Elfogyott a fideszes polgármester bátorsága 2013. január 28. hétfő 22:06 Forrás: MTI

Elfogyott a fideszes polgármester bátorsága

Tarany, Budapest – Töreki István, a Somogy megyei Tarany polgármestere hétfői közleményében azt írta, hogy nem kezdeményezte a Fideszből való kilépését, és jótékony célra ajánlotta fel a számára megítélt jutalmat. Most már ő is úgy tudja, hogy esze ágában sem volt megtartani a pénzt, és fel sem vetődött benne, hogy kilépjen Orbán pártjából.

A polgármester azokra a sajtóértesülésekre reagált, amelyek szerint nem volt hajlandó visszafizetni a számára megítélt jutalmat, inkább kilépett a Fideszből.

Töreki István közlése szerint a helyi közösség támogatására, a helyi óvoda udvarának térkövezésére ajánlotta fel a képviselő-testület által részére megszavazott háromhavi illetményét, 703 381 forintot. “Eredeti szándékom is ez volt, eszembe se jutott felvenni vagy zsebre tenni, hiszem tudom, a falunak nagy szüksége van minden támogatásra”- fogalmazott. Hozzátette, ezért válaszolta arra a kérdésre, hogy visszaadja-e a jutalmat azt, hogy nem.

“Belátom, hogy ez félreértésekre adhatott okot, azt a látszatot kelthette, hogy én magamnak akarom ezt a pénzt, pedig ez eszembe se jutott, a következményeit vállalom” – áll az MTI-hez eljuttatott közleményben. Ebben az is olvasható, hogy nem kezdeményezte a Fideszből való kilépését, “csak hirtelen haragból” mondta ezt.

A hétfői Magyar Hírlap arról írt, hogy visszafizették vagy jótékony célokra fordították a számukra megítélt jutalmakat az érintett önkormányzati vezetők. Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója a lapnak elmondta: csaknem 900 polgármesterrel, alpolgármesterrel kapcsolatban kértek be adatokat a választókerületi elnököktől arról, hogy tavaly év végén részesültek-e jutalomban.

A települések önkormányzati testületeinek kilencven százalékában nem döntöttek a vezetők jutalmazásáról. Jutalmakról 114 esetben lehet beszélni, ezek közül 93 esetben az érintett vezetők rögtön jótékonysági célra ajánlották fel az összeget. Nyolc esetben a polgármesterek, alpolgármesterek fel sem vették a pénzt, csak megszavazta számukra a testület. Tizenketten visszafizették a megítélt összeget, egyedül Tarany polgármesteréről kapott ellenkező információt a lap.

Címkék:

33 Reader’s Comments

 1. Magyarázkodás. Szóltak neki a pártközpontból, hogy gondolja meg, mit csinál. Esetleg szankciókat is kilátásba helyeztek neki… ha nem gondolja meg magát. Meggondolta.
  Az óvoda udvarát talán nem kellene térkövezni. Nem biztos, hogy jobb a térköveken futkározni a gyerekeknek, mint a füvön (igaz, a füvet,nyírni kell…), viszont ha elesnek a kicsik, a füvön kisebb a sérülés esélye.
  Igaz, ma nagy divat a térkő. (Érdekelne, ki gyártja ezt a teméntelen térkövet.)

 2. Hát, ez nagyon megalázó. Csak egy kicsit akarta kenyéradó gazdái viselkedését követni és máris a kezére csaptak, fönn kell tartani a látszatot, hogy “mi azért nem lopjuk ki a nép szemét”, hát vannak vesztesek a csapatban, amit szabad Jupiternek…

 3. De legalább volt neki., és az sem semmi!

 4. Azért most sok Fideszes góré anyázza Orbán Viktort! Persze nem nyilvánosan, csak úgy magukban… Lassan kezd a szeme kinyílni mindenkinek, még a melegágyban fekvőknek is. Végül is nem erről volt szó, hanem arról, hogy a jó Fideszes ott lop, ahol tud.

  Képzelem, mit kaphat ez a Töreki otthon a nejétől, amiért ilyen nagylelkű lett.

  Még inkább el tudom képzelni, hogy ezek semmit sem fizetnek vissza, ez is csak éppen olyan kommunikációs trükk, mint a többi!

 5. Ennek az ügynek az utózengése csak igazán érdekes!
  A legsötétebb pártállami időket idézi!
  Fideszes pártvezetők, élükön az elnökkel ultimátum szerű pártutasítással szólítják fel a “jutalmazottakat” a jutalom visszaadására, vagy jószolgálati felajánlásra!!!
  Hol élünk kérem!!!! Ellenkező esetben alternatíva lehet a mandátum visszaadása is! Kik ezek a “véresszájú” (ugye ismerős) pártkatonák és milyen jogon teszik!
  Nem védem a jutalmazottakat eszem ágában sincs! De talán ezeket a jutalmakat valami magasabb fórum által biztosított keretből folyósították és adtak lehetőséget!? Ezt a magasabb fórumot ki kéri számon!!!
  Meg egyáltalán a legaljasabb párthatalmi módszer!!!!!
  Hát kérem megérkeztünk a SZOCIALIZMUSHOZ azzal a különbséggel hogy a korábbi rendszer ideológiai volt, most pedig láthatjuk, megszületett a NEMZETI SZOCIALIZMUS!
  Akkor a hűséges pártkatonák és vezetők proletár diktatúrának nevezték, ma nagy NEMZETVEZETŐNK DIKTATÚRÁJÁT láthatjuk!!!
  Megérdemeljük, vagy végre teszünk ellene valami ütőset, amelyben végleg megsemmisülnek!???

 6. Csak most jutott eszébe, hogy “milyen nagy szüksége van a falunak” a 700.000 Ft-jára? Érdekes, amikor felvette, esze ágában sem volt, hogy erre gondoljon. Mondom, hogy fideszes…

 7. Érdekelne, hogy ov kapott-e jutalmat. Ha igen, visszaadta-e vagy jótékony célra fordította-e.
  Úgy tudom, soha semmilyen jótékony célra nem adott semmit. Még az államadósság-csökkentő alapba sem. Ha adott volna, nagydobra verték volna. (Csak a fociakadémiára adta – állítólag – díjmentesen bérletbe a földjét. Jó üzlet. Az ő földje, a rajta épült ingatlan pedig… az kié?)

 8. neveletlen
  Na kié? Hát az Orbán családé! 50 év múlva átmegy saját használatra..

  Egyébként nem tudom,hogy miért vagytok úgy oda ezen a polgármesteri afféron! Hiszen csak első felindulásában mondta, hogy akkor kilép a fideszből…
  A második lépését meg meggondolta… Van ilyen…

 9. A lelkes önkritika már smafu? 1953? Pancser bagázs! 2013!

 10. Megsúgták neki, hogy ha ragaszkodik az eredeti verzióhoz, akkor előbányásszák a dossziéját, és leamortizálják.
  Biztos kerestek anno minden fidesznyikről valami terhelőt, mint Dávid Ibolyáról, és ha a szükség úgy kívánja (értsd: ki akar lépni a maffiából), akkor fel is használják ellene.
  A vicces az, hogy azok tartanak sakkban piti éhenkórászokat, akik százmilliárdokat lopnak ki az országból. Mindenki milliárdos a kormányban, már a szóvivő is,a Girosz.Meg a Pintér, a Fellegi, a Stumpf, a Járai, OV stb.
  És ezek pofáztak luxuskormányról

 11. A maffiából nincs kilépés. Nem tudta?

 12. Be tojtal mi? Nem vagy egyedul, mogoted vannak meg valamenyien, azok is be tojtak, van ilyen, egy betojo nep vagyunk, azert mar ideje volna a piszkot el takaritani, mert hetek het orszagik erezni a ……………..!

 13. Szerintem semmi szemrehányáshoz nincsen jogunk, gyakorlatilag az egész ország így viselkedik. Orbán az egzisztenciális likvidálást olyan fokra fejlesztette, hogy csírájában elfojt vele minden szembenállást.
  A megélhetés nagy úr, ezért nincsenek nehézségei a békemenetek összetrombitálásainak, ezért tekintenek el a sztrájkoktól, és mindenféle hatékony ellenállástól azok, akiknek érdekérvényesítési képességük pedig lehetővé tennék akár Orbán elzavarását is.
  Az a helyzet, hogy ha Orbán összevonja a szemöldökét, az ország egyemberként tojja tele a gatyáját.
  Miért lenne kivétel olyan fazon, aki a fidesznek köszönheti kirívóan magas életszínvonalát?! Minél magasabb polcon pöffeszkedik valaki, annál nagyobb senki lesz belőle, ha kirántják alóla a trónját, és a hozzátartozói, gyermekei sosem bocsátják meg neki, amiért egyetlen pillanat alatt földönfutóvá lesznek a gerincessége miatt.
  Nem ártana végre tudomásul venni (éppen az Orbán elleni eredményesség érdekében!!!), az orbán-rendszer lényegét.

 14. Hungarian citizen

  Ahaha, komolyan azt hitte, hogy amit orban a pofankba rohogve megtesz, azt neki ezredannyiban szabad?! O istenem, az ilyen balfekek egyaltalan miert elnek? Szegyenorszag, legalja szegyenemberei. Rendkivul szanalmas.
  Szoval az nem ugy volt, en ize, en nem ugy gondoltam, meg tudom magyarazni… Ahaha, kozben gondolom haptakba allva allt a szonyeg szelen a felettes szerv tajkarito noje elott is ::

 15. Na kérem!
  Ez az eset is jól mutatja, hogy mire számíthatunk a jövőben.
  A 2014-es választásokig, a 2014-es választásokon, és a 2014-es választások után.
  Ezt akarjuk?
  Részlet Bartus László írásából:
  Ha megnézzük az eddigi folyamatot, azt látjuk, minden lépés illeszkedik a rendszerbe. Lehet szépíteni, lehet úgy tenni, mintha nem vennénk észre, de itt egy hamisítatlan fasiszta állam kiépítése zajlik. Létrejöttének feltételei megegyeznek azzal, ahogyan az az 1920-as és 30-as években Olaszországban és Németországban történt. A Gyurcsány-kormány saját pártjától és a demokratikus normákat félresöprő ellenzéktől olyan támadásokat szenvedett el, hogy lebénult, a demokrácia meggyengült, hatalmi vákuum jött létre. Ennek csúcspontja az volt, amikor „apróhirdetésben” kerestek miniszterelnököt. A Gyurcsány-kormány későn ismerte fel, hogy ellenzéki támadás köpönyegébe bújtatott fasiszta puccs zajlik. Nem lépett fel azzal szemben a demokratikus rend erejével, és a puccshoz felhasznált szélsőjobboldali rohamcsapatokkal szemben sem mutatott kellő határozottságot. Ebből lett a Fidesz kétharmada, a Jobbik 14 százaléka. Ehhez társultak a félbemaradt reformok, a gazdasági válság, az életszínvonal csökkenése. Mintha csak közvetlenül egy háború után lennénk. Ez a demokrácia bukásához és a most létrejövő fasiszta állam kialakulásához vezetett. A tömegek bizalma megingott, és tekintélyelvű rend után kiáltott. A Fidesz a kétharmados parlamenti győzelem után befejezte a puccsot, felszámolta a jogállamot, eltörölte a demokratikus alkotmányt. Minden úgy halad, ahogy a múlt századi Európában. Sok tekintetben visszanyúlnak a Horthy-korszak tekintélyuralmi hagyományaihoz is, amelyek rehabilitációja most zajlik. Orbán fasiszta állama Gömbös Gyuláéra emlékeztet. Kívülről nézve ösztönös és tudatos jegyek keverednek egymással, de a vektorok egy irányba mutatnak. Magyarország a demokratikus köztársaságtól halad a fasiszta diktatúra felé, amelynek kiépítése megfeszített ütemben, rohammunkában zajlik.
  Ebből az következik, hogy egy szabad választáson bekövetkező demokratikus fordulatnak nem sok esélye van. Ha a nép elégedetlen, akkor a fasiszta Fideszt a náci Jobbik válthatja a hatalomban. A Jobbik a részleges törvényes kereteket is felrúgja, és totális diktatúrát vezet be. Ezt jó lenne megakadályozni. Ennek nyomán menekültáradat indulhat el Magyarországról, humanitárius katasztrófa fenyegethet. És akkor csak külső katonai beavatkozás állíthatja vissza a demokratikus rendet. Ha vége lesz a Nemzeti Együttműködés Rendszerének, akkor minden törvényt és rendelkezést, amit a fasiszta állam létrehozása érdekében szavaztak meg, egyetlen tollvonással el kell törölni. Nem lehet azok között a keretek között folytatni az életet, amelyeket a Fidesz létrehozott. Világossá kell tenni Európa és Amerika számára, hogy Magyarországon nemcsak túlkapások vannak, hanem az Unió első fasiszta állama épül. Ez veszélyt jelent a honi lakosságra, a környező országokra és Európa békéjére.

 16. Tegnap elcsukló hangon nyilatkozott és biztos vagyok benne, hogy nem a pénz miatt remegett meg a hangja, nagyon rá rivallhattak.
  Szerencsétlen, azt gondolta, hogy amikor már süllyed a gyorsnaszád, majd simán engedik lelépni.

 17. röhögve sírok.

 18. Micsoda “becsületes” ember!
  Még véletlen se csinál szart, a mocskos pofájából!

 19. Láttam az egyik vele készült riportot, egy megalázott, megfélemlített ember nyüszített.

 20. Hamar leereszkedett a téli sötétség, a Somogy megyei kis falura. A polgármester a televízió előtt üldögélt ábrándozva, és a következő nyárra gondolt, milyen jó is lesz a Kanári -szigeteken, had lássa a gyerek is, hogy szorgos, és odaadó munkával mire is viheti az ember. A hír-tv-n éppen orbánc, Kecskeméti látogatásának képei peregtek, töreki amint meglátta a Vezért, gépiesen felállt a fotelből, és megereszkedett hasán, feljebb húzta, Józsefvárosi piacon vásárolt, Nike márkajelzést viselő szabadidő nadrágját. Szinte itta a Vezér szavait,sűrűn bólogatott hozzá, majd száját eltakarva, szolidan böffentett, bocs, motyogta a képernyőnek. Pillantása megakadt a vitrinben pihenő, KISZ. Somogy Megyei Alapszervezet feliratú bögrén. Na csak érjen haza az asszony! Megmondtam neki tüntesse el egyelőre, na majd adok neki, rendnek kell lenni, nem a gyereket még nem bántom, majd ha nagyobb lesz. Ekkor hallotta meg a kopogást az ablakon. Ki lehet az ? Talán az a hülye közmunkás akivel rendbe akarom rakatni a kiskertet. Lehalkította a tv-t, és kilesett a függöny mögül. A megyei orbányhivatal vezetőjének, Skoda Superb-jét pillantotta meg a ház előtt. Töreki nyisd ki! A gazda üzent! Töreki egy mozdulattal dobta zsebkendőjét a vitrinben virító bögrére, feljebb nyomta a hangerőt a tv-n és látható helyre ,a dohányzóasztal közepére helyezte a sebtében kinyitott Heti Választ. Majd ajtót nyitott. Az orbányhivatal vezetője egy Amerikai filmből ellesett jól begyakorolt mozdulattal dobta vadászkalapját, a bejárati ajtótól, 2 méterre elhelyezkedő fogasra, na ez most jól sikerült, gondolta büszkén, igaz már 10 éve gyakorlom otthon,persze csak ha nem látja a család. Töreki ! Komoly ügyben kereslek, mondta, és leült. A jutalmadat fel kell ajánlani,ez a Gazda parancsa! Hogy mire, azt eldöntheted te. Törekiben villámként kezdtek cikázni a gondolatok, és a keserűség. Majd eszébe jutottak a temetőben felbontott régi térkövek, Hoppá ez jó ötlet,az óvoda udvarban, úgyis mindig a komcsikat átkozva mentem a sárban a gyerekért, nem győzte az asszony, a cipőimet pucolni esténként. Az orbányhivatal vezetője, szórakozottan méregette Törekit, eldöntötted Töreki?Igen ,igen! Óvodaudvart fogunk térkövezni,mondta alázatos hangon. Nos ,rendben vagyunk Töreki, amúgy minden rendben a faluban? Nincs zúgolódás ,morgás, ilyesmi? Egy -két állandó bajkeverő mindig van, felelte Töreki,de szociális segély nagy úr, tette hozzá huncut mosollyal. Amelyik nem parírozik,azt már büntetjük is, hangos a kutya, nincs benne Chip,ilyesmivel kordában lehet őket tartani. Mi is megkaptuk Kubatov Gabi, szigorúan bizalmas körlevelét,. És mondjad csak Töreki, hangulatjelentés jelentő felelősöket sikerült e, beszervezned? Igen, sikerült, válaszolt Töreki, a postás, a boltos,és a vadőr nekem jelent, heti rendszerességgel, ezt dokumentálom is, mutatott a sarokban tornyosuló, spirálfüzet halmazra. Jól van Töreki! Én most megyek tovább,még 10 falut kell felkeresnem. Töreki bezárta az ajtót,és arra gondolt, hogy nem is kell az összes felbontott térkő, a bontott kisméretű tégla is megteszi. Majd hálás pillantást vetett, az ágya felett lógó bekeretezett orbánc képre.

 21. Na, erre mondom én azt, hogy a jótékonyságnál talán csak két jellemrombolóbb magatartás létezik: a hála, meg a bűntudat.
  Mert mi a jótékonyság lényege? Elszedek tőled 100 forintot, és nagy felhajtással odaadok neked 10 forintot. Kíváncsi lennék arra, hogy abban a somogyi kis faluban ki keres még havonta 234 ezer forintot, bejelentve hivatalosan? A falu, a közös pénzéből. Érdemes lenne megnézni, hogy az önkormányzati költségvetésekből mennyi megy el a fizetésekre, arányaiban? Jó, 234 ezer forint nem tesz lehetővé krőzusi költekezést. De talán nem ártana azt is megnézni, hogy ezért a pénzért milyen hasznot hajt a közösségnek?
  Szóval: közpénzekből nekem ne jótékonykodjon senki!

 22. Kíváncsi lennék hány ember van megfélemlítve.
  És ne csak rá gondoljunk hanem a családjára is.
  Ki lehet lépni, de gyerekednek, házastársának ugrik a munkahelye, vagy gyereked nem kerül be az egyetemre, vagy kiderül, hogy egyszer valamikor hűtlen voltál, és még egy csomó minden lehetséges. Testvéreid, azok családjai,stb.
  Aki egyszer oda bekerült, esetleg még őszinte hittel is, nehezen eresztik. Nem szabad, hogy megbomoljon a sor.

 23. Hadd találjam ki: az emberünk egyik haverja térkövezéssel foglalkozik.

 24. Ezek egyenként gyáva szarok, csak csordában bátrak, amíg a falkavezér még biztonságban van……..Napok alatt elfogy a Fidesz, ha azzal a kis felcsúti törpével valami történik. Ahogy a 800 ezres taglétszámú MSZMP is napok alatt elfogyott, igaz Martonyi akkor lépett be……….

 25. Üzenem a “kedves vezetőnek”, hogy Skorzeny már nem jön a kiszabadító csapatával………

 26. Vics
  Ez nagyon jó. Egyben borzasztó.:(

 27. Bocs. Vicsi

 28. Részemről egyáltalán nem tartom ezt az ügyet tréfás dolognak.
  Az a valóban szörnyü ebben a történetben, hogy tényleg ilyenek kurmányolgattyák ezt az országot.
  Lent és fent, kicsiben és nagyban egyaránt…

 29. Itt az idő választhatsz: majré vagy a szajré ???

 30. Ami jár az jár!
  Mondta nemrégiben egyik letűnt “nagyságunk”.
  Most akkor járt, vagy nem járt?
  Szerencsétlen polgármester tényleg elhitte Matolcsy sikerpropagandáját.
  Elhitte, hogy jól mennek a dolgok.
  Aztán a kedves vezető szólt, hogy az a duma csak a buta tömegeknek szól.
  Ideológiailag még nem elég fejlett a polgármester, a “Tanú”-ban leírtak szerint.

 31. “Nincs diktatúra”. Ki is mondta. Ja, bocs.

 32. csatt: “Szerintem semmi szemrehányáshoz nincsen jogunk, gyakorlatilag az egész ország így viselkedik. Orbán az egzisztenciális likvidálást olyan fokra fejlesztette, hogy csírájában elfojt vele minden szembenállást.”
  .
  Ebben igazad van.
  .
  Én attól mászom falra, hogy hol azt olvasom, hogy “Nincs diktatúra” – Gyurcsány, “Én éltem diktatúrában, és az nem ilyen” – TGM, “Nem mindenről orbán tehet” – Bajnai.
  .
  Miért kell mentegetni a diktátort? Se Bajnai, se Gyurcsány, se TGM nem függ tőle egzisztenciálisan. Mi ez a mosdatás? Mi célt szolgál?
  .
  Az én szememben ezek a kutyaütők már nem a nulla, hanem a mínusz végtelen felé mozognak erkölcsi értelemben.

 33. Kicsit megrántották a póráz végét, és a nagy hősködő egyből felfogta, meddig tart a a zsíroskenyér!
  Elhitte a nagy sikerekről szóló hazug pártpropagandát, s azt hitte, hogy ő is kiveheti a részét a sikerből.
  Most már talán érti, hogy a sikerpropaganda csak a szavazóknak szól, s nincs valóságtartalma.

Kapcsolódó cikkek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók