatlan, ezt szüntette meg a Meggyesi kormány helyesen. Ugye a kedvezményes kamatozású kölcsön úgy működött , hogy a hitel felvevő 6% kot fizetett míg az állam 12% ot vagy ettől többet, pénzintézettől függően. A kamat támogatást az állami költsévetés állja a hitel futam ideig. A kormány arról beszél, hogy a devizahiteleseket megmentette, azt aki visszafizette a hitelt 180 Ft.-on tehát MAGUKAT a kormány tagjait és érdekkörét, de az aki árfolyamgát és egyéb trükkök praktikáknak bedőltek, azok csak tolják maguk előtt a hiteleiket, életük végéig és foroghatnak verejtékeikben. Nem kénszeritettek senkit sem a deviza hitel felvételére, csak nem gondoljuk, hogy Rogán közgazda létére vagy Kósa nem látta a deviza hitelben rejlő kockázatot? ezt nem gondolhatjuk bár Kósa csak abszolutórium-al rendelkezik. Nem beszélve a hitelek jelentős része abban az időben történ mikor Járai volt a MNB elnöke a Ft. lapkamat 12% volt. Természetes, hogy a hitelfelvevők a kedvezőbb irányba mentek el, és választották a deviza alapú hitelt. Szerintem ezt a kérdést rövidre lehetne zárni, de akkor a kormány TEHETSÉGTELENSÉGÉT nem lenne mivel palástolni. Tehát kettő út 1 BÍRÓSÁG állapítsa meg a bankok hitelezését, ha nem volt deviza a szerződés semmis. 2 KORMÁNYZATI GAZDASÁG POLITIKA KISZÁMÍTHATÓSÁG. A parlament tele van jogvégzett emberrel tegyék a dolgukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  25. pikk, miről beszélsz?
    az öszödi beszéd a legkevésbé sem az ötletelésről szól, és a felelősségtől való félelemről szólt, hanem arról, hogy ámítás és hazudozás helyett végre igazat kell mondani. jellemző, hogy általános felháborodás fogadta, és a kedves párttársak közül valaki átjátszotta azt az ellenzéknek.
    A Gyurcsány-kormány reformtörekvései nem ötletelések voltak – azokat a fidesz kivonulásaival és a B-közép puccskisérlettel hiúsították meg. A végén a kiütést a koalíciós partner, az szdsz intézte el. Sajnálatos, hogy öt év után is ez van a fejekben róla, igaz, a fideszes agymosás elég alapos volt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  26. Azért az is érdekes, hogy:
    A ” hiper-szuper ” lakóparkba kivitelezése 1 nm2 680 000.- forint áron kerűlt,
    nem tévedés! egy négyzetméter 680 000.-
    nekünk, adó fizetőknek, tehát:
    50 nm2: 34 000 000.-
    60 nm2: 40 800 000.-
    70 nm2: 47 600 000.-
    (persze ez az “utakkal” és „mindennel” értendők, hogy mi a minden az titok!)
    Nem mellesleg:
    Talán még tudják sokan mi volt az a Pentele
    Habár az nem gettónak épült, hanem iparváros megnevezésű volt.
    Talán igaz sem volt, az az “átkosban” volt …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. Nem olvastam konkrétan a témához, nem végeztem “kutatásokat”
    de minimum 4 milliárdba benne van ez a 80 ház..
    .
    Megoldják ebből a temérdek pénzből a gondjaikat? NEM
    A nyakukon hagyják a bírósági, eljárási, és minden velejáró költséget.
    Pedig ennyiből – ha már egyszer „megmentenek” 80 családot, valóban meg menthették volna azokat a szerencsétleneket!
    „érkeznek: Nyíregyházáról, Szekszárdról, Budapestről …”
    Tehát akkor elhagyják a gyerekek az otthonukat, barátaikat, iskolás társaikat, óvónőjüket, ….
    És miért?
    Mert egy agyament „Vezető” ötletelgetett!
    .
    Csányi az Orbán nagy haverja, együtt vadászgatnak, iszogatnak, meccset nézegetnek …
    Fizesse ki a Csányi a bankoknak a hitelt, aztán pereskedjenek ha akarnak attól kezdve a saját nevükkel! Kapnak rögtön 80 “örökös” fizető ügyfelet!
    vagy az már nem döfi? Csak az, hogy vakítsák a népet?
    .
    Hogy is van ez?
    Jön Orbán és csapata: Építtet 80 házat kb. 4 milliárdból … nem semmi.
    Beköltöztetik a családokat, dolgoztatják az önkormányzaton, a gyerekeket járatják a sárba …
    JA! Garázs .. Nem látok egy garázst sem! JA! Minek! Autó az már nem kell!
    Tehát akkor a szép új faluban az lesz a “Menő” akinek autója lesz?
    Szép idíl: Látom magam előtt:
    Jön egy rozzant Daewoo, gyerekek futnak mezítláb, bottal kezükben, egy bicikli ráfot kergetve.
    A szomszéd házból a paprikás krumpli illata terjeng míg a másik szomszéd a frissen mosott ruhákat teregeti ….. Ez egy nagy vicc! Ez gettó, nem Segítség!
    .
    Szerintem:
    Az állam – ha már ennyit áldozott ebbe a „projektbe” –
    Vállaja át a hitelt, úgy, hogy az OTP segítségével ad “cserébe” forint hitelt, amiben garantálják a törlesztő részek azonosságát. Az ügyfelek számlát nyitnak az OTP bankban és attól kezdve oda tartoznak. Az állam meg pereskedjen a hitelek miatt … megoldás? Nem tudom, de ez amit tesznek:
    Megalázó, sértő és embertelen!
    .
    A Lakó parkot meg felejtsék el!
    Mit kezdenek vele mondjuk 10 év múlva? Lelakva, lepukkadva, mert senki nem költ rá mondván, nem a sajátja, és még fizet is érte … – A vége az lesz, hogy elgettósodva és így elértéktelenedve az állam a saját falújától megszabadulni kényszerül … Elköltöznek a lakók, mondván: Ciki itt lakni. A gyerekeket csúfolják majd az iskolába: A sorról jött! A gettóból! … Siralmas! És az is, hogy ez egyeseknek megoldás! Ez önmagában minősíti az Orbán rezsimet!
    .
    Gyűrűfű …. Ez egy elhagyott falú Baranyában(habár az más okok miatt lett üres) …
    Vicc ez az egész!
    Mikor csapja ezeket a tolvajokat, kóklereket nyakon valaki?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  28. K. S.
    “50 nm2: 34 000 000.-”
    .
    50 négyzetméteres ház – egy 4 tagú családnak? Ennyi pénzért egy, két, ötven különálló sufnit megépíteni? Még lakásnak is szűkös az 50 nm, de ekkorkát egyenkénti háznak megépíteni teljesen gazdaságtalan, már-már bűn.
    Hova teszik a biciklit, a tüzifát, a kapát, a fűnyírót? A szobába, az ágy alá?
    .
    Be kell perelni a közpénzek ilyen mértékű pocsékolását kitaláló, jóváhagyó és kivitelező cégeket, vagyis valamennyi érintett felet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  29. Van itt valami probléma. Volt már szavazás a 300 HUF-os vizitdíj miatt, most
    nőtt a fizeSS támogatása a csak “névlegesen” 10 % miatt. Nem írok a többiről
    mindenki tudja, vagy tudhatná, mi történt a 23 év alatt!
    DE:
    MUTASSON MÁR VALAKI EGY OLYAN BOLONDOT, AKI 25-30 ÉVRE
    - INKÁBB 11% KÖRÜLI KAMATRA,
    - MINT 3%-RA AKAR ELADÓSODNI.
    (én úgy emlékszem, hogy még 11%-ra sem adtak HUF-ban kölcsönt
    mivel az akkori betétesek – többek között barátom is -12% évi kamatot kapott
    banki betétje után és az akkori államkölcsön papitoknak is kb ekkora hozama
    volt, meggondolandóan fonák helyzet áll elő néha, de ki emlékszik arra már,
    pedig jó lenne, mert akkor is nőtt e-miatt az államadósság)
    .
    Csak talán nem gondoljuk, hogy ez lényegtelen?
    A bank is jól akart járni, a kölcsön felvevőjével együtt.
    Nem az adós kockáztatott, hiszen ha lett volna pénze
    nem kellett volna hitelt felvenni.
    .
    Szóba került az OTP, mint nem külföldi, hanem igazi Magyar Bank.
    Javaslom utána nézni honnan gazdagodott meg.
    Ő ugyanis KÜLFÖLDÖN VOLT SOKÁIG BEFEKTETŐ! Talán ma is folytatja.
    .
    Vagyis szerencsétlenekkel való egyetértés mellett azt is látni kell:
    EZ A VITA SEM A LÉNYEGRŐL SZÓL, HASONLÓAN MÁSOKHOZ.
    Jó, mert levezeti a feszültséget(?), de történik valami a haverok
    nyereségén kívül?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  30. Amikor egy ujabb lakopark epul kanadaban meg a hazak epitese az alapvetes elott bacsatornazzak, kiepitik a vizet a villanyt a gazt es meg a kabel TV vezeteke is ott van minden egyes leendo haznal. Igaz ott borton lenne belole ha nem a megfeleloen tervezett hazat, ;s nem a megfelelo aron adnak.

    Allatorvosi lonak talan Esztergom varosa a legjobb. Minden szempontbol. A fidesz pusztitasa, az emberek erdeketelensege, az elvakultsag es a toketelenseg mintaja.
    Tudom hogy regota folyik a parasztvakitas, de hogy egy egesz nep megvakuljon. Ezert allhatott elo ez a mostani allapot : Vakok között félszemü (jelenesetben mé féleszü is) a király !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  31. Barry1
    2013. március 26. kedd
    17:46
    Kedve Barry1 nem tévedtél, illetve igen mert az első tipped 600.000ft/nm, utána azt mondtad hogy, 550.000ft/nm áron épültek, a valóságban, 680.000 ft/nm áron épültek az épületek, a riportban beszélő, Barabás Gyula szerint, pappírdobozok
    http://atv.hu/cikk/video-20130325_barabas_gyula

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. Ha nincs gáz, akkor nincs gázszámla sem…
    Ha nincs óvoda és iskola, akkor helyből biztosított a napi min: 2 tesióra (oda-vissza gyaloglás sportágban), ami amúgy a közoktatási terveknek egyik fontos szempontja…
    Ha nincs bolt, akkor a gomba termesztés és kecske tartás a megoldás…
    Munkahely pedig igenis van, mert ott helyben az utcában végezhető a közmunka, megkereshető a havi 36ezer forint, amiből csak Zsiga Marcel nem tud megélni…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  33. A lakásukat elvesztett hitelekárosultak megsegítése jó gondolat. Sajnos ez a megoldás nem épp a legjobb. DE!
    A politikai megfontolásból hazugság fröcsögés és hangulatkeltés még nagyobb hiba!
    A tények ellenőrizhetők a hivatalos magyar portálokról (közbeszerzés, katasztrófavédelem, stb.).
    A projekt bruttó 2,4 milliárdba került.
    A házak fajlagos építési költsége mérettől és típustól függően 170-190 eFt/m2.
    A 2,4 milliárdból megépült még több száz méter út. Több, mint 5 km közműhálózat, (víz, nyomott csatorna, villany,). A terület és az épületek elő vannak készítve a kábel TV/internet fogadására.
    A település helyi autóbusz járattal tervezi megoldani a közlekedési kapcsolatot Ócsa és a telep között.
    Röviden ezek a tények. A fent olvashatóak szemen szedett hazugságok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  34. A házak határoló falai 30 cm vtg. falazóblokkból épültek 10 cm hőszigeteléssel. Tehát nem “papírdobozok”. A homlokzati nyílászárók faszerkezetűek, hőszigetelő üvegezésűek.
    A válaszfalak részben téglából, részben gipszkartonból készültek.
    A fűtést vízteres kandallóval+radiátoros központi fűtéssel oldották meg.
    A szilárd tüzelőanyag helyi biztosítására vannak elképzelések (szennyvízkezelés, energia erdő) de ezek a telep esetleges bővítésekor válnak aktuálissá.
    Az épületek állami tulajdonban vannak, a lakók bérlők lesznek.
    A telkek 1000 m2-esek, tehát rendelkezésre áll terület a családi zöldségszükséglet megtermelésére. A föld – sajnos – soványka, néhány aranykorona potenciálú!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  35. jenoapu
    2013. március 28. csütörtök
    09:35
    Nem hiszem, hogy oda kívánkozol zöldséget termeszteni.
    De miért nem írtál a szép kilátásról és a tiszta levegőről,
    ha már a helybeli munkalehetőséget említetted?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. jenoapu.
    Gondoltam irok valami választ, de inkább nem.
    Csak azt áruld már el nekem légyszives, ha meg nem sértelek, honnan a francból, milyen ólból vagy odúból türemkedtek TI elő. ???
    Na, csússzál-másszál vissza és jelentsd büszén: Feladat végrehajtva!!!
    jenoapu,szánalmas vagy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. jenoapu.

    Édes istenem, honnan szalajtottak téged ide?
    Mindösszesen 20 család költözhet Ócsára és ha jól tudom, – csak a tényeket ahogy a kedves Barry1 kéri – 588 család pályázott !!!!
    Nagyon sokan már a jogosultsági feltételeknek sem felelnek meg!!!!
    Úgy érzem te is hiszel a tündérmesékben!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. Idézek: Ócskafalva nem ragyog, én magyar rászedett vagyok – nemzetvezető elvtárs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos