Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nicsak, kik beszéltek? 2012. december 31. hétfő 8:12 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nicsak, kik beszéltek?

Budapest – Mármint a legtöbben a parlamentben. Schiffer András, az LMP régi-új frakcióvezetője a csúcstartó, tizenkilenc képviselő, köztük Semjén Zsolt KDNP-elnök, miniszterelnök-helyettes és Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár nem szólalt fel 2012-ben a parlamentben.

Négy kormánypárti politikus nemcsak idén, hanem a jelenlegi Országgyűlés 2010-es megalakulása óta nem kért szót, Kubatov Gábor fideszes pártigazgató például legutóbb 2007 áprilisában, kollégája, az LMP-s Schiffer András napi átlagban hárimszor is felszólalt.

A legtöbbet – alig két óra híján egy teljes napot – és a legtöbbször az LMP régi-új frakcióvezetője, Schiffer András beszélt idén a Házban.

A parlament honlapján elérhető adatok szerint Schiffer András – aki januárban távozott az ökopárti frakció éléről, november végén viszont ismét megválasztották – 304 alkalommal (ülésnaponként átlagosan háromnál többször) szólalt fel, és összesen 22 óra 6 percet szónokolt.

A megszólalások száma alapján az LMP-s politikust négy ellenzéki társa követi, mindannyian kétszáznál többször fejtették ki véleményüket: az MSZP-s Göndör István 230-szor, a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás 214-szer, frakciótársa, Z. Kárpát Dániel 208-szor, a tavalyi első, a szocialista Gúr Nándor pedig 201-szer. A kormánypárti politikusok közül három államtitkár került be az első tízbe: Halász János 187-szer, Fónagy János 184-szer, Rétvári Bence 165-ször szólalt fel.

A leghosszabban beszélő képviselők listáján Schiffer András mögött Gaudi-Nagy Tamás a második – aki a tavalyi több mint 22 óra után idén 16 és fél órát szónokolt -, míg a harmadik Göndör István és Z. Kárpát Dániel egyaránt 14 óra 23 perccel. Rajtuk kívül Rétvári Bence, az MSZP-s Józsa István, a jobbikos Novák Előd, Nyikos László és Staudt Gábor beszélt tíz óránál többet.

A frakcióvezetők közül az LMP képviselőcsoportját az év nagy részében vezető Jávor Benedek 56, a Lázár Jánost nyáron váltó fideszes Rogán Antal 53, Vona Gábor Jobbik-elnök 24, a KDNP-s Harrach Péter 18, a szocialista Mesterházy Attila 11 felszólalást jegyez.

Orbán Viktor miniszterelnök többször, de összességében kevesebbet beszélt idén az Országgyűlésben, mint tavaly. Míg 2011-ben 60-szor, összesen hat és fél órán át, addig idén 86-szor, összesen négy órán keresztül ismertette álláspontját.

Tizenkilenc képviselő – köztük tizenöt kormánypárti – a plenáris ülések egyikén sem szólalt meg idén. Szótlan maradt Semjén Zsolt KDNP-elnök, miniszterelnök-helyettes, Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára – aki május végéig a kormányfő szóvivője volt -, továbbá három fideszes polgármester: Cserna Gábor dunaújvárosi, Kapus Krisztián kiskunfélegyházi és Koncz Ferenc szerencsi. Nem kért szót az ugyancsak fideszes Bányai Gábor, Daher Pierre, Karakó László, Lukács László és Pintér László sem. Nem élt a rendes felszólalás lehetőségével Kövér László házelnök, aki azonban ülésvezetőként hallatta a hangját.

A parlament 2010 tavaszi megalakulása óta négy fideszes képviselő nem szólalt fel egyszer sem. Kubatov Gábor pártigazgató – egyben az FTC elnöke – 2006 óta tartó parlamenti pályafutása során eddig egyszer, 2007 áprilisában, napirend után, emelkedett szólásra. Meggyes Tamás korábbi esztergomi polgármester 2008 májusában, Molnár Ágnes, a fejlesztési tárca idén nyáron leköszönt államtitkára – aki jelenleg a soproni kórházat vezeti – 2009 májusában beszélt utoljára a Házban. A Fidesz-frakcióban a közlekedési szabályok átalakításáért felelős Bíró Márk első ciklusát tölti az Országgyűlésben, egyelőre szótlanul.

A 2010 májusa óta tartó ciklust összegezve is az LMP-s Schiffer András és a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás a legaktívabb. Előbbi több mint 56, utóbbi csaknem 54 órán át beszélt eddig, vagyis ketten együtt több mint négy és fél napon keresztül. A felszólalások számát tekintve is Schiffer András a rekorder: 739 alkalommal kért szót két és fél év alatt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 5 szavazatból)
Nicsak, kik beszéltek?, 4.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

18 Reader’s Comments

  1. Elmondhatjuk, hogy a nagyon sokat beszélők sem mondtak korszakalkotót, mint ahogy a kevésbé beszédes társaik sem. A hallgatagok meg elücsörögnek a melegben, és így nem ártanak, de nem is használnak.
    A sokat beszélőket is meg lehet érteni… Görcsös igyekezetükben elfelejtik hogy a parlament nem kampányiroda.
    Akár az LMP, akár a JOBBIK, és akár a FIDESZ nem tudtak (akartak) az ország érdekében tenni semmi jót. Rosszat annál inkább…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  2. Bocsánat bocsánat!
    Nem említettem az MSZP-t, és a KDNP-T,akik szintén zenész szakmában vannak.
    A DK-nak meg becsületére legyen mondva, hogy erőlködésük eredményének nem a saját szereplésük volt az akadálya…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  3. Felesleges beszrlni , ugyanis lepattan a kormanyzo hordarol mindegy! Felesleges idotoltes! Szerintem nem kene bejarnia egyetlen ellenzeki partnak sem a parlamentben , csak hulyet csinalnak magukbol! Inkabb latogassak meg orszagszerte a szavazokat es mondjak el mi ujsag a mediaban, Orban mennyire meggazdagodott, mennyire diktatorikus rendszerben elnek, maseljek el mi tortent es kinek a muve volt 2006 -ban a teve szekhaznal a mini forradalom, mutassak be mikent mukodik Orban fasiszta rendszere es mi lesz a vege! Ezek hasznosabbak lennenek mint ott reszt venni a szajtepesben ami a gatlastalan hordarol ugyis lepattan!Uj evben hasznosan toltenem az idomet a helyukben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  4. Igen, meglátogathatják a szavazókat, csak az a kérdés, ki hisz itt még valamelyik ellenzéki pártnak? Évtizedek óta megy a néphülyítés, ígérgetés választások előtt, aztán amikor hatalomra kerülnek a valóságban minden fordítva történik. Ezt a játékot egyszer-kétszer még a naiv, butuska vidéki magyarokkal is el lehet játszani, de a végtelenségig ez sem működik. Becsületünk csak egy van, óvatosan kellene vele bánni.
    Isten malmai lassan, de biztosan őrölnek. Kedves politikusaink megkapták, amit érdemelnek. Ha nem képesek az önvizsgálatra és a megújulásra (márpedig nem, mert ugye kutyából nem lesz szalonna, ember alapvetően megváltozni még akkor sem tud, ha törekszik rá), akkor nem kell meglepődni az eredményen. Meg kellene végre érteniük, hogy megbízatást a néptől a köz szolgálatára kapják és le kellene szállni a magas lóról, önkritikusabban és alázatosabban kellene a politikai és állami vezetői tisztségeket betölteni.
    Ám “Hosszú nyelvek országában”‘ a helyezkedés és elvtelen behódolás, seggnyalás (elnézést kérek a kifejezésért, de ez a legkifejezőbb szó rá) generálja a pökhendi, maguktól elszállt, percember módjára viselkedő vezetést.
    Ilyen helyzetben nem kell meglepődni a szélső jobboldal előretörésén, mert a becsapott, kisemmizett, elkeseredett nép bennük látja az egyetlen kiutat.
    Nem másokra kellene mutogatniuk a kedves uraknak, hanem őszintén magunkba kellene nézniük. Talán egy kis Istenfélelem még rajtuk is tudna segíteni a Mammon imádása helyett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  5. Szavak, szavak, szavak ……… Érdekes módon ezt az Orbán – ügyvédet sohasem láttam, amikor a frakciótársai tettekkel tiltakoztak. Akkor Ő csak sunyított.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  6. Uff!… A számok beszédesek, de a kép többet mond a hazafias hozzáállásról…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  7. Most már értelmetlen Schiffer András beszédeit figyelni! Már ha kritizálja is a kormányt, ezzel kísérel meg szavahihetőséget szerezni az ellenzék rombolásához! Egyértelmű, hogy Schiffert is elkapta a nagyravágyás, a törtetés, és rájött, ha nem rombolja az ellenzék együttműködését, legfeljebb a FIDESZ csatornatisztítója lesz belőle, azaz senki! Ezek az utólsó dobásai!
    Schiffer rosszabb a jobboldal vagy Kövér minden tevékenységénél!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (16 szavazatból)
  8. A fidesznek egyszer sem kellett volna minek?Ha szólt csak baromságokat meg azt,hogy az milyen adót talált ki Matolcsy a kedvenc pénzügy miniszterünk és mennyit.Ha Schiffer ennyi képviselő előtt mondta el a beszédeit akkor nem csodálkozom rajta,hogy ilyen sikertelen volt.
    Már tavaly el kellett volna tűnniük de jövőre kötelező!Viszlát Viktor viszlát hazug kormánya!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  9. Miközben a parlament gőzerővel gyártja, és soha nem látott számban fogadja el a törvényeket, vannak akiknek soha nincs hozzászólni valójuk.
    Ez szerintem, rájuk nézve minimum ciki…
    .
    Aztán vannak olyanok is szép számban, elsősorban a DK-sok akik ha frakciót alakíthattak volna, sokkal többször hozzá tudnának/szeretnének szólni a parlamenti vitákhoz. Akiknek lehetőségeit “demokratijkusan” akadályozták meg.
    Ennek hiánya pedig, szerintem a rendes hozzászólásokkal rendelkezőkre nézve ciki…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  10. Szavak…szavak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  11. A miniszterelnök-helyettes meg sem mukkant.
    A nemzet stüszi vadásza még azt sem mondta, hogy múúú !
    Nagy bábfigura ő a “keresztények” soraiból, tehát csak plagizálni tudott volna.
    Max Plagibát plagizálhatta volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  12. Semjen is egy gyenge jellemu alkereszteny!Ha kihagyjuk a nevebol a J betut akkor Semen a neve magyarul sma , gci, ondo, ! Tudom gusztustalanul hangzik de haat ez O az igazi nesze semmi fogd meg jol tipusu alszent jellemtelen figura de ahhoz eleg Semen hogy rafogja az ellenzeki mediara az o CSALASAT !Ehhez is pofa kell Mr Semen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  13. TISZTA LAPPAL MI A FIDESZ ÉS MI NEM 1989. október 23.
    ,, A demokráciának olyan állampolgárokra van szüksége,akik semmilyen fórumon sem félnek elmondani a véleményüket,s nem félnek meghallgatni mások ellenkező véleményét sem .” Nagyon szépeket tudnak mondani ellenzékben de a DK-nak mind ha nem engedték volna a frakció alakítást .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  14. Hol vannak a kepviselok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Akik felvették a pézt és nem szóllaltak fel nem sajnálom tőllük , kölsék doktorra !!!
    Élősködő firgek .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Megmagyarázná nekem végre valaki, hogy miért használja szinte valamennyi sajtóorgánum az “ökopárt” titulust az LMP-re?
    Szerintem ez ugyanolyan téves beidegződés, mint az, hogy a Fideszt 1996-2010 között következetesen lepolgáripártozták, holott annak annyi köze volt(van) a “polgárság” ethoszához, mint prostituáltnak a szűzies nemi élethez!
    Nemde?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. Zoldfoki szigeten nyaralnak a mi penzunkon:):):)!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Schiffer felőlem dumálhat bármit, előttem örökre leszerepelt. Remélem eltűnik a süllyesztőbe. Ez a macskajancsi a pár százalékos támogatottságukkal, azt hiszi magáról, hogy egyedül is győzni tudnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos