- Amerikai Népszava Online - http://nepszava.com -

Közgép elleni tüntetésért közmunka

Tuesday, November 13th, 2012 In FEATURED, Magyarország | Comments Disabled

Közgép elleni tüntetésért közmunka

Budapest – A Közgép elleni tüntetésből közmunka lesz, miután az LMP képviselői nem kívánják kifizetni a büntetést. Akik azt mondják, hogy nincs diktatúra, azok összevethetik ezt Kínával. Orbán még a kordonokat is lebonthatta, az ő rendszerében demonstrálók kedvét elveszik a büntetésekkel. Az Orbán-rendszer fasiszta diktatúra, és csak azért nem lő a polgárokra, mert azok meghúzzák magukat az Orbán által kijelölt határokon belül. Orbáné a Közgép, a népé a közmunka.

Nem fogják kifizetni az LMP tagjai azt a százezer forintnyi bírságot, amit a Közgép bejáratánál tartott demonstrációjuk miatt szabtak ki rájuk, inkább közmunkában ledolgozzák. Szabó Rebeka például a Természettudományi Múzeumban lesz teremőr.

Jogerősen fejenként százezer forintra büntették az LMP képviselőit és aktivistáit a Közgép bejáratánál rendezett nyári akciójuk miatt. A bírósági határozatot még nem mindenki kapta meg, de folyamatosan születnek a jogerős határozatok – mondta a párt frakcióvezetője, Jávor Benedek kedden sajtótájékoztatón.

Az LMP-sek egy része nem akarja ezt a pénzt befizetni, mert szerintük az csak visszacsorogna abba a korrupt rendszerbe, ami ellen tiltakoztak, így a közmunkát választják. Szabó Rebeka, az LMP egyik országgyűlési képviselője már jelentkezett is közmunkára, és mivel biológus, a hivatalban a Magyar Természettudományi Múzeumhoz osztották be, ahol teremőri munkát kell végeznie. Azt mondta, hogy összesen 15 napon kell nyolc órát dolgoznia, és ezt a képviselői munkája mellett igyekszik majd hétvégéken letudni.

Jávor Benedek azt mondta, hogy sok LMP-s családi vagy munkahelyi problémák miatt nem tudja a közmunkát ledolgozni, ezért azok anyagi támogatását kérik, akik fontosnak tartják a korrupció elleni harcot. A párt honlapján folyamatosan nyomon lehet majd követni, hogy kit milyen közmunkára osztanak be.

Az LMP politikusai és aktivistái júliusban demonstráltak a számos állami megrendelésen dolgozó és szoros kormányzati kapcsolatokkal rendelkező építőipari cég, a Közgép udvarán. A résztvevők összeláncolták magukat, hogy így tiltakozzanak azért, mert szerintük fideszes oligarchák irányítják az országot. A tüntetők két nagy molinót is kinyitottak, az egyikre az volt írva, hogy “Nem leszünk Simicska-gyarmat”, a másikra pedig az, hogy “Itt tűnik el a pénzed”. A tüntetők között kilenc országgyűlési képviselő is ült, köztük Jávor Benedek frakcióvezető, Karácsony Gergely, Szabó Rebeka és Scheiring Gábor is.

A rendőrség felszólítására nem hagyták el a területet, ezért 26 embert előállítottak. Az ülődemonstráció résztvevőit végül  fejenként százezer forintra büntették meg, mert a rendőrség szerint szabálysértést követtek el azzal, hogy egy magáncég területén “be nem jelentett” demonstráción vettek részt, és a területet többszöri rendőri felszólításra sem hagyták el. Az LMP vitatta a büntetést.

Csupán emlékeztetünk arra, hogy Orbán Viktor büntetlenül bonthatta le a Kossuth téren a rendőri kordont, amelyért azonnal la kellett volna tartóztatni, és az alkotmányos rend megdöntésének kísérlete miatt bíróság elé állítani, és a közügyektől örökre eltiltani. De a brutalitással és rendőri önkénnyel vádolt Gyurcsány-kormány nem tett semmit. Ennek is köszönhető, hogy Orbán végül mégis megdöntötte az alkotmányos rendet.

Akik azt mondják, hogy nincs diktatúra, mert nem börtönzik be az ellenzéket, azok tévednek: az Orbán által meghúzott keretek között van szabadság, aki azon túllép, azt előállítják, megbüntetik, mint Kínában.


Article printed from Amerikai Népszava Online: http://nepszava.com

URL to article: http://nepszava.com/2012/11/magyarorszag/kozgep-elleni-tuntetesert-kozmunka.html

Copyright © 2010 Amerikai.com Blogs. All rights reserved.