A foglalkoztatásról is hazudik a kormány 2013. március 28. csütörtök 6:47 Forrás: MTI, MSZP

A foglalkoztatásról is hazudik a kormány
A közmunkásokat is beleszámítják a statisztikákba.

Budapest – A külföldön dolgozók egy részének beszámítása torzítja a hazai foglalkoztatási statisztikákat. Ezekben ugyanis azok is szerepelnek, akik fél évnél nem régebben dolgoznak külföldön, illetve időszakosan vállalnak munkát a határon túl.

Matolcsy György még nemzetgazdasági miniszterként beszélt arról, hogy félmillió magyar dolgozik külföldön. Ez 400 ezerrel több, mint ahányan a pénzügyi válság kezdete előtt külföldön helyezkedtek el, és ennek a 400 ezer embernek a jó része ma is szerepel a magyarországi munkaügyi regiszterben.

A foglalkoztatottak számának emelkedése részben ennek köszönhető, valamint annak, hogy nőtt a közmunkások, illetve hozzávetőleg százezerrel a részmunkaidőben dolgozók száma. A versenyszférában viszont 35-40 ezerrel kevesebb embernek van állása. Vagyis,  hazugság az a kormányzati állítás, amely szerint javultak a foglalkoztatási mutatók.

A reálkeresetek csaknem 4 százalékkal csökkentek tavaly, a minimálbér vásárlóereje 15, a közmunkabéré pedig majdnem az egyharmadával lett kevesebb 2010 óta.

Címkék:

30 Reader’s Comments

 1. Nemcsak a közmunkásokat számítják be a “foglalkoztatottak” közé, de még a külföldi munkavállalókat is.
  Utóbbit nem régen ismerte be a Statisztikai Hivatal vezető munkatársa…

 2. Pontosítom:

  *
  A külföldi munkavállalókat helyesen, k ü l f ö l d ö n . munkát vállaló magyar állampolgárokat is.
  *
  Megjegyezném:
  Így aztán várható, hogy hamarosan beleszámítják már a kettős állampolgárságú, “határainkon túl” élő, magyar munkavállalókat is…
  *

 3. (kép alávaló :)
  *
  H o l d t á j . házakkal és közmunkásokkal.
  *

 4. Szerintem alul becsult szamok ezek is a valos munkanelkuliseg 28-30% korul lehet ! Eleve fals amiket hazudoznak mert a kulfoldi munkavallaloval feltuningolt szamikat mondogatjak ami ugye nem lehetne benne ! Szo szerint katasztrofalis a helyzet es most is folyamatosan leepitenek a cegek , az elet pedig megfizetheteten teljes mertekben! Korulbelull 50%-os real beremeles segitene meg 300-400 uj minkahely , ezemkivul a nagy fizetesu politikusok 40%- os realber csokkentese, juttatasaik szigoru elkenorzese, kocsijaik elvetele jarjanak a tomegkozlekedessel mindjart lenne penz lecserelni a buszokat , metrokat , trolikat, villamosokat normalisra! Dotalt etkezesuk elvetele , ezenkivul egy 10%- os vizfej csokkentes is muszaly ! Allami beszerzesek valos versenyeztetesebol is az allampolgarok jarnanak jobban! SZERINTEM LENNE ITT RENGETEG MEGOLDAS CSAK AZ AKARAT MASRA IRANYUL ! Kell a sok allami alkalmazott mert azok es csalad tagjaik nyilvan a fideszre fognak szavazni marpedig ok nagyon jol es szepen gyarapodtak az elmult idoszakban! Ez az egyik legnagyobb baj! Franciaorszag kevesebb kozalkalmazottal latja el 60 000 000 ember szolgalatat , raadasul ott a focit nem kozpenzbol tartjak fenn a miniszterelnok onkenyuralma alatt!!!

 5. Legközelebb az új magyar állampolgárokat is beszámítják majd, persze csak a foglalkoztatási statisztikához, a népességhez elfelejtik hozzáadni.
  Így lesz meg az 1millió új munkahely.
  500ezret már teremtettek nyugat Európában, lesz 200ezer közmunkás, meg 300ezer új kettős állampolgár.
  Ez a felcsúti varázslat.

 6. Csinálok statisztikát! (Hofi)

 7. 300-400 ezret akartam irni az uj munkahelyekre , az allami semmit nem csinalo hivatalnokokat pedig at kell kepezni , felkesziteni a versenyszferaba valo atvitelre! Nem kell egy eltarthatatlan oriasi vizfeju kozpontositott magyarorszag csak azert hogy sok szavazoja legyen a fidesznek v a kovetkezo partnak majd!! Semmit nem csinalnak a miniszteriumokba arrol nem is beszelve , hogy penteken mar a fu se no , ez eloskodes a szerencsetlen 1 570 000 versenyszferaban robotolon , es sokan 2-3 helyen is dolgoznak mert kulonben ehezne a csalad.

 8. A statisztika az a tudomány, ahol először az eredményt írom fel, majd mögé alkotom azt a képletet, mely kihozza a számomra szükséges eredményt.
  Viszonyítási alap kérdése az egész, és mindent alá lehet támasztani.
  .
  Persze lehet tisztességes korrekt módon is számolni.
  Csak nem itt. Csak nem most. Csak nem ezekkel.
  .

  Ahol Obán az isten, Kövér a pápa, és egy rakás bíboros kotkodácsol körülöttük ott unortodox tudományok születnek.

 9. Kedves vezetőnk két kupica között kiadja az ukászt arról, hogy hányan dolgoznak és kész.
  Az éppen átképzésben lévők is ide sorolandók?
  A kismamák is számítanak, mert lehet hogy van (volt) munkahelyük?
  A kb félmillió ellátatlan embert kihagynak a statisztikából.
  .
  Megint megy a buli, ki meddig pályakezdő, és kinek finanszírozzák 3 hónapra a bérét? És dolgozhat akármilyen jól, jön a következő, úgy jár az állami pénz?

 10. 3. Kis hazugság
  2. Nagy hazugság
  1. Statisztika

 11. Leo:
  .
  “…Szerintem alul becsult szamok ezek is a valos munkanelkuliseg 28-30% korul lehet …”
  .
  - Persze, hogy hazudnak, de ez most nem biztos, hogy a szokásos fitymesz- hazudozás. Inkább az lehet, hogy ilyen adatokat az alapján vehet figyelembe az illetékes állami szerv, amennyi Zember be van jelentve munkanélküliként. Az meg lehet, hogy tényleg csak ennyi, mert nem mindenki jelenti be, hogy munkanélküli, még ha tényleg az is. De ez mindenhol így van.
  .
  Szerintem egyébként Mordorban jelenleg több, mint egymillió munkanélküli van. Na hallod, ha hivatalosan beismernek 670 ezret (ha jól emlékszek, hivatalosan ennyi)…
  .
  Egymillió munkanélküli, 100 ezer rabszolgamunkás, kb. 500 ezer külföldön dolgozó, ismeretlen számú egyéb külföldön tartózkodó (pl. családtagok), 4 millió szegénységi küszöbön élő, egymillió nyomorgó, és 2,5 millió nyugdíjas.
  .
  A tizen- huszonévesek jó 30 százaléka elhúz külföldre dolgozni vagy tanulni, stb.
  .
  Mordorban meg a sok kretén szinte elalél a boldogságtól, hogy csökken a rezsi (csökken egy …t, de ezt tudjuk), és hogy mégiscsak nagy ember ez az orKbán…
  .
  Ezt a Zországot már semmi nem menti meg.

 12. Torz kormányzat torz kommunikációja = Bűnszövetkezet!

 13. gets:
  .
  - Kiegészíteném:
  .
  “…Torz kormányzat torz kommunikációja…” helyett
  .
  Torz nép torz kormányzatának torz kommunikációja.

 14. Ez a szemét banda mondott valaha is igazat, bármivel kapcsolatban? Na ugye, hogy ugye?
  Mink itten kérem eztetet szeressük! És közben szól a rádió, Tv, és az is hazudik.
  Torz kormány, torz kommunikációval? Deiszen torz embereknek torz jár mindenből!!!

 15. Mi lenne, ha például a szakavatott Zsiga Marcell-t ismét megkérdeznénk erről a kérdésről, azaz tőle tudnánk meg az ezzel kapcsolatos valódi és hiteles adatokat?
  http://www.youtube.com/watch?v=57afSNJy6RA

 16. Ez az egész fideszes közmunka program egy hatalmas nagy átverés.47 ezer forintért végeztetnek emberekkel teljesen haszontalan munkát.Olyan munkákat végeztetnek velük mint a város határától 10 km-re a puszta kellős közepén gyomlálni a gazt.Meg lehullott falevelet söprögetnek,jobb helyeken van ez a lombszívó,azzal kb fél óra alatt meg lehetne csinálni több közmunkás egész napi munkáját.
  Tudom én,hogy jól hangzik az a demagógia,hogy segélyt csak közmunkáért,de ennek a közmunkának a társadalmi haszna az nulla.Olyan mintha a semmiért kapnák azt a 47 ezret,ennél az sokkal jobb volt amikor 28 ezer segélyt kaptak,mert akkor mellette jutott idejük tanulni,aki akart.Most meg ezeknek az embereknek esélyük sincs,hogy kitörjenek a nyomorból.
  Bogár László mondta,hogy a magyar társadalom harmada olyan mértékben elszegényedett,hogy őket hagyni kell éhen dögleni-na persze nem ezekkel a szavakkal mondta,de a lényeg ez votl.
  Ez a taktika nagyon jól működik,egészen addig amíg azok vannak kisebbségben akiket otthagynak az út mellett,ha már ők vannak többen-és a demográfiai mutatókat nézve ez előbb utóbb bekövetkezik-akkor van ám a probléma.
  Ennek az egésznek nagyon rossz vége lesz.

 17. Köz- vagy bármilyen munkáért munkabér jár! A segély az más kategória…

 18. A remekmívű kép címe:
  ˙
  S Í R P E R S P E K T Í V A . A L U L N É Z E T B E N
  .

 19. Mit tud a kormány a foglalkoztatásról?
  Annyit mint a katasztrófa helyzetről láttunk tőlük.
  Talán nem foglalkoztatási probléma volt ott is.
  Ők ugyanis csak jogászok. Így azután igazán tudják,
  miért kell a jogászképzést korlátozni.
  Már el is kezdték.
  NINCS SZÜKSÉGÜK MÉG NÁLUK IS FIATALABB KONKURENCIÁRA!

 20. Miért kell ezen csodálkozni?Az se igaz,amit kérdeznek.Az egész csak játék a számokkal.Nött a foglalkoztatás/például/,azt mondja a propaganda rádió;mitöl
  nött?Az egész ország szemmel láthatóan pusztul lefelé,bármerre nézünk.
  Szörnyü.

 21. A minap munkába menet látom, hogy öt “közmunkás” a járdán lapátolja a havat. Sok nem volt, mert ahol lakom még a lakóknak nem derogál ellapátolni a havat, annyi volt csak, amit a hókotró szórt a járdára. Három fiatal férfi és két középkorú nő. A két nő lapátolt, a három férfi meg zsebre dugott kézzel battyogott utánuk. Nem álltam meg szó nélkül, kérdezem a férfiakat, milyen dolog ez, hogy a nők dolgoznak csak. Azt mondták, hogy öten kaptak 3 lapátot, így felváltva dolgoznak…A nők kérték, hogy ők is lapátolhassanak egy kicsit, így nem fáznak annyira…Tanulság? Nem tudom…Nem értem…

 22. “A foglalkoztatásról is hazudik a kormány” …
  Nu, sag schon! És miről NEM hazudik? …
  Ez lenne itten is a “plusszos” hír!
  … és ezt szendamondja!

 23. „A foglalkoztatásról is hazudik a kormány”
  .
  Miért: miről nem?

 24. Mindeközben a megfélemlített még munkával rendelkezőket az új munkajogi szabályok – a munkaadókat felhatalmazó – kegyes védelmében napi 10-12 órát dolgoztatják 8 órára kialkudott munkabér fejében.
  Tisztára, mint a vadkapitalizmus idején.
  Ekkora káoszt, ellentmondást, hazugságdömpinget több, mint 20 éve nem szenvedett meg ez az ország.

 25. Kocsis bevezette a hazugságokat. Azzal, amiről hallgatott.
  http://propeller.hu/itthon/2657779-nyomor-waterloo-harcmezejen

 26. A hazugság, a politikát mosóporhoz hasonlóan kell eladni az embereknek elv a FIDESZ működésének alapja.
  A bekebelezett és behodolt média asszisztálásával kormánypropaganda folyik, a magyar újságírók megtagadják a demokratikus újságírás fő feladatát, s nem mutatnak rá a hatalom hazugságaira. A magyar média ezzel a megalkuvó magatartásával megfosztja az embereket és a választópolgárokat a tisztánlátás képességétől.

 27. Arra azért kíváncsi lennék, hogy a külföldi munkavállalók után mennyi jövedelmet terhelő bevétele van a kormánynak! Mert hát 500 000 ember, azért, ha itt dolgozna jelentős járulék befizetéssel növelhetné a költségvetést!
  Na de hát kérem az én és népes családom jövedelmének járulékaira,nagyobb szüksége van Norvégiának, mit az Orbánságnak!
  Ezek úgyis csak statisztikából(annak is a hamisából ) élnek

 28. A Kossuth rádió ma reggel közölte, hogy Korózs Lajos szerint hazugság, hogy nőtt a foglalkoztatás, mert abba beleszámítják a külföldön dolgozókon kívül azokat is, akik az előző hónapban akár csak egy órát is dolgoztak, és a szórólapozó egyetemistákat is.
  Erre a Fidesz:
  “Magyarország 2010 után fordulatot tudott végrehajtani a foglalkoztatásban. A kormány a baloldallal szemben segíti és nem bünteti a munkavállalást. Ennek is köszönhető, hogy egyre több 55 év feletti és pályakezdő is el tud helyezkedni.”
  Tehát egy szóval sem mondták, hogy hazudna Korózs! Csak az önfényezés ment. Ez azért érdekes változás, azzal együtt, hogy egyáltalán beszámoltak róla.
  Csak egy megjegyzés az előttem szólókhoz:
  A munkanélküliségi statisztikákba mindig is a regisztrált munkanélküliek számítottak bele. Már az első Fidesz kormány alatt is azt csinálták, hogy csökkentették a munkanélküli segély idejét, így aztán egykettőre kikerültek a rendszerből a munkanélküliek tömegei. Ezért mutatnának többet a foglalkoztatási adatok, melyeket ilyen trükkökkel szépen fel lehet tupírozni.

 29. Hát van okunk az elkeseredésre. Hazug aljas propagandával mossák az agyunkat. Szépen dől össze minden az országban. A talpnyalóknak tömik a zsebét. Közben “csapataink” harcolnak az egész világgal, ami természetesen ha valóban akarná egy szusszantással elsöpörhetné az egész országot. Idióta szervilis seggnyalók minden pozícióban. Ezt jól megkaptuk. Nesze a kétharmad terrorja az arcunkba.

 30. Kerpács Winnetou

  A kormány a közmunkások számát – például a fenti kép látványa alapján- akár triplájára is emeltetheti -írta egy német közgazdász-. Csak annyit kell tenni, hogy a lapát helyett, evőkanalat kell adni az embereknek munkaeszközként! -De félre az akasztófa humorral!!!
  Komolyabb baj az, hogy a kormány máshogy értékeli pénzben a maga munkáját -amit pártsemlegesen is kijelenthetek, hogy 2010-től nem nulla, hanem – 5! – és máshogy értékeli a fizikai, azaz a verejtékből származó megélhetést. A legaljasabb pedig az, amikor az ilyen emberek sorsát, keresetüket még pozitív beállítással, pártkampány fogásaként igyekszenek a lakosságnak “beadni!!”
  Nagyon szeretném, ha lenne egy országosan is fogható rádió, ahol az objektivitást lehetne hallani, nem pedig a Fidesz öndicséretektől való csöpögése !
  Talán újra kellene indítani a Szabad-Európa Rádiót ????

Kapcsolódó cikkek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók