Rátesi Margit: Orbán Viktor „titka” 2013. január 25. péntek 4:31

Rátesi Margit: Orbán Viktor „titka”

Eredetileg az Orbán-kormány titka címet szántam ennek az írásnak, de rá kellett jönnöm, hogy szó sincs itt valamiféle közös elképzelésről, számtalan jel utal arra, hogy minden vita és ellenvetés nélkül egyetlen személy akarata érvényesül. Mégpedig azért, mert ez a személy milliós tömegeket tud a mai napig maga mellé állítani. Vajon hogyan?

Társadalomtudósok hada írt már kötetnyi elemzést a magyar társadalom individualista mivoltáról, a szolidaritás hiányáról. Ezt a szolidaritást aztán úton-útfélen emlegetik a baloldali – néha még a liberális – véleményformálók is, sajnos nagyon szemérmes formában. A legtöbben szolidaritás alatt legfeljebb azt értik, hogy nem rúgnak bele a hajléktalanba, vetnek egy-két százast a kéregetőnek.

Ennek az álságos szemléletnek semmi köze a szolidaritáshoz. A hamis kép legékesebb példája a „segélyért munkát” lózung, ami mindkét oldalon heves helyeslésre talál. Holott legalább a szocialistáknak már évek óta ordítaniuk kellene: munkáért munkabér jár, munkavállalói jogokkal, nem segély. Az egyetértőn bólogatók nem veszik észre, hogy maguk alatt vágják a fát. Ha a közmunkásnak lehet a hivatalos minimálbérnél kevesebbet fizetni, ha nem jár neki szabadság, cafetéria, munkaruha, felmondási indok és idő, akkor a most még dolgozók hamar azon kaphatják magukat – mint ahogyan ez Lézervárosban megtörtént –, hogy állásukért egy munkanélkülivel kell megküzdeniük. Hiszen a közmunkás alkalmazása jóval olcsóbb. A munkáltató meg röhög a markába.

A legtöbben a munkanélkülit félanalfabéta, semmihez nem értő, gondoskodásra áhítozó véglénynek képzelik, holott közép-, sőt felsőfokú végzettségűek ezrei kajtatnak munkahely után, főleg az ötvenes és a nagyon fiatal korosztályból. Mennyivel gazdaságosabb kirúgni a szabályosan foglalkoztatott munkást, és havi 47 ezerért (kb. 80 ezres költség) felvenni egy közmunkást! Bónuszként még besöpörhetjük az elismerést is, hogy mennyire érzékenyek vagyunk, amúgy szociálisan.

Kevés szó esik arról, hogy a szolidaritás nem egyenlő a jótékonykodással, a szolidaritás egy közösség kemény önérdeke. Hogy nem hagyjuk átvágni magunkat hazug szentenciákkal. Mert Orbán Viktor erre építette egész világát: „aki nem dolgozik, ne is egyék”, meg „minek az a sok vita, nyavalygás, dolgozni kell és kész”, legújabban „legyen úgy minden, mint régen”. Kártékony közhelyek ezrei ömlenek a beszédeiben, mintha nem is az „elit” ELTE-re járt volna, hanem a felcsúti nyárikonyhák falvédőiről szedte volna össze a bölcsességét.

Vég nélkül lehetne sorolni a példákat „az állami tulajdon jótékonyságától” a „magyar föld szentségéig” a sok bornírt marhaságot, amiknek azonban mindannyiunk számára kemény következményei lesznek. Lerobbant közszolgáltatások, bojároknak kiszolgáltatott zsellérség, kegydíjon tengődő öregek. (Nem a jelenlegi nyugdíjasok, azok szerencsére egész jó helyzetben vannak – magamat is beleértve –, hanem a mostani negyvenesek, ötvenesek, akiknek a megtakarításait elszórták az új méltóságosok kistafírozására.)

És a mutatvány bejött. Részint azért, mert az ellenoldaliak nagy része is egyetért e közhelyekkel. Főképp pedig azért, mert a liberális baloldal képtelen érthető, egyszerű mondatokban megfogalmazni – sajnos nem is túl szilárd – álláspontját. Belebonyolódik a tudományoskodó kifejezésekbe, ahelyett, hogy nyíltan megmondaná: „Te sem vagy felsőbbrendű, és ha azt képzeled, megúszod, tévedsz. Csak akkor juthatunk ötről-hatra, ha együtt próbálunk meg kikászálódni a katyvaszból.” Pedig nagy szüksége lenne ennek a társadalomnak a tiszta beszédre, még ha sokaknak a sértettség lenne is az első reakciója.

73 Reader’s Comments

 1. A jobbik feljelentést tett a rendőrségen “önkényuralmi jelkép” használata miatt. Képgaléria +16 kép
  http://www.kemma.hu/galerialp/63346

  atv.hu – A Gyöngyösi Márton ellen tüntető antifasisztákat állították elő
  .
  Kár, hogy a kemma cikkírója közelebb áll a jobbikhoz (lélekben biztos), mint az antifasisztákhoz:
  “A politikus többek közt arról is beszélt, hogy a kettős, izraeli-magyar állampolgárságú országgyűlési képviselők tevékenysége és lojalitása erősen megkérdőjelezhető.” befejező kitétel összecseng a hunhír portál közleményével. :(

 2. Jaja49! “Miért nem mondja már ki valaki, hogy a második világégés után szüleink nagyszüleink által verejtékes munkával újjáépített lángoktól ölelt kis hazánkban, az általuk következetesen kivívott munkavállalói jogokat és szociális vívmányokat…” – írod. Ne fényezzük már legalább egymás előtt magunkat! Az újjáépítés rendben van, de hogy a jogok következetes kivívása? Ugyan már! Az “értelmiség” – tanárok, hivatalnokok, orvosok – a “tekintélyüket” siratták, még a föld nélküli felesgazdákat is úgy kellett berugdalni a téeszbe, hogy lehessen nekik eü biztosításuk, nyugdíjuk, meg szabadságuk – szóval munkavállalói jogaik. ‘90-ben sem lett volna elég, ha csak a “hatalmasok” írják át a törvényeket – kellett hozzá az a sok marha is, aki még tapsolt is a szakszervezetek szétveréséhez. Pedig 1982-ben(!) olyan szakszervezeti törvény született, amelyből kiindulva akár a munkásönigazgatás keretei is megteremtődhettek volna. Több olyan vállalati szakszervezeti választáson vettem részt, ahol elzavarták a központ jelöltjét, és maguk közül választottak az emberek. Tudtommal senkinek nem lett semmi baja, legalábbis nekem nem. Ja, sose kaptam Kiváló Dolgozót. És? Ebben a törvényben szerepelt, hogy a vezérigazgatónak a szakszervezeti bizottságnak kellett beszámolnia az eredményekről és a tervekről, és a jutalmát is a vszb állapította meg. A kedves dolgozók meg, ahelyett, hogy számon kérték volna választottjaikon, hogyan képviselik az érdekeiket, azon igyekeztek, hogy minél előbb szabaduljanak a gyűlésről.
  Observer! Igen, nekem is ez a véleményem a változásokról! A válságra nem találhatjuk meg a választ 1933-ból, de még 1988-ból sem. Ez megérne egy külön disputát. Nincs kedved elindítani?

 3. Szolid 2o13.o1.25
  Remek írás!

 4. Ejj de jó írás !

 5. “Orbán Mercedes-országot kormányozna
  2013.01.25. 14:25
  A miniszterelnök gazdasági sikertörténetről beszélt.
  .
  A kecskeméti Mercedes-gyárban két sikertörténet egyesült: egy tradicionális, amelyet a Mercedes képvisel és egy új, a magyar gazdaság megújításának európai sikertörténete – jelentette ki Orbán Viktor. A miniszterelnök a kecskeméti Mercedes-gyár új modelljének hivatalos bemutatóján azt mondta, hogy a Mercedes új CLA osztályú autójából erő és szépség sugárzik és ők is egy ilyen Magyarországot szeretnének építeni.
  .
  “Én, amikor Magyarország miniszterelnökeként erre az autóra nézek, munkásokat látok, sok-sok ezer magyar munkást, akik képesek arra, hogy ilyen autót állítsanak elő, nem külföldön, nem vendégmunkásként, hanem Magyarországon, itthon, a saját gyárukban, a saját városukban dolgozva” – hangsúlyozta a miniszterelnök, aki Dieter Zetsche-vel, a Daimler AG vezérigazgatójával együtt vezette le az első CLA Mercedes személygépkocsit a futószalagról.
  .
  Orbán Viktor szerint, amikor a Daimler AG vezérigazgatója az új Mercedesre néz, a német mérnöki tudás nagyszerűségét látja az autóban, azt a hatalmas gazdasági előnyt, amely naggyá tette Németországot. A miniszterelnök hangsúlyozta: bizonyíték Magyarország számára, hogy képesek vagyunk egy ilyen autót előállítani, “ha azt tudjuk mondani, hogy Made in Hungary egy ilyen Mercedes”.”
  http://www.hir24.hu/belfold/2013/01/25/orban-mercedes-orszagot-kormanyozna/
  .
  Orbán csak azt felejtette hozzátenni, hogy ebben az autógyárban, ami nem a sajátja és nem a sajátunk, minden, de minden ami technika és elektronika, az Made in Germany. Nincs mire ekkora arccal pöffeszkedni.

 6. proaktív
  Nem “csak” azt hallgatta el, hanem azt is, hogy neki ehhez a beruházáshoz ég egy földön köze nem volt. Csak a kecskeméti fideszes polgármesternek volt annyi esze, hogy a tényleges bejelentésig mélyen elhallgatta még előle is, mert nem akart úgy járni, mint Gyöngyös és Sukoró.

 7. bumburi
  Nem túl látványos a logisztika, de mivel nem egy nap alatt sétáltak fel Budapestre, valahol meg kellett szállni, tisztálkodni, étkezni: azt nagyjából az Mszp szervezte (bár a vége előtt az LMP is osztogatott zsíros kenyeret és teát)
  És az Mszp biztosította a fogadást a Kossuth-tér előtt: színpad, hangosítás, rendezők, majd az egész vezetőség…
  Baloldali meg az alsó, valamint az alsó középosztály képviselete. Már szerintem, de Orbán egyszerűsített a dolgokon: baloldali a demokrata, jobboldali akinek a jobboldali autokrácia bejön, azaz undemokrata.

 8. oldberg
  2013. január 25. péntek
  19:26
  Szerencsére az AN-nek nem csak a cikkei színvonalasak, hanem a kommentelői is próbálnak ehhez a mércéhez felnőni.
  Persze ez sohasem sikerülhet, mégis azt talán bizonyítják, hogy azzal tisztelik meg az itt megfordulókat, igényes hozzászólásokat írnak. Amúgy pedig “néhány trágárság” szerintem belefér értelmes olvasók vélemény nyilvánításába is.
  Az újságírók, mivel a végtelenbe nem írhatnak, mindig egy-egy nagyon aktuális társadalmi probléma/jelenség leglényegesebb vonásait mutatják be. Azonban a témák mindig sokkal “színesebbek”, mint ami azokból leírásra kerül.
  Meglehetősen unalmasak lennének az olyan olvasói hozzászólások, amelyek mindig ugyanazt csak másképpen, főleg gyengébb színvonalon ismételnék meg. Nem biztos, hogy a cikkírói mondanivalótól eltér az a komment, amely egy felvetett történést más szempontokból is elemez (emberi tulajdonság, ok-okozati összefüggés, történeti előzmény és annak következménye, jóslás…).
  Annak pedig külön örülhetünk, mikor társaink tovább tudnak vinni egy-egy újságírói gondolatot, a felvetett társadalmi probléma kezelésére egy jobb ötlettel állnak elő.

 9. Kekec
  Logisztika…
  Ha nem tudnám, hogy a mi megyénkben kik szerveztek, és mit tettek ellátás tekintetében, azt mondanám, van abban valami amit írsz!
  De tudom! Szomorúan tapasztalom azóta is, hogy 1-2 ember kivételével, csak a kommunikációjuk van ott.
  Tehát ne heveskedj itt az mszp védelmében, mert pillanatok alatt cáfolható.
  Ami meg a színpad állítást illeti…Fogadás, hangosítás, vezetőség!!!
  Látványterv szerint!
  Tudod, az lett volna az ÉHSÉGMENET mellett állás, ha végigmegy az egész frakció velük, és nem a színpadon bizonygatják, hogy veletek vagyunk! Szégyenletes módon ( szerintem) csak felhasználják a szerencsétleneket,hogy szimpátiát ébresszenek.
  Lehet hogy a következőn én is végig megyek,( csak rövid távot mertem bevállalni) és a színpadon mondom el a kifogásaimat…
  ne mondd hogy széthúzok!
  Ez nem szolidaritás amit az mszp művel, hanem szerény segítség,az is saját célra felhasználva!!!
  Ha veri a mellét Mesterházy, hogy nélkülük nem lehet nyerni, mert megkerülhetetlen tényezők a választáson, akkor emelje már fel a seggét ő is, meg a frakcióban levő urak is, és amúgy igazából álljanak ki egy ügy mellett!
  Ha komoly ügy kell, ez az!
  Vagy derogál nekik vállalni az éhségmenet minden kínját, baját???
  Dolgozni ők sem dolgoztak még, nem csak a fideszesek.
  Tegyenek már legalább 1 millió lépést a magyar kisemberekért is!
  És hassanak oda, hogy ne 8 menet legyen, hanem minden településről meneteljenek, mert ilyen LOGISZTIKÁVAL ,amilyennel színpadot csináltak, meg élelmeztek, meg szállásoltattak, megtehetnék.
  Azt már én is becsülném! Nem mintha lennék valaki, de én legalább felemeltem a hátsómat már több jó ügy érdekében, míg az mszp sok ügyben csak szóban állt mellé dolgoknak!
  Ezt hiányolom, a kiállást! Aminek 100%-osnak kellene lennie, de mire megmozdulnak, csak 15% jut az elvi egyetértésből kifolyólag!!!
  Mellesleg, minek vannak a parlamentben is?
  Díszletnek, meg asszisztálni Orbánnak?Kifelé a terepre, mert nélkülük is meghozzák minden gyalázatra a törvényt.Igaz, ahhoz is kell asszesztencia, legalább a világ előtt takargatják a szégyenüket, hogy ezt hagyták tenni az országgal!

 10. @Observer, Szenzor
  Bizony, fontos gondolatok ezek. Én még annyit tennék hozzá, hogy ráadásul rohamosan növekszik a világ népessége. Bár mi éppen fogyunk. Ami ellen tenni is akarnak jelenlegi uraink állítólag. Szóban legalábbis. Már egy részük. Mert van, aki szerint a harmadunk akár pusztulhatna is.
  A feudalizmushoz való visszatérés a modern hűbéri rendszeren túl abban is megnyilvánulhat, hogy a közmunkát kiterjesztik mondjuk a mezőgazdaságra. Oly módon, hogy nem kell az a sok gép, van rengeteg dolgos kéz. (Ráadásul ezt még elnevezhetik bio-gazdálkodásnak is, vagy kitalálnak valami jól hangzó szót rá.) Mindez persze máshol is alkalmazható, akár az építkezéseken is. Ezért aztán fizetnének némi bért és nem segélyt. Így aztán a jól végzett munka fölött érzett megelégedettséggel hajthatják majd álomra fejüket a holtfáradt emberek, akik aztán már annyit sem gondolkodnának, mint manapság.
  Azt hiszem, nem rugaszkodtam el túlságosan a cikktől, de ha mégis, elnézést kérek. Ám hogy konkrétan is hozzászóljak, elmondom, hogy bennem is megfogalmazódott már régebben, hogy egy gyárosnak például megérné ebben a rendszerben kirúgni a drága alkalmazottait, majd olcsó közmunkásokat foglalkoztatni. Ha nem is ugyanazt, akit kirúgott, mert mintha ez ellen lenne valami szabály. Azt majd felveszi egy másik, szintén közmunkásként. Vajon vannak ilyesmire példák? (Vagy némi zsarolásra is jó lehet, hogy nincs béremelés, ha nem tetszik elmehetsz, kapok helyetted tíz másik közmunkást.)

 11. Orban akkora okorsegeket tud mondani, populista es nacionalista szovegeitol neg lehet orulni! Ekozben a realitas erzeke lecsokkent nullsra. Semmi kozunk az uj mercedeszhez akar tetszik akar nem! Gepek automatak dolgoznak , a magyar munkas helyettesitheto barkivel sajnos nincs hozzaadott ertekunk! De Orban ezt sem latja mert o mast akar latni! Rossz helyre szuletett a mi nagy szerencsetlensegunkre:(:(.

 12. Kuksi
  Ami nagyon nem mindegy, a különbség, hogy hol növekszik és hol csökken a népesség.
  A fejlettebb kultúrákban csökken, a fejletlenebbekben (a mi látásmódunk szerinti meghatározás) növekszik a népesség.
  Ha így igyekszünk visszafele a történelemben, még eljuthatunk a modern kori rabszolga-tartó társadalomhoz.
  Szép kilátások.

 13. Kuksi
  A ” ha nem tetszik elmehetsz” szlogen már dívik az első minimálbér ( na ugyan ki vezette be?) óta.
  Azóta nincs becsülete a dolgozóknak,és azóta szövetkeznek a szakszervezeti vezetőkkel a dolgozók ellenében.Kollaboráns meg van bőven… Akik hasznot remélnek, vagy éppen már le is fizették őket, azok boldogan beálltak (nak) az Orbán rezsim mögé.

 14. “……. mintha nem is az „elit” ELTE-re járt volna, hanem a felcsúti nyárikonyhák falvédőiről szedte volna össze a bölcsességét.”

  Egy ilyen primitív, bunkó környezetben szocializálódott fajankónak mindegy, milyen egyetemre jár, primitív és bunkó marad örökre. Hiányzik az az intelligencia belőle, amelyet kiskorában a szüleitől és a környezetétől kaphatott volna meg. A jogot elvégezni, ahhoz sokak szerint csak segg kell (amin ül amíg magol). Egyébként az ország jelenlegi állapotáért nagyrészt jogi “végzettségű” tahók a felelősek (papcsák-Budai-Futó-Gaudi- soroljam még?)

 15. Azt elfelejtette a felcsúti agyalágyult,hogy a ” mercedes gyár nem az ő érdeme hanem az előző kormányé.ja és nem is Magyarországé,hanem a németeké.,és a magyarok csak bérmunkások benne.
  A másik pedig,hogy ez alatt a kormány alatt az ország vissza megy a cseléd és a jobbágy sorsba és csak a felső tízezer fog itt érvényesülni.Kell ez nekünk? sok barom akik erre az elmebajosra szavaztak remélem elégedettek lehetnek magukkal.

 16. Sydney! “Egy ilyen primitív, bunkó környezetben szocializálódott fajankónak mindegy, milyen egyetemre jár, primitív és bunkó marad örökre.” Szerintem ez kicsit bonyolultabb. Mindannyian ismerünk kevéssé iskolázottakat, akik józan ítélőképesség dolgában felvehetik a versenyt nem egy “doktorral”. Ráadásul úgy tudom OV-nak elég magas az IQ-ja. Máshol lehet itt a baj. Szerintem az emberi tartás, az erkölcs, az etika maradt ki valahol útközben a szocializációjából, ezek híján azután az összehordott ismeretanyag olyan zavarosan működik, ahogyan látjuk. És nem lehetünk nyugodtak, ha a gyerekeink erkölcsi nevelését az egyházak veszik át. A már a XX. században sem működő dogmák erőltetése nyomán egyet biztosan megtanulhatnak a nevelendők: hazudni, meg kritikátlanul bólogatni a “kártékony közhelyeknek”.

 17. Vilàgos, frappàns, érdeklôdéssel vàrjuk a tovàbbi íràsait !

 18. talalom
  Városi legenda, hogy magas az IQ-ja. A fanjai nem fogják azt mondani, hogy bugris, majd amikor leáldozik neki, majd akkor.
  A focin kívül nem érdekli más csak a pénzolvasás – a politika is csak azer, mert a hatalomhoz kell, de diplomáciai analfabéta!
  Megnevetetett.
  Ezért már érdemes volt felébrednem….

 19. “talalom
  2013. január 26. szombat
  13:29 ”

  OK. Elfogadom teljes mértékben amit írtál. Én pl. arra gondoltam, hogy közismert, hogy az apja az első kormányzása idején az utcán, közterületen verte ki egy fotóriporter kezéből az akkor 100 ezres fényképezőgépet, mert talán az ő házát is fotózta. Az öreg Orbán egy nagy bunkó, ráadásul sokak szerint rendesen testi fenyítésben is részesítette fiait, elsősorban a pimasz, kekec Viktort, aki most 10 millió ember kárára óhajtja megmutatni apjának, hogy ő “többre vitte”. Azt hiszi, ha elhízott nagy pocakjával zsebre dugott kézzel sétál az EU-parlamentben, akkor majd befogadják maguk közé. Hát nem, csak röhögnek rajta, első kézből tudom és egy balkáni tahónak tartják, akkor is, ami8kor mosolyogva fognak vele kezet.

 20. bumburi 2013. január 26. szombat 08:37
  Már bocsika, de tényként kezelsz olyasmit, amire csak célozgatsz (kik szervezetek, mit nem szerveztek) és nem tartod szükségesnek kifejteni. Így nehéz az információt mérlegelni.
  Egyébként nem “heveskedem” az Mszp mellett, csak arra hívom fel a figyelmet, hogy az Éhségmenet mindenképpen elindult volna nélkülük is. Egyébként nem arra választották őket, hogy a hóban meneteljenek, pártvezetőségként pont a logisztika megszervezése a dolguk. Képviseltették magukat végig a 2 fővel.
  No persze “szerény segítség, az is saját célra felhasználva” De hát pont ez várható el egy párttól. A kevés forrást jól és hatékonyan felhasználni. És az Éhségmenet támogatásáért vetném rájuk legkevésbé a követ!
  A támogatás pedig TÉNY, és annak kimondása nem heveskedés.
  Most 8 menet indul biztosan, de több van még szervezés alatt. Talán nem teljesen függetlenül attól, hogy ők is rájöttek, hogy “a fideszt lábbal kell – és lehet – megverni”
  Visszatérve a cikkhez: Orbán Viktor titkának nagy része a kommunikációban rejlik. És az Éhségmenet jól kommunikálható lesz. Majd meglátjuk, hogy mit tudnak belőle kihozni…
  http://velemenyvezer.blog.hu/2012/11/26/a_fidesz_kizarolag_a_politikai_analfabetakra_epit
  Szerintem ez jó elemzés, és ebből látszik is a kitörési pont:
  falvédőszövegek ÉS falvédőszöveg-MAGYARÁZATOK.
  Pl: A Fidesz szerint a társadalom 1/3-ára már felesleges költeni, mert menthetetlenek.
  Azért élsz rosszabbul, mint az Mszp alatt mert benne vagy a feleslegesnek ítélt 1/3-ban!

 21. sydney
  Neked is ajánlom a fenti linket. Merthogy Orbán titka éppen az, hogy rájött, a magyar nép többsége politikailag analfabéta, és velük falvédőszövegek szintjén kell és érdemes kommunikálni. És az eredményei önmagukért beszélnek!
  Az Éhségmenet meg azt bizonyítja, hogy a távolság a tények és a szövegek között már kezd sokaknak feltűnni!

 22. Stáry Lóránt

  Na végre egy cikk amely tökéletesen bemutatja milyen álságos is ez az úgynevezett közmunka. Már csak azért is, mert minden értelmes munka közmunka! Igen aki dolgozik, illetve módja van dolgozni az elsősorban magáért, de ugyanakkor a közért is munkálkodik. Ezt nevezik társadalomnak, mely nálunk sajnos manapság nem működik, talán éppen azért, mert a munkáért normális társadalomban valóban munkabér jár!
  Ahogy a cikkíró is utal rá már elkezdődött a cserebere, munkavállalókból közmunkások lesznek. Úgy ahogy egy sok hibával, gonddal, bajjal teli társadalomból lett egy autokratikus rendszer, mely a szemünk láttára tovább alakul, fasizálódik. Mert a vezér könnyen mond beszédet a holokauszt emléknapján, hogy “mi mindenkit megvédünk, nálunk mindenki egyenlő, stb.”. de a valóságban FideSS pártagkönyvvel a zsebben mondható, írható egy egész társadalmi kisebbség elleni aljas fasiszta uszítás megtorlatlanul. A miniszterelnöki beszéd komolytalan, olyan aminek ő maga minősítette, amolyan pávatánc.
  “Nem azt kell nézni mit mondok, hanem azt amit teszek!” Nézzük is már egy pár éve hogyan teszi, teszik tönkre az országot!

 23. Én nagyon remélem, hogy az éhségmenet nem felejti el megemlíteni – táblákon persze, hogy nem akarjuk az árokszélét.
  KDNP-reagálása valahogy nagyon nem hallatszik, az ájtatosmanó, amortizáló plagizálását keresztényüldözésnek nevezték, a 3 millióval mi legyen c. bogaras nyilatkozatról mintha nem is hallottak volna?
  Remélem, hogy az első parlamenti napon a bogaras nyilatkozatát a 3xbóvlisnak magyarázatra felvetik, mert őt is rendesen belekeverte…..


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók