Üres nézőtér előtt játszik a magyar válogatott 2013. január 9. szerda 0:04 Forrás: AN, MTI

Üres nézőtér előtt játszik a magyar válogatott
A magyar szurkolók az izraeli himnusz alatt hátat fordítottak a pályának. Később visszafordultak, és antiszemita rigmusokkal szórakoztatták magukat.

Budapest – Normális körülmények között sporthír lenne, de Magyarországon nincsenek normális körülmények. Ily módon egy látszólag sporthír politikai felhangot kap: a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottságának döntése értelmében a magyar válogatott a következő, Románia elleni hazai világbajnoki selejtezőmérkőzését zárt kapuk mögött köteles lejátszani március 22-én.

A FIFA illetékes testülete azért büntette meg súlyosan a magyar szövetséget (MLSZ), mert az augusztus 15-én rendezett Izrael elleni barátságos mérkőzésen a hazai szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált és sértő jelképeket mutatott fel. Az AP hírügynökség kitér arra, hogy a nézőtéren többször is iráni zászló volt látható.

A Magyar Labdarúgó Szövetség jelezte, hogy túlságosan súlyosnak tartja a büntetést. Azt írják, hogy egy kis szélsőséges csoport viselkedése miatt büntetik a magyar szurkolókat, ők is elítélik a történteket, s levélben kértek bocsánatot az izraeli labdarúgó szövetségtől és Izrael állam nagykövetétől.

Az MLSZ vezetői azt elfelejtették megemlíteni, hogy az incidenst megpróbálták eltusolni, olyannyira, hogy a magyar köztévében például diszkréten levették a hangot a mocskolódás idején, s csak miután egy szlovámkiai tévétársaság jóvoltából ország-világ megismerhette a gyalázatot, akkor kértek elnézést a történtekért.

A fifa.com-on megjelent keddi közlemény szerint a FIFA-hoz a Futball a rasszizmus ellen nevű mozgalom európai szervezete, valamint a bécsi Izraelita Hitközség és a Simon Wiesenthal Központ fordult panasszal a meccsen történtek miatt.

A csoportjában második magyar csapat március 22-én a budapesti Puskás Ferenc Stadionban fogadja a vele azonos pontszámmal álló, harmadik helyezett románokat.

Címkék:

80 Reader’s Comments

 1. Féniász László

  Ha bárkinek is kétsége lett volna ez idáig, itt a színtiszta fasiszta ország! Zsidóznak cigányoznak csak a szegény magyarokat bántja a sors és a demokratikus országok szava.
  Végre a FIFA egyértelműen foglalt állást és a irredenta fidess által is támogatott csőcseléknek nem ad lehetőséget egy újabb megnyilvánulásra.

 2. Én ennek rendkívül örülök, a FTC B közepe pedig menjen a gőzt kiengedni a mellékhelyiség b-kettesébe közbe verje a fejét a falba. Ne a METRÓN, ill. rendőrségen álljanak bosszút.

 3. Kecskeméti Károly vontolla

  “Orbán: jobb, ha nem mondom el a véleményem

  Orbán Viktor kormányfő jobbnak látja, ha inkább nem mondja el, mit gondol a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntéséről, amely szerint a magyar válogatott a következő, Románia elleni hazai világbajnoki selejtezőmérkőzését zárt kapuk mögött köteles lejátszani március 22-én – mondta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán az MTI érdeklődésére azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik nemzeti egységet és a miniszterelnök fellépését indítványozta az ügyben.”
  Ez jelent meg itthon.
  Megjegyzés:
  NEM A VÉLEMÉNYE ÉRDEKEL BENNÜNKET, HANEM AZ, HOGÍY MEGÉRTETTE-E VÉGRE AZ ÜZENETET: A SZABADON BESZÉLŐ MŰVELT VILÁGBAN EZ A KÖVETKEZMÉNYE, HA EGY TELJHATALOM HALLGATÁSÁVAL ILYEN MÉRTÉKBEN TÁMOGATJA A RASSZIZMUST!

 4. No, még az hiányzik, hogy szabadságharcot kezdjen a FIFA illetékeseivel. Vajon milyen lesz majd az unortodox magyarutas fociszabályzat? Hatvan fokos szögben dőlő játéktér, az egyik csapat tizenegy fő, az ellenfél három fő, a három fős csapat csak a bal lábuk kisujjával érhet a labdához, az ellenfél meg kézben is viheti?…
  Jézusmáriaszentjózsef mi lesz még itt?

 5. Mihez adta a nevét szegény Puskás Öcsi (családja), én már rég megtiltottam volna a helyükben, hogy erről a világhírű sportemberről nevezzék el a magyar szélsőjobbos csürhe rendszeres találkozó helyét. A stadionokba Magyarországon kizárólag a fasiszta csürhe jár, beleértve persze akár Orbánt és Csányi elvtársat is……..

 6. Orbán új pontozási rendszert vezet be:lesznek mérkőzések,de az eredmény nem számít,mert fellebbezni lehet ellene és három tagú bizottság hozza meg a végleges ,jogerős eredményt! A bizottság három tagja Orbán + MLS/-elnök + szövetségi kapitány! Ezek után ez sem lenne meglepő…

 7. sydney
  Nem ártana, ha kinyitnád a szemed!
  Kérdezed mihez adta a nevét a Puskás Öcsi családja?
  Emlékezz, amikor lebetegedett, és az anyagiakról volt szó. Enyhén szólva nem sokra telt nekik.
  Aztán a Puskás stadion elnevezéskor megszaladt.Már a gyászszertartás is úgy volt megrendezve,hogy az anyagiak rendezve voltak.
  Most nézd meg Erzsike nénit, hogy milyen cuccokban van!
  Kirívó az akkori, és mostani megjelenése.
  Van az a pénz…

 8. Nos itt lehetne kikészíteni miniszterelnökünket.
  Neki egy istene van, a foci. Nem az IMF, nem az UNIO, a FIFA az, aki a végső csapást megadhatná, mely után hosszabb (évekig tartó) kezelés lehet.
  Az emberek éhen halhatnak, a hajléktalanok megfagyhatnak, a betegek megdögölhetnek, a diákok elhúzhatnak a francba, nem érdekli.
  De ha a focit, a magyar focit bárki is bántja, már jobb ha nem mondja el véleményét, mert még jobban bántanák, és az neki fáj, nagyon fáj.
  HAJRA FIFA!!!

 9. INDEX:
  Antiszemita Lazio-szurkolók után is nyomoznak

  Az UEFA hétfőn közölte, hogy vizsgálatot folytat a Lazio ellen, mert a novemberi Lazio–Tottenham-mérkőzésen a hazai szurkolók rasszista és antiszemita rigmusokkal illeték az angol csapatot. A Lazio keménymag többször kántálta, hogy “zsidó Tottenham”, illetve “Szabad Palesztinát”, és egy nagy molinót is kifeszítettek, palesztin zászlókat lengettek. A Tottenhamnek zsidó szurkolói csoportja van, akik magukat Yid Armynak nevezik. A vizsgálatot nemcsak ezért folytatják le, a mérkőzés előtt Rómában a két szurkolótábor össze is verekedett, és Lazio-drukkerek tűzijátékot is dobáltak a pályára. Az UEFA január 24-én tárgyalja az ügyet.

 10. Valaki így kommentel az NSO-n
  “az össszes youtube-s videot felhasználva min. 5000 feljelentést tenni a Fifa-nál, minden meccsre – német, olasz, bajnoki, válogatott, ahol akár csak egy kis pocskondiázó lobogót kitesznek – ha elutasítják, bírósági keresetet beadni….
  Kezdhetjük mindjárt a Steua meccs transzparensével: “Mennyi ideig tartja egy magyar anya a szart magában? Kilenc hónapig.” – feliratával…majd jöhet a Beitar Jeruzsálem a maga “Öljük le az arabokat” – zászlóival, utána a Lazio a karlengetésekkel….Dortmund, Chelsea stb…
  Akkor indítsuk el amit a Fifa akar…5000feljelentés pár hét alatt, had sz*pják a rollert, ők akarták.
  Kérdezzünk rá arra is, mit keres egy Ázsiai ország az európai sorozatokban, elvéve a helyet egy európai csapat elől….érdekes, ilyenkor hol marad a verseny tisztasága…??”
  link http://www.promisedlandblog.com/?p=1060

 11. Nagyon helyes, bár ebből sem fognak tanulni.

 12. A NOL-ról
  “[kockazat1] [2013.jan.09. 19:54]

  Orbán FIFA-gálán való részvétele és az itthoni botrányos tétlensége minősíti magát az embert.
  Blatter úr elegáns, baráti, de kritikus köszöntőt mondott. Nagyon mélyrehatóan, elítélően, többször is kitérve foglalkozott a rasszizmussal.
  Beszédében kiemelt helyet kapott a fair play a pályán és a hétköznapi életben
  Végighallgattam és az a véleményem, hogy itthon mérhetetlenül messze vagyunk ettől a szellemiségtől.
  Orbán jelenléte nem illett ehhez a fennkölt magaslathoz.
  A hazai pályákon évek óta állandósultak a rasszista megnyilvánulások.
  A hétköznapi életben ( parlament, utca, sajtó ) dívik az antiszemitizmus. (zsidózás, cigányozás stb.)
  Mindezt felhasználja politikai manőverezéseihez.
  A pályán kívüli élete, politikai tevékenysége, emberi kapcsolatai a sportszerűségnek még a látszatát sem közelíti meg.
  Jellemző a gátlástalanságára, hogy a gálán látványosan tündököl, Puskás öcsi nimbuszát kihasználva. Bözsi néninek kedveskedik. Fotóztatja magát világhírű nagyszerű sportemberekkel, Meghívatja magát világraszóló sportrendezvényekre.
  Teszi ezt akkor, amikor a FIFA szinte a gála időpontjában hozott döntést a közelmúltbeli magyar-izrael barátságos labdarúgó mérkőzés rasszista, antiszemita megnyilvánulásai miatt.. Eszerint a magyar-román VB selejtező mérkőzést zárt kapuk mellett kell megtartani.
  ORBÁNT ABSZOLÚT NEM ZAVARTA , …”

 13. ronisize
  Változtat ez a mi megítélésünkön?
  Ha loptunk akkor mások is tegyék és akkor minden rendben?

 14. Újabb pofon Orbánnak, ami a személyes sérelme miatt jobban fáj:
  .
  “Magyar-román – Orbán: jobb, ha nem mondom el a véleményem
  MTI 2013. január 9., szerda 15:59

  Orbán Viktor kormányfő jobbnak látja, ha inkább nem mondja el, mit gondol a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntéséről, amely szerint a magyar válogatott a következő, Románia elleni hazai világbajnoki selejtezőmérkőzését zárt kapuk mögött köteles lejátszani március 22-én – mondta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán az MTI érdeklődésére azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik nemzeti egységet és a miniszterelnök fellépését indítványozta az ügyben.
  .
  Havasi Bertalan hozzátette: Orbán Viktor a FIFA hétfői zürichi gáláján még nem értesült a döntésről, hiszen az kedden született, és ő a Magyar Labdarúgó Szövetségtől aznap kapott tájékoztatást a témában.”
  .
  http://www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=184481:magyar-roman-orban-jobb-ha-nem-mondom-el-a-velemenyem&catid=76:hazai-vonatkozasu-hirek&Itemid=113

 15. Hajra FIFA!

 16. VONTOLLa-val értek egyet. Szerintem az a lényeg, amit nagybötűkkel írt. Meg kellene értenie a kormánynak, Orbánnak de legfőképpen Pintérnek, hogy már régen cselekednie kellett volna. Mint korábban az angolok.
  Ha nem teszik és mégegyszer hasonlóan kiengedi kezéből a rendet, akkor kitiltani bennünket mindenféle nemzetközi játékból.
  És ha ez a szemét Pintér végre intézkedne és rend lehetne a pályákon, talán sőt valszínűleg sokkal többen látogatnák a mérkőzéseket!

 17. Csak arról a kis apróságról ne tessék már elfeledkezni hogy ezt a “hazafias húzást” az M1 még manipulálta is ! Nem beszélve zorbán :jobb ha nem mondom el a véleményem kijelentése pedig mindent elmond a mai Magyarországról !! Orbán és bandája a világ szégyenpadjára ültették az egész Országot !!

 18. Hát kedves fórumozó társaim a FIFÁ-nak annyi . Most aztán kivívta a nagyvezér haragját.Már forog az agya , hogyan is álljon bosszút a szövetségen.
  Talán kiengesztelődne, ha felajánlanák őméltóságának az elnöki posztot.
  Ez igen , ez aztán találat, eltalálták a legérzékenyebb pontját, nem heveri ki egyhamar.Igazi sallert kapott, nem tudott megszólalni. KO.
  Csak gratulálni tudok a FIFÁ-nak.
  A saját csürhéjétől kapott egy bumerángot. Büszke lehet magára, saját nevelése.

 19. Nagyon helyes. Nagyon tamogatom, hogy minden letezo civilizalt orszag reszvetelevel zajlo tornabol zarjanak ki minket 10 evre. Kussoltassak mar ezt a rohadt naci magyar csurhet vegre el. Akar orokre is.

 20. ronisize: tudatlanságod-határtalan! “Mit keres egy ázsiai ország Európában?”.Mert a kődobáló,robbantgató,rakétákat kilövő,terrorista térségbe Izraelt nem lehet indítani,mert nem rendezhetnek mérkőzéseket Izraellel a szemét iszlamisták miatt a legtöbb ázsiai országban. Ki tud elképzelni egy Izrael és Pakisztán,Indonézia,Afganisztán,Malajzia vagy Banglades közötti bármilyen sporteseményt rasszista hozzászóló???

 21. És ha értesült volna a gálán,akkor mit tett volna focibuzi,megpofozta volna a FIFA elnökét vagy leváltotta volna annak vezérkarát? Kis dugasz szellemi törpi,akinek csak itthon nagy a szája,tekintélye külföldön a nullával egyenlő,kiröhögik,ha egy miniszterelnök gálázik,amikor otthon ég a ház…

 22. tiborka: azon csodalkozom, hogy barmilyen rendezvenyre egyaltalan beengedik. Ha en lennek a beengedo, nekem aztan lengethetne a jegyet, ahogy akarja – annyit latnek belole es annyi is erdekelne, amennyi a latoszogembe fer: semennyi. Szanalmas kis szardarab ez az orban, mar ‘98-ban rajta rohogott mindenki, azota egy idegebeteg niemand lett, szerintem azt varjak, hogy mikor kezd forogni :>>>

 23. Angol tanácsadókat szerződtettek több millióért, hogy az ország imázsát helyrebillentsék.
  Arra kellett volna fordítani ezt a pénzt, hogy megkérdezzék az angolokat, hogyan tették rendbe a szurkolóikat – egy időben kitiltották őket még a kontinensről is, most semmi gond velük.
  Rengeteg pénzünkbe kerül a békés szurkolók után a rendrakás, a szurkolókat kellene rendbe tenni, de ugye 2006. történései után nincs rá alap, mert esetleg kinyitnák a szájukat….

 24. Nagyon jó az Index cikkének fejléce: Zsidózás miatt nem lesz mogcskosrománánozás…

 25. Engem nem érdekel a futball, de fél füllel hallom, amint az esetet kommentálják a honi futball prominensei; és feltűnik nekem, hogy ezek az ízig-vérig hazafiak mind mutogatnak a rothadó EURÓPAI futballra, hogy:”há’de spanyolba, hollandba, olaszba is így megyen! há’de ott mér’nem büntetik?…” (Jelzem: ha bírálat érte unortodox gazdaságunkat, törvénykezést, oktatást, akkor is mindig az volt az érv, hogy ‘de még a Tűzföldön is van ilyen’! Mindeközben úgy tudjuk -tőlük-, hogy a magyar az egyedi és világelső mindenben; semmi szükségünk mások példájából okulni!

 26. Akkor, azon a meccsen kik fognak Romanozni?

 27. Minden focimeccsen ez van.
  A video is erről tanúskodik.

  Szégyen , gyalázat.

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iDAoVC8Mg6E#!

 28. felle roman felle magyar

  Nagyon jo. Nezide meg TV !!! koszi , csak kicsi beszel magyar, erdely vagyok !!!

 29. Olvastam:
  Fellebbeznek. Há’ má’ hogyne, hisz nyilván a FIFA-val van a baj, nem elég rasszisták…

 30. A focira az idei költségvetésben 15,9 milliárd Ft szerepel a tavalyi 7,8 milliárd helyett a az adófizetőktől beszedett pénzből.
  Ebből a pénzből kell helyrehozni a sok kárt, amit a békés szurkolók szétvernek…
  A békés szurkolók között üldögélt 2006-ban, a balhé kirobbanása előtt a vekkeres, akkor hogyan is szólalna meg a rubintos virág – összenőtt, ami összetartozik.

Kapcsolódó cikkek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók

Blogok