Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán miatt többen mentek el, mint 1956-ban 2013. február 22. péntek 11:17 Forrás: AN, DK

  • Hozzászólások(78)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán miatt többen mentek el, mint 1956-ban

Budapest – Matolcsy György visszahívná azt a félmillió embert, akik az elmúlt években távoztak Magyarországról. Ha Orbán Viktor jobbkeze, a Magyar Nemzeti Bank elnöki posztjának várományosa igazat beszél, akkor ez azt jelenti, hogy soha még ennyien nem keresték külföldön a boldogulásukat, mint a Fidesz kormányzása óta. Sokakat a megélhetés űzött el az országból, mások a demokrácia deficitje miatt döntöttek a távozás mellett.

Reális mutatója egy rendszer működésének a regnálása alatt kivándoroltak, illetve az azt tervezők aránya. Számos történelmi példát hozhatnánk az éhínség elől menekülő ír kivándorlóktól a kommunista diktatúra elnyomása elől disszidáló tömegekig. Magyarországon az Orbán-rezsim három év alatt olyan országot épített, ami sosem látott számban kényszerített menekülésre munkát keresőket, pályakezdőket, és teljes családokat, sőt, csúcsot ért el a kivándorlást tervezők aránya is.

Minden ismert statisztika szerint a kivándorlás 2010 óta gyorsult fel jelentősen. A legfrissebb hírek szerint az Ausztriában dolgozók száma idén januárban rekordszintre emelkedett (54 ezer fő), még a nyári szezoncsúcsot is megdöntötte, a Németországba kivándoroltak száma pedig egy év alatt 20 százalékkal nőtt. Jelenleg félmillió honfitársunk dolgozik külföldön.

Nem meglepő, hogy az elvándorláson gondolkodók aránya is éppen az Orbán-kormány regnálása alatt érte el csúcspontját. Tavaly 19 százalék tervezte ezt. Döbbenetes, hogy a 18 éven felüli diákok több mint fele nem Magyarországon képzeli el közeli jövőjét.

Hiába függ azonban Damoklesz kardjaként a kivándorlás réme a magyar társadalom felett, az Orbán-kormány nem akarja ezt észrevenni. Pedig az általuk tönkretett ország polgárai addig kénytelenek folyamatosan elhagyni szülőföldjüket, amíg határozott fordulat nem következik be a politikai vezetés gondolkodásában és személyi összetételében.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (64 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +77 ( 83 szavazatból)
Orbán miatt többen mentek el, mint 1956-ban, 4.8 out of 5 based on 64 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(78)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

78 Reader’s Comments

  1. ten
    “A levélben való szavazás csak azokra vonatkozik akik annyira távol vannak a legközelebbi szavazóhelytől, hogy nem vállalják az utazást. De a nagykövetségeken lehet, ami azért nagyon sok embert érint”
    .
    Azt gondolod, hogy a levélben szavazáshoz vagy a követségeken nem kérik el a pontos lakhelyadataidat??? Ne légy annyira naív, hogy anélkül is lehetne szavazni!
    A választójegyzék például szerinted hogyan áll össze? Józsi néni hatszor is mehet szavazni, mert a lakcíme ismeretlen és Józsi néni beazonosíthatatlan marad? Ugye nem vagy annyira naív, hogy nem kérik a pontos adatokat a szavazat leadásához?
    .
    Nem a szavazatok urnába kerülése a külföldi – akár levélbeni, akár személyes – választás célja, hanem a teljes körû lekáderezés. A leadott szavazatokkal pedig azt csinálnak, amit akarnak, soha senki meg nem tudja, mi történik velük. Szerinted érdemes kitenni magát bárkinek a bizonytalan szavazatáért a külföldi léte évekig-évtizedekig tartó megfigyelésének?
    .
    A választás mindig azok sportja, akik viselik a döntés(eik) következményeit. Aki külföldön él, az ne akarjon beleszólni az országon belüli érintettek döntésébe!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  2. Külföldről a magyarországi címem alapján szavazok, mivel nem felvettem az állampolgárságom. Nem adtam még le a lakcímkártyát. Bár ha felajánlanának más állampolgárságot majd, lehet hogy nem fogok sokat gondolkodni rajta.

    Szóval maximum ideiglenes külföldi tartózkodás miatt a követségre kell bemennem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  3. Budapest – Matolcsy György visszahívná azt a félmillió embert, akik az elmúlt években távoztak Magyarországról….na szerintem hivhatja…. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  4. Orban lerombolta moralisan es gazdasagilag is magyarorszagot! Semmi nem draga ennek a felcsuti kozrorvenyes paraszt bunozonek!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  5. http://www.mek.oszk.hu/00700/00708/html/kolto00000/kotet00001/ciklus00519/cim00538.htm

    József Attila
    HAZÁM
    .
    .
    3

    A földesúr, akinek sérvig
    emeltek tönköt, gabonát,
    csákányosokkal puszta tért nyit,
    szétveret falut és tanyát.

    S a gondra bátor, okos férfit,
    ki védte menthetlen honát,
    mint állatot terelni értik,
    hogy válasszon bölcs honatyát.

    Cicáznak a szép csendőrtollak,
    mosolyognak és szavatolnak,
    megírják, ki lesz a követ,

    hisz “nyiltan” dönt, ki ezer éve,
    magával kötve mint a kéve,
    sunyít vagy parancsot követ.

    4

    Sok urunk nem volt rest, se kába,
    birtokát óvni ellenünk
    s kitántorgott Amerikába
    másfél millió emberünk.
    Szíve szorult, rezgett a lába,
    acsargó habon tovatűnt,
    emlékezően és okádva,
    mint aki borba fojt be bűnt.

    Volt, aki úgy vélte, kolomp szól
    s társa, ki tudta, ily bolondtól
    pénzt eztán se lát a család.

    Multunk mind össze van torlódva,
    s mint szorongó kivándorlókra,
    ránk is úgy vár az új világ.
    .
    .
    .
    Ezen sorokat 1937-ben vagyis az általuk visszahozni kívánt Horthy éra alatt
    írta József Attila.
    .
    Arról sem kell megfeledkezni, hogy a csuti által emlegetett magyarok nagy
    része milyen ismert lehetne most, ha nem vándorolt volna ki. Meg tudná-e
    mondani – ha már megemlíti -, hogy miért nem itthon érték el eredményeiket,
    vagy ha már elérték, MIÉRT NEM JÖTTEK HAZA?
    .
    Egyébként üdvözlök minden komentelő társamat. Karácsony óta távol voltam
    NAGY ERDÉLY ORSZÁGBAN a rokonaimnál. Szatmárnémeti, Marosvásárhely,
    Arad, Temesvár. De voltunk máshol is a barátainknál. Sokat láttam!!!!!!!
    Innen valahogy mindent más szemüveggel nézünk. Ott a románok között
    egész más magyarnak lenni. (nem fajmagyarnak!!!) Hiszen ott is vannak
    nacionalisták, de közel sm mindenki az. Nagyon félrevezető a hibás – nem tényalapú – tájékoztatás mindkét hivatalos irányból. Nem beszélve a pártok szócsöveiről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  6. Üdv Túlavasúti
    2013. február 23. szombat
    00:11
    Feltűnően sokat voltál távol, vagy úgy is mondhatom hiányoztál! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  7. reftno:
    .
    “…ha felajánlanának más állampolgárságot majd, lehet hogy nem fogok sokat gondolkodni rajta…”
    .
    - Egy kis segítség ehhez:
    .
    Egyetlen ország sem fogja senkinek “felajánlani” az állampolgárságot. Azt nem felajánlja valaki, hanem mindenkinek magának kell megigényelnie, aztán pár feltételnek meg kell felelnie, állampolgári hatósági vizsga, aztán ha ez is megvan, állampolgár leszel ott.
    .
    Többnyire 5 év folyamatos ottartózkodás, büntetlenság, és munkaviszony az alapfeltételek, na meg a helyi nyelv ismerete.
    .
    Hajrá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  8. Gyula Bognar, Jr.

    Előbb-utóbb nem az embereknek kellene elmenni Magyarországról, hanem az embereknek kellene elmeneszteni a Fidesz/KDNP/Jobbik koszos bagázst Keletre. Örményország szívesen vállalhatná őrzésüket és ingyen letelepedési engedélyt kaphatnának, valamint közmunkát, életfogytiglanig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  9. Hungarian citizen

    Ez az orszag menthetetlen, sajnos teljesen mindegy, hogy epp orban fosztogatja jobban, mint a nacik, vagy ovatosan szormenten engedik ugyanazt a szardarabot lopni ellenzekben pajkos szemhunyassal. Akik kimentek, azok meg eletuk nagyobb hanyadaban latnak majd kiszamithato gazdasagot, civilizalt tarsadalmat es tervezheto jovot. Jol tettek. Mar-mar ott jarunk, hogy az en szakteruletembol szinte mindenki meglepett, ezert az lesz a vege, hogy last man standing-kent en kapcsolom majd le a villanyt.
    Orban meg csinalhat, amit akar, en ugyan neki nem allok 500-600 ezer ember egy ev alatt befizetett minden AFA-jat, minden TB-jet, minden SZJA-jat, minden jarulekat kiszamolni, de ez mar csak 1 ember eseteben is tobb millio forint, amit nem az orban rezsim fog hasznalni, hanem az, aki kitermelte maganak.
    Tehat szepen, ongerjeszto spiralban fojtja meg magat a kis szarcsimbok, en hatradolve nezem, es minden percet kielvezem osszeomlasanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  10. “…harc az EMBERI MÉLTÓSÁGÉRT…” /Malraux:Az ember sorsa/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Szomorú, ha egy országot a kilástalan helyzetük miatt hagyják el a polgárai. Ezt a jelenség ugyan olyan, mint amit, ha nem magyarokról lenne szó meneküld áradatnak titulálna a sajtó.
    Egyébként pedig az EU-n belüli szabad munkavállalás (munkaerőáramlás) érvényesül, a munkaerő oda megy, ahol munkát, tisztességesjövedelmet kap, s nem mellesleg kiszámítható és élhető környezetre talál.
    Az emberek a diktatútákból és az elszegényedő országból menekülnek. Magyarország is ilyen. A fülkeforradalmárok ellvették az évtizedekeig elérhetetlennek, majd megszerzett állampolgári jogaink nagy részét, a hatalom hosszú távra kívánja magát befészkelni az eltörölt Alkotmány helyetti Alaptörvényükbe iktott új-horthysta rendszerébe, naponta, percenként nézi hülyének, az egyébként alattvalóként kezelt népet. Miért maradna egy ilyen országban épp elmével az ember, különösen akkor, ha kellő mobilitással van megáldva?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  12. proaktiv
    “A választás mindig azok sportja, akik viselik a döntés(eik) következményeit. Aki külföldön él, az ne akarjon beleszólni az országon belüli érintettek döntésébe!”
    Bocsánat most nem értünk egyet. Eddig akikről írtunk magyarországi állandó lakcímmel rendelkező emberek, akik a megélhetés és ov miatt mentek el. A legtöbbjük abban a pillanatban vissza jönne ha ez a két dolog változna. Ha ov a láthatáron se volna és kevesebb fizetésért /persze amiből meg lehet élni/ vissza jönnének. No akkor nem értem őket miért zárnád ki a szavazásból?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  13. gets
    2013. február 23. szombat
    00:46
    Köszi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. A jelen helyzet állása szerint csak az szavazhat külföldről, akinek nincs Magyarországon bejelentett lakcíme. Ha nem tévedek, ezért lett volna a regisztráció.
    A csak külföldi címmel rendelkezők szavazhatnak a követségeken., vagy levélben.
    Még nincs választási törvény, még agyalnak a fijjjjjjuk.
    Ne legyen kétségünk, kitalálják.
    Vannak ötleteim, de nem szeretném átadni nekik tálcán, dolgozzanak csak !!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. ten
    2013. február 23. szombat
    08:30
    Furcsának tartanám, ha egy családból már régen külföldre távozott családtag
    - akiről alig tudnak valamit és nem járul hozzá a család életéhez – Ő akarja
    megmondani, hogy milyen ebéd legyen holnap, mivel foglalkozzanak az itthon
    élő családtagok és ki vezesse a család gépkocsiját.
    Ugyanis a távoli információforrások annyira elfedik a valós helyzetet, hogy az
    egyéni ízlésvilág és a honvágy, vagy annak hiánya félrevezetheti a szándékot.
    Láttam ezt Erdélyben. Akár mi is történt, ők ott születtek, ott élnek, vagyis ott
    vannak otthon.
    Más dolog az, hogy ki ül fel a nagyalföldi Délibábnak, ami talán csak a mesében létezett. (Az sem ma, csak valamikor!). De ne ilyen álmok alapján akarják megszabni, hogy nekünk itthon mit kell, mit lehet és mit szabad tennünk.
    Ők sem fogadják el, ha – hasonló alapon – akarnánk megszabni életüket.
    Hiszen itthon a szomszédot jobban ismerhetnénk, de mit szólna ő, vagy mit szólnánk mi hasonló esetben.
    Természetesen egész más dolog az, ha a kintről bekiabálónak a kormányunk
    küld milliárdokat a kornyikálásukért. Ugyanis az is a mi általunk fizetett adókból
    keletkezik. Egyes erdélyi szervezetek létezni sem tudnának e “támogatás” nélkül,
    de láthatóan az utóbbi időben több külföldi – politikai alapú – szervezetet támogat
    a kormány, akik jobban élnek ebből a támogatásból mint a közmunkásaink akik
    lassan az adók nagy részét “termelik”.
    Nem szabad feledni, hogy nem minden magyarul beszélő embernek ugyanaz az
    egyéni érdeke. Lásd egy munkanélkülit és Lázárt!
    .
    Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a világ – tudatukon kívül – folyton változik.
    GLOBALIZÁLÓDUNK!!!! Ki kérdi akarjunk-e globalizálódni. Ez alatt a fogalom alatt
    jelenleg mindenki azt ért, amire kedve szottyan!
    Ide tartozik az is, hogy például Ladány olyan messze volt mint ma bármelyeurópai
    város. Egyes Pesten dolgozókról úgy beszéltek – sopánkodva – az itthon maradtak
    mint jelenleg a külföldön dolgozókról. De azért nagy különbség van. hiszen barátom Norvégiában élő kivándorolt családja úgy jár haza, mint valamikor a
    Pestre felköltözött ladányi családtag. Szerintem pedig ez is a globalizáció eredménye bárhogyan nem szeretnék annak tudni. Valamiből ugyanis élni
    kell a családnak BOLDOGAN, NEM NYOMOROGVA (mivel magyarok vagyunk).
    .
    Ennek mi a következménye mindenki láthatja. Sajnos mással magyarázzák.
    Már az erdélyi magyar származású emberek jelentős része is hasonló
    NYÚLCIPŐT kötött és a még maradók nagy része is gondolkozik hasonlóan.
    Azt kérdezte egyik ottani barátom: TUDSZ MÁST TENNI, HA ÉLNI AKARSZ.
    Csauseszkunál szidtuk a puliszkát, de ma már arra sem jut!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. Túlavasúti
    2013. február 23.
    Megmondom őszintén ha Magyarországról és az itteni dolgokról van szó nem érdekelnek az erdélyiek. Nekik soha nem volt úgy hazájuk ez az ország mint azoknak akikről én írtam: az itt született , nevelkedett emberek, akik a megélhetés és ov miatt mentek el.Az állandó lakcímük meg itt van!! Szerintem ne keverjük a szezont a fazonnal.Persze a magyarságukat nem vitatom.
    A csalásokról meg én kis naiv azt gondolom: Igenis minden választókörzetben állítson az ellenzék megfigyelőket! De ne olyanokat akivel magam is találkoztam: Helyi ember és mert mindenkivel jóba akar lenni szemet hunyt afelett amint a fidesses képviselő oktatja a szavazásra ment nénikét, hogy kit kell ikszelni. Nem hagytam annyiban a jegyzőhöz fordultam. Felvállaltam a szomszédom haragját mert ő volt a fidesses szavazás felügyelő. Na azért az ilyeneket okosan ki lehet védeni. Persze ettől még tudnak a külföldi szavazatokkal/levél/ csalni.

    Hungarian citizen
    A kinn dolgozó emberek zöme azért kinn adózik. A kettős adózási egyezmény miatt meg ov. talán ilyenbe nem menne bele, mert akkor meggyűlne a baja az EU-val.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. Ed:
    .
    “…Miért maradna egy ilyen országban épp elmével az ember, különösen akkor, ha kellő mobilitással van megáldva?…”
    .
    - Egy oka van, amiért sokan, akik menni akarnának, nem teszik:
    .
    Nincs egy qrva fillérjük sem.
    .
    Márpedig a “kimenéshez” Északnyugat- Európába, bárhová, min. 400- 800.000 ft indulópénz kell, ha nem akar az illető bajba kerülni, és nem akar éhezni hetekig.
    .
    Kezdve a magyar, külföldre munkaközvetítők immár 150.000 ft körüli lehúzásával, repülőjegy oda, kaució, még ha egy kutyaólat kap lakhelynek, akkor is, egy hét- egy hónap előre, helyi közlekedés, alapvető, szükséges ruhák megvétele, ennivaló. Két hétig ugyanis akkor sincs jövedelem, ha az illető azonnal dolgozni kezd a kimenetelk után (az első geti bérszámfejtés miatt).
    .
    Ha tehetném, létrehoznék egy alapot, mely arra érdemes magyarokat hoz ki külföldre élni és dolgozni, családdal együtt. Aki ugyanis nem akar orKbán és az átlagmagyar hülyesége miatt vegetálni vagy megdögleni, az megérdemel egy jobb életet.
    .
    De erre soha nem lesz elég pénzem. Kár…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  18. Áh, itt korán van még…
    .
    “…az első geti bérszámfejtés miatt…”
    .
    az első HETI bérszámfejtés miatt
    .
    OK.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  19. Nekem valahogy elsőre a félmillió kivándoroltról – lesz az még több is… – nem az állam kieső adóbevételei jutnak az eszembe, hanem az a külföldön megdolgozott támogatás, amelyet itthoni rokonok kapnak szeretteiktől például szerény nyugdíjuk kiegészítésére.
    Fölidézek egy számomra tanulságos esetet. A szomszédasszony nyugdíjazása után még dolgozott – megélhetésre kellett a kiegészítő kereset. Keményen megdolgozott a kevésért. Legújabban azonban minden nyugdíjast válaszút elé állít a kormány. Nyugdíj vagy állás? A szomszéd számára a lánya biztosította a megoldást. Az az ifjú régésznő a Nemzeti Múzeumban kezdett dolgozni. Jól csinálta. Ezért a soron lévő leépítés alkalmával felajánlották neki, hogy munkaviszonyát fenntartják, de átmenetileg (!) díjtalan gyakornokként.
    A fiatalasszony az ajánlat elől egész Belfastig futott. Állást vállalt egy szálloda
    konyháján – úgymond – diplomás konyhamalacként. . Nem is járt rosszul, mert a mosogató mellett megkeresett jövedelme vásárlóértéken kétszerese annak, amit a “nemzet múzeumában” kapott. A mama nyugdíját tehát a jövőben a belfasti pénzküldemények egészítik ki.
    Kis magyar megoldás 2013-ból, melyhez hasonlót sok ezer magyarországi hozzátartozó él át manapság. Tessék már végiggondolni, ki az igazi
    nemzetfenntartó: ez a katasztrófa-kormány vagy a gazdasági emigránsok sokasága…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  20. Dr:
    .
    - Nem is tehetet volna mást a csaj. Bár, azzal a végzettséggel vállalhatna onkéntes műzeumi munkát is, aztán ilyen módon megismerik, és folytathatja muzeológusi pályafutását – Észak- Európában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  21. Eldrad
    Önkéntességet is csak akkor tud bárki vállalni ha arra az időre van lakhatásra és megélhetésre félretett pénze. A magyarországi fizetésekből szerinted sok olyan ember van akinek ez megadatik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  22. ten
    “Ha ov a láthatáron se volna és kevesebb fizetésért /persze amiből meg lehet élni/ vissza jönnének. No akkor nem értem őket miért zárnád ki a szavazásból?”
    .
    Nem zárnám ki, mert nem rajtam múlik, de kötve hiszem, hogy akik beleszagolnak az emberibb életformába és a kötetlenül élhető, emberszabású életmódba, később tömegesen igyekeznének vissza az óhazába. Akik fiatal korukban ideiglenesen váltanak országot, azokat is eléri a házasulás vágya, s ott maradnak, ahol partnert találnak hozzá. A terveket gyakran keresztezik a tények.
    .
    Kizárt, hogy a Nyugaton munkát vállalók külföldön élőként bármiben is befolyásolnák a hazai választás eredményét, mert soha, sehol nem lesz követhető a leadott szavazatuk megtörténte vagy érvényessége.
    Nem is az a cél, de az állami nyilvántartásba vételük az új lakcímükön megtörténik, és a további követhetőségüket is megoldják, ebben biztos lehet bárki. A TEk mindenhol és minden téren Orbán(ék) rendelkezésére áll. Megérné a rizikót vállalni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. proaktiv
    Elkérik a lakcím adatokat, de a magyarországit. Az meg úgy is meg van a nyilvántartóban. A gyermekem 3 évvel ezelőtt így szavazott, csak azért tudom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  24. ten
    Csakhogy azóta változott a választási törvény és kibővült a külföldön tartózkodó választókra vonatkozó passzusokkal. Nem éppen a választók jogainak bővítésére és javára döntöttek, abban biztos lehetsz.
    Azért ne csak bízzál a korábbi választási ismeretekben, hanem nézzetek utána, mi lesz majd a szavazásközeli időpontban érvényes. Még addig is változhat, ahogy kinéz a törvénygyártási helyzet, nem lenne csoda.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. proaktiv
    Sajnos ebben igazad lehet mert ezek az ördögnél is rosszabbak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. … adtál szakebert a tengernek, ordaseszméket az embernek, békemenetet a magyarnak, s ebből lettünk mi simicska-gyarmat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  27. ten, 2013. február 23. szombat 15:26
    .
    - OK, kihagytam egy lényeges dolgot, most pótlom:
    .
    Önkéntesként úgy dolgozhatna mondjuk a helyi múzeumban, ha már volna neki egy teljes munkaidős, fizetett munkahelye is. Na, ezt kihagytam.
    .
    De akinek van ilyen lehetősége, próbálja meg. Igen, onnantól elfelejtheti az illető még az alvást is (kis túlzással), de megéri.
    .
    Természetesen ez arra az egy esetre vonatkozik, amit az előttem beíró említett.
    .
    Ami pedig ezt a szavazás- hülyeséget illeti: én nem fogok szavazni, nincs kire.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  28. Erdős Virág: Ezt is elviszem magammal…

    viszem a régen
    kihízott nacim
    viszem a kelet-német
    származású macim
    ezernyi véglet
    közül a köztest
    viszem a Csokonai
    Vitéz Mihály Összest
    ott lesz az ágyam
    ahova fekszem
    elviszem alvókának
    egy-két régi ex-em
    viszem a barnát
    viszem a szőkét
    viszem a felhalmozott
    kapcsolati tőkét

    viszem a tutit
    viszem a gagyit
    viszem az otthonkában
    utcára tett nagyit
    megannyi némán
    átbliccelt évet
    elviszem magammal a
    szentendrei HÉV-et
    viszem a Marcsit
    viszem a Karcsit
    elviszem Kenesétől
    Keszthelyig a Balcsit
    kicsit a nyarat
    kicsit a telet
    viszem a mindörökké-Moszkva-
    Moszkva teret

    apuka titkát
    anyuka aranyát
    elviszem magammal a
    Bácskát meg a Baranyát
    viszem a bölcsit
    viszem a temetőt
    viszem a csokoládé-
    barna bőrű szeretőm
    viszek egy búval
    bevetett földet
    viszem a pirosat a
    fehéret a zöldet
    elviszem ezt is
    elviszem azt is
    viszem a jófiút de
    elviszem a faszt is

    viszem a bankot
    viszem a pálmát
    elviszem minden igaz
    magyar ember álmát
    viszek egy csontig
    lelakott testet
    viszont az nem kérdés hogy
    Buda helyett: Pestet
    viszek egy szívet
    viszek egy májat
    viszek egy kívül-belül
    lakhatatlan tájat
    naná hogy úgy van
    ahogy azt sejted:
    viszek egy lassú burján-
    zásnak indul sejtet

    viszek egy csúnyán
    beszopott mesét
    viszem a legesleges-
    legutolsó esélyt
    ki tudja, lesz-e
    búcsúzni időm
    viszem a Duna-parton
    levetetett cipőm
    mit bánom úgyis
    elviszem lazán
    elviszem gond nélkül a
    hátamon a hazám
    aki ma büntet
    az holnap lövet
    viszek egy mindig vissza-
    visszahulló
    követ…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Egyre kevesebben dolgoznak Magyarországon 2014. február 21. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos