Hozzászólás: Mozdulnia kéne már Amerikának és az EU-nak http://nepszava.com/2012/10/vilag/mozdulnia-kene-mar-amerikanak-es-az-eu-nak.html Amerikai.com Blogs Mon, 14 Apr 2014 22:15:07 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 KORDON BLUED http://nepszava.com/2012/10/vilag/mozdulnia-kene-mar-amerikanak-es-az-eu-nak.html/comment-page-1#comment-226303 KORDON BLUED Sat, 03 Nov 2012 13:11:06 +0000 http://nepszava.com/?p=111738#comment-226303 * Ezt a képet elnézve keserűen elgondolom azon, hogy szegény Habsburg Ottó, a Páneurópai Eszme elgondolója és nagy szervezője, most hogyan foroghat a sír Stefansdom-beli kriptájában... Micsoda csontzörgés lehet ott éjszakánként, no persze, meg az Orbán-beszédek alatt különösen... *
Ezt a képet elnézve keserűen elgondolom azon, hogy szegény Habsburg Ottó, a Páneurópai Eszme elgondolója és nagy szervezője, most hogyan foroghat a sír Stefansdom-beli kriptájában… Micsoda csontzörgés lehet ott éjszakánként, no persze, meg az Orbán-beszédek alatt különösen…

]]>
kormorán http://nepszava.com/2012/10/vilag/mozdulnia-kene-mar-amerikanak-es-az-eu-nak.html/comment-page-1#comment-221660 kormorán Sun, 14 Oct 2012 09:50:10 +0000 http://nepszava.com/?p=111738#comment-221660 Bocs' az utolsó bek-t kiegészíteném: . ki-kicsippent egyet a maga - e g y á l t a l á n . n e m . j ó z a n - "paraszti eszével"... . Bocs’ az utolsó bek-t kiegészíteném:
.
ki-kicsippent egyet a maga – e g y á l t a l á n . n e m . j ó z a n – “paraszti eszével”…
.

]]>
kormorán http://nepszava.com/2012/10/vilag/mozdulnia-kene-mar-amerikanak-es-az-eu-nak.html/comment-page-1#comment-221658 kormorán Sun, 14 Oct 2012 09:45:35 +0000 http://nepszava.com/?p=111738#comment-221658 Kekec! Bocs, hogy most először le-minuszoltalak... Nem Orbán tapogatózik jó helyen. A kapitalizmus ciklikus válsága - ciklikus(!), nem örök - jutott el egy bizonyos, adott szakaszhoz, mélyponthoz, amely pályát nyilvánvalóan korrigálni kell. Azt pedig csakis jószándékkal, és természetesen egyezményekkel nemzetközi szerződésekkel lehet csak megoldani. Nem igaz, hogy a Föld nem tud több embert eltartani. Gondoljunk csak a fegyverkezésre elpocsékolt sokezredik hatványú dollármilliárdos költségtömegre, amely többször ennyi emberiség eltartására is elegendő lenne, ha volna akarat. Gondoljunk az éhbérért dolgozó ember-milliókra akik a a föld összes termékének a kilencven százalékát állítják elő és azokra, akik az úgynevezett éhség övezetekben kénytelenek tengetni az életüket, meg azokra akik bele is pusztulnak az éhezésbe... A . f e d e z e t . pedig ott nyugszik a mesterségesen gerjesztett fegyverbizniszben. Azt kellene fixálni, és hasznos célokra fordítani. Ha erre azt mondod, hogy ez fantasztikum birodalmába tartozó elmélet, én meg azt válaszolom, hogy ez könnyebben és olcsóbban elérhető cél, mint az "indulás a csillagok felé"... Szóval Orbán pedig egy információ dömping kellős közzepén csücsül, abból néha ki-kicsipent egyet és a maga " paraszti eszével" megpróbálja továbbadni az ő egyszerű tömegeinek. Jól ismerjük ezeket az interpretációkat - akár a rossz álmainkat. Ne jöjjenek elő! Üdv: kn Kekec!
Bocs, hogy most először le-minuszoltalak…
Nem Orbán tapogatózik jó helyen. A kapitalizmus ciklikus válsága – ciklikus(!), nem örök – jutott el egy bizonyos, adott szakaszhoz, mélyponthoz, amely pályát nyilvánvalóan korrigálni kell. Azt pedig csakis jószándékkal, és természetesen egyezményekkel nemzetközi szerződésekkel lehet csak megoldani.
Nem igaz, hogy a Föld nem tud több embert eltartani. Gondoljunk csak a fegyverkezésre elpocsékolt sokezredik hatványú dollármilliárdos költségtömegre, amely többször ennyi emberiség eltartására is elegendő lenne, ha volna akarat.
Gondoljunk az éhbérért dolgozó ember-milliókra akik a a föld összes termékének a kilencven százalékát állítják elő és azokra, akik az úgynevezett éhség övezetekben kénytelenek tengetni az életüket, meg azokra akik bele is pusztulnak az éhezésbe…
A . f e d e z e t . pedig ott nyugszik a mesterségesen gerjesztett fegyverbizniszben. Azt kellene fixálni, és hasznos célokra fordítani.
Ha erre azt mondod, hogy ez fantasztikum birodalmába tartozó elmélet, én meg azt válaszolom, hogy ez könnyebben és olcsóbban elérhető cél, mint az “indulás a csillagok felé”…
Szóval Orbán pedig egy információ dömping kellős közzepén csücsül, abból néha ki-kicsipent egyet és a maga ” paraszti eszével” megpróbálja továbbadni az ő egyszerű tömegeinek. Jól ismerjük ezeket az interpretációkat – akár a rossz álmainkat. Ne jöjjenek elő!
Üdv: kn

]]>
proaktiv http://nepszava.com/2012/10/vilag/mozdulnia-kene-mar-amerikanak-es-az-eu-nak.html/comment-page-1#comment-221622 proaktiv Sun, 14 Oct 2012 07:59:52 +0000 http://nepszava.com/?p=111738#comment-221622 A hibák sora az euró értékének felturbózásával vette kezdetét. A dollárhoz képest is túl magasan állapították meg az árfolyamát, a német márkához viszonyítva is, az angol fonthoz képest különösen. Utóbbi ki is maradt az eurósításból, így semmi értelme nem volt olyan aránytalanul magas árfolyamon kezdeni az euró bevezetését, amit a déli uniós államok az egyre elértéktelenedettebb saját fizetőeszközükkel követni sem tudtak, és amit sajnos a közeljövőben ki sem tudnak heverni. A hibák sora az euró értékének felturbózásával vette kezdetét. A dollárhoz képest is túl magasan állapították meg az árfolyamát, a német márkához viszonyítva is, az angol fonthoz képest különösen. Utóbbi ki is maradt az eurósításból, így semmi értelme nem volt olyan aránytalanul magas árfolyamon kezdeni az euró bevezetését, amit a déli uniós államok az egyre elértéktelenedettebb saját fizetőeszközükkel követni sem tudtak, és amit sajnos a közeljövőben ki sem tudnak heverni.

]]>
kekec http://nepszava.com/2012/10/vilag/mozdulnia-kene-mar-amerikanak-es-az-eu-nak.html/comment-page-1#comment-221614 kekec Sun, 14 Oct 2012 07:26:18 +0000 http://nepszava.com/?p=111738#comment-221614 Báthory Ödönke Örökbe - de csakis Orbánnal együtt: csomagban. Egyébként Orbán - kivételesen - jó helyen tapogatózik: kezd kifújni az extenzív bővülésre alapozott kapitalizmus modell, ami az "emberiség lábnyomát" tekintve akár üdvözlendő is lehetne. A Föld nem tud több embert eltartani ennél jobb szinten. Tehát vagy elindulunk a csillagok felé, vagy itt kellene valami fenntartható modellt találni. Akinek sikerül kitalálni a hogyan-t, :az Nobel díjat kap. Félreértés ne essék: Eltolcsyt nem tartom esélyesnek! Báthory Ödönke
Örökbe – de csakis Orbánnal együtt: csomagban.
Egyébként Orbán – kivételesen – jó helyen tapogatózik: kezd kifújni az extenzív bővülésre alapozott kapitalizmus modell, ami az “emberiség lábnyomát” tekintve akár üdvözlendő is lehetne. A Föld nem tud több embert eltartani ennél jobb szinten. Tehát vagy elindulunk a csillagok felé, vagy itt kellene valami fenntartható modellt találni. Akinek sikerül kitalálni a hogyan-t, :az Nobel díjat kap. Félreértés ne essék: Eltolcsyt nem tartom esélyesnek!

]]>
Báthory Ödönke http://nepszava.com/2012/10/vilag/mozdulnia-kene-mar-amerikanak-es-az-eu-nak.html/comment-page-1#comment-221591 Báthory Ödönke Sun, 14 Oct 2012 05:50:42 +0000 http://nepszava.com/?p=111738#comment-221591 Hát igen. OV is megmondta, hogy nagy szarban van az egész EU, és egyedül kishazánk jár a helyes úton. És hogy követni fognak minket, az ortodox gazdaságpolitikánkat. Nem kéne kölcsönadni Matolcsyt? Hát igen. OV is megmondta, hogy nagy szarban van az egész EU, és egyedül kishazánk jár a helyes úton. És hogy követni fognak minket, az ortodox gazdaságpolitikánkat.
Nem kéne kölcsönadni Matolcsyt?

]]>