Ronai and Ronai
AMERIKAI

Csepeli György: Parlamenti doktorok 2012. november 22. csütörtök 18:10

  • Hozzászólások(75)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Csepeli György: Parlamenti doktorok

Vámpírok bálján lehet annyi rossz arcú férfit és nőt együtt látni, mint ülésnapokon a magyar parlamentben. Senki sem ura a testének. Kövérek, izzadtak, arcuk betegesen fakó, mosolyuk vicsor, foguk ukrán, ruházatuk kínai. Miközben riadtan menekülnek az őket interjúvoló újságírók elöl, féltve óvják egyetlen munkaeszközüket, jobb kezük mutatóujját, mely ha eltörik, oda a képességük, ami miatt havi egy milliójukat kapják. Aki nem tud többé gyorsan, reflex szerűen gombot nyomni, az kívül marad a Nemzeti Együttműködés Rendszerén.

E rémisztő sokaság különös vonása, hogy szinte mindegyikük neve mellett ott ékeskedik a doktori cím, melyet normális esetekben egyetemeken végzett tudományos teljesítménnyel szokás megszerezni. A szóban forgó társaság tagjai viszont tudják, hogy az ő esetükben ez nem így történt. Az ő doktori címeik kézen és közön, szívességekért cserébe vagy pénzért megvéve keletkeztek.

Amikor hazánkban is kialakult a doktorok sorozatgyártására szakosodott ipar, akkor még gyerekcipőben jártak a csalások kimutatására alkalmas technológiák. Ma már azonban pár percig tartó eljárással bármilyen szövegről kideríthető, hogy mi benne az eredeti, s mi az, ami átvétel.  Ez az eljárás a parlamenti doktorok halála. Nem lenne meglepő, ha valamelyikük hamarosan előrukkolna egy törvénnyel, mely bűncselekménnyé nyilvánítaná tartalomelemző szoftverek alkalmazását tudományos művek eredetvizsgálata céljából.  Egy ilyen törvény hiányában rettegnek a doktorok, hiszen tudják, hogy nyakukon a kés. A bajt megelőzendő új törvények készülnek.  Elvileg elég lenne egyetlen Nemzeti Egyetem, mely kérvény alapján adományozhatna nemzeti doktorátust az arra méltónak tartott személyeknek. Amíg a Nemzeti Egyetem létre nem jön, a meglévő egyetemek archívumait kell eltüntetni.  Úgy fog rendelkezni a törvény, hogy az egyetemek és a főiskolák a disszertációkat semmisítsék meg nyomban megvédésüket követően.

A 21-ik század tudományszociológiai rejtélye, hogy mi vonzza ezeket az embereket a doktori címhez? Olvasni, írni nem tudnak. Beszédük makogás. A világ számukra félelmetes és riasztó.  Sehol nem érzik otthon magukat, kivéve a pincét, ahol a pálinkájukat főzik, s az ólat, ahol disznaikat hizlalják. Senkinek nem tartoznak semmiféle felelősséggel.  Mit jelenthet számukra az a két betű, melyet jó, ha leírni tudnak nevük előtt, de jelentését már nem ismerik, hiszen nem tudnak latinul. Szorgos gombnyomogatásaik eredményeként az ország szellemileg kiürül és leépül. Nem lesz senki, akinek imponálhatnának doktori címeikkel, mert mindenki külföldön lesz, aki írni, olvasni, számolni tud.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (81 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +128 ( 140 szavazatból)
Csepeli György: Parlamenti doktorok, 4.9 out of 5 based on 81 ratings

  • Hozzászólások(75)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

75 Reader’s Comments

  1. Lehet , h azt gondolják a doktori cim egyfajta rangot jelent. Tiszteletet, megbecsülést. De miért is vágynak erre? Talán egyszer elmondja valamelyikük.
    Talán egyszer valaki bevallja mit tett és hogyan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  2. 3évvel ezelőtt (44évesen)nappali tagozatos egyetemi hallgató voltam.Évvégén nem írtam +két zh-t,egy kiselőadásom elmaradt(családi,magánéleti tragédia ért).1évet passzívra tettem.Mikor vissza akartm menni,közölték:”az állami ingyenes helyem elúszott,a minim.kreditpontok hiánya miatt”..Aztán jött a Hoffman R.féle “oktatási koncepció”.Nem lesz diplomám.Othon a kisfalumban a 10.éve polgármester értelmiszintje:”8×9=53
    Pécsvárad nem Baranya Megyébn van,Bátor női név.Hogy kell leírni,h.négyzetméter?ÉS Ő A KIRÁLY..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  3. Orbán sokáig dolgozott rajta, h a hozzá hasonló megfelelőek kerüljenek a megfelelő helyekre, így lettük príma maffia-állam, ne tessék annyira finnyáskodni, pálinka és disznóól – ez a mi hazánk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  4. papirvagokes
    Pálinkás butykos és bő gatya

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  5. Egyetértek az írással. A butaság és a rosszindulat diadalának vagyunk tanúi a parlamentben. Nemcsak a doktori címek, hanem a szakdolgozatok jelentős része sem a feltüntetett készítő szellemi terméke. A tudományos életben is sunyi klikkrendszer uralkodik.
    A tisztességes munkának nincs becsülete, csak a kapcsolatok számítanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  6. papirvagokes és girbegurba
    Csak óvatosan, az urak erre nagyon kényesek Emlékezzenek Landeszmanra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  7. A Varánuszról gyűjtöttem:
    orica 2012.11.23. 23:11:50
    OFF

    Újabb magyar Hungarikum!

    Szenzációs leletről számoltak be magyar zoológusok. A (pénz)esőerdők talaján egy teljesen új fajt fedeztek fel, a szójártó férget (latin neve Sophosos Politicus Hamiscus).
    Napközben a parla menta levelei között bujkál, onnan hallatja hangját. Utoljára a Kameraerdő környékén látták, a Mikrofon-erdőn túl.
    Alapvető tápláléka az orbáncfű. Ennek fogyasztása után révületbe esik, és fejlett hangutánzó képességét felhasználva összefüggéstelen szavakat rikolt, utánozva a papagájokat. Az erdőben élő zembereket és állatokat (főleg birkákat) ezzel gyakran megtéveszti, tudat alattijukba vájja be magát. Élősködő életmódot folytat. Fajtársaival a bioszféra alsó szintjén élő egyedek vérét szívják. Intelligencia hányadosa a házimacska szintjén van és ugyancsak az orbáncfű hatására folyamatosan amnéziában szenved.

    Fosztódással szaporodik.
    Jelenleg még védett, de erősen kártékony hatása miatt bármikor várható átminősítése és kötelező gyérítése.

    A teljes cikk Brehm: Az állatok világa kötetének visszamenőlegesen módosított, átdolgozott kiadásában olvasható.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  8. kapcsolódó hozzászólások:
    - kéretik a tetves házimacskákat nem dehedonizálni:-)
    - egy kis génmanipulációval nem e lehetne oszlással szaporodásra bírni őket?
    - És révületében futsall játékosnak hiszi magát, erős orvbűni másodlagos nemi jegyeket növesztve. Remélhetőleg kihalófélben lévő és senki nem akarja megmenteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  9. Nekem a ‘80-as években 3 kolléganőm,3 egymás utáni évben ugyan azt a szakdolgozatot adta le,nem egyforma érdemjegyet kaptak érte.
    Az elő-és utóéletét nem ismerem.
    Nem volt ritka,hogy vizsgadolgozatokat kértünk és adtunk tovább,vagy címcserével többször is beadtuk. (És ekkor már nem a 20-as éveinket tapostuk,és volt már alapból legalább egy diplománk.)
    A diák mindig is diák marad.Csak annyit csinál,amennyit engednek neki,mindegy,hogy hány éves.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  10. T. Emigrant 16,06 !
    .
    Hát ami engem illet, én bizony ha visszamehetnék az időben és lehetőségem lenne Hitler Adolfot felvételiztetni a Képzőművészeti Akadémiára*, bizony mindent elkövetnék, hogy fölvegyék. Ezzel talán megelőzhetném a világtörténelem eddigi legnagyobb diktátorának és az ő náci rendszerének kibontakozását és tombolását…
    …És ha már visszamehetnék időben, és lehetőségem lenne rá, 1989-ben Orbán Viktort gyorsan megtenném a magyar labdarúgó válogatott csapatkapitányává…
    *
    Meggyőződésem, hogy a fenti beavatkozásaim okán sem az egyetemes képzőművészet, sem a labdarúgó sport nem szenvedne akkora kárt, mint amekkora katasztrófát okoztak és okoznak ezek a szörnyetegek az egész emberiségnek…
    *
    *Tudniillik Hitler – érettségi nélkül – ide felvételizett. “Sajnos” sikertelenül. A vizsgabizottság elnöke az építészet felé tanácsolta. Attól kezdve a kupolás épületek lett az egyik mániája > Berlin romjai alatt is a romokon megépítendő, kupolákkal megrakott álomváros, Germánia [Albert Speer ipari miniszter készítette] makettja fölött álmodozott.
    Minden őrültnek van legalább egy rögeszméje, neki a kupola volt. Orbánnak meg a stadion – Hát Istenem… és ő még doktor is.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  11. Csepeli Györgynek persze igaza van abban, hogy undorítóak ezek az áldoktorok, de én ugyanolyan undorítónak tartom, amikor a maga belvárosi fennsőbbsége tudatában gúnyolódik azokon az embereken, akiknek “a foguk ukrán, a ruhájuk kínai, pálinkát főznek és disznót hizlalnak”. Nem, Csepeli György, a csaló áldoktorokon lehet gúnyolódni, de senki sem lesz több attól, hogy nem hizlal disznót. Tessék egy kicsit visszaolvasni a szép szavakat az emberek morális egyenlőségéről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  12. Hell István
    Van bizonyos leszakadó réteg akiknek valóban “a foguk ukrán, a ruhájuk kínai”, és van egy felkapaszkodott, gátlástalanul feltörekedett másik réteg, akik mellesleg “pálinkát főznek és disznót hizlalnak”, de a kultúrált megjelenés, viselkedés szabályait nem tartják be.
    .
    Csepeli György ezt írta: “Senki sem ura a testének. Kövérek, izzadtak, arcuk betegesen fakó, mosolyuk vicsor, foguk ukrán, ruházatuk kínai.”
    Mindegyik jelző – szimbolikusan, átvitt értelemben – a parlamenti képviselők önmagukkal szembeni igénytelenségére utal. (Akinek nem inge, azt nem érinti.)
    Szerintem az értelmezés így korrekt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  13. Pálinkás butykos és bő gatya
    1. Én is Landeszman főrabbira gondoltam, de már nem emlékszem a pontos kifejezésre. Ezért hivatkozás nélkül valami hasonlót írtam.
    2. Azért sem leszek óvatos!
    3. Ide tartozik a Kertész Ákos és Frau Rose közti lényegi összefüggés: A mi gyermekkoronkban is hagyományból még így működött, de most újra, és sokkal inkább úgy kezdik működtetni az oktatást, hogy az alattvalókat neveljen. Mindig van néhány kivétel, néhány zseni, aki saját erőből felülemelkedik a poroszos rendszer elnyomó gépezetén, de a nagy többségbe beleivódnak az alattvalói reflexek. Ez látszik genetikus örökségnek (“genetikusan alattvaló”), pedig olyan kulturális örökség, amit a politikai katolicizmus rendszere tart fenn, illetve a látszólag ellene fellépő rendszerek ugyanezen emlőkön nevelkedett oktatásügyi hivatalnokai. Rózsi néni a NER egyik lényeges hadvezéri posztján áll.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Proaktiv, akkor még egyszer. Lehet persze gúnyolódni “egy felkapaszkodott, gátlástalanul feltörekedett másik réteg”-en, de miért kéne gátlásosan (vagy sehogyse) felkapaszkodni? Én szeretem, ha az emberek feltörekednek, felkapaszkodnak, és ezen nem tartom illendőnek gúnyolódni. Tudom én, hogy nem szép az ukrán fogsor, nem rokonszenves egy izzadó, kövér test (a kínai ruha más, igazi amerikai jeanset már csak Kínában és Hongkongban gyártanak, de legyen ez is csúnya). De egy politikai vitában az ilyen érvek gyengítik az érvelést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  15. Hibajavítás:
    Frau Rose helyett: Tante Rose.
    Elnézést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. “LÓ” doktor :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Hell István
    Nem hiszem, hogy gyengítené az érvelést. Olyan ellenféllel küzdünk, aki ellenségnek tekint bennünket, és akivel nem lehet békülékeny hangon beszélni, mert csak gyengeségnek veszi. Hatás-Ellenhatás, azaz Amilyen az Adjon Isten, olyan a Fogajd Isten. Következetesen és keményen kell visszaverni minden eszetlen érvüket, el kell utasítani minden bevésni kívánt sztereotípiát. És igen: olyan erős stílusban, ahogy tőlük “megszokott” A kevesebb nem használ!
    Ősi magyar mondás: Legjobb védekezés a TÁMADÁS. És már nagyon itt az ideje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  18. Hell István
    Én az anyagiakról és a mellőle hiányzó szellemi igényről, kvalitásról írtam, ha nem is volt eléggé körülírva.
    Ezennel pontosítok:
    Az “egy felkapaszkodott, gátlástalanul feltörekedett másik réteg” alatt az anyagi gátlástalanságot értem, amivel nem párosul a kultúrált viselkedésnormák elsajátítása. Ha a lehengerlő nagyképűség, a kivagyiság, mások lenézése mellett a szembeszökő kulturális fogyatékosság nem képezheti gúny tárgyát, akkor mi?
    .
    Egy példa:
    Hiába tesz valaki alá a papa vagy az állam hatalmas Audit, aki nincs tekintettel másokra, akármilyen nagy kocsival is mászkál, magát égeti. Akkor is, ha nem tud róla, mert annyira hiányosak az ismeretei. Mások észreveszik az ellentmondást és levonják a konzekvenciát.
    .
    Egyébként figyelemre méltó, hogy a Nyugat-európai országokban – de másutt is – az állami kocsik szeriőz Mercedesek vagy BMW-k. Oka: Audival a ficsúrok járnak, nem pedig felelős munkát végző, komoly emberek.
    .
    Itt pedig az anyagilag gátlástalanul törtető, kivagyiságra szerződött kormánytagok szinte kivétel nélkül mind Audit használnak, ráadásul még büszkék is rá – a balgák. A sor természetesen folytatható, a kocsi csak egy kiragadott példa. Mi ez, ha nem önmaguk égetése? Szellemi nihilizmus a négyzeten. (A ficsúrok már csak ilyenek.)
    .
    Az anyagilag gátlástalanul feltörekvők nincsenek tisztában vele, amit rajtuk kívül mások tudnak, akik kiismerik magukat valamennyire a világban. Azt hiszik hogy, pedig dehogy.
    Legalább néha konfrontálódnak a tényekkel. Most éppen Csepeli György hívta fel az ellentmondásra a figyelmet. Jól tette.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. Bár Martonyi nem használja, de ő is doktor, gyakorló ügyvédként nem is lehetett más. Valahogy nem került át Magyarországra az infó, vagy (MÁR) nem éri el a magyar médiák ingerküszöbét, én is brazíliai magyar ismerőstől hallottam, hogy mennyire leégette az országot egy ottani szereplése során.
    A TV-ben egy Magyarországról szóló műsor végén, amikor mindenki már távozóban volt, elmarta a mikrofont, és nyílt színen egyenes adásban belekezdett az általa a külügyéreknek is kötelezővé tett narancsköd ontásának. Egy ideig mindenki elhűlten nézte, aztán végre el tudták tőle kobozni a mikrofont- de ezzel jobban bemutatta a qurmány “minőségét” mint bármi mással.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Kekec! 22,48
    *
    Remekeltél.
    Ez a pár mondatod akár lehetne az Amerikai Népszava arcpoetica-ja is.
    Köszönöm, mert helyettem is szóltál.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Proaktív!
    *
    Szellemes, jaj de jó !!!
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. A PARVENÜ KABINET ÉS A MÓDI
    *
    …És akkor még nem említettétek a magas fényezésű, “városi terepjárókat”, illetve azok tulajdonosait, akik bemennek a belvárosba gatyában (szó szerint, térdig ér és laza) valamint atlétatrikóban. Ennél már csak az visszataszítóbb, amikor egy valóban elegáns kocsiból száll ki egy ilyen nevetséges klottgatyás alak…
    Mellesleg a városi dzsekizésnek sem vagyok a híve. Jó lenne, ha az egykori “úri szabóknak” ismét lenne munkájuk, a munkájuknak pedig becsülete, akik az uraknak öltönyt, a hölgyeknek meg kosztümöt szabtak és varrtak… És vissza kéne adni egy régi szó becsületét amely mégiscsak a városokat, belvárosokat jellemezte. Ez a szó az elegancia.
    *
    Orbán és bűntársai egész ellenzékiségük idején kihajtott inggallérban, vagy zakó nélkül ingujjban tetszelegtek a magukfajta plebsz előtt, hogy azok is lássák, mennyire közülük valók ők is. Aztán jött a fehérnemű és kormány váltás, ismét fölkerült az öltöny és a nyakkendő. Talán most már nem annyira fontos “az alsó kaszthoz” tartozás látszata sem, legfeljebb egy Videoton meccs erejéig… Nem érdemelnek ezek mást, mint gúnyt és megvetést…
    *
    ui.:
    Az elmúlt 20 évről már nem is szólva, hogy az alatt hányszor váltott gúnyát ez a parvenü gyülekezet – a fiatal demokrata dzsekijén és a póóógári . a t i l l á n . [emlékezzetek csak 2006-ban még ez volt náluk a sikk] keresztül a mai népnemzeti hazaffy öltönyéig… fárasztó lehetett, de (nekik) megérte.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  23. Ez van, amikor a hozott inteligencia a disznóolból való. Semmilyen magas szintű végzettséget adó iskolával/ban/ nem lehet a hiányzó inteligenciát pótolni. Amennyiben van, azt csiszolni lehet, amennyiben nincs akkor az csak tudálékosság marad. Sajna ez a jellemző a parlamenti elitre. A kormányzó erő megkapta a lehetőséget arra, hogy a sok doktor – némelyik elől-hátul is az – valamit tegyen az országért, de nekik csak a saját piszkos kis óluk elfogadhatóvá tételében merült ki a lehetőség. Szánalmasak ezek a kisz szemináriumon nevelkedett senkik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Ráadásul ezek beszélnek polgári értékekről?
    Menjenek már vissza a történelemben, és tanulmányozzák, hogy mi is az, és hogyan nyilvánult meg.
    Sajnos napjainkban kevés a példamutatóan polgári értékeket valló, és aszerint is élő, megmutatkozó politikus.
    Ezeknek a polgári érték: rövid gatya, atléta, zsebre dugott kéz, és el ne felejtsem a legfontosabbat, szotyizás az offshore lovagokkal, valamelyik stadion “páholyában”!
    Mert a színházi páholyt biztosan nem ismerik. Azt ugyanis szenzációként tálalnák, ha valamelyik megfordult volna egy előadás alkalmából benne.
    Az állami ünnepség kivételével…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  25. Bunkóság:1O -es skálán
    Szolidaritás.O
    Tisztelet:O és sorolhatnám napestig.Itt tartunk.Az igazán intelligens tanult emberek kerülik a parlamentet.Politikus nem is lehet, mert nem tudja elviselni ami ott folyik t.i. érti a többiekkel ellentétben mennyire lealjasult a parlamenti munka.MUNKA????
    PÉNZ!PÉNZ !PÉNZ ! Erről szól minden és még több pénz.Offshore cégek ahol nem lehet lebukni és ahhoz nem ész hanem elég vastag bőr és jellemtelenség szükségeltetik.Az meg megvan.Csak a reményt vették el, lesz itt még egyszer élhető ország???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos