A köteles Kövér kicsinyes bosszúja 2013. március 26. kedd 9:14 Forrás: AN, MTI

A köteles Kövér kicsinyes bosszúja

Budapest – A parlament tekintélyéhez méltatlan viselkedésnek minősítette és súlyosan megbüntette Kövér László házelnök Szanyi Tibort, az MSZP-s képviselőjét. A büntetés súlyos, Kövér viszont cinikus és zavaros.

Szanyi persze hibázott, igaz, nem azért, amiért Kövér kirótta rá a büntetést. A mai magyar parlament tekintélyéhez ugyanis semmi sem méltatlan. Amikor a plenáris üléseken a kétharmad nyíltan megcsúfolja a demokráciát, egyes képviselők a zsidók listázására szólítanak fel, más, magukat férfiembernek gondoló honatyák pedig a „Vetkőzz Ági” és hasonló beszólásokkal színesítik női kollégáik parlamenti mindennapjait, akkor álszent és hazug dolog a parlament tekintélyére hivatkozni.

Különösen, ha olyan elnöke van a parlamentnek, mint amilyen Kövér László. Szanyi Tibor ettől függetlenül persze hibázott, amikor középső ujjának felmutatásával nemtetszését nyilvánította a beszéde alatt zsidózó jobbikos társulatnak.  Nem kellett volna, mert ezzel csak muníciót adott Kövér amúgy is eszelős házelnöknek.

Most megszületett az ítélet: havi bruttó 394 ezer forintos tiszteletdíjának harmadára, 131 ezer forintra büntette az Országgyűlés – Kövér László házelnök javaslatára – a szocialista Szanyi Tibort, amiért egy hete, interpellációja elmondása után az ülésteremben középső ujját felfelé tartva beintett a Jobbik-frakciónak.

Az országgyűlési törvény értelmében ez a legsúlyosabb lehetséges szankció a “kirívóan sértő kifejezést használó” képviselőkkel szemben. A Ház először élt a büntetéskiszabás lehetőségével a jogszabály január 1-jei hatálybalépése óta.

Szanyi Tibor kézmozdulatára Balla György, a Fidesz frakcióigazgatója hívta fel a figyelmet, mandátumának visszaadására szólítva fel őt. Mint mondta: teljesen mindegy, hogy az MSZP-s politikus kinek szánta a beintést, mert egy képviselő “ilyen ordenáré módon nem viselkedhet”.

A szocialista politikus múlt héten azt mondta: interpellációja közben jobbikos képviselők rasszista megjegyzéseket tettek, kézmozdulatával erre válaszolt.

A házelnök javaslatát cinikusnak, zavarosnak és önkényesnek nevezte. Szerinte Kövér László döntése azt üzeni, hogy “a zsidózást, a cigányozást, a kommunistázást érthetőnek tartja”, az erre adott reakció, a rasszizmus elleni fellépés viszont “büntetést érdemel az értelmezésében”.

Ezzel szemben – nyilvánította ki Szanyi Tibor – a rasszizmussal szemben a bűncselekményeket kivéve minden eszköz megengedhető, és ezután is tiltakozni fog az ellen, ha kell, szavakkal, ha kell, “kézzel-lábbal”.

Címkék:

62 Reader’s Comments

 1. "tisztelhölgyeimésuraim"

  .
  .
  Az országház előtti Kossuth tér neve hamarosan megváltozik. Az új neve:
  .
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>CENTRÁLIS ERŐ <<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>TÉR<<<<
  .
  lesz.

 2. "tisztelhölgyeimésuraim"

  .
  .
  Bocs’, úgy látszik a tördeléshez nem értek, így most csak a kezemet tördelhetem

 3. Az unintelligencia abszolút példája a felakasztós házelnök.

 4. “A szem a lélek tükre.” Nézzétek meg a képen.

 5. Kedves Ellenzék!
  Mikor hagyjátok már magára ezt a Fidesz-Jobbik csürhét? Miért foglalkoztok velük?
  Vár benneteket az utca! Miénk itt a tér !!!
  .

 6. Kövér, amióta megtért és a chestochowai szűzhöz jár a lengyelekkel zarándoklatokra, roppant kényes lett az etikus viselkedésre – de kizárólag az ellenzékére.

 7. Kövér László

  Ennek az embernek még a szeme sem áll jól. Annyi gonoszság, annyi gyülölet. Ilyen utálatos embert tettek a pulpitusra.

 8. Kötél László nagy pofája, / Lesz még annak is apálya,
  Nem védi keresztapája, / Hogyha a nép elhupálja!

  Hogyha a nép elhupálja, / Bíróságra elcitálja,
  Bíróság kimondja rája, / A kötele őt is várja!

  A kötele őt is várja, / Rajta már Viktor királya,
  “Mi lesz veled, mi a pálya, / Fityiszesek diszkrét bája?”

  Bocs, csak indulatlevezetés…

 9. Ebből bajusz vágás lesz, ha megy a feje azt sem bánom :)

 10. Nem is értem,hogy mé báncsák ezt e drága jó,nyilt tekintetü,talpig becsületes
  aranyembert.Hiszen ö csak nekünk akar jót.Meg sem érdemeljük az erölködését.
  Himbálhatná a tavaszi szél az ö ajkai által sokszor emlegetett használati tárgyon.

 11. OK. Kövér a morál csúcsa.
  http://endresy.blogspot.hu/2013/03/kover-es-moralitas.html
  Negatív, de azért csúcs.
  Viszoint az ellenzéknek lassan tényleg csak az utca marad. Nem véletlen, hogy a Fidesz szemet húny a gárda-reinkarnációk felett.

 12. bugrisok…

Kapcsolódó cikkek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók