Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Amíg a saját internetünk elkészül 2012. november 13. kedd 15:44

  • Hozzászólások(39)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Amíg a saját internetünk elkészül

Kedves Emberek, a Magyarország nevű bolygóról írok, szándékaim békések, kérem, vigyenek a vezetőjükhöz! Segítség! Köszönöm, ennyit szerettem volna elmondani.

Kénytelen vagyok leszögezni, hogy mi vagyunk a világ legszórakoztatóbb nemzete, talán Észak-Korea és Fehér-Oroszország tűnik még hasonlóan mókásnak, csak szerencsére ott még nem jártam.

Mint bizonyára értesültek róla a világ civilizált népei, Magyarországon elkezdődött a választási kampány, és a kormányzópárt olyan csodát tett, amit a jelentős és beágyazódott diktatórikus történelemmel rendelkező országok elképzelni sem mertek: két évvel a választások előtt választási csalások sorozatát követi el. Mondjuk, emiatt nem ragadtam volna billentyűzetet, mert mindenki azt nyújtja, ami lényege, a természetfilmek sem képesek azzal fenntartani a figyelmet, hogy például a vakond ismét a föld alatt tartózkodik, vagy az oroszlán alszik az árnyékban. Kamerát, tollat, mikrofont csak akkor kap kezébe a fásult, de még teljesen ki nem égett tudósító, ha váratlan dolog történik: a vakond repül, az oroszlán kirakja a Rubik-kockát, a Fidesz teljes eddigi munkásságát meghaladó baromsággal áll a közönség elé.

Az utóbbi történt.

Mint minden rendes egyeduralomra törő, elmaradott és korlátolt párt, a Fidesz is arra törekszik, hogy kétharmados hatalmával olyan választási törvényt készítsen a választásokig, minek eredményeképpen csak ők nyerhetik meg az országgyűlési választásokat. Ezzel nem lenne semmi gond, ha például keletebbre élnénk, nem lennénk tagjai a NATO-nak, EU-nak, mindeddig boldog kánságban éltünk volna, államformánk tavaszig még istenkirályság lett volna, és a korlátozottan szabad választások előremutató, fejlődést ígérő lépésnek tűnnének a művelt Nyugat szemében. Nicsak!, mondanák, ezek a magyarok választanak, pedig tegnap még megették egymást!, és akkor mindenki vidám lenne, a későbbiekben küldenének nyeles fésűt, fegyvereket és olcsó műszálas anyagokat, nagyjából mindent, ami a túléléshez szükséges.

Sajnos azonban tagjai vagyunk a fent említett szervezeteknek, egy ideje demokráciával kísérletezünk, annyi nyeles fésűnk van, hogy nagyon. Néznek ránk, mint divattervező a szaros seprűre. – És mit esznek a magyarok? – Ugyanazt, amit az emberek.

Ezek tények, felesleges túlzott jelentőséget tulajdonítani annak, hogy éppen lecsúszunk a térképről, viszont a választási törvény sokadik módosítása olyan kitételt tartalmaz, ami minden bizonnyal megnevetteti a világot, és remélem, én leszek az első, aki elmondja a hírt: Magyarországon a 2014-es választási kampányban nem lehet kampányolni az interneten!

Mi van?!

Nem lehet az interneten kampányolni.

A választási törvény borzalmasabb lesz, mint az alaptörvénynek nevezett alkotmány, ami önmagában is világrekord, menthetetlen hülyeségeket tartalmaz majd, és nem kevésbé menthetetlen aljasságokat, de az a kitétel, miszerint az interneten nem szabad kampányolni, nem csak teljesen érthetetlen, de totálisan értelmetlen is, mert az internet nagy, a Fidesz meg kicsi, mint azt már oly sok esetben megtapasztaltuk. Van a II. kerületi internetnél egy emberük, és ő majd ellenőrzi az egészet? Az Amerikai Népszava törli a kampányidőszakban a politikai témájú cikkeket, mert egy tökéletesen agyatlan kormánypárti politikus Magyarországról azt üzeni? A CNN bezárja a honlapját, amíg a magyarok kampányolnak? Kikapcsolják az áramot ötven napra?

Nem akarom hallani a válaszokat, csak elképzelem azt a mentális állapotot, amiben a párt katonái élik mindennapjaikat, miközben ilyesmiket találnak ki, hátha nagyobb eséllyel indulnak a megmérettetésen. Rettenetesen motivált és legalább ennyire ostoba arcokat látok magam előtt, amint próbálják kitalálni, mivel lehetne még csökkenteni az ellenzék lehetőségeit, miközben fogalmuk sincs, hogyan fognak állni egy-két év múlva, segít-e nekik az internet, a rovásírás vagy a füstjelek. Mindegy is, van még idejük, ha akarják, hetente módosítják a törvényt.

De az internet említése megmutatja, hogy senki sem ért semmihez, nem láttak még internetet, választási kampányt, úgy belebutultak a hatalomba, hogy már az előző kampányukra sem emlékeznek. Valami nagyon durva drogot tolnak, vagy nyersen zabálják a marhahúst és már javában lágyul az agyvelejük. Normális politikus 2012-ben nem tiltja be az internetes kampányt, mert nem tudja, nincs annyi hatalma sem, hogy a saját számítógépe fölött uralkodjon, ráadásul még magán sem, mert különben nem csinálna hülyét magából.

Óriásplakáton persze lehet kampányolni, mert azok a haverok kezén vannak, újságokban és közszolgálati médiumokban szintén, hasonló okokból. Nem is értem, miért nem nevezik meg azokat az újságokat, tévéket és rádiókat, ahol lehet kampányolni, és azokat, ahol nem?! Egyszerűbb lenne, Európa meg eddig sem számított, pont akkor ijedtek volna be tőle a fideszesek, amikor a végső győzelemre gyúrnak?

Borotvaélen táncolnak, mert vékony a határ a szabad és nem szabad választások között. Most éppen ott tartunk, hogy free, de nem fair, tehát még leválthatóak, de már tisztességes választásokra nem számíthatunk. Két év azonban nagy idő, addig simán eltörölhetik ezt az egész cirkuszt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (94 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +158 ( 170 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Amíg a saját internetünk elkészül, 4.8 out of 5 based on 94 ratings

  • Hozzászólások(39)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

39 Reader’s Comments

  1. szuper
    faszányos

    „…a későbbiekben küldenének nyeles fésűt, fegyvereket és olcsó műszálas anyagokat, nagyjából mindent, ami a túléléshez szükséges…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  2. Jó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  3. Ilyen egy bicskanyitogató vigasság! :)
    Legalább érthetőbben fogalmazva, mint fityisz-kdnp, vagy papcsák fogalmazásban. :((((((((((((((
    Tényleg lesz fityiszes internet?????
    Akkor megtanulunk hekkelni! :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  4. A választások tavasszal, húsvétkor lesznek.
    Mivel lovas nemzet a dakota, nyeles fésű helyett inkább egy jó nagy nyeles tojás dukálna a dakotáknak. Amolyan lúméretű nyéllel megáldva :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  5. Azért még hátra van egy nagy durranás! Emlékeim szerint valamilyen törvényben bele van írva, hogy az MSZP az MSZMP utódpártja és mint ilyen felelős az elmúl 50-60-80-100 vagy 2000 év hibáiért. Krisztus megfeszítése is nagyrészt az MSZP-nek köszönhető. Namármost ennek alapján az MSZP nevezetű pártot ki kell zárni a választhatóságból.
    Sok üveg márkásabb italba mernék fogadni, hogy be lesz dobva ha úgy érzik, hogy ezen fog múlni a további szabadrablásuk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +64 (64 szavazatból)
  6. szerintem már sokadszor van belinkelve, de – minő meglepetés! – ide is passzol:
    ” A Svéd Királyi Akadémia döntése szerint az idei fizikai Nobel-díjat nem
    Stephen Hawking kapja a “A kvantumállapot változások, az energiafluktuáció
    és béta-bozon perdület lineáris összefüggései” címet viselő kutatásáért,
    hanem Orbán Viktor magyar miniszterelnök, aki békemenetével az Einstein-féle
    relativitáselméletet megdöntve bebizonyította, hogy a sötétség gyorsabban
    terjed, mint a fény. “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +88 (88 szavazatból)
  7. Ismét leírom:
    A regisztrációról annyit, hiába hivatkoznak hogy más országokban is van regisztráció, kiváncsi volnék arra hogy ezekben az országokban mit szólnának ha a hatalom hirtelen MEGNEHEZÍTENÉ, BONYOLULTABBÁ, SAJÁT ÉRDEKÉBEN ÁTALAKÍTANÁ A VÁLASZTÁSI RENDSZERT! Mert nálunk ez történik!

    Szerintem a választási törvényt naponként fogják változtatni, aszerint miket írunk itt, vagy más fórumokon!

    Ne legyenek illúzióink, NEM LESZ szabad választás! A fidesz mindent, mindenkit ellenőrizni fog, a bizottságok tagjai is csak fideszesek lehetnek, függetlenek álcázva, mint a többi “független” hatalmi ágnál!
    Ezért senki nem tudja majd kikre szavazott, azt amit bejelölt a lapon, vajon hova számolják majd!
    A népfront ehhez képest demokratikus választási csoport volt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (42 szavazatból)
  8. Az én kampányszövegem: szívesenhálnékanyáddalfelcsútibaltazár!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  9. Suppper! Para! Nagyon supper!
    Köszönöm.
    Nagyon félnek ezek az emberek. Egyre jobban erősödik bennem az előrehozott választás gondolata.
    Meg tudják csinálni és meg is csinálják, ha úgy érzik . “itt az idő”.
    Minél tovább alázzák a népet a hazugságaikkal, trükkjeikkel, annál nagyobb a valószínűsége egy sikeres bojkottnak/vagy egy sikeres nyerésnek(?), ezért elébe kell menni. 2013első fele: választás Magyarországon. Az ellenzék még nincs felkészülve, az ő táboruk kemény magja OK, a határontúliak “hála-voksai” OK, —> na erre varrjatok gombot. “Szívatás kettes tárgykör”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  10. jozan67
    2012. november 13. kedd
    18:11
    Fura egy izlésed van :)
    Háljon vele a Goj Motorosok lova!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  11. Para el van maradva egy brosúrával: komoly szakemberek vannak Iránban, akik mosolytalan arccal tanulmányozzák az iráni internet szolgáltatást, mint a világtól lekapcsoltat. ;-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  12. Az, h miért hallgat a nép, azt még megértem. a félelem árnya vetül rájuk. A nemzetet leigázta egy maffia társaság, úgy h elfoglalták az államhatalmat. Van-e még egy olyan ország ahol a 3 állami vezető kollégista szobatárs volt? Ugye nincs.
    És az európai unió vezetői mélyen hallgatnak, súnyitanak. Talán elbóditotta őket a magyar mézes pálinka. A NATO vezetők is hallgatnak. Merckle asszony nyilatkozta értjük, a mozgató rugókat… De jó neki, h érti. Jó lenne ha mi magyarok is értenénk, a német -magyar susmust és összeborulást. Vagy már Németország ipari háttere, élettere vagyunk? Mert ugye a németek mindenek felett, vagy tévednék. Miért nem beszél nyiltan Merckle erről a mozgató rugókról? Mi maradhat reménynek , egyedül Amerika, pontosan úgy mint a 2. világháborúban. Ha nem segit belesüppedünk az orbáni posványba. Amerika segits, h a nép lerázza magáról az államhatalmat elfoglalt maffia béklyóját. felszámolásában

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  13. Avi
    Ezt azért még néhányszor jól megfontolják. Mert a választók seperc alatt átmennek a DK-hoz, és felettébb kétlem, hogy Al Csutka ekkora szívességet akarna tenni Gyurcsánynak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  14. A megoldások egyike a “Hotspot Shield”.
    Hirtelen IP alapján Floridában, vagy Nyugat-Londonban találod mafad, és még a hulu-t is nézheted orbanisztánból. Oszt keressenek. Ha még minden bekapcsoláskor megváltozik a hálókártya egyedi MAC-címe is, (UPC-sek és némely MAC-et figyelő más szolgáltatóknál lévők NE!) is megváltozik, a kíváncsiak nyalhatnak sót!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. A nyeles fésűért irodalmi Nobel-díjat Parának! Most! :)
    Mégis csak jobb, ha az ember röhögve sír saját nyomorúságán…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  16. Nem történt semmi rendkívüli.
    Kerényi elmagyarázta Bolgár úrnak, hogy a centrális erőtér 12 évi egybefüggő kormányzást jelent.
    -Mi van, ha az ellenzék közbekormányoz?
    -Az nem lehet, mert az váltógazdálkodás és nem centrális erőtér.
    Tehát csupáncsak a centrális erőtér alapozása folyik.
    Lehet, hogy azért csak 12 év, mert az elmúltnyócév közbejött.
    Így most már csak 12 évre betonoznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  17. Az igaz, most még ott tartunk, hogy a választás free, de mire eljön az idő már nem biztos, hogy ez így igaz! Ugyanis minden jel arra utal, hogy ez a választás nem lesz szabad!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  18. Azt szerintem azért leszögezhetjük, hogy például ami annak idején zárt körben öszödi beszédként elhangzott, amiért megégett a pesti belváros, kismiska volt ahhoz képest, amivel-amikkel mostanában itt nekünk nyilvánosan szembesülnünk kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (34 szavazatból)
  19. Ne aggódjatok, nem lesz itt semmi gond.
    Majd szépen lepapírozzák, minden a legnagyobb rendben lesz. Beleírják a kotmányukba, hogy a szolgáltatók kötelesek kiadni bizonyos fórumok hozzászólóinak neveit; ha ez nem megy, mert a szerver szerencsére nem itt van, akkor a szolgáltatók kötelesek lesznek elérhetetlenné tenni ezeket a szervereket. Meg majd jópáran érdekes rosszindulatú programokat — billentyűzetnaplózókat, kémprogramokat stb. — fognak találni a gépükön (ha ügyesek — mert ha nem, észre sem veszik majd).
    Érdemes megismerkedni a proxy és a titkosított adatátvitel fogalmával és eszközeivel (legtöbbjük freeware). Még a végén szükség lesz rájuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  20. “Köztudomású, még a kormányzó párt legádázabb hívei sem vitatják, sőt inkább büszkélkednek vele, hogy a legáltalánosabb választási visszaéléseket a választást megelőzően követték el, a választói névjegyzékek összeállításánál. Egy másik visszaélésfajta volt az a terror, amit a hatóságok különböző képviselői a kormánypárti jelöltek érdekében úgyszólván majdnem mindenütt kifejtettek. Másik általános visszaélés a szavazócédulák tömeges, szándékos érvénytelenítése volt. Itt beszélünk különösen a szándékosan tintafoltos asztalokról, amelyek a behajtott szavazólap alsó felére visszanyomták a keresztet, beszélünk a behajlított hegyű késekről, amelyekkel a borítékokat kinyitogatták, és a szavazólapokat megsértették, beszélünk a gyűrűbe helyezett kis ceruzavégekről, amelyekkel láthatatlan módon még egy keresztet tettek az ellenzéki szavazólapokra.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  21. Miért nem tudok “értékelni” ? Csak a csillag forg ész nélkűl.
    Para irása szuper, mint (majdnem) mindig. De ennyire szeretem a hozzászólásokat is. Köszönöm mindnyájatoknak, hogy sirva nevethetek, vagy nevetve sirhatok.
    Hétfőn meg találkozzunk a Parlamentnél, 17 Órakor, szeretettel várunk mindenkit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  22. Megbocsáthatatlan: Bujáknál írtam, hogy Para most nagyon jó volt, de Bujákra is igaz. És Parára is.
    A regisztrációról. Egy hsz-ből loptam. A fő ürügy a feliratkozásra, hogy máshol is van. Persze, hidrogén (H) és Klór (Cl) sokfelé megtalálható, például a vízben (H2O) és a konyhasóban (NaCl). De a sósavban találkozik (HCl), az pedig már halálos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  23. Ja Zsazsa! Megyek, és viszek még egy embert is!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  24. a sarokba sírtam bele a röhögéstől. oks, para, ez nagyon ott van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  25. Pedig nem olyan nehéz megakadályozni az interneten a tiltott választási hirdetések olvasgatását.
    Csak le kell kapcsolni a kampány idejére a magyar internetszolgáltatókat. Ha valaki makacskodik, a telefonokat is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  26. És minden a demokratikus ellenzék összefogásának irányába hat!!! De nem a differenciált összefogásra, ahogyan Para és Juhász is gondolja! Ugyanis a kirekesztési mizéria éppen Orbán érdekét szolgálja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  27. Van egy ötletem. Zuckenberget be kell léptetni a Fideszbe. Pénzzel azt hiszem nem nagyon lehet lekenyerezni, talán a turulból jövéssel meggyőzhető. Utána már az FB is az ő kampányfelületük lehetne.
    Kösz, Para! Klassz vagy. Csak a Stumpf beszélgetést tudnám feledni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. Mindig nagyra becsultem Para Iråsait!

    Ez sziten egy remek ! Szivesen vårolnåm meg “Para Øsszest”!

    Ami pedig a temåt illeti, mostmår igazån tenni kene valami az ørulet ellen, mert
    a 24. oråba leptunk!
    Azon tul hogy szenved az Orszåg, lassan kivivjuk az egesz vilåg jogos megveteset!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. coMMMunity,
    Honnan az idézet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. EURÓPA ÉS A VILÁG HAGYJA?
    AKKOR DÖGÖLJÜNK MEG!
    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  31. Báthory Ödönke

    girbegurba:
    Idézet saját magától, illetve a ‘20-as, ‘30-as évek híreiből. Érdemes elolvasni a többit is:
    http://www.commmunity.eu/2012/11/11/voks-populi-2/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Valaki meghatároz valamit (gyakorlatilag mindent), a többiek nem mernek ellentmondani, különben mennek a levesbe a szocik, zsidók, cigányok, kisgyerekesek, tanárok, katonák, munkanélküliek, rokkantak és a többi, valamiért nem kívánatos csoport mellé.
    Így aztán ha nem lehet Interneten kampányolni, akkor nem is lesz netes kampány :)) “Oszt jónapot!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. Fantasztikus a fidesz! El fogja érni amit eddig nem nagyon, mégpedig azt hogy a széthúzó nemtörődöm társadalom felkel, körülnéz és ítél. Persze sok munka van még addig de nagyon ügyesek! :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. Tardos János: Eb ura karó
    .
    “Török Monika
    2012. november 8. csütörtök
    18:24
    én besírtam a sarokba a röhögéstől. tud ez a tardos!
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)”
    .
    Para-Kovács Imre: Amíg a saját internetünk elkészül
    .
    “Török Monika
    2012. november 14. szerda
    06:24
    a sarokba sírtam bele a röhögéstől. oks, para, ez nagyon ott van!
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)”
    .
    Hm. Milyen lehet már az a sarok…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  35. Elektronikus vasfüggöny.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  36. 2014-ben nem lesz választás.
    Ami most van, az csak ezért kell, hogy legyen mivel elfoglalnunk magunkat addig is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  37. Úgy néz ki, hogy nem lessz választás, mivel a bonsai Napoleon ( a nagybetü tisztelet az igazi Napoleonnak) csak arra vár, hogy legyen egy kis zavargás lehetőleg egy kis lövöldözéssel egybekötve, így akkor be lehet jelenteni a szükség állapotot bizonytalan időre de legalább 2-3 évre. Mit gondoltok mi célt szolgál a tűzoltók rendfenntartói (éleslövészet) kiképzése a vámosok erősítése újabb kontingens lőszerrel, fegyverrel (taktikai késsel ugyan minek ?). A TEK bármikor bárkit ellenőrizhet titkos szolgálati eszközökkel, a provokátorok szerintem már késszen állnak, bár ne legyen igazam. Egyébként Para írása nagyon jó, legalább nevessünk amig lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  38. taotológia
    2012. november 14. szerda
    13:30
    ?????????
    Na és?
    Ez a szavajárása?
    Vagy mit szerettél volna közölni a hsz-eddel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  39. Nem vettétek észre, hogy nem
    választási, hanem
    ÚJRAválasztási
    törvényt csinálnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos