Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bojkottálni kell a parlamenti választást 2012. november 13. kedd 17:08 | AN

  • Hozzászólások(105)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bojkottálni kell a parlamenti választást

Budapest – A Fidesz nemcsak saját testére szabta a választási törvényt, hanem törvénybe iktatta azt is, hogy lopni is akar közben. Nem nyerhet más, csak Orbán, de a kampánypénzeket csak a kezükben levő sajtónak lehet fizetni, ezért a kampányra fordítható pénzből magánvagyont csinálnak. Nem lenne egyszerűbb mindjárt átutalni Orbán és Simicska bankszámlájára az egészet, és majd ők szétosztják? Orbán olyan mecsen játszik, ahol az ellenfelet gúzsba kötötték, kiállították a kapust, megtiltották, hogy a labdához érjenek, és az ellenfél kapuja partvonaltól partvonalig ér. A felcsúti csodacsatár így ontja a gólokat, majd a végén magasba lendíti a karját, felugrik a levegőbe, és teli torokból kiabálja, hogy “győztünk”. A választási törvény nemcsak egy csaló pártot mutat, amelyben egy értelmes hang nem hallható, mert totális terror uralkodik, hanem súlyos mentális problémára utaló jeleket hordoz. Aki ezen a választáson el akar indulni, az sem normális.

Orbán Viktor és a tulajdonában levő párt nem hagy sok lehetőséget az ellenzéknek arra, hogy a bojkotton kívül más választási lehetősége legyen. Ha az ellenzék elvi politizálást folytatna, már az illegtim alkotmányozás után sem lett volna szabad visszamennie a parlamentbe, de a választási törvénnyel kapcsolatos legkisebb csalást is vissza kellett volna utasítania. Az ellenzék ezt nem tette, és Orbán abban bízik, hogy néhány képviselői helyért (és a vele járó kedvezményekért) az ellenzék hajlandó lesz legitimálni a csaló választást és az előre beprogramozott győzelmét a választáson való részvétellel. Ezért egyre durvább módon alakítják át a választási szabályokat, és programozzák be a Fidesz győzelmét.

A legújabb szabályok szerint a kampányidőszakot 50 napban határozzák meg, ami alatt a pártok a plakátokon és szórólapokon kívül csak a nyomtatott sajtóban – az országos napi- és hetilapokban, időszaki kiadványokban és folyóiratokban -, a közszolgálati médiában, illetve a közösségi médiaszolgáltatóknál hirdethetnek. Ellenben a kereskedelmi médiumok és az internetes hírportálok mellett a körzeti, valamint a helyi médiaszolgáltatóknál, továbbá a mozikban sem szabad majd politikai hirdetéseket közzétenni. E médiafelületek többsége a Fidesz és a holdudvara kezében van: a kampánypénzek az ő zsebükbe vándorolnak, és befolyásuk van arra is, hogy ki, hol, mikor, mekkora felületet vagy műsorpercet kaphat.

A közmédia ingyen sugározza majd az országos listát állító pártok hirdetéseit, az erre felhasználható műsoridő a kampányidőszakban összesen nem lehet több 10 óránál, azt pedig a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) határozná meg, hogy az egyes jelölőszervezetek hány alkalommal és milyen időtartamban jelenhetnek meg.  Ez azt jelenti, hogy Orbán a közmédia 24 órájában kampányolhat majd, és a jelzett műsoridőn osztozkodhatnak majd azok a pártok, akikről főműsoridőben korlátlan időben azt terjesztik, hogy eladósították az országot, eladták a nemzetet, hazaárulók, a bankok és az idegen tőke ügynökei, a magyar érdek elárulói, akik tönkretették az országot, akik megszorításokkal sanyargatják a népet, akik el akarták herdálni a nyugdíjat, akik vizitdíjjal és tandíjjal akarták megölni a magyarságot. Ezután napi öt percben megjelenik ezeknek a hazaárulóknak egy-egy hirdetése, hogy szavazzatok rám. Ezek lesznek az egyenlő kampányfeltételek. A kereskedelmi médiumokban és az interneten azért tiltják a kampányt, mert ott nem tudja a Fidesz kontrollálni és korlátozni az ellenzék megszólalási lehetőségeit, ha van elég pénze a hirdetési időre. Emellett a hirdetési pénzeket sem szeretnék olyan kereskedelmi csatornáknál látni, mint például a Klubrádió, amely részben egyébként is az Orbán-rendszer támogatója.

A Nemzeti Választási Bizottságot, amely majd eldönti, hogy ki mennyi műsoridőt kaphat, a kétharmados fideszes parlament választaná meg 9 évre. Más médiumok, így például a nyomtatott lapok csak akkor közölhetnek fizetett politikai hirdetést, ha tarifáikat előre közzéteszik. A nyomtatott sajtóra egyébként is szigorú szabályok vonatkoznak majd, a Fideszes Választási Bizottság pedig akár 4,6 millió forintra is bírságolhatná a szabályszegő sajtótermékeket. A  szavazás előtti két napban politikai hirdetés sehol sem lesz közölhető. Közvélemény-kutatási eredményeket legkésőbb a szavazást megelőző nyolcadik napig lehet publikálni, amely szintén nevetséges. Az amerikai elnökválasztás előtti napon is közölték az eredményeket.

A Fidesz mindenre gondolt, csak a köztéri hirdetésekre nem, itt semmiféle korlátozás nem szerepel, hiszen a köztéri hirdetési felületek Simicska lajos kezében vannak, és minden pénz Simicska és Orbán zsebébe vándorol. Itt nem kötelező közzétenni az árakat, mindenkitől annyi pénzt kérnek, amennyit akarnak, viszont maguknak ingyen is adhatják a felületeket, vagy használhatják a sok cikluson átívelő fideszes gyakorlat szerint pénzmosásra. A Mahir Cityposter, a Publimont, az Euro Publicity, A-Plakat kft.-k, és még egy sor közterületi hirdetési felületekkel foglalkozó vállalat tartozik a Simicska-érdekeltségek közé, így az e cégekkel való szerződés nélkül lehetetlen lesz országos kampányt csinálni. Orbán Viktor lesz olyan kedves, és az általa kitalált összegért lebonyolítja az ellenzék kampányát is úgy, ahogyan ő akarja. Mivel magáncégekről van szó, kötelezni semmire nem lehet őket, a törvény nem ír elő semmit, ezért bármikor azt mondhatják, hogy megtelt a csónak, sajnáljuk, a Fidesz, az LMP-MIlla és a Jobbik plakátjai megtöltöttek mindent, az MSZP-nek, a DK-nak, valamint a Haza és Haladás Pártnak nem maradt hely.

Az egyéni jelölteknek a tervezett 200 helyett 500 aláírást kell összegyűjteniük az induláshoz, ám ajánlás olyan választópolgároktól is kérhető lesz, akik nem iratkoztak fel a választásra, nem regisztráltak. A lényeg az, hogy a Fidesz jelöltje mellett minél több ellenjelölt legyen, és az ellenzéki szavazatok szóródjanak szét. Továbbá mégsem kell majd az ajánlóíven bejelenteni az ajánlások gyűjtésében részt vevők nevét és lakcímét, ez arra utal, hogy később ezeket nem kívánják letartóztatni, vagy más úton is hozzájutnak a nevükhöz. Az elfogadott módosítások alapján a Magyarországon élők csak a települési jegyzőnél személyesen vagy az internetes ügyfélkapun keresztül kérhetik felvételüket a névjegyzékbe, levélben egyáltalán nem. A külföldön élő állampolgároknak viszont lesz lehetőségük az utóbbira és interneten is regisztráltathatják magukat. Ez azt jelenti, hogy aki nem találta a jegyzőt, az úgy járt. De akik azért kaptak állampolgárságot Székelyudvarhelyen, hogy a Fiodeszre szavazzanak, azok bármikor és bárhogyan jelentkezhetnek. Azt még nem tudják, hogy akár erre sincs szükség, mert szavazni akkor is fognak, ha nem szavaztak, mert annyi határon túli szavazatot adnak a Fideszhez a fideszes választási bizottság tagjai, amennyit akarnak.

A parlament arról is döntött, hogy csak a fogyatékkal élők regisztrálhassanak otthonukban, mivel köztük lehetnek fideszesek is. Orbán megemelte a leendő Nemzeti Választási Bizottság választott tagjainak és elnökének tiszteletdíját is, hogy szükség esetén tartsák a pofájukat.

Ha az ellenzék ebben a csalásban résztvesz, akkor semmivel nem különb morálisan, mint Orbán és pártja. Nem méltóak arra, hogy bárki rájuk szavazzon. Aki ezen a választáson részt vesz, az legitimálja a csalást, és lemond arról, hogy utólag ezt szóvá tegye, vagy Orbán felelősségre vonását kezdeményezze. Nyerni nem lehet, csak veszíteni. Aki elindul, mindent veszít, és semmit nem nyer. Kivéve azt a néhány képviselői helyet, amelyet Orbán annak érdekében hajlandó finanszírozni neki, hogy a demokrácia hazug látszatát kifelé és befelé fenntartsa, és tovább hazudozhasson. Aki ezt elfogadja, az kollaboráns, csaló, Orbán-bérenc.

Ha az ellenzék nem vesz részt a választáson, akkor világossá teszi a külföld számára, hogy csalnak. Orbán rendkívül nehéz helyzetbe kerül, Európa közepén nem működtethet egy nyilvánvalóan fasiszta rendszert, nem tarthat fenn az Európai Unióban egy diktatúrát. Hatalma megrövidül, nevetségessé válik, ahogyan egypárti parlamentje megszavazza saját törvényeit. A nép fellázad, a hazugság lelepleződik, a külföld segítséget nyújt az elmozdításához.

Aki úgy döntenek, hogy ezen a választáson részt vesznek, azok ezt akadályozzák meg, és hozzájárulnek egy elmebeteg, önkontroll nélküli diktátor több évtizedes ámokfutásához, amelynek vége emberéletekbe kerülhet, és elpusztítja generációkra Magyarország jövőjét.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (44 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +67 ( 87 szavazatból)
Bojkottálni kell a parlamenti választást, 4.4 out of 5 based on 44 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(105)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

105 Reader’s Comments

  1. Kedves talalom, kétségbeesésem -amiatt, hogy képtelen vagyok megértetni amiről beszélek- már olyan fokú amit szinte lehetetlen túlszárnyalni…
    Eszemben sincs olyasmit feltételezni, hogy száz százalékos bojkott.
    Én “csak” azt hajtogatom, hogy mindazok, akik állítanak jelölteket, Orbán győzelmének a legitimálásához adják támogatásukat.
    Akik pedig bojkottálják, azaz jelöltet sem állítanak, azok a saját támogatóikat távol tartják ettől a törvényileg csalásra alapozott cirkusztól. Hangsúlyozom: ha a pártok mindegyike állít jelölteket, ezzel formailag demokratikussá minősítik a “választást”, statisztikailag pedig olyan eredmény kimutatására adnak lehetőséget Orbánnak, amilyen eredményt ő kénye-kedve szerint a világ elé akar tárni.
    Ez a “választás” ugyanis nem a ténylegesen megjelenő résztvevők szavazatai alapján dől el, mert Orbán olyan eredményt “számláltat” össze, amilyet akar, annyi szavazatot produkáltat külföldről, amennyihez van bőr a képén, annyi szavazatot tesz érvénytelenné, amennyit akar, hanem pusztán pártok jelöltállítási részvételétől.
    Ha a valóban demokratikus pártok már jelöltet sem állítanak, akkor az összes határon belül választásra jogosultak majdnem nyolcvan százalékát otthonmaradásra ösztönzik, a maradék szavazók pedig a külföld szemében semmilyen legitimációt nem adnak Orbán tekintetében.
    Más helyeken már kifejtettem részletesen, de ha nem akarjátok megérten, hát nyeldessétek, továbbra is a maszlagot, mint kacsa a nokedlit, hogy ilyen választási törvénnyel lehetséges Orbánt lecserélni másra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Legyünk mi az a város, ahol 101.5% szavaz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. @ csatt
    Amit a csalásokról írsz az nagyjából helyes, de van amit nem veszel figyelembe:
    – egy csalásokra szánt és arra kiépített gépezet emberekre alapulna (a számítógépeket is emberek kell programozzák és vezéreljék), akik tévedhetnek, ellenállhatnak az utasításoknak vagy akár kiteregethetik a szennyesüket;
    – egy szoros nemzetközi ellenőrzés mellett a gépezetük még inkább hibázhatik;
    – a felfedett csalások alapot képezhetnek egy népi felháborodáshoz, amire tünteséket, sztrájkokat, civil engedetlenséget lehet szervezni, ami akár forradalomhoz is vezethet.
    .
    Ezzel szemben a bojkott:
    – tálcán kínálna teljhatalmat Orbánnak, küzdelem nélkül;
    – passzivitást, közönyt és reménytelenséget idézne elő;
    – zsákutcába vinné az ellenzéket, mert nem lenne hivatkozási alapja se tüntetésekre, se külföldi segítségkérésre.
    .
    A népnek remény és perspektíva kell! Nézd meg mennyien gyültek össze Bajnai színrelépésénél. Ezért kell küzdeni a győzelemért és hidd el, a küzdelem épp olyan fontos mint az eredmény.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. Kedves hunyadi, az első bekezdésed mindegyik pontját egészítsd ki, kérlek, a “normális országokban” összetétellel. Ugyanis nálunk szó sem lesz (mint ahogy eddig se volt) hatékony elégedetlenség. Nagyon kíváncsi lennék, tudnál-e olyan módszert említeni a “szoros nemzetközi ellenőrzés” tekintetében, hogy miképpen lehetséges ellenőrizni a külhoni postai levélben feladott regisztrálások tényleges valódiságát, a külhoni beérkezett voksok tényleges valódiságát, az érvénytelenné nyilvánítás szubjektív megítélésen alapulását, a Kubatov-lista tényét és a rajta szereplők bérregisztrálálást, a listán nem szereplők regisztrációs lehetőségeinek beszűkítését, hogy csak a legfontosabb konkrétumokat említsem.
    Arra is kíváncsi vagyok, tudsz-e példát sorolni annak igazolására, hogy az eddigi Orbán-adminisztrációban tett-e keresztbe a kapott ukáznak bármelyik pártkatona is, illetve van-e tudomásod arról, hogy olyan hibát ejtett volna akármelyikük is, ami csorbítaná Orbán lehetőségeit.
    Feltételezéseddel szemben a bojkott -szerintem- éppen, hogy a saját erejére ébresztené a népet, milliós létszámú tüntetéssorozatokra jogosítaná fel a csalásokban résztvenni nem hajlandókat, és kikényszerítené a ténylegesen demokratikus lebonyolítású választást.
    Azt hiszem, eljutottunk -mi ketten, te meg én, ahhoz a ponthoz, hogy reményünk sincs egymás megértésére, ugyanis míg én konkrét kérdéseket teszek fel, annak reményében, hogy megválaszolod, te rendre elsiklasz mellettük. De az okot elárultad legalább: te azon a meggyőződésen állsz, hogy a népnek REMÉNY-re van szüksége.
    Szerintem pedig IGAZMONDÁSRA.
    Nem semmi a kettő közötti különbség. Akit csak a remény éltet, az óhatatlanul álomvilágban lebeg.
    Aki pedig az igazságra kíváncsi, eleve kiküszöböli a hamisnak bizonyuló illúziókat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. @ csatt
    Egy példa: Ángyán József.
    Bojkott már volt az előző választáson, mert rengetegen nem mentek el szavazni. Spontán volt, igaz, de nem láttam, hogy ez saját erejükre ébresztette volna őket, legfeljebb csak saját hülyeségükre.
    .
    Részletkérdésekbe valóban nem mentem bele. Válaszold meg te magadnak.
    Sok érvet hoztam fel a bojkott ellen és két megbecsült blogger véleményével is alátámasztottam ezeket.
    .
    Bálint, a fatalista:
    – “… amikor a politikai közömbösségben van a hatalom ereje és az a gond, hogy adott esetben hogyan lehet a választókat mobilizálni, kitüntetetten kontraproduktív egy a passzivitásra felszólító lehetőséget dobni be a köztudatba.”
    .
    PuPu a bojkottról:
    – “A világ legrosszabb taktikája a passzivitásra épített taktika, demoralizál és közömbössé tesz”
    – “az a kisember, akit várólistára vesznek halálos betegségével, vagy az a nyomorult, aki nem képes etetni a gyermekét nem ilyen türelmes, és ha nem adunk neki mi perspektívát, akkor … aláír Vonának, aki persze zárt alakzatban viszi majd el választani, az egész pereputtyával együtt.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos