Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán szerint az ő tiszta fejére van szükség 2012. november 6. kedd 22:09 | AN

  • Hozzászólások(60)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán szerint az ő tiszta fejére van szükség

Budapest – Orbán Viktor levélben köszöntötte fel Helmut Kohlt, aki német kancellárrá választásának harmincadik évfordulóját ünnepelte. Orbán köszöntése természetesen nem Helmut Kohl-ról szól, hanem saját magáról. Az üdvözlet célzás arra, hogy ő legalább harminc évig szeretne kancellár lenni. A távirat mindvégig Orbánról és nem az ünnepeltről szól, Orbán saját gondolkodásmódját próbálja ezúttal Helmut Kohlnak tulajdonítani. Egyebek mellett arról ír, a volt német kancellártól tanulta, hogy a jó szándék kevés a közügyekben: tiszta fej és bátorság kell, hogy a céljainkat elérjük. A bátorság már megvan.

A minden szempontból beszédes dokumentumot a miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan jutatta el az MTI-hez kedden. Orbán Viktor levelének elején hangsúlyozza, Helmut Kohlt olyan államférfinak ismerte meg, aki legjobb tudása szerint dolgozik a világ jobbá tételén, akárcsak ő maga. “Olyannak, aki meg meri kérdőjelezni korának előfeltevéseit” – fogalmaz Orbán, és ennek kapcsán mindjárt Orbánra kell gondolnunk, aki unortodox lépéseiről azt képzeli, hogy ő kora előfeltevéseit kérdőjelezi meg, nem pedig a demokráciát és a jogállamot váltja fel diktatúrával. Orbán kiemelte: az egykori német kancellár “tisztán látta Európa nagy történelmi esélyét és képes volt új utakat törni ott, ahol mások tanácstalanul toporogtak”. Arra ugyan senki nem emlékszik, hogy Helmut Kohl felszámolta volna a jogállamot. Adolf Hitler és Benito Mussolini is képes volt új utakat törni ott, ahol mások tanácstalanul toporogtak. Ezek az előképek inkább hasonlítanak Orbámhoz, az üdvözlet Kohlba inkább belemagyarázza Orbán Viktort.

Orbán szerint mindez egész nemzedékének és személyének is “felszabadító érzés volt”, amely egész pályafutása során elkísérte. Orbán arra emlékeztetett, hogy Helmut Kohlra a magyarok mindig hálával gondolnak majd, amiért segített Közép-Európának és benne Magyarországnak véget vetni a jaltai világrend igazságtalanságának. E tekintetben Orbán a táviratot címezhette volna Horn Gyulának, aki megnyitotta a kelet-németek előtt a határt, vagy akár Gorbacsovnak, aki kivezette a térségből a Szovjetuniót, amely nem azért távozott, mert Felcsút legjobb középpályása a Hősök terén kizavarta őket. Horn Gyula és az akkori Németh Miklós-kormány nélkül Kohl semminek nem vetett volna véget, és ezt ő maga is tudja: számos alkalommal megköszönte Hornnak, és Németország többször is ki is tüntette ezért a volt magyar külügyminisztert.

Orbán Viktor levele végén jókívánságai mellett azon reményének is hangot ad, hogy hamarosan ismét személyesen találkozhat a volt német politikussal. Ez a levél lényege: a Nyugat által bojkottált új letet-európai diktátorral tekintélyes politikus nem tárgyal, ha valamit üzenni akarnak neki, akkor Angela Merkel magához rendeli, és közli vele. Rajta kívül másnak nincs gusztusa Orbánnal kezet fogni. Orbán most arra használta fel Kohl évfordulóját, hogy magáról beszéljen, magát dicsőítse, a demokratikus jogállam elpusztítását Kohl nevével hitelesítse, és a mi a legfontosabb: meghívassa magát, hogy ne legyen pária Európában, és Kohlt arra használja fel, hogy Európánban az új típusó katolikus klerikális alkotmányba írt fasiszta rendszert legitimálja és konszolidálja.

Németországban harminc évvel ezelőtt, 1982. október 1-jén konstruktív bizalmatlansági indítványával megbuktatták Helmut Schmidt szociáldemokrata kancellárt, helyére a keresztény-liberális koalíció jelöltje, Helmut Kohl került, aki ezt követően rekordhosszú időn át, tizenhat évig töltötte be a kormányfői posztot – emlékeztet az MTI, mintegy sugallva, hogy Orbán és Kohl hasonlósága azt jelenti, hogy Orbán is évtizedekig uralkodik majd Magyarországon, miután megbukttata a szocialistákat. Kohl azonban nem választási csalással maradt hatalomban ennyi időn keresztül, Európát nem rombolta, haenm építette, nem volt szalonképtelen, nem keleti diktatúrák barátságát kereste, nem üzletelt baltás gyilkosokkal, nem lopta el senki magánvagyonát. És hosszú kormányzásának nem egy véres polgárháború vetett véget, ahogyan nem is állították, mint bűnözőt a hágai bíróság elé, mint amire Orbán esetében számítani lehet. Ő erre töri az utat, és egyelőre sokan tanácstalanul toporognak, hogyan lehetne megállítani Magyarország pusztulását.

Talán ha a “bátorságot” felváltaná a “tiszta fej”. Orbán esetében ez nem lehetséges, bár láthatóan az orvostudomány mindent megtesz.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (46 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +60 ( 66 szavazatból)
Orbán szerint az ő tiszta fejére van szükség, 4.8 out of 5 based on 46 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(60)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

60 Reader’s Comments

  1. Tisztelt talalom!
    Már Budapesten is ilyen lehetőséggel lehetséges álláshoz jutni?
    Jézusom!
    Bár akik az Észak-Keleti régiókból elmentek, azok Szombathely, Győr, városában próbáltak szerencsét, mondván ha esetleg ott sincs semmi, akkor közel van Ausztria!

    Kedves kommentelő társamnak üzenem, hogy azért csendesek az utcák, mert az emberek már belefásultak ebbe az egész agyament hóldkoros intézkedésekbe!
    Már úgy látom, hogy mindenki 2014-re próbál összpontosítani, addig valahogy kíhúzni – már aki tudja – utána hátha jobb lesz!!
    De mint tudjuk, a regisztrációval kapcsolatos hóbelefranc még nincs lezárva , addig míg számtalanszor fogják, alakítani , formázni kényük-kedvük szerint!

    Amikor elvették a 3000 milliárd forintot, már akkor kellett volna lázadni és hőbörögni, de az is lecsendesedett !
    2013-tól pedig jönnek a megszórítások tömkelege, kérdés már csak az, ki meddig bírja idegekkel és persze pénzel!
    Bartus László szavaival élve és egy picit átfogalmazva ” Mikor kezdünk már el órdítani?”
    A válasz egyszerű, SOHASEM!
    Majd 2014-ben ha sokan megyünk szavazni és nem Orbánra szavazunk , akkor esetleg lehet valami az egészből!
    Csak az még olyan messze van!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  2. Van nekünk egy “tiszta fejünk”.
    Tiszta üres!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  3. Azért van még mindég a porondon ez a felcsúti agyalágyult nép nyúzó senki,mert nagyon birka türelmű a magyar. Az ujságíró klubba a Mészáros Tamás és a Bolgár György is és velük együtt még sok más ismert értelmiségi emberek állandóan szépítik
    és szalonképesen igyekeznek védeni ezt az embert,mert féltik a zsíros állásukat,és ők sem a szegény nép mellett vannak.Nagyon jól beolvasott az az MSZP-és fiatal ember a miniszternek,az ország gyűlésen,kár őt bántani Tisztelt Urak! a fiatal emberen kívűl még nagyon sokan vagyunk az ő véleményén, sőt az én véleményem pedig az,hogy igen is beteg agyilag az orbán rángatózik a szája,a válla a karja és úgy néz az emberekre mint egy gyilkos.Hát mi ez,ha nem elme baj.Egy elmebajos ül a miniszteri székbe.SZÉGYEN!! El kell zavarni minél előbb ,menjen vissza GRÁZBA az elmére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  4. “… A humanizmus csőre töltve és a Mein kampf bőrbe kötve…” /Karinthy Frigyes/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  5. csakén
    Nem inkább pávabalerinó? Nem nőnemű, és rinocéroszhoz méltóan vastag a bőr a képén. Egyébként hogy néz ki ez a szerencsétlen? Most láttam az előbb az ATV-n, és a kakastaréja középen kettéválasztva valami katasztrófa! Szerintem a fodrásza majd jelentkezik a partizánszövetségbe, merthogy “belülről bomlasztott”
    kormorál
    Eltekintve a körítéstől – még a debileknek is leesik a “beteg” jelző ha elég sokszor ismétlik. Mészáros és Avar csak tanult Orbántól.
    Gonoszka
    és bent olyan sötétség honol, hogy ahhoz képest a Negró világít a szájában.
    Amrem
    bőrkötésből inkább ez:
    “Éva Ruttkai. összes titkai. bőrbe kötve. mindörökre”. (Weöres Sándor)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. Ilyen puhány baloldallal (Olga, Bolgár, Mészáros, Bajnai és tsai) nincs sok remény.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  7. Csörgheő Csuli

    Gets november 6.- hozzászólásához egy kis kiegészítés, hogy még cizelláltabb képet kapjunk orbanescu sanyarú gyermekkoráról , mely nagyban hozzájárult ahhoz, hogy egy torz lelkületű pszichopatává váljék.

    Mint az életrajzi adatokból kiderül orbanescu anyai nagyszülei mezőtúriak.Volt szerencsém odavalósi emberektől -akik pont egykorúak a diktátorral-egy történetet hallanom, íme:

    Nyaranta viktorka a szünidőt gyakran töltötte Mezőtúron. Nagyszülei házának közelében van a híres újvárosi református templom, melynek a kertjében ádáz focimeccsek zajlottak.A kis vikike is meg-meg jelent itt, és az akkoriban még kuriózumnak számító bőrfociját nem akarta odaadni a játékhoz.Ilyenkor a nagyobbak lefogták és teljes erőből a pofájába dobták-rúgták a bőrgolyót. viktorka sírva menekült megaláztatásai színhelyéről és az újvárosi patika /Mezőtúr VIII.út sarka/ lépcsőjén ült le sírni.Persze a vesszőfutása itt nem ért véget ,onnan a járókelők zavarták el ,mert cigánynak hitték.

    A cigány származásáról is kering mind a mai napig a legenda a városban ,mégpedig az , hogy az anyja félrelépett egy helyi cigány emberrel és abból született a kedves vezető.Valamilyen Rafael vezetéknevűt emlegetnek ,amely Mezőtúron a legelterjedtebb vezetéknév a cigányok közt.
    A gets hozzászólásában feltett linkben megnéztem viktorka képeit és hm. mit ne mondjak, nemigen hasonlít a képen lévő apjára. Persze ez még nem bizonyíték./megjegyzem, nekem nem ezzel van a bajom, hanem azzal, hogy ez a tény is negatívan befolyásolta a viktátor személyiség fejlődését, aminek most isszuk a levét/

    Amikor orbanescu visszatért a templomkertbe , megszánták őt a helyi sihederek, megengedték, hogy beálljon focizni.Persze ismét menekülnie kellett ,mert mindenáron győzni akart, ezért szemrebbenés nélkül csalt is, és magát kiáltotta ki döntőbírónak kb . 5 perc játék után.

    Persze akkor még könnyebb volt elzavarni a bajkeverőt, tegyük ezt meg mi is minél hamarabb!!!

    Ui. A történet valós tényeken alapul, a helyszínek mit sem változtak az idők során.
    A történtet elmesélők nem járultak hozzá nevük közléséhez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  8. orKbán ismét durván vizionál:
    .
    http://atv.hu/cikk/20121110_orban_elharitottunk_minden_akadalyt_az_imf_eu_targyalasok_utjabol
    .
    Persze, ezt a tények ismeretében rajta, és prostituáltjain kívül senki nem gondolja így…
    .
    De figyeljétek meg, mi lesz: az IMF persze …szik majd visszajönni (naná), orKbán és prostituált bandája pedig elkezd üvöltözni, hogy a nemzetközi tőke már megint nem segít, mert annyira jók vagyunk, hogy irigyek ránk, és amúgy is, azok “idegenek”, meg ilyesmi.
    .
    A népe nagy része meg vele ordít majd, jobb híján.
    .
    Ez a fajta agyrém és eredményei egy olyan, önmagát gerjesztő folyamat, amit nemigen lehet már megállítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  9. tisztelhölgyeimésuraim

    .
    A “PUHA BALOLDAL” VÉDELMÉBEN
    .
    Jómagam is a puhaság szigorú kritikusa vónék, mégis sokszor gondolkodom el azon, hogy ha a rezsim megszüntetné a két legfontosabb baloldali média-fórumot[az ATV-t és a Klubrádiót], hát akkora vákum teremtődne a számunkra, kedves Olvtársaim, hogy abbaa “hír-űrbe” akár évtizetdekre is belefulladna a mai baloldali propaganda maradék foszlánya is.
    Azt pedig egyikünk sem képzelheti komolyan, hogy nem baj, majd “a történelem úgyis kitermeli az utánpótlást”. Lehet ugyan, de mikor? Hol leszünk mi már akkorra?! Hány esztendő múlva. Addig szükség van a vártán állók puha – gyengeségnek tűnő – ravaszságára is – az ügy érdekében(!).
    .
    Ezért Barátaim – magamat is türelemre intve – felhívom szíves figyelmeteket arra, hogy a “puha újságírók” vergődése a lét és nemlét mezsgyéjén bizony a mi vergődésünk is. És bármennyire bosszant is minket az ő félelemből fakadó teszetoszaságuk, ezeknek a médiumoknak az elesése a csatamezőn – mert az – évekre visszavetné a magyar demokráciának még a nyomait is.
    .
    És, senkinek nincs joga azt mondani, hogy akkor inkább végleg bukjunk el, mert ezen áron nem kell ez a csipetnyi szólásszabadság se… Élve kell a harcot megvívni a Héfejű Sárkánnyal !
    .
    ui.
    Ami persze nem azt jelenti, hogy szüntessük be a kritikánkat a be @ ri újságírókkal szemben. Legyen előttünk Nagy Navarró Balázs nagyaszerű példája és követeljük az ő harcának mind szélesebbkörű ismertetését!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Nagyon nehéz választani a brómos leves és az éhezés között,ha az ember dugni szeretne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos