Ronai and Ronai
AMERIKAI

Megalakulhat a fiatal demokraták szövetsége 2012. december 18. kedd 1:24 | AN

  • Hozzászólások(59)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Megalakulhat a fiatal demokraták szövetsége

Budapest – Ha Orbán tovább folytatja a hazudozást és a pávatáncot, akkor a diáktüntetések rendszer elleni tüntetéssé szélesedhetnek. A tüntető diákokból politikai erő válhat, és akár meg is alakíthatják a “fiatal demokraták szövetségét”, amely programjául tűzheti az “öreg autokraták szövetségének” elkergetését.

Az Orbán-rendszer szilárdabb talajon áll egyelőre, mint Orbán idegrendszere, ezért nem áll az összeomlás küszöbén. Az ország nagyobb részének fogalma sincs igazából az Orbán-rendszer lényegéről, még ha nem is tetszik neki. Ezért semmiféle demokratikus változás nem várható belátható időn belül, de a diákok elindíthatják azt a folyamatot, amely a jelenlegi álellenzék helyére egy igazi ellenzéket teremt. A diáktüntetéseken fiatal demokraták születnek, akik létrehozhatják a megfáradt, szélsőjobboldalivá lett öreg autokraták és bűnözők szövetségének, Orbán pártjának leváltását. Már az is nagy eredmény lesz, ha a felcsúti pojáca egy igazi ellenzékkel találja szemben magát, amely fölött nincs hatalma, és amelyet nem tud kontrollálni, mint a jelenlegi mű- és álellenzéket.

Orbán mindig azzal dicsekedett, hogy nincs komoly társadalmi tiltakozás a diktatúra beveztése ellen, ez most megváltozhat. Orbán idegrendszere láthatóan előbb omlik össze, mint a rendszere, mert képtelen elviselni, hogy ellentmondjanak neki. Ezért saját pártja felel, akik eltűrték egy elmebeteg diktátor elnyomását, és engedték, hogy az állapota ilyen súlyos mértékben romoljon. Orbán minden válasza rossz a diákok követeléseire, egyetlen egyenes és megbízható, bizalomgerjesztő megmozdulása nincs, mert már nem tud becsületesen gondolkodni és tisztességesen viselkedni. Orbán már megérett arra, hogy elzavarják és bíróság elő állítsák, az ország még nem. Az országnak valószínűleg szüksége van arra, hogy ez a tébolyult elme megnyilvánuljon, megmutassa azt, hogy mire képes, és a leghülyébbek is meglássák a báránybőr alatt a farkast, aki mindenkire közveszélyes.

Ezt a folyamatot lassíthatja a bevett, hivatalos ellenzék, amely konzerválná az Orbán-rendszert még vagy harminc évre, de meggyorsíthatja ezt a folyamatot a diákokból szerveződő igazi ellenzék, amely nem fél Orbántól, hanem látja és láttatja, aki. Ha a hivatásos ellenzék kezében marad csak a sajtó és az ellenzék irányítása, azok Magyarországot belenyomják egy évtizedekig tartó diktatúrába, mert az önkényurtalomban is a megélhetésüket keresik, óvatosak, gyávák és korruptak. Ha a diákok határozzák meg az ellenzékiséget, és nem alkusznak meg, ha ők irányítják az eseményeket, akkor Orbán őrült agya felmondhatja a szolgálatot, és elkezdhet idő előtt úgy viselkedni, mint nagy példaképei, az arab diktatúrák irányítói, Kadhafi és társai.

A kialakuló igazi ellenzék jól teszi, ha semmiben sem keveredik a rendszerbe konszolidált, és Orbánt megdönteni képtelen álellenzékkel.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (39 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +49 ( 79 szavazatból)
Megalakulhat a fiatal demokraták szövetsége, 4.6 out of 5 based on 39 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(59)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

59 Reader’s Comments

  1. A sok minuszból úgy tűnik, beszaladt a csokis kifli a gatyába.
    Ezek szerint jó irányba halladnak a srácok :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. Ducar 140
    2012. december 19. szerda
    02:58

    Jó hogy van nekünk itt az AN -en ez a kis feedback, mindig tudatják velünk ha célba találunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. ubul
    Ezért nem tudtam a cikknek felhőtlenül örülni, bár az elején még repesett a szívem. De a vége nagyon nem demokratának sikerült! A demokráciát pártok játsszák, és a pártokat távol tartani a diákokról azok egyedül maradását okozza. Ha meg párttá alakulnának, akkor CSAK RÉSZÉRDEKET KÉPVISELNÉNEK.
    Ők az összefogás reménye, hiszen a gyermekének mindenki jót akar, jobb és baloldalon egyaránt. Ezért visszás egy megosztó “vörös farok” a cikk végén.
    Pedig a diákok már felismerték, hogy nem elég a “keretszámok” ellen tüntetni, mert a rendszer egészével van a gond.
    Ezért kontraproduktív a jobboldaltól, hogy már kezdik az egész diákmozgalmat ballib bujtogatásnak betudni: mert még a jobboldalra hajló diákok is úgy fogják tudni, hogy ők ennek a rendszernek az ellenzéke, tehát az ellenzékre kell szavazni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  4. pulcsi
    Ezzel az a gond, hogy Targoviste előtt a románok szó nélkül tűrték az éhezést, a nyomort ÉVTIZEDEKIG! Én nem akarok évtizedes elnyomás után robbanást. Én békés eszközökkel akarom ezeket seggbe rúgni – amíg lehet. És azt csak összefogással lehet.
    Én nagyon komolyan egyetértek a cikk legelejével: “Az Orbán-rendszer szilárdabb talajon áll egyelőre, mint Orbán idegrendszere, ezért nem áll az összeomlás küszöbén. Az ország nagyobb részének fogalma sincs igazából az Orbán-rendszer lényegéről, még ha nem is tetszik neki”
    Igen: a többségnek FOGALMA SINCS arról, hogy mi történik a feje felett! Nincs internete, az ingyenesen fogható TV csatornák kormánypártiak, a legtöbb helyen csak kormánypárti rádió fogható, a többségnek nincs internetje, és kis faluban nem is mer ellenzéki lapot venni (de azt a boltos nem is hozat)
    Viszont minden faluban van ifjúság, akik érintettek, és vannak szülők, nagyszülők – és a választás évére a számuk megkétszereződik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. kekec
    Békés eszközöket akarsz? Hát akkor üzend meg Orbánnak, hogy tartsa ehhez magát ő is… mert Te úgy szeretnéd…
    Mikor adta még át a hatalmat egy diktátor békés eszközöknek engedelmeskedve?Pláne ennyi alattvalóval, mint amivel rendelkezik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. NylGyörgynek. Szerintem is igaza van Bartus Lacinak – de nem teljesen!
    Az biztos, hogy ezek a fiatalok jobb politikusok, mint a hivatásos ellenzékiek. De! Nekik megvan a közös céljuk. Ettől egységesek, ez adja az erőt, és hát megismétlem: jobban politizálnak. Nem dőlnek be, nem fognak tárgyalni hetekig-hónapokig. Ez a nagyszerű ebben.
    A közös célt próbálja elfogadtatni a 2014 és Dk is(már tán társul az mszp is). Ha ez meglenne ők is nagy erőt tudnának képviselni, de a meghirdetett jelszó hogy, kergessük el Orbánt, nem lapátol össze elég embert. Enélkül meg mire mennének?
    Igaz az, hogy az ellenzék egy nagy smafu. Úgy általában. Hogy miért, abban is igaza van. De az az ellenzéki vezető, aki elmondegy olyan beszédet Öszödön és nem veszi fel a fizetését, az az ellenzéki vezető, aki 1Ft-ért vezet egy országot, az nem tartozik ebbe a körbe. Őket nem lehet a korruptak és harácsolók közé sorolni. Helyettük is kikérném magamnak, de nem hinném, hogy szükségük lenne rá. És ha ők visszajöhetnének, a korruptság csökkenne esetleg, de megmaradna még jó ideig. Mert ez itt már hagyomány.
    Amerikában többszáz évig tanulták a demokráciát. Ott valszínűleg ez olyan erős, mint a pelenkafejűeknél a saria. De itt? Boldog sumákolásban töltöttük el a múlt századot. Ez meghatározó. Örülnék, ha nem így lenne, de ez van!
    Engem nem kell felizgatni, én tűz alatt tartott ember voltam korábban is. A példám miatt sokan tiszteltek, a háttérből szurkoltak, de mellém nagyon kevesen álltak. Végül is nem lett semmi bajom, csak nehéz volt. De megértettem a többieket, és most megértem az itteni embereket is. És meg vagyokgyőződve arról, hogyha helyzet lesz, akkor azt teszik, amit kell. Ahogy váltáskor is tudták, hogy hogyan szavazzanak.
    Magyarországon így megy. Ez Mo, de turul nélkül. És ez nem Amerika.
    E

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Nyul György! Bocs a fenti elnevezésért! Nem vagyok az ellenséged!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Bumburi! Biztos tudod, hogy általában egyetértünk. Inkább a kifejezésmódunkban van eltérés. A bagázs eltünésére két lehetőség van, és ez nem csak az erőszak. Az csak a második változat, és kéne rá is készülni.
    Még a diákok előtt is úgy láttam, és így már biztos vagyok benne, hogy tisztességes választás esetén Orbán ki lesz rúgva. Valahogy a választás tisztaságáért kéne előbb megküzdeni! És bár rajtunk múlik döntően, azért az eu meg valami csoda segítsége jól jönne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Egy nemzet mozdult meg egy cél érdekében… mégpedig a fiatalok !!!
    Most nem harccal, hanem nyílt szóval küzdnek azért, ami joguk!
    …ha a fiatalság lázad egy rendszer ellen, akkor az szinte sikerre van ítélve, mert abban az esetben maga a jövő lázad a jelen ellen!!!
    Ha 2013-ban is OV és kiscsapata marad hatalmon, akkor legalább még 20 évig ő lesz!
    Ezért kell tennünk valamit a rendszer ellen!
    Mert ne legyen kétségünk, OV nem fog engedni a fiataloknak, mi pedig szégyelhetjük magunkat, hogy az ég világon semmit sem teszünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Orbán maradinak nevezte Európát 2013. április 12. péntek | AN

Köves Slomót fantomszervezet jelölte? 2013. április 11. csütörtök | AN

Orbán filoszemita hős lett 2013. április 8. hétfő | AN-álláspont

Visszaadom a Magyar Érdemrend középkeresztjét 2013. március 20. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos