Lázár György: Szélsőjobb ellenes lenne a Jobbik bankára? 2013. január 25. péntek 4:52

Lázár György: Szélsőjobb ellenes lenne a Jobbik bankára?

Itt az Egyesült Államokban is feltűnést keltett a FIFA fegyelmi bizottságának határozata, de engem az lepett meg, hogy azon az ominózus augusztusi Magyarország–Izrael barátságos mérkőzésen a Jobbik parlamenti képviselői (Bana Tibor és Lenhardt Balázs) iráni zászlókat lobogtattak.

Az Egyesült Államok már évtizedekkel ezelőtt megszakította diplomáciai kapcsolatait Iránnal, az iszlám ország “Nagy Sátánnak” nevezi az USA-t, és szerintük Izraelt is el kell pusztítani.

Hogy miért lobogtatnak iráni zászlókat a Jobbik politikusai Budapesten egy Izrael elleni „barátságos” mérkőzésen?  A Jobbiknak nyilvánvalóan szimpatikus Irán, és az amerikaiaknak is világos üzenetet küldtek; a Jobbik gyűlöli az Egyesült Államokat.

Az USA és az Európai Unió már korábban szankciókat szavaztak meg Irán ellen, azok kötelezőek minden tagállamra, és tiltanak bizonyos pénzügyi tranzakciókat.  A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke az a Csányi Sándor, aki egyben az OTP elnök-vezérigazgatója is, és éppenséggel az ő bankja kezeli a Jobbik pénzügyeit.  Csányi úr nem csupán a Jobbik bankára, de az OTP intézte a betiltott Magyar Gárda pénzgyűjtését is egykoron!

Már korábban felmerült, hogy a Jobbik anyagi támogatást kap Irántól, és amerikai dokumentumok alapján bizonyított, hogy pénzek érkeztek a magyar szélsőjobbhoz az egykori iraki diktátortól, Szaddam Huszein-től is.  Erről írtam is a múltban.

Megkérdeztem a Magyar Labdarúgó Szövetségtől, hogyan harcolhat hitelesen Csányi Sándor a szélsőjobboldali megnyilvánulások ellen, amikor bankja hosszú évek óta készségesen intézi a magyar szélsőjobb pénzügyeit?  Felmerült-e, hogy Csányi úrnak mihamarabb fel kellene adnia a bankvilágban betöltött pozícióit, hogy hihetően képviselhesse a magyar labdarúgás érdekeit?

Választ eddig nem kaptam, pedig az fontos lenne, mert ha kiderül hogy a Jobbik  OTP számlájára iráni pénzek érkeztek, annak uniós jogi következményei is lehetnek.

26 Reader’s Comments

 1. Ezt nagyon szeretem Lázár György írásaiban, hogy világosan leírja, milyen esztétikai probléma van pl ezzel az mlsz üggyel (is). (Természetesen az is világos, más pénzek is jönnek-mennek bármely magyar, amerikai, iráni v kínai bankból / bankba.) A pénznek nincs szaga, illata is csak a friss bankjegynek van.

 2. Kül- és belföldön egyaránt, pávatáncol a kettős beszéd…

 3. Ez marhaság, attól, hogy az OTP vezeti a nyilasok számláját, még nem Csányi “a Jobbik bankára”. Csányi egyéb dolgok miatt undorító figura.

 4. Véleményem szerint Csányi Sándor és a részben tulajdonában lévő OTP is a Nagy Áprilisi Fülkeforradalom egyik nyertese. Nem véletlenül támogatta, a Videon pálya díszpáholyában vele együtt szurkoló Vezénylő tábornokot és forradalmi csapatait, melynek – a hatalom ismételt megszerzése előtt biztosan- részei voltak a Jobbik és militáns szervezetei. Az egy a tábor egy a zászló elv érvényre juttatása érdekében Csányi nem véletlenül vállalt szerepet, az engedetlen MDF szétverésében, s holmi magán titkoszolgálatok működtetésében. Ő az egyik oszlopos tagja, annak a nagytőkés csoportnak, amelynek érdeke a jelenlegi rendszer és közállapotok fenntartása, pedig ha belegondolna, összeharácsolt vagyonával Ő talán már normálisan működő piaci szereplőként is jól boldogulna és folyamatosan gazdagodna. Szerintem nem az OTP-ből, hanem a magyar sport irányításából kellene neki és politikai elvbarátainak is kivonulnia, és megtollasodott emberként önzetlen sportszeretetből szponzorálnia.

 5. Magyarország egy mosógép szerepét tölti be.
  Miért is?
  Tisztára mossuk az iráni pénzt.
  Tisztára mossuk a horthy korszakot.
  Tisztára mossuk a bayer zsoltos mondatokat.
  Tisztára mossuk az unortodox gazdaságpolitikát.
  Tisztára mossuk a magánnyugdíjpénztárakat.
  Tisztára mossuk az alattvalók zsebeit.
  Tisztára mossuk nemsokára az MNB kasszáját.
  Tisztára engedjük mosni a baltás gyilkost.
  Tisztára engedjük mosni a családon belüli erőszakot.
  Mikor mossuk tisztára a seggünket, hogy eltűnjön a piros pötty?
  Mosógép szerelő kerestetik!!!!

 6. EdCarping!
  Van akinek semmilyen pénz nem elég a boldogságához! Én csak sajnálni tudom ezt a Harpagont! Amúgy méltó lelki társa a foci mániás, kapzsi maffia főnöknek.

 7. A pénznek nincs szaga , DE ez nagyon bűzlik !!!!

 8. Kecskeméti Károly vontolla

  Itt Csányi és bankja a kisebbik gond. Az igazi botrány az, hogy az illető párt ZAVARTALANUL tarthatja a kapcsolatait Iránnal. A kormányzat közömbösségének okait ismerjük, a Nyugat, az EU lagymatagsága rémésztő!!!

 9. Kedves Naplovas,
  egyetértek. Csányi ezért nem független gazdasági szereplő, és ezért pénzel, működtet sok FIDESz-közeli háttérintézményt.

  Kedves Kecskeméti Károly vontolla,
  szerintem Csányi is fontos, ahogy fontos lenne tudni azt is, kik és milyen célból támogatják őrületes pénzekkel a magyar szélsőjobbot. A miértet sejtem, ugyanis Európában szinte csak Magyarországon lehet szabadon terjeszteni a náci eszméket, újra éleszteni a II. világháborúhoz, az iparszerű népírtáshoz és az 50 millió ember halálához vezető, őrült eszméket.

 10. 3 millió embert az út szélén akarnak hagyni, az árokba csak azer nem rúgják bele, mert már megtelt – de ezt minek lehet nevezni?
  Bayer szlovákrendszámos, Madách-díjas orgoványi erdőzését és a legutóbbi cigány-állatok nyilatkozatát?
  Ez egy-egy nyilatkozat – de tulajdonképpen mögöttük azer vannak ám tömegek.

 11. A jobbik feljelentést tett a rendőrségen “önkényuralmi jelkép” használata miatt. Képgaléria +16 kép
  http://www.kemma.hu/galerialp/63346
  .
  Jobbikos fórum, civil tüntetés, rendőri intézkedés Tatabányán
  Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője tartott fórumot Tatabányán. A politikust tüntetők fogadták.

 12. Iran nem ajandekba adja a penzt! Ezert meg nagy arat fogunk fizetni. Par megveheto nacit es cinikus gazembert arra fog hasznalni, hogy hatalmat kiterjessze Europara. A jobbik eszet elvette a zsidogyulolet es nem veszik eszre, hogy csak sakkfigurak(gyalog) egy sokkal nagyobb jatszmaban. Csanyi nem foglalkozik a penz eredetevel, csak sok legyen. Nem tudja mikor kell kiszallni, bar o csak egy a sok tolvaj kozott.

 13. “………………hogyan harcolhat hitelesen Csányi Sándor a szélsőjobboldali megnyilvánulások ellen, amikor bankja hosszú évek óta készségesen intézi a magyar szélsőjobb pénzügyeit? ”

  Csányit nem szabad beengedni az Egyesült Államokba, potenciális veszélyt jelent a békére. Fel kell hívni a CIA és az FBI figyelmét is erre.

 14. Megnéztem a képeket, és egyiken sem lobogtatnak zászlót a képviselők…

 15. sydney 18:18
  “Csányit nem szabad beengedni az Egyesült Államokba, potenciális veszélyt jelent a békére. Fel kell hívni a CIA és az FBI figyelmét is erre.”
  Nyilvánvaló, hogy a nyilas-jobbik csürhe pénzt kap Irántól. Ezt csak a vak nem látja. Mindenekelõtt e nyilas párt ismert vezetõit kellene Amerikából és Kanadából örökre kitiltanai. Másrészt a nyilas pártot kellene betiltani, a békeszerzõdés értelmében. De mit várhatunk Orballinitõl?! Lehet, hogy a fideSS is titokban pénzeli szálasi-vona csürhéjét. Fogadni mernék, hogy ezek még koalicióra is lépnek a hatalom megtartása érdekében.

 16. És közben mai friss hir, hogy egy európai hivatalos antiszamitizmuselleni delegációak kjelentették a Parlamentben, hogy a magyar parlament MINDENT MEGTESZ A MAGYAORSZÁGI ANTISZEMIIZMUS ELLEN. Pl. Wass, Nyirő, Horthy stb. dicsőitééve kormánypárti funkcionálisai mint pl. Házelnök Kövér által? http://www.magyarhirlap.hu/fidesz-mszp-magyarorszag-nem-antiszemita-orszag

 17. Szenzor
  2013. január 25. péntek
  11:04

  Elevenbe vágó észrevétel, ha bármilyen állami szintű pénzmosást rá lehet a jelenlegi kormányra bizonyítani az nagy hullámokat kavarhat. De mivel a magyar kormányzat tette, ha teszi, és bizonyítható, fennáll a kérdés, hogy a végén ki issza meg a levét.

 18. Eagle
  2013. január 26. szombat 05:17
  KI issza meg a levét? Hát természetesen mi. Akár szomjasak vagyunk, akár nem.
  Tudom, nem szabad ezeken az oldalakon a Fid.. dicsérni, de nem tudok mást tenni.
  Bár aki a mondatok között megtanult olvasni, ezt igen kétes dicséretnek veszi. (Kik is azok? A most kényszernyugdíjazottak nagy része is, akik lehetővé tették ennek a tolvaj bandának az ingyen tanulást)
  A jelenlegi kormányunk a lopást csalást hazudást művészi szintre fejlesztette. Mielőtt bármit megtesz, törvényt hoz róla. És a saját zsebek tömését is úgy csinálja, hogy nem tudsz rábizonyítani semmit. Nem is az a nagyobb gond, hogy lopnak és a barátok rokonok kapják a zsíros állásokat. Magyarországon ez mindig így volt. A baj az, hogy az országot rohamtempóban teszik tönkre egy elképzelt álomvilágban élnek, ahol ők az istenek a főisten irányítása mellett. Teljesen tudatosan hülyítik el az embereket.. A férgese hulljon el, a többi mehet rabszolgának.
  Ez a foci ügyön keresztül kikerült iráni pénzügy érdekes lehet. Kérdés hogy akarásnak mi lesz a vége. Elkezdődik-e egy nemzetközi érdeklődés, vagy nem. Az régóta köztudott, hogy milyen kapcsolatai vannak a jobb oldalnak, és eddig sem akart kutakodni senki.

 19. Kedves Kecskeméti Kàroly, miért kell màr megint a magyarok totyogós és lagyma
  jellemét a Nyugatra kenni ?!
  Ez ilyen dózisban ( a Nyugatnak folyton közbe kellene lépnie és megoldania mindazt , amire a magyarok nem képesek ) màr-màr sértô !

 20. Egyébként meg közbelépett, a FIFA ” kegyelmi ” bizottsàga…..:

 21. Kecskeméti Károly vontolla

  Kedves “halandor”, most csak röviden ennyit:
  A honi pálya egyértelműen annak az orbán válogatottnak kedvez, amely egyáltalán nem titkos, sőt, minden, a történelemben valamennyire tájékozottnak jól ismert doppingszerrel rugdalózik a pályán. Az egyesült Európa közepén, annak, állítólag elkötelezett tagjaként. Az e helyen is többször megbeszélt különös okok miatt, a magyar közönség nemhogy nem viszolyog ettől az unfair játék stílustól, de ragaszkodásával máig életben tartja ezt a mentalitást. Magatartása hasonlatos a sajtkukacéhoz, aki önfeledten zabikázza a környezetét.
  Több példa bizonyítja, hogy ennek a valójában rongyos gárdának a simlis kapitányát napjainkban egyetlen erő, a külföld tudja lasúbb nyomulásra kényszeríteni. Ennek az utolsó reménységnek a meglepő jóhiszeműségére, erőtlen reagálásaira próbáltam utalni.
  Emlékezzünk Chamberlain elégedett mosolyára, amint egy komoly dokumentumot lobogtatva kiszállt a repülőgépről 1938-ban. Münchenből érkezett, ahol Hitler biztosította, nincs nála békeszertőbb lény a Földön……..

 22. Fog-e valaha vàltozni a mentalitàs, amit a ( többek közt ) írók, költôk màr évszàzadok óta ostoroznak, vagy a magyarok nagy része beéri még évszàzadok múlva is a sunyítàssal és a nyomoràért a màsikra mutogatàssal, miközben TÉNYLEG meg van róla gyôzôdve, hogy nincs a magyarnàl jobb – ez a kérdés, de inkàbb ne vàlasszatok :)) :((
  Egy politikai fordulat esetén megint kell majd 5 generàció ( optimàlis esetben ) 3 szemmel làthatólag semmire sem elég, hogy a vàltozàs érdemi és tapintható legyen, és hogy a magyarok végre a Nyugathoz akarjanak tartozni egyszer s mindenkorra . Ja, sokat kell dolgozni és tanulni, önàllónak és innovativnak valamint nyitottnak lenni, és fôleg elhinni, hogy ez lehetséges, nem pedig feladni öt perc utàn.
  Segíts magadon – a Nyugat is megsegít……

 23. …És akkor (tegnap) Fónagy János (FidSS) és Steiner Pál (MSZP) együtt nyilatkoztak arról, hogy Magyarország nem antiszemita ország. – Nesze nekünk (harcos antirasszistáknak) egy nagy pofáncsapás…
  *
  A dologban még az a “vicces”, hogy ők mind a ketten zsidó származásúak. Hogy ez miért furcsa, mert az még rendben, hogy a látens rasszista FidSS pont a saját díszzsidaját küldi nyilatkozni, de hogy az MSZP is úgy dönt, hogy “menjen az érintett, a zsidó”, oszt védje meg a diktatúra becsületét, az talán már mégiscsak rosszul veszi ki magát. Tehát ott is származás szerint különböztetik meg az elvtársak egymást ?
  *
  A vezetés részéről, vajh ki küldte őket erre a küldetésre? Simicska és Puch, Orbán és Mesterházy, vagy mindannyian ?
  *
  Az már csak hab a tortán, hogy ez két renegát ezt a mocskos szerepet el is vállalta.
  *
  *
  Még egy megjegyzés: Csodálkozom azon, hogy ezt az eseményt az Amerikai népszava – legalább is tudomásom szerint – eddig nem reagálta le. [Ha megtörtént volna, hát bocsánatot kérek.
  *

 24. "tisztelthölgyeimésuraim"

  .
  .
  A hetvenes években Pesten futott egy sajnos mélységesen igaz vicc, amelyet a mai élet mélységesen beigazol.
  .
  Nyugati újságíró megkérdez egy járókelőt, hogy van e még Magyarországon antiszemitizmus, mire a rövid válasz: nincs, de van rá igény…
  .

 25. Csanyi nem isfog valaszolni, Orbannal kozosen penzelik a jobbikot! Csanyi is egy tetu eg Orban is , raadasul mindketten ALSZENTEK AMI UNDORITO!Ha lenne a magyarnak vere ,mindenki kivenne a penzet az OTP-bol! Csanyi meg mehetne az anyjaba! Ez a megoldas aki tamogatja a szelsoseget , rasszizmust az bunhodjon ! CHAPTER 11 az OTP-nek ezt kene elerni a betetek megszuntetesevel!

 26. Ami az OTP.vezért illeti a Leo Klein véleményével értek egyet.Miből lett többszörös miliárdos?Tisztességes munkábol biztosan nem.Azoktol az “utszélén álló”szegény és éhező emberektől elvett pénzből és egyébb vagyonbol lett,az aki.Szerintem még az országból is el kellene mennie,sem hogy üzletemberként ténykedje ebben az elszegényesitett hazánkban.


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS kanadaihirlap
Videók

Blogok