Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ócsai lakópark: “Válámi ván, dé ném áz igázi.” 2013. január 3. csütörtök 11:19 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ócsai lakópark: "Válámi ván, dé ném áz igázi."

Budapest, Ócsa – Semmi sem az, aminek ígérték, ám a projekt, ha jelentős késéssel is, de végül mégiscsak elindult. Az ócsai lakóparkot már több mint egy évvel ezelőtt át kellett volna adni a legrászorultabb, illetve kilátástalan helyzetbe kerülő devizahiteleseknek, ám a beruházás csúszott. Ráadásul, semmi sem az, ami, aminek ígérték.

Nem osztogatnak, hanem fosztogatnak – mondhatnánk a viccbéli jereváni rádió stílusában. A már említett csúszás mellett más is mutatja, hogy a kormány ígérete – senkit sem hagyunk azt út szélén – nem volt több szimpla hazugságnál. Az épülő lakópark házai ugyanis jóval kisebbek annál, mint amiről a nagy dérrel-dúrral beharangozott ígéretekben szó volt, s – ugyancsak a tervektől eltérően – nem lesz óvoda, iskola, sem pedig orvosi ellátás. Mindezekért a közeli településekre kell majd beutazni, arról nem is szólva arról, hogy a kormány illetékesei munkalehetőségekről is elfelejtettek gondoskodni.

A vonatkozó kormányrendelet szerint a jogosultak február 15-éig pályázhatnak arra, hogy bérlői legyenek az ócsai szociális lakópark egyik lakásának, a döntést március 25-én hozza meg a kijelölt bizottság.

A pályázatokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak címezve egy elektronikus és egy papíralapú példányban kell benyújtani. A jogosultság feltételei közül kiemelendő az, hogy az pályázhat, akinek a lakását 2011. október 1. és 2012. november 30. között kényszerértékesítésre jelölték ki. Ennek a lakásnak a hitelszerződésben meghatározott forgalmi értéke nem lehetett több Budapesten és a megyei jogú városokban 25 millió, más településen pedig 20 millió forintnál.

A pályázó háztartásában kell lennie legalább egy olyannak, aki nem idősebb 25 évesnél, és családi pótlékra jogosít vagy még tanuló. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a jelentkezőket rangsorolja. Előbbre kerül a listán az, aki keresőtevékenységet folytat, vagy az állását 2008. szeptember 30. után veszítette el. Ezután a pályázatkezelő környezettanulmányt készít minden pályázóról. Ebben feltárja a jövedelmi-vagyoni viszonyait, képzettségét, és azt, hogy hajlandó-e közfoglalkoztatásban részt venni.

A bíráló bizottság tagjait a szociál- és nyugdíjpolitikáért felelős miniszter március 14-éig jelöli ki. A bizottság március 25-én 50 négytagú, 20 öttagú és 10 hattagú háztartást jelöl ki bérlőnek.

A döntés ellen nincs jogorvoslat. A havi bérleti díj az első évben az előbbi sorrendbe: 16 800, 19 500, illetve 21 100 forint lesz.

Mindent összevetve, a felejthetetlen Arkagyij Rajkin stílusában azt mondhatjuk. “Válámi ván, dé ném áz igázi.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +10 ( 14 szavazatból)
Ócsai lakópark: "Válámi ván, dé ném áz igázi.", 4.0 out of 5 based on 10 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

28 Reader’s Comments

  1. A most már 49 ezer forint nettó közmunkabérből játszva kifizetik azt a 16 800-21 100 Ft bérleti díjat. A maradék elég lesz a rezsi egy részére. Enni meg minek. Éljen a projekt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (34 szavazatból)
  2. Kíváncsi lennék én az ócsai lakások minőségére!
    Lehet hogy jó magyar mentalitásként a legpocsékabb alapanyagokat használták fel.
    Ami meg a “elbíráló bizottságot” illeti, kabaré amit művelnek.
    Már a bíráló bizottságnak is lesz bíráló bizottsága, amit egy másik bíráló bizottság hagy jóvá…
    A szerencsétleneket miért teszik ki ilyen tortúrának? Olyanok mint Hajdú Péter… Az is tunkol a másik nyomorúságában, és úgy látszik ezek is azt a gyakorlatot vették át.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  3. bumburi
    14.07

    “Kíváncsi lennék én az ócsai lakások minőségére!”

    Na, hallod! Legalább abban a “minőségben” fog megépülni, mint a felcsúti fociakadémia. Csak nem olyan gyorsan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  4. nadizsu
    Elhiheted, hogy a felcsúti az minőségi. Úgy anyagra, mint kivitelezésre.
    Ezeknél a házaknál meg minden kisebb lett. Ráadásul kispórolták az óvodát, az iskolát, és az orvosi rendelőt.Kirakják a prérire a szerencsétleneket, mint a leprásakat. És meg pályáztatják is őket! A nyomorra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  5. Emlékeztek a 2000 környéki nagy árvízre? Volt egy építési vállalkozó ismerősöm aki elmondta, hogy az árvíz által tönkretett házakra az akkori kormány (na ki volt?) 40 millió ft-t adott darabonként a főkivitelezőnek. Mire hozzá került az ügy, akkor neki már csak 10 millió Ft maradt darabonként amiből el kellett készíteni a házakat. Mesélte milyen ócska anyagokból ütötték össze és még így is meggazdagodott rajta. Na kb. ilyen lesz ez az ócsai Patyomkin falu.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  6. Én pedig a fő- és alvállalkozói névsorra lennék kíváncsi.
    Akár meg is tehetnénk az első angol bukmékernél tétre,helyre, befutóra.
    1. Közgép
    2. Közgép
    X Közgép
    Egyéb tipp??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  7. Én arra lennék kíváncsi,mennyiért építik föl ezeket a házakat. Meg arra, hogy mi a fenének. Itt, a fővárosban tele vannak a lakótelepek eladó lakásokkal, vannak újak, meg régiek is. Közlekedés, posta, óvoda, orvosi rendelő, iskola, minden van. A lakbér meg bicskanyitogató. A Belváros közelében 24 ezret fizet egyik ismerősöm egy 92 nm-es, 2 és fél szobás polgári lakásért (nagy konyha, stb., igaz, kert nincs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  8. A kert is csak félmegoldás!
    Ugyanis ha káposztát termel, nem tarthat – az illetékes által javasolt! – kecskét, ha meg kecskét tart, nem termelheti meg a káposztáját!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  9. Biztos a KÖZGÉP-nek csak most lett kapacitása ! Majd a kivitelezésért aranyárat számolnak a színvonal meg a putri szintje lesz !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  10. Szegény-telepet (gettót) építeni a bajba jutott embereknek nem demokratikus megoldás. A bajba jutott lakáshitelesek megsegítését sokkal hatékonyabban meg lehetett volna oldani, pl. kedvezményes állami hitel nyújtásával. Úgy gondolom, hogy a csiga lassúsággal “épülő” telep rövid időn belül a roma-telepekre fog hasonlítani, s mint ilyen a bajba jutottak végső lecsúszásának lesz a terepe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  11. sok magyar őrvendeni fog hogy segit rajtuk az állam,és nem kerűlnek hajléktalaná, most már ez se jo hogy épitenek és segitnek, milyen emberek azok akik mindenben csak roszat talál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (19 szavazatból)
  12. Jaj istenem ion 3, te tudod,hogy hol van az az Ócsa?Tiz kilométeres körzetben semmi nincs , a legközelebbi munkahely, ha van legalább 20 km, de nincs. Se bolt,se iskola,se orvosi,se SEMMI!!!!!! ÉRTED???????????????
    Amennyibe itt egy lakás létrehozása kerül , annak a 25% -ból lehetne venni egyet és nem is a puszta közepén! Ennek a kivitelezésén meg majd jó nagyot kaszálnak a haverok. Kedves ion3 Szerezz már nekünk egy jó estét és kivételesen ne irkálj orbitális hülyeségeket!! Hogy lehet valaki ennyire földszintes!! ?Te egy remete vagy valami hegyen, vagy mi ? Jézusom……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  13. Felelőtlen, meggondolatlan, ócska ötletelés volt a kormány részéről ez az ócsai lakótelep.
    Célszerűbb lett volna jobb, olcsóbb házakhoz hozzájutni vidéken, kiépített infra-struktúrával. Ebben segíthetett volna igazán a kormány.
    Így röhej az egész.
    Esetleg a dakotáknak jó lesz indián rezervátumnak :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  14. El tudná nekem magyarázni valaki, miért kell egy elszigetelt gettót építeni azoknak akik nem tudták fizetni lakástörlesztéseiket? Semmi infrastruktúra (bolt, iskola, orvos, vonat semmi) a közelben. Hogy a búbánatba fognak eljutni a puszta közepéből egy rendes munkahelyre? Vagy az arrafelé strichelő lányok munkaerő piacára szánták a családok asszonyait?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  15. “hajlandó-e közfoglalkoztatásban részt venni.”
    Na ettől nyílt ki zsebemben a bicska.
    Hol akarják közfoglalkoztatni?
    Igaz, a honvédségnek van szállítójárműve,majd viszik őket stadiont építeni.
    “nem kerűlnek hajléktalaná, ”
    Basszus, ember gondolkodol?
    A 47 eFt nyolc órai munka bére. Még abból sem lehet a lakbért kinyögni.
    Egyből kipaterolják őket a házacskájukból.
    Majd kiutalják a következő nincstelen hullámnak, és mindjárt lehet büszkélkedni a statisztikávak, hogy 2x ennyi meg annyi embernek segített a cáratyuska.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  16. A 90 napon túli tartozások elérik az összes lakossági hitel 15 százalékát, ez tehát a bajban lévő adósi kör (130-150 ezer háztartás). A kormány ezeknek az adósoknak több mentőövet is dobott, de többségükön egyik sem segít.
    Az ócsai lakóparkot már több mint egy évvel ezelőtt át kellett volna adni.
    Egy bizottság március 25-én 50 négytagú, 20 öttagú és 10 hattagú háztartást jelöl ki bérlőnek, ami összesen 80 db lakást jelent.
    .
    Most számoltam ki!
    Ezzel a teljes probléma 0.5 ezreléke kerül megoldásra.
    Ezt a “siker”-propagandát hallgathatjuk nap mint nap a kormányzati kommunikációban vagy a parlamentben úgy, hogy az ide vonatkozó mennyiségek valódi tartalmát a legtöbb ember nem is gondolja át, azaz hogy a duma mértéke és a segítség mértéke valójában mennyire nem összevethető.
    .
    Ami jól hangzik, az nem megoldott probléma!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  17. Az ország minden tájáról ide jönnek a lakásukat elveszítettek, de hol lesz munkahelyük?
    A 47 ezer Ft-os árokmélyítésért +kecske+gombászás, na ebből hogyan fognak megélni itt a pusztában?
    Nem az új állampolgárok kerülnek oda? Ki fogja ezt ellenőrizni?

    Szép magyar nyelvünk megerőszakolójának(sp-ion3) valahol leírtam a csürhét, de most itt is kifejtem:
    Kossuth téri hugyenották, TV-székház kifosztói, kuka-és autógyújtogatók, akiket felszólítanak többször, hogy menjenek békével haza és nem teszik, azokat nevezzük csürhének, normális országokban persze!
    Nálunk a hazazavaróikat (rendőrök)hurcolják meg, mert itt ez már egy nem tisztességesen vezetett ország és már nem is normális.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Lemaradt!
    Na persze pénzmosodának tök jó….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. Avi
    Nagyon tetszik a Patyomkin falu.
    Ezt ki lehet terjeszteni mindenre, mert itt minden látszat.
    -Az államadósság csökkenése nem sikerült fix devizaárfolyamon, most számítási módszerváltozás lett az oka.
    -Az adócsökkentéstől érdekes módon nem pörgött fel a gazdaság, de mi látjuk rosszul, mert türelmetlenek vagyunk.
    Az IMF tukmál, ahelyett hogy a halászhálót odaadná, amivel olcsón fognánk betéteseket. stb, stb
    Az egész ország egy Patyomkin falu, Tündérország pávatánca

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  20. Barry1———-várd meg a végit,de inkább ottan mint hajléktalan,sokan el se tudja kébzelni hogy mi is a hajléktalanság,lesz ottan minden csak ki kell várni a végit,senki ne legyen rosz máju és irigy mert sok ember fog oda kőltőzni,később majd meglátjuk,űdv.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  21. ion3 ,ez nem a hajléktalanoknak épül!!!!! Később is a puszta közepén lesz!!!!!!
    És irtozatosan sokba kerül!!!!!És mi van akkor ,ha később azt látjuk meg,hogy mégsem jó??? Ez egy meggondolatlan ,senkivel meg nem beszélt újabb pénzszerzési tükk. Normális ember erre nem irigy! Üdv. Barry1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  22. Kedves ion3,
    építsen Önnek házat a zorrrrrbánviktorrr, akkor majd megtudja.
    Sajnos létezik az a fajta szellemi mélyrepülés amiből már nincs kiút. Ezt jobb helyeken úgy hivják, hogy “fideSS vakság”…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  23. Kedves ion3, úgy teszel, mintha csak fényképről látnád a magyar valóságot.
    A lakópark megépítésének, átadásának, a projekten meggazdagodókon kívül senki nem fog örülni. Legkevésbé azok, akiktől mindenüket elvesznek így, többnyire önhibájukon kívül, egy vezetőinek hatalommániás hozzá nem értése miatt kifosztottságra ítélt országnak többszörösen becsapott választópolgárai azok, akik csöppnyi örömöt sem fognak érezni.
    Minek örüljenek? A közmű-nélküli röghözkötésnek? Hogy se orvos, se beszerzési lehetőség, csak lassú elsorvadás és nyomor? Hogy beköltözés után hamarosan semmi közbiztonság?
    Te minek örülnél a helyükben?
    Amit ezek a “megmentettek” fognak átélni, hasonlatos lesz a kitelepítettek, a málenkíj robotra elhurcoltak szörnyű élményeihez.
    Igaz, ma már az egyik központilag finanszírozott menekülési út az öngyilkosság. Nehány helyen Orbán útnak nevezik: tudod, azok hozzátartozói emlegetik így, akik végigkísérték rokkantjaikat a munkába visszasorolás útján… egészen a sírban megvalósuló foglakoztatásig.
    Nem ártana statisztikát nyilvánosságra hozni, hányan indultak menekülni az Orbán útra…
    Meg azok neveit megőrizni az utódoknak, akik inkább választják az általad idealizált és vonzó lakópark helyett az Orbán utat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  24. Költözzön oda az egész Fidesz zárják körbe drótkerítéssel és írják ki az állatok etetése tilos………………………………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  25. “később majd meglátjuk”
    A vak is azt mondta.
    Csak te nem látsz.
    Egy narancsagyuval nem lehet érvekkel vitatkozni.
    Egy közeli ismerősöm, aki igyekszik jó útra terelni / :-( /, és állandóan küldi a magyarnemzet digitális változatát, a hét elején segélykérő üzenetet küldött nekem.
    Neki és a lányának megszűnt a munkája (leépítették).
    Pedig mindig írtam neki, hogy jobbanéljenmindazemútnyócévben +2 év.
    Hát, nem jött össze egyenlőre nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  26. Rupcsi Húúúú ,nekem is van ilyen.2002-ben napokig bizonygatta,hogy 2 millióan voltak. Sőt ,azóta vallási tébolyult is lett egy .cseppet. Szegény barom…,
    most már munkanélküli és teljesen meg van zavarodva. De tényleg, nem csak úgy mondom…..Motyog valamit a bibliából és néha még gyurcsányozik is egy keveset. A 90-es években tök normális és sikeres ember volt.Hát ez van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. Báthory Ödönke

    Megint eszembejut Hofi hasonlata a kommunizmus és a hőlégballon között: Ha azt akarjuk, hogy a léghajó emelkedjen, akkor ki kell dobni minden fölösleges terhet. Aztán a nem fölöslegeset is. Legvégül a szükségeset is. És amikor már nem lesz semmink, akkor leszünk a legmagasabban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Oda kellene tenni a magyar politikusokat ahová valók. Ócsára az új ONCSA lakóparkba és körbezárni Őket. Mondjuk életfogytiglan. Nem ragaszkodom a per koponya 200 évhez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos