Hozzászólás: Az IMF ellenzi Orbán megszorításait http://nepszava.com/2012/11/magyarorszag/az-imf-ellenzi-orban-megszoritasait.html Amerikai.com Blogs Mon, 14 Apr 2014 22:15:07 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 Leo Klein http://nepszava.com/2012/11/magyarorszag/az-imf-ellenzi-orban-megszoritasait.html/comment-page-2#comment-231794 Leo Klein Mon, 26 Nov 2012 19:11:12 +0000 http://nepszava.com/?p=112918#comment-231794 Kedves Veghelyine , legkozelebb imadkozzon egyutt Semjennel es Orbannal allitolag ok az igaz keresztenyek. Bar nem ertek a valllashoz de mintha olvastam volna valahol , ne lopjunk , ne paraznalkodjunk , ne verjuk az asszonyt . Lehet hogy almodtam csak? Na mindegy , orevoar kedves kereszteny nagymami . Unokaknak nem mutogassa Orban fenykepet , meg a vegen megallnak a fejlodesben mint magyarorszag. Kedves Veghelyine , legkozelebb imadkozzon egyutt Semjennel es Orbannal allitolag ok az igaz keresztenyek. Bar nem ertek a valllashoz de mintha olvastam volna valahol , ne lopjunk , ne paraznalkodjunk , ne verjuk az asszonyt . Lehet hogy almodtam csak? Na mindegy , orevoar kedves kereszteny nagymami . Unokaknak nem mutogassa Orban fenykepet , meg a vegen megallnak a fejlodesben mint magyarorszag.

]]>
admin http://nepszava.com/2012/11/magyarorszag/az-imf-ellenzi-orban-megszoritasait.html/comment-page-2#comment-231592 admin Sun, 25 Nov 2012 20:45:14 +0000 http://nepszava.com/?p=112918#comment-231592 Véghelyinétől elbúcsúzunk, szeretettel, szeretnénk megkérni, hogy értünk az ő istenéhez ne imádkozzon. Van nekünk Istenünk. Az ő krisztusa nem a mi Krisztusunk. Viszlát. Véghelyinétől elbúcsúzunk, szeretettel, szeretnénk megkérni, hogy értünk az ő istenéhez ne imádkozzon. Van nekünk Istenünk. Az ő krisztusa nem a mi Krisztusunk. Viszlát.

]]>
kekec http://nepszava.com/2012/11/magyarorszag/az-imf-ellenzi-orban-megszoritasait.html/comment-page-2#comment-231587 kekec Sun, 25 Nov 2012 20:14:40 +0000 http://nepszava.com/?p=112918#comment-231587 Véghelyiné Az ugyan meglehet, de a régi mexikói mondás alapján: Túl messze van Jézus - és túl közel van Orbán. Véghelyiné
Az ugyan meglehet, de a régi mexikói mondás alapján: Túl messze van Jézus – és túl közel van Orbán.

]]>
Véghelyiné http://nepszava.com/2012/11/magyarorszag/az-imf-ellenzi-orban-megszoritasait.html/comment-page-2#comment-231586 Véghelyiné Sun, 25 Nov 2012 20:02:40 +0000 http://nepszava.com/?p=112918#comment-231586 Véletlenül tévedtem ide. Nem vagyok nyugdíjas és nem is mostanában leszek az. Nem menekülök, egyszerűen találok hasznosabb időtöltést, kellemesebb társaságot. Ma, Krisztus Király vasárnapján például a Kárpát medencét betöltő több hónapos zarándoklat lezárásának lélekemelő rendezvényein imádkoztam, értetek is. Christus vincit, Christus regnat, Christus imperat! Véletlenül tévedtem ide. Nem vagyok nyugdíjas és nem is mostanában leszek az.
Nem menekülök, egyszerűen találok hasznosabb időtöltést, kellemesebb társaságot. Ma, Krisztus Király vasárnapján például a Kárpát medencét betöltő több hónapos zarándoklat lezárásának lélekemelő rendezvényein imádkoztam, értetek is. Christus vincit, Christus regnat, Christus imperat!

]]>
kekec http://nepszava.com/2012/11/magyarorszag/az-imf-ellenzi-orban-megszoritasait.html/comment-page-2#comment-231500 kekec Sun, 25 Nov 2012 13:02:06 +0000 http://nepszava.com/?p=112918#comment-231500 Véghelyiné 2012. november 22. csütörtök 20:46 Linkelni azt tudsz, de értelmezni? Nem változott (és akkor még jóindulatú vagyok, amikor a 0,1 %os növekedést figyelmen kívül hagyom)) csak átrendeződött a forintkötvények javára. Amit könnyebb lesz elinflálni. Az is hülye, aki nem rövid távra kaszálja le Orbánékat (és sajnos az országot) az Európában "szokásos" 0.-1 %-os kamatot 500-600 %-al meghaladó kamatra. Amit MI fogunk megfizetni a lejáratkor, de az Orbán-simliska tengely herdálja el. Véghelyiné 2012. november 22. csütörtök 20:46
Linkelni azt tudsz, de értelmezni? Nem változott (és akkor még jóindulatú vagyok, amikor a 0,1 %os növekedést figyelmen kívül hagyom)) csak átrendeződött a forintkötvények javára. Amit könnyebb lesz elinflálni. Az is hülye, aki nem rövid távra kaszálja le Orbánékat (és sajnos az országot) az Európában “szokásos” 0.-1 %-os kamatot 500-600 %-al meghaladó kamatra. Amit MI fogunk megfizetni a lejáratkor, de az Orbán-simliska tengely herdálja el.

]]>
kekec http://nepszava.com/2012/11/magyarorszag/az-imf-ellenzi-orban-megszoritasait.html/comment-page-2#comment-231499 kekec Sun, 25 Nov 2012 12:49:05 +0000 http://nepszava.com/?p=112918#comment-231499 Véghelyiné 2012. november 22. csütörtök 18:57 Menjünk szépen sorban: 1 A multik próbálják is tovább hárítani a rájuk rótt terheket, de ennek csak egy része sikerülhet, a nagyobb részt kénytelenek viselni a meghozott törvények alapján? A jó Isten áldjon már meg! EZÉRT mondjuk, hogy tragédia amiért nem végeznek hatástanulmányokat, csak ad hoc dobálnak be mindenféle képviselői indítványokat. Amit ugyanis nem tudnak áthárítani, az csökkenti a nyereséget, a nyereségadót - tehát a költségvetési bevételt. Aminek újabb megszorítások a következményei. Hanyadik csomagnál is tart MATTol Csimpánz? 2. És ugyanez vonatkozik a kisadókra is. Már eltekintve attól, hogy hazudtak az egyszerűsítésről, és bevezettek 26 új adót. Mert a takarékoskodás miatt csökken az alap - csökken az adó is! 3. Magyarországon növekedett a bruttó minimálbér, viszont csökkent a nettó az alacsonyabb jövedelmi sávban - amelynek közvetlen következménye a fogyasztás visszaesése, a versenyképességről már nem is szólva. Azaz a megszorítások szükségessége bővítetten termelődik újra. Véghelyiné 2012. november 22. csütörtök 18:57
Menjünk szépen sorban:
1 A multik próbálják is tovább hárítani a rájuk rótt terheket, de ennek csak egy része sikerülhet, a nagyobb részt kénytelenek viselni a meghozott törvények alapján?
A jó Isten áldjon már meg! EZÉRT mondjuk, hogy tragédia amiért nem végeznek hatástanulmányokat, csak ad hoc dobálnak be mindenféle képviselői indítványokat. Amit ugyanis nem tudnak áthárítani, az csökkenti a nyereséget, a nyereségadót – tehát a költségvetési bevételt. Aminek újabb megszorítások a következményei. Hanyadik csomagnál is tart MATTol Csimpánz?
2. És ugyanez vonatkozik a kisadókra is. Már eltekintve attól, hogy hazudtak az egyszerűsítésről, és bevezettek 26 új adót. Mert a takarékoskodás miatt csökken az alap – csökken az adó is!
3. Magyarországon növekedett a bruttó minimálbér, viszont csökkent a nettó az alacsonyabb jövedelmi sávban – amelynek közvetlen következménye a fogyasztás visszaesése, a versenyképességről már nem is szólva. Azaz a megszorítások szükségessége bővítetten termelődik újra.

]]>
kekec http://nepszava.com/2012/11/magyarorszag/az-imf-ellenzi-orban-megszoritasait.html/comment-page-2#comment-231496 kekec Sun, 25 Nov 2012 12:37:11 +0000 http://nepszava.com/?p=112918#comment-231496 proaktiv Sajna sokan elhiszik ezt a "ne a tzemberekkel fizettessék meg" maszlagot. Mert ez a béka lassú megfőzésének az esete, ha naponta apránként veszik el tőlük a milliárdokat, azt észre sem veszik, a saját sorsuk egyre nehezebbé válását meg nem tudják összekötni a multik és a bankok sarcolása - tőkekivonás - gazdasági hanyatlás - nehezedő körülmények láncolatba. Amiben azért az EM22 év oktatási csődje is megmutatkozik. Nem véletlen egyébként, hogy az a korosztály képes ezt átlátni és ezért túlreprezentáltak az ellenzéki tüntetéseken, akik 68--ban már bírták az eszüket, és átestek a Dr. Agy-as alapfokú közgazdasági képzésen. csakén Már miért fájna a haza amortizációja az ilyen véghelyieknek, ha csak azokat tartja "magyarnak" akik Orbánnak csápolnak? Az ilyenek agyához el sem jut, mennyire lejáratta az országot, mennyire amortizálta a megítélésünket az orbánjárás. antifülke Nem vagy te túlságosan maximalista egy ilyen fidesznyikhajhoz? Méghogy "gondolkodjon"! Ha gondolkodna, eleve nem írna ilyeneket. gets No ugye? Én is mindig örülök az ilyen magaslabda-adogatóknak. Legalább virtuálisan jól esik az ilyeneket "lecsapni" csatt Magyarázz nerki egyszerübben, hogy még ő is felfogja: Orbán a NAV mellett adóbeszedő szervezetekként használja a multikat és a bankokat, hogy beszedje a hülyegyerekek heti adóját, akiknek ezt aztán le is lehet tagadni - és még hálásak is ezért Orbánnak! Hát persze,hogy fújtak az Mszp kormányokra, akik böcsületesen megmondták, hogy mennyit vonnak el tőlük. Ez a szánalmas és rémítő: hogy erre a hülyítésre még mindig tömegek a vevők! tisztelthölgyeimésuraim Aki elhiszi, hogy 1,5 mrd forinttal lehet internetbankot alapítani kies kis hazánkban, és majd ugyanannyival hozzájárulnak a BELFÖLDI magán és jogi személyek - és ezzel meghatározóvá válhatnak a magyar hitelezési piacon - az egyéb csacskaságok beszopására is képesek. Kivéve persze, ha a többi bank nullára viszi a hitelezést. De a népgazdaság hiteligényéhez képest ez az egész egy nudli, és még annak is picike. Ennél még a vörösiszap károsultaktól is lenyúlt segélyösszegek is magasabbak voltak! proaktiv
Sajna sokan elhiszik ezt a “ne a tzemberekkel fizettessék meg” maszlagot. Mert ez a béka lassú megfőzésének az esete, ha naponta apránként veszik el tőlük a milliárdokat, azt észre sem veszik, a saját sorsuk egyre nehezebbé válását meg nem tudják összekötni a multik és a bankok sarcolása – tőkekivonás – gazdasági hanyatlás – nehezedő körülmények láncolatba. Amiben azért az EM22 év oktatási csődje is megmutatkozik. Nem véletlen egyébként, hogy az a korosztály képes ezt átlátni és ezért túlreprezentáltak az ellenzéki tüntetéseken, akik 68–ban már bírták az eszüket, és átestek a Dr. Agy-as alapfokú közgazdasági képzésen.
csakén
Már miért fájna a haza amortizációja az ilyen véghelyieknek, ha csak azokat tartja “magyarnak” akik Orbánnak csápolnak? Az ilyenek agyához el sem jut, mennyire lejáratta az országot, mennyire amortizálta a megítélésünket az orbánjárás.
antifülke
Nem vagy te túlságosan maximalista egy ilyen fidesznyikhajhoz? Méghogy “gondolkodjon”! Ha gondolkodna, eleve nem írna ilyeneket.
gets
No ugye? Én is mindig örülök az ilyen magaslabda-adogatóknak. Legalább virtuálisan jól esik az ilyeneket “lecsapni”
csatt
Magyarázz nerki egyszerübben, hogy még ő is felfogja: Orbán a NAV mellett adóbeszedő szervezetekként használja a multikat és a bankokat, hogy beszedje a hülyegyerekek heti adóját, akiknek ezt aztán le is lehet tagadni – és még hálásak is ezért Orbánnak! Hát persze,hogy fújtak az Mszp kormányokra, akik böcsületesen megmondták, hogy mennyit vonnak el tőlük. Ez a szánalmas és rémítő: hogy erre a hülyítésre még mindig tömegek a vevők!
tisztelthölgyeimésuraim
Aki elhiszi, hogy 1,5 mrd forinttal lehet internetbankot alapítani kies kis hazánkban, és majd ugyanannyival hozzájárulnak a BELFÖLDI magán és jogi személyek – és ezzel meghatározóvá válhatnak a magyar hitelezési piacon – az egyéb csacskaságok beszopására is képesek. Kivéve persze, ha a többi bank nullára viszi a hitelezést. De a népgazdaság hiteligényéhez képest ez az egész egy nudli, és még annak is picike. Ennél még a vörösiszap károsultaktól is lenyúlt segélyösszegek is magasabbak voltak!

]]>
csakén http://nepszava.com/2012/11/magyarorszag/az-imf-ellenzi-orban-megszoritasait.html/comment-page-2#comment-231489 csakén Sun, 25 Nov 2012 12:06:05 +0000 http://nepszava.com/?p=112918#comment-231489 Herényi Károly: a fideszes kommunikáció - IDB Idiótabiztos - olyan nyelven kommunikál, hogy az idióták se értsék félre, pár szavas mondatok, pl. nem felejtünk (csak 2 perc múlva), rosszabbul élünk. Na ezek esnek ki a fideszes szavazóbázisból, akkó' tuti nem lesz győzelem, pláne 2/3-s! Véghelyiné tudja hol a helye, ott, lenn a vég...nél és siet, nehogy kitúrják! Aztán elmegy szervezni a békamentet - az "Orbánbetojt" támogatómenetet, litvánoktól, lengyelektől, azeriken át, román támogatókig összecsődíti a fél világot a vezírért, mert neki csakafidesz! Herényi Károly: a fideszes kommunikáció – IDB
Idiótabiztos – olyan nyelven kommunikál, hogy az idióták se értsék félre, pár szavas mondatok, pl. nem felejtünk (csak 2 perc múlva), rosszabbul élünk.
Na ezek esnek ki a fideszes szavazóbázisból, akkó’ tuti nem lesz győzelem, pláne 2/3-s!
Véghelyiné tudja hol a helye, ott, lenn a vég…nél és siet, nehogy kitúrják!
Aztán elmegy szervezni a békamentet – az “Orbánbetojt” támogatómenetet, litvánoktól, lengyelektől, azeriken át, román támogatókig összecsődíti a fél világot a vezírért, mert neki csakafidesz!

]]>
kekec http://nepszava.com/2012/11/magyarorszag/az-imf-ellenzi-orban-megszoritasait.html/comment-page-2#comment-231444 kekec Sun, 25 Nov 2012 09:38:11 +0000 http://nepszava.com/?p=112918#comment-231444 Véghelyiné 2012. november 24. szombat 16:48 Megtisztelhetnéd az itt kommentelőket azzal, hogy egy kicsit értelmesebben hazudsz. Azt írod, hogy nagymama vagy - márpedig ennek a korosztálynak KIFEJEZETTEN NEM JAVASOLTÁK, hogy a manyup rendszerbe belépjenek, ugyanis a nyugdíjazásig már nem lett volna annyi idő, hogy a HOSSZÚ időn át felhalmozott saját megtakarításnak az előnyét élvezhették volna. Aki mégis belépett, annak már az Mszp kormányzat is lehetővé tette a minden következmény nélküli visszalépést, éppen, hogy ne járjanak saját hülye döntésük miatt rosszul.. Ha pedig nem a habonyárpi kommandó küldötte vagy, akkor meg eleve szegénységi bizonyítványt állítottál ki a közgazdasági alapismereteidből és az ország dolgairól való mélységes tájékozatlanságodról. Az ilyenek állnak még mindig Orbán mögött és ügetnek békamenetben. A többieknek meg (az ország 80 %ának) az a véleménye, hogy "rossz irányba mennek a dolgok" és mivel MINDENT Orbán irányít, ezért a felelősség is KIZÁRÓLAG őt terheli. Véghelyiné 2012. november 24. szombat 16:48
Megtisztelhetnéd az itt kommentelőket azzal, hogy egy kicsit értelmesebben hazudsz. Azt írod, hogy nagymama vagy – márpedig ennek a korosztálynak KIFEJEZETTEN NEM JAVASOLTÁK, hogy a manyup rendszerbe belépjenek, ugyanis a nyugdíjazásig már nem lett volna annyi idő, hogy a HOSSZÚ időn át felhalmozott saját megtakarításnak az előnyét élvezhették volna. Aki mégis belépett, annak már az Mszp kormányzat is lehetővé tette a minden következmény nélküli visszalépést, éppen, hogy ne járjanak saját hülye döntésük miatt rosszul..
Ha pedig nem a habonyárpi kommandó küldötte vagy, akkor meg eleve szegénységi bizonyítványt állítottál ki a közgazdasági alapismereteidből és az ország dolgairól való mélységes tájékozatlanságodról. Az ilyenek állnak még mindig Orbán mögött és ügetnek békamenetben. A többieknek meg (az ország 80 %ának) az a véleménye, hogy “rossz irányba mennek a dolgok” és mivel MINDENT Orbán irányít, ezért a felelősség is KIZÁRÓLAG őt terheli.

]]>
csakén http://nepszava.com/2012/11/magyarorszag/az-imf-ellenzi-orban-megszoritasait.html/comment-page-2#comment-231438 csakén Sun, 25 Nov 2012 09:19:47 +0000 http://nepszava.com/?p=112918#comment-231438 Elköszönt a vakegér? Mi az, hogy kapott-e már valaki magánnyugdíjpénztári nyugdíjat? Még nem kaphatnak, mert akik beléphettek még nem mehettek nyugdíjba! Erről szólt a mnyp-i megtakarítás, kb. 20-25 év után már remekül működött volna! Idősebb munkavállalóknak nem is érte meg belépni, de nem is tanácsolták, azoknak ott volt az önkéntes. A vakegér miről hazudik? Idehányt egy csomó hazugságot, semmi alátámasztás, oszt jónapot?! Elköszönt a vakegér?
Mi az, hogy kapott-e már valaki magánnyugdíjpénztári nyugdíjat?
Még nem kaphatnak, mert akik beléphettek még nem mehettek nyugdíjba!
Erről szólt a mnyp-i megtakarítás, kb. 20-25 év után már remekül működött volna!
Idősebb munkavállalóknak nem is érte meg belépni, de nem is tanácsolták, azoknak ott volt az önkéntes.
A vakegér miről hazudik?
Idehányt egy csomó hazugságot, semmi alátámasztás, oszt jónapot?!

]]>