A Nagy Testvér mindenkit megfigyel 2013. március 31. vasárnap 10:19 Forrás: AN, MTI

A Nagy Testvér mindenkit megfigyel
Orbán Viktor és Pintér Sándor belügyminiszter. Minden titkok tudói.

Budapest – Néhány éve még csak viccelődtünk, kínunkban persze. Orwell-t emlegettük, az 1984 című regényt. Akkor a Fidesz még csak készülődött, a demokratikus intézményrendszer felszámolására, s csupán néhány kivételezett vezető erotikus álmaiban létezett a jogállam lebontása. Azóta megvalósult ördögi terv.

Egyre több agyszülemény vált valósággá. Egy új törvényjavaslat szerint például indoklás nélkül is megfigyelhető bárki – egyelőre csak az egyenruhások. Az ombudsman aggódik, a Fidesz magasról tesz az aggódókra.

A kormánypárti képviselők által benyújtott törvényjavaslat átfogóan módosítaná a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvény nemzetbiztonsági ellenőrzésre vonatkozó rendelkezéseit. Kifejtették: újítás, hogy nem csupán a jogviszony létrejötte előtt, hanem azt követően, folyamatosan is helye lenne a nemzetbiztonsági ellenőrzésnek. Ennek keretében olyan titkosszolgálati eszközöket is alkalmazni lehetne, mint például az érintett megfigyelése vagy lehallgatása.

A javaslat szerint az ellenőrzés megismétléséhez nem lenne szükség bármilyen újabb okra vagy gyanúra.

Az alapvető jogok biztosa azt is kifogásolta, hogy kormányrendelet határozná meg, milyen jogviszonyok esetében szükséges az átvilágítás. A javaslat nem támaszt objektív kritériumokat a kormányrendelettel szemben, így az ombudsman szerint akár aránytalanul is bővíthető lenne a nemzetbiztonsági ellenőrzés alá esők köre.

Szabó Máté – nemzetközi fórumokra hivatkozva – azt is fontosnak tartja, hogy az ellenőrzésben érintettek számára lehetővé tegyék: ha úgy érzik, hogy megsértették, vagy figyelmen kívül hagyták a jogaikat, legyen lehetőségük bírósághoz vagy más jogi testülethez fordulni.

Az előterjesztés, amelyet Kocsis Máté és Csampa Zsolt fideszes képviselők jegyeznek, bevezetné a folyamatos ellenőrzés lehetőségét, vagyis azt, hogy a munkakör betöltése alatt is ellenőrizhessék, az érintett megfelel-e a biztonsági feltételeknek. A nemzetbiztonsági ellenőrzés kétlépcsőssé válna: az első lépcső adattári ellenőrzést jelent, amelynek során titkos információgyűjtés is folytatható, ennek időtartama a korábbinál rövidebb, 45 nap lenne.

A miniszterek, államtitkárok, a nemzetbiztonsági bizottságba jelölt és megválasztott képviselők, valamint a miniszteri kabinet vezetője és politikai főtanácsadó esetén csak ezt az ellenőrzést kell lefolytatni. A második lépcsőben a jogviszony fennállása alatt lehet folytatni ellenőrzést, amelynek során ugyancsak lehetne alkalmazni titkos információgyűjtést, de naptári évenként legfeljebb kétszer, alkalmanként legfeljebb 30 napig.

Címkék:

41 Reader’s Comments

 1. "tisztelhölgyeimésuraim"

  .
  .
  GENETIKAI BRAVÚR
  .
  25 év szükségeltetett ahhoz, hogy teljesen beérjen a mérgezett gyümölcs.

 2. "tisztelhölgyeimésuraim"

  .
  József Attila ugyaezt 1935-ben így élte meg:
  .
  …”Számon tarthatják, mit telefonoztam
  s mikor, miért, kinek.
  Aktákba írják, miről álmodoztam
  s azt is, ki érti meg.
  És nem sejthetem, mikor lesz elég ok
  előkortorni azt a kartotékot,
  mely jogom sérti meg.”…
  .
  …”Óh, én nem így képzeltem el a rendet.
  Lelkem nem ily honos.
  Nem hittem létet, hogy könnyebben
  tenghet, aki alattomos.
  Sem népet, amely retteg, hogyha
  választ,
  szemét lesütve fontol sanda választ
  és vidul, ha toroz.”…
  .
  [Részlet a Levegőt c. költeményből]

 3. Ugye nem hiszi senki, hogy már ma is nem figyelnek meg BÁRKIT, bármilyen eszközökkel és bármeddig? Mitől derülne ki, hogy így van?
  Az elektronikus útdíj sem csak azért “nemzetbiztonsági” ügy, hogy ne kelljen tendereztetni: az adatok birtokában bárkiről megmondható, hogy mikor hol tartózkodott, még akkor is, ha nem volt nála mobiltelefon (mert ha volt, akkor 5 métertes pontossággal mindig tudják, hol van).

 4. Semmi probléma, a Kádár rendszerben is mindenkit meg lehetett figyelni, és párttagság kellett már egy csoportvezetőnek is. Amikor besoroztak katonának tudták, hogy mivel foglalkoztam a munkahelyemen.
  Ja! Hogy ezt a rendszert szerettük volna leváltani? Nem jött be…

 5. Ego,
  Ha van nálad mobil telefon, akkor akár 1 méteren belül is megmondható, hogy hol tartózkodsz, ehhez 3 átjátszó hatósugarán belül kell lenni. 2, vagy 1 torony esetén a pontosság csökken.

 6. Szerintem azokat kellene megfigyelni, akiknek ez a förmedvény kipattant a beteges fejéből, akik ezt lehetővé teszik.
  Totális Rákosi féle, ÁVH-s módszerek! Vissza a múlba!

 7. Igen, igen, igen, wazze… “más országokban” , amikre ezek az orKbán- prostituált nyikhajok hivatkoznak, valóban gyakorlatilag korlátlan a hatásköre a legnagyobb hatalmú elhárító szerveknek. Csakhogy, azok az országok
  .
  1, Kemény diktatúrák, VAGY
  .
  2, Demokratikus jóléti államok, de olyan szintű külső és belső terrorfenyegetettség alatt, hogy egyszerűen nincs más választásuk, mivel másképpen már a fél országuk lángokban állna. Ilyen pl. a Zusákok, vagy a UK.
  .
  Itt viszont azonnal hozzá kell tenni, hogy aki nem érintett terrorcselekményekben, vagy annak gyanújában, azt senki nem “hallgatja le” ott sem.
  .
  De Mordor… ne vicceljünk, ez már tényleg szánalmas. Mehet az újabb német gyerekműsorba az ügy.

 8. Nem mellesleg, de eza sajátjaiknak IS szolo figyelmeztetés.
  Nehogy godolkodni merjj, nehogy összeálljatok pusmogni, még a folyosokon sem, és nehogy lepaktáljatok az ellenséggel.
  25, évfordulora megfenyegeti a saját nyaloncai is .
  Bravo. Igy kell ezt egy igazi diktaturában.

 9. A pintyőke is,meg a csüngőhasú is megfigyelhet,nyugodtan.
  Pontlexaromaszájukat.
  Itt is figyelnek minket,ezt is lexarom.
  Vigyázz a lányodra sanya!!
  Szép az a piros autó,csak nehogy baja legyen,neki is!!

 10. Olyan szép ez a két állatka,szép kitömnivaló!

 11. Írok Martin Schultz-nak és Herman van Rompuy-nak megkérdezvén őket arról, építik-e már az új megsemmisítő táborokat (a la Auschwitz) a magyar zsidóknak és cigányoknak……..Ahol a Fidesz rendőrsége órákon keresztül nézi a zsidó ellenes uszítást, antiszemita és rasszista dalok előadását egy a Fidesz által kitüntetett fasiszta zenész szövegeit hallgatva, ott már hamarosan jön a Dunába lövés és a koncentrációs táborok a gázkamrákkal. Ne feledjétek, Orbán egyik elődje, Pinochet tábornok is úgy halt meg békésen 92 éves korában, hogy a mai napig nem számolt el legalább 3 ezer meggyilkolt demokratával Chilében! És Tőkés “főpap és európai aszfaltbetyár” ezeket támogatja……

 12. Csak egy kicsit kell elmerengni a ma történteken.
  Egy kérdés?
  Mi alapján kérhetnének ma – indokoltan – bírói engedélyt a megfigyelésre
  és/vagy a lehallgatásra? Ibolya sem a saját maga által végzett és rögzített
  lehallgatás eredménye miatt került bíróság elé. Nem emlékszem, hogy a
  bírósági engedély nélkül végzett lehallgatást végzők után nyomoztak-e
  kötelességszerűen a hivatalos állami szervek.
  Nagyobb probléma volt, hogy közzétette Ibolya előtt valaki azt a lehallgatási
  bizonyítékot, amivel politikailag meg akarták semmisíteni. AZ SIKERÜLT.
  .
  MOST AKKOR MA FIGYELNEK-E, VAGY NEM (FÉLHIVATALOSAN)?

 13. Azért valamelyik fajsúlyos euro- atlanti politikusvezér igazán megkérdezhetné orKbánt- persze csak közvetetten, mert poloskákkal ugye, nem beszél az ember fia – mégis, mi szükség van ma Mordodban ilyen szintű terrorelhárító lépésekre?
  .
  Érthetetlen ez a fajta passzivitás az északnyugat- európaiak részéről. Lehet, hogy egyszerűen csak ennyire nem érdekli őket, mi van Mordorban, annyira bolhaf…ng már az a Zország, annyira nem számít már semmit (ami egyébként lehetséges).
  .
  Hogy Mordor minden disznósága egy civilizált országban már csak már csak gyerekkabarékba jó.
  .
  Ötletel?

 14. Ha a számítógépem közelében használom a mobilomat, összegerjed a két készülék.
  Ha nem használom a mobilomat, és a közelben sincs, mitől gerjed a gépem?
  Ha vonalason telefonálok, és közben kattan a készülék, mitől kattan?
  Ne legyünk már naivak. Volt amikor akkor kattant, amikor legjobban szidtam ezt az eszement bagázst.Máskor meg megunta az illető a sima beszélgetést,és kilépett.
  Üldözési mániám lenne? Nem hiszem, hiszen sosem volt.

 15. Iide a rozsdás bökőt,hogy a fenti irásban foglaltak 2014.után törvényve lesznek iktatva.

 16. Javitás.”Törvénybe”

 17. A siherheitsdients megtermtése első lépése volt az orbáni fasiszta rendszernek. (TEK) Most következik a GESTAPO Ez a fasiszta banda itéli el a kádári diktatúrát?
  akkor legalább őszinték voltak. A proletariátus (értsd:Párt) diktatúrája minden más osztály és réteg felett, a kommunizmus építése érdekében. Akkor volt egy szent cél: A kommunizmus, az osztálynélküli társadalom, amikor eljön a kánaán, megszűnik az állam és mindenki egyenlő lesz. A sohanemvolt Krisztus is ezt igérte. csaknem itt a földön. A kommunisták célja sokkal reálisabb. Ők itt a földön igértek menyországot. Mennyivel jobb diktatúra volt ez mint a mai fasiszta, amit letagadnak. Mussolimi és Hitler ilyen szempontból különbek voltak. Ők nem köntörfalaztak és sumákoltak. Megmondták nyiltan. Van a Duce / vagy a FDührer, és mindenki másnak kuss. Vagy végrehajtja a parancsaikat, vagy megy a levesbe. A csuti-banda ugyanezt csinálja csak sumák módon.

 18. A megoldás (annak aki megteheti…)!
  Amíg ez a rendszer van, addig amennyire csak lehet: a társadalmon kívüli élet !!!
  .

 19. Bocsi: Führer

 20. Szerintem az IP cimem alapján réges-régen látható vagyok.

  Szerintem a telóm is lekövethető.

  Remélem, ha a szaharában eltévedek, ezek az adatok akkor is rendelkezésre állnak!

  topi MaCKó

 21. @norbert
  Nyugodj meg, azokat is meg fogják figyelni. Az ilyen rendszereknek ez a sajátjuk. Ahogy egyre inkább elhatalmasodik rajtuk a paranoia, annál inkább fogják egymást is figyelni. (Lásd Dürrenmatt: A megbízás avagy a megfigyelők megfigyelőjének megfigyeléséről.)

 22. Orbán tart attól, hogy az érdeksérelmek miatt a rendőrség is átáll majd a felkelőkhöz. Ellenőrizni akarja a rendőrök megbízhatóságát – pontosabban őket is igyekszik megfélemlíteni, kordában tartani.
  .
  Orbán és Kövér két elmeháborodott, súlyosan beteg, kezelni – és igen: büntetni! – való őrült. Rosszabbak, mint Rákosi volt, mert a teljes korszerű technikát az ország ellen fordítják. Most nem elég a besúgás: a személyre szabott megfigyelés kezdődik. Listázás, megfigyelés, jelentés, besúgás.

  Ez már több mint Orwell – ez Orbánizmus. Mint kategória egyszer be fog vonulni a történelembe a Hilterizmus és a Sztálinizmus hagyományainak folytatásaként.

 23. Hogy a Kádár rendszerben kit figyeltek és miért, nem tudom. Én csak azt tudom, hogy én senkit nem figyeltem, és ha engem figyeltek, váljék egészségükre. De azt már munkahelye válogatja, mihez kellett párttagság. Ismerek pártonkívüli igazgatót abból az időszakból, nem egyet. Hogy nem sokat, annak az is magyarázata, hogy ismeretségi körömben nem sok igazgató volt.

 24. Csacsicska
  Két elmeháborodott – na és a 2,7 millió tapsikoló, benne a közvetlen közeli kiszolgálói és pl. a 265 gombnyomogató?
  Ha a családban van egy őrült, aki terrorizál, elnyom, akkor belesimulunk és engedjük kibontakozni vagy más megoldást keresünk, nem tom’, csak kérdezem….

 25. Orban az elmebeteg mindenkit figyeltet a TEK nevu magan seregevel! Hiaba Orbannak csak megszuletni volt nehez , aztan jott az egyetem allami penzen azota pedig mint egy kiraly ugy el! Azon csodalkozom van meg valaki magyarorszahon aki nem a politikusi palyat valasztja , vilag teteje barmit megtehet buntetlenul annyit keres mint egy nagyon meno vallalkozo sot Orban annyit amennyit Csanyi , Demjan , Leisztinger osszesen !Koltsegterites szamla nelkul akar havi 800 000 is lehet , benzin kartya , sofor , luxusautok , dotalt fejedelmi 3 fogasos menuk , lakas berles avi 185 000 , luxusutak allami penzen luxus szallodakban telen altalaban egzotikus helyeken, eus tamogatasokbol reszesulnek mint NAGY ROZA( Matolcsy seggnyaloja) aki luxus hotelt epitetett a fianak SHIRAZ NEVEN DE MAR JON A KOVETKEZO nagy projekt szoval egy szonak is szaz a vege ugy latszik ma nem erdemes mast csinalni csupan egy jo gyomor es hajlekony gerinc meg egy jo hosszu nyelv kell ami feler a fonok gyomraig , aztan az is jo pont ha Orbant dicseri vmiert masok elott , teljesen mindegy Orban mit talal ki azt dicserni kell vegletekig es mutatni a lojalitast ! Tehetseg nem szuksegeltetik mint peldaul Balog Adamka szinten Matolcsy popsi nyaloja aki egy igazi tudatlan senkihazi se mar elmondhatja magarol ALELNOK AZ MNB -ben ! Aztan a listat lehetne sorolni evekig ki miert van ott ahol , egy a kozos bennuk mind tehetsegtelen erkolcsi nulla !

 26. Nem hinném, hogy Orbán mögött még 2,7 millió szavazó áll. Inkább arra gondolok, hogy rengeteg flusztrált ember van – vélhetően inkább az idősebbek körében – akik félnek, mert már képtelenek az életüket menedzselni. A hangoskodásuk tipikusan a félelemben élők egyik jellemző megnyilvánulása. Ezért nagy különbséget látok a fiatalok megmozdulása és a békementes társaság között. Az utóbbiakat szerintem a félelem mozgatja, éppen csak nem tudják pontosan, hogy félnek.
  .
  A másik megérzésem, hogy egyre többen érzik úgy: figyelik őket, nem térhetnek ki a színvallás elől. Volt ilyen az én életemben is – el kellett mennem a vállalati május 1-i felvonulásra csak azért, hogy a főnökeim lássanak ott – szóval számtalan „késztetés” lehet Orbán támogatása mögött. Ez a helyzet, amikor nyilvánosság előtt kell színt vallani. Ez a félelem az oka annak, hogy nincs igazi megmozdulás Orbán ellen. Orbán pedig kifejezetten a félelemre apellál, mint minden diktátor. Tessék végignézni az utóbbi napok intézkedéseit: büntetések olyasmiért, amiért eddig nem járt szankció, a büntetések súlyosbítása, a diákok megbüntetése a maximális bírsággal, Szanyi megbüntetése a Parlamentben, stb.
  .
  Ha valamiért „felszabadulnak” az emberek a félelem alól – sokszor ehhez elég egy szikra, elég látni, hogy már szomszédnak sem tetszenek a dolgok – akkor elemi erővel tör majd ki az ellenállás és válik felkeléssé.
  .
  És most Orbán félhet igazán: mert nem tudhatja, mikor és hol pattan ki ez a szikra. Ő egy igazi diktátor – retteg a néptől. Erről szól az egész történet. Még a legjobban a haverján, Kövéren lehet látni a jeleket. Amikor valami gáz van, Kövér mindig bevadul. Tessék Kövérre figyelmezni!

 27. Egy rendőr cimborám már másfél éve úgy veszi fel a telefont, hogy “Szervusz Ödi, és köszöntöm azt a kollégát, aki mindezt hallgatja”.

 28. Remélem az anyját is megfigyeli amikor vissza küldi az apja ….ba.
  Már bocsánat. Rohadt fasiszták!

 29. Mi volt a magyarországi szocializmus ?
  - Út a fasizmusból a fasizmusba…

 30. Nem lenne egyszerübb ujra aláaknázni a határt és felhúzni a vassfüggönyt. Megoldodna a röghözkötöttség, a értelmiség elszivárgása, stb stb. Az internetet is el lehetne vagni mondjuk Győrnél aztán keletről jöhet a minta. Éljen Orbán elvtárs !! (vizen és kenyéren)

 31. Ez a közveszélyes megalomániás őrült mint a rajtakapott hamiskártyás örjöngésében képes magára gyújtani a kávéházat – mint berlíni nagy példaképe tette 1945-ben.
  .
  Hol’ a magyar Stauffenberg?

 32. tori:
  .
  “…Hol’ a magyar Stauffenberg?…”
  .
  - Azt nem tudom, de nem lenne megoldás. Mivel az átlagmagyar pont olyan hitvány, mint orKbán maga. OrKbán nem más, mint az átlagmagyar terméke.
  .
  Akkor mi a megoldás?
  .
  Egyetlen van: meneküljön, aki tud.

 33. Csacsicska,
  Úgy van.
  Ezt mutatja a 4-hónaposra hirdetett “fokozott” rendőri ellenőrzési akció is. Ennek célja a rendőrök betörése, a lakosok és a rendőrök közti ellentétek szítása. A baltás gyilkos cinkosa, vagyonunk és szabadságunk elrablója nem bízhat a fegyveresek hűségében.

 34. Lélegzetvételnyi szünet után folytatódik a jl díjazott munkaalkalom.
  Mintha a III./III. csoportfőnökségre hasonlítanának. Vajon hol vannak a besúgók?
  Tőlem már megkérdezte valaki: nem tudod véletlenül ki lehet a Túlavasúti?
  Természetesen nem tudtam, mivel itt mindenki a túlavasúton lakik, de őt megjegyeztem magamnak! A túlavasút Ladányban egy városnegyed. Ezt
  mindenki így ismeri. Lassan már illegalitásba kell vonulnom. Az említett
  kérdezősködő érdeklődése figyelmeztet. Ugyanis nem mindenki ismer ma már
  mindenkit. Érdeklődhettek volna más után is, de már évek óta igy nem
  kíváncsiskodott nálam senki.

 35. Sajnos valóban kiépült a spicliállam. Nem csoda, hogy a közvéleménykutatók (még ha akarnák is) képtelenek valós helyzetképet adni. Aki nem akar rosszat önmagának, szeretteinek, az nem engedheti meg az őszinteséget. Évek óta illegalitásban élünk.
  Ám ez a helyzet (orbánterror) csak fokozódni fog. Elemi érdekük, hogy ne bízzunk egymásban sem, nyomás alatt legyünk, ne legyünk tisztában saját erőnkkel, és bizonytalanságot érezzünk abban, hogy egyáltalán képesek lennénk-e szervezett akciókra.
  Hamarosan visszaszorítják a kommunikációs lehetőségeinket, és az utazást is megnehezítik. Nem véletlen az utaknak rendőrökkel elözönöltetése, telefonok lehallgatásának, razziáknak sorozata.
  Némán tűrő alattvalókra van ezeknek szükségük, és sajnos a zellenzék mindent megtesz azért, hogy célt érjenek. Nekik se érdekük a gondolkodni is hajlandó választópolgárok sokasága.

 36. KÖZTÁRSASÁG 2o13.o4.o1
  Hát persze megfigyelni mindig lehet bárkit. Voltak és vannak akik ezt jó pénzért stb. tették és teszik most is!!!Nagyon “tehetséges” emberek mindenhol megfelelnek, bizony!

 37. Hogy engem megfigyelnek-e!?
  Nem kétséges. Nem rejtőzködöm, nem eszem, soha nem is ettem és nem is fogom enni a kenyerüket!
  Hogy pedig minél jobban meg tudjanak figyelni, mind harsányabban fogok kiáltani és mind nagyobb lánggal égni és világítani bele az arcukba, hogy a rémület gyötörje őket éjjel és nappal! Ne legyen egyetlen felszabadult percük, rettegésben éljenek még egymás előtt is, mert ez átokként fog közöttük rákos fekélyként elburjánzani!
  Egy reggel arra fognak az ilyen Kocsis Máté félék ébredni, hogy rettegéstől a nadrágjukba fognak hugyozni és szarni! Nem lesz senki aki segítségükre sietne és soha nem szabadulnak meg a rettegés borzalmától!

  Mi pedig nem félünk, bátran üvöltsük bele a pofájukba, hogy szabadnak születtünk és úgy is halunk meg!!

 38. Magyarország egy kísérlet alanya, ezt ki fogják terjeszteni a többi országra is idővel. Ne reménykedjenek, hogy ez nem lehet igaz.

 39. A 3/3 újra szervezi önmagát!

 40. No!- én meg azt vezetném be, hogy amikor egy miniszter, miniszter elnök, államtitkár leteszi az esküt, amelynek lényege, hogy amit tesz azt a nép, a nemzet, az ország létének, érdekei javítása céljából teszi meg és ezt megszegi!
  Akkor nyilvánosan legalább 5 tévé csatorna által mutatva, megfosztják hivatalától!!
  Ha a tette esküszegés mellett bűncselekményt is megvalósít, akkor bírói eljárás követné a hatalomvesztést!

Kapcsolódó cikkek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók

Blogok