Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lázár György: A washingtoni nagykövet korrupt barátja 2013. február 28. csütörtök 19:21

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lázár György: A washingtoni nagykövet korrupt barátja

A magyar média mélyen hallgat a washingtoni Menendez botrányról, pedig annak magyar vonatkozása is van.  Bob Menendez egy 58 éves kubai származású amerikai politikus, New Jersey állam nagyhatalmú szenátora, és néhány hete a sajtó megszellőztette, hogy az elvált szenátor barátjával, egy floridai szemorvossal, rendszeresen a Dominikai Köztársaságba repül, ahol állítólag prostituáltakkal szórakozik.  A prostitució vádja sajtókacsának bizomyult, de az már nem, hogy Menendez közbenjárt barátai érdekében, amikor azok zsíros szerződéseket próbáltak szerezni. A vádak nagyon komolyak, az FBI is vizsgálódik, Menendez politikai karrierje veszélyben van.

Ha a korrupció bebizonyosodik, nemcsak politikai karrierje érhet véget, de akár börtönbüntetés is várhat a politikusra, aki Szapáry György nagykövet jó barátja.

Az Orbán-kormányt nem szeretik Amerikában, az amerikai politikusok kerülik a magyarokat, manapság zsenáns egy fényképen szerepelni a budapesti rezsim vezetőivel.  Menendez szenátor viszont támogatta a Fidesz erőfeszítéseit, ami azért is furcsa, mert a Demokrata Párt tagja, azé a párté, amelyiknek kétségei vannak a magyar demokráciát illetően.

Nemrég Charles Gati magyar származású amerikai professzor élesszeműen megjegyezte, hogy a washingtoni nagykövetség tavalyi 1956-os megemlékezésén jelentős amerikai politikus nem vett részt. Néhány idős republikánus személyiségen kívül senki nem volt hajlandó megjelenni az  eseményen.

Szapáry nagykövet a Magyar Nemzetnek cáfolta Gati kijelentéseit. Kifejtette, Gati elmondásával ellentétben nem igaz hogy kizárólag republikánusok szólaltak fel, hiszen New Jersey demokrata szenátora, Robert Menedez – Szapáry szerint – nagyon szép videoüzenetben emlékezett meg az ’56-os eseményekről.  Valóban, a kubai származású Menendez méltatása sokakat meglepett, és prominens szerepeltetése az ünnepségen utólag nagyon rossz reklám a washingtoni magyar diplomácia számára.

Menendez ügyeit most nagyítóval elemzik Washingtonban, és magyar kapcsolatait is vizsgálják.  A korrupció gyanúja már rávetődött, a magyar diplomácia most csak abban reménykedhet, hogy újabb kompromittáló részletek nem kerülnek napvilágra.

Szapáry György washingtoni nagykövet (balról) és Robert “Bob” Menendez szenátor

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (13 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +16 ( 18 szavazatból)
Lázár György: A washingtoni nagykövet korrupt barátja , 4.6 out of 5 based on 13 ratings

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

27 Reader’s Comments

  1. Várjuk ki a végét – csattan-e az az ostor?
    Lesz még egy szégyellni való? :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  2. Ne reménykedjenek! Amihez a fidesz valamely tagjának köze van, azt mocskossá teszi, mert ilyen a természete, és csak így működik!
    Normális tisztességes ember kezet sem fog velük…
    Mennyibe fáj a magyaroknak ezzel a Bobbal a barátsága Szapárynak??? És ezek a világ minden pontján járatják le a magyarságot !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  3. …madarat tolláról…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  4. Kivel barátjozna? A korrekt és becsületes emberek között nyilván nem érezné jól magát, s azok sem kedvelnék őt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  5. Hát milyen nyominak néz ki mindkettő. szapárinak nem kéne már nyugdíjban lennie, mielőtt másnak is feltűnne, hogy szenilis.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  6. Kissé ciki, hogy kibújt a szög a zsákból…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  7. Figyeljétek meg. Amibe a fidesz belefog az mind szarrá változik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  8. Egyszer egy szép reggelen ez a Szapáry úgy ébred majd washingtoni hálószobájában, hogy egy levágott lófej fekszik mellette a pihe -puha pehelypárnán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  9. Osszeeskuves elmelet vagy mi?
    Kedves Lazar Gyorgy es Bartus Laszlo. Eleg volt, betelt a pohar. Ez a cikk az Echo TV szinvonala. Nem becsuletes ujsagiras.
    Attol, hogy a nagykovet meghiv, fenykepen szerepel, beszel , mosolyog , eszik, iszik vagy kezet fog egy politikussal, akirol esetleg kesobb kiderul, hogy korrupt az eg egy adta vilagon nem jelent semmit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (19 szavazatból)
  10. koeszmeod!

    KÖSZÖNJÜK, HOGY ITT JÁRT, NEM MUSZÁLY ITT OLVASGATNI LEHET MENNI A MNO-RA, OTT HÁTHA JOBB BEÍRÁSOK VANNAK.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  11. “Minden jó családban kel egy rossznak lenni.” szól a régi mondás. Ha az ország egy család akkor csak egy kérdésem van:
    Na de annyi szemétnek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  12. Nahát, ezek mindketten ugyanúgy néznek ki! Egyformák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  13. koeszmeod@de nagyon is jelent valamit. Néha nagyon sokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  14. Engedjetek meg, hogy elmagyarazzam roviden, hogyan mukodik Washington.
    A kongresszusi kepviseloknek es a szenatoroknak szavazoi vannak, akik oket ezekbe a hivatalokba juttatjak. Ezeket a szavazokat errefele nagyon komolyan veszik. Annyira komolyan, hogy kulon computer software rogziti a szavazok leveleit, telefonjait kivansagaikkal, problemaikkal. Ha pl a congressman arra kivancsi, hogy mi a velemenye a szavazoinak egy bizonyos temarol, amirol eppen szavazas van, akkor kulcsszavak alapjan lehet keresni a rendszerben. A politikusoknak tobb irodaja van. Egy DC-ben a tobbi pedig kulonbozo helyeken a korzeteikben.
    Tehat, ha pl azt szeretnenk, hogy egy washingtoni politikus video uzenetben szoljon az 56-os forradalomrol, akkor annyira van szukseg, hogy a korzeteben nehany 56-os magyar erre megkerje. Nem kell kulonosebb osszekottetes, ha nehanyan hasonlo keressel fordulnak hozza, a staff gondoskodik arrol, hogy erre idot szakitson.
    Barmely politikusrol kesobb kiderulhet barmi. Ez a cikk azert nagyon aljas, mert semmi komoly alapja nincsen, egy tipikus osszeeskuves elmelet.
    Washingtonban mindenki fenykepezkedik mindenkivel, semmi jelentosege nincsen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  15. Ez a Szapáry már itthon is ilyen kétszínű, alattomos Orbán talpnyaló volt. Úgy látszik nem elég a diploma, a nyelvtudás, a tapasztalat, Orbán seggét kell nyalnia még egy ilyen közel 75 éves vén … is….. Rá nem vonatkozik a 65 éves nyugdíj-korhatár…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  16. koeszmoed,
    szóhasználatod, és stílusod csakis téged minősít. Ellenben jó ha tőlem tudod, hogy bizonyos pozíciók betöltőinek nem ildomos mindenféle kétes háttérrel rendelkező egyénekkel parolázni. Netán akkor nácikkal is fotózkodhat szerinted? Magánemberként azt tesz szapáry, amit csak akar, de Magyarország képviselőjeként más szabályok vonatkoznak rá. Még Washingtonban is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  17. @commandante
    Diplomaták es politikusok nem láthatnak a jovobe. Soha nem lehet tudni, hogy kiről mi derül ki.Ezzel a logikával Nixonnal sem foghatott volna kezet senki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (9 szavazatból)
  18. Kedves Koeszmeod,

    nem kell úgy előadni, mintha mindenki hülye lenne, aki nem él Washingtonban, vagy senki más nem élt volna Washingtonban és környékén, csak Ön. Egyáltalán nem igaz, hogy az nem jellemző, hogy egy nagykövet mely amerikai politikusokkal ápol szorosabb vagy lazább kapcsolatot. Az sem igaz, hogy a nagykövet véletlenszerűen köthet ismeretségeket, egy nagykövetnek meg kell válogatnia, hogy hazáját képviselve, kikkel és miért keres és tart kapcsolatot. Simonyi András nagykövet idejében semmivel nem volt kevesebb magyar amerikai választó New Jersey-ben, mint most. De Simonyi András idejében a külügy és a Pentagon magas beosztású dolgozói tistzelték meg a magyar rendezvényeket és az 56-os ünnepségeket, hogy mást ne mondjak, legalább két alkalommal az elnök fogadta a magyarokat a Fehér Házban. Nem a korrupciógyanús ügyekbe keveredett New Jersey szenátor volt a legmagasabb rangú politikus, aki a nevét adta valamilyen magyar rendezvényhez. Az pedig egy hülyeség, hogy Menendezt nem kérték fel, hanem a magyar amerikai választói telefonjai alapján gondolta úgy ő és a stábja, hogy magától küld egy videóüzenetet a magyar nagykövetség rendezvényére. Ekkora baromságot régen hallottam. Persze, Cliftonból és New Brunswickból telefonált három magyar, és a szenátor ezért küldött egy videoüzenetet zacskóban, meglepve a magyar nagykövetséget. A nagykövetség programját pedig az ilyen telefonok befolyásolják, ezek “állítják össze”. Ritka nagy baromságokat tetszik beszélni.
    Ami pedig a jövőbe látást illeti: egy ország nagykövetének körültekintőnek kell lennie, megfelelő kapcsolatokon keresztül kell ellenőriznie, hogy kivel áll szóba, milyen híre van az illetőnek. Menendez híre megelőzte már az FBI nyomozását. És az sem véletlen, hogy kik kivel kerülnek kapcsolatba, a jó magyar közmondás szerint a zsák megtalálja a maga foltját. Miután azt a baromságot, és légből kapott feltételezést, amelyet Ön itt közreadott, miszerint New Jerseyben élő magyarok telefonjai miatt küldött Menendez videóüzenetet a nagykövetségnek, senki nem hiheti komolyan, Lázár György joggal feszegeti, hogy milyen kapcsolat, vagy ok, indok áll amögött, hogy ez az ember a nevét adta az Orbán-kormányhoz, miután az amerikai politikai elit hivatalosan és kényesen elzárkózik mindenféle kapcsolattól. Felvetése annál is inkább megalapozott, mert az Orbán-kormány most hozott létre 3 milliárd forintból egy Friend of Hungary nevű alapítványt, amely nagy valószínűséggel éppen azért jött létre, hogy a magyar “lobbyt” úgy segítse, hogy mint “Magyarország barátját”, akit tud “megvásároljon”, ha már saját jogon nem tudnak igazi barátokat szerezni, veznek néhányat, azok közül, akiket meg lehet venni látszólag ártalmatlan “barátként”.
    Ami pedig a közös fényképet illeti, egy olyan botrány esetében, mint amilyenbe Menendez került, akiről húsz perces tényfeltáró riportfilmeket lehet látni az amerikai televíziókban dominikai prostitúcióval, gyereklányokkal gyanúsítva, mindenképpen kínos. Ez lehet malőr is, de akkor is kínos. Itt ebben a cikkben látható, hogy a botrány már 2012. májusában az ABC News birtokában volt, 2012. november 1-én pedig már a nyilvános botrány is kirobbant. Szeptemberben már nyomozott az FBI. 2012. júliusában már az igazságügyi tárcát kérdezik az információkról, az 56-os rendezvény pedig októberben volt. http://www.policymic.com/articles/24320/bob-menendez-underage-prostitution-scandal-barely-being-reported-by-mainstream-media Legkevesebb a nagykövetség alkalmatlanságát bizonyítja a blama, annak ellenére, hogy Menendeznél nagyobb tekintély is küldött videóüzenetet, mint Condi Rice. És akárhogy szépítjük, az ilyen közös fotók azonnal megjelennek az amerikai sajtóban is, ha valakiről ilyen botrányos ügyek látnak napvilágot. Vannak még Amerikában feddhetetlen politikusok, felelős beosztású tisztviselők, szenátorok, de a korrupt Orbán rezsimnek éppen egy korrupt szenátort sikerült találnia, azt is csak videón, mert ha valakit nem tüntetnek ki, nincs valami személyes érdekeltsége, akkor nem jelenik meg a magyar kormány rendezvényén. Végezetül: Washingtonban nem fényképezkedik mindenki mindenkivel, és az egy nagy baromság, hogy a fényképezkedéseknek semmi jelentősége nincsen. Feltéve, hogy az illető nem turista, mert akkor tényleg semmi jelentősége nincsen, kivel mutatkozik.
    Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  19. Én még emlékszem azokra az időkre, mikor Kadhaffit kézcsókkal köszöntötték az éppen őt látogató politikusok! Már nem él!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. Már bocsánat, de milyen pohár telt be Lázár cikkével, amelyet Bartus lapja közölt? Pl. az, hogy Lázár meglehetősen tájékozott az amerikai diplomáciában és a magyar kapcsolatokban? Azzal telt be, hogy nem téveszti össze az amerikai nyilasokat, és nem kér tőlük aláírást?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Ha nyilvanosan november 1- én robbant ki a botrány, hiába volt nyomozás arról annak elotte, október 23-an nem tudhatták.
    Hat igen, bármit el lehet érni, ha választók kérik, nem tudom, hogy mivel tudnám meggyőzni erről, de ebben tapasztalatom van. Talán azt tudom ajánlani, hogy nézze meg mondjuk a CQ Roll Call demojat arról, hogy hogyan működnek az advocacy web application-ok.
    A fényképezkedes pedig tényleg, de tényleg teljesen jelentéktelen ügy. Ha besetalok egy tetszőleges cég, tetszőleges irodájába a K Street környéken (lobby corridor) , padlótol a plafonig az emberek irodája ki van plakatozva képekkel, melyeken képviselők , híres emberek találhatók az iroda “lakojaval”. Senki nem foglalkozik azzal, hogy az esetleg botrányba keveredetteket leakassza. Senki nem tehet róla, ha közben valami kiderul valakiről.
    Egyszerűen ideje lenne beismerni, hogy ez a cikk alaptalan. Szapáry nagykövetnek nem barátja Menendez. A videó üzenet idején a magyar követségnek fogalma sem lehetett semmiről. Es by the way meg senki nem ítélte el semmiért es ilyenkor illik feltételezni az ártatlanságot is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  22. @koncertterem
    Attól, hogy valaki jobboldali magyar Amerikában, nem nyilas. Az az Amerikai Népszava problémája, hogy nem tud különbséget tenni.
    Az amerikai magyar szervezetek vezetőivel nem kell egyet érteni, de lenyilasozasuk hiteltelenné teszi azt, aki ezt a kommentet irta.

    Ott vannak a valódi nyilasok, pl Szálasi testőre Montrealban, aki a valóban antiszemitakkal barátkozo ottawai Pordany nagykövetnek kívánt tegnap jó munkát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  23. TAMÁS Gáspár Miklós

    Admin, ezen a hangon nem lehet írni. Ilyesmikkel tönkreteszel minden hasznosat, amit valaha műveltél. Hogy lehet egy anonim kommentelő – állítólagos – valódi nevét közzétenni? S ha a név esetleg valódi, hogy lehet így beszélni egy hölggyel? Én értem, hogy kétségbe vagy esve és dühös vagy – de ez nem lehet ok rá, hogy minden normális érintkezési és sajtószokást a sutba vágjál, az internetes etikettről és szerkesztői kötelességeidről nem is szólva. A férfias és becsületes eljárás az, ha most haladéktalanul és köntörfalazás nélkül elnézést kérsz. TGM

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  24. Kedves Gazsi,

    se kétségbe esve nem vagyok, se dühös nem vagyok, miért lennék? Egyszerűen arcátlanságnak tartom, amit a hölgy művel. Úgy tesz itt névtelenségében, mintha nem ismernénk egymást, mintha nem lennének előzmények, és magáról a dologról szólna a bejegyzése. Lázár György írása kapcsán megengedi magának azt, hogy minden alkalommal személyeskedjen az Amerikai Népszavával szemben, és belém rúgjon egyet. Aljasnak nevez, rám támad, egy olyan véleménycikk miatt, amelyet nem is én írtam. Ellenvéleményét kifejthette volna enélkül is. Látszik, hogy az egész mögött korábbi személyes konfliktusunk, bosszúállás áll, mert nem írtam alá a Kövér Lászlónak írt nyílt levelet, mert nyilasok pártfogójához nem fordulok segítségért az antiszemitizmussal szemben, és kifogásoltam, hogy kevés híján címeres fasisztákkal hozott egy listára aláíróként. Ez áll az itteni személyeskedő hozzászólásai hátterében, amelyekben azt gondolja, hogy hitelesebbnek látszik, ha keveri az angol és a magyar szavakat, és elmondja, hogy ő tudja, hol van Washingtonban a K Street. Nem olyan nagy dolog az, eggyel az L Street előtt. Azzal egyetértek, hogy a névtelenségét nem illendő felfedni, ezért a hozzászólásomat töröltem, noha nem korrekt a névtelenség mögé bújva azt a látszatot kelteni, mintha egy elfogulatlan ismeretlen hozzászólása lenne. Ezért nem árt tudni, hogy mi áll a háttérben: nem tudja megemészteni, hogy valaki nem értett vele egyet. Azzal a Liptákkal együtt kellett volna Kövérhez, az emberek jótevőjéhez fordulnom segítségért az antiszemitizmus ellen, aki közönséges módon lezsidózta Schiff Andrást. Amikor ezt kifogásoltam, akkor a hölgy hasonlóan agresszív levelekben rágalmazott, és ugyanezt állította, hogy nem tudok különbséget tenni jobboldaliak és fasiszták között. Nem olyan nehéz az. A sértésekért elnézést kérek, nem azért mert az illető nő, mert a nőkről más fogalmaim vannak, hanem azért, mert sértések és feleslegesek. A sértéseket leszámítva viszont az állításaimat fenntartom.
    Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. Koeszmeod

    “A fényképezkedes pedig tényleg, de tényleg teljesen jelentéktelen ügy.”
    http://hvg.hu/nagyitas/20120925_ader_obama_hazaspar
    Lehet benne valami. Obamáék helyében én sem fényképezkedtem volna egy nyiladozó náci ország köztársasági? elnökével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. Kedves Olvasóink,

    Lázár György, a cikk szerzője az alábbi hozzászólása közlésére kért fel:

    “Tisztelt Koeszmeod

    Ön “aljasnak” és “alaptalannak” nevezte azt az írásomat amelyikben Szapáry György, és szenátor Menendez kapcsolatára hívtam fel a figyelmet, hiszen nagykövetek gyakran barátkoznak politikusokkal, és előre nem tudható, hogy azok később korrupiós gyanúba kerülnek.

    De cikkem nem arról szólt, hogy Szapáry fényképezkedett Menendezzel, hanem arról, hogy Menendez szembement saját pártjának, az amerikai Demokrata párttal, csupán azért, hogy az Orbán-kormányt támogassa. Ez nagyon is furcsa, és cikket érdemel.

    A tavalyi nagyszabású 56-os washingtoni gálát a demokrata Obama adminisztráció bojkottálta, jelentős demokrata politikus ott nem jelent meg. Nem véletlen ez. Korábban 50 amerikai demokrata képviselő levélben figyelmeztette az Orbán-kormányt, Clinton külügyminiszter is aggodalmát fejezte ki a magyar demokráciáért. Menendez viszont video üzenetet küldött a rendezvényre, amely sokaknak feltűnt, sőt Szapáry nagykövet később azzal példálózott, és majdhogynem hazugnak nevezte Charles Gati professzort.

    Még a félmagyar származású republikánus Andy Harris képviselő is kerüli a magyarokat, viszont a kubai származású Menendez minden alkalmat megragad hogy a budapesti rezsimet támogassa. A Safarov-ügyben is a magyar kormányt támogatta, egyetlen szóval sem említve Budapest felelősségét. Itt is szembement saját pártjával, hiszen a demokrata Obama adminisztráció, Patrick Ventrell külügyi szóvivő révén éppenséggel az Orbán-kormány felelősségét fírtatta az ügyben.

    Reméljük Szapáry úr megnyugtatóan megmagyarázza Menendez szerepeltetését, ami ma időszerűbb mint valaha.

    És végül egy személyes megjegyzés. Én azért publikálok az Amerikai Magyar Népszavában mert az fontos szerepet tölt be azok számára, akiknek van internetes hozzáférésük Magyarországon. Ugyanis az Amerikai Magyar Népszava ma az egyetlen olyan portál, ahol Egyesült Államok-beli magyar vonatkozású hírek az Orbán-kormány propaganda-filtere nélkül jelennek meg.

    Lázár György”

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  27. Tökéletesen egyetértek Lázár György véleményével és érvelésével. Arról nem a szerző tehet, ha bárki másnak olvasási és szövegértési nehézségei vannak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos