Amerikában balhézott, Magyarországon válogatott 2013. március 26. kedd 10:35 Forrás: MTI

Amerikában balhézott, Magyarországon válogatott

Budapest – Részt vehet a világbajnoki felkészülésben Hetényi Zoltán, a magyar jégkorong-válogatott kapusa, akit március 17-én szexuális zaklatás és rendbontás vádjával rövid időre őrizetbe vettek az Egyesült Államokban.

A Magyar Jégkorong Szövetség az ügyben kiadott hétfői rövid közleményében úgy fogalmazott, hogy a “médiában megjelent hírekkel kapcsolatban az eljárások lezárásáig érdemi álláspont nem alakítható ki”.

A Gwinnett Daily Post című lap a múlt hét keddjén közölte, hogy az Orlando Solar Bears csapatában játszó Hetényi egy duluth-i bárban erősen ittas állapotban fogdosott egy pincérnőt, illetve Amerika-ellenes és rasszista megjegyzéseket tett, mígnem a személyzet a földre teperte. Az újság megszerezte az incidensről készült rendőrségi jegyzőkönyvet, eszerint Hetényi őrizetbe vétele után, megbilincselve a rendőrautóban is dühöngött, köpködött.

Az eset után az East Coast Hockey League-ben (ECHL), azaz a harmadik osztályban játszó Orlando Solar Bears jelezte: szerződést bontott a kapussal, és erről értesítette az American Hockey League-ben (AHL) szereplő és Hetényi másodosztályra vonatkozó játékjogával rendelkező Peoria Rivermen együttesét is.

Hetényi tagadta a vádakat, szerdai közleményében pedig jelezte: reménykedik, hogy megbocsátanak neki, s biztos benne, hogy a tárgyaláson tisztázni fogják. Hozzátette, “végtelenül sajnálja”, hogy felelőtlenül viselkedett, szégyent hozott magára, a csapatára és legfőképp a hazájára.

“Az, hogy a csapatommal ünnepeltem, nem mentség arra, hogy megbántottam másokat” – fogalmazott a kapus.

A divízió I-es budapesti világbajnokság április 14-én rajtol. A válogatott hivatalosan április 2-án kezdi az edzőtábort, addig főleg a fehérvári játékosokból álló különítmény gyakorol együtt.

Címkék:

16 Reader’s Comments

 1. Még jó… minél nagyobb faxkalap valaki a mai Mordorban, annál biztosabb, hogy valamilyen igen jól fizető munkát, beosztást kap. Ha az illető köztörvényes, és/vagy mocskos náci is, akkor meg egyenesen páratlanok a lehetőségei.
  .
  Mindenesetre ez az alak is kitűnően képvisel mindent, ami ma Mordor.
  .
  De figyeljétek már meg, ez is kezdi; “nem úgy volt, nem ő volt, az nem az volt, sajnálja, stb”.

 2. Mit tagad, ha bocsánatot kér a viselkedéséért? Mire remél megbocsátást, ha őt tisztázzák majd reményei szerint?
  Ha nem tett semmit, akkor mit sajnál végtelenül? Azt hogy szégyent hozott magára, a csapatára, és a hazájára?
  Mivel bántott meg másokat,ha mindent tagad?
  Itt már mindenki megbolondult?
  Hogy adhat ki egy ilyen bugyuta közleményt az MTI?
  Hetényinek már nem kell kutyába lemennie, mert valahol olvastam, hogy együtt edzhet a válogatottal.( ország imázs)

 3. A náci környezetben felnőtté váló ifjak csak nácik lehetnek. :(((((((((((((

 4. Legalábbis úgy verte a mellét a magyarságára, mintha Stanley-kupát nyert volna. Odaát (nagyon helyesen) nagyon nem a származás, csakis a teljesítmény számít.

 5. Idehaza meg lassacskán pajzsra emelik, így úgy érezheti, igazolva lett a szavai által. Szégyenteljes…

 6. Addig őrjöngött, míg a személyzet le nem teperte. Kár, hogy nem hagyták helyben, úgy magyarosan, hogy a fogait nem verték ki a “niggerezésre”.
  Az USA helyében több ezer dollár pénzbírságra és azonnali kiutasításra kellett volna ítélni az ilyen barmot!
  Most szánja-bánja bűneit? Azt amit letagadott?
  Az MTI is egy hülyék gyülekezete. Fejtől bűzlik a hal! Legfelülről!

 7. Mi a fenét Tagad? S miiért várja a megbocsájtást ha nem tett semmit?

 8. Ez egy rohadék tetű, a szövetség pedig terel.

 9. Ez egy bunkó állat, a Szövetség vezetői pedig nyilván rasszisták.

  “Hetényi tagadta a vádakat, szerdai közleményében pedig jelezte: reménykedik, hogy megbocsátanak neki, …….”

  Ha nincsenek vádak, akkor miért kellene megbocsájtani? Ez a fickó még hülye is.

 10. Csúcson a magyar sport! Zártkapus válogatott mérkőzés, gyalázkodó jégkorongozó, hasba rúgós kendós. A sport az élet tükre.

 11. Nekem ez nem jön össze :
  Hetényi tagadta a vádakat, “végtelenül sajnálja” hogy felelőtlenül viselkedett, szégyent hozott magára, a csapatára és legfőképp a hazájára.
  Ennyire hülye ? Vagy tagadom vegy sajnalkozom.

  Ami a haza becsületét illeti azon nem kell aggodnia. Mas értelmes nemzetek tisztában vannak azzal hogy mindehol vannak joravaló meg alávaló emberek, és nem általánosítanak egy egy példából. Ha azonban a kormany is fajankókból áll (baltás gyilkos, mediatörvény, egyháztörvény, sz@aralkotmány), az egy másik kérdés.

 12. Vegyük észre, úgy ahogy a fociban sem, itt is az országos szintű sportszervek valójában nem fogadták és fogadják el a hazánban előforduló rasszizmussal és antiszemitizmussal kapcsolatos külföldi kritikákat, intézkedéseiket.
  A sportvezetés az elkövetők cinkosa !!!

 13. Ugyanmár…ahol kommunista besúgó lehet tévéelnök, ahol gyilkos lehet fizetett koordinátor és székházvédő, ahol hazug tolvaj lehet kormányfő, ahol primitív kőbunkó lehet házelnök, ahol nyiltan rasszísták lehetnek képviselők, ahol maffiózó lehet belügyér, ahol pornólapszerkesztő lehet médiahatósági vezető, és így tovább, ott egy ilyen sportolóhoz méltatlan sz*rzsák simán lehet válogatott is.

 14. Akkor most mit is sajnál, illetve mit is tagad ez a náci gyökér?
  … Ehh, mindegy. Le van sz..va.

 15. gyurci egyetértek a leírtakkal és halkan kérdem hogy az alkalmazó a szövetség is
  náci mert igen

 16. Kerpács Winnetou

  Az én időmben még tartottak eligazítást a külföldre menőknek! Többek között azt is elmondták, hogy külföldön minden tettemmel, nyilatkozatommal a hazámat képviselem! Vagy lejáratom, vagy növelem jó hírét!
  Az a szégyen, hogy az ilyen ember, aki még külföldön sem tud uralkodni magán amíg kint van, nem érdemli meg, hogy képviselje hazánkat, de azt sem, hogy átlag feletti “kalóriapénzeket” kapjon az államtól!!

Kapcsolódó cikkek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS kanadaihirlap
Videók

Blogok