A kormányszóvivő is felelőtlen autós 2013. március 22. péntek 0:24 Forrás: AN, MTI

A kormányszóvivő is felelőtlen autós

Budapest – Áll a bal a kormánynál, egymásnak feszülnek az indulatok. A múlt heti hókáosz értékelésekor a mentéssel elégedett volt a főnökség, ám a kommunikációt szerencsétlennek ítélte Orbán Viktor. Maga Giró-Szász András kormányszóvivő is hosszú órákra a hó fogságába került, ez pedig jelentősen rontotta annak a kommunikációnak a hitelességét, amely a felelőtlen autósokat okolta a kialakult káoszért.

Egy hó által elzárt településen ragadt a családja, ezért indult útnak múlt hétvégén Giró-Szász András. Annak kapcsán, hogy a felhívások ellenére a kormányszóvivő is elakadt a hóban, Giró-Szász András azt mondta: minden információ birtokában, saját felelősségére indult útnak, mert családja egy, a hó által elzárt dunántúli településen ragadt.

A kormányszóvivő megjegyezte: véleménye szerint az operatív törzs irányításáért felelős Belügyminisztérium fáradhatatlanul, “a helyzetnek megfelelően látta el tevékenységét”.

A múlt hét csütörtökön kezdődött havazás és a viharos erejű szél miatt kialakult hófúvás számos utat – közte autópályát is – járhatatlanná tett, autók és kamionok akadtak el, mintegy 14 ezer ember rekedt az utakon, a vasúti közlekedés több vonalon megbénult, számos településen megszakadt az áramszolgáltatás vezetékszakadások, oszlopdőlések miatt.

Pintér Sándor belügyminiszter vasárnap budapesti sajtótájékoztatón jelentette be: Orbán Viktor miniszterelnök felkérésére a Belügyminisztérium hétfő estére elkészítette a rendkívüli időjárás miatt kialakult katasztrófahelyzet tapasztalatairól szóló jelentését, s azt a következő kormányülésen a kabinet tudomására is hozzák.

Címkék:

19 Reader’s Comments

 1. Ez roppant romantikus: a jó apa, aki életét kockáztatja a családjáért.
  Ám egy ilyen banda tagjáról, bevallom, nehezen hiszem el.
  Inkább azt gyanítom, furikázott az úr önös célból állampénzen, aztán, hogy elakadt már jóval az indulás után, visszamenőleg, menteni a mundér hovaletthanemisvolt becsületét, kitalálták neki ezt a hőstörténetet…

  Mellesleg egy olyan kormány szóvivője, amely a rokkantaktól megvonta az ellátást, és “kuli” ill. “riksás” (sic!) munkakört javasolt nekik, maradt volna ott olvadásig… (Kontextus: márc. 21. Pécsett volt az életjáradékos bányászok tüntetése, az MSZOSZ, a PDSZ és a HaHa szolidaritásvállalásával.)

 2. Pedig a kormány érthetően megmondta, hogy most az embereknek hibernálni kell magukat amíg kitavaszodik és az életnek, termelésnek, kamionforgalomnak, közúti és vasúti forgalomnak, ezzel együtt a fővárosba áramló élelmiszer utánpótlásnak, mentőautó segítségnek és mindennek szünetelnie kell, mert hát helyzet van, esik a hó és ilyenkor a legbiztosabb, ha megáll az élet.
  .
  Ezzel együtt egyesek végezni akarták a munkájukat , menteni a családjukat, szállítani az árut stb. Felelőtlenség, ejnye-bejnye.

  .
  Talán jobb lett volna engedelmeskedni, élelem, villanyáram , orvosi és gyógyszerellátás (dilibogyó) nélkül hagyni Orbánt és az egész kormányzatot, hadd értékeljék ki nyugodtan ráérősen a saját minősíthetetlen kormányzásukat.

 3. Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vannak elégedve!
  Ennek ellenére olvastam valahol egy ügyvéd levelét, aki a belügyminiszternek írt, kérve, hogy továbbítsa a min.elnöknek az észrevételeit, és a kivizsgálását kérte a dolognak.
  Pontokba szedve a rendőrség mulasztásait, a katasztrófaelhárítás tehetetlenségét, és a honvédség utolsó pillanatban való segítségét.
  Rendesen, jogszabályokba, rendőrségi törvény szerint!
  Olvashattak hozzá keresztapáék, mert elszenvedője volt az esetnek, és nem kispályás módon utána nézett a jogszabályoknak,és a felelősségre vonást pontokba szedve,egy hosszú beadványban.
  .
  Mondjuk kétségem nincs afelől, hogy elsüllyesztik ezt az irományt, ha az ügyvéd meg kekeckedik, ellehetetlenítik.
  Mert itt mindenki hódol a törvénytelenségnek, csak az önfényezés működik.
  Azért az a lakosságnak teljesen tiszta, hogy a facebookon lenyomták segítségben a hatóságokat a civilek. Több tízezer ember segítette a bajba jutottakat a világhálón keresztül.
  .
  Ezek a majmok meg fényezzék tovább magukat, mindez a külvilágnak szól, a magyaroknak lassan nyílik a szemük.
  De nagyon pofátlanul védik a védhetetlent a kormány berkein belül.
  Ők mindent megtettek, hiszen harcban állnak ők is, nem akarnak lemaradni a főnöküktől!

 4. Arról a fazonról sem szabadna elfelejtkezni, aki Kálmán Olgánál az osztrák katasztrófaturistákról beszélt, így köszönte meg az önzetlen segítséget!
  A mély magyaroknak ez a “modor” tetszik…
  Tudjuk, hogy ezért is az előző kormány, Gyurcsány és Bajnai a felelős, minek építettek ennyi autópályát!

 5. Hogy ez a Girnyószász is végre a hóval együtt olvadna el !!!
  .

 6. Én ha ezt a talpnyaló figurát meglátom, meghallom, BORSÓZIK a hátam. Lám- lám mit jelent az ha valakinek bársonyos a nyelve. Ilyen döfős, nem egészen szalonképes figurákra kell bízni a “sót”. Sok sikert a talp, és a s… g nyalás, hazugság, zsonglőrséghez.

 7. Felelőtlen emberek? Ezek tiszta hülyék! Érdekes Ausztriában lehetett közlekedni, ott takarították az utakat. Persze az itteni (ál)vezetők felveszik a nyugati nagyságú fizetéseket, prémiumokat, bónuszokat, jutalmakat, stb.,stb.

 8. A kormányszóvivő is pont azért indult el, mint mások: nem tájékoztatták időben az embereket, hogy ne induljanak el. És pont ugyanazért akadt el: nem zárták le időben a járhatatlan utakat.
  Persze meséket fel kell építeni, a jóságos szóvivő a családjáért indult, a jóságos miniszterelnök erdélyi kamionost fuvarozott, a gonosz meteorológiai szolgálat nem tájékoztatott, az az ördögfajzat Mesterházy meg tán épp szaunázott is.

 9. Tibor
  Tegnap pontosan ezt olvastam, hogy hol voltak a szocialisták a hókáoszban?
  Ilyen elmebajosokkal vagyunk tele – ott voltak az utakon és segítették egymást az emberek, gondolom egyik sem mutogatta a párttagkönyvét és nem próbálta az orkán hangját túlkiabálni, hogy csak cocit mentek ki….
  Az, hogy csekély 10 óra elteltével moccantak akiknek ez lett volna a feladatuk, az nem zavar sok vakegeret! Az sem, hogy sem a miniszterelnök, sem a helyettesei nem tartózkodtak itthon, nem volt aki utasítsa a besz@riakat, hogy tehetnek-e valamit.
  Pedig abból lett a hókáosz!
  A bérük felvételére gondolom nem várnak engedélyre!

 10. csakén,
  Másik kommentemben már írtam más megfogalmazásban, hogy a felsővezetéssel van baj, nem pedig a kiszálló állománnyal. Mivel akár rendőr, akár mentő, akár tűzoltó kiszálló egységről van szó, akkor azok mindent parancsra tesznek. Amíg valaki a parancsot nem adja ki, addig értelmezhetetlen az állomány felelőssége. Tehát, ha XY százezredes nem adja parancsba, hogy zárják le az utakat, mentsék az ott rekedteket, mert valószínűleg igaz a meteorológusok előrejelzése, addig XY százezredes úr alkalmatlan a feladatára.

 11. Érdekes logika.
  Tudta, hogy milyen katasztrofális a helyzet, de ő azért elindult, hogy a hó által elzárt helységből kiszabadítsa a családját. Vajon mire gondolt? Előtte majd megnyílnak a hófalak, mert ő a kormányszóvivő? Ezek már tényleg azt hiszik, hogy az időjárásnak is parancsolnak?
  Szerintem ezzel a viselkedéssel sokkal felelőtlenebb volt, mint akik az ismeretek hiányában indultak útnak. Neki sokkal jobban kellett volna tudnia azt, hogy ilyen helyzetekben az ilyen viselkedés csak nehezíti a mentésben résztvevők munkáját, más eredménye nincs. Hiszen így ő is csak egy újabb akadályt képez.
  Esetleg nem bízott az erre hivatottak munkájában, képességeiben? Inkább majd ő lapátot ragad?
  Akárhonnan nézem, ebből nem tudja jól “kikommunikálni” magát. Vagyis dehogynem! Hiszen a gondolkodásról leszoktatott tömegek, ugye…

 12. Azért vigadjunk testvéreim. Zuglóban egy vietnámi gyerek nyerte meg a Papcsák által megrendezett rovásírás versenyt. :)
  http://index.hu/belfold/2013/03/20/vietnami_kislany_lett_a_rovasirasverseny_helyezettje/

 13. “A múlt hét csütörtökön kezdődött havazás…”
  Püspökladányban vasárnap kaptuk a következő SMS-t:
  .
  Segítünk!
  Ne hagyja el a gépjárművét ha elfogy üzemanyaga,
  üljön át másik gépjárműbe!
  Belülgyminisztérium
  Feladó: BELÜGYMIN
  .
  A kormány(szóvivő) csak autósként felelőtlen?
  (hová vitte akkor a kormány szavát?)
  .
  Ugyan kinek lett volna az ország vezetése és az erre való figyelemfelhívás?
  No megint az a kurva meteorológia, aki csak a megelőző keddtől figyelmeztetett:

 14. Én nem bánnám, ha csak az lenne a baj ezzel a Gíróval, hogy felelőtlen autós.

 15. marslakó
  Nem védem ezt a Giró100-t, de ez belerokkant a szájvivésbe, sok évet öregedett – viszont biztosan neki is van egy dossziéja, na meg családja is.
  Igaz, korpa közé keveredett, de legalább rajta látni, hogy nehéz ez neki…
  A többiek mind úgy érzik, mindig nekik fog állni a zászló….ettől olyan undormányok.

 16. Csuszomaszok mintapeldanya Giro Szasz!

 17. Erdelyi siroknal irkaljak a neveket Kubatovek !! Oriasi valasztasi csalast keszitenek elo!!!

 18. A STOP oldaláról plagizáltam:

  FZSUZSKA

  Talpra Viktor, hí a haza!
  A sok autós menne haza!
  Akkor kellünk, ha szavazunk?
  Azt leszarod, hogy megfagyunk?
  A magyarok istenére
  Esküszünk,
  Esküszünk, hogy bábok többé
  Nem leszünk!
  Áltattak ők mostanáig,
  Becsaptak a honatyáink,
  Kik szabadon loptak-csaltak,
  Míg mi élünk, nem nyughatnak!
  A magyarok istenére
  Esküszünk,
  Esküszünk, hogy bábok tovább
  Nem leszünk!
  Sehonnai sok miniszter
  Azt hiszi, hogy különb ember,
  Kiknek fontosabb a kényelme,
  Mint az emberek élete.
  A magyarok istenére
  Esküszünk,
  Esküszünk, hogy bábok tovább
  Nem leszünk!
  Börtönünk a hó és a fagy,
  A kormány meg sorsunkra hagy,
  De hogyha kell, összefogunk!
  A halálból is feltámadunk!
  A magyarok istenére
  Esküszünk,
  Esküszünk, hogy bábok tovább
  Nem leszünk!
  Az emberség ismét erény lett,
  De amit ti tesztek, merénylet,
  Hogy “segítséget” nyújtsatok,
  SMS-t küldtök, aljasok?
  A magyarok istenére
  Esküszünk,
  Esküszünk, hogy bábok tovább
  Nem leszünk!
  Akik előtt fejet hajtok
  Azok a magyar polgárok
  Kik áldott megmentői lettek
  A fagyban-hóban rekedteknek.
  A magyarok istenére
  Esküszünk,
  Esküszünk, hogy bábok tovább
  Nem leszünk!

  Üdv.
  P. S.

 19. Ő is “csak” egy autós. A dolgok jelenlegi állása szerint, a felelőtlenebbek közül.

Kapcsolódó cikkek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók

Blogok