Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az MTI ismét félretájékoztatta a közvéleményt 2013. január 31. csütörtök 0:23 Forrás: MTI, AN

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az MTI ismét félretájékoztatta a közvéleményt

Budapest – Sokakat meglepett Thorbjorn Jagland, az Európa Tanács főtitkárának sajtóközleménye, miszerint a magyar médiatörvény rendben van, a változások kedvezőek, és a médiatörvény vizsgálata lezárult. Korábban ugyanis egészen más jellegű véleményeket hallhattunk az Európai Unió tisztségviselőitől.

Most kiderült, hogy az MTI Hírcentrum folytatja haladónak nem mondható hagyományait, és ezúttal is  félretájékoztatta a közvéleményt. Tabajdi Csaba, az MSZP Európai Parlamenti képviselője Galambos Istvánnak, az MTI vezérigazgatójának írott levelében kérte számon a hiteles tájékoztatást.

Tisztelt Vezérigazgató Úr!

A Magyar Távirati Iroda lényeges információkat mellőzött, kivágott az Európa Tanács főtitkárának nyilatkozatát pontosító tegnapi sajtóközleményemből, holott a közszolgálatiság szellemében, hitelesen kellene tájékoztatnia a magyar állampolgárokat. Ez újabb bizonyítéka annak, hogy Magyarországon továbbra sincs rendben a médiaszabadság, hiszen politikailag manipulálják a hírszolgáltatást, a közmédiát.

Az MTI közleménye, a közszolgálati Híradó tudatosan akarta félrevezetni a magyar állampolgárokat akkor, amikor azt állította, miszerint sikeresen lezárult a párbeszéd az Orbán-kormány és az Európa Tanács között a magyar médiaszabályozásról. Miért nem hajlandó a Magyar Távirati Iroda szöveghűen közölni, azt, amit Thorbjorn Jagland, az Európa Tanács főtitkárának sajtóközleménye tartalmaz? Milyen alapon döntöttek úgy, hogy a magyar állampolgárok számára nem fontos az az Európa Tanács főtitkára sajtóközleményében olvasható információ, miszerint „Magyarország és az Európa Tanács között folytatódik az együttműködés annak érdekében, hogy tovább javítsák a médiaszabályozás minőségét, összhangban szakértőink értékelésével.“? Ennek következtében a magyar médiumok azt közvetítették, mintha az Európa Tanács lemondott volna a magyarországi médiahelyzet vizsgálatáról. Ez messzemenően nem felel meg a valóságnak.

Milyen szerkesztőségi elv diktálta az Önök számára azt, hogy közleményemből ki kell hagyni azt, miszerint a magyar médiahelyzet vitája nem fejeződött be sem az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésében, sem az Európai Parlamentben, sem az Európai Bizottságban?

Hogy az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének nagy befolyású Monitoring Bizottsága jelentést készít a magyarországi jogállamiság, így a médiaszabadság helyzetéről? Miért akarják eltitkolni azt, hogy Neelie Kroes uniós biztos többször kifogásolta a közmédiára nehezedő politikai nyomást, a Médiatanács egyoldalú politikai irányítását, túlzott hatásköreit, a rádiófrekvenciák elosztásával kapcsolatos gyakorlatát, illetve azt a gyakorlatot, hogy a testület bírósági döntéseket kérdőjelez meg, így végső soron „a jogállamiságot teszi kétségessé?

Legutoljára a múlt héten adott hangot annak, miszerint még mindig nem elégedett a magyar médiaszabályozással, sőt, a szabályozás és a Klubrádió ügye volt a fő oka annak, hogy kezdeményezte az európai sajtószabadság helyzetét felmérő szakértői csoport felállítását.

A magyar állampolgárok érdeke és joga, hogy hitelesen tájékozódhassanak a hazánkat érintő nemzetközi eseményekről, tisztán lássanak ezekben a kérdésekben! Felszólítom Önt, vezérigazgató úr, hogy a magyar állampolgárok hiteles tájékoztatása érdekében tegye közzé azokat az információkat, amelyeket tegnapi közleményemből politikai okokból elhallgattak.

Üdvözlettel:

Tabajdi Csaba

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (51 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +59 ( 61 szavazatból)
Az MTI ismét félretájékoztatta a közvéleményt, 4.9 out of 5 based on 51 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

22 Reader’s Comments

  1. Vajon mi lesz a válasz? Eleget tesznek-e a Tabajdi követelésének?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  2. Magyarországon a sötétség van hatalmon. A sötétség mindent eltakar. Nincs egyetlen ember aki azt mondaná a hatalmon levőknél, hogy aljasság amit csinálunk. És ez nagyon szomorú.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  3. Én megmondom ki diktál , maga az ödög a csutipatás . Amikor eljön az ideje rólluk teljesen valós hírek jelennek meg a sajtóban , ami így kezdődik: A Bíróság joerőssen …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  4. Hi-Hi!
    Az MTI nem a rendes szövegkörnyezetében, hanem abból kiragadva közölt valamit, ami az eredeti mondanivalónak éppen az ellenkezője volt.
    Ismerős a dolog…
    Hányszor, de hányszor hivatkoztak ilyesmikre botrányosan viselkedő politikusaink?
    És hányszor ferdítették már el azok mondanivalóit, akik pedig tisztességesek akartak lenni?
    Hova vezetett/vezet mindez???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  5. Kalmik:

    Nem lesz válasz. Kussolni fog az MTI.

    Én kétszer kérdeztem meg a washingtoni magyar nagykövetet – Szapáry György Béla Mária József Istvánt (sic!) – és kétszer a magyar külügyminisztert, hogy Orbán MIÉRT adta ki Safarovot – egyszer sem válaszoltak. Ugyanakkor felhívattak egy helyi, Los Angeles-i magyarral – régen itt élő ismerősömmel – és általa megfenyegettek, hogy ha sokat kérdezősködöm, még bajom lehet a dologból.

    Most be vagyok sz@rva, várom a TEK-et a mérgező esernyővel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  6. Orbán és csapata egy nagy fekete lyukat készít elő. Remélem csak őket nyeli el…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  7. Tegnap Hoffmann is arra hivatkozott, hogy kiragadták a szövegéből a hájas, lúdtalpas, és nem túl okos gyerekek – mondatot, ő ezt nem így mondta!!!!!
    Bogaras sem úgy mondta, Bayer sem úgy mondta – ez millen érdekes!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  8. Ducar 140
    Van aki már ezzel nyitott – a “tisztelt bíróság Németh Lászlóné” – kinevezésekor és ráérzett, hogy valami nem fair?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  9. Semmi nem igaz ! Amit kerdeznek az sem! Van aki elhiszi nekik amit irnak mondanak , van aki nem !2014-ben majd eldol mukodik e a HAZUGSAG GYAR ZRT.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  10. Tegnap este belenéztem az M1 műsorába, két műsor között.
    Meghallgattam, hogy akinek bedőlt a deviza hitele, az a következők közül választhat:
    —Ócsára költözik,
    —eladja a lakását az eszközkezelőnek vagy
    —az árfolyamgátat választja.
    És ugyanezt 3 személy is elmondta egymás után, kicsit más szavakkal, mintha ez az elmultnyolcév okozta (!!!!!) probléma már meg is lenne oldva.
    Hát hiába, aki tud, az tud.
    Az egészből ordított, az itt minden a legnagyobb rendben van.
    Hát akiknek ez az egy hírforrásuk van, mármint rádió TV, azok tényleg tündérországot láthatják csak.
    Már csak az kell mellé, hogy munkájuk is legyen. Ha nincs a pap a szószékről megígéri, hogy Viktor és a Jóisten ezt a kis problémát is megoldja. Oszt jónapot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  11. Siker, siker, és siker:
    .
    http://atv.hu/penztarca/20130131_vilaggazdasag_tovabb_csokkent_a_magyar_gazdasag_teljesitmenye
    .
    Igen. Itt csakis siker van!
    .
    Szenzor:
    .
    - Látod? Ilyen egyszerű! Bedőlt a lakáshitel? Sebaj! Ócskai tábor (csakis vidám, kikerekedett arcoknak), eladja a lakását a Zeszközkezelőnek, vagy árfolyamgátat (WTF???) választ.
    .
    Más kérdés, hogy azért némi pénz a két utóbbihoz is kellene, hogy folytathassák életüket. Akiknek viszont bedőlt a lakáshitele, azoknak pénz van a legkevésbé. Az ócsKai koncentrációs tábor meg… na, értitek. Ött meg csakis vidámság van, meg pozitív attitűd (az mi?).
    .
    És akkor itt ez a TV dolog is.
    .
    Komolyan… ilyen rohadt, szemét országot, és ilyen rohadt, szemét népvezéreket eddig legfeljebb fekete- afrikai volt képes kitermelni… ez már tényleg a legalja. És az az egyik félelmetes dolog az egészben, hogy a Zemberek részéről SEMMIFÉLE SZERVEZETT, TARTÓS TILTAKOZÁST, KOMOLYABB FELHÁBORODÁST NEM HALLANI.
    .
    Annyiban hagyják, sőt, időközi választásokon egy kivételével eddig mindig fitymesz- prostituáltakra szavaznak.
    .
    Még mindig van, aki lát abban a “magyarországnak” nevezett aberráció- korrupció- és csődhalmazban bármi reményt?
    .
    Meneküljön mindenki, aki csak tud. Hogy vissza se kelljen menni többé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  12. Van még egy elképesztő hír:
    http://index.hu/gazdasag/2013/01/31/ket_reszletben_johet_a_fizetes/

    Ezek valamiről már tudhatják, hogy nem jön be,bár a költségvetésbe be van tervezve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  13. Nem baj, ez is SIKER!
    .
    Ez a folyamatos óbégatás a sikerről kb. olyan, mint amikor egy mániákus játékgépező már elverte a lakását, elhagyta a családja, oda a munkája, autója múlt idő, jövedelme nincs, lefogyott 30 kilót, éhezik, menekül a hitelezői elől…
    .
    De csakis a SIKEREIRŐL hallasz. Hogy ő nyer. Mindig csak nyer. Nyer, és nyer.
    .
    :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  14. Orbán fülkeforradalmi rendszere siker-propaganda intézményeként hozta létre a Fülkeforradalmi Hirgyárat, biztosan jó tanácsokat kapott Kövértől, aki az MSZMP munkatársakéntközvetlenül szerzett jó tapasztalatokat a forradalmi hirszolgáltatás (agitáció és propaganda) működéséről. A hű mamelukok pedig szorgos hangyaként teszik a dolgukat, Tabajdi pedig ismét rosszhírét akarja kelteni az országnak. A Fidesz szerencséje, hogy nagyon sokan nem tudnak különbséget tenni az ország és a FIDESZ érdeke, az ország ésaz Orbán-rendszer jó- vagy rosszhíre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  15. Kecskeméti Károly vontolla

    Korábbi alkalmakhoz hasonlóan ezt a már itthon és külföldön is pontatlannak minősített főtitkári nyilatkozatot az orbáni média és a kommunikációs csapat gyorsan eljuttatta a szekta tagjaihoz, most együtt ünneplik a “haza ellenségeinek” újabb “leleplezését”. Miután a hívek ezúttal sem olvassák el a maradék ellenzéki forrásokat, KORREKT, PÁRTATLAN KÖZSZOLGÁLATI TELEVÍZIÓ ÉS RÁDIÓ hiányában, a ködösítés, az elbutítás folytatódik, nő a másként gondolkodók közötti feszültség.
    A rezsim közönségkapcsolata félelmetesen hasonlít Rákosiék gyakorlatához.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  16. Az MTI ismét félretájékoztatta a közvéleményt? Az volna IGAZI HIR, ha az IGAZAT mondana!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  17. Eldrad!Azt írod,hogy azemberek részéről ezek után sincs tiltakozás ellenlépés.A válasz erre már a közelmúlban egy zseni leírta.A MAGYAR GENETIKAILAG SÉRÜLT NÉP.Hát itt kell keresni a válasz,hogy miért teheti meg,ez a fasiszta szemét rohadt kormány azt amit megtesz.MEGÉRDEMLITEK,csak így tovább.MAGYAROK

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  18. Bocsánat, mi ebben a meglepő, hogy a MTI félre tjékoztatja a közvéleményt. Mást sem tesz az utóbbi két és fél évben. Valaki megint fölfelé fog bukni a mamelukok közül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  19. Galambos ugyanolyan primitív gyáva szar, mint Belénessy volt, Csak ő már a koránál fogva nem lehetett munkásőr……..(de lehet, hogy “polgári körös” már volt)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  20. Válasz, az nem lesz! Mit csodálkozunk azon, hogy az OVishíradó csak azt hozza ki, amit az OVis szeretett vezérük engedélyez. Nincs ezen mit csodálkozni. Én nem is csodálkozom, csak dühöngök, mikor azt látom, hogy az OVist Brüsszelben mosolyogva, hatalmas kézfogásokkal fogadják, vele “sírnak-nevetnek”, mintha mi sem történt volna az emútt3évben, mintha az OVis soha nem hasonlította volna őket mindenféle xar trotylinak. Szégyen ez az EU urai részéről, tényleg vén, elkényelmesedett trotylik, akik úgy vannak vele, csináljatok lökött magyarok amit akartok, csak nagy balhét ne, minket meg hagyjatok szépen totylászkodni a jól fizetett pocsolyánkban! Na ezekhez léptünk mi be anno! Az OVis bármit megcsinálhat, csak őket hagyja békén! Nesze neked Magyarország! Hajrá magyarok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  21. Na, EZÉRT nem nézek már “királyi tv adókat” évek óta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. Várhelyi Attila

    Magyar Tévirati Iroda

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos