Ronai and Ronai
AMERIKAI

Közmunkás rabszolgákkal dolgoztatnak 2012. november 9. péntek 20:47 | AN Forrás: Népszava

  • Hozzászólások(70)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Közmunkás rabszolgákkal dolgoztatnak

Budapest – Az Orbán-kormány elbocsátja a munkatársakat, hogy a helyükre havi 47 ezer forintért dolgozó közmunkásokat vegyen fel. Az elbocsátott dolgozók csak három hónapig kaphatnak munkanélküli segélyt, után kötelesek közmunkára jelentkezni. Előfordulhat, hogy valakit elküldenek, és fél év múlva közmunkásként végzi ugyanazt a munkát, csak nem fizetését, hanem havi kétszáz dollarnak megfelelő éhbérért.

Az ombudsman szerint sérti a jogbiztonságot, egyes állami szervezetek szerint viszont jogszerű, ha számos munkatársukat elbocsátják, és a megüresedett pozíciókat a minimálbérnél is lényegesen kevesebbet kereső közmunkásokkal töltik fel. Nemcsak az iskolákat és az egészségügyi intézményeket államosítja a kormány a jelek szerint, hanem a munkaerőt is. Kamatozó üzlet ez, ugyanis a közmunkások, ha nyolc órában robotolnak, akkor is mindössze 47 ezer forintra jogosultak. 2010-ben még 60 ezer 200 forint volt ez summa, ám az Orbán-kabinet gyorsan lefaragta azt. Ráadásul a szabadságot sem kell nyakló nélkül téríteni, hisz esetükben nem jogosít plusz napokra a gyermekek és a ledolgozott évek száma, illetve a munka veszélyessége sem.

Az eredeti mondás szerint a közmunka arra való, hogy ha valakinek semmi nem jut, akkor a település e címen foglalkoztathassa, amíg el tud helyezkedni az elsődleges munkaerőpiacon. Aa közfoglalkoztatás célja hhivatalosan a munkanélküliség visszaszorítása. Csakhogy a jelek szerint az állami szervezetek is rákaptak a közmunkás-alkalmazás ízére: ez a munkaerő ugyanis a legolcsóbb, és a megszorítások során kivéreztetett szervezetek sok esetben csak így tudnak bizonyos feladatokat elvégeztetni. Ehhez szabaddá kell tenni olyan státusokat, ahol korábban közalkalmazotti fizetésért teljesítettek ugyanazok az emberek.

Így esett, hogy a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) korábban határozatlan idejű jogviszonnyal 19 embert foglalkoztatott takarítói munkakörben, majd az igazgatóság a fővárosi Munkaügyi Központtal kötött közfoglalkoztatási program keretében 22 embert vett fel takarítóként és udvari munkásként, ugyanarra a munkakörre. Miután megkötötték az erről szóló hatósági szerződést, csoportos létszámleépítés keretében elbocsátották a közalkalmazotti jogviszonyban álló takarítókat, és feladatukat a közmunkások vették át. Az ügyet egy panasz nyomán az alapvető jogok biztosa vizsgálta, és arra jutott, hogy a közfoglalkoztatás céljával ellentétes, ha azt álláshelyek kiváltására használják, úgy, hogy elbocsátják a munkavállalókat, és az így felszabaduló státuszokat lényegesen alacsonyabb bérű közfoglalkoztatottakkal töltik be.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (29 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +33 ( 35 szavazatból)
Közmunkás rabszolgákkal dolgoztatnak, 4.9 out of 5 based on 29 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(70)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

70 Reader’s Comments

  1. Ordítottam, amikor meghallottam ezt a törvényt, hogy ezután kétféle minimálbér létezik: az egyik, amiben megegyezik a kiherélt, átkeresztelt érdekegyeztető fórum – szakszervezetek, munkaadók, kormány -, a másik meg 30%-kal kevesebb, a közmunkásoké. Én ugyan nem a közhivatalokra gondoltam, hogy elsőként lépnek be ezen a kiskapun, hanem a magyar vállalkozói rétegre. De világos volt, hogy ez következik. ÉS a szakszervezetek egy szót se szóltak: legalábbis nem lehetett hallani a hangjukat. Képtelenek voltak felfogni, hogy az alkalmazottak érdekvédelmének a munkanélküliekre is ki kell terjednie? Ugyan minek, én dolgozom tisztességgel, az meg csak az árkot kapargatja – gondolhatták. Ugyanígy a pedagógusok: évek óta kizárólag az iskolabezárásokon rugóznak – miközben évente folyamatosan csökken a gyerekszám. Azt miért nem hallani, hogy ma már szinte általános, hogy a tanárokat határozott idejű szerződéssel foglalkoztatják: tanév kezdetétől a tanév végéig! Mert sokak féltik a még meglévő határozatlan idejű állásukat, vagy reménykednek ilyenben. Éppen most találkozom azokkal, akik 23 éve belementek abba, hogy nincsenek bejelentve, vagy minimálbérre, a többi pénzt a zsebükbe kapják. Most meg hitetlenül nézik a nyugdíjuk összegét. 23 évvel ezelőtt, amikor ordítottam velük, hogy hülye vagy? Az volt a válasz – dehát így 2000 (vagy hasonló) forinttal többet keresek, az se megy az adóba.
    Kónya Pétert és a Szolidaritás tevékenységét reménykedve figyelem, bár azért nem árt tudni: eddig a rendvédelmisek, fegyveresek védettek voltak a hasonló “kreatív foglalkoztatástól”, naná, hogy meglepődtek. Akkor lesznek sikeresek, ha a többi kiszolgáltatottat is meg tudják szólítani.
    6-8 évvel ezelőtt hadjáratot indítottak a színlelt szerződések ellen, mivel a szellemi és művészeti munkásoknál általánossá vált, hogy ugyan egyetlen munkahelyen dolgoznak, a munkáltató eszközeivel, de a tulajdonosoknak olcsóbb volt a munkaerő, ha nem alkalmazza őket, hanem szerződik velük. Amikor erről tárgyaltunk, kiderült: a miniszteri titkárnő is “szellemi szabadfoglalkozású” és bt-jével szerződnek. Én 2000-ig tudtam tartani magamat, 53 évesen viszont már sehol nem kaptam állást. Szerencsére munkát igen, bár az én nyugdíjam is megsínylette azt a 4 évet. De mi lesz a most ötvenesekkel? Komolyan mondom, dühömben néha azt gondolom: el kéne hozni ide, a Dunára, és azzal a szép nagy házzal szembeállítani a Néváról az Aurórát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  2. *
    Tibor mondja: “…a radikálisok miatt ítélnek meg egy komplett réteget…”
    *
    Azt hiszem, ebben a mondatban rejlik egy súlyos félreértés.
    Az értelmiségtől is elvárható, hogy adott helyzetekben határozott álláspontja legyen, ne pedig behúzott nyakkal csücsüljön az irodájában, rendelőjében, vagy a rajztáblája mögé bújva. Erre a határozottságra, a műveltsége, felkészültsége predesztinálná. Döntő pillanatokban eme elhívatottság mellett nem fér meg a “hát ő is csak ember, neki is van családja” stb típusú engedékenység, pont e hatásában jelentős “réteggel” szemben nem.
    Meglátásom szerint, T. Tibor pontosan abban téved, hogy a szellemi munkát végzők kötelességének minden körülmények között az antiradikális attitűdöt tartja, pedig bizonyos történelmi helyzetekben – pl. fasiszta veszély esetén – igenis szükség van a mi radikális hangunkra is, sőt első sorban a miénkre. Gondoljunk csak arra, ha annak idején Albert Einstein, vagy Charlie Chaplin nem nyitja ki a száját – ha úgy tetszik radikális módon – melyhez aztán ráadásul, a tudásukat is hozzá adták, igazi értelmiségiként. Köztudott az is, hogy Szengyörgyi Albert a háború lezárása érdekében – a szakmájától teljesen független témában[!!!] – tett életveszélyes utazásokat 1944-ben.
    *
    Hazugság arra hivatkozni, hogy – úgymond – én a szakmám területén harcolok a demokráciáért. Mesebeszéd… Az ugyanis nem járja, hogy egyesek értelmiségiként a mellüket féltéglával
    veregetve hangsúlyozzák e társadalmi adottságukból fakadó előjogaikat, viszont eme nemes elhívatottságukat felhasználva, a köz érdekében harcolni – nemzetrontó, sőt kimondom, gyilkos eszmék ellen – sem hajlandók. Ahhoz már gyávák.és tunyák, esetleg ravaszul sumákolnak.
    *
    Ezért hát, ne tessenek a kivárásra játszani, mert abból már igen sok kára származott a progresszív és demokratikus erőknek a történelem korábbi, viharos évszázadaiban is. Ha kell legyünk “radikálisok” mely stílus a demokraták között oly ritka, vagy már ki is veszett.
    *
    Az AN-t is azért szeretjük, mert mindig nevén nevezi a gyereket, ami sokszor, bár radikálisnak tűnő módszer, mégis az egyetlen, amely a tunyákat is fölrázza.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  3. Barry1 2012. november 11. vasárnap 01:25
    Azt hiszem, hogy nem vetted még észre, hogy ők oda tartoznak és nem hozzánk.
    Külön kell választani tőlünk őket. Ez a a baj, hogy itt gyakran összemosódik minden néhány ember miatt, mert túlzottan általánosítunk.
    Egy sor embernek nincs pártja. Több párt kellene. Vidéket – a kisebb városokat is
    beleszámítva – nem képviseli senki. Ezért nem látható, hogy a szavazástól eddig
    távol maradók mit akarnak. Én még emlékszem a többpártrendszerre.
    Bizony volt akkor is pufogás, de főleg nem egymás ellen. Inkább az látszott,
    hogy egyes rétegek mit akarnak!
    Látható csoportok törekvése nélkül ugyan kivel és miben lehetne megegyezni?
    Csak talán nem gondolod, hogy úgy, ahogy most van? VAGYIS POFÁRA?
    Hiszen láthatóan AZ ÉRDEK MOZGAT MINDENKIT.
    De hogy gondolod, talán a te érdeked ugyanaz, mint amit másnál hiányolsz?
    VAGY TALÁN AZ A LÉNYEG, HOGY VALAMELYIKRE MINDENÁRON SZAVAZZ?
    Ebben fulladozunk jelenleg is! Nincs Vidéki párt!
    VAGY TALÁN JÓ LENNE, HA LENNE “NEM SZAVAZÓK PÁRTJA”? Mert, ha valaki
    úgy érzi, hogy őt egyik sem képviseli MINEK SZAVAZZON RÁJUK?
    HISZEN -ELŐRE LÁTHATÓAN – NEM AZ Ő ÉRDEKÉT KÉPVISELNÉK!
    Azt hiszem – velem együtt – te is hasonló okból nem szavaznál a fide$$re.
    De hát biztosan kell arra szavaznod, akiben nem tudsz megbízni. Vagy talán
    elég egy VÁLASZTÁSI PÁRT, vagy VÁLASZTÁSI PÁRTSZÖVETSÉG ami
    megoldaná a fide$$ leváltását? DE:
    - mi lesz abban a pillanatban, ha ez sikerül és mág nagyobb probléma:
    - mi lesz azután?
    .
    LE KELL VÁLTANI A JELENLEGI KOALÍCIÓT, DE A JÖVŐNK ÉRDEKÉBE.
    NEM ELÉG A 23 ÉVES KUPLERÁJBÓL, AMIN CSAK A VEZETŐ RÉTEG
    GAZDAGODOTT A KÖZÖSBŐL, AMIT ADDIG EGYÜTT ÁLLÍTOTTUNK ELŐ?
    .
    NE GONDOLD AZT, HOGY AZ ÖSSZERABOLTAKAT HAGYJÁK ELVESZNI,
    HISZEN, HA 90%-A ELVÉSZ, MÉG MINDIG MARAD 10%. A TÖBBINEK SEMMI!
    VEDD MÁR ÉSZRE, HOGY A TE PÉNZEDBŐL VÉDIK NÖVEKEDŐ VAGYONUKAT.
    KI TUDJA, HOGY EDDIG MENNYIT GYARAPODTAK? NEM LÁTHATÓ MIND.
    EZ SZEMÉLYI TITOK!
    .
    AZ ELLENZÉK UGYAN MENNYIT KÉPES ÁLDOZNI A GYŐZELMÉÉRT,
    HISZEN MÁR SOKAN ÉHEZNEK. MIBŐL TUDNÁNAK FIZETNI?
    VAGY VÁRJUK A JÓ TÜNDÉRT? TERMÉSZETESEN KÍVÜLRŐL.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  4. Kedves admin, Monikának lennél szíves az emailemet megadni, hogy jelentkezzen. Hátha ki lehet találni valamit a számára. Köszönöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Mire ez a nagy felháborodás! Már Marx Károly megírta, – bár lehet hogy ő is a korábbni nagy közgazdászoktól vette át – hogy a kapitalizmus alapja a tőke, működési célja pedig a profit. Jó néhány olyan weboldalt találhattok, amelyek a profitmaximalizálás különféle módszereiről Írnak. Az állami gazdálkodó szervezetek nem nonprofit alapon működnek, így nekik is kötelességük a profitjuk maximalizálása. Ennek pedig legegyszerűbb módja az olcsó munkaerő alkalmazása.. Orbanisztánban pedig vadkapitalizmus van. Mit gondoltok a nagy német autógyártók miért nálunk létesítenek új üzemeket? Nem Gyurcsány vagy Bajnai szép szeméért, hanem az olcsó és viszonylag képzett munkaerő okán. Verheti a mellét a csuti. hogy új munkahelyek létesültek az új üzemekben. Ezek a cégek viszonylag magas fizetésekkel elcsábítják a már működő vállalatoktól a képzett munkaerőt, és esetleg azok vehetnek fel új dolgozókat. A rabszolgamunkán se háborodjatok fel. A kapitalizmus egy ilyen rendszer. Formálisan már eltörölték a rabszolgaságot, de csak formálisan. A valóságban a nemzeti együttműködés kijelentette, hogy rabszolgamunka alapú társadalmat teremt. Ha ezt akarjátok, szídjátok csak tovább a virtuális kommunistákat, mert valódi kommunista talán egyedül én vagyok az országban, meg talán TGM , bár lehet hogy ő is inkább csak baloldali

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  6. @Túlavasúti
    Ez a mi városunkban úgy van, hogy egy ronda, kizsákmányoló, kapitalista, német multi cég végzi a szemétszállítást és a közterületek takarítását is, amit az önkormányzat rendel meg és fizet. Ám ezek nem átallanak rendes munkabért fizetni! Nyilván olcsóbb, ha az önkormányzat közmunkásokat fog dolgoztatni (az ilyen munka hatékonysága már egy másik téma lehetne). Erre kétféle megoldás is létezik. Az egyik, hogy maga a szerv foglalkoztat, a másik pedig, hogy megbíz vele egy jó magyar vállalkozót…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Kedves KORDON BLUED,
    Kicsit félreértettél. Nem tartom a szellemi munkát végzők kötelességének minden körülmények között az antiradikális attitűdöt, csupán azt írtam, hogy mindig a radikálisok viselkedése alapján ítélnek meg egy adott réteget. Ha a radikálisok jobboldaliak, akkor az adott réteg jobboldali?
    Mindig is kritizáltam, hogy sokan nem adtak hangot véleményüknek. Sokan döntöttek úgy, hogy majd mások megmondják, megoldják helyettük – ezt is helytelenítettem, mivel ha egy ember aki képvisel 3 milliót, akkor azt elszállítják rabomobillal, vagy mentőautóval, ha 10 ezer képviseli ugyanazt a 3 milliót, akkor megmosolyogják, hogy kimentek tüntizni, de ha a 3 millió vonul az utcára, akkor van ereje a dolognak.
    Nem mondtam sosem, hogy a munkahelyemen, a munkámban harcolok a demokráciáért, sőt elvárnám, hogy a munkahely független legyen a politikától. Rendszeresen kijárok a tüntetésekre, csak kezdek kiábrándulni ezekből a piknik-tüntetésekből. Kivonul többtízezres tömeg, majd másfél-két óra múlva hazavonul tv-t nézni, teázni, kommentelni, és elégedetten veregetik saját maguk vállát, hogy “most jól megadtuk nekik”. Vagyunk néhányan radikálisabbak, akik állítjuk már 2 éve, hogy nem demokratikus választással, hanem forradalmi úton lehet leváltani a diktátort, de erre a nem radikális vonal egyből mínuszolgat. Az, hogy a fidesz-jobbik vonal mínuszt ad nekem teljesen OK, de az, hogy a velem azonos oldalon állók is, mert nem hiszik el, hogy egyszer el kéne oda jutni, hogy nem megyünk haza az utcáról?
    Bevallom, én is gyáva vagyok, mert van még vesztenivalóm. Odáig még nem jutottam el, hogy “egyedül” üljek le a Parlament elé, vagy menjel el Strasbourgba, nem vagyok Gyurcsány Ferenc, vagy Izsák-Bács Jeremiás. Az viszont biztos, hogy a környezetemben vállalom nézeteimet, sőt az is, ha lesz valami komoly, akkor az első sorokban leszek én is. Ha nem csak tüntizni megyünk ki, akkor jöjjön aminek jönnie kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  8. “Az, hogy a fidesz-jobbik vonal mínuszt ad nekem teljesen OK, de az, hogy a velem azonos oldalon állók is, ”
    Ha, már oldalazol, nehogy azt gondold, hogy itt nem néznek, ill. minuszolnak a
    “fidesz-jobbik vonal” hívei.
    Többen kijárunk az orbánféle “babazsúr”-ra és érezzük, hogy mi végre?
    De, nincs egyenlőre más eszközünk.
    Bevallom, hogy az utolsó pedagógusra nem mentem el.
    Miért?
    Mint nem pedagógus máj.1-én a szakszervezetből ketten voltunk a bizalmi és én. Felmondtam mellettük mint tüntető.
    Külömben is, akkor kellett volna gördülni (Gaskó), mikor az elégséges szolgáltatást, és annak bírói jóvágyahatását elfogadták. Brrr

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. rupcsi,
    Igen oldalazok, de azzal is tisztában vagyok, hogy itt a fidesz-jobbik szimpatizánsok szoktak minuszolgatni. Viszont az is tényszerű, hogy a liberális, és baloldali érzelmű kommentelők jellemzően minuszolják az olyan jellegű beírásokat, hogy itt csak forradalom segít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. “Viszont az is tényszerű, hogy a liberális, és baloldali …”
    Ezt nem szoktam figyelni, csak mikor kilóg a lóláb, és minuszol ezerrel valaki(k), akkor végig plusszolom utána.
    Na, nem rendszerességgel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Kuksi 2012. november 11. vasárnap 11:14
    Tudod nyáron kiültem a parkba olvasni. Jó idő volt. Felkeltette a figyelmemet egy
    közelemben lévő padon nevetgélő 4 hölgy. Kb 1/2 óra múltán kaptak 1 1 kapát és
    tovább ücsörögtek, beszélgettek. Majd az egyiket elküldték ennivalóért. Amikor
    visszajött megebédeltek, de egy másik elment ivóvízért. Ez így folytatódott még kb
    3 óra hosszan. Mire a kapát hozó hölgy visszabiciklizett és összeszedte tőlük a kapákat. Mondhatom jó munkát végeztek, mert legalább az akkor nyíló petúniákat
    nem bántották. Távozás előtt – kérdésemre – elmondták, hogy nemsokára lejár a
    3 hónapi közmunka és ők parkgondozással foglalkoznak addig. Azt már meg sem
    mertem kérdezni tőlük, hogy ki a munkáltatójuk. Az egyik ugyanis azzal kérkedett,
    hogy jobbikos rokona ajánlotta neki ezt a munkát, aki a városházán dolgozik:
    Van ilyen “rabszolgamunka” is! JÓ MI ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. @Túlavasúti
    No igen, többek között erre gondoltam a hatékonyság kapcsán. (Persze az sem rossz, amikor viharos szélben komótosan söprögetik a leveleket.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. Mindenestre jó tudni, ha a takarítókért nem is, de a bírákért azért van, aki felemeli a szavát:
    “Sólyom László szerint most a bírák kényszernyugdíjazásánál többről van szó: az alkotmányosság jövője a tét.” NOL

    Szerintem az alkotmányosság egészen lent, a takarítóknál (vagy még lejjebb) kellenne kezdődjön. A bírák sorsa kevésbé aggaszt.
    A bíráink szavát hol lehet hallani, amint szót emelnek a – törvényi visszaéléssel – elbocsátott takarítókért?!
    Úgy vagyok vele, hogyha ellopják a BMW-det, az kisebb baj, mintha a Trabantodat lopnák el. Ezért szegény elbocsátott bíráinkért csak fél szemmel tudok sírdogálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. Orban epiti az uj szocialista allamot , kozmunkasokkal csapja be a munkanelkulisegi statisztikat , pedig egyszeru a matek ha van 220 000 kozmunkas kozben a versenyszferaban csokkenes kozhivatalnokoknal csokkenes a statisztika meg javul akkor egyertelmu a csalas csusztatas nep butitas! Orban ezt tudja hulyere vesz mindenkit, uniot , magyarokat , idegeneket, sajat embereit, az egesz vilagot! Melkesleg egy kozmunkas 122 000 forintjaba erul az adofizetoknek ! Ki termeli ki ezt a koltseget? Termeszetesen a dolgozo termelo magyar nep( politikus nem termel semmit csak lop hazudik)ok veres verejtekebol tartja fenn Orban a latszatot! Valos munkanelkuliseg joval magasabb mint a hirekben olvasato lathato, mindenkit hulyere vesz Orban mindenkit! Demokracia szot nem ismeri , sot utalja! Elmeje sulyos betegsegrol tanuskodik! Orban megbukott! Fidesz megbukott! Fidesz nem egy demokratikus alapokon mukodo part! Fidesz az MSZMP valos utodpartja!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Leo Klein!
    Igen pontosak az adatok amelyeket ír!
    Ebben az évben az év első hét hónapjában 70,4 milliárd forintot költött el a költségvetés, amelyből átlagosan havonta 82 400 személy foglalkoztatása valósult meg. Ez az jelenti, hogy egy közfoglalkoztatottra havonta 122 000 forintot költöttek. Ugye mint tudjuk, ennek az összegnek a negyedét kapja meg a közmunkás!
    Sőt ez a rendszer rendkívül drága, idén 120 milliárd forint lesz.
    Egyre jobban kezdünk hasonlítani Argentínához!
    Argentínában működött a magyarhoz hasonló, közmunkaprogram, de ez annyira nem bizonyult hatékonynak, hogy három éve meg is szüntették, miközben nálunk pedig bővítése várható!
    Az utánpótlás folyamatos, így egyre több és több pénzt emészt föl a rendszer.
    Egy mostani élő példa , közmunkások dolgoznak a mosonmagyaróvári tűzoltóságnál!
    Borzalmas a helyzet !
    A miniszterünk egy bődületes baromságot hordott össze, ezt is csak az idiótáknak találták ki, akik mindent megkajálnak!
    Katasztrófa amit csinálnak ebben az országban, és az a legszomorúbb hogy mi a nép csak asszisztálunk hozzá. Így nem lesz nehéz nyerniük megint.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. 220 000 ember van kozmunkaskent beirva a statisztikaba! Elejen meg 4 oras volt a kozmunka mert igy tobb embernek volt papiron munkaja! Ki fizeti a reveszt azaz a tonkre tett nagyar cegektol varjak ezek eltartasat? Az nehez lesz foleg ugy , hogy 500 000 a cel Orban- Matolcsy dege parosnal! Szorzza ki sedona mennyibe fog az fajni a dolgozo magyarnak? Kb evi 720 milliardba! Allitolag kirugtak a takaritokat az onkormanyzatoknal , kozmunkasok takarianak ezutan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Jézus Mária cicamic

    Itt nem a birókról ,hanem elvekről van szó. Ne haragudj ,de nekem az a sejtésem,hogy te nem véletlenül kommentelgetsz itt……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. Elvi kerdes a birak kicsinalasa! Orbannak nem tetszett a regi rendszerbol itt ragadt emberek tomege, mert rendszervaltast akart! 2010-ben 60 felso politikussss elott veres szajjal ugatta rendszervaltast akarok ehhez jo katonak kellenek meg lojalitas! Annyira sotet ahhoz hogy rendszervaltas legyen neki is el kell takarodni! Rendszervaltas szemlelet kerdese amig a kozhivatalnokok, koztisztviselok , onkormanyzati emberek , rendorok, vamosok ugy viselkednek az adofizetokkel mint az elmult 30 evben addig mirol beszelunk! Varjon mindenki a sorara es kulonben is kuss ! Majd ha aterzik kitol jon a fizetesuk majd ha megtanitjak oket viseljedni akkor talan lesz egyszer rendszervaltas addig semmi! Kb ugy nez ki az allam uralkodik a nepen minden szinten lassan meg azt sem mondhatom el amit akarok mert burkolt fenyegetes nyomja le a szolasszabadsagot! Hofi forog a sirjaban ez rosszabb mint Kadar alatt, a demagogia elkepeszto mereteket olt ! Nagyon sulyos moralis , gazdasagi valsag utotte fel a fejet amit Orban diktator idez elo a tudatlan buta rugalmatlan semmihez nem erto enjevel! Egy metely az orszag testen ez a foszer! Nem kell tole felni o is egy olyan magyar mint barki mas , erre amit muvel szerintem nem kapott senkitol felhatalmazast ! Ebben is hazudik , a valasztoi tisztesseges kormanyzasra hatalmaztak fel , nem a demokracia teljes leepitesere!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Nevetséges az, ha foglalkozások szerint osztályozgatjuk azt, ami elvi alapon undorító és aljas. Itt arról van szó, hogy a Horthy világhoz hasonlóan zselléreket, cselédeket foglalkoztatnak munkavállalók helyet. Teljesen logikus, hogy számtalan cégnek ez a foglalkoztatás,-mármint a közmunka- sokkal ígéretesebb mint a normális. Egyáltalán nem véletlen, hogy a 45 előtti arculatát kapja a Kossuth tér, hiszen az a rendszer a minta. Urainknak kellenek a cselédek! Minimális bérért rabszolgamunka, ez kell nekik. Az iskolarendszert is így, ennek megfelelően alakítják át. Minél korábban kerüljenek ki a fiatalok az iskolapadból és lehetőleg csak a tehetősek -a mi kutyán kölykei- tudjanak tovább tanulni, ez Rózsa nénje célja. Jöhetnek újra a cselédlánykák az úri népek “polgári” otthonaiba. Majd az urak besegítenek az ország népességének növelésébe is. Ne legyen kétsége senkinek, majd a klérus is kiveszi a részét az újjáéledő úri világ tobzódásából. Aztán, hogy minél kerekebb legyen ez az új világ, lassan elkezdik építgetni kényurunk kedvenc stadionjait is. Erre van pénz, így mulat egy magyar úr!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. Orbant urnak ne nevezzuk ! Nem az ! Urak szuletni kell!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Alanyi jogon járó jövedelmet akarnak 2013. június 6. csütörtök | AN

Közgép elleni tüntetésért közmunka 2012. november 13. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos