Üres nézőtér előtt játszik a magyar válogatott 2013. január 9. szerda 0:04 Forrás: AN, MTI

Üres nézőtér előtt játszik a magyar válogatott
A magyar szurkolók az izraeli himnusz alatt hátat fordítottak a pályának. Később visszafordultak, és antiszemita rigmusokkal szórakoztatták magukat.

Budapest – Normális körülmények között sporthír lenne, de Magyarországon nincsenek normális körülmények. Ily módon egy látszólag sporthír politikai felhangot kap: a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottságának döntése értelmében a magyar válogatott a következő, Románia elleni hazai világbajnoki selejtezőmérkőzését zárt kapuk mögött köteles lejátszani március 22-én.

A FIFA illetékes testülete azért büntette meg súlyosan a magyar szövetséget (MLSZ), mert az augusztus 15-én rendezett Izrael elleni barátságos mérkőzésen a hazai szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált és sértő jelképeket mutatott fel. Az AP hírügynökség kitér arra, hogy a nézőtéren többször is iráni zászló volt látható.

A Magyar Labdarúgó Szövetség jelezte, hogy túlságosan súlyosnak tartja a büntetést. Azt írják, hogy egy kis szélsőséges csoport viselkedése miatt büntetik a magyar szurkolókat, ők is elítélik a történteket, s levélben kértek bocsánatot az izraeli labdarúgó szövetségtől és Izrael állam nagykövetétől.

Az MLSZ vezetői azt elfelejtették megemlíteni, hogy az incidenst megpróbálták eltusolni, olyannyira, hogy a magyar köztévében például diszkréten levették a hangot a mocskolódás idején, s csak miután egy szlovámkiai tévétársaság jóvoltából ország-világ megismerhette a gyalázatot, akkor kértek elnézést a történtekért.

A fifa.com-on megjelent keddi közlemény szerint a FIFA-hoz a Futball a rasszizmus ellen nevű mozgalom európai szervezete, valamint a bécsi Izraelita Hitközség és a Simon Wiesenthal Központ fordult panasszal a meccsen történtek miatt.

A csoportjában második magyar csapat március 22-én a budapesti Puskás Ferenc Stadionban fogadja a vele azonos pontszámmal álló, harmadik helyezett románokat.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (15 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +20 ( 22 szavazatból)
Üres nézőtér előtt játszik a magyar válogatott, 4.2 out of 5 based on 15 ratings

Címkék:

80 Reader’s Comments

 1. Féniász László

  Ha bárkinek is kétsége lett volna ez idáig, itt a színtiszta fasiszta ország! Zsidóznak cigányoznak csak a szegény magyarokat bántja a sors és a demokratikus országok szava.
  Végre a FIFA egyértelműen foglalt állást és a irredenta fidess által is támogatott csőcseléknek nem ad lehetőséget egy újabb megnyilvánulásra.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +16 (30 szavazatból)
 2. Én ennek rendkívül örülök, a FTC B közepe pedig menjen a gőzt kiengedni a mellékhelyiség b-kettesébe közbe verje a fejét a falba. Ne a METRÓN, ill. rendőrségen álljanak bosszút.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (14 szavazatból)
 3. Kecskeméti Károly vontolla

  “Orbán: jobb, ha nem mondom el a véleményem

  Orbán Viktor kormányfő jobbnak látja, ha inkább nem mondja el, mit gondol a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntéséről, amely szerint a magyar válogatott a következő, Románia elleni hazai világbajnoki selejtezőmérkőzését zárt kapuk mögött köteles lejátszani március 22-én – mondta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán az MTI érdeklődésére azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik nemzeti egységet és a miniszterelnök fellépését indítványozta az ügyben.”
  Ez jelent meg itthon.
  Megjegyzés:
  NEM A VÉLEMÉNYE ÉRDEKEL BENNÜNKET, HANEM AZ, HOGÍY MEGÉRTETTE-E VÉGRE AZ ÜZENETET: A SZABADON BESZÉLŐ MŰVELT VILÁGBAN EZ A KÖVETKEZMÉNYE, HA EGY TELJHATALOM HALLGATÁSÁVAL ILYEN MÉRTÉKBEN TÁMOGATJA A RASSZIZMUST!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +13 (19 szavazatból)
 4. No, még az hiányzik, hogy szabadságharcot kezdjen a FIFA illetékeseivel. Vajon milyen lesz majd az unortodox magyarutas fociszabályzat? Hatvan fokos szögben dőlő játéktér, az egyik csapat tizenegy fő, az ellenfél három fő, a három fős csapat csak a bal lábuk kisujjával érhet a labdához, az ellenfél meg kézben is viheti?…
  Jézusmáriaszentjózsef mi lesz még itt?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (8 szavazatból)
 5. Mihez adta a nevét szegény Puskás Öcsi (családja), én már rég megtiltottam volna a helyükben, hogy erről a világhírű sportemberről nevezzék el a magyar szélsőjobbos csürhe rendszeres találkozó helyét. A stadionokba Magyarországon kizárólag a fasiszta csürhe jár, beleértve persze akár Orbánt és Csányi elvtársat is……..

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +10 (18 szavazatból)
 6. Orbán új pontozási rendszert vezet be:lesznek mérkőzések,de az eredmény nem számít,mert fellebbezni lehet ellene és három tagú bizottság hozza meg a végleges ,jogerős eredményt! A bizottság három tagja Orbán + MLS/-elnök + szövetségi kapitány! Ezek után ez sem lenne meglepő…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (10 szavazatból)
 7. sydney
  Nem ártana, ha kinyitnád a szemed!
  Kérdezed mihez adta a nevét a Puskás Öcsi családja?
  Emlékezz, amikor lebetegedett, és az anyagiakról volt szó. Enyhén szólva nem sokra telt nekik.
  Aztán a Puskás stadion elnevezéskor megszaladt.Már a gyászszertartás is úgy volt megrendezve,hogy az anyagiak rendezve voltak.
  Most nézd meg Erzsike nénit, hogy milyen cuccokban van!
  Kirívó az akkori, és mostani megjelenése.
  Van az a pénz…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (11 szavazatból)
 8. Nos itt lehetne kikészíteni miniszterelnökünket.
  Neki egy istene van, a foci. Nem az IMF, nem az UNIO, a FIFA az, aki a végső csapást megadhatná, mely után hosszabb (évekig tartó) kezelés lehet.
  Az emberek éhen halhatnak, a hajléktalanok megfagyhatnak, a betegek megdögölhetnek, a diákok elhúzhatnak a francba, nem érdekli.
  De ha a focit, a magyar focit bárki is bántja, már jobb ha nem mondja el véleményét, mert még jobban bántanák, és az neki fáj, nagyon fáj.
  HAJRA FIFA!!!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +11 (15 szavazatból)
 9. INDEX:
  Antiszemita Lazio-szurkolók után is nyomoznak

  Az UEFA hétfőn közölte, hogy vizsgálatot folytat a Lazio ellen, mert a novemberi Lazio–Tottenham-mérkőzésen a hazai szurkolók rasszista és antiszemita rigmusokkal illeték az angol csapatot. A Lazio keménymag többször kántálta, hogy “zsidó Tottenham”, illetve “Szabad Palesztinát”, és egy nagy molinót is kifeszítettek, palesztin zászlókat lengettek. A Tottenhamnek zsidó szurkolói csoportja van, akik magukat Yid Armynak nevezik. A vizsgálatot nemcsak ezért folytatják le, a mérkőzés előtt Rómában a két szurkolótábor össze is verekedett, és Lazio-drukkerek tűzijátékot is dobáltak a pályára. Az UEFA január 24-én tárgyalja az ügyet.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -1 (7 szavazatból)
 10. Valaki így kommentel az NSO-n
  “az össszes youtube-s videot felhasználva min. 5000 feljelentést tenni a Fifa-nál, minden meccsre – német, olasz, bajnoki, válogatott, ahol akár csak egy kis pocskondiázó lobogót kitesznek – ha elutasítják, bírósági keresetet beadni….
  Kezdhetjük mindjárt a Steua meccs transzparensével: “Mennyi ideig tartja egy magyar anya a szart magában? Kilenc hónapig.” – feliratával…majd jöhet a Beitar Jeruzsálem a maga “Öljük le az arabokat” – zászlóival, utána a Lazio a karlengetésekkel….Dortmund, Chelsea stb…
  Akkor indítsuk el amit a Fifa akar…5000feljelentés pár hét alatt, had sz*pják a rollert, ők akarták.
  Kérdezzünk rá arra is, mit keres egy Ázsiai ország az európai sorozatokban, elvéve a helyet egy európai csapat elől….érdekes, ilyenkor hol marad a verseny tisztasága…??”
  link http://www.promisedlandblog.com/?p=1060

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (18 szavazatból)
 11. Nagyon helyes, bár ebből sem fognak tanulni.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 12. A NOL-ról
  “[kockazat1] [2013.jan.09. 19:54]

  Orbán FIFA-gálán való részvétele és az itthoni botrányos tétlensége minősíti magát az embert.
  Blatter úr elegáns, baráti, de kritikus köszöntőt mondott. Nagyon mélyrehatóan, elítélően, többször is kitérve foglalkozott a rasszizmussal.
  Beszédében kiemelt helyet kapott a fair play a pályán és a hétköznapi életben
  Végighallgattam és az a véleményem, hogy itthon mérhetetlenül messze vagyunk ettől a szellemiségtől.
  Orbán jelenléte nem illett ehhez a fennkölt magaslathoz.
  A hazai pályákon évek óta állandósultak a rasszista megnyilvánulások.
  A hétköznapi életben ( parlament, utca, sajtó ) dívik az antiszemitizmus. (zsidózás, cigányozás stb.)
  Mindezt felhasználja politikai manőverezéseihez.
  A pályán kívüli élete, politikai tevékenysége, emberi kapcsolatai a sportszerűségnek még a látszatát sem közelíti meg.
  Jellemző a gátlástalanságára, hogy a gálán látványosan tündököl, Puskás öcsi nimbuszát kihasználva. Bözsi néninek kedveskedik. Fotóztatja magát világhírű nagyszerű sportemberekkel, Meghívatja magát világraszóló sportrendezvényekre.
  Teszi ezt akkor, amikor a FIFA szinte a gála időpontjában hozott döntést a közelmúltbeli magyar-izrael barátságos labdarúgó mérkőzés rasszista, antiszemita megnyilvánulásai miatt.. Eszerint a magyar-román VB selejtező mérkőzést zárt kapuk mellett kell megtartani.
  ORBÁNT ABSZOLÚT NEM ZAVARTA , …”

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 13. ronisize
  Változtat ez a mi megítélésünkön?
  Ha loptunk akkor mások is tegyék és akkor minden rendben?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (7 szavazatból)
 14. Újabb pofon Orbánnak, ami a személyes sérelme miatt jobban fáj:
  .
  “Magyar-román – Orbán: jobb, ha nem mondom el a véleményem
  MTI 2013. január 9., szerda 15:59

  Orbán Viktor kormányfő jobbnak látja, ha inkább nem mondja el, mit gondol a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntéséről, amely szerint a magyar válogatott a következő, Románia elleni hazai világbajnoki selejtezőmérkőzését zárt kapuk mögött köteles lejátszani március 22-én – mondta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán az MTI érdeklődésére azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik nemzeti egységet és a miniszterelnök fellépését indítványozta az ügyben.
  .
  Havasi Bertalan hozzátette: Orbán Viktor a FIFA hétfői zürichi gáláján még nem értesült a döntésről, hiszen az kedden született, és ő a Magyar Labdarúgó Szövetségtől aznap kapott tájékoztatást a témában.”
  .
  http://www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=184481:magyar-roman-orban-jobb-ha-nem-mondom-el-a-velemenyem&catid=76:hazai-vonatkozasu-hirek&Itemid=113

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 15. Hajra FIFA!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (8 szavazatból)
 16. VONTOLLa-val értek egyet. Szerintem az a lényeg, amit nagybötűkkel írt. Meg kellene értenie a kormánynak, Orbánnak de legfőképpen Pintérnek, hogy már régen cselekednie kellett volna. Mint korábban az angolok.
  Ha nem teszik és mégegyszer hasonlóan kiengedi kezéből a rendet, akkor kitiltani bennünket mindenféle nemzetközi játékból.
  És ha ez a szemét Pintér végre intézkedne és rend lehetne a pályákon, talán sőt valszínűleg sokkal többen látogatnák a mérkőzéseket!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (6 szavazatból)
 17. Csak arról a kis apróságról ne tessék már elfeledkezni hogy ezt a “hazafias húzást” az M1 még manipulálta is ! Nem beszélve zorbán :jobb ha nem mondom el a véleményem kijelentése pedig mindent elmond a mai Magyarországról !! Orbán és bandája a világ szégyenpadjára ültették az egész Országot !!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (9 szavazatból)
 18. Hát kedves fórumozó társaim a FIFÁ-nak annyi . Most aztán kivívta a nagyvezér haragját.Már forog az agya , hogyan is álljon bosszút a szövetségen.
  Talán kiengesztelődne, ha felajánlanák őméltóságának az elnöki posztot.
  Ez igen , ez aztán találat, eltalálták a legérzékenyebb pontját, nem heveri ki egyhamar.Igazi sallert kapott, nem tudott megszólalni. KO.
  Csak gratulálni tudok a FIFÁ-nak.
  A saját csürhéjétől kapott egy bumerángot. Büszke lehet magára, saját nevelése.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +9 (11 szavazatból)
 19. Nagyon helyes. Nagyon tamogatom, hogy minden letezo civilizalt orszag reszvetelevel zajlo tornabol zarjanak ki minket 10 evre. Kussoltassak mar ezt a rohadt naci magyar csurhet vegre el. Akar orokre is.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (10 szavazatból)
 20. ronisize: tudatlanságod-határtalan! “Mit keres egy ázsiai ország Európában?”.Mert a kődobáló,robbantgató,rakétákat kilövő,terrorista térségbe Izraelt nem lehet indítani,mert nem rendezhetnek mérkőzéseket Izraellel a szemét iszlamisták miatt a legtöbb ázsiai országban. Ki tud elképzelni egy Izrael és Pakisztán,Indonézia,Afganisztán,Malajzia vagy Banglades közötti bármilyen sporteseményt rasszista hozzászóló???

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (8 szavazatból)
 21. És ha értesült volna a gálán,akkor mit tett volna focibuzi,megpofozta volna a FIFA elnökét vagy leváltotta volna annak vezérkarát? Kis dugasz szellemi törpi,akinek csak itthon nagy a szája,tekintélye külföldön a nullával egyenlő,kiröhögik,ha egy miniszterelnök gálázik,amikor otthon ég a ház…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (9 szavazatból)
 22. tiborka: azon csodalkozom, hogy barmilyen rendezvenyre egyaltalan beengedik. Ha en lennek a beengedo, nekem aztan lengethetne a jegyet, ahogy akarja – annyit latnek belole es annyi is erdekelne, amennyi a latoszogembe fer: semennyi. Szanalmas kis szardarab ez az orban, mar ‘98-ban rajta rohogott mindenki, azota egy idegebeteg niemand lett, szerintem azt varjak, hogy mikor kezd forogni :>>>

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (6 szavazatból)
 23. Angol tanácsadókat szerződtettek több millióért, hogy az ország imázsát helyrebillentsék.
  Arra kellett volna fordítani ezt a pénzt, hogy megkérdezzék az angolokat, hogyan tették rendbe a szurkolóikat – egy időben kitiltották őket még a kontinensről is, most semmi gond velük.
  Rengeteg pénzünkbe kerül a békés szurkolók után a rendrakás, a szurkolókat kellene rendbe tenni, de ugye 2006. történései után nincs rá alap, mert esetleg kinyitnák a szájukat….

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (4 szavazatból)
 24. Nagyon jó az Index cikkének fejléce: Zsidózás miatt nem lesz mogcskosrománánozás…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -2 (4 szavazatból)
 25. Engem nem érdekel a futball, de fél füllel hallom, amint az esetet kommentálják a honi futball prominensei; és feltűnik nekem, hogy ezek az ízig-vérig hazafiak mind mutogatnak a rothadó EURÓPAI futballra, hogy:”há’de spanyolba, hollandba, olaszba is így megyen! há’de ott mér’nem büntetik?…” (Jelzem: ha bírálat érte unortodox gazdaságunkat, törvénykezést, oktatást, akkor is mindig az volt az érv, hogy ‘de még a Tűzföldön is van ilyen’! Mindeközben úgy tudjuk -tőlük-, hogy a magyar az egyedi és világelső mindenben; semmi szükségünk mások példájából okulni!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 26. Akkor, azon a meccsen kik fognak Romanozni?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 27. Minden focimeccsen ez van.
  A video is erről tanúskodik.

  Szégyen , gyalázat.

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iDAoVC8Mg6E#!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 28. felle roman felle magyar

  Nagyon jo. Nezide meg TV !!! koszi , csak kicsi beszel magyar, erdely vagyok !!!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 29. Olvastam:
  Fellebbeznek. Há’ má’ hogyne, hisz nyilván a FIFA-val van a baj, nem elég rasszisták…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -1 (1 szavazás)
 30. A focira az idei költségvetésben 15,9 milliárd Ft szerepel a tavalyi 7,8 milliárd helyett a az adófizetőktől beszedett pénzből.
  Ebből a pénzből kell helyrehozni a sok kárt, amit a békés szurkolók szétvernek…
  A békés szurkolók között üldögélt 2006-ban, a balhé kirobbanása előtt a vekkeres, akkor hogyan is szólalna meg a rubintos virág – összenőtt, ami összetartozik.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
Videók