Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ismerd meg Orbán Viktor rohamcsapatát! 2012. december 4. kedd 20:54

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ismerd meg Orbán Viktor rohamcsapatát!

Másodközlésben találkozhattak olvasóink Mihancsik Zsófia “Ilyen jutott” című írásával lapunkban. A cikkre reagált a Hit Gyülekezete egy tagja, akinek levele jól tükrözi Orbán Viktor kiszolgálóinak, a Fidesz rohamcsapatának gondolkodását. A szerző ugyan hangsúlyozza, hogy levele magánvélemény, azonban mégsem tekinthető csupán annak, mert fordulatai és szóhasználata híven tükrözik a Hit Gyülekezete felfogását, esetenként magának Németh Sándornak a kijelentéseit (“a karaván halad”, stb.). Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük a Hit Gyülekezete tagjának levelét és Mihancsik Zsófia válaszát.

“Kedves Mihancsik Zsófia,

Mint a Hit Gyülekezete tagja, örülök, hogy pozitívan áll hozzá a fasizmus elleni küzdelemhez. Azzal, hogy jobban örülne egy kisebb, de „spontán” tüntetésnek, kifejezi egyetértését a céllal.

Ami a tüntetésen érzékelt fegyelmezettséget illeti, azt helyesen érzékelte. A Hit Gyülekezete, mint Jézus Krisztus képviselője a földön, nem egy rendezetlen massza, nem egy differenciálatlan sejttenyészet. Az Egyház Krisztus teste:

Mert az Ő testének tagjai vagyunk, az Ő testéből és az Ő csontjaiból valók. Ef 5:30

Márpedig Jézus soha nem veszítette el a fejét. Nem ragadták el az indulatai, hanem összeszedett és fegyelmezett maradt, még akkor is, amikor a kufárokat csépelte ostorral a Templomban. Az Egyházban Ön és barátai ugyanezt a viselkedést látják. Ez is jele annak, hogy azok vagyunk, akiknek mondjuk magunkat. Krisztus teste, egyenként pedig Jézus Krisztus tanítványai.

Ami a dicsőséget illeti, azt mi nem emberektől várjuk. Ebben is követjük a Mestert: „Dicsőséget emberektől nem nyerek.” Ján 5:41

MI tanulunk a múltból. Jézust „virágvasárnap” ovációval fogadták Jeruzsálemben. Néhány nap múlva ugyanaz a tömeg ordította: „Feszítsd meg!”

Ugye, nem haragszik meg, ha Önöktől sem várunk ajnározást? Persze, az írásából épp az ellenkezője süt, de ilyenekkel ezerszer találkoztunk már. De a karaván megy tovább a célja felé.

A politikai érdekről annyit, hogy az ez esetben számunkra egyben egzisztenciális érdek is. ELSŐSORBAN. A nácik szemében a második „főgonosz” a Hit Gyülekezete. Nekünk is jutna gáz, tisztában vagyunk vele. Ezért a tegnapi akció ÖNVÉDELEM volt. Megelőző támadás, ha stratégiailag akarjuk definiálni.

Mielőtt „keserű” érzéseit máskor megfogalmazná, örülnék, ha előbb kérdezne. Bármennyire a csúcsértelmiség képviselőjének tartja is magát – és ezzel nem vitatkozok, az Ön dolga – nem tudhat mindent. Érdemes lenne kérdezni, ha nem ért valamit. Például a demonstráció szervezőitől. Nem esne le a fejéről a korona attól, hogy felveszi a telefont, és bepötyögi a HGY hívószámát. Valószínűleg készségesen adnánk felvilágosítást, ha nem érezzük ellenségesnek. Erre is igaz a mondás: „Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten.” Javaslom tehát, hogy próbálja meg leküzdeni nyilvánvaló ellenszenvét, és a korrektség jegyében informálódni legközelebb, hátha kevesebb epét fog ránk önteni utána. Már annak is örülni fogunk.

Mint magánember, a névtáblával („Respect Rogán!”) nem értek egyet. Nemcsak a személyes ellenszenv és a politikai másképp gondolkodás miatt. A szememben a Fidesz politikusai halottak. Ideig óráig sertepertélő zombik, akikben egyszer majd kimerül az elem, és eltűnnek a színpadról. Megértem viszont a tábla célját, miszerint igyekezzünk értékelni a kormányzó párt puszta megjelenését, még a szimbolikus részvételét is az ügyben. A semminél az is több. Ennyi, amire számítani lehet tőlük, ezt viszont értékeljük; akár sovány tapssal is. Mindenki szívesen látott vendég, aki vendéghez illően viselkedik, és nem ellenségesen. Erre hívta fel a figyelmet a tábla.


Részvétel

„Szomorú volt, számomra elkeserítő, iszonyú rossz kedvem lett tőle, sokkal rosszabb, mint ha nem ’több ezer’ ember állt volna ott ezen a műtüntetésen, hanem csak több száz egy igazin, őszintén, spontánon.”

Az írásából az tűnik ki, hogy Ön, oly sok értelmiségi társával egyetemben, kívülállóként szemléli a világot. Véleményeket fogalmaz meg egy karosszékben, és mindenkinél jobban tud mindent. Felötlött Önben valaha a gondolat, mi lenne, ha egyszer használná a lábait is? Nemcsak az ujjait billegetné a billentyűzeten?

Sajnos, olyan érzésem van: függetlenül attól, hogy egy jól szervezett nagy eseményről van szó, vagy egy Ön által preferált „igazi”-ról, becses személyét nem lehetne felfedezni a demonstrálók között. Ön „felettük áll”. Ahogy a bennszülött király a Star Wars sorozatban (Baljós árnyak) megfogalmazza ezt a viselkedést: „Ők a mindent-jobban-tudja okosok.”

Érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy szokták a diktátorok folytatni, miután hatalomba kerülnek. Elhallgattatják az ellenzéki hangokat. Az értelmiséget. Börtön, kötél, golyó vagy akármi által. Hitler is így csinálta. Sztálin is, és díszes elődeik is. Már bizonyára eljutott a következő logikai lépéshez, de hadd mondjam ki: igen, ha a náci párt hatalomra jutna, Önnek is jutna gáz. A társainak is. Vagyis az ön által leszólt demonstráción részt vevő BÁTOR és AKTÍV emberek az Ön és köre ÉLETÉT is védik. Javaslom, hogy mielőtt legközelebb megszólal, ne felejtsen el erről kicsit elmélkedni.

Ennyit a „politikai érdekekről”.

Amiket Rogán Antalról és társairól ír, azokkal egyet értek. Köszönöm, hogy megfogalmazta.

Amit a sárga csillaggal megjelölt kiváló emberek képeiről ír, az értetlenségről tanúskodik. Mint látszik, Önt elvakítja a „korrektség” – azaz annak látszata. Az említett emberek – Neumann János is – nem tagadták meg zsidó származásukat, csak nem demonstrálták. Nem volt szükség rá, nem lett volna semmi értelme vagy célja. Most viszont van jelentősége. (És bár megkérdezni nem tudjuk őket, ezt majd a túlvilágon megbeszéljük velük, ha találkozunk.) Ön nyilvánvalóan szándékosan hallgatta el a vizuális kommunikáció célját. Pedig bizonyára tudja.

Ezekre az emberekre büszkék lehetünk. Hofi mindannyiunké. Neumann az egész világé. Nélküle még ma is mechanikus írógépeken „géppuskáznánk”, a világ összes nyelvén. Vagy ki ne nevetett volna Latabár viccein? Ki nem halott még a neves uszodáról? Igen, ők letettek valami maradandót a nagy közös asztalra. Igenis fontos, hogy a fasiszták képébe vágjuk, szembesítsük őket ezzel. A zseni, akinek az Iphone-t köszönhetik, a humorista, akinek a poénjain gyerekkorukban szétröhögték magukat, ZSIDÓ. Ez is lehet egy eszköz arra, hogy némelyek megtorpanjanak. Az elvetemültek ettől se fognak, de legalább megpróbáltuk. Ezt az eszközt is bedobtuk. Ha nem hat valakire, az nem a mi felelősségünk.

Hadd emlékeztessem: most az élet védelméről beszélünk. Az önéről is, kedves Zsófia. És ebben az esetben muszáj túllépni a politikai vagy egyéb „korrektség”-en, mert ez nem pusztán erkölcsi, társadalmi vagy politikai kérdés. Ismétlem: önvédelem, az Élet védelme. Akit megtámadnak, az nem gondolkodik azon, vajon szabályszerű-e a mozdulat, amivel kitépi magát a támadó szorításából. Bármi akad kézbe, fegyverként használható. Jelen esetben nagyra becsült honfitársaink emléke. Ha választania kellene az ÉLET, valamint a fanyalgás, következésképpen halál között, ön melyiket választaná, kedves Zsófia?

A harmadik megjegyzésével kapcsolatban: olvastam Bajnai beszédét. Egyetértek, és fogadhatja forró virtuális kézfogásomat innen a távolból.


Sokaság

„Tudom, hogy voltak sokan ezen a rendezvényen, akik valóban, őszintén és együtt akartak tiltakozni az ellen, ami tűrhetetlen. Akiket nem hátsó szándék mozgatott. Akik nem politikai legitimációs (szalonképesítési) játszmán és nem is egy egyház katonai fegyelemmel megszerkesztett műrendezvényén érezték magukat.”

Ezzel kapcsolatban ajánlom Szegő Anna írását az önök oldalán – „Eörsitől Sándorig”. Valóban voltak sokan? Vagy inkább az „antifasiszták” többsége otthonról nézte a TV-ben, vagy olvasott róla egy beszámolót, és bólogatott? Ha rajtuk múlna, néhány év múlva már ők is szerepelnének a náci halállistán. Ahogy Ön is.

Ha az Ön és szellemi köre életének védelme bűn, akkor Isten szolgái bűnt követtek el. Kérjünk bocsánatot, hogy a bátor kiállásunkkal megvédjük az országot: zsidó, roma, egyéb nemzetiségű, értelmiségi, kerek fejű, kétfülű és egyéb honfitársainkat a náci horda őrjöngésétől?

Hogy kinek illene bocsánatot kérni, annak eldöntését Önre bízom.

Tisztelettel,

Papp Csaba

(Az írás nem a Hit Gyülekezete hivatalos álláspontja, hanem MAGÁNVÉLEMÉNY.)

Jó egészséget és további jó munkát kívánok Önnek és a Galamus munkatársainak!


Kedves Papp Csaba,

Sohasem bántottam senkinek a hitét. Liberális meggyőződésű emberként nem is tehettem volna. Bíráltam viszont, ha okát láttam, egyházakat. A katolikust is, a reformátust is, nem egyszer. Soha katolikus-református hitű emberektől ezért nemhogy ilyen hangú, de semmilyen letolást nem kaptam, még akkor sem, ha nemcsak Istennel vannak személyes kapcsolatban, hanem az intézmény szolgáltatásait is igénybe veszik. Úgy látszik, óriási múltjuk miatt ők tudják, hogy a hit és evilági képviselete nem azonos. Nyilván hosszú évszázadok alatt majd Önök is megtanulják.

Sajnálom, ha Ön úgy látja, hogy epét öntöttem. Azt is, ha úgy látja, ezt a „mindenkinél jobban tudok mindent” attitűddel teszem. A kritikát, az egyet nem értést persze lehet epeömlésnek felfogni, a véleménynyilvánítást – amely szükségképpen állásfoglalás is – lehet „fensőbbséges” tevékenységnek tartani, de ha Önök annak tartják és így fogják fel, akkor az Önök egyházától is félek.

A világot nem szemlélem kívülállóként. Ha így tennék, a legkevésbé sem érdekelne, hogy mi történik ebben az országban, és végképp nem szentelnék ennyi időt az értelmezésére. Mint minden vélemény, az enyém sem több, mint ajánlat azoknak, akik elolvassák. Lehet elfogadni, lehet bírálni. Az Ön által javasolt alternatíva, ha jól értem, a hallgatás. Vagy a telefonálás. Kérdezzem meg az Önök véleményét, és majd Önök megmondják, mit gondoljak. Csak hát a véleményegyeztetés sem tartozik a szabad sajtóról és a szabad véleménynyilvánításról vallott elveim közé.

Azt nem fogjuk megbeszélni, mert ez nem verseny, hogy ki tett többet a nácizmus kiszorításáért: Ön, aki elment egy tüntetésre, vagy én, aki évtizedek óta nyíltan beszélek ellene.

Ami az Önök egyháza által szervezett tüntetést illeti: én egy műtüntetést láttam, ahol a tömeges tetszésnyilvánítás és elutasítás központilag vezérelve volt (olyannyira, hogy láthatólag a pódiumon álló gyakorlott szónokokat is zavarta olykor, hogy nem ott harsant a tömeg, ahol megszokták és várták). A tüntetés szerintem nem ilyen és nem erre való. Arra való, hogy azok, akik önként és a saját felháborodásuk által vezérelve elmennek rá, szabadon és spontánul adhassanak hangot a tetszésüknek és a nemtetszésüknek (mint említettem, tudom, hogy ilyen emberek is voltak ott szép számmal, de ez a rendezvény megkonstruáltságán nem változtat, nem az ő jelenlétük volt a meghatározó).

A Fidesszel való „összefogásról” már megírtam többször, részletesen és indokolva, a véleményemet. Az Önök egyházának politikai érdekei pedig ott voltak a színpadon. Nem a tömegben, a színpadon. Erről Önnek nem kell tudomást vennie, hiszen láthatóan Ön azonos az egyházával, amihez szintén joga van. De nem hiszem, hogy nekem hallgatnom kéne, ha én más érdekeket is felfedezni vélek az Ön egyházának evilági törekvései mögött, mint a nácizmus elleni tiltakozást. Megszokott dolog, sajnos, a történelemben.

Üdvözli

Mihancsik Zsófia”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (37 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +43 ( 57 szavazatból)
Ismerd meg Orbán Viktor rohamcsapatát!, 4.2 out of 5 based on 37 ratings

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

49 Reader’s Comments

  1. adatbányász.

    felpaprikáztam magam ennek a kis ál-savonarolának a nyílt levelén, de belátom, ennél elegánsabban és lényegretörőbben nem lehetett rá reagálni, mint ahogy Mihancsik Zsófia tette!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +60 (68 szavazatból)
  2. Elegáns volt Zsófia!
    .
    Mindig mondtam gyerekeimnek, hogy – kicsim a hülyéket nem szabad lehülyézni, mert csak fokozódik az állapotuk. :)
    :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (52 szavazatból)
  3. Mihancsik Zsofia egy hos ebben a gusztustalan koponyegforgato ocsmany rendszerben! Demokraciaban mindenki keresse a nyilvanossagot ha teheti ha nem , irjon mondja el sajat velemenyet ne feljen ugyanis nincs mitol! Orban es a rablo hordaja feljen meghozza a nyilvanossag erejetol mert annal nincs felelmetesebb!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +45 (51 szavazatból)
  4. Báthory Ödönke

    “Az említett emberek – Neumann János is – nem tagadták meg zsidó származásukat, csak nem demonstrálták.”
    .
    Kedves Papp Csaba!
    .
    Hofi igenis tagadta, hogy zsidó lett volna. Egy ‘90-es évekbéli valamelyik felvételén ezt mondta legalábbis: “Kedves Béla bácsi, Király Bé Izabéla bácsi. Tetszik tudni, nem vagyok zsidó”. Tehát akár az volt akár nem, ő maga a fenti beszédében tagadta. Ezek után igenis méltatlan eljárás volt Hofira csillagot tenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (42 szavazatból)
  5. Miért kellene kellene felhívnom a hit gyülekezetét, ha úgy látom, hogy “businness is businness”? Kitől kellene megkérdeznem, hogy miről hogyan gondolkodjak?
    Évek óta figyelem, ha nem is szorosan követve a gyülekezet “kirívóbb” megnyilvánulásait. Világosan látszik, hogy kioktató modoruk nem a krisztusi alázat megnyilvánulása. Ha Papp Csaba úr értené, hogy Krisztus miért egy szamár hátán ment be Jeruzsálembe, akkor ezt a levelet nem írta volna meg.
    Tényleg egy szekta tagtól kell kérdeznünk ahhoz, hogy megítéljünk egy szektát?
    Lao-Ce óta tudjuk: Nem kell ahhoz tojni tudni, hogy megállapíthassuk, hogy a tojás büdös.

    Ki volt a vendég? Kinek a vendége?
    A “BÁTOR és AKTÍV emberek”, akik “életet védenek”, kiket védenek meg, és kiktől? Ha nincs HGY, választani kell az “élet, valamint a fanyalgás következésképpen halál között”?
    “…nem esne le a fejéről a korona…”, “…mi lenne, ha egyszer használná a lábait is…”, “…ne felejtsen el erről kicsit elmélkedni…” ?!
    Ez a kioktató, indulatos, dölyfös hang nem Krisztustól való. Nem a testéből és csontjaiból valók hangja. Azok beszélnek így, akik Krisztus pártfogóinak tekintik magukat. (!)

    Ahogy a fidesz leváltására nem szövetkezünk a jobbikkal, úgy a jobbik ellenes tüntetésre sem megyünk együtt a fidesszel, nem hallgatjuk a jobbik által támogatott Rogánt.
    Náci ellenes tüntetésre nem vendégségbe megyünk. De nem is kioktatásért.
    És főleg nem akárkikkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (52 szavazatból)
  6. Ödönke
    Van akire méltó rátenni a csillagot? :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  7. Báthory Ödönke

    gets: igazad van, szemét eljárás az egész. De a levélíró azzal védekezett, hogy az így felcsillagozott emberek (Hofi, Latyi, Neumann) sose tagadták zsidóságukat. Erre reagáltam, hogy de Hofi igen, és erről még hangfelvétel is van a birtokomban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  8. Mihancsik Zsófia levele nagyszerű! Köszönet érte. Köszönet azért a kulturált válaszért is, amellyel PCS levelére reagált. Nevezett jó lenne, ha tanulna pl. jó modort, udvariasságot legalább. De – gondolom – nemolyan körökben szocializálódott, ahol az ilyesmi fontos. Személyeskedő, kioktató stílusa ov szövegeire emlékeztet.
    Jézusra hivatkozik ez az ember, akinek tanításait egész levelével megtagadja.
    *
    Kedves Mihancsik Zsófia, sajnálom, hogy Önnek ilyen leveleket kell elviselni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (53 szavazatból)
  9. Báthory Ödönke

    gets:
    AZért fogadj el egy aranyos viccet a témában:
    1939-ben Kohn és Grün beszélgetnek.
    -Hallottad? Akinek három heréje van, annak kettőt levágnak!
    -No és? Hát kinek van manapság három heréje?
    -Te komolyan azt hiszed, hogy ezek számolnak mielőtt vágnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (34 szavazatból)
  10. “A politikai érdekről annyit, hogy az ez esetben számunkra egyben egzisztenciális érdek is. ELSŐSORBAN. A nácik szemében a második „főgonosz” a Hit Gyülekezete. Nekünk is jutna gáz, tisztában vagyunk vele. Ezért a tegnapi akció ÖNVÉDELEM volt. Megelőző támadás, ha stratégiailag akarjuk definiálni.”
    Nocsak. Akkor most valóban politikai érdekből volt? Szép az őszinteség. Az egzisztenciális érdek minden előtt!!!!
    Félnek a gáztól, egzisztenciális érdek. Két nyomós érv, amiért megérte abba a pár ezer röplapba belefektetni az én adómból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  11. Waze! Pap is, Csaba is, hülye is! Szegény!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  12. Bár sok Mihancsik Zsófiánk lenne! Rendesen a helyére pakolta ezt a Papp nevezetűt,aki nem tudom minek gondolja magát!
    Nehogy már ők fújják a passzát szelet!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (36 szavazatból)
  13. Báthory Ödönke

    Hofi most forog a sirjában. Nagyon remélem,hogy csak viccelsz,ha valaki
    EZT nem érti, akkor mit?????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  14. A szemészeti osztály folyosóján:

    - Művész úr! Régen láttam!
    _ Ja ,hát régen én is láttam! ( HOFI)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  15. Báthory Ödönke

    Tényleg ,te tudod,hogy ki(volt) az a KIrály B . Izabella ??
    Na még egy Hofi, azután befejezem:
    ” elvtársak! nem csak,hogy pénz nincsen, hanem még pénzeszköz se nem van!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  16. “Úgy látszik, óriási múltjuk miatt ők tudják, hogy a hit és evilági képviselete nem azonos. Nyilván hosszú évszázadok alatt majd Önök is megtanulják.”
    .
    Ennyi!
    Csak addig is, a mi életünket hagyják békén!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  17. Mate, Ivan Tibor

    Nem tudom, honnan ered a feltetelezes, hogy Hofi Geza zsido volt. Soha nem vallotta magat zsidonak, de amikor a hitkozseg Draga Zsido Testverunk megszolitassal irt neki egy felkerest hogy lepjen fel a purimi rendezvenyen, Hofi nevetve mondta, hogy ilyen szivelyes meghivasnak nem tud ellenallni. Talan innen ered a hiedelem? Magyarorszagon egy idoben zsido korokben divatos volt a talalgatas, melyik hiresseg lehet zsido szarmazasu, mert akkoriban nem volt sikk eloallni a tennyel. Hofi Gezanak szamtalan zsido baratja volt, es szemlatomast nagyon jol erezte magat zsido kornyezetben, ahol mindenki ertette es ertekelte a humorat. Az egykori Ratkai klubban ha tehette, bekapcsolodott a keso esti beszelgetesekbe, es a jelenlete mindig kiveteles alkalom volt, nyugodjon bekeben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  18. Az egész hitgyülis levélből csak az a lényeg, hogy “a tegnapi akció ÖNVÉDELEM volt.” Na ja, a vészkorszakban a zsidó vezetők is azt hitték, hogy megvédik a zsidókat, de legalább magukat a kollaborálással.
    Pedig nem hülyék, hiszen maguk is látják egy részét:
    “Érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy szokták a diktátorok folytatni, miután hatalomba kerülnek. Elhallgattatják az ellenzéki hangokat. Az értelmiséget. Börtön, kötél, golyó vagy akármi által. Hitler is így csinálta. Sztálin is, és díszes elődeik is. Már bizonyára eljutott a következő logikai lépéshez, de hadd mondjam ki: igen, ha a náci párt hatalomra jutna”
    Amit nem látnak – illetve inkább nem akarnak látni – nálunk már hatalomra került egy diktátor, akit az ilyen lépésektől csak az tart vissza, hogy MÉG NINCS RÁ SZÜKSÉGE. Mert egyelőre beéri a fasiszta rendszer építésével, nem kell “magasabb fokozatba” a nácizmusba átváltania. Mert készségesen kollaborál a ballib média, és a hitgyüli is, úgymond “önvédelemből” Elég kódoltan zsidózni, nem kell nyíltan, elég kilátásba helyezni az Mszmp “utódpárt” betiltását, nem kell meglépni, elég szabadon kóricálni hagyni a rohamcsapatokat, nem kell élesben bevetni őket.
    És látni kellene azt, hogy BÁRKIRE rátenni a sárga csillagot a saját AKARATA ELLENÉRE, A VÉLEMÉNYÉT NEM KIKÉRVE – a nácik szokták, az egy náci technika. Amit csak az helyeselhet, aki szerint Jézus higgadtan és összeszedetten ostorozta a pénzváltókat. Mert az olyan nagyjából semmit sem értett meg a Biblia üzenetéből. Ami talán nagyobb baj egy vallási szervezettől, mint semmit sem érteni a napi politikából, de mégis beleavatkozni.
    Mert ugyanezzel a szervezettséggel, a helyszínt és a médiafigyelmet felhasználva, lehetett volna az igazán fontos kérdés ellen is tiltakozni. Nem egy pofátlan fenyegetés (listázás) ellen, hanem egy pofátlan TÉNY ellen, a nép választójogtól való megfosztása ellen.
    Nagy csalódás volt, amikor Bajnai és Mesterházy sem használta fel az alkalmat az ez elleni tiltakozásra. Így ez a rendezvény egy lehetséges nagykoalíció, egy lightosabb diktatúra előszele volt. De legalább tisztul a kép: ILYEN beszédet tényleg csak Gyurcsánytól lehetett volna várni, ezért kellett távol tartani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  19. Minden elismerésem Mihancsik Zsófiáé, aki igazi demokrata választ adott egy személyeskedő, a mások véleményét és gondolatszabadságát elutasító felvetésre.
    Én mindig igyekszem elkerülni a személyeskedést, mert nézetem szerint az nem érv. A Papp Csaba által leírtakból is azt olvasom ki, hogy igazi érvei nincsenek, de a közösségéhez fűződő vak hitében kötelességének érzi a másképp gondolkodó véleményének elutasítását, és ezt személyeskedéssel, sértegetéssel teszi. Ez is mutatja azt, hogy milyen álságos a világ, hogy egyes emberek összeegyeztethetőnek tartják, hogy egyszerre tüntessenek embertársaik méltóságának védelméért, miközben szemrebbenés nélkül képesek is megsérteni mások méltóságát, ha azok másképp látják a világot, mint ők.
    Papp Csaba írása egyébként azt igazolja, amit Mihancsik Zsófia, és sokat mások éreztek, hogy a zászlólengető tömeg részvétele és reakciói mesterkéltek, a szervezők által koreografáltak voltak, hasonlóan ahhoz, ahogy ez a diktatúrák tüntetésein megszokott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  20. Papp Csaba idéz a Bibliából én is idézek Pál II. Timótheushoz 2/24. ,, Az Úr szolgájának pedig nem kell torzsalkodni,hanem legyen mindenkihez nyájas, tanításra alkalmas,türelmes.” Az Ön leveléből nem a türelem,hanem a sértődöttség sugárzik. Sokan az ige mögé bújva akarják bizonyítani a vallásosságukat,majd ha eladja mindenét és szét osztja a szegények között,akkor elhiszem,hogy Ön valóban elkötelezett vallásos ember,de addig????? És még egy idézet a bibliából János 6/44. Meg van írva a prófétáknál: ,,És mindnyájan Istentől tanítottak lesznek.” Miért is kell ragaszkodni foggal-körömmel az iskolai hitoktatáshoz? Ők is csak mesének tartják a néhány ezer éves ígéretet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  21. Mihancsik Zsófiákból elkelne néhány száz a magyar közéletben.
    Egyszer már az ATV-ben is megszólaltathatnák! Jaj ezek után ez már csak álom marad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  22. Elmondtátok, amit én is gondolok, csak egyet tennék hozzá, ami apróság, de ütni tudnék érte:
    az a primitív, erőszakos, bizalmaskodó, lesajnáló, fölényeskedő, személyes szférába nyomuló, kritikátlan LEKEDVESZSÓFIÁZÁS.
    Ha csak ennyit tudnék a förmedvényéről, már eleget tudnék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  23. A listázásról… A regisztráció nem az? Nem tűnik fel senkinek?
    A Kubatov lista?
    Tegnap azt listázták, ma ezt (akarják) listázzák, holnap meg a kék szeműeket?
    Térjünk már észhez!
    Minden lista magában rejti a lehetőséget, hogy aljas eszközzé váljon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  24. Ez a “tüntetés” újabb koporsószeg volt a valódi ellenzék koporsójába. Sajnálom Bajnait, Magyar Györgyöt, hogy hiteltelenné tették magukat.
    Ja, P.CS. agymenése. Szót sem érdemel, zavaros szerecsenmosdatás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  25. Sokakat nem hívnak meg az ATV-be, például Iványi Gábort, Nagy Navarró Balázst, no meg szeretnék egyszer a Hack Péter helyett valaki mást is hallani a jogászok közül.
    Bombera Krisztin szinte könyörgött, hogy nehogy mán kifütyülje valaki Rogán Antalt, aki valóban összeszedte magát erre a beszédre (nem lehetett könnyű neki), de másnap a Parlamentben igencsak készen volt a bűnlajstroma, amit az MSzP fejéhez vágott.
    Álságos dolog ez az egész. Természetesen érthető sok nagyon tisztességes ember öröme, boldog vagyok, hogy maradt még hírmondója azoknak is az ATV-ben, akik az én szjízem szerint tudnak teljesen beszélni.
    DE például miért nem látni már szinte soha azt a társaságot, akik egyszer egyetlenegyszer tudtak csak megjelenni és igen ígéretes volt a megjelenésük. (Vágó, Debreceni, igaz a Gréczi Zsolt még ott van, bár őt meg én nem kedvelem annyira.
    A mai napig hiányolom a Dési Jánost, a Kuncze Gábort
    , de ami a legfontosabb, hogy nem tudom az igazi stratégiájukat megérteni.
    Kálmán Olga valóban nagyszerű újságíró, s úgy tűnik, hogy a legszuverénebb.. ember a tévén belül. Vajon, mi ennek az oka? Nélküle sokkal kevesebb lenne a nézettsége az ATV-nek. És ne feledjük, hogy annak idején (akkor kinek a tulajdonában volt azt nem tudom) még párhuzamosan az Újságíróklubbal együtt fröcsögött a Lovas és a Bayer, meg a felejthetetlen fekete asszony (Járai Judit) éltetve Bin Ladent és annak barna szemeit. Aztán egyszercsak eltűntek, de ott voltak valamiféle kiegyensúlyozottság nevében.
    Hosszú lenne a listám, hogy kiket szeretnék látni sokszor és sokat ebben a tévében, mert az elfogultságuk az iránultságuk bizony néha nem érthető, cikkcakkos.
    A világért nem szorítanám be semmiféle keretbe őket, de valóban ijesztő a mozgósítható tömegük, akik papírzászlócskákat lengetve (akármilyen dolog mellett)ennyire aktiválhatók)
    Most láthatóvá vált, hogy Németh Sándor, ha akarta volna, akkor az egyházi törvény meghzatala idején mit is tudott volna tenni, hogy a többi egyház se maradjon ki a kedvezményezettek köréből. Nem tette, sőt volt pártfogóját (Iványi Gábort) egyetlen szóval sem támogatta, illetve csak akkor mondott (nyögött?) ki egy-két szót, amikor már csak falrahányt borsó volt az egész..
    Amikor ő és felekezete bekerült a körön belülre, akkor szinte az első vidám vasárnapon a kormány intézkedéseiről is képes volt szép szavakat mondani, idézve a következőket. “Aki nem dolgozik, az ne is egyék!….) Mondta ezt akkor, amikor egyre több ember vesztette el a munkáját, s ment a polémia a Parlamentben, hogy meg kell megkurtítani azok segélyét, akik “csak a markukat tartják”.
    Hányszor szólalhatott volna meg a HIT gyülekezet már ugyanilyen intenzitással? Hol voltak Kertész Ákos elüldözése idején, cigányok gyilkolásakor, dörner kinevezésekor, és ne feledjük, hogy amikor a világ i sok országából összegyűlt HIT-es fejesek itt voltak Magyarországon, akkor SemjénZsolttal együtt kvaterkázva foglalták el azt a parlamenti üléstermet, amit talán éppen két héttel azelőtt nem bocsájtotta rendelkezésre Kövér úr annak a szervezetnek (antifasiszták) akik minden évben ott adták át addig a Radnóti Miklós emlékérmet.
    KIk hívták meg a most beszédet tartókat? Ki volt ennek a rendezvénynek a fő szervezője?
    Mert nekem nagyon hiányzott innen Hont Ferenc, akit megvertek már egy párszor, igenis hiányzott Iványi Gábor, hiányzott innen egy LMP-es és egy DK-s felszólaló is.
    Bajnait már hála Istennek nem lehet megkerülni, ő volt az egyedüli, akinek minden szava hiteles volt. No meg Ungvárié, aki viszont már belépett abba a korba, hogy talán már nem veszi észre, hogy egy picit eszközzé is vált.
    Tényleg jó lenne, ha azok is képesek lennének megszervezni egy ilyen demonstrációt, akik nem vezényszavakra lengetik a zászlójukat.
    Az igazság az, hogy én is örültem, de valamiféle bizonytalanság régóta van bennem az ellenzéki ATV-vel szemben. Nagyon bízom abban, hogy sikerül leváltani Orbánékat, s lesz majd egy olyan közszolgálati tévé, ahol Kálmán Olga minden gondolata kiderülhet, ahonnan nem lesz elküldhető magyarázat nélkül senki sem (pl. Dési) ahol a Friderikusz Sándor is úgy kap helyet, hogy amikor kényes témáról akar beszélni (lásd az elkészült, de nem bemutatott filmjét egy amerikai felekezetről), szóval ez a csapat megmarad, de kicsit kisebb lesz a szájkosaruk. Biztosan nem vagyok egyedül a vágyaimmal, ez a kommentekből is kiderült a számomra.
    Jelenleg ezen a megroggyant baloldalon nagyjából szeretni kéne egymást, de majd később fog kiderülni, hogy valójában milyen érdekek mozgatnak bárkit is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  26. Mate, Ivan Tibor

    Latabar Kalman nem volt zsido. A nagyszulei tertek kereszteny hitre, es harom generacion keresztul vettek reszt a kereszteny hiteletben. Ezt nagyapam masodik felesegetol tudom, aki a Latabaroknak elso unokatestvere volt.
    A harom generacios kitertseg es az azzal jaro papirok persze nem vedtek meg Latabart attol, hogy az utcan az elso nyilas pribek lezsidozza, ahogy ez most is megtortent a tuntetesen a sarga csillag raakasztasaval.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  27. tisztelhölgyeimésuraim

    .
    .
    Ivánka !
    *
    Én nem érzem úgy, hogy a zsidó (származású) magyar hírességek nagyméretű fotóinak felcsillagozása bárminemű posztumusz meggyalázásukat jelentené. Annál inkább jelenti, az ő posztumusz jószolgálatukat nekünk a hátrahagyott generációknak, akik sokszor hiába magyarázzák a – jobb esetben értetleneknek -ezen . m a g y a r . emberek öröksége csakis és megintcsak a magyar név szépségét öregbíti. Éppen ezért, amikor odaértem a rendezvény helyszínére, ezek a táblák – ti. a zsidó büszkeségeink – látványa, sárga csillaggal együtt is igen jó érzéssel töltötték el a lelkem, sőt(!) még inkább. Másképp nem lehet megmutatni az igazságot, csakis kontrasztosan, különben halvány ködös képet kapunk és adunk róla.
    Ami pedig a “kitértséget” illeti, hát az ebben a kontextusban teljesen indiferens. Ugyanis a náciknak, hungaristáknak teljesen mindegy volt, hogy kitért volt az illető, avagy vallását szorgalmasan gyakorló hitsorsos. Számukra egy “más faj” volt az egész.
    Latabár esete különlegesnek bizonyult, mert ő ennek ellenére – talán, mert túl népszerű volt – szabad lehetett. Ugyanakkor sokakat(!) bujtatott hősiesen a lakásán. Igazi hazafi volt, aki ebben is megtette a kötelességét.
    Más ismerősöm szüleit, szintén többszörös kitértségük ellenére – pedig a kalocsai “érsek úr” jo ismerősei is voltak – úgy vitték el őket az első szállítmánnyal, mint annak a rendje…Ebből a szempontból ennyit ért akkor, ha valaki “hivatalosan” zsidó volt, vagy nem volt az.
    tv-i.öl.’.G21

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  28. tisztelhölgyeimésuraim

    .
    .
    Ui:
    Amúgy, ezen túl ezt a megmozdulást én is a FidSS mozsdatásának tartom a fasizmus jogos vádja alól. Nem véletlen, hogy odacsődítették az USA és Izrael nagyköveteit…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  29. Ezt kapjátok ki:
    “A Hit Gyülekezete, mint Jézus Krisztus képviselője a földön, nem egy rendezetlen massza, nem egy differenciálatlan sejttenyészet. Az Egyház Krisztus teste”:

    1. Egyetlen gyülekezet sem Jézus képviselője a földön, hanem csak az Egyház ami fizikailag nem meghatározható szervezet. A HIT gyülekezete és az Egyháznak a legjobb esetben is csak közös részhalmaza van, persze korantsem olyan nagy mint azt a büszke HIT-esek hiszik.

    2. Ez a két mondat a HIT gyülekezete és az Egyház között nem csak párhuzamot von (ami egyébkén tis röhelyes), hanem egyenlenlővé teszi azt.
    Na drága barátom pontosan ez a hiba a HIT gyülekezettel. Folytatom a gondolatmenetet. Aki nem a HIT gyülekezet tagja , akkor ezek szerint nem is az Egyház tagja. (Nem ismerős ez valahonnan, öcsi ? Nem ezért nyírtátok a katolikusokat is annak idején ? Olyanok letettek mint az utált római felekezet. Hát persze. Ti is benne vagyotk a piszkos 14-ben, ti is hatalmi rendszert és hierarchiát építeteke, ti is lenyuljátok a zállamtól a pénzt, ti sem fizettek adót. Nem kellene már felébredni )

    Ha a HIT gyülekezet Jézus képviselője a földön akkor nyílván Német Sanci az ő földi helytartója. De hát ez a pozicíó is már vagy ezer éve foglalt nem. Mennyivel jobb Német Sándor mint a római pápa. Szerinted jobb, ugye ? Nos szerintem is. De csak azért mert nincs akkora hatalma. Nagyobb despota és keresztény üldöző lenne NS, mint a legtöbb Pápa volt. Nem hiszed ? Nézd meg hogyan nyilatkoztatok amikor más keresztény gyülekezeteket megfosztottak az egyházi besorolásuktól.
    Szerintetek verseny van. Persze verseny van azért hogy az embereket megmentsük a pokoltól. Nem egymás ellene hanem egymás érdekében versenyzünk az ördöggel szemben. Mióta irom ezeket a sorokat kb 1000 ember halt meg aki nem ismerte Jézust. Erre gondolj öcsi, amikor tüntettek vagy táncoltok.
    Jézus akarata a tanítványokkal szemben ott van mind az első három evangélium végén.
    Ezt kell csnálni a többi kár és szemét. Mat 28:18- ; Mar 16:15 – ; Luk 24:46-

    Elárulom neked hogy szerte a világon több tizezer felekezet létezik. Napjaink az Egyház leggyorsabban növekvő része a Kínai föld alatti egyház. Érdekes a hatalommal korrumpáló egház nem annyira aktiv ott sem). Ez a több tízezer egyház mind mind részese lehet az igazi egyháznak, persze azok akik a HIT csarnokból látják a világot máshogy hallják a dolgokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  30. Common Sense
    Fején találtad a szöget, a HGY valóban róma elvei és mintája alapján működik. Ahogy haladnak tovább ezen az úton, egy idő után ők maguk sem fogják már tudni, hogy mi bajuk is van Rómával. Legfeljebb annyi, hogy nem Németh Sándor a pápa.
    A HGY tényleg nem “rendezetlen massza”, csakhogy a rendezője nem Isten lelke, hanem Németh Sándor. A HGY eszerint nem Krisztus teste, hanem Németh Sándor teste. És valóban: vasárnapi magatartásuk is ezt igazolta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  31. Árulkodó és tragikomikus volt, hogy egyik szónok sem kapott akkora tapsot vasárnap, mint Németh Sándor, aki meg sem szólalt. Leplezetlen jele a személyi kultusznak, és annak, hogy VALÓJÁBAN miért is mentek ki a hitesek. Nem az antiszemita veszély mozgatta őket, hanem a bálványuk. Ha holnap békemenetre hívja őket, akkor oda mennek, és ott skandálják, amit kell. Addig és annyira antifasiszták, ameddig és amennyire Németh Sándor az.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  32. Alig várom már, hogy Bajnai, Mesterházy egy színpadon szónokoljon Kövérrel a demokrácia mellett. Természetesen azokat szigorúan kizárva akik a múltban tettek is érte valamit. Ez az ország elveszett. Elveszett a képmutatás és az elképesztő butaság között.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  33. Pap Csaba reagálása ugyanaz, mint amikor egy részeg embernek azt mered mondod, hogy be van rúgva !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  34. Kedves kommentelö társak.
    HOffi, eredeti neve, Hofman.
    Egy nagy nevü rendezö, adta neki a Hoffi nevet.
    Isten nyugosztalja.
    Elszörnyedne ha még élne.
    A Hit gyülis Papp Csabának.
    Papp Csaba !
    Elolvastam elszomorito levelét.
    Csak néhány párhuzam.
    Hogy ti kik és mije is lennétek Jézusnak, azt gondolom
    minimum Isten gyalázás.
    De, semmivel sem különb a megállapitásod, mit akár a jobbik,
    magyar érdekek egyedüli képviselöjeként aposztrofálja magát.
    Hogy te, ti , képviselnétek a hitnek egyedüli üdvözitö voltát,
    ez nekem ugyan olyan szélsöséges, szektás aposztrofácio,
    amikor a fideSS nevezi idegen szivünek a parlamenti balos ellenzéket.
    Tehát.
    Isten szeretetét szivünkben hordjuk.
    Ezzel nem kérkedünk, és nem példálozunk.
    Ez, lelkünk legszentebb titka, és csak Ö rá, és ránk tartozik.
    A rendezvénnyel kapcsolatban.
    Ami elképesztö, hogy mig az eredetileg valoban érintettek meg sem
    szolalhattak, mert szerinted ez most nem roluk szolt,
    addig Rogán igen.
    Miért?
    Mennyivel volt most jobban keresztényi, vagy hivö lelkü mint máskor?
    Rogán nem utasitotta el, nem emelt szot sem, Nyirö , Prohászka , Vass Albert, vagy Horty eszméjének ujra élesztésében?
    Vagy ez nektek , neked már nem antiszemitizmus?
    Tudod mit tettetek?
    Szalonképessé tettétek orbánt és diktaturáját a nyugat elött,
    mivel felengedtétek egy olyan emberét a szinpadra, aki elötte, és majd most
    utána ugyan ugy kokettál a jobbikkal ahogy eddig, és tesz is majd eleget
    a diktatura megvalositása a kirekesztés érdekében.
    Te és gyülekezeted, legalizáltátok Orbánt Europa elött.
    Miért ?
    Van az a Judás pénz.
    Látjuk.
    A lelkiismereteddel, és Istennel, akinek nevét ilyen délcegen a
    szádra vetted , pedig majd elszámolsz.
    Ne legyen harag belöle, de nem imádkozom érted.
    Sem értetek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  35. Hungaro-mikrosztán mikroszkópikus scientológusai…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  36. Tudjátok, most hogy a HGY. ilyen sokan támadják, ( habár a HGY.-seknek szígorúan tiltva van hogy az AN olvassák)ez nem zavarja őket. Ilyenkor azt mondják hogy a sátán beszél az ellenoldalról. Ilyen egyszerüen megoldják a problémát.Papp Cs.-nak a korintosz 13-at ajánlom napi olvasásra.”Ha szeretet nincs bennem senki és semmi vagyok……………………….” A leveléből sokminden áradt csak a szeretet nem. Kár. Évek óta szeretném N.S-tól megkérdezni, hogy honnan volt annyi pénze hogy vegyen egy saját TV ahol a fia szakképesítés nélkül az igazgató. Azok az emberek akik a pénzüket, házukat vagyonukat adták azok ISTEN országának az építésére adták a milliókat és nem N.S. dícsőségének és anyagi javainak gyarapítására . ISTEN FÉLELME TÁVOL TART A ROSSZTÓL ” igaz kedves Németh Sándor

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  37. Olyan szépen tudnak bólogatni a kamerába nézve, az első sorban ülők a Vidám vasárnapban. Ne legyetek olyan undokak velük.:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  38. Mate, Ivan Tibor

    Tisztelturamom!
    Csak arra utaltam, hogy Latabar felcsillagozasa egy lezsidozassal volt egyenerteku, a “poszthumusz meggyalazas” erosen tulzott ertekeles, es nem szerepel az en alazatos hozzaszolasomban. Ugy gondolom, ha Latabar nem akart zsido lenni, az a sajat privilegiuma, es ezt teves a nyilasok szempontjabol vizsgalni, akiknek mindenki budos zsido, aki nem ert egyet veluk. Persze, az egesz tema eros emocionalis toltettel bir, ami teljesen ertheto. Tisztelem a velemenyedet, es ugyancsak az emocioidat aminek pontosan ismerem az eredetet.
    Tv.Sz..’.Ivan

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  39. Mate, Ivan Tibor

    Tisztelturam
    Meg hozzateszem, a tv.sz. harminc evvel megelozte a klubtagsagot…
    Ivan

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  40. Elég színvonaltalan levél amit Mihancsik Zsófiának írtak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  41. Hála Istennek, hogy sok vacilálás után nem mentem ki vasárnap. Elsősorban Rogán elriasztott. Szép az összefogás, de nem mindegy, kivel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  42. comonzéé! Ezt kapd ki!

    Az abszolút fundamentalista látásmódod, éppen e “felekezetek” – amelyeket nem vagy hajlandó egyházaknak nevezni – lebecsüléséből és félremagyarázási szándékodból ered.
    Az, ahogy védelmedbe veszed a római egyházat, nyilván mélységes katolikus meggyőződésedből, valamint egyházadra a már több mint 1000 éve kifüggesztett
    “F O G L A L T” táblára alapozod, mely szerint más nem bitorolhatja isten földi trónszékét, csakis a római pápa, és más nem bitorolhatja.
    Ha pedig te most azzal a dogmával jössz nekem, hogy “Petrus, te vagy a kőszikla, amelyre egyházamat építem”, hát kiröhöglek, mert ez még az ún. Új testámentumban sincs benne. Bizony !
    *
    Mert az igazság az, hogy teljesen mindegy, hogy Német Sándornak, vagy Josef Ratzingernek, vagy Gipsz Jakabnak hívnak valakit, egyiket sem az Isten hatalmazta fel a kormányzásra…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. zsazsa!
    *
    Én ott voltam vasárnap, és mégis, sőt annál inkább egyetértek a szavaiddal. Így igaz.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  44. tisztelhölgyeimésuraim

    .
    .
    Tudom és kösz a választ.
    tv.’.öl

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  45. http://fn.hir24.hu/itthon/2012/12/05/bajnai-joindulatban-remenykedik/

    Nem baj, majd a Jobbik által támogatott Rogán születésnapjára elmegy, ahhoz lesz bátorsága.
    A 2014 egy újabb képmutató alakulat akikre nem érdemes szavazni. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  46. Papp Ur,Ön azt mondja “Jézus soha nem veszitette el a fejét.”Ez igaz lehet.Én nem tudom bizonyitani.De az biztosan igaz,hogy Ön,mint egyházi ember és álitolag Jézust tisztelő NAGYON ELVESZITETTE A FEJÉT az egyházának összes vezetőivel együtt.Azt is modta,hogy “Mi tanultunk Jézustol.”Szerintem csak azt tanulták meg Jézustól,hogy miként kell másképpen cselekedni,mint ahogyan Jézus tanitotta.Kedves Hihancsik Zsofia!Minden tiszteletem az Öné.Irjon máskor is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  47. Kordon Blued, azt hiszem egy kis félreértés történt. valóban katolikusnak neveltek, keresztslg meg ilyesmi, de amint felnöttkorban meghallottam az igaz evangéliumot, és elkezdtem olvasni a bibliát megtértem az egy élő igaz Istenhez, aki Ábrahám , Izsák és Jákob istene, aki Jézus Krisztus apja. A katolikus felkezetről a véleményem az hogy Ő az a parázna asszony aki a szentek vérét isza a jelenések könyvében. Amit irtam a HIT és a romai katolicizmusról, azt azért irtam hogy nyilvánvaló legyen hogy amit a HIT annyira utált (pápizmus, intolerancia, vallászsabadság és gondolkodás szabadság hiánya) pontosan olyan lett. A HIT gyüliben Németh Sándor a pápa. Nem átalotta azt mondani hogy ha Ő nem bocsát meg egy illetőnek akkor annak nincs üdvössége. Sajnálom hogy félreérthető voltam, ha elolvasod pár másik hozzászolásomat akkor nyilvánvaló hogy a folgalt táblát egyedül Jézus egyházára ( ami fizikailag nem meghatározható) tettem ki. Mivel az egyházat Jézus alapitotta és az egyház egyedül Jézushoz tartozik, ezért bibliai értelemben nincs olyan hogy iszlám egyház, vagy hindu egyház. Azok nem egyházak mert az egyház alapja fundamentuma maga Jézus Krisztus. Egyház csak egy van, magamat egyházhoz tartozónak tartom, de az istentisztelre nem az egyházba hanem a gyülekezetbe járok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  48. Azt hiszem az a régi mondás, miszerint a „fejétől büdösödik a hal” senkire és soha nem volt érvényesebb mint napjainkra, a több mint két éve regnáló Orbán Viktor vezette kormányra és országunk immár szinte minden pozícionált vezetőjére!
    Orbán és bűnszövetkezete nem ok nélkül cserélte és cseréli le folyamatosan a saját szájíze szerinti vezetőkre azokat, akikről feltételezte hogy nem alkalmasak a jobboldali, erkölcstelen és elvetlen és hazug szervezetben működni.

    Tessék megnézni hogy milyen mértékben választott Orbán teljesen erkölcs és tartás nélküli senkiket magas kormánypozíciókba! Itt nem csak az élősködő Köztársasági elnökre, de már a miniszterelnök helyettesére is érvényes a megállapítás, akik mások munkáján élősködő közönséges kultúrcsaló tolvajok. Igen, a népi mondás megkérdőjelezhetetlen, hiszen maga a miniszterelnök, azaz Orbán Viktor jelentette ki, hogy mást mond és mást cselekszik. Ez annyit jelent ékes magyar nyelven – de székelyül is – hogy minden szava, sőt gondolata hazugság, és ezt ez a szerencsétlen ország és népellenség büszkén vállalta is nemzetközi sajtó előtt!

    Egész politikusi tevékenységével igazolta is kijelentését, hiszen az után lett hirtelen igen vallásos, hogy a parlament teljes nyíltsága előtt fenyegette meg a katolikus papságot, „papok, térdre imához mert más világ jön”! Aztán megkeresztelkedett, majd átkeresztelkedett, és gyermekeit is különböző vallásokra kereszteltette. El zarándékolt a Pápához egy kézcsókra. De már kötözött egyházi zászlókra sajátos zászlókat, csatlakozott körmenetekhez, és miután rájött hogy a népünket évszázadok óta nyomorító és tizedekért dolgoztató Katolikus papságunknak helye van a saját bűnszövetkezetében, nagyon vallásos lett, és egy magát kereszténynek hazudó párt segítségével vezeti félre szerencsétlen népünket.

    Megritkította Orbán az egyházakat – azt is törölte a listáról ahol először, felnőtt korában megkeresztelték – és most szívesen létesít üzlettársi viszonyt a szinte az egész világon betiltott kufár párttal azaz egyházzal is.

    Az ember elcsodálkozik népünk hihetetlen hiszékenységén, és azon, hogy az Európai szervezetekből egyáltalán hajlandó valaki egy asztalhoz ülni vele, kerülve még a kézfogást is a Magyar Keresztény, „minden zsidót megvédő” jobboldali miniszterelnökünkkel!
    Az ember nagyon kíváncsi, hogy a hazug propagandával kormányra került, hazug miniszterelnök hazugságait még meddig hiszi el a népünk és a nemzetközi szervezetek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  49. Ha a demonstrációra tényleg meg kellett hívni egy Fi(de)sz.es politikust is, akkor legalább olyan személyt kellett volna, akit nem az “új náci párt” politikai szövetsége juttatott a polgármesteri tisztségbe! Rogán pedig éppen ezt tette, és ha ezt nem tudták a meghívók az nagy baj! Ha pedig tudták, mégis ŐT hívták az pedig cinizmus!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos