Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán nem mert találkozni a saját fiatalságával 2012. december 12. szerda 21:07 Forrás: AN

  • Hozzászólások(57)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán nem mert találkozni a saját fiatalságával

Budapest – Az alábbiakban Ábrahám Máté, végzős középiskolás, a Diákellenállás a Felsőoktatásért Mozgalom képviseletében elmondott beszédét ismertetjük. Lassan mondta, hogy a gyengébbek is értsék – a parlamentben.

Úgy tartják, talán nem követi el a múlt hibáit az, aki ismeri a történelmet. Én nagyon szeretem a törit. Megfogott egy lelkes fiatal beszéde még 1989-ből, hadd idézzek belőle:

“Valójában akkor, 1956-ban vette el tőlünk, fiataloktól jövőnket a Magyar Szocialista Munkás Párt. Ezért a hatodik koporsóban nem csupán egy legyilkolt fiatal, hanem a mi elkövetkező húsz, vagy ki tudja hány évünk is ott fekszik.”

Tudom, talán túlzás ezen a napon 56-ot említeni. Orbán Viktor akkor úgy látta, elvették a fiatalok jövőjét. Nem vonhatom kétségbe szavait. A szabadság egykori zászlóshajója miért veszi el tőlünk a mi szabadságunkat? Igen, a mi szabadságunkat!

Kedves oktatók, hallgatók, kedves középiskolás diáktársaim!
Hol van most Orbán Viktor? Fél, hogy találkozik saját fiatalságával, és nem ismerik meg egymást? Ideje lenne a nemzeti konzultációs levelek küldözgetése helyett lejönni közénk! Neki sem tandíjat nem kellett fizetnie, sem diákhitelt nem kellett felvennie ahhoz, hogy jogász lehessen. Jelenleg úgy néz ki, mi nem választhatunk szabadon szakmát, hivatást, jövőt. Mi miért nem kapjuk meg ugyanazt? Gyanítom, a tisztelt képviselő urak is az állam pénzén szereztek jogi vagy közgazdász diplomát. Néhol egy kis plagizálással – kell egy kis segítség a gyengébbeknek is…

Tényleg? Tényleg csak a jómódúak kiváltsága lesz, hogy azt tanulhassák, ami érdekli őket? Nem akarjuk, hogy ez így legyen! A jövő egyetemistái a mai középiskolásokból kerülnek ki. Velünk miért nem beszélnek?

Mi kötelezettségünknek érezzük a középiskolás réteg aktivizálását és megszólítását, hisz ők és szüleik a valós áldozatok. Ezért alapítottuk meg a Diákellenállás a Felsőoktatásért Mozgalmat.

Volt egy kampány két évvel ezelőtt. Akkor nekünk azt mondták, mi vagyunk a jövő záloga. Mi elhittük nekik ezt, de azt nem gondoltuk még legvadabb álmainkban sem, hogy végül zálogházba fognak adni minket. Azt meg végképp nem, hogy pont karácsonyi ajándékként kapjuk meg mindezt.

“Nem hagyunk senkit az út szélén!” – vagy hogy is szólt egy másik szép ígéret? Most hogyan fizesse ki az a szegény, hátrányosabb helyzetű diák a saját tanulását, aki még nem került be ebbe a rendszerbe? Nem fogja tudni.

Szervezetünk egyik alapítója ma nem lehet itt, külföldön kell szerencsét próbálnia. Sokan mennek külföldre. Nem azért, mert nem szeretnek itt. Egyszerűen nem találják a boldogulásukat. Nem bilincset, hanem lehetőséget érdemelnek.

Végezetül szeretném megköszönni a DEF nevében a lehetőséget, hogy mi is itt lehetünk, és hallathatjuk a hangunkat. Szeretném megköszönni nektek, egyetemistáknak, hogy sajátotok mellett a mi jövőnkért is küzdötök.

Már csak egy kérés maradt, lassan mondom, hogy a gyengébbek is értsék – a parlamentben:
Tisztelt Országgyűlési Képviselők!
Csak olyant tegyetek, amit saját gyerekeitekkel is tennétek!
Hagyjatok minket tanulni, hagyjatok esélyt a jövőnknek!
Köszönjük!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (64 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +118 ( 120 szavazatból)
Orbán nem mert találkozni a saját fiatalságával, 4.9 out of 5 based on 64 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(57)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

57 Reader’s Comments

  1. A tegnapi diáktüntetések óta egy már biztos: a nevében a fiatalságot viselő párt ezentúl nem szólhat a fiatalok nevében. Javasolt új név: KÖPESZ (KÖzépkorú Parancs- és Egyeduralom-pártiak SZövetsége)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  2. proaktiv
    Én egyszerűen csak örülök annak, hogy ilyen fiatalok is vannak, hogy kiből mi lesz, az a jövő zenéje – majd kiderül, de legalább látni valami fényt….
    De!
    Amikor Orbán a temetés alkalmával elmondta a beszédét, voltak, köztük én is, akik nem azt látták, hogy ettől a fiatalembertől el lehet alélni, hanem inkább azt, amit Göncz Árpád mondott:
    Az Isten mentsen meg bennünket ettől a fiatalembertől!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  3. Orbán azért veszi körbe magát a szűk baráti körével, mert egyre paranoiásabb. Ez minden diktátor betegsége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  4. Kedves tüntető diákok!Büszke vagyok rátok.Ti voltatok bátrak cselekedni.Ti már nem tartoztok a birkatürelmü néphez.Ti vagytok azok,akik élhetőbb,szebb Magyarországot akartok.Legyetek bátrak harcotok folytatásához mind addig,mig eredményre nem jutottatok.Hajrá fiatalok!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  5. Az Úr Jézus legyen irgalmas ehhez az illetőhőz (o.v.) mert ez nem ember, hanem maga a “sátán” (S.Zs.) a fő sátán. Nézze meg mindenki a két ember szemét, arcát félelmetes amit mutatnak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  6. *
    NEM Ő A BŰNÖS, HANEM AZOK AKIK MEGVÁLASZTOTTÁK ŐT ÉS CSATLÓSAIT.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  7. Orbán (állítólag) azért nem tudott felszólalni a parlamentben, mert a hét végén “komoly” fogászati műtéten esett át. Íme az eredmény:
    Hírcsárda: fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/598602_10151313652089893_1436576063_n.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos