Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Miért szeretem Orbán Viktort? 2012. december 18. kedd 13:40

  • Hozzászólások(56)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Miért szeretem Orbán Viktort?

Sok oka van, de most nem untatom Önöket a csip-csup érzelmi fodrok taglalásával, ezért csak a lényegre koncentrálok, és elmondom, mi az, amit egyedül Ő volt képes elérni, egyedül csak neki köszönhetünk, elmesélem Önöknek, miért szeretem Orbán Viktort.

Ott vagyok kénytelen kezdeni, hogy az én háborúm nem a rendszerváltás után kezdődött, hanem valamikor a nyolcvanas évek elején, eszmélés, meglepődés, harag, értetlenség, majd engesztelhetetlen gyűlölet, valahogy így indult, és kamaszként lettem a fennálló rendszer engesztelhetetlen ellensége.

Az vagyok ma is.

Voltak fokozatok, voltak rossz és rosszabb kormányok, de soha egyetlen pillanatig sem éreztem még, amióta egyáltalán érzek, hogy jó kezekben lenne az ország, hogy értelmes, tisztességes és elhivatott emberek vezetik, akik majd megoldják a problémákat, működőképessé teszik a rendszert, szerethetővé a politikát.

Amennyire utáltam a magukat komcsinak hazudó régi rendszer üzemeltetőit, annyira sikerült megutálnom a magyar jobboldalt, minden létező formájában, Antaltól Csurkáig, Orbántól Vonáig. aminek elsősorban, mint minden érzelmi elköteleződésnek, döntésnek, stílusbéli, kommunikációs és külcsíni okai voltak, lévén ezen csoportok, politikusok kivétel nélkül primitívek, önteltek, álszentek és törtetők voltak, vagy vannak, függetlenül az egyébként meglévő lényegi különbségektől.

Jobboldalinak lenni Magyarországon a XXI. században – mondtam egyszer egy érdeklődőnek – jellemhiba.

Talán csak véletlen – gondolhatná a felületes olvasó -, hogy a magyar jobboldal kizárólag pöffeszkedő suttyókkal és félművelt akarnokokkal képviselteti magát a politika színpadán, de nem – gondolom én -, hanem ez a magatartás, viselkedéskultúra éppen hogy a posztszovjet jobboldal lényege, egy gyökerek nélküli, talajtalan és jövőtlen politikai irányzat kétségbeesett kapálózása a megváltozott világ érthetetlen ténye és tendenciái között, egy bukott ideológia értelmetlen propagálása, túl hype-olása.

A jobboldali világkép tehát önmagában is elavult és gusztustalan, de korántsem annyira, mint éppen most, amikor Orbán Viktor elnököl ebben a szerencsétlen országban, és közismert hülyéket nevez ki lényeges posztokra, mind a gazdaság, mind a kultúra területén (minden bizonnyal ez a helyzet az egészségügyben is, csak azt nem ismerem).

A bizonytalan választópolgár ránéz Hoffmann Rózsára, és azt kérdezi: ez lenne a jobboldali, konzervatív oktatáspolitika? Ez a jobboldal? – majd köp egyet és megfogadja, hogy soha az életben nem szavaz többé semmire és senkire, ami/aki Che Guevarától egy kicsit is jobbra esik.

Meghallgatja Fekete Györgyöt, Vidnyánszky Attilát, vagy bármelyik random párthülyét a művészeti területről, és máris tudja, hová kell szavaznia: bárkire, csak ezekre nem.

Maradnak persze az elkötelezett nácik, az antiszemiták, az agyatlan nacionalisták és a cigánygyűlölők, de ezekkel többé már nem lehet választást nyerni, nem lehet kétharmadot építeni, mivel az ilyesmihez azok a jó ízlésű jobboldaliak is szükségeltetnének, akik most szintén undorodva fordulnak el Orbán rezsimjétől.

Ezért szeretem Orbán Viktort. Szeretem, mert rajta kívül senki sem tudta volna így elintézni a magyar jobboldal ledarálását és hamvainak szétszórását a szélben, senki sem tudta volna először összegyűjteni, majd együtt, összefogva elbuktatni, megsemmisíteni a konzervativizmust, a klerikalizmust és minden ilyen nyomasztó, beteg kísértetet a múltból. Erre tényleg csak ő volt képes.

Az emberek érdeklődéssel fordulnak mostanában a művészet, a színház, a kultúra felé, mert Orbán Viktor kötelezővé tette az országban az etnogiccset, a leendő választók politkai híreket olvasnak, és 16 évesen rendkívül tudatosan készülnek a következő országgyűlési választásra, pedig ebben a korban csajozni, pasizni és bulizni kell. De Orbán Viktor elintézte ezt is.

Nem lehet soha többé gazdasági bűnözőket feltőkésíteni, pártokat fekete és szürke pénzekből finanszírozni, ha eltakarodik végre a Fidesz, és ez sem jöhetett volna létre a miniszterelnök ostobasága és erőszakossága nélkül. Ha Magyarországon 2014 után csökken a korrupció, az semmi másnak sem köszönhető, mint annak, hogy Orbán állami szintre emelte a megvesztegetést, a pénzmosást a közpénzek magáncégekhez történő áramlását legalizálta és támogatta, a „haveroknak mindent, a többieknek semmit” elvet alaptörvénybe foglalta, iparban, mezőgazdaságban, kereskedelemben és szolgáltatásban.

Nem kell aggódni, hogy a Fidesz-közeli magyar fővállalkozó felvásárolja a választások informatikai rendszerét, mert éppen minden informatikai rendszert, fejlesztői céget, IT-vállalatot felvásárol, a választásokat ellenőrző cég csak a nagy számok törvénye alapján került bele a kosárba, nincs ebben semmi tudatosság.

Ebben az országban 2014 után a független szervezetek, intézmények, olyan függetlenek lesznek, mint sehol máshol a bolygón, mert Orbán mindenhová szolgáit és szolgáinak rokonait neveztette ki, és a felháborodás elemi erejű.

Nem lehet nem szeretni Orbán Viktort, aki rámutatott béna és gyermeteg demokráciánk összes hibájára. A következő kormány nem hibázhat. ezek után, amit a mostani gengszterek elkövettek, a legkisebb félrelépésért is azonnali megtorlás jár.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (131 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +184 ( 204 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Miért szeretem Orbán Viktort?, 4.6 out of 5 based on 131 ratings

  • Hozzászólások(56)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

56 Reader’s Comments

  1. “a felháborodás elemi erejű” – sajnos, ez nem így van. Ha most hétvégén volnának a választások, még mindig magasan a fidesz nyerne. Nem tetszik, de ez a helyzet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  2. nyerne egy frászt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  3. nagyon jó cikk, megfelelő tükör ey irigykedő, lusta, gonosz társadalom viselkedés- és politikai kultúrájának hiányáról. Ezt termelte ki “hazánk”, bocs’, a Kossuth rádió szerint a “hely”, ahol élni kell…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  4. Kedves Am. Magyar Népszava, Kedves Hozzászólók!

    (Szintén nem idevaló, amit most írok, csak a rémület és a félelem miatt teszem közzé.
    Meneküljön innen, aki tud, hobbi, család, de legjobb, ha olyan a képesítése a Nyugat, már Prága is jó!)

    Mérgemben és sértettségemben – én is érzékeny vagyok – ezt a választ küldtem egy személyemet, véleményemet sértő (kormánybarát)kommentelőnek.
    Nem tudom, jól tettem-e, azt sem, hogy fogja-e érteni.
    Minden elkeseredett embertársamnak itthon és külföldön (Nyugat-Európa, Amerikai kontinens) szerettteljes ünnepeket kívánok.

    “Sajnálom, hogy Önnek írásommal kellemetlenséget okoztam vagy hogy nem értünk egyet Gy. F. személye, véleménye kapcsán.
    Én – mint mezei írástudatlan hozzászóló – csupán személyes gondolatomat írtam le a cikk kapcsán, mely szerint Gy. F. – az újságcikk értelmében – abban tévedett, hogy a “Karácsony a legnagyobb keresztény ünnep”.
    Sajnos kibújt belőlem a hittanóra, valamint a szövegelemzés – szemantikai tartalom. A 168 óra ezen írásában nem találtam utalást Gy.F. zsinagógabeli megnyilvánulásairól, sem bérmálkozásainak számáról, ha ez így van, akkor ez is téves, jobb órámban szóltam volna.
    Elhiheti, hogy a magyar lakosság jelentős része (részben önhibáján kívül) vallási ismeretekben még Gy.F.-nél is szerényebb tudással rendelkezik, ez természetesen nem baj.
    Az a baj, hogy én most nem igazán érzem magam jól a közéletben, igaz el lehetne menni…
    De annak örülök, hogy vannak Önhöz hasonló kritikai érzékű emberek, mindez reményre és optimizmusra ad okot, hogy mégis van sok jó dolog is itt…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  5. Ma Mo.-on a “jobboldal” (mi is az?) nagyrészt gyűlölködő, buta emberek gyülekezte, kereszténységük csupán annyi, hogy nem zsidó, csalászeretetük anyuci teherbeejtése, konyhába zavarása, hazaszereteük, hogy nem értik sem a nyelvet, sem a nyugati (európai) mentalitást, szolidaritást. Külföldön égetik magukat, csak magoknak az adott nyelven, egyszerre szórják a pénzt és sóherek.
    Mindent és mindenkit gyűlölnek, aki kicsit is más, a cigányozáson, zsidózáson, buzizáson kívül mostanra már az európai kultúrát és gondolkodást is utálják.
    Igazából csőlátóak és műveletlenek, rendszerint be vannak szorulva a lakhelyükre.
    Ezzel együtt pár negyedosztályú hülye politikusnak, percembernek, f@szfej szóvivőnek és szóvivőasszonynak mindent elhisznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  6. Sajnos egy destruktív szöveg csak!!! Persze az igazság morzsáját is megragadta! De nem magát az igazságot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos