Ronai and Ronai
AMERIKAI

Inkább a pénz, mint Orbán Viktor 2013. január 26. szombat 14:50 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Inkább a pénz, mint Orbán Viktor

Budapest – Hatott a hatalmi szó, a Fidesz polgármesterei, alpolgármesterei szinte mind visszafizetik vagy lemondanak a tavaly nekik megszavazott jutalmakról.

A párt a Blikk cikkei nyomán indított vizsgálatot, s a választókerületi elnököknek kellett felderíteni, mely kormánypárti vezetésű településeken volt pénzosztás. Mint megtudtuk, közel 900 településvezető adatait összesítették, s mintegy 87 százalékuk eleve nem kapott pluszpénzt.

A maradék 110-120 vezető vagy jótékony célra fordította a juttatást, vagy jelezte, hogy visszafizeti. Ám Töreki István, a Somogy megyei 1100 fős Tarany polgármestere úgy döntött: a felszólítás ellenére sem válik meg jutalmától, így inkább kilép a Fideszből.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (13 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +22 ( 26 szavazatból)
Inkább a pénz, mint Orbán Viktor, 4.7 out of 5 based on 13 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

27 Reader’s Comments

  1. Itt a kérdés? Indok kellett, pénz kellett vagy mind a kettő kellett?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  2. Mennyi pénzt kapott?
    Miért kapta?
    Kitől kapta?
    Hogy nem adta vissza mit is bízonyított?
    ha vissza adta volna, akkor mit bizonyított volna?
    Hummm

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  3. Stumpné Bekes Margit

    Igen! Ha pénzről van szó ,akkor nincs Párt,nincs semmi egyéb.A hűség csak addig van,amig az anyagi érdekeltség oda köti az illetőt.Ilyenkor nincs Párthűség! De vajjon mennyien vannak még ilyen Fideszes polgármesterek?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  4. Ha a Taranyi képviselő testület szerint megérdemelte a jutalmat, és maga is úgy érezte, hogy becsületes munkával hasznára volt az általa vezetett faluközösségnek, akkor nagyon helyesen utasította vissza a csuti felszólítását. Nyilván az is közrejátszhat elhatározásában, hogy a fideSS tagság ma már inkább szégyellni való, mint dicsőség egy kis községben. Úgy gondolom hogy egy ilyen kis helyiség polgármestere nem milliós, hanem sokkal kisebb összegű jutalmat kapott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (35 szavazatból)
  5. Nem a jutalom összege a lényeg, hanem a falu pénzügyi helyzete. Mert ugye jutalmat abból szoktak fizetni, ami van. Kivétel: ha hitelből vagy a szociális juttatások terhére teszik, ami nagyon nem tisztességes. A falu weboldalán talán van erre vonatkozó adat is. Ha nincs adat a gazdálkodásukról, az is jelent valamit. (Nem pozitívat.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  6. Sopronban csak február 20. körül kapnak majd fizetést az alapfokú oktatási intézmények műszaki dolgozói.
    Az ember nem kap szikrát, hogy egyesek milliós jutalmat kapnak, míg mások a bérüket sem kapják meg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  7. 1. Nem kellett nekik plusz pénz, épp eleget szerezhettek nem hivatalos csatornákon keresztül.
    2. Az egész csak propagadna: azt mutatják, hogy ők mennyire puritánok, és nem veszik el az emberek pénzét. De az emberek nem dőlnek be neki. Nem is szeretik az ilyet, meg eleve természetesnek veszik a korrupciót, tehát azonnal hazugságot látnak ott is, ahol esetleg valóban tisztesség lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  8. Meghallgatnam , miert nem fogad szot a keresztapanak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  9. Akik visszadták, azért tették, mert tudták, hogy nem érdemlik meg. De az is lehet, hogy úgy lett kiadva a visszafizetésről , vagy jótékony célra történö
    átutalásról szóló parancs, hogy az átutalás csak a felcsúti foci akadémiának történhet és megértették az idők szavát, hogy ugyan nem érdemelték meg, de Felcsúton úgy hasznosul, ahogy a Kedves Vezető akarja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  10. Nem lehet, hogy véletlenül a zemberekért dolgozott és elege lett a felsőbb utasításoktól, aminek köze sincs a helyi viszonyokhoz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  11. Biztos van olyan település, ahol talán jogos a jutalom, és van olyan is ahol pofátlanság megszavazni, illetve felvenni.
    De abban biztos vagyok, hogy az előző év cirkusza után itt senkinek nem volt kétsége, hogy a vezír nem fogja hagyni szó nélkül, és fel lesznek szólítva, hogy valamilyen jótékonysági célra ajánlják fel az összegeket.
    Véleményem szerint ez egy előre megírt színjáték volt, így juttatták hozzá a különböző szervezeteket plusz pénzhez az adófizetők pénzéből. Most mindenki tapsol, hogy a város, vagy falu atyák milyen bőkezűek és mennyi jótékony szándék van.
    A jótékonyság csak akkor jótékonyság, ha a saját vagyonukból adakoznak, nem pedig abból a jutalomból, ami nem jár, vagyis a települések pénzéből, vagyis a mi pénzünkből jótékonykodnak.
    Amikor valamilyen baj van, vagy csak itt a karácsony, akkor a kispénzű átlagember, vagy a kisnyugdíjas, a nehezen megspórolt forintjait adja oda a rászorulóknak, Na, az az igazi jótékonyság!!! Ez amit ezek a politikus urak csináltak, csak színjáték!
    Tehát én úgy gondolom, hogy Tarany polgármestere helyesen járt el, ha nem adta oda a pénzt amit a közgyűlés neki szavazott meg. Főleg, mert az ilyen kicsi településeket a tiszteletdíj se sok, valószínű a jutalom sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  12. http://huppa.hu/hirek.php?azon=690&kat=belpolú
    He-he. Ennyit a témáról. Esetleg a felcsúti továbbképzés is gazdagodott?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  13. Nem tök mindegy. Megkapta a jutalmat ezután már csak rajta mólikhogy mit csinál vele. Ez az “add vissza a babaruhát módszer” annyira fideszes amennyire szégyenteljes. Tipikusan kifejezi az átgondolatlanságot, a kapkodást. Olyan mint egy sülyedő hajó, ahol foltoznák a lyukakat, és ezzerrel nyomatják a kézi szivattyút (ami a pénzt szivattyúzza az államplogárok zsebéből az államkasszába, ahonnan meg egyszerően ellopják, vagy ujraosztják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  14. A politikai pártállás és a pénzjutalom hogy függenek össze?
    Ha jutalomra érdemes az elvégzett munka, akkor annak mi köze van egy pártkötődéshez? Pláne, hogy lehetséges ezzel valaki párttagságát megzsarolni?
    Szal, ez már elvi kérdés, az emberi tisztesség kérdése!
    Helyesen járt el a polgármester. Ha a pártvezér szerint ilyen “occsó” egy párttag, akkor a párttagkönyvét inkább a kukába dobta…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  15. Közpénzt felvenni, majd ebből jótékonykodni ugyan olyan gyalázat, mint adófizetés helyett – törvénnyel megalapozva – látványsportokat támogatni, az út szélén lemaradókat pedig belerugdosni az árokba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  16. Nekem, úgy tűnik, hogy itt a vég és visznek mindent ami nem tüzes és nincsen lebetonozva…..szemérmetlenül jutalmazzák magukat.
    Most a 3xbóvlis még eljátssza, hogy ő az igazságos, pedig csak azt teszik kicsiben, amit ő és a sleppje nagyban.
    Köz(gép)társaság=Orbanisztán, megnyerték és mindent visznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  17. (bubu64 huppa-linkje)
    A link jó, a lap ott van, de a keresők nem látják, Hogy van ez? Hogyan szerezhettem volna róla tudomást, ha bubu64 nem említi?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  18. Mint a Keresztapa 2 címben elhangzott Michael Corleone szájából: “…a többiek mind üzleti alapon tartanak velünk, nem másért…”

    Kiváló bizonyíték rá, hogy a fideSS igenis maffia – nemzeti érdeket hangoztatnak, hazudnak, holott nyilvánvaló: kizárólag üzleti érdekek miatt ül minden egyes emberük ott, ahol. OV is. Simicska is. Kizárólag a pénz az, ami BÁRMELY ténykedésüket mozgatja, jellemzi. Akik azt mondták, visszaadják, jótékony célra fordítják, jó eséllyel ezt csak mondták, eszük ágában sincs ilyesmi. Ha látszólag visszaadják, visszaveszik más módon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  19. Orbán részéről, ez is csak piár felénk. Nézze hülyének a jó édes ……….!
    A saját elvbarátainak annyit tarhál és tarháltat össze, hogy Lázár Balázs dédunokájának se legyen gondja.
    Mind az ami emellett történik, az a mi hülyítésünkre szolgál!
    Igaza volt a polgármesternek a jó édes a…….val
    szórakozzon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  20. Kezdem szeretni a Blikk-et.
    Itt vannak tényfeltáró újságírók.
    http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/megtarthatjak-millios-jutalmukat-a-cegvezetok-2171155

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  21. Ha a pénzzel szégyen is jár, akkor nyilvánvaló,
    hogy inkább a szégyenről mondott le, mint a pénzről.
    (hi-hi)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  22. Legalabb -OSZINTE-!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  23. Na, vissza az egész, nem száll ki, a falunak adja a pénzt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Mi van? Új divat ütötte fel a fejét a Fidesz-ben? Visszavonom a véleményemet, ideszóltak fentről, hogy rosszul tudtam.

    http://hvg.hu/itthon/20130128_Csak_hirtelen_haragbol_akart_kilepni_a_Fi#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_1_28

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  25. Ennek az ügynek az utózengése csak igazán érdekes!

    A legsötétebb pártállami időket idézi!

    Fideszes pártvezetők, élükön az elnökkel ultimátum szerű pártutasítással szólítják fel a “jutalmazottakat” a jutalom visszaadására, vagy jószolgálati felajánlásra!!!
    Hol élünk kérem!!!! Ellenkező esetben alternatíva lehet a mandátum visszaadása is! Kik ezek a “véresszájú” (ugye ismerős) pártkatonák és milyen jogon teszik!
    Nem védem a jutalmazottakat eszem ágában sincs! De talán ezeket a jutalmakat valami magasabb fórum által biztosított keretből folyósították és adtak lehetőséget!? Ezt a magasabb fórumot ki kéri számon!!!

    Meg egyáltalán a legaljasabb párthatalmi módszer!!!!!

    Hát kérem megérkeztünk a SZOCIALIZMUSHOZ azzal a különbséggel hogy a korábbi rendszer ideológiai volt, most pedig láthatjuk, megszületett a NEMZETI SZOCIALIZMUS!
    Akkor a hűséges pártkatonák és vezetők proletár diktatúrának nevezték, ma nagy NEMZETVEZETŐNK DIKTATÚRÁJÁT láthatjuk!!!

    Megérdemeljük, vagy végre teszünk ellene valami ütőset, amelyben végleg megsemmisülnek!???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  26. Feltehetőleg a legfelsőbb körökből… khmm, tehát maga az aranyszájú rádörrent a polgármester úrra, persze kifelé már a kamuzás megy, lévén a Fidesz belső ügyeiből sosem szokott kiszivárogni semmi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  27. Így van a diktatúraitt is nyilvánvaló. Ha lenne ezeknek még 10 évük – hálistennek mindössze bő 1 van – nálunk is kitöne a kannibalizmus, mint Észak-Koeában (ahogy a minap ez kiderült).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos