Lázár György: Navracsics Tibor Washingtonban csúsztat 2013. január 30. szerda 18:53

Lázár György: Navracsics Tibor Washingtonban csúsztat

Amerikai szemmel nézve szórakoztatóak is lehetnének a magyar politikusok, hiszen minden ténykedésükben van trükk, átverés, csúsztatás, sőt szemenszedett hazugság is. Budapesten divat a parasztvakítás, de Amerikában ugyanezek a trükkök átláthatóak és nevetségesek.
Január 30-án Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes az Orbán-kormányról, eredményekről, kihívásokról, és kritikákról tart előadást a washingtoni magyar nagykövetségen. A meghívó kiemeli, hogy őszintén fog beszélgetni a jelenlevőkkel.  Itt Amerikában nem a hazai piacra szánt kommunikációt kapjuk, hanem export minőséget, az őszinte változatot.
Navracsics úr 2009 áprilisában is Washingtonban járt, és miután találkozott Robert Wexler egykori demokratapárti képviselővel, azt nyilatkozta, hogy „Washington is pártolja a Fidesz elképzeléseit”, és Wexler részéről „rendkívüli nyitottságot” tapasztalt pártja iránt.  Én akkoriban felhívtam Wexler szóvivőjét, Ashley Mushnick-ot, aki szerint „nyitottságról” szó sem volt, csupán egy rövid rutintalálkozóra került sor, mert Wexler az európai ügyek bizottságában tevékenykedett.  Mindezt úgy prezentálni, hogy az amerikai politikus bármilyen formában is nyitott lenne a Fideszre, nem egészen őszinte dolog.
Wexlerék persze nem tudhatták, hogy Navracsics úr Budapesten a találkozó hazai fogyasztásra jóváhagyott verzióját mondta el, csúsztatott, sőt ebben az esetben nem túlzás azt sem állítani, hogy hazudozott.
Most is fenntartásokkal fogadom Navracsics úr őszinteségét, és akik elmennek a rendezvényre mondják meg neki, hogy zsenáns odaírni egy meghívóra, hogy őszintén fog beszélni, különösen akkor, amikor tudjuk, hogy korábban trükkösen csúsztatott washingtoni útjáról.
Itt olvasható Navracsics úr őszinte beszélgetésre szóló meghívója.

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény
RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók